Műfű - 8 év garanciával - raktárról!

RGB LED panel készítése házilag: Csináld magad!

Utoljára frissítve: 2019 március 14, csütörtök Magazin: Bemutatók, tesztek
RGB LED panel készítése, szerelése házilag. Csináld magad! DIY
 
RGB LED panel készítése házilag: Csináld magad!
 
A fehér fényű LED panelektől roskadásig vannak a polcok, azonban a színes, RGB változatok valami miatt nagyon ellenszenvesek a gyártóknak. Néhány éve kikönyörögtünk kínai barátainktól néhány szállítmányt, azonban miután az utolsó sohasem érkezett meg, illetve bőven kaptunk levegőt két RGB LED panel értékesítése közben, nem erőltettük nagyon.
 
A téma azonban azóta is folyamatosan napirenden van, beszállítóinknál RGB LED panel azonban továbbra sem érhető el.
 
Egy ilyen RGB LED panelt fogunk készíteni
 
Egy ilyen színesen világító, RGB LED panelt fogunk készíteni
 
Még nem találkoztam olyan feladattal, amit nem lehet megoldani. Már ötven éve járt ember a holdon, egy RGB LED panel meg nem rakétatudomány. Néhány résszel ezelőtt az Egyedi LED panel tartókban már szétcincáltunk egy LED panelt, láttuk, hogy marha nehéz benne kárt tenni, így most megtesszük, amit meg kell tenni: ebben az ANRO WORKSHOP-ban RGB LED panelt fogunk készíteni! Az elkészült RGB LED panel egy olyan lámpatest lesz, amiben a fény színét igényünk szerint változtathatjuk - ha ezt a meglévő RGB vezérlő is támogatja - tehát lényegében egy színváltós mennyezeti lámpát kapunk eredményül.
 
Az előző alkalomhoz hasonlatosan, most is a videós bemutatóval kezdeném. Lesz hangom is, nem kell tőle megijedni, azonban figyelni talán érdemes lehet rá.
 
 
Hozzávalók egy RGB LED panelhez:
 
Természetesen szükségünk lesz néhány alkatrészre, de mindegyiket, szerintem akár azonnal, raktárról is tudjuk biztosítani:
 
 
Az alábbi két képen megtekinthető, hogy én melyik termékeket választottam ki a kínálatunkból. A második kép csak a tápegység miatt került be, mert már anyira csavarozhatnékom volt, hogy elfelejtettem az első képre rátenni.
 
RGB LED panel készítése házilag, hozzávalók: RGB LED panel, RGB LED szalag, RGB vezérlő A fenti képről lemaradt, de az RGB LED szalagokhoz szükség van egy 12 Voltos tápegységre is.
 
LED panelből maradtam a V-TAC LED paneljeinél, ebből is a 120x30cm-es méretnél, de már a takarékosabb, 29 Wattot fogyasztó típusnál. Ennek is ugyanúgy 3600 lumen a fényárama, mint a 45 Wattos LED panelnek, csak 30%-al kevesebb áramot fogyaszt.
 
 

 
RGB LED vezérlőből nálam az örök favorit a MiLight 4 zónás vezérlője és távirányítója. Számomra ez a legkönnyebben kezelhető és változatos szolgáltatásaival nem is nagyon tud szembeszállni semmi:
 
 • Négy különálló zóna vezérlése.
 • Egy gombnyomással azonnal fehér szín, RGB és RGBW LED szalag esetén is!
 • Mobiltelefonról, WiFi-n keresztül is vezérelhető.
 • Ehhez tisztességes applikáció mind iOS, mind Android környezetben.
 • Könnyű programozás.
 • A távirányító fekete gombokkal is elérhető, illetve van hozzájuk fali tartó is.
 • A vezérlőn a DC csatlakozóból két típus ís beépítésre került, így bármilyen tápegységgel átalakító nélkül használható
 • Akinek beindul tőle a nyálelválasztása (pl. mint nekem), annak: Arduino MiLight vezérlés
 
Az egyetlen negatívum, hogy gyárilag nincs benne elem, de nyilván azt is tudunk hozzá biztosítani. 2 db AAA elem szükséges, tessenek betenni a kosárba a távirányító mellé, mert roppant bántó tud lenni ha este, a szerelés végén, amikor már semmi sincs nyitva, kiderül, hogy mégsem lesz ma fényorgia, mert nincs elem.
 
 

2 év 12-24
12 Amper
RGB vezérlő
10% akció Group Control RGB csoport (zóna) vezérlő RGB LED szalaghoz
Group Control RGB csoport (zóna) vezérlő RGB LED szalaghoz 4 390 Ft
4 880 Ft (-10%)
2 év AAA (2 db)
RGB +
20% akció Group Control RGBW csoport (zóna) távirányító RGB+fehér LED szalaghoz, sárga
Group Control RGBW csoport (zóna) távirányító RGB+fehér LED szalaghoz, sárga 4 590 Ft
5 740 Ft (-20%)
6 hónap AAA ceruza
Alkáli
Longlife Power alkáli AAA ceruza elem - (2 db)
Longlife Power alkáli AAA ceruza elem - (2 db) 450 Ft

 
Tulajdonképpen csupán erre a néhány alkatrészre van szükség és máris nekizuhanhatunk a szerelésnek.
 

Ezek is érdekelhetik!

 
Szedjük szét a LED panelt!
 
Most is megnézhetitek a LED panel szétszerelését, akár a fenti Lumiére fivérek által kitalált mozgóképen, vagy maradhatunk a fotós bemutatónál is. A fotókat egyébként köszönjünk meg a francia államnak, akik voltak olyan tökösek, hogy megváltották a találmányt D. Lajostól és N. Józseftől, majd odaajándékozták az egész világnak, hogy bárki szabadon fényképezhessen. Jogdíj fizetése nélkül az egész világon! Már 180 éve!
 
Persze, ez kedves kis országunkban nem így van, és ezt mindenki jól tudja, aki vett már memóriakártyát a fényképezőgépbe... Mondjuk, cserébe mindannyiónkat megillet a szerzői jogorvoslat, amit a jogdíjkezelő térítésmentesen végez el... Aha, persze...
 
És erről meg az jut az eszembe, hogy nehéz lenne még egy olyan nyelvet találni, ahol két állítás tagadást jelent: Aha, persze...
 
A LED panel hátlapjának leszerelése és a szivacs távtartók. Egy vékony fehér műanyag lap veri vissza fényt a LED panelben.
 
A fény elosztásáért felelős, savmart plexi lap a LED panel szendvicsszerkezetében. Surface Mount Device 2835 Chip On Board LED-ek a 30x120cm-es LED panel nagy fényerejű LED világításáért.
 
Akik folyamatosan követnek mindket, azok már találkozhattak a LED panel szendvicsszerkezetének bemutatásával, de ím egy gyors összefoglaló, hogy új látogatóink se a sötétben tapogatózzanak. Illetve, felőlem ott és azt csinálnak, amit akarnak, de csak ezért kár lenne:
 
 • Alumínium hátlap, egy vesszőkaska csavarral rögzítve. Végül is ez merevíti ki az egész LED panelt.
 • A hátlap és a plexi rétegek között némi szivacsot is találhatunk, ami a távtartó szerepét tölti be, illetve leszorítja a plexiket a kerethez, mert amúgy nagyon csörögnének szállítás közben...
 • Egy vékony, fehér műanyag lap, ami a LED panel hátlapjáról veri vissza az oda érkező fényt.
 • Egy mintásan savmart, átlátszó plexi lap, ez a fény egyenletes elosztásáért felel, lévén LED csak az egyik oldalán van a LED panelnek.
 • A legalsó réteg pedig egy kb 1.5 mm hajlékony, de masszív, opál plexi lap. Ez homogenizálja a fényt, illetve véd a külső behatások ellen.
 • Alumínium keret.
 • Alumínium alaplapra forrasztott SMD 2835-ös LED chipek, 120 lumen/Watt energiahatékonysággal.
 
Láthatólag nem túl bonyolult. Eredeti tervem az volt, hogy a meglévő fehér LED csíkot kicserélem egy RGB LED szalagra és lehet örülni. Azonban a V-TAC magasan képzett mérnökei (a Rila hegységben van a suli) gondoltak rám, és hagytak nekem, illetve az RGB LED szalagnak is helyet a LED panelben. Innen is üdvözlöm őket, és üzenem nekik, hogy már nagyon sokat gondoltam rájuk....
 
Így aztán menet közben változtattam: bent marad a fehér LED is, illetve beépítjük a másik oldalra az RGB LED szalagot, így máris két különböző típusú LED panelünk lesz egyszerre:
 
 • egy hatékony, nagy fényerejű, fehér fényű LED panel
 • illetve, egy dekoratív, változtatható színű és fényerejű RGB LED panel
 
A fehér LED panelt mondjuk köthetjük a már meglévő világítási körre, villanykapcsolóval így kapcsolhatjuk. Az RGB színekhez használatához meg lesz egy RGB vezérlőnk, ha van fent még egy vezeték, második világítási kör. Nagyon cukor megoldás, lehet mégjobban örülni.
 
Alakítsuk át a fehér fényű LED panelt színváltós RGB panellé: LED szalag beragasztása
 
Szóval még annál is könnyebb dolgunk lesz, mint elterveztük, hiszen csak kidobjuk a képen látható szivacs távtartót és már van is helyünk az RGB LED szalagnak. Pedig már éleztem a körfűrészt, mert nem titkolt szándékom volt, hogy áttolom az egészet rajta, a LED szalagnak helyet csinálandó, de sajnos ezt az élvezetet most el kellett halasztanom.
 
Az RGB LED szalagból vágjunk egy 115-118 cm-es darabot, de jobb nem centivel mérni, hanem odanézni a LED szalagot az alumínium kerethez, és annyit vágni, hogy a vágójeleknél el tudjuk metélni.
 
A LED panel távtartójának helyére építjük be az RGB LED szalagot RGB LED szalag méretre vágása
 
Az RGB LED szalag forrasztása A LED panelbe szerelt RGB LED szalag működés közben, RGB teszt.
 
Majd forrasszunk rá tetszőleges, vagy inkább szükséges hosszúságú, 4 eres vezetéket, ami elér az RGB LED szalagtól az RGB vezérlő tervezett helyéig. Forrasztás után ragasszuk be a LED szalagot. Ha nem bízunk magunkban, (és/vagy abba a csoportba tartozunk akik szerelés után csak akkor teszik vissza a számítógép ház oldalát, amikor az már működik is), úgy próbázzuk le az RGB LED-et.
 
Ráadásul a próbával nagyon egyszerű dolgunk van: vezérlő nélkül is tudjuk tesztelni a LED szalagot:
 
 • A 12 Voltos tápegység DC csatlakozójának a belseje pozitív polaritású
 • Ebbe a nyílásba bedugjuk az RGB LED szalag pozitív, általában fekete vezetékét.
 • Majd a színes vezetékeket sorban a tápegység DC csatlakozójának külső, negatív palástjához érintjük.
 
Nyugodtan lehet szikráztatni, ha nem jó polaritásba tennénk a vezetékeket, akkor sem lesz semmi baja a LED szalagnak, csak úgy sokkal kisebb, szabad szemmel szinte láthatatlan fénye lesz :)
 
Az átalakított RGB LED panel összeszerelése
A belső rész átalakításával elkészültünk, összerakhatjuk a LED panelt. Ebben már nagy a gyakorlatom, kész lesz mielőtt annyit mondanál: fapapucs. Mondjuk ez most épp nem jó jelenetet vetít előre...
 
Az RGB LED szalag vezetékét még valahogy át kell juttatnunk a LED panel hátlapján. Erre van egy gyors, de randa megoldás (kiengedjük a hátlap mellett vagy a már meglévő kábelfuraton át), illetve egy szép, de cserébe nem sokkal lassabb: készítünk egy furatot. Én az ilyen nyílásoknak 10mm-es fúróval szoktam nekiesni: legyen hely bőven a kábeleknek.
 
Az RGB LED szalag vezetékének fúrjunk egy lyukat a LED panel hátlapján A LED panel hátlapjára szereljük fel az RGB vezérlőt és a 12Voltos tápegységet.
 
A vezetékek eligazítása után visszaszerelhetjük a hátlapot. A videóban van még egy plusz forrasztás, hiszen a LED panel tápegységének vezetéke eredetileg a hátlapon keresztül van kivezetve. És azt én meg jól levágtam, pedig nem lett volna feltétlenül szükséges. De mivel egyszemélyes hadsereget játszok, kezem meg csak kettő van, (fejem meg látszólag csak fél a képek szerint), a szakszerű dokumentálás érdekében meg kellett ezt tennem.
 
A hátlapra ebben az esetben is, akár csak a Motorral mozgatható LED panel esetében is, felragasztottam a vezérlőt, tápegységeket, vezetékeket. Tettem ezt kedvenc kék színű maszkolószalagommal. Lehet is látni mennyire örülök neki.
Azért nagyon fantasztikus, mert vissza lehet húzni, anélkül, hogy letépné a festéket, felszedné a tapétát, vagy kitépné a szőrt ;) Jó lenne, ha ilyet is árulnánk, mert letális mennyiséget használok belőle, az asszony meg már cikinek érzi, hogy harmadik karácsonyra is egy kartondoboz maszkolószalagot kapok ajándékba...
 

Akciós LED panel 30x60cm, 60x60cm, 120x30cm termékeink 2020. október hónapban

2 év 5950 lumen
IP20
Fehér
10% akció LED panel (600 x 600mm) 70W - hideg fehér, süllyeszthető / falon kívüli
LED panel (600 x 600mm) 70W - hideg fehér, süllyeszthető / falon kívüli 11 290 Ft
12 550 Ft (-10%)
2 év 3600 lumen
IP20
Fehér
33% akció LED panel (600 x 600mm) 45W - természetes + AJÁNDÉK függesztő drót!
LED panel (600 x 600mm) 45W - természetes + AJÁNDÉK függesztő drót! 7 190 Ft
10 680 Ft (-33%)
2 év 3600 lumen
IP20
Fehér
10% akció LED panel (1200 x 300 mm) 45W - természetes fehér kettesével rendelhető
LED panel (1200 x 300 mm) 45W - természetes fehér kettesével rendelhető 11 190 Ft
12 450 Ft (-10%)
2 év 3600 lumen
IP20
Fehér
10% akció LED panel (600 x 600mm) 29W - meleg fehér (120+lm/W) A++
LED panel (600 x 600mm) 29W - meleg fehér (120+lm/W) A++ 10 490 Ft
11 650 Ft (-10%)
5 év 3360 lumen
IP20
Fehér
15% akció LED panel tápegységgel (600 x 300mm) 28W - természetes fehér (Bravo)
LED panel tápegységgel (600 x 300mm) 28W - természetes fehér (Bravo) 13 490 Ft
15 870 Ft (-15%)
2 év 3600 lumen
IP20
Fehér
10% akció LED panel (600 x 600mm) 29W - hideg fehér (120+lm/W) A++
LED panel (600 x 600mm) 29W - hideg fehér (120+lm/W) A++ 10 490 Ft
11 650 Ft (-10%)

Amíg a készlet tart! Nehogy lemaradjon!

 
A MiLight RGB vezérlő programozása
 
Miután biztosítottuk, hogy szerelés közben minden a helyén maradjon, még fel kell programoznunk az RGB vezérlőt. Feszültséget adunk neki, majd a megfelelő zóna bekapcsológombját 3 másodpercig nyomva tartjuk.
Rengeteg új MiLight típusú LED vezérlő, dimmer, relé várható, mind wifi-s, mind csengőkapcsolós, nyomókapcsolós kivitelben
 
Rengeteg új MiLight típusú LED vezérlő, dimmer, relé várható, mind wifi-s, mind csengőkapcsolós, nyomókapcsolós kivitelben
 
Tulajdonképpen ennyi, de azért nem bíznám a véletlenre, akt bővebben is érdekel a téma: az RGB LED csoport (zóna vezérlés), című cikkben az alapvető beállításon kívül bemutatjuk, hogy milyen vezérlési módok állnak még rendelkezésre a MiLight vezérlőkön, illetve a WiFi LED vezérlés tabletről, telefonról! cikkben üzembe helyezzük az RGB vezérlőt WiFi hálózatokon is. Figyelem! A két cikk illetve a fórumhozzászólások több információt adnak, mint amit érdemes tudni :)
 
Csináld magad RGB LED panelünk tesztje
 
Elméletileg minden rendben, RGB LED panelünk bevetésre kész, kezdődhet a mókázás. Próbálok még néhány fotót ide tenni, de a fenti videóban mozgás közben is látható az egész, ami azért többet mutat. Mindenesetre egészen jó lett, ahhoz képest, hogy én csináltam :)
 
Nevezésem a Gay Pride LED panel fotópályázatára
 
Nevezésem a Gay Pride LED paneles fotópályázatára. A kép címe: "Hogy vagyok? Köszi, minden rózsaszín!"
 
Csináld magad RGB LED panel teszt fotók. Csináld magad RGB LED panel teszt fotók.
 
Csináld magad RGB LED panel teszt fotók. Csináld magad RGB LED panel teszt fotók.
 
Újdonsült RGB LED panelünk minden funkciót tud, amit egyébként az RGB vezérlő tud, azaz a 16 millió színt (egyszer szívesen összeszámoltatnám valakivel, aki látja a színeket), a fényjáték programokat, a fényerőszabályzást, illetve a hangulatot. A videó utolsó perceiben megpróbálom felvonultatni a funkciókat is.
 
 
Tapasztalatok és a LED világítás továbbfejlesztése
 
Ezt nagyon szeretem az angol termékleírásokban: Known issues: azaz tudjuk, hogy sz*r. Én is tudom, direkt ilyenre csináltam, mert a supportból akarok megélni :)
 
 • Az RGB LED vastagabb, mint a fényeloszlásért felelős plexi, így láthatóan világosabb a LED panel egyik oldala. Megoldás: mindkét oldalra szerelni kell RGB LED szalagot.
 • Jah, és rendes, nagy fényerejű RGB LED szalagot, nem ezt az olcsó dekor minőségűt, amit én itt a műhelyben találtam. Annak van fénye is.
 • Az elektromos csatlakoztatásról csak annyit, hogy két áramkörre van szükség. Ha külön akarjuk kapcsolni őket, akkor nem köthetjük rá az RGB-t a fővilágítás vezetékére.
 • Ha megint ilyet csinálok, akkor nem RGB, hanem RGBW LED szalagot fogok mindkét oldalra tenni, így a komplett 230V-os ágat ki lehet dobni, és marad egy 12 Voltos LED panelünk.
 
A felsorolt hibákkal akár együtt is lehet élni, vagy lehet ezt egészen máshogy is csinálni. Illetve tovább lehet fejleszteni.
 
Az RGB LED szalagot akár a LED panl hátoldalára is ragaszthatjuk. A LED panel hátlapjára rögzített RGB LED szalag a mennyezet felé világít
 
Nekem hirtelen az jutott eszembe, hogy ha már ott van a LED vezérlő, akkor tegyünk a hátlapra is egy kis RGB LED szalagot. Ez legalább a mennyezetet is szépen megvilágítja.
 
Ha más, vagy jobb ötleted lenne, szívesen várjuk ezeket itt a cikk alatti fórumba! Ha tetszett amit láttál-olvastál, küldd el jóbarátaidnak, ha nem tetszett, akkor a rosszaknak!
 
Köszönöm, hogy velünk tartottál, hamarosan újra jelentkezünk!
 
A fenti termékeket azonnal meg is vásárolhatja!

1.

TOP TERMÉK
2 év 12-24V DC
12 Amper
RGB vezérlő
10% akció
MiLight

Group Control RGB csoport (zóna) vezérlő RGB LED szalaghoz

Raktáron: 956 darab

Akciós ár: 4 390 Ft /darab
4 880 Ft (-10%)

2.

TOP TERMÉK
2 év AAA (2 db)
RGBW vezérlő
20% akció
MiLight

Group Control RGBW csoport (zóna) távirányító RGB+fehér LED szalaghoz, sárga

Raktáron: 892 darab

Akciós ár: 4 590 Ft /darab
5 740 Ft (-20%)

3.

TOP TERMÉK
2 év 12-24V DC
12 Amper
RGBW vezérlő
20% akció
MiLight

Group Control RGBW csoport (zóna) vezérlő RGB+fehér LED szalaghoz

Raktáron: 879 darab

Akciós ár: 4 190 Ft /darab
5 240 Ft (-20%)

4.

2 év 3600 lumen
IP20
Fehér
20% akció
LED panel (600 x 600mm) 45W - természetes fehér 45 Watt Természetes
V-TAC

LED panel (600 x 600mm) 45W - természetes fehér

Raktáron: 430 darab

Akciós ár: 7 190 Ft /darab
8 990 Ft (-20%)

5.

2 év 3600 lumen
IP20
Fehér
LED panel (1200 x 300mm) 29W - természetes fehér (120+lm/W) A++ 29 Watt Természetes
V-TAC

LED panel (1200 x 300mm) 29W - természetes fehér (120+lm/W) A++

Raktáron: 26 darab

Ár: 12 590 Ft /darab

6.

2 év Fehér
V-TAC

LED panel kiemelő, falonkívüli beépítőkeret (60x60cm) rugós front, összeszerelt

Raktáron: 102 darab

Ár: 6 790 Ft /darab

7.

TOP TERMÉK
2 év 180 lumen
30 ledes
20% akció
LED szalag beltéri 5050-30 (12 Volt) - RGB DEKOR! 4.8 Watt RGB
V-TAC

LED szalag beltéri 5050-30 (12 Volt) - RGB DEKOR!

Raktáron: 3936 méter

Akciós ár: 490 Ft /méter
610 Ft (-20%)

8.

2 év 900 lumen
60 ledes
LED szalag beltéri 5050-60 (12 Volt) - RGB+meleg DEKOR! 10.5 Watt RGB+WW
V-TAC

LED szalag beltéri 5050-60 (12 Volt) - RGB+meleg DEKOR!

Raktáron: 1104 méter

Ár: 999 Ft /méter

9.

TOP TERMÉK
2 év 900 lumen
60 ledes
LED szalag beltéri 5050-60 (12 Volt) - RGB+természetes DEKOR! 10.5 Watt RGB+NW
V-TAC

LED szalag beltéri 5050-60 (12 Volt) - RGB+természetes DEKOR!

Raktáron: 1356 méter

Ár: 999 Ft /méter

10.

TOP TERMÉK
2 év 1000 lumen
60 ledes
20% akció
LED szalag beltéri 5050-60 (12 Volt) - RGB DEKOR! 9 Watt RGB
V-TAC

LED szalag beltéri 5050-60 (12 Volt) - RGB DEKOR!

Raktáron: 2593 méter

Akciós ár: 650 Ft /méter
810 Ft (-20%)

11.

TOP TERMÉK
3 év 1500 lumen
60 ledes
20% akció
LED szalag beltéri 5050-60 (12 Volt) - RGB Legerősebb! 14.4 Watt RGB
ANRO LED

LED szalag beltéri 5050-60 (12 Volt) - RGB Legerősebb!

Raktáron: 373 méter

Akciós ár: 1 990 Ft /méter
2 490 Ft (-20%)

12.

2 év 1500 lumen
60 ledes
36% akció
LED szalag kültéri 5050-60 (12 Volt) - RGB PureSilicone! Legerősebb! 14.4 Watt RGB
ANRO LED

LED szalag kültéri 5050-60 (12 Volt) - RGB PureSilicone! Legerősebb!

Raktáron: 215 méter

Akciós ár: 1 990 Ft /méter
3 132 Ft (-36%)

Vásárlói képek
Modern lakótér látványos világítási és lakberendezési megoldásokkal 3D falpanel RGB LED világítással - szuper falidísz Éjjeli fény a kisfiú szobájában Üvegasztal garvírozott mintával, RGB+NW LED szalaggal és távirányítóvalÜvegbe gravírozott motívumok RGB+NW LED szalaggalSaját tervezésű és készítésű teraszunk, ANRO módra:) Okos-alkonykapcsolós korlát-világítás, változtatható színű- és fényerejű fő világítással.Fővilágítás kialakítása kreatívanEgy igen látványos rejtett világításEgy igen látványos rejtett világítás süllyeszett alumínium LED profillalFővilágítás kialakítása kreatívan rejtett világítással és süllyeszett alu profillalRGB LED szalag piros színben világítva a csempék között a zuhanyzóbanLED szalagok beépítve csempe közzéZuhanyzóban LED szalagok aluprofilban a csempék közé építveZuhanyzóban színváltós RGB LED szalagok fehér fénnyel világítva (aluprofilban van a LED szalag a csempék közé építve)Zuhanyzóban működés közben a színváltós RGB LED szalagok - zölden ragyogvaSpotlámpa "dobozban" és díszlécben futó ledszalag szerelés közben, tápegység és szerelékek még takarás előttNappali oldalfalán körbefutó ledszalagot működtető tápegység és controler kialakítás alattNappali oldalfalának a tetején szigetelő lapból kialakított "dobozban" spot lámpasor, oldala ledszalag tartó díszléccel borítva (A tápegység és a controler még nincs elrejtve, a ledszalag még szerelés alatt)

5 vélemény, értékelés

#1 - Szakál Miklós
2019/02/21, 14:29
Kedves ANRO!

Nagyon régóta keresek 12 Voltos RGB LED paneleket. Nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerűen szerelhetők. Ezzel a módszerrel szinte bármilyen fényerejű és színhőmérsékletű LED panel elkészíthető!
Köszönöm a rengeteg ötletet!
#2 - Tályai Gábor
2019/02/21, 14:47
Kedves Miklós!

De, tényleg ilyen egyszerűen szerelhetőek. Olyannyira, hogy a következő ANRO-s műhelygyakorlaton a nulláról fogunk LED panelt építeni, ráadásul fából. Van megfelelő gyalult fenyőlécünk, meg plexink is.

Örülök, hogy segíthettem! Ha esetleg ráveszi magát, hogy készítsen egyedi LED panelt, akkor fényképet kérnék róla, köszönöm :)

Üdv:
Tályai Gábor
#3 - Demeter Mihály
2019/02/21, 15:14
Tisztelt Anro!

RGB led panelek nagyon mozgatják fantáziám, főleg, hogy Mi-Light vezérlőkkel kilehet vitelezni.
Fotózáson gyors háttérvilágítás váltáshoz teljesen megfelelő.

Remek elgondolás!
#4 - Egon
2019/02/23, 16:31
Tisztelt Gábor!

Minden elismerésem. Szerintem hétköznapi gondolkodású embernek eszébe sem jut, hogy RGB, változtatható színű led szalagot kombináljon össze led panellel, holott így utólag, látva az eredményt, kézenfekvő. Mivel járatlan vagyok még a led szalag vezérlőkben, dimmerekben szívesen néznék ezek beállításáról, használatáról is hasonló bemutatót.
Bár a honlapot jobban megnézve, fellapozom a korábbi cikkeket, gyanítom megkapom a válaszokat... :-)

Üdvözlettel:
Egon
#5 - satulajdonos
2019/02/24, 16:28
ah, megint egy új cikk!

Úgy látom érdemes lesz sűrűbben erre jönni, mert lassan hetente lesz egy led szereléssel foglalkozó cikk...

hogy ne csak off legyek: kár volt a led panel hátoldalára ragasztani az RGB led szalagot, mert így senki sem fogja szétszedni, hanem egyből a hátlapra ragasztja...

már a múltkor is gondoltam rá, az egyedi led panel tartós cikknél, hogy annyira kevés cucc van benne, hogy jobb lenne csinálni valamiből, de látom az utolsó gondolataid között már szerepel ilyen terv is.

várom, mert mondjuk megcsinálni lusta vagyok, de szívesen nézem, ahogy más dolgozik ;)

üdv, és köszi a cikket!

Új vélemény, értékelés írása

Asztali nézet megjelenítése