Hogyan válasszak LED tápegységet LED szalaghoz?

Utoljára frissítve: 2023 július 11, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek

Tekintsd meg videónkat a LED tápegységek kiválasztásának hogyanjáról és mikéntjéről!

 

Frissítve! A cikk alatti dátum ne tántorítson el senkit, a cikket folyamatosan frissítjük, az új termékekkel, adatokkal aktualizáljuk!

 

Miért kell LED tápegység a LED világításokhoz?

A LED diódák vagy LED chipek kisfeszültségről működnek, azaz jellemzően 12 Voltos egyenáramot igényelnek. Ezért, hogy működtetni tudjuk őket, a fali aljzatok által biztosított 230V-os váltóáramot egyenirányítani kell és a csatlakoztatni kívánt LED szalagnak megfelelő szintre le kell transzformálni.

 

12 Voltos LED adapter

A legegyszerűbb tápegység megoldás: LED adapter + gyorscsatlakozó + LED szalag

 

Ezt a feladatot oldják meg a különböző LED tápegységek, melyekből az említett és legelterjedtebb a 12 Voltos, de kínálunk 24 Voltos LED tápegységeket is, illetve 5 Voltos típus is létezik, de mivel egyelőre 5V-os LED szalagunk nincs, így tápegységünk sincs hozzá.

 

LED tápegységek 12 Volt vagy 24 Volt?

A különböző LED termékek jellemzően vagy 12 Voltos, vagy 24 Voltos egyenáramot igényelnek a működésükhöz, ez minden esetben fel van tüntetve a termékek adatlapján, sokszor a termékek nevében is! Ez a legfontosabb, hiszen nem megfelelő típusú tápegységgel akár azonnal kivégezhetjük újonnan vásárolt LED szalagunkat!

 • A 12 Voltos LED tápegységek előnyei:

Az ANRO a 12 Voltos LED szalagokat, LED modulokat részesíti előnyben lévén a 12 Voltos LED világítások az elterjedtebbek, ezáltal olcsóbbak és a hozzájuk tartozó LED tápegységek is kedvezőbb árúak. Mindezek mellett azért preferáljuk a 12V-os típusokat, mert itt a LED szalagok 3 ledenként vághatóak, míg a 24V-os típusnál a vághatóság 6 ledenként lehetséges.

 • A 24 Voltos LED tápegységek előnyei:

A 24 Voltos LED szalagok azonban van egy nagy előnye: mivel kétszer akkora feszültségről működnek, így akár kétszer olyan hosszú szakaszokban is felhasználhatóak, mind 12 Voltos társai. Azaz itt szerencsés esetben kevesebb kábelezésre van szükség. A másik előny, hogy dupla feszültségen fele akkora az ellenállásból adódó veszteség.

 

LED tápegység alternatívák

A cikkben bemutatott bármelyik LED tápegység alkalmas a LED szalagok, LED modulok üzemeltetéséhez, de sokan kérdezték már:

 • "Alkalmas a számítógép tápegysége a LED szalagok üzemeltetéséhez?"

A válasz: Igen a számítógép tápegysége is megfelelő feszültséget állít elő az 5V és 12V-os LED szalagokhoz, így lehet használni azt a tápegységet is, az 5V-os és a 12V-os LED szalagok / LED modulok üzemeltetésére. Természetesen ezeket a ledes termékeket a számítógépen belüli dekorációhoz is használhatjuk, ha már úgyis számítógép tápegységről van szó. Arra kell figyelni, hogy mekkora az egy ágon leadott maximális teljesítmény, tápegysége válogatja, de max 5A körül szokott volt lenni.

A másik, sokszor visszatérő kérdés az alternatív betáplálásról ez:

 • "Akkumulátorról lehet üzemeltetni a LED szalagot?"

A válasz itt is: Igen, akár a személygépkocsi akkuja is felhasználható erre, a megfelelő feszültségre azonban itt is ügyelni kell. De ha nem akarjuk szétkapni az autót, akkor esetleg kínálunk mi is néhány 12 Voltos akkumulátort.

Gépjárművön (autó, motor, kamion világítás) való üzemeltetés is lehetséges, itt is a legfontosabb arról meggyőződni, hogy a generátor, illetve akku a megfelelő feszültséget biztosítja-e.

 

LED Tápegységek teljesítménye

A helyes feszültség megválasztása után a legfontosabb a megfelelő teljesítmény meghatározása. Az, hogy mekkora teljesítményű (hány Wattos) tápegységet kell vennünk, az attól függ, hogy hány méter LED szalagot szeretnénk róla működtetni.

Vegyük a legkedveltebb rejtett világításos LED szalagunkat, amiből pl. 20 métert szeretnénk bekötni:

A Specifikációk között megtaláljuk a Teljesítményt, ami mellé 4.8 Watt van írva.

 • A 20 métert megszorozzuk a 4.8 Wattal, így 96 Wattot kapunk eredményül.

Azaz 96 Watt teljesítményű a LED világításunk, amihez tápegységet kell választani. Itt még bejön a képbe a Hatásfok, ami minden egyenáramú LED tápegységet érint, általában 80% vagy afölötti értékkel rendelkezik. Azaz a tápegységeken feltüntetett teljesítmény névleges teljesítmény, ennek csak a 80%-át tudja leadni folyamatosan a táp.

 • A tápegységek hatásfoka miatt szorozzuk meg a 96 Wattot 1.25-el, ami szerint 120 Wattos LED tápegységet kell vásárolnunk

Természetesen ha a tápegység leadott teljesítménye magasabb, az sohasem baj.

 

Milyen LED tápegységek vannak?

A LED tápegységek 5 jól elkülöníthető típusra bonthatóak:

 • LED adapterek,
 • ipari LED tápegységek,
 • kültéri, vízálló LED tápegységek,
 • kötődobozba építhető LED tápegységek és a
 • DIN sínre szerelhető LED tápegységek.

Ezek leginkább formai különbségek, más-más dobozolást, vagy kábelezést kaptak, ezáltal más-más feladatokra a legalkalmasabbak. Nézzük meg ezeket a csoportokat bővebben:

 

LED adapterek

A LED adapterek leginkább a telefontöltőkre, laptoptöltőkre hasonlítanak: vagy közvetlenül a konnektorba dughatóak, vagy a mellékelt tápkábel segítségével csatlakoztathatóak a 230V-os hálózati áramra. Kimenetüket tekintve minden esetben egy 2.1x5.5mm-es DC csatlakozóval rendelkeznek.

A kimenetek használatához szükség lesz egy DC – sorkapocs átalakítóra, melyet az adapterek csatlakozójára tudunk ráhúzni, majd ebbe már könnyen csatlakoztathatjuk a LED szalagok vezetékét. Teljesítményüket tekintve az adapterek jellemzően 12 és 80 Watt közöttiek. Ezek szakértelem nélkül is könnyen használhatóak rövidebb 5-10 méteres LED szalagok beüzemeléséhez.

Ezek az adapterek mindig teljes burkolatot kapnak, így teljesen védettek áramütéssel szemben, így hozzá nem értőknek leginkább ezek a LED adapterek valók, hiszen itt szinte csak csatlakozókat kell egymásba dugni. Kezdőknek nagyon ajánljuk a LED szalag szerelés egyszerűen! című cikkünket, mely éppen ezeket a LED adaptereket és a hozzájuk kapható gyorscsatlakozókat vesézzük ki.

A dugasz tápegységek 12 Voltos egyenáramú kimenete mindig egy 2,1 mm x 5,5 mm-es DC apa csatlakozó. Ennek a csatlakozónak belső érintkezője mindig pozitív (+), a külső érintkezője pedig minden esetben negatív (-) polaritású.

 

Ipari LED tápegységek

A következő csoport a fém vagy műanyag házas ipari LED tápegységeke: a beépített LED világítások kivitelezésénél (pl. egy rejtett világítás) jellemzően ezeket a tápegységeket használják, hiszen egészen nagy teljesítményig elérhetőek, illetve jobban bírják a folyamatos működést, mint az adapterek. Ez köszönhető annak is, hogy a ház itt egy perforált lemezből készül, melyen keresztül a tápegység át tud szellőzni.

 

MeanWell és V-TAC 12 Voltos ipari tápegységek LED fényforrások üzemeléséhez

Fém házas, ipari LED tápegységek akár otthoni használatra is!

 

Másik fontos jellemző, hogy ezen tápegységekből prémium minőségű darabok is elérhetőek, melyek 3 vagy akár 5 év garanciával rendelkeznek. Hátrányuk, hogy a ház nyílt, ezért az érintésvédelmi szabályoknak megfelelően ezeket a tápegységeket be kell dobozolni, vagy olyan helyen elhelyezni, ahol nem tudunk véletlenül belenyúlni, hiszen a 230V-os csatlakozók szabadon állnak.

Ezeket a tápegységeket vagy közvetlenül a 230V-os hálózati áramra csatlakoztatjuk (pl. egy fali kiállásból) vagy külön vásárolhatunk hozzá dugvillás kábelt, mellyel konnektorba dughatóak. A kimenetük is egy csavaros vezetékcsatlakozó, teljesítménytől függően ezekből akár több is található egy tápegységen. Ezek közül bármelyiket, vagy akár mindegyiket is használhatjuk bekötéskor.

Az ipari tápegységek legnagyobb teljesítményű változatai ventilátort is tartalmaznak a megfelelő hűtés elérése érdekében. Ezeket a ventilátoros típusokat nem tudjuk jó szívvel otthoni használatra ajánlani, hiszen bár a ventilátor nem túl hangos, azonban esetenként a hangja zavaró lehet egy csöndes szobában.

 

Kettős szigetelésű LED tápegységek

Az ipari tápegységekből elérhető műanyag házas változat is, ezek mindössze abban térnek el előző társaiktól, hogy ezek kettős szigetelésű LED tápegységek, azaz földelés bekötésére ebben az esetben nincs szükség. További előny, hogy a kimeneteket és bemeneteket is egy műanyag lap zárja el, így érintésvédelmileg is egyszerűbb a beépítésük.

 

Ipari LED tápegységek bekötése

Az ipari tápegységek nem rendelkeznek dugvillával, sem semmilyen egyéb vezetékkel. A 230V-os bemenet és a 12V-os kimenetek is sorkapcsos rögzítésűek. Az ilyen fém házas tápegységeket mindig csak szakember szerelje, a rosszul szerelt, kilógó vezetékek áramütést okozhatnak!

Feliratok egy 12 Voltos ipari LED tápegységek csatlakozói fölött:

 • L (fázis) barna vezeték - 230V~ hálózat fázis ága
 • N (nulla) kék vezeték - 230V~ hálózat nulla ága
 • Földelés jel vagy GND (földelés) - 230V~ hálózat föld ága
 • V+ (12 Volt pozitív) a 12 Voltos egyenáram pozitív ága(i)
 • V- vagy COM (12 Volt negatív) a 12 Voltos egyenáram negatív ága(i)

A 12 Voltos kimenetekből az ipari tápegységek több párat is tartalmazhatnak, ebből használhatjuk csak az egyiket vagy akár mindegyiket is. A teljes teljesítmény elérhető egy pár kimenetről is. Lássuk a bekötés menetét néhány képen:

 

200 Wattos V-TAC ipari táp, hálózati kábel és két tekercs LED szalag. Az ipari tápegységek kábel nélkül érkeznek, az elektromos csatlakozások sorkapocs kivitelűek. L betű: fázis (barna vezeték). N betű: nulla (kék vezeték). Felborult karácsonyfa: földelés (sárga-zöld vezeték). Csak így biztonságos! Földelés nélkül fém házas termékeket NEM SZABAD használni!

 

A tápegység bekötése után a sorkapcsokat már ne nagyon piszkáljuk. A V-TAC tápegységeken ugyan van egy védő műanyag tető, de áramtalanítás nélkül akkor sem merek hozzányúlni. Az ipari tápegységeken a COM vagy V- felirat jelöli a negatív polaritást, a V+ felirat pedig a pozitív polaritású kimenetet. A fekete vezeték megy a negatív oldalra, a piros (vagy szürke) színű vezeték pedig a pozitív oldalra. Az ipari tápegységeken két vagy három pár 12 Voltos kimenet is található. Szabadon használhatjuk csak az egyiket, vagy akár mindet is egyszerre, ha lehetőség van rá, akkor osszuk el a szalagokat egyenlően a kimeneteken.

 

Természetesen itt is működik az a megoldás, hogy az egyforma polaritású vezetékeket összesodorjuk, majd egyszerre csatlakoztatjuk őket a megfelelő polaritású sorkapocsba. A szín (polaritás) szerint csatlakoztatott LED szalag vezeték párok. Az ipari tápegység és a csatlakoztatott két tekercs LED szalag. Természetesen ha rövidek a vezetékek, bármelyiket meg lehet toldani a külön megvásárolható szilikon kábellel.

 

Ipari LED tápegység LED szalaghoz és hálózathoz történő csatlakoztatása:

 

 

Kültéri - vízálló LED tápegységek

Kültéri vagy beltéri nedves, párás helyeken legalább IP44-IP45-ös kültéri LED tápegységet kell választanunk, míg kifejezetten kültéri használatra az IP65-IP67-es vízálló tápegységek a megfelelőek, lévén ezek teljesen zárt házzal rendelkeznek.

Ebben a csoportban is megtalálhatjuk a hosszú garanciaidős típusokat, így kiváló minőség is elérhető!

A 230V-os hálózati áram bekötését az ipari típusokhoz hasonlóan vagy direkt fali csatlakozással, vagy külön megvásárolható dugvillás kábellel oldhatjuk meg. A kimenet itt egy vezetékpár, melyet akár közvetlenül is csatlakoztathatunk a LED szalagra, vagy megfelelő mennyiségű vezetékkel megtoldhatjuk. Ezekből a tápegységekből is nagy a teljesítmény választék: 12 és 250 Watt közötti típusok érhetőek el.

 

Kötődobozba építhető LED tápegységek

Kifejezetten kis teljesítményű LED világításokhoz kerültek kifejlesztésre az úgynevezett kötődobozba építhető LED tápegységek. Ezek mindössze annyiban térnek el az előzőektől, hogy méretük igen kicsi, így a 60 mm-es kötődobozokba beépíthetőek. Kis helyigényük miatt nagyon hasznosak utólagos LED világítások, pl. lépcsővilágítók vagy rövidebb LED szalag szakaszok beépítése esetében.

 

Sínre szerelhető LED tápegységek

Amennyiben van rá hely és lehetőség, akkor a LED tápegységek akár a  villamos elosztó szekrényben is elhelyezhetőek. A sínre szerelhető LED tápegységek itt kapnak szerepet, hiszen segítségükkel rendezetten, könnyen hozzáférhető módon szerelhetőek fel a kismegszakítók, firelék mellé. Ezek a tápegységekből pillanatnyilag 100 Wattos a legerősebb típus.

 

Hová tegyem a LED tápegységet?

Az utólagos LED világítások kivitelezésénél mindig probléma, hogy hová tegyük a tápegységet. Ekkor kerül képbe a fizikai méret, hiszen nagyon sokan a gipszkarton álmennyezetbe rejtik a tápegységeket, jellemzően egy spot lámpa nyílásán keresztül.

Végül is mindegy hogy hová építjük be őket, az a legfontosabb, hogy hozzáférhető helyen legyenek, mert a Murphy törvény átírja a garanciaidőt, azaz mindig a legnehezebben hozzáférhető tápegység fog a legelőször meghibásodni.

Ha nincs más lehetőség, akkor készítsünk egy szerelőnyílást, melyet egy szerelőajtóval könnyen hozzáférhetővé tehetünk. Ezekből a szerelőajtókból is több különböző méretet kínálunk üzletünkben.

Hosszú garanciaidejű - prémium minőségű LED tápegységek

A LED tápegységek non-plus-ultrái ezek a válogatott minőségű alkatrészekből álló prémium tápegységek. Gyártók szerint a Delta és POS tápegységeket jelenti melyek 5 év garanciaidővel rendelkeznek, tervezésük során kifejezetten a minőségi LED világítás kivitelezése volt a fő szempont. Bár nem olcsók, de ezekkel a tápokkal teljesen biztosra mehetünk: nem lesz velük probléma!

A hosszú garanciaidős LED tápegységekből természetesen rendelkezésre állnak a 12V-os és 24V-os típusok is!

 

5 év garanciás LED tápegység - kifejezetten bútorvilágításhoz és alumínium LED profilhoz tervezve

Hosszú garanciaidővel rendelkező POS tápegység: kifejezetten bútorba és alu LED profilba tervezve

 

Reméljük ez a rövid ismertető segített áttekinteni az elérhető LED tápegység típusokat, és betekintést nyújtott kiemelkedően bő választékunkból!

A cikkben szereplő összes termék megvásárolható áruházunkban! További kérdés esetén nyugodtan tegyék fel kérdéseiket az alábbi fórumon, vagy írjanak e-mailt ügyfélszolgálatunknak az info@anro.hu email címre!

Ajánlott termékeink
1.
TOP
Garancia: 2 év
12 Volt DC
18 Watt
LED adapter
IP44
LED Adapter 12 Volt, dugvillás tápegység LED szalaghoz (18W/1.5A) IP44
Raktáron: 418 darab
Ár: 1 990 Ft /darab
2.
Garancia: 1 év
12 Volt DC
18 Watt
LED adapter
IP20
LED Adapter 12 Volt, dugvillás tápegység LED szalaghoz (18W/1.5A) OP
Raktáron: 30 darab
Ár: 1 790 Ft /darab
3.
Garancia: 1 év
12 Volt DC
24 Watt
LED adapter
IP20
LED Adapter 12 Volt, dugvillás tápegység LED szalaghoz (24W/2A) OP
Raktáron: 51 darab
Ár: 1 990 Ft /darab
4.
Garancia: 2 év
12 Volt DC
30 Watt
LED adapter
IP44
LED Adapter 12 Volt, dugvillás tápegység LED szalaghoz (30W/2.5A) IP44
Raktáron: 105 darab
Ár: 3 590 Ft /darab
5.
TOP
Garancia: 2 év
12 Volt DC
40 Watt
LED adapter
IP20
LED Adapter 12 Volt, dugvillás tápegység LED szalaghoz (42W/3.5A)
Raktáron: 178 darab
Ár: 3 990 Ft /darab
6.
Garancia: 2 év
12 Volt DC
60 Watt
LED adapter
IP44
LED Adapter 12 Volt, dugvillás tápegység LED szalaghoz (60W/5A) IP44
Raktáron: 3 darab
Ár: 4 990 Ft /darab
7.
Garancia: 1 év
12 Volt DC
60 Watt
LED adapter
IP20
LED Adapter 12 Volt, dugvillás tápegység LED szalaghoz (60W/5A) OP
Raktáron: 128 darab
Ár: 3 890 Ft /darab
8.
TOP
Garancia: 2 év
12 Volt DC
78 Watt
LED adapter
IP44
LED Adapter 12 Volt, dugvillás tápegység LED szalaghoz (78W/6.5A) IP44
Raktáron: 215 darab
Ár: 5 290 Ft /darab
9.
Garancia: 1 év
12 Volt DC
36 Watt
Ipari
IP20
LED tápegység 12 Volt - fém házas, ipari (36W/3A) OP
Raktáron: 45 darab
Ár: 2 180 Ft /darab
10.
Garancia: 2 év
12 Volt DC
60 Watt
Ipari
IP20
LED tápegység 12 Volt - fém házas, ipari (60W/5A)
Raktáron: 90 darab
Ár: 3 690 Ft /darab
11.
TOP
Garancia: 2 év
12 Volt DC
120 Watt
Ipari
IP20
LED tápegység 12 Volt - fém házas, ipari (120W/10A)
Raktáron: 286 darab
Ár: 5 290 Ft /darab
12.
TOP
Garancia: 1 év
12 Volt DC
250 Watt
Ipari
IP20
LED tápegység 12 Volt - fém házas, ipari (250W/20A)
Raktáron: 95 darab
Ár: 8 690 Ft /darab
Vásárlói képek
Karácsonyi hangolódásSzínváltós LED dekoráció tévé háttérfalba beépítve Konyha spot és LED világítás, közelség érzékelős vezérléssel, illetve konyhasziget rejtett elosztóvalNappali - fríz spot+led és spot+led(RGBW) "csillár" világításaFolyosó led szalag dekorralDizájn világítás folyosón, falba süllyesztett LED szalag és LED profil beépítésévelFolyosó led dekorral, átlósan beépített LED profilokkalPraktikus konyhapult világítás LED profil és LED szalag felhasználásávalFolyosó gipszkarton álmennyezeti lámpával LED profilból szerelveFolyosó gipszkarton álmennyezeti lámpávalLedes akváriumlámpa növények és halak világításáhozAkvárium lámpa házilag 90CRI hidegfehér LED szalag és L alu profil felhasználásávalProgramozható vezérlő akvárium világításhozAlu led profil süllyesztve mennyezeti lámpakéntModern led étkező világításÉtkező felújítás utánGardróbszekrény led belső világításAlu vállfatartóban led csík

248 vélemény, értékelés

#1 - Miska
2010/08/28, 19:32
Üdv!
Egy olyan "bugyuta" kérdésem lenne, hogy LED-es világítás készítéséhez használhatok-e mobiltelefon-töltő adaptert? Csak mert találtam egy régit, 5,3 V-ost, ami elméletileg ugye magasabb, mint egy átlagos LED nyitófeszültsége... viszont ha jól gondolom így 1, max. 2 db LED-et tudok rá sorba bekötni... (pl. két sárga LED: 2x2,2V=4,4V még beleférne). Jut eszembe, esik feszültség az ellenálláson is!

Csak mert gépészmérnök létemre nem-igen csíptem sosem az elektromosságtant... kellett volna vele foglalkozni... :)
#2 - Miska
2010/08/28, 19:39
Basszus, de barom vagyok! Hisz épp az a lényege a beépített ellenállásoknak, hogy rajtuk essen a "maradék" feszültség... jólvan beugranak a dolgok! :D
Bocs :D
#3 - Tályai Gábor
2010/08/30, 20:26
Kedves Miska!

Igen, a LED diódákkal használhatóak a mobiltelefon töltők, megfelelő ellenállással. Azonban a 12 Voltos ledek (pl. LED szalag) nem fognak működni 5.3 Volton, az a feszültség kevés nekik.
#4 - Miska
2010/09/01, 14:34
Világos, köszönöm! :)
#5 - Bandee
2010/09/09, 22:07
Üdv!

GE Tetra Power Max (tehát Power) ledeim vannak. http://www.lumination.com/product.php?id=61

Előírás szerint DC 12V-ról hajtva már 1-2 perc után tapinthatatlanul megmelegszik azaz kb. 70-80fok fölé megy. Gyárilag egy öntapadós ragasztócsíkkal szerelt, tehát "hűtőbordát" sem nagyon tudok rájuk szerelni, legfeljebb a 2 csavarhelynél.

Úgy gondolom, hogy a 60fok feletti hőmérséklet jelentősen csökkenti az élettartamot - érdemes-e áramkorlátozót, ellenállást vagy valahogy hűtőbordát beszerezni, esetleg áttervezni a tápegységet, hogy az ajánlás ellenében 12 helyett 9-11Voltos legyen?

Köszi!
#6 - Tályai Gábor
2010/09/14, 11:59
Tisztelt Bandee!

Én lehet, hogy nem bántanám, attól függetlenül, hogy a meleg valóban nem használ a félvezetőknek.


Hőmérséklet függő élettartam csökkenési rajz


Látható, hogy 85 fokos környezeti levegő hőmérséklet esetén (ekkor már 150 fokos is lehet a maghőmérséklet) is 20.000 óránál tovább bírja a jó minőségű LED.

Tudtommal a GE 15-25.000 órát ad meg élettartalomnak, tehát ha más probléma nem akad, addig üzemelniük is kell a termékeknek.
#7 - Kövér József
2010/10/08, 11:33
Üdv!

Kérdésem a következő,Kanlux Roter LED lineáris világító egység-hez van tápegység?
Le írásban nem szerepel.
Tisztelettel Kövér József
#8 - Tályai Gábor
2010/10/11, 16:11
Tisztelt Kövér József!

A különálló egységhez nincs, a komplett szetthez van.

Remélem tudtam segíteni.
#9 - Beige
2010/10/11, 20:13
Üdv!
Csináltam egy kis LED es világítást
180db 1w-os LED et szeretnék 3 körben dimmelni,
a dimmelés 220v os elektronikus.
Tehát dimmelhető tápegységre lenne szükségem 12v 150w ill 12v100w teljesítményben.
Próbáltam dimmelhető halogén trafóval egyenirányítva de sajna az elektronikus dimmer miatt derengenek a LEDek lekapcsolt állapotban is.
Beige
#10 - Tályai Gábor
2010/10/13, 08:22
Üdv!

Dimmelhető egyenáramú tápegység jelenleg nincs. Egy RGB vezérlőt ajánlok erre a célra, a három kör a három színnek fog megfelelni.

Remélem tudtam segíteni.
#11 - Beige
2010/10/13, 22:04
Köszönöm!
Esetleg lehet ezeket impulzussal vagy kontaktussal vezérelni?
Beige
#12 - Tályai Gábor
2010/10/18, 09:25
Tisztelt Beige!

Sajnos nem tudom.
#13 - Ács János
2010/11/04, 15:21
Üdv!

A kérdésem az lenne, hogy mi a legegyszerűbb módja két LED világítás kialakításának. Az egyik egy RGB rejtett hangulatvilágítás enne 5050-030-as LED szalaggal 2,5 m hosszan, a másik egy gardróbszekrény világítása lenne fehér LED szalaggal 1 m hosszan szintén 5050-030-assal.
Leginkább az érdekelne, megoldható-e egy táppal, vezérlővel.

Válaszát előre is köszönöm!
#14 - Tályai Gábor
2010/11/08, 07:54
Tisztelt Ács János!

Igen, megoldható. Vezérlőből 1 db-ra lesz szükség, hiszen RGB szalagból is egy szakasz lesz. Tápegységből is elég egy darab, hiszen erre több kör LED-et is rá lehet csatlakoztatni.

Remélem tudtam segíteni.
#15 - Bordás Jenő
2010/11/29, 20:28
Üdvözlöm!

A kérdésem az lenne, hogy 15m (5050 - 60 ledes) led szalaghoz melyik tápegységet válasszam?

Köszönettel
#16 - Tályai Gábor
2010/11/30, 20:47
Tisztelt Bordás Jenő!

Az 5050x60-as LED szalagnak 14,4 Watt a méterenkénti teljesítmény felvétele.

15x14,4 = 216 *1,2 (névleges teljesítmény miatt) = 260 Watt névleges teljesítményű tápegységre lesz szükség.

Van 360 Wattos tápegység, de fajlagosan sajnos drágább mint 2 db 200 Wattos, így inkább ez utóbbi megoldást ajánlanám.

Remélem tudtam segíteni.
#17 - Tályai Gábor
2010/11/30, 20:48
Persze azt elfelejtettem, hogy elég 1 db 100 Wattos és 1 db 200 Wattos. A 100 Wattosra mehet az egyik 5 méteres tekercs, a 200 Wattosra pedig a másik 2 db 5 méteres tekercs.
#18 - freeJr
2011/02/02, 13:53
Üdv!

Egy olyan "egyszerű" kérdésem lenne (lehet hogy amúgy teljesen egyértelmű), hogy központi világításként szeretném használni a Flexi LED szalagot (3528-060-FN) villanykapcsolóról. 3.5méterről lenne szó. Ilyen esetben is kell tápegység vagy átalakítóval lehet bekötni? Mi szüksgéges az üzemeltetéshez?

Köszönettel
#19 - Tályai Gábor
2011/02/02, 15:28
Tisztelt freeJr!

Tápegység minden esetben szükséges a LED szalagok elé.

Kapcsoló -> 12 V DC Tápegység -> LED szalag

Semmi egyéb nem szükséges némi vezetéken kívül.

Remélem tudtam segíteni.
#20 - freeJr
2011/02/02, 16:11
Igen, köszönöm szépen!
#21 - Gezua
2011/02/23, 16:48
Üdv!

Az érdekelne,hogy egy 100W-os 12 voltos tápnak mennyi a fogyasztása üresjáratban,illetve 75W terheléssel? Mekkora difi lehet a fogyasztásban a különböző márkáknál?

Előre is köszönöm a válaszát!
#22 - Tályai Gábor
2011/02/23, 17:02
Tisztelt Gezua!

A tpegységek üresjárati fogyasztását a gyártók így adják meg: kisebb mint 1 Watt, ez legrosszabb esetben is kb 2 Wattot jelent.

75 Watt terhelésnél egy táp kb 75*1,2 = 90 Wattot fogyaszt.

Energiahatékonyságban a márkás és nem márkás tápok között legfeljebb 2-3% különbség lehet, tehát olyan 80-82%-os hatásfokkal működnek. A márkás tápoknál talán az élettartalom az előny, de eddig nem észleltünk különösebb eltérést.

Nem feltétlenül a márka számít, hanem a beltartalom, és sajnos vannak a piacon kifejezetten gagyi tápegységek, de ezeket mi nem tartjuk.

Remélem tudtam segíteni.
#23 - Zoltán
2011/03/10, 08:33
Üdv!

Azt szeretném megtudni, hogy a számítógépekben használt tápegységgel működtethetők-e a ledszalagok? Van esetleg valami ellenérve?
#24 - Tályai Gábor
2011/03/10, 14:02
Kedves Zoltán!

Nincs semmi elvi akadálya a számítógépes tápegységről való LED szalag használatnak. Egyetlen dologra kellene figyelni: meg kell nézni a tápegységen, hogy egy ágról maximum mekkora áramot tud leadni. Általában 5 Amper körül alakul ez az érték, így 5Ax12V=60 Wattnyi LED szalagot lehet üzemelni egy ágról.

Ha valami régi, kiszuperált tápegységről van szó, akkor mérni kellene egy feszültséget multiméterrel (a régebbi BIOS-os sokszor fals eredményt adnak), hogy megvan-e a stabil 12 Volt, ha kicsit kevesebb az nem probléma, de 0,1-0,2 Wattnál ne legyen több.

Remélem tudtam segíteni.
#25 - Angyal Miklós
2011/03/29, 17:49
Sziasztok!

Szeretnék összehozni egy jó kis rejtettvilágítást flexibilis ledmodulokból (3528-030-FN ). Mivel nem vagyok jártas ebben a témában, és biztosra szeretnék menni, a tanácsotokra lenne szükségem.

A nappali 3 oldalfalán,díszléc mögött lenne a szalag. 6,9;4,2;6,9 méter a 3 oldal. Ez kereken 18 méter szalagot jelent. Ahogy nézegettem és informálódtam, szükségem lesz egy betápra, 2 sarokelemre, 2 forrasztásmentes betápra. Viszont ezek szerint a szalagokat párhuzamosan kell kössem,kábelhosszabbítással. Az működik, hogy forrasztás nélküli csatlakozóval toldom össze őket? Akkor megúsznám a kábelezést a lécek mögött is.
Esetleg ha nem probléma, tanácsolhatnátok, hogy milyen elemek szükségesek a szalaghoz, miből mennyit kellene vásárolnom.

Válaszotokat előre is köszönöm!
#26 - Tályai Gábor
2011/03/30, 10:42
Tisztelt Angyal Miklós!

Az nem működik, ha a forrasztásmentes csatlakozókkal köti össze, az soros kapcsolás, ebben az esetben a szalag vége már nem fog világítani.

A párhuzamos kapcsolást úgy a legegyszerűbb kivitelezni, hogy a LED szalag mellett (a díszléc nútjában vagy a gipszkarton szerelvényben) elhúznak végig egy két eres kábelt (vagy két egy eres szilikon kábelt) és 5 méterenként csatlakoztatják rá az egész tekercs LED szalagokat. Minden tekercsen gyárilag van egy két eres betáp vezeték, így forrasztani nem kell. A sarkokat az említett sarok és toldóelemekkel el lehet készíteni.

Tápegység - vezeték - LED szalag (+ esetleges sarok / toldó elemek)

ennyi szükséges a LED szalag üzemeléséhez.

Tápegységből, az Ön által megjelölt 3528x30-as típusra, 18 méterre egy 60 Wattos tápegységet ajánlanék (18 m x 2,4 Watt = 23,2 Watt).

Remélem tudtam segíteni.
#27 - Angyal Miklós
2011/03/30, 12:21
Köszönöm s segítségedet, igen, tudtál segíteni!

üdv
#28 - Tóth Krisztián
2011/05/01, 19:10
Üdv Gábor!

Fürdőszobai tükrös szekrény két G4-es halogénjét szeretném kicserélni ledre. A szekrény tetején lévő dobozolásba maximum 23x40x120 mm-es tápot lehetne beépíteni. Melyik férne el? 2db ilyet kellene meghajtania: http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/3768

Köszönöm!

Üdv.:
Tóth Krisztián
#29 - Tóth Krisztián
2011/05/02, 22:43
Ez a táp: http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/4080 meg tudna hajtani két ilyen G4-es LED lámpát, ha a hátoldalukon lévő ellenállásokat átkötésekkel helyettesíteném, majd sorba kötném őket? http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/3768
#30 - Tályai Gábor
2011/05/03, 08:07
Tisztelt Tóth Krisztián!

Nem teljesen értem, amit ír, de a linkelt tápegység egy áramgenerátor (fix áramerősségű: 350 mA, változó feszültségű: 0,5-10V).

A G4-es LED lámpához 12 Voltos egyenáram szükséges, erre ez a tápegység lenne alkalmas például.

(Egyébiránt az Ön által linkelt tápegységgel működni fog a LED lámpa, mindenféle átkötés nélkül, legfeljebb alacsonyabb fényerőn. Persze, ha az ellenállásokat lebombázza róla, akkor elképzelhető a teljes fényerő, erre és a szerelt termékre azonban nem tudunk garanciát vállalni.)

Remélem tudtam segíteni.
#31 - Tóth Krisztián
2011/05/03, 22:16
Köszönöm, közben igen, rájöttem, hogy hülyeséget kérdeztem az áramgenerátorral kapcsolatban, mivel a specifikációja alapján max. 10V-ot ad le, ez sorbakötés esetén feleződni fog a két G4-es lámpán, azaz 5V. A G4-es lámpán a ledek 3-as csoportokban vannak sorbakötve egy ellenállás után. Ha kiiktatom az ellenállásokat 1.67V fog esni ledenkét, ami kb. éppen egy dióda nyitófeszültsége, tehát nem várhatunk nagy fényerőt... Az Ön által linkelt táp sajnos nem fog elférni, lévén nincs 30mm magas a gyári műanyag dobozolás a szekrény tetején, amelyben az egy dugalj és a két G4-es halogén található...
#32 - Tóth Krisztián
2011/05/03, 22:21
Még azon gondolkodom, hogy mi lenne, ha megszabadítanám a felső fém burkolatától az Ön által belinkelt tápegységet!? Megkérdezhetem, hogy mekkora a legmagasabb alkatrész magassága a NYÁK-on?

Köszönöm válaszát!
#33 - Tályai Gábor
2011/05/04, 10:38
Tisztelt Tóth Krisztián!

A burkolaton 0,5 cm-t lehet nyerni oldalanként.

Remélem tudtam segíteni.
#34 - Tóth Krisztián
2011/05/04, 23:00
Igen, köszönöm. Így már elférne...

Üdv.:
Tóth Krisztián
#35 - Szilágyi Gábor
2011/05/05, 16:23
Szia, van egy eszement ötletem és küldj el nyugodtan melegebb éghajlatra, ha nem megvalósító az ötlet:
Már nem használt számítógép 350W-os tápjáról lehet a 12Voltos kimenetekre led szalagot működtetni károsodás nélkül?!
#36 - Tályai Gábor
2011/05/06, 13:41
Kedves Gábor!

A 24-es hozzászólás éppen erről szól.

Remélem tudtam segíteni.
#37 - Grubits Ferenc
2011/05/17, 13:15
Üdvözlöm!

Azt szeretném kérdezni a Kanlux 2x30W-os kültéri tápegységgel kapcsolatban,hogy ennél a tápegységnél is lehet-e alkalmazni azt a bekötést mint az ipari tápegységeknél,miszerint a két db 12v-os kimenetböl csak ez egyiket használnám egy 60W-os ledszalag üzemeltetésére,és nem pedig elosztva két 30W-os ágra.Remélem érthető voltam :-)
Várom,és köszönöm a válaszát.
Üdvözlettel!
Ferenc
#38 - Tályai Gábor
2011/05/17, 13:18
Tisztelt Grubits Ferenc!

Sajnos ez ebben az esetben nem megoldható. Csak 30 Wattot tud áganként a tápegység (ha jól emlékszem, maga a tekercs van megcsapolva két helyen).

Két részre kellene bontani a LED szalagot, ha ez megoldás.

Remélem tudtam segíteni.
#39 - Kovács Ákos
2011/05/23, 19:58
Tisztelt Uram!!!

Flexi LED szalag beltéri (3528-060-FN) - fehér (hideg)
Tápegység 12 Voltos LED-hez ipari (12VDC/3A/36W)
LED szalag dimmer (12V DC) - rádiós távirányítóval - 96 Watt

Ezeket hogyan tudnám össze kötni illetve milyen vezetékkel mert a videókbón én másfajta illesztéseket láttam, egyiknél 2 kábel a ledszalagból másiknél meg 3!!??
#40 - Tályai Gábor
2011/05/26, 14:17
Tisztelt Kovács Ákos!

Nem értem a kérdését, de ezen a kapcsolási rajzon remélem segítségre talál:

LED dimmer, tápegység és LED szalag csatlakoztatása
#41 - Varga András
2011/05/27, 10:45
Nekem segített, köszönöm!
VJ
#42 - Huszák Gábor
2011/06/18, 10:21
Tisztelt Tályai Gábor!

A nappalim megvilágítását szeretném megoldani (L alakú, 5.7 és 5.2m tehát kb 11m hosszú) díszlécbe rejtett 5050-060-FN nagy fényerejű beltéri RGB ledszalaggal és Obsess Touch vezérlővel. A kérdésem az lenne hogy ehhez az elképzeléshez milyen tápegységet javasolna, illetőleg ha 2,5m-ként kell párhuzamosan az árramforrásra csatlakozni akkor milyen megoldást ajánlana hogy ne törje meg a fénysor egységét nagyon a 2,5 méterenkénti vágás.

Válaszát előre is köszönöm!
#43 - Tályai Gábor
2011/06/20, 13:49
Tisztelt Huszák Gábor!

Tápegység: a 11 méter LED szalag 156 Watt teljesítményt vesz fel, így a 240 Wattos tápegységre szükség lesz.

Holnap érkezik az új 5050x60-as LED szalagunk, ez már kiváló minőségű, dupla rétegű NYÁK-kal készül, így a két végén elég megtáplálni, nem kell 2.5 méterenként.

A régiből szalagból kb. 3 méter maradt, így lassan le is vesszük ezt a 2.5 méteres kiírást minden 5050x60-as LED szalag mellől.

Egyébként a LED sor fénye még sűrű darabolás és betáplálás mellett is egységes marad, mindössze annyira kell ügyelni, hogy a LED szalagon lévő SMD ledek egymástól ugyanolyan távolságra legyenek a két külön szakaszon, mint a vágatlan LED szalagon.

Az Obsess vezérlő 108 Wattnyi LED szalaggal bír el, így egy jelerősítő csatlakoztatására is szükség lesz. Pl.: az 5.2 méteres szakasz mehet az RGB vezérlőre, az 5.7 méteres szakasz pedig a jelerősítőre.

Remélem tudtam segíteni.
#44 - Szabó Krisztián
2011/06/20, 14:32
Tisztelt Tályai Úr!
Vásároltam egy 120W-os 10A-os tápegységet, egy rádiós dimmerrrel(108W), szeretnék megvilágítani 18m 3528-as ledszalagot, de nem akar működni. Azt a fajta dimmert vásároltam, ami RGB ledszalagot is tud szabályozni(szín szabályzósat). Remélem nem nyúltam mellé. A led-szalagot 5m-ként párhuzamosan kötöttem be, viszont meg sem mukkan a ledsor. A dimmer működik, a távirányító bekapcsolására reagál, a tápegység kiadja a dimmernek a 12v-ot. A ledsornak mekkora feszültséget kellene kapnia a dimmertől?
#45 - Huszák Gábor
2011/06/20, 14:34
Kedves Tályai Gábor!

Köszönöm a gyors válaszát, akkor ha jól gondolom ez a jelerősítő megfelel:

http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/2711

Annyi lenne még a kérdésem hogy a jelerősítőhöz szükségem lesz egy külön 12V-os betápra vagy az is mehet a 240W-os ipari tápról párhuzamosítva ?
#46 - Tályai Gábor
2011/06/20, 20:07
Tisztelt Huszák Gábor!

Jelerősítő: igen, arra a termékre lesz szükség.

Tápegység: igen, párhuzamosan csatlakoztatható a jelerősítő és az RGB vezérlő is ugyanarra a tápegységre.

Remélem tudtam segíteni.
#47 - Tályai Gábor
2011/06/20, 20:16
Tisztelt Szabó Krisztián!

Minden rendben lesz, csak az RGB vezérlővel való egy színű LED szalag fényerő szabályozásához egy kicsit csalni kell :)

Az Obsess vezérlő kimenete 4 db vezeték: 1 db fekete (vagy fehér, most nincs előtttem), és 3 db színes (piros/kék/zöld), ezek bele vannak csavarozva egy sorkapocsba. Annyit kellene tenni, hogy a 3 db színes vezetéket közösíteni kellene (pl. belekötni a 3 vezetéket egyazon sorkapocsba, vagy csak simán összesodorni a 3 db színes vezetéket).

Így előáll az egyszínű szalagok két érpárja: a fekete (vagy fehér) lesz a pozitív, ez mehet a LED szalagok piros (+) vezetékére, a 3 db színes, közösített vezeték pedig a negatív (-) lesz, ezt lehet csatlakoztatni a LED szalag fekete színű negatív vezetékéhez.

Így leírva bonyolultnak hangzik, de nagyon egyszerű.
Ebben a cikkben LED szalag dimmer - fényerőszabályzás pedig talál két képet a jelerősítő csatlakoztatásáról, a kötés ugyanaz.

Remélem tudtam segíteni.
#48 - Huszák Gábor
2011/06/21, 15:47
Kedves Tályai úr!

Köszönöm szépen a segítségét, jövőhéten meg is rendelem.
#49 - Szabó Gábor
2011/07/12, 20:47
Tisztelt Uram!

A segítségét szeretném kérni vásárlás előtt!Szeretném a nappalinkat
"U" alakban rejtett világítással is megvilágítani!Méretei 5,25 - 3,5 - 5,25 ,azaz olyan 14 méter hosszú!Terveim szerint a 3528-030-FN LED szalagból vásárolnék 14 métert és hozzá egy 12VDC/5A/60W-os tápegységet!A Led szalag fogyasztása 2,4 x 14 = 33,6 W a tápegység teljesítménye pedig ha jól számoltam a 30%-os veszteséggel is 42W lenne!Ön szerint ez megfelelne számomra,ha a LED szalagot egy 3-as tápegység elosztóval szeretném 2 X 5,25 és 1 X 3,5 méteres darabokra elosztani!Sajnos az elosztó rövid kábele miatt 3,5 méter szilikon kábellel kellene pótolnom az egyik oldali LED kábelt és nem tudom hogy ez mennyire befolyásolhatja a teljesítményét!Milyen termékeket (sarokelemek,csatlakozókat)kellene még rendelnem,hogy teljes legyen az egész "rendszer",esetleg mit ajánlana hozzá?(Dimmert?)Kérem nézze el,ha butaságokat is írtam,de laikus vagyok ebben a témában!Előre is köszönöm a válaszát!
#50 - Tályai Gábor
2011/07/19, 07:54
Tisztelt Szabó Gábor!

Semmilyen butaságot nem írt, az összeállítása tökéletes.
Az összeszereléshez esetlegesen sarokelemekre szükség lehet, de a 30 ledes szalaghoz nem feltétlenül szükséges, elég ritkán vannak a ledek ahhoz hogy egy kis átlapolással el lehessen 90 fokban fordítani.

Dimmerre (fényerőszabályzóra) akkor van szükség, ha csökkenteni szeretné a ledek teljesítményét. Mivel a dimmer a későbbiekben is bármikor az áramkörbe helyezhető, így azt ajánlom, hogy nézzék meg a fényét, és ha esetleg néha sok lenne, akkor rendeljenek egy fényerőszabályzót.

Remélem tudtam segíteni.
#51 - Fülöp-Szalai Attila
2011/07/20, 16:10
Tisztelt Tályai Úr!

Konyhapult megvilágításra kinéztem önöknél a következő terméket: -Szett: Zepo kapcsolós + G4 (2W/3200K) LED lámpa - Króm
Ebből 5 db-ot szeretnék a szekrény aljára tenni, valamint a falon lévő üveglapot szeretném megvilágítani 2db:Fibi LED 3L (0.2 Watt).
Nem tudom mennyi és milyen tápegység szükséges, de lehetőleg olyan tápegységet szeretnék amit a falba be tudok építeni.

Ha tud akkor segítsen nekem a lápához illő konnektort ajánlani, amit szintén a bútor aljára lehet fogatni a konyhai gépek működtetéséhez.
Válaszát előre is köszönöm!
#52 - Tályai Gábor
2011/07/21, 08:57
Tisztelt Fülöp-Szalai Attila!

Ehhez az összeállításhoz egy 12 Wattos ipari LED tápegység elegendő lesz.

A méretei 70x40x40 mm, ez a legkisebb, így legkönnyebben eltüntethető.

konyhaszekrény LED világítás

A fenti képen az olcsó szerelvény család van beépítve, de a kapcsolóink között talál falon kívüli változatot is.

(Nagyobb kép a kapcsolókról itt.)

Nem tudom mennyi hely van az alsó bútorlapban vagy afölött, de ha a G4-es lámpák elférnek akkor a süllyesztett szerelvényeknek is el kell férniük.

Remélem tudtam segíteni.
#53 - Babka Balázs
2011/07/28, 10:32
Kedves Tályai Gábor!

Azzal kapcsolatban érdeklődnék, hogy nappalimban szeretném kicserélni az állmennyezet 12V spot világitását ledes izzókra.

A plafonban 3 kapcsoló körben 20db, 15db, 3db izzó van kötve, körönként 1000W-os tápegységekkel.

Nem szeretném a tápegységeket is kicserélni, ebben az esetben elegendő e, ha csak körönként egy egyenirányító hidat kötök be, esetleg szükség van e-még un simitókra is (puffer kondenzátor)
(nem értek hozzá, csak a forumokban olvastam)

Illetve szükséges-e, hogy a spot ledek sorosan vagy párhuzamosan legyenek kötve.

Előre is köszönöm válaszát

Babka Balázs
#54 - Tályai Gábor
2011/08/01, 07:59
Tisztelt Babka Balázs!

A lámpákat párhuzamosan kellene csatlakoztatni. A gyártók / beszállítók nem vállalnak garanciát a termékekre, amennyiben azok nem stabilizált 12V egyenáramról működnek.

Ettől függetlenül sokan használják így minden probléma nélkül, érdemes első körben néhány lámpával kipróbálni, és ha azok hibamentesen üzemelnek, akkor lehet a többit is cserélni.

Mindezek mellett egy 200 Wattos 12V DC tápegység ára ~8500 Ft körül alakul, meggondolandó 38 db lámpa esetén.

Remélem tudtam segíteni.
#55 - Mikó Sándor
2011/08/16, 18:47
Tisztelt Tályai Gábor,

kerti tóhoz víz alatti RGB világítást szeretnék csinálni. Ehhez kinéztem flexi vízálló RGB LEDsort (5050-030-BN) , amiből elég lenne egy méter (ennyit tudok eldugni a terasz pereme alatt), ami 7,2 watt. A tápkábelt szigetelnem kell szilikongyantával és véglezáró kupakkal. Az első kérdés, hogy megoldható ez színes négy eres RGB vezetékkel, vagy ajánlatosabb ezt inkább szilikonborítású egy eres vezetékekkel megcsinálnom.

A vezérlést a kis 72 wattos /24 gombú RGB infra távirányítós szerkentyűvel oldanám meg (ezt a teraszablak mögött beltérben helyezném el). A második kérdés, hogy elegendő –e a legkisebb tápegység hozzá (12VDC/1A/12W) hiszen csak egy méter 7,2 wattnyi LEDsort kellene meghajtania?
Előre is köszönöm a választ!
#56 - Tályai Gábor
2011/08/18, 14:23
Tisztelt Mikó Sándor!

A 4 eres vezeték tökéletesen megfelel erre a feladatra.

Igen, elegendő a 12Wattos tápegység, hisz 80%-os hatásfokkal számolva is 9,6Watt. Ez meg még mindig több mint 30%-al mint ami szükséges.

Remélem tudtam segíteni.
#57 - buti ákos
2011/09/05, 16:32
Tisztelt Tályai Gábor

700mA-s 3w-os powerledekből szeretnék 16-17-et sorba kötni. Dimmelhető meghajtót néztem hozzá:
http://www.alibaba.com/product-gs/480854779/3w_60w_Dimmable_led_power_supply.html
Ez volna egy lehetséges jelölt, de szeretném megkérdezni, hogy mit jelent az hogy: dimmelés 0-10V ill. 5-700mA(pedig az előremenő feszültség 30-85V)? Esetleg a kettpnek semmi köze egymáshoz?
Előre is köszönöm válaszát
Buti Ákos
#58 - Tályai Gábor
2011/09/06, 08:07
Tisztelt Buti Ákos!

A Kínából érkező termékekről általában a beérkezés és tesztelés után tudunk véleményt formálni. Csak azért mert olcsó én nem biztos, hogy kintről rendelném meg, főleg gondolom 1 darabot.

Egyébként egy dimmelhető áramgenerátorról van szó, amely 5-700 mA közötti áramerősség szabályzást kínál, elméletileg teljesen kihasználva 60 W / 700 mA = 85 Volt a kimeneti feszültség.

Remélem segített.
#59 - Babka Balázs
2011/09/06, 08:56
Tisztelt Tályai Gábor!

Vásároltam 4 db 12 Voltos ipari LED tápegységet (12VDC/1A/12W)

Terveim szerint szobánként 1 tápegységhez 3 db LED izzót (MR16 (DIPx60/3Watt/60°) meleg fehér típusú) kötöttem volna rá párhuzamosan.

Sajnos 1 izzónál még működik a rendszer 2 nél már villogni kezd (de nem váltóáram sebességel). Lehetséges hogy valami gond van a tápegységekkel, vagy sorba kellene kötnöm, esetleg nem alkalmas ezen izzók üzemeltetésére?

Amennyiben találkozott már hasonló esettel, úgy szívesen veszem a válaszát.
Köszönettel

Babka Balázs
#60 - Tályai Gábor
2011/09/06, 10:37
Kedves Balázs!

Nem találom a rendelését, de a fent említett termékeknek működniük kellene.

Párhuzamos kötéssel kell csatlakoztatni az izzókat, ez rendben van.

Ki kellene próbálni egy másik tápegységgel is, mert mind a 4 db nem lehet rossz.

Gyorsan összedobtam a leírásban szereplő termékeket, de nekem nem villogott egy két illetve három lámpa esetén sem.

12 Wattos tápegység 3 db 60 ledes lámpával

Remélem tudtam segíteni.
#61 - buti ákos
2011/09/06, 20:43
Tisztelt Tállyai Gábor
Sajnos nem egyről, hanem 4-5 db-ról van szó. Összesen 68db 3W
power ledből szeretnék világítást csinálni, lehetőleg dimmelhetőt, kültérit. Tudna esetleg valamit javasolni?
Tisztelettel
Buti Ákos
#62 - Babka Balázs
2011/09/07, 08:44
Kedves Gábor!

Köszönöm válaszát, nálam is így néz ki a rendszer, azzal a kivétellel, hogy nem kötöttem földelést a tápegységhez. Megpróbálom földeléssel is, remélem csak ez a probléma.
Köszönöm

Babka Balázs
#63 - Tályai Gábor
2011/09/09, 12:28
Kedves Balázs!

Én is remélem. Bár elméletileg nem kellene neki számítani.

Kedves Ákos!

Ne értsen félre, rendelje nyugodtan, de tényleg csak azt tudom mondani, hogy zsákbamacska amíg ide nem ér :)
#64 - Pleizer György
2011/09/15, 23:10
Tisztelt Tályai Gábor!

5,5m Led szalagot (3528-060-FN) szeretnék összekötni 25 db Oyo Led 5 csillaggal. Ha jól számolom 31,9 watt-ra jön ki!? Ehhez szeretnék egy távirányítós dimmert kötni!! a csillagok+szalag+dimmer funkcionál együtt (igazából a csillagok dimmerelhetőségéről nem tudok információt) ha működik a dolog akkor elég egy 36 wattos ip20-as táp? ( ipari tápnak van feltüntetve, nem hangos ez egy szobában?) További kérdésem, hogy a szalaghoz milyen elemek szükségesek (egy téglalap lenne körbetekerve a sarkokon lapjával hajtva) gondolok én itt végre kezdetre, ha esetleg lenne sarok elem (bár sztem ez nem szükséges) A csillagokat párhuzamosan kell összekötni? +szalaggal is?
Ha jól olvastam 1000 Ft a szállítási ktg.
Hétvégi megrendelés esetén mi a legkorábbi szállítási idejük? (pénteki, szombati v vasárnapi rendelés esetén)

Segítségét előre is köszönöm
#65 - Tályai Gábor
2011/09/16, 08:06
Tisztelt Pleizer György!

- Tápegységből egy 60 Wattosra lenne szükség, pl erre: 12V 60 W adapter, mert a 36 Wattos névleges teljesítményű tápegység 28,8 Wattot tud leadni.

- Sarokelemet lehet használni, de az elhajtásos módszer is működik a 60 ledes szalagnál.

- Igen, párhuzamosan mindent.

- Igen a szállítási költség 30.000 Ft alatti rendelésnél, kis méretű csomag esetén 990 Ft (kis méret=nincs benne pl. díszléc, függönykarnis, szőnyeg, stb.) de ezt az internetes áruházunk kosara lekezeli, minden esetben láthatja az aktuális szállítási költséget.

- Hétvégén leadott rendeléseket hétfőn, kedden adjuk postára (beérkező rendelések számától függően). Egyébiránt minden van raktáron, ha ez lett volna a kérdés.

Remélem tudtam segíteni.
#66 - Pleizer György
2011/09/16, 20:38
Tisztelt Tályai Gábor!

Köszönöm a gyors válaszát!
Ha jól értem akkor a csillagok is dimmerelhetők?
Esetleg távirányítós konnektorokat nem forgalmaznak?
#67 - Tályai Gábor
2011/09/22, 08:34
Tisztelt Pleizer György!

- Igen, az Oyo ledek is dimmelhetőek.

- Sajnos pillanatnyilag nem forgalmazunk távirányítható hálózati aljzatot.

Köszönjük megkeresését!
#68 - Blabcsi
2011/09/23, 19:25
Vettem nemrég 2 méter 3528/60 szalagot vízállót a fürdőszobába.
Van már felszerelve a WC-be is 4 LED modul. ( http://hardverapro.hu/apro/12v-os_led_modul_moddinghoz/hsz_50-50.html )
Sorrend: PC táp ( 300W DEER ) --> telefonkábel --> sorkapocs 1: fürdőszoba 2: telefonkábel --> WC.
Jelenség: ha a WC-ben megy a 4 modul és ráindítom a fürdőszoba világítást is a WC elhalványul. Miért? Valamint, ha ráteszek egy 12V-os PC ventillátort szintén elhalványul. Próbáltam másik táppal is ugyanaz.
Mi lehet a probléma?
#69 - Tályai Gábor
2011/09/29, 12:31
Kedves Blabcsi!

Ki kellene próbálni azt, hogy a tápegység egy másik kimenetére csatlakoztatni a fürdőszoba világítást. Ezzel kiküszöbölhető az esetleges soros kapcsolás, illetve az is, ha a táp nem tud annyi áramot leadni egy ágon, mint amire szükség lenne.

(Bár ez utóbbi 2 méter szalag és 4 db modul esetén nem kellene problémát okozzon.)

Remélem tudtam segíteni.
#70 - Blabcsi
2011/09/30, 07:01
Kedves Gábor.
Kipróbáltam másik táppal is, úgy is, hogy külön ágon volt a két fogyasztó. Nem volt változás.
Valószínűnek tartom, hogy az általam használt telefonkábel keresztmetszete nem elegendő.
Milyen kábelt ajánlana ehhez a kiépítéshez? Teljes hossz kb 8 méter a táptól a végpontig, közbeiktatva 2 sorkapocs. A lényeg, hogy egy 1cm X 0.8 cm -es kábelcsatornában elférjen.
Köszönöm válaszát.
#71 - Tályai Gábor
2011/10/03, 11:26
Kedves Blabcsi!

Legalább 0.5 m2-es vezetéket kellene használni, a telefonkábel elkerülte a figyelmemet, 99% hogy az lesz a probléma.

Remélem tudtam segíteni.
#72 - István
2011/10/03, 15:17
Tisztelt Gábor!

5méter kültéri LED szalaghoz szeretnék adaptert. A számítások alapján 75-80W-os kellene, de ilyet nem találtam. A 60W-os után a 120-as a következő?
Kültéri LEDszalaghoz lehet sarokelemet használni? Az egyik cikkben azt olvastam a vízállóról, h ahhoz nem lehet?

köszönettel
István
#73 - Tályai Gábor
2011/10/05, 12:28
Kedves István!

Gondolom a 14.4 Watt/méteres, legerősebb LED szalagról van szó.
5x14.4=72 Watt a felvett teljesítmény, ehhez legalább 90 Wattos névleges teljesítményűt kell vásárolni.

Van 100 Wattos tápegységünk is (IP67-es kivitel), de a 120Wattos beltéri árban jobb, fogyasztásuk pedig a csatlakoztatott termékek teljesítményétől függ, nem a tápegység Wattitásától.

Sarokelemet némi kínlódás árán (le kell bontani a szilikon/műgyanta réteget a NYÁK-ról) lehet a kültéri szalagoknál is alkalmazni, azonban az így készült sarok elveszíti vízvédelmét.

Remélem tudtam segíteni.
#74 - Sebestyén Gábor
2011/10/05, 22:20
Kedves Gábor,

Lakásomban levő álmennyezeti halogén lámpáim szeretném lecserélni Renda PowerLED mennyezeti sugárzó (3 vagy 9 Watt) lámpákra.

A leírásból egyértelmű, hogy 700A-es áramgenerátort kell választanom és sorba kell kötnöm a lámpákat. Ugyanakkor segítségét kérem, hogy ezt a lámpatípust mekkora teljesítményű áramgenerátorral ill. generátorokkal kell meghajtanom.?
3 helységben tervezem a cserét, az alábbi lámpatest kiosztásokkal:
(természetesen a helységek külön kapcsolható körön vannak)

1. nappali: 6 db Renda PowerLED mennyezeti sugárzó
2. lépcsőház: 8 db Renda PowerLED mennyezeti sugárzó
3. Fürdő: 2 db Renda PowerLED mennyezeti sugárzó

Várom szíves válaszát.

Üdvözlettel
Sebestyén Gábor
#75 - Tályai Gábor
2011/10/06, 15:38
Tisztelt Sebestyén Gábor!

Pillanatnyilag 12 és 24 Wattos 700 mA-es áramgenerátorunk van forgalomban, a 24 Wattos elbír 2 db Renda PowerLeddel, így
- nappali: 3 db 24W-os
- nappali: 4 db 24W-os
- nappali: 2 db 24W-os

Remélem tudtam segíteni.
#76 - István
2011/10/08, 18:10
Kedves Gábor!

Én az alábbi LED szalaghoz számoltam a 75-80W körüli tápegységet.
Flexi LED szalag kültéri (3528-120-FN) - meleg fehér

ebből a szalagból összesen 5m lenne felhasználva a konyhapult megvilágítására.

Ehhez melyik tápegységet ajánlja?

köszönettel
István
#77 - D. Viktória
2011/10/09, 21:53
Kedves Tályai Gábor!

A szíves segítségét szeretném kérni!
Gyermekszobába szeretnék egy olyan mennyezeti lámpát készíttetni, mely tartalmazna egy hagyományos ufo típusú lámpát és az 5 db-os csillagos égbolt led lámpát. Szeretném megkérdezni, hogy mi az amit vásárolnom kell ahhoz, hogy hálózatra lehessen kötni és egy csillárkapcsolóval külön-külön is lehessen működtetni.
Ne haragudjon, hogy ennyire nem hozzáértően kérdezek.
#78 - Tályai Gábor
2011/10/17, 08:09
Tisztelt D. Viktória!

Azt hiszem, hogy az Oyo LED (5 db/csomag) termékre gondol.
Ebből 5 db 1 Wattot fogyaszt, így bármely kis teljesítményű 12 Voltos egyenáramú tápegység megfelel, pl. ez:

http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/4344

Remélem tudtam segíteni.
#79 - Fábián Róbert
2011/12/23, 14:47
Tiszelt Gábor

Most Érkeztem építkezésem során a belső világításhoz. szeretném LED világítással megoldani a födém világítást. mindenképpen a fürdőbe is ilyet szeretnék és a folyosóra is.
Kérdéseim a következőek lennének:

1. Milyen sűrűn kellene a mennyezetbe lámpatesteket tenni?
2. A nappalin körbefut egy gipszkarton doboz amibe ugyancsak
szeretnék tenni világítást. Mit javasol erre a célra?
3. Tudna-e nekem egy hozzávetőleges számítás végezni az
anyagszükségletről és a várható árról?
A méretek a következőek:

Nappali+konyha 10*4,5 m
Fürdő 3*4m
Folyosó 6*1,5m
Toalett 2*1,5m

A szobákhoz LED-szalaggal körbefutó világítást szeretnék.
a 2 szoba mérete 4*4 m.

Válaszát előre is köszönöm.
#80 - Tályai Gábor
2012/01/12, 08:38
Tisztelt Fábián Róbert!

Megpróbálok röviden válaszolni:

1. A szoba 1 négyzetméterére ~1.5 Wattnyi LED lámpát kell számolni. Azaz konyha: 45 m2 ~ 67 Watt LED lámpa, ami lehet pl. ~23 db 3 Wattos, vagy ~17 db 4 Wattos LED lámpa. Természetesen ha a design/szimmetria többet kíván, akkor a lámpák száma bővíthető. Ha sokkal több lámpatestet kívánnak beépíteni, akkor lehet 2-2.5Wattos lámpákkal is számolni.

Ár:
- LED lámpák darabja ~2.200 Ft - ~2.900 Ft (vagy 2.5Watt ~1.390 Ft/db)
- Lámpatest + kerámia foglalat: típustól függően ~500 Ft-tól ~1.200 Ft-ig.

2. A gipszkarton doboz oldalára lehet oldalfali rejtett világításos díszlécet ragasztani, ezeket megtalálja a Beltéri stukkó / Rejtett világítás kategóriában az áruházunkban.
Ehhez 3528x60-as LED szalagot tudnék ajánlani hideg vagy meleg fehér színhőmérséklettel.

Árak:
- Díszléc: ~250-500 Ft/méter
- LED szalag: ~1.600 Ft/méter
- Tápegység (mennyiségtől függ) ~20 méterre: ~6-7.000 Ft
- LED Fényerőszabályzó (ha szükséges): ~3.500 Ft

Nézzen néhány szimpatikus díszlécet, illetve lámpatestet, és egy pontosabb árajánlatot is össze tudunk állítani.

Remélem tájékozódási alapnak elég lesz a fenti árajánlat, de nyugodtan keressen kérdéseivel.
#81 - Simon Attila ev.
2012/01/27, 16:17
Üdvözletem!

Egy kérdésem lenne.5050x60-as led szalagot rendeltem,kamionban szeretném üzemeltetni 24v-ról azaz 28v-ról (töltéssel együtt).

Mekkora ellenállást rakjak elé hogy lehúzza 12v-ra?
#82 - Tályai Gábor
2012/01/30, 08:34
Tisztelt Simon Attila!

Ellenállással nem nagyon lesz megoldható a dolog, nagyon melegedni fog.

Egyébként megérkeztek a 24Voltos LED szalagok is, első körben 240 ledes 3528-as szalag érkezett hideg és meleg fehér színben, ma/holnap kint lesznek az áruházban, azt jobb szívvel tudnám ajánlani.

Remélem tudtam segíteni.
#83 - Simon Attila ev.
2012/01/30, 15:55
Köszönöm Gábor már megoldom 12v-os stab IC-vel.

Nem nagyon melegedett volna,mert csak 6db ledet kell bírnia.
A hátsó lámpában akarom a hagyományos izzót leváltani ledre mert ez érzéketlen a rázkódásra.
A 3528-asnak keveslem a fényerejét.
#84 - Tályai Gábor
2012/01/31, 09:21
Tisztelt Simon Attila!

Azt gondoltam az egész 5 méteres tekercs menne 24 Voltról :)
#85 - kezdőled
2012/02/01, 14:28
Tiszteletem, az lenne a kérdésem hogy egy kb. 40 cm-es 3528/60 szalag működtedhető valamilyen elemmel? Köszönöm válaszát.
#86 - Tályai Gábor
2012/02/06, 15:46
Tisztelt kezdőled!

Igen, bármelyik LED szalag működtethető 12 Voltos elemmel, vagy akkumulátorral (pl. autó akkuk).

Remélem tudtam segíteni.
#87 - Balogh Csaba
2012/03/22, 16:30
Tiszteletem!
Csak egy olyan kérdésem lenne, hogy 5 m 5050X30 RGB smd led szalaghoz milyen tápegységet érdemes vásárolni hogy maximális teljesítményen üzemeljen? 1,5; 2 vagy 50 A et?
Válaszát előre is köszönöm!
#88 - Tályai Gábor
2012/03/23, 08:10
Tisztelt Balogh Csaba!

A 30 LED RGB LED szalag teljesítménye 7.2 Watt, 5 méteren 36 Watt.
36 Watt / 12 Volt = 3 Amper

50-60 Wattos tápegységet lesz a megfelelő.

Remélem tudtam segíteni.
#89 - Szetey Balázs
2012/03/23, 22:07
Üdv!

Egy olyan kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy vajon miért késhet a led szalag kapcsolásnál?
Így van beépítve: 220->kapcsoló->táp->led szalag
Ez ipari tápnál és sima lakosságinál is tapasztalható.
Segítségüket előre is köszönöm!

Szetey Balázs
#90 - Tályai Gábor
2012/04/02, 11:52
Tisztelt Szetey Balázs!

A tápegységek miatt késik a LED szalag. Típustól függetlenül mindegyiknek kell egy kis idő, mire kimeneten megjelenik a 12 Voltos feszültség.

Ha nagyon zavaró, akkor érdemes a 12 Voltos ágat kapcsolni.

Remélem tudtam segíteni.
#91 - Szeghy Norbert
2012/04/05, 18:27
Üdv!

Az lenne a kérdésem, hogy 25m (3528-030-FN) típusú ledhez milyen tápot vegyek?

Én erre gondoltam: Tápegység 12 Voltos LED-hez ipari (12VDC/8.3A/100W)

Előre is köszönöm a segítséget!
#92 - Tályai Gábor
2012/04/06, 08:01
Tisztelt Szeghy Norbert!

Jól gondolta, a kiválasztott tápegységet ajánlottam volna én is.

Remélem tudtam segíteni.
#93 - Szeghy Norbert
2012/04/06, 15:54
Üdv ismét!

Olyan kérdésem lenne még hogy 25m-legfeljebb 30m led szalaghoz stukkón, tápon, kívül mi kell még?

-led szalag csatlakozó? (milyen, mennyi)
-vezeték? (milyen, mennyi)
-toldóelem?
-Fali LED szalag dimmer (12V DC) - potméter + távirányító - 96W (tudom hogy a dimmer nem kell hozzá, csak azért írtam bele hogy hátha kell hozzá még v.mi)


Nagyjából egy téglalapról beszélünk, egy helyen van a falban "u" törés.
Remélem érthető a dolog. (képet tudok küldeni)

Előre is köszönöm a segítséget!
#94 - Tályai Gábor
2012/04/11, 09:00
Tisztelt Szeghy Norbert!

Mindenképpen szükséges lesz 15-20 méter 2 eres vezetékre a párhuzamos táplálás miatt.

Csatlakozó: minden tekercs (5 méter) elején és végén is van egy-egy 10 cm-es betáp vezeték felforrasztva, így leginkább sarokelemre lesz szükség (minden sarokhoz 1 db). Az ön esetében 4 + 4 db (4 sarok és az U alak 4 sarka).

Dimmer: a tápegység és a LED szalag közé a 2 eres vezetékre kerül bekötésre, semmilyen csatlakozót nem igényel.

Remélem tudtam segíteni.
#95 - Pap Ervin
2012/04/18, 15:47
Tisztelt Tályai Úr!

COB ledhez milyen adapter kell és lehet-e beszerezni az országban?
Amennyiben az egész lakást szeretném 10 és 20 W-os ledekkel felszerelni akkor milyen led meghajtó kell hozzá, mondjuk 10 db 10 W-os COB lednél?

Köszönettel

Pap Ervin
#96 - Tályai Gábor
2012/04/25, 09:41
Tisztelt Pap Ervin!

Elnézést a késői válaszért.
A 10 Wattos COB lednek 1000 mAmper áramerősséggel működnek és 9-10 Watt teljesítmény felvételük van. A hatásfoggal számolva így egy 120-150 Wattos 1 Amperes áramgenerátorra lesz szükség, ha mind a 10 lámpát egyszerre szerelné működtetni.
(Természetesen megosztható 10 db 15 Wattos 1A-es áramgenerátorra is, de egy nagyobb teljesítményű általában olcsóbb mint 10 db kisebb).

Remélem tudtam segíteni.
#97 - Pap Ervin
2012/05/04, 10:22
Köszönöm a válaszát, igen sokat segített!

üdvözlettel:

Pap Ervin
#98 - Társasház Doktor Kft
2012/05/16, 10:12
Tisztelt Pap Ervin!

10 nm-es irodában szeretném megoldani a világítást led szalagos kivitelben. Lehetséges e, vagy csak hangulatvilágításra alkalmas a szalag?
Kb 20 m szalagra gondoltam.
Másik kérdésem lenne, hogy rögzíthető e hungarocell álmenyezetre, vagy a melegedés miatt gondok lehetnek?

Köszönettel
#99 - Tályai Gábor
2012/05/16, 13:00
Tisztelt Társasház Doktor Kft!

Gondolom a kérdését inkább nekem címezte :)
A LED szalagot önmagában nem tudom fővilágítás céljára ajánlani, lévén nem direkt fényt fog kapni. Elképzelhető, hogy lesz elegendő mennyiségű fény pl. tárgyaláshoz, de pl. olvasáshoz mindenképpen valamilyen direkt megvilágítást kellene alkalmazni.
Ebben az esetben azonban a LED szalagnak már ténylegesen csak dekorációs világítási feladatai maradnak.

Remélem tudtam segíteni.
#100 - Nagy Gábor
2012/05/28, 12:08
Tisztelt Tályai Úr!

Ipari LED trafót használok egy szoba hangulatvilágításához.
A 10Amperes trafó állandó hálózati feszültséget kap, és az utána kötött RGB vezérlő távszabályzója kapcsolja a rendszert ki és be.

Kérésem: Mennyi lehet a trafó fogyasztása terheletlen állapotban? Ez fontos, hiszen napi 1-2 órát használom, viszont több mint 20 óra a készenléti idő. Viszont kényelmetlen a 230Voltot megszakítani, mert elfelejti a beállított színt, és valami "vadlila" színben kapcsol be az feszültség újra ráadásakor.

(A trafó állandóan feszültség alatt van. Ez minden távszabályzós LED szalag rendszert érint.)

Köszönettel: Nagy Gábor
#101 - Tályai Gábor
2012/05/29, 08:07
Tisztelt Nagy Gábor!

Minden hálózatra csatlakoztatott tápegység rendelkezik készenléti fogyasztással, mely általában ~1-3 Wattot jelent, ezért mi is azt ajánljuk, hogy ha csak lehet a 230V-os ágat kellene megszakítani kikapcsoláskor.

A vezérlők általában megjegyzik az utoljára beállított színt, kivétel ez alól az érintésérzékeny felülettel érkező Obsess vezérlő.
#102 - Nagy Gábor
2012/06/04, 19:10
Köczönöm!

Valóban Obsess vezérlőm van, az a fél tojás alakú..
#103 - Orosz János
2012/06/07, 16:19
Tisztelt Tályai Úr!


Kültéri 3528-as smd ledszalaghoz/9,6Watt/m.12V DC,120Led/méter/milyen tápegységet ajánlana?

Válaszát előre is köszönöm.
#104 - Orosz János
2012/06/07, 16:25
Az előző hozzászólásból kifelejtettem,hogy van egy 230VAC/12V DC-1A IP65 adapterem.Ez jó vagy milyen lenne a megfelelő tápegység.
#105 - Tályai Péter
2012/06/11, 13:49
Tisztelt Orosz János!

A 3528-120 ledes szalag teljesítménye 9.6 Watt/m. Az 1 Amperes tápegységgel 1 méter ilyen tipusú szalagot fog tudni megtáplálni. A pontos tápegység igényt a pontos led szalag mennyiség esetén tudom megadni.

Remélem tudtam segíteni!
#106 - Váczi Judit
2012/06/16, 00:49
Kedves Tályai Gábor !
5x5db-os Oyo ledes csillagot szeretnék vásárolni Önöktől. A kérdésem, milyen tápegységet válasszak hozzá ? Szeretném a fényerőt is szabályozni és távkapcsolóval irányítani. Mit javasol? Köszönettel: Judit
#107 - Tályai Péter
2012/06/20, 09:53
Tisztelt Váczi Judit!

Az Oyo ledek teljesítménye 0,22 Watt / db. A 25 db össz. teljesítménye így 5,5 Watt. Ehhez a kínálatunkban szereplő legkisebb tápegységek is megfelelőek.
Tápegység 12 Voltos LED-hez IP65 Kültéri (12VDC/1A/12W)
Tápegység 12 Voltos LED-hez ipari (12VDC/1.1A/15W)

Távirányítós fényerőszabályzónak a következő terméket tudom ajánlani:
LED szalag dimmer (12V DC) - rádiós távirányítóval - 96 Watt

Remélem tudtam segíteni!
#108 - Váczi Judit
2012/06/22, 20:12
Kedves Péter !
Köszönöm, nagyon sokat segített,már meg is rendeltem mindent.
Üdv: Judit
#109 - Orosz János
2012/06/23, 20:28
Tisztelt Tályai Péter

2 méter 3528-as 120led/m-es 9,6Watt/m teljesitményű ledszalaghoz 230 vac/12V DC,1A-IP65-ös trafóm van.A problémám az,hogy egy idő után villogni kezd a led.Milyen trafót igényel ez a ledszalag?

Válaszát előre is köszönöm.
#110 - Tályai Péter
2012/06/25, 15:35
Tisztelt Orosz János!

A 2 méter led szalag áramfelvétele 1,6 Amper. Feltételezhetően ezt nem bírja az 1 Amperes trafó, a villogás valószínűleg ennek a tünete. Cserélni kellene egy nagyobb teljesítményűre.
Amennyiben fontos a kültéri védelem:
Tápegység 12 Voltos LED-hez IP67 Kültéri (12VDC/2.5A/30W)
Amennyiben megfelel a beltéri is:
Tápegység 12 Voltos LED-hez ipari (12VDC/3.5A/40W)

Remélem tudtam segíteni!
#111 - Orosz János
2012/06/27, 16:31
Tisztelt Tályai Péter!

Ha megfelezném a 2 méteres ledszalagot elegendő lenne hozzá a meglévő trafo ha párhuzamos kötéssel meg lehetne oldani egy elosztóval a bekötést?

Válaszát előre is köszönöm.
#112 - Tályai Péter
2012/07/03, 08:17
Ha megfelezi a led szalag mennyiséget, akkor természetesen elég lesz az 1 Amperes tápegység. A tápegységeket párhuzamosan bekötve működni fog a rendszer.
#113 - Orosz János
2012/07/23, 12:45
Tisztelt Tályai Péter!

Olyan problémával találkoztam?,hogy 2méter 12W-DC 120 led/m-es ledszalagot akvarium világításnak építettem be időkapcsolóval,és egy pár db led kisebb fénnyel ugyan de folyamatosan világít.Az időkapcsoló végálláskapcsolója csak az egyik szálat szakítja meg ezért maradhat benne valamennyi áram (szerintem).Tudna segíteni a probléma megoldásában?

Segítségét előre is köszönöm.
#114 - Tályai Péter
2012/07/24, 14:43
Tisztelt Orosz János!

Elképzelhető, hogy az időkapcsoló nem a fázist szakítja, ezért marad annyi áram, ami a ledek derengését okozza. Ellenőrizni kellene, hogy ha a másik eret szakítja a kapcsoló, akkor is jelentkezik-e ez a dolog.

Remélem tudtam segíteni!
#115 - Orosz János
2012/07/25, 13:45
Tisztelt Tályai Péter

A trafó után beépítettem egy diódát mindkét szálba külön-külön salynos ugyanaz a probléma,viszont ha mindkettőbe beépítem akkor nem világít a ledszalag.
#116 - Tályai Péter
2012/07/26, 14:54
Tisztelt Orosz János!

Érdemes lenne az időkapcsolót átkötni a másik vezetékre, hátha nem a fázist szakítja meg. Amíg ezt a lehetőséget nem zárjuk ki, addig szerintem ne bonyolítsuk a dolgot diódák bekötésével.
#117 - Orosz János
2012/07/31, 13:29
Tisztelt Tályai Péter!

Nem beköthető időkapcsolót használok,hanem konektorba van beduva és szintén bedughatós a ledszalag is.Valami más ötlete lenne esetleg?

Segítségét előre is köszönöm.
#118 - Tályai Péter
2012/08/01, 11:07
Tisztelt Orosz János!

A konnektoros megoldásnál is meg lehet próbálni fordítva, "fejjel lefelé" bedugni a dugvillát. Elméletileg elég lenne az időkapcsolót megfordítani, de meg lehet próbálni az adaptert is.
#119 - F. Ferenc
2012/08/05, 12:14
Tisztelt Tályai Péter!

Kérdésem az lenne, hogy érdemes-e egy kb. 20 (5,5*3,5m) és egy kb14 m2- es(5,5*2,5m) helység fővilágítását led szalaggal megoldani? A szalagokat a plafonra helyezném el. Milyen alakzatot tudna ajánlani az optimális és egyenletes fényerő eléréséhez? Ipari tápegység használatával amit a plafonra erősítenék (nem álmennyezet). Kérdezném még azt is, hogy nem lesz-e baja a tápnak attól hogy fejjel lefelé lesz felerősítve? Az esetleges disszipáció miatt ami így az alkatrészek "szállna vissza". Ön milyen szalagokat/tápegységeket ajánlana?

Elnézést a sok kérdésért, de nem akarok hülyeséget csinálni :).

Válaszát előre is köszönöm.

Üdv.
F.F.
#120 - Tályai Péter
2012/08/08, 10:45
Tisztelt Ferenc!

Az alakzatok tervezésénél azt kell figyelembe venni, hogy egyenletes fényerőeloszlást szeretnénk, vagy lesznek esetleg fényigényesebb helyek is. Egyenletes eloszlás esetén a legcélravezetőbb egyenes szakaszokat egymástól egyenlő távolságra felragasztani. Amennyiben nem feltétlenül az egyenletes fényeloszlás a cél, akkor lehet a 60x60 cm-es tükrös lámpatestekhez hasonló dobozokat kialakítani, amibe kis helyre nagyobb mennyiségű szalagot zsúfolunk bele, pl. 4x60 cm.
Természetesen ezt a kettőt akár kombinálni is lehet, ha középre kerül két 60x60-as doboz, illetve körbefut a szobában egy másik szalag.

A tápegységet nyugodtan rögzítheti a plafonra. Normál körülmények között, illetve az ajánlott terhelést figyelembe véve a tápegységek burkolata nem nagyon melegszik, kézzel megfogható marad. A fejjel lefelé történő rögzítés nem fog gondot okozni.

Szalagok tekintetében én első körben az 5050-060 ledes szalagokat ajánlanám. Az 5050-es led nagyobb fényerejének köszönhetően ez fog tudni megfelelően erős fényt adni.

Mennyiség tekintetében úgy kellene az alakzatokat kialakítani, hogy négyzetméterenként 2-3 Wattnyi világítással lehessen számolni. Tápegységet a végleges szalag mennyiséghez fogok tudni ajánlani.

Remélem tudtam segíteni!
#121 - F. Ferenc
2012/08/08, 17:14
Tisztelt Péter!

Köszönöm a válaszát, megvallom én arra gondoltam, hogy egy nagy "H" betűt formázok a szalagból, úgy hogy a "H" középső része a szoba közepén legyen és a rövidebb oldallal legyen párhuzamos. A hosszabbik, pedig a hosszabbik oldallal. A rövid rész 1m lenne és a hosszabb 2m. Ez így ki is jönne egy 5m-es tekercsből. Ezzel lényegében a szoba nagy része le lenne fedve, vagy esetleg 1,5m és 2,5m lenne az arány. Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy lehet kapni "T"-elosztót LED szalaghoz? Mert az oldalon nem láttam csak"csillagot". Bár igaz én 3528-as szalagra gondoltam. Azt semmilyen körülmények között nem ajánlja?

Üdv.
F.F.
#122 - Tályai Péter
2012/08/10, 11:03
Tisztelt Ferenc!

T elosztó sajnos nem kapható, csak az Ön által is említett csillag elosztók. Természetesen ezek is használhatók T eloszóként, ha az egyik oldalt nem köti be. Alternatív megoldásként azt tudom ajánlani, hogy tetszőleges vezetékhosszal össze tudjuk mi is forrasztani a kívánt alakzatot.
LED szalag forrasztás - szerelés (méretre vágás)

Meg lehet próbálni a 3528-as szalagot, de nem vagyok biztos benne, hogy 2,7 m magasról elegendő fénye lesz. A teljesítménye 2/3-az 5050-es szalagénak.

Remélem tudtam segíteni!
#123 - F. Ferenc
2012/08/12, 15:29
Tisztelt Péter!


Köszönöm a válaszát és a segítségét, átgondolom milyen megoldásokat tudnék kialakítani. És köszönöm az ötletet az 5050-es LED szalagról.

üdv
F.F.
#124 - Orosz János
2012/08/18, 22:30
Tisztelt Tályai Péter!

2 méteres ledszalagot szeretnék megfelezni majd újból összekötni egymás mellet,mert a hajlítást nem igazán bírja.van valamilyen csatlakozó amivel a 2 ledszalagot össze tudnám kötni?

Segítségét előre is köszönöm!
#125 - Tályai Péter
2012/08/29, 08:23
Tisztelt Orosz János!

A következő termék lesz a megfelelő: Forrasztásmentes sarokelem 3528-as LED szalaghoz
#126 - Szentendrei Gábor
2012/09/11, 00:18
Tisztelt Péter!

Próbáltam végigolvasni az előttem kérdezőket, de nem nagyon találtam kielégítő választ. Én azt szeretném megoldani, hogy két helyiségben legyen rejtett világításom. Az egyik helyiségben 18m a másikban 20m szalag lenne. Mindkét helyiségben RGB 5050-60FN 14,4W -os szalag lenne. Engem a tápegység és a vezérlő kérdés foglalkoztatna. ahogy számoltam 18m x 14,4W az 260W és ekkora teljesítményű RGB vezérlőt mintha nem találtam volna... Nekem rádiós vezérlésűre lenne szükségem, hogy biztosabban üzemeljen. Szeretném továbbá ha tudnám dimmelni is. Kérdésem tehát, hogy meg fogom tudni ezt valósítani? Egy, esetleg két távirányítós megoldással számoljak? Kicsit aggódom, hogy kivitelezhetem-e ezeket a dolgokat. Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: Sz.Gábor
#127 - Tályai Péter
2012/09/12, 14:52
Tisztelt Szentendrei Gábor!

A 20 méternyi 5050-60 ledes szalag teljesítménye 288 Watt. Ekkora teljesítményű vezérlő valóban nem szerepel a kínálatunkban. Ilyen esetekben a rendszert jelerősítővel kell kiegészíteni.

Ajánlott RGB vezérlők: rádiós RGB vezérlők
Ajánlott jelerősítő: Jelerősítő (RGB vezérlőhöz és dimmerhez) 12V/216W

A bekötést az alábbiak szerint kell elvégezni:
RGB vezérlő és dimmer jelerősítő

Tápegység tekintetében vagy egy nagyobb (400W) tápegységre kell kötni mindkét eszközt, vagy pedig mindkét eszközt a fenti rajzhoz hasonlóan külön-külön tápegységre kötni (terheléstől függően pl. 2x250W).

Remélem tudtam segíteni!
#128 - Simon Róbert
2012/09/16, 12:27
Tisztelt Tállyai Péter!

A bekötött LED-szalag lekapcsolás után még többször felvillan, mielőtt végleg elalszik. Mit lehet tenni ellene, párhuzamosan kötött kondenzátor megoldás lehet? 100W-os, ipari, beltéri tápegység, 2,5m 5050x60 LED-szalag terheléssel.

Köszönettel,
S. Róbert
#129 - Simon Róbert
2012/09/16, 13:09
Ó, most vettem észre, h elírtam a nevét. Elnézést!
#130 - Tályai Péter
2012/09/18, 11:01
Tisztelt Simon Róbert!

Azt tudom tanácsolni, hogy ha nem üzemszerűen működik a tápegység, akkor küldje vissza és bevizsgáljuk mi. Amennyiben hibás, akkor a garanciális csere keretében küldünk egy újat.

Remélem tudtam segíteni!
#131 - Simon Róbert
2012/09/18, 12:37
Nem önöknél vásárolt termékről van szó - sajnos :(

Egy ismerősöm tapasztalja ezt a jelenséget egy korábbi installációhoz, ahol két azonos típusú táp hajt meg két külön áramkört. A jelenség viszont mindkettő trafó esetében megjelenik. Én a kondenzátorok kisülésére gondolok, mint a jelenség oka. De nem értek hozzá úgy, mint Önök, ezért kérek tanácsot.

Üdv,
S. Róbert
#132 - Tályai Péter
2012/09/19, 09:45
Megkérdeztem a kollégámat, az alábbi választ kaptam:

"Valószínűleg kondenzátor baja van a tápegységnek, vagy alul van méretezve, vagy egyáltalán nincs is benne. Az általunk forgalmazott tápok kimenetén 5x1000mF-os, vagy 3x2200mF-os 16V-os kondenzátorok vannak.
A párhuzamosan kötött kondenzátorok megoldást jelenthetnek a problémára. Mindenképpen elektrolit kondenzátorok legyenek és bekötésnél ügyeljenek a polaritásra!"

Remélem tudtam segíteni!
#133 - Simon Róbert
2012/09/21, 10:26
Köszönöm a segítséget, és a tanácsot. Mindenképp megpróbálom! Más: 5630-as LED-szalag várhatóan mikor érkezik Önökhöz?

S. Róbert
#134 - Tályai Péter
2012/09/24, 10:56
Tisztelt Simon Róbert!

A hét végére ígérték az 5630-as led szalag szállítmányt. Bízom benne, hogy a jövő héten már az áruház kínálatában is szerepelni fognak a termékek.
#135 - Rózsa Imre
2012/10/01, 09:01
Tisztelt Tályai Péter!

Egy kültéri 12V/30W-os, nagy valószínűséggel Cree LED-es lámpához szeretnék kültéri tápegységet vásárolni.
Nézegettem az oldalt, az én jelöltjeim:
http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/6798
Nem tudom, hogy ez a 40W-os táp elegendő lenne-e hozzá?

http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/5343
Ez 50W-osnak van írva, de aztán már csak 40W-os, a képen pedig 36W-os a termék...

http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/6799
Ez 60W-os, kicsit ágyúval verébre dolognak tűnik, de ha ezzel lenne hosszútávon megbízható, akkor lehetne ez is.

Üdvözlettel
Rózsa Imre
#136 - Tályai Péter
2012/10/02, 16:05
Tisztelt Rózsa Imre!

A tápegység gyártók tartós üzemre legfeljebb 80%-os terheléssel ajánlják a termékeiket. Ez azt jelenti, hogy a megadott névleges teljesítmény (pl. 40 Watt), tartós üzem mellett legfeljebb ennek 80%-ával (pl. 32 Watt) legyen megterhelve, mert így garantálható az üzembiztos működés. A gyártói garancia is csak ezen ajánlások betartásával érvényes.

A fentiek tükrében az alábbiakat tudom ajánlani:
1) Tápegység 12 Voltos LED-hez IP67 Kültéri (12VDC/3,33A/40W)
Legfeljebb 32 Wattal terhelhető, így a 30 Wattos ledhez megfelelő lesz.

2) Tápegység 12 Voltos LED-hez IP67 Kültéri (12VDC/4.1A/50W)
A tápegység névleges teljesítménye 50 Watt, így ennek 80%-ával, 40 Wattal terhelhető. A fotón látható 36 Wattos cimke azzal magyarázható, hogy az 50 Wattos tápegység formailag megegyezik a 36 Wattossal, így annak a fotója került felhasználásra. Ez a táp is megfelelő a 30 Wattos ledhez.

3) Tápegység 12 Voltos LED-hez IP67 Kültéri (12VDC/5A/60W)
60 Wattos tápegység, legfeljebb 48 Wattig terhelhető, ez is megfelelő a 30 Wattos led működtetéséhez. Természetesen egy nagyobb táp a kisebb terhelésnek köszönhetően valamivel megbízhatóbb. Ennek többnyire akkor van jelentősége, ha a tápegység folyamatos üzem mellett pl. egész műszakban 8-10 órán át üzemel.

Remélem tudtam segíteni!
#137 - Rózsa Imre
2012/10/03, 10:31
Tisztelt Tályai Péter!

Köszönöm válaszát.
A lámpa esténként megvilágításként üzemel, most napi 8-10 órát a sötétedés idejétől függően, télen akár 14-15órát is.
Ennek fényében a 60W-ra teszem a voksom, ezt fogom rendelni.

Üdv
Rózsa Imre
#138 - Gál István
2012/10/03, 21:15
Tisztelt Tályai Péter!

Az alábbi problémával kapcsolatban kérném a véleményét:

A konyhabútorunkba két külön LED szalag lett beépítve, egy az alsó, egy a felső megvilágításhoz. A két szalag két tápegységről üzemel, de egy kapcsolóval aktiválom.

Lefényképeztem a két tápegységet, az alábbi linken láthatóak:
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2012_10_3_7j7nkxn8er.jpg

A sűrűbb,120-as LED szalagot a rácsos kialakítású, ha jól emlékszem 36W-os tápegység látja el árammal, míg a ritkább 60-as és valamivel rövidebb LED szalagot a sima kialakítású 15W-os.
Eddig a sima 15W-os tápegység helyett egy 12W-os, szintén rácsos kialakítású tápegység üzemelt, de az tönkrement, ezért vásároltam és helyeztem üzembe a simát.

A jelenség a következő: ha bekapcsolom a világítást, akkor a rácsos kialakítású tápegységhez tartozó szalag azonnal, míg a sima kialakítású tápegységhez tartozó szalag észrevehetően, de csak egy egész picit később kezd el világítani.
Kikapcsoláskor pedig a rácsoshoz tartozó szalag azonnal kialszik, míg a simához tartozó szalag is kialszik, de egy pillanatra felvillantja még a LED-eket.

Kérdésem lenne: a tápegységek gyártási különbségeiből adódhatnak ezek a jelenségek (hiszen nem azonos a gyártó a két tápegységnél), vagy pedig valamelyik nem működik rendesen? Az eredeti formációban nem vettem észre különbséget. Okozhat ez a két jelenség nekem problémát a jövőben?

Hozzáteszem, hogy nem Önöktől vásároltam egyik tápegységet sem, tehát nincs reklamációs jellege a dolognak. Mint hozzáértő és tapasztalt ember véleményére lennék kíváncsi.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel, Gál István
#139 - Gál István
2012/10/03, 21:22
Szeretném javítani az előző hozzászólásomat:

Nem 120-as és 60-as LED szalagokról van szó, hanem 60-as és 30-as LED szalagok vannak beépítve!

Elnézést kérek!
#140 - Tályai Péter
2012/10/09, 10:47
Tisztelt Gál István!

Feltételezhetően a két tápegységgel semmi gond, csak eltérő a működési karakterisztikájuk. A felkapcsolásnál a késleltetést az okozhatja például, hogy eltérő felfutási idővel rendelkezik a stabilizátor IC a két tápegységben. Tulajdonképpen ez üzemszerű működésnek tekinthető, emiatt nem fog meghibásodni a tápegység.

Remélem tudtam segíteni!
#141 - Gál István
2012/10/09, 12:08
Tisztelt Tályai Péter!

Köszönöm, megnyugtatott. Bízom benne, hogy mind a két tápegység sokáig fog üzemelni!

Üdvözlettel, Gál István
#142 - Katona Attila
2012/11/10, 17:24
Tisztelt Talyai Úr !

Van egy hűtőbordas lámpatestem 3x1w-os powerleddel szerelve. A ledek egy-egy lencsén keresztül vilagitanak. A tápegység ami hozza lett kötve 230/12v 30W 2A (tulip márkájú )
A lámpa kb. Egy hét alatt szét olvadt . Kiolvadtak a ledek elött levő lencsék, a lampatest tűz forró es mar csak pislakol. Többek állítása szerint ez a Táp jó hozzá, viszont van aki azt mondja hogy azért égett szét mert magas a Táp Amper értéke . Érdekelne a véleménye a dologról . Befolyásolja e valóban az amperertek a powerled működését . Elvileg a ledek annyi áramot vesznek fel amennyire szükségük van. Vagy rosszul gondolom?

Köszönettel!
Katona Attila
#143 - Tályai Péter
2012/11/14, 15:26
Tisztelt Katona Attila!

Az általunk árusított trafós termékek túlnyomó többsége fix feszültséget, 12V egyenáramot igényel a működéshez. Ezeknél a ledre jutó áramot jellemzően egy ellenállás korlátozza.

A Powerledes termékek egy része azonban nem fix feszültséget, hanem fix áramerősséget igényel az üzemeltetéshez, pl. 350mA, 700mA, 1000mA, stb. Ezeknél nincs külön ellenállás, ami korlátozná a ledre jutó áramererősséget, így itt a hagyományos 12V egyenáramú trafók nem felelnek meg, ugyanis az Ön által is leírt hibajelenség léphet fel. Túl nagy áramot kap a led, gyakorlatilag túl lesz hajtva és hosszabb / rövidebb idő alatt tönkremegy.

Meg kellene nézni a szóban forgó Powerled adatlapját és ellenőrizni, hogy milyen betáp szükséges hozzá. Valószínűleg 350 / 700 mA trafóra lesz szükség, mint pl. ez:
Transzformátor 350 mA/3 Watt áramgenerátor (ADI 65)

Remélem tudtam segíteni!
#144 - Frühzeitig Zsolt
2013/01/07, 21:42
Tisztelt Tályai Péter!

Segítségét szeretném kérni hogy a következő álmennyezethez mit szükséges rendelnem Önöktől a teljes beszereléshez.
A fürdőszobába készülne háromszög alakban minden oldala 150cm lenne. Ezekbe szeretnék rakni 5x5db oyo ledet http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/4229 valamint egy darab vizálló beépíthető spot lámpát http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/1663 ebbe az alábbi izzót gondoltam hogy nagy fény legyen http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/6935 ,viszont nem tudom milyen tápegységre van szükségem ha direktbe szeretném kötni a hálózatra az összes felsorolt izzót, illetve mennyi és milyen további anyagokra lehet szükségem még (vezetékek, összekötök).
Előre is köszönöm válaszát, és elnézést a sok kérdésért!
#145 - Tályai Péter
2013/01/09, 12:58
Tisztelt Frühzeitig Zsolt!

A felsorolt termékeken kívül egy tápegységre lesz szükség az üzemeltetéshez, például:
Tápegység 12 Voltos LED-hez IP67 Kültéri (12VDC/1,67A/20W)

A bekötéshez ezen kívül szükség lesz némi vezetékre, például:
Vezeték LED szalaghoz, piros/fekete (2x0.35 mm2)

Az összekötés megoldható hagyományos sorkapcsokkal, vagy Wago kapcsos vezetékösszekötőkkel is:
Sorkapocs PP 2,5 mm2 (12 tag)
Wago karos (kapcsos) vezeték összekötő, 3 vezeték nyílásos

Annyi megjegyzésem lenne még, hogy a 4 Wattos lámpa ~1-2 négyzetméterre elegendő egyenletes fényt tudna adni, de a vízálló lámpatest opálos előlapja miatt ez a fénymennyiség is csökkenni fog. Amennyiben nem lesz egyéb megvilágítás a helyiségben, akkor érdemes lehet esetleg más fényforrást (pl. LED lámpa MR16 (COB LED/5Watt/60°) meleg fehér) vagy több szpotot beépíteni.

Remélem tudtam segíteni!
#146 - Mintál Roland
2013/01/20, 22:39
Tisztelt Talyai Úr!
Elképzeltem renoválási terveket és semmiféleképp nem szeretném kihagyni a rejtett ledes világításokat, de mivel még nem igazán vagyok jártas a ledes világítás terén, szeretném kérdezni, ha adott 4 méter hosszú LED szalag beltéri (3528-030-FN) - fehér (hideg) ilyen típusban, milyen csatlakozókat, tápegységet vásároljak Önöktől, hogy semmi gondom ne legyen a szerelésnél. Kérem a termékek pontosan megnevezni, hogy kosárba is tudjam tenni.

Köszönettel: MR
#147 - Tályai Péter
2013/01/21, 11:52
Tisztelt Mintál Roland!

4m - LED szalag beltéri (3528-030-FN) - fehér (hideg)
1 db - LED tápegység (015) 12 Volt, ipari (1.2A/15W) LoCa

A tápegység a hálózatba lesz bekötve, a led szalag pedig a tápegységbe. A tápegység sorkapcsos csatlakozású, így külön csatlakozóra nem lesz szükség. Amennyiben a tápegység és a led szalag egymástól távol van, akkor két eres vezetékkel át lehet hidalni a köztes távolságot.

A tápegység beérkezését január végére ígérték. Amennyiben sürgősen szükség van egy tápegységre, akkor az alábbiakat tudom helyettesítő termékként ajánlani:
LED tápegység (040) 12 Volt, ipari (3.3A/40W) LoCa
Tápegység 12 Voltos LED-hez IP67 Kültéri (12VDC/1,67A/20W)

Opcionális kiegészítőként fényerőszabályzót tudok ajánlani a rendszerhez, mellyel a fokozatmentes fényerő állítás, valamint a távirányíthatóság is megoldható:
LED szalag dimmer (12V DC) - rádiós távirányítóval - 96 Watt

Remélem tudtam segíteni!
#148 - Mintál Roland
2013/01/21, 18:06
Tisztelt Tályai Péter!

Köszönöm a segítséget, mindenképp szeretnék Önöktől rendelni, esetleg azt meg tudná tenni, ha megérkezett a tápegység e-mailban értesítenek?

Üdv: Mintál Roland
#149 - Tályai Péter
2013/01/22, 08:54
Tisztelt Mintál Roland!

Természetesen. Amint újra vásárolható a termék, emailben értesítem Önt.
#150 - szalanics csaba
2013/01/30, 15:33
Üdvözlöm.Forumot olvasgatva látom hozzá értő szakember adja a jó tanácsokat,és a válaszokat.Nekem annyi gondom lenne,hogy 50cm 3528/60db/m vízálló ledszallaghoz,milyen hálozati adaptert használhatnék,hogy ne legyen esetleges túlmelegedés a ledeknél.esetleg a 12v 600MA dc hálozati adapter jó lehet ehez a csekély mérethez?Elöre is köszönöm válaszát.
#151 - szalanics csaba
2013/01/31, 18:31
Üdvözlöm,az előző kérdésemhez még hozzá tenném,hogy van egy adapterem ami 13.5V 1000MA.Ezt ráköthetem e az 50CM-3528/60/m vízálló ledszallagra??Elöre is köszönöm válaszát.
#152 - szalanics csaba
2013/01/31, 19:55
Üdvözlöm.Ujra ledszallag ügyben kérdeznék.Nem tudom választ fogok e kapni,de azért probálkozom.13.5V 1000MA dc adaptert rákötöttem az 50CM 3528/60/m vízálló ledszalagra,üzembe helyeztem.problémamentesen működik,de kissé melegnek találom a szallagot,és az adaptert.Nem tudom ez normális jelenség e,vagy túl erős az adapterem a szallaghoz???Vagy az üzemi hőmérséklet lehet ilyen magas??elöre is köszönöm válaszát.Remélem hammar választ kapok,mert kissé aggaszt a dolog.Üdv:Csaba.
#153 - Tályai Péter
2013/02/04, 13:39
Tisztelt Szalanics Csaba!

Az áruházunkból vásárolt 3528-060 ledes szalag stabil 12V egyenáramú betáppal üzemeltethető. Az 50 cm áramfelvétele ~0.2 Amper (200mA). Ennek megfelelően a 600 mA DC tápegység használható hozzá. A 13.5V 1000mA tápegység használatát viszont mellőzni kellene, mert a túlfeszültség rövid idő alatt a ledek meghibásodásához vezethet. A jelentős melegedés is valószínűleg a magasabb betáp feszültségnek köszönhető.

Remélem tudtam segíteni!
#154 - szalanics csaba
2013/02/05, 06:58
Üdvözlöm.Nagyon szépen köszönöm a szakmai segítséget,ki is iktattam a 13.5V adapterem a szallagrol,remélem nem okozott nagy kárt a szallagban a magas feszűltség ez alatt a rövid idő alatt.Üdv:csaba
#155 - ibit79
2013/05/12, 22:08
Tisztelt Tályai Péter! Nos, én egy 3528 - 60 ledes szalag beépítését tervezem az autómba, ajtónként 50 cm, plusz a csomagtartóhoz 1 méter. Kérdésem a következő : kell-e még a kábeleken, és a csatlakozókon kívül valami a bekötéshez? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: ibit79
#156 - Tályai Péter
2013/05/13, 09:46
Tisztelt Tibor!

Nem lesz szükség semmi egyébre. Ki kell vezetékezni a 12V-ot a szükséges helyekre és arra már lehet is kötni a led szalagot. Amennyiben külön nem kéri, akkor a szalagot egy darabban fogja megkapni, így a méretre vágást, illetve a betáp vezeték ráforrasztását kell szerelés előtt megoldani.

Remélem tudtam segíteni!
#157 - ibit79
2013/05/13, 16:21
Köszönöm a segítséget, és a gyors választ! További szép napot!
#158 - Szálkai Róbert
2013/05/13, 17:16
Tisztelt Gábor!
A mai napon vettem át az önök által készített led világítást, egy akvárium tetőbe szerelve. Körülbelül 10 percig üzemelt erős sípoló hangot adott ki . :Majd meg szűnt működni.
Mi lehet a probléma?
#159 - Tályai Piroska
2013/05/14, 12:17
Kedves Róbert!

A leírtakból sajnos nem tudjuk megállapítani a hiba okát, ezért kérnénk, hogy a tápegységet juttassa vissza cégünkhöz bevizsgálásra, ezt követően cseréljük a tápegységet!
Sajnáljuk az esetleges kellemetlenséget!
#160 - Géri Péter Tibor
2013/07/05, 19:03
Üdvözlöm !
Mai napon az előírásoknak megfelelően bekötöttem az új tápot (most csomagoltam ki) a típusa 12Volt,ipari (10A/120W) slim PID-7365 zöld led világított 2másodperc után eldurrant benne valami. Azonnal áramtalanítottam.Mit tudok tenni vele.
Köszönettel:Géri Péter
#161 - Tályai Piroska
2013/07/08, 15:06
Tisztelt Géri Péter!

A terméket vissza kellene küldeni cégünkhöz garanciális bevizsgálásra az alábbiak szerint: Garancia.
#162 - Tóth Dénes
2013/08/25, 15:47
Nem nagyon vagyok járatos az elektronikában ezért lenne pár kérdésem:

1. A mellékelt képen látható adapterből,ledből szeretnék összerakni egy kis kezdetleges akvárium világítást.Na most nem tudom hogy vajon ezek az adapterek megfelelnek-e erre a célre?

2.A ledek nem tudom milyenek( annyit tudok róluk hogy az újabb autók ledes világításaiban is ilyenek vannak,ahol gyártják őket onnan szereztem belőlük jópár darabot).Próbáltam hogy melyik adapterrel mennyi led mennyire világít.Sorba kötöttem őket.

A következőre jutottam:

1. 9V - 4 led -->jó fényerő
2. 9V - 5 led -->gynege fényerő
3. 12V - 4 led -->jó fényerő ,de nagyon melegszik
4. 12V - 5 led-->jó fényerő ,nem melegszik

Na most ahogy látom vagy az 1. vagy a 4. verzió jöhet szóba.Kérdés hogy mennyi ideig bírják így a ledek hogy nem tudom mekkora a teljesítményük és így lehet hogy túl sok áramot kapnak?!Ellenállás nincs bekötve, közvetlenül az adapterre vannak kötve.Későbbiekben megpróbálom valami alu profilba betenni őket és egy kicsit esztétikusabban megoldani attól mint ahogy most a képen a forrasztás is látszik.Napi 5-6 órát menne csak a világítás.A nyák amire rá van forrasztva az nem tudom mennyi hőt képes majd elvezetni...

Képek:

+ autó csomagtartóban így világítottak 14V - 5 led

https://plus.google.com/photos/yourphotos?banner=pwa&pid=5915706501249463106&oid=113624087674415436981

+ adapterek

https://plus.google.com/photos/yourphotos?banner=pwa&pid=5916049718155486850&oid=113624087674415436981

+led (mérete: 3 x 3 mm)

https://plus.google.com/photos/yourphotos?banner=pwa&pid=5916049631327344882&oid=113624087674415436981
#163 - Tályai Péter
2013/08/27, 14:12
Tisztelt Tóth Dénes!

1) Amennyiben a ledek világítottak, akkor értelemszerűen az adapterek megfelelőek. Itt a terhelés lesz az érdekes kérdés. Mivel nem tudjuk pontosan milyen műszaki paraméterekkel bírnak ezek a ledek, ezért nem tudjuk megmondani azt sem, hogy mennyi a maximális darabszám, amit az adapterek elbírnak. Erre kb. annyit tudok mondani, hogy ha nagyon forrósodik az adapter, akkor túl van terhelve, ha kézmeleg, akkor rendben lehet.

2) A bekötés módjánál valószínűleg a 4. megoldást érdemes választani. Amennyiben elégedett a fényerővel, valamint úgy érzi, hogy nem melegszenek nagyon a ledek, akkor ez lehet a legegyszerűbb megoldás. Az alu profil ajánlott, egyrészt hordozó, másként hőelvezető felületként is szolgál.

Remélem tudtam segíteni!
#164 - Sebestyén Péter
2014/02/02, 19:53
Tisztelt Tányai úr!
Először is le vagyok nyűgözve,iszonyat jó a weboldal és le a kalappal a hozzáállásukhoz.
Átböngésztem szinte az összes kérdés kontra választ minden fórumon, (már 4 napja a weboldalukat bújom)
de vagy túlugrottam, vagy tényleg nem volt hasonló kérdés mint amit feltennék.
A lakásomban szinte mindenhol kiépített 12 V AC szpotok vannak. 4 illetve 5 szpotot hajt 1-1 trafó. Sehol nincs 20W –nál nagyobb halogén izzó a trafók darabja 105w. Az önök álltal forgalmazott MR16 tip.led szpotokat néztem ki de ugye itt a trafó kérdés. És a kérdés: dobhatom az elektromos trafókat vagy van valami más megoldás? Pl:graetz dióda, és ha ez megoldás akkor olyan egyszerű ahogy gondolom (trafó AC 12v kimenetére a gr.dióda AC bemenetét, majd a gr.dióda dc ( + - ) kimenetére a led szpotok párhuzamos bekötése? Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel Sebestyén Péter
#165 - Sebestyén Péter
2014/02/03, 02:16
Uhh a Tányai a z Tályai akart lenni,csak már káprázik a szemem a sok olvasástol.Sory
Tisztelettel Sebestyén Péter
#166 - Tályai Péter
2014/02/03, 08:23
Tisztelt Sebestyén Péter!

Az alábbi néhány hozzászólásban olvashat részletesebben a témáról: Led szpotok 12V AC-ről üzemeltetve

Röviden összefoglalva: 99%, hogy működni fognak a lámpák az Ön által felvázolt módon, azonban a gyártók / beszállítók nem tudnak garanciát vállalni a nem stabilizált tápegységekről történő üzemeltetés mellett.

Emellett egy dologra érdemes még odafigyelni. A halogén tápegységeknél gyakran adott egy minimum terhelés. A 105 Wattos trafóknál jellemzően min. 35 Wattal kell megterhelni, hogy megfelelően működjön. Látható, hogy 4-5 lámpa cseréje esetén előfordulhat, hogy a ledek mindössze 15-20 Wattot fognak fogyasztani, aminek következtében a tápegység egyszerűen be sem kapcsol.

Köszönjük a dicsérő szavakat! Remélem tudtam segíteni!

u.i. Ha sikerül a ledes témában megoldásra jutni, akkor pihentesse a szemeit egy kicsit! :) Az egészség a legfontosabb.
#167 - Nádler Tamás
2014/02/14, 18:05
Tisztelt Tályai Péter!
Szeretnék egy gravírozott A/3-as üveget alulról megvilágítani. Úgy gondoltam a led szalag megfelelő lenne hozzá. Kb 30 cm hideg fehér szalag kell. Milyen tápegységre van szükségem, illetve ezen kívül van e olyan eszköz amit még használnom kellene hozzá.
Véleménye szerint elég fényt adnak a led szalagok a megvilágításhoz?

Köszönettel
Nádler Tamás
#168 - Tályai Péter
2014/02/17, 10:55
Tisztelt Nádler Tamás!

A led szalagok igen közkedvelt felhasználási módja az üveglapok, üvegpolcok megvilágítása. Dekorációs célokra elegendő fényt fognak a szalagok adni. Létezik 30 / 60 / 120 ledes méterenkénti sűrűség. Ezekből kellene egyet választani, ami megfelel a kitűzött célnak.

Gondolatom szerint egy aprólékos, nagy felbontású gravírozást érdemes minél sűrűbb led szalaggal megvilágítani, hogy szépen kiadja a mintát. Ugyanígy egy egyszerű formát, vagy nagyobb ~5-10 cm-es betűket megvilágítani valószínűleg elegendő a 30 / 60 ledes szalag is.

A szalagok adatlapján fel van tüntetve a teljesítményük, ennek megfelelően kell választani egy adapter. A 30 cm-es mennyiséghez többnyire a legkisebb teljesítményű adapter is megfelelő:
LED Adapter 12 Volt, dugvillás, (1A/12W)
Kiegészítő:
DC - Sorkapocs átalakító (2.1x5.5 mm) - anya
Ha sűrű szalagot választ, de a nagy fényerő nem feltétlenül szükséges, akkor ki lehet egészíteni a rendszert egy fényerőszabályzóval is:
pl. Micro LED dimmer V2 (LED fényerő-szabályzó) 12V/144W

Remélem tudtam segíteni!
#169 - Nádler Tamás
2014/02/18, 18:26
Tisztelt Tályai Péter!

Köszönöm a segítséget. Viszont lenne még egy kérdésem. Csak alulról akarom megvilágítani az üveget. Ez kb 30 cm led szalag. Ebben az esetben milyen adapter kell? Gondolom a 12V ilyenkor sok neki.

Köszönettel
Nádler Tamás
#170 - Tályai Péter
2014/02/21, 11:02
Tisztelt Nádler Tamás!

Elnézést a késői válaszért. A korábban linkelt adapter a 30 cm led szalaghoz is megfelelő. Az adapter fix feszültséget (stabil 12V) ad le, függetlenül a csatlakoztatott szalagok mennyiségétől. Így tehát nem fordulhat elő az, hogy 10 cm szalagot rákötünk és túlfeszültség miatt tönkremegy a led szalag.

Remélem tudtam segíteni!
#171 - Sz.J.
2014/03/07, 23:44
Tisztelt Péter,
Akvárium világítást szeretnék megvalósítani SMD 5630-060-FN -as hideg fehér ledszalaggal, tehát elengedhetetlen az IP65-ös védelem, azonban az önöknél kapható típus csak IP20 védelemmel rendelkezik. Arra gondoltam, hogy ha a ledszalagot ALP-002RL profilokba helyezem a végeket pedig szilóval zárom el a víztől, akkor megoldottá válik a fröccsenő víz elleni védelem. Kérem erősítsen meg ebben az elméletemben, ill. adjon alternatívát, ha a feltételezésem helytelen.

A tető cca. 2 millis alulemezből készülne erre szegecselném fel a fentemlített profil 5x50 centis darabjait bennük a ledszalag szintén 5x50 centis darabjaival, ezzel a megoldással vajon elegendő hűtést kapnának ezek a ledek?

Ezt a ledszalagot lehet dimmelni, és ha igen, akkor a Micro LED dimmer V2 megfelel ehhez?

És az utolsó kérdés: a teljes 2,5 méteres szalag hibamentes, hosszútávú működtetéséhez megfelel egy 60W -os adapter?

Válaszait köszönöm,
Sz.J.
#172 - Lippai Sándor
2014/03/10, 08:36
T. Péter!
Ötletet szeretnék kérni hibaelhárításra.
Adva van: 3528- as szalagból 1.5 m CW , 5 db 20 cm- es kék + 1,5 m CW, flexibilis toldóval és két helyen forrasztással sorba kötve. Az adapter 24 W. A gond: az első beüzemelésnél kb. egy óra után szabályos, kb. 2 mp- es villogásba kezdett, kihùztam, az adapter forró volt. Fél órával később ùjra beüzemeltem, ekkor 10-15 perc után ismét villogott. Ha csak az első 1,5 métert üzemelem, folyamatosan világít, a kék 1 méterrel együtt már ismét villog. Az utolsó 1,5 métert külön nem próbáltam. Hol lehet a hiba, hogyan orvosolhatom? Egy nagyobb adapter megoldás lehet? Előre is köszönöm: Sándor.
#173 - Tályai Péter
2014/03/12, 13:44
Tisztelt Sz.J.!

Az alu profilos megoldással kapcsolatos elgondolása helytálló. Annyiban egészíteném ki, hogy talán érdemes lehet a profilok kupakját is végighúzni egy vékony réteg átlátszó szilikonnal.

Az akváriumos felhasználás során ugyanis többnyire nem a fröccsenő víz, hanem az állandó párolgás a legnagyobb ellensége a szalagnak. Ennek eredménye az, hogy az IP65-ös védettségű szalagok sem jelentenek tökéletes megoldást az akváriumokban, ugyanis a pára egy idő után beeszi magát a burkolat és a led szalag közé. A lecsapódó pára pedig szép lassan korrodálja a fém felületeket a burkolat alatt.

A tető és az alu profil együttese véleményem szerint megfelelő hűtést fog nyújtani az 50 cm-es led szalagoknak.

A dimmelés ennél a szalagnál is megoldható, a kinézett Micro dimmer megfelelő eszköz erre.

A 2.5 méter szalag működtetéséhez elméletileg (2.5m x 19.2W/m =48W) elegendő a 60W-os tápegység. A gyakorlat is azt mutatja, hogy a 80%-os terhelés mellett hosszú élettartammal üzemelnek a tápegységek. Ennek ellenére azt tudom tanácsolni, hogy ha nem okoz gondot a beépítés (a 60W-nál nagyobb tápokon nincs dugvilla, csak sorkapcsos, direkt bekötési lehetőség), illetve a többletköltség, akkor érdemes lehet egy nagyobb (~100W) körüli tápot választani. Nyugodtabb az ember, ha tudja, hogy van még tartalék a rendszerben.

Remélem tudtam segíteni!
#174 - Tályai Péter
2014/03/12, 13:54
Tisztelt Lippai Sándor!

A ledek villogása egyértelműen a tápegység túlterhelésének az oka.

Sajnos nem írta le, hogy pontosan milyen szalagokról van szó. Amennyiben 3528-60 ledes szalagokról van szó, akkor a 4 méter szalag összteljesítménye 19.2W, ami épp 80%-os terhelést jelent. Ilyen esetben elméletileg gond nélkül működnie kellene a fenti összeállításnak.

Amennyiben ilyen szalagok vannak a rendszerben és mégis villog, akkor elképzelhető, hogy egy gyengébb vagy már haldokló tápegység okozza a problémát.

Amennyiben nagyobb teljesítményű szalagok vannak a rendszerben (pl. 3528-120 ledes, 19.2W/m), akkor a 4 méter már túlterheli a rendszert, így a tápegység cseréje, vagy további tápegység beépítése ajánlott.

Remélem tudtam segíteni!
#175 - K. Pál
2014/05/02, 16:14
Tisztelt Tályai Gábor!

Egy LED vezérlő-tápegységgel szeretnék meghajtani 10 db 3W-os high power LED-et, ám a LED-ek között vannak egymástól eltérő típusúak is, így azok nyitófeszültsége is - ha kis mértékben is - de eltér egymástól.

A tápegység paraméterei:
Part Number: (9-12) * 3W
Input Voltage: AC85-265V 50/60Hz
Output: 680MA DC25-48V
Dimension: 129*29*22mm
TC: 75C TA: 50C(MAX)


A LED-ek paraméterei:

5db 3W 750mA 3.3-4.2V
2db 3W 700mA 3.0-3.4V
2db 3W 700mA 3.2-3.6V
1db 3W 700mA 3.6-3.8V

Kérdésem az lenne, hogy az eltérő nyitófeszültségek okozhatnak-e problémát (egyes ledeknél kisebb fényerő, túlmelegedés), ha igen, akkor ez milyen módon (pl:előtét ellenállásokkal) orvosolható?
Ha egy-egy LED egy kicsit kisebb fényerővel világít, akkor az természetesen nem akkora probléma, mintha túlmelegszenek és idő előtt tönkremennek.
Továbbá érdekelne, számít-e, hogy LED-ek milyen sorrendben vannak sorba kapcsolva.

Köszönettel,

K. Pál
#176 - Tályai Péter
2014/05/08, 09:26
Tisztelt K. Pál!

Sajnos arra vonatkozólag nincsenek tapasztalataim, hogy eltérő nyitófeszültségű ledeket áramgenerátorra kötve mi lesz a végeredmény.
- Mivel a tápegység terhelhetősége (9-12 x 3W) elbírja ezt a 10 db 3 Wattos ledet, ezért elméletileg működnie kellene az összeállításnak.
- Mivel a tápegység fix áramerősséget ad le, ezért nem kellene, hogy károsítsa a ledeket üzem közben.

Ezek alapján azt tudom mondani, hogy sorba kötve világítania kellene a ledeknek. Véleményem szerint érdemes lenne a tápegység gyártóját / forgalmazóját is megkeresni a kérdéssel, ők valószínűleg pontosabb választ is tudnak adni a kérdésre.

Remélem tudtam segíteni!
#177 - Módra Krisztián
2014/05/31, 22:23
Tisztelt Tályai Gábor!

Azért Írok önnek mert csináltam egy 25 db http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/4229 ledből álló csillagos égboltot szereltem hozzá illő tápegységgel a mennyezeti gipszkartonba. az a problémám hogy kb 30 perc működés után elaludtak a ledek és azóta sem működik. A Tápegység miután elaludtak a kis ledek azonnal megnéztem forró volt. Fázis ceruzával megnéztem a tápegységig van áram utána, már nincs ebből gondolom hogy azzal lehet a gond. Arra gondolok hogy a gond az lehet hogy a tépegységem dugvillával csatlakozik a hálózatra amit én levágtam és ráforrasztottam a hálózati kábelre mert villanykapcsolóról működtetem. Számít e hogy a dugvilla vezetékének a két szálát a hálózati vezeték 2 szála közül meikre forrasztom rá, felcserélhetőek e vagy nem. A DC kimenetet is levágtam és azt is ráforrasztottam a ledek vezetékére. Lehetnek e ezek az okai a meghibásodásnak vagy csak simán nem volt szerencsém és eddig bírta a tápegység.


Bízva mihamarabbi válaszában
Tisztelettel: Módra Krisztián
#178 - Tályai Péter
2014/06/02, 10:02
Tisztelt Módra Krisztián!

Nem találtam meg a rendelését a rendszerünkben, így nem tudom pontosan beazonosítani a tápegységet. Megpróbálok általánosságban válaszolni.

1) A 25 db led összteljesítménye 5,5 Watt. Ehhez tehát a legkisebb 12 Wattos tápegységünk is bőven elegendő kellene, hogy legyen. Túlterhelés elleni védelem egyébként is van a tápegységekben, tehát ezért sem gondolom, hogy emiatt volt gond.

2) A dugvilla két vezetékét mindegy milyen sorrendben köti be. Ha "fordítva" köti be, az pontosan olyan, mintha a konnektorba "fordítva" dugná be a tápegységet.

3) A 12V-os ágon lévő DC csatlakozót az általunk forgalmazott tápegységekről nem szabad levágni, mivel ez garanciavesztéssel jár. Ez a termékleírásban fel is van tüntetve.

4) Előfordulhatott, hogy egyszerűen meghibásodott a tápegységben egy alkatrész és ez okozta a problémát.

Remélem tudtam segíteni!
#179 - Módra Krisztián
2014/06/02, 18:16
Köszönöm a válaszát!

Azért nem találhatta meg a rendszerükben a rendelésem mert nem önöktöl rendeltem.

Tisztelettel: Módra Krisztián
#180 - Farkas Edit
2014/07/26, 12:42
Tisztelt Tályai Péter!

A 12V-os ipari tápegységek képein többnyire látok egy Vadj feliratú trimmer potmétert. A kérdésem az, milyen tartományban lehet ezzel változtatni a kimeneti feszültséget. Bizonyára tápegységenként változó, konkrétan az itt:

http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/6917

látható táp érdekel.

Másik kérdésem a tápokról: Mennyi a fogyasztásuk terhelés nélkül (vagy konkrétan a fent linkelt tápé)? Érintésvédelmi szempontból ui. jobb lenne a kimenetre helyezni a LED-szalag kapcsolóját (konyha, vizes kézzel kapcsolás), de ez csak akkor éri meg, ha az állandóan bekapcsolt táp nem fogyaszt túl sokat. (A táp hatásfoka már eleve kb. 20%-kal lerontja a LED-szalagok amúgy jó fényhasznosítását, vagyis egy 90lm/W értékből effektíve kb. 72lm/W lesz.)

Köszönettel:
Edit
#181 - Tályai Péter
2014/07/28, 08:39
Tisztelt Farkas Edit!

A "Vadj" feliratú potméter tudomásom szerint a gyártás utolsó fázisában a kimeneti feszültség finomhangolására szolgál. Sajnos a beállítható tartomány határértékeiről nincs konkrét információm. Elgondolásom szerint ~0.5-1 Volt lehet az az intervallum, amit ez a potméter szabályozni tud.

A tápok üresjárati fogyasztása ~0.5 Watt körüli érték, véleményem szerint így alkalmas arra, hogy a 12V-os ágra kerüljön a kapcsoló.

Remélem tudtam segíteni!
#182 - Farkas Edit
2014/07/28, 21:54
Tisztelt Tályai Péter!

Köszönöm a gyors válaszát, így valóban lehet a kimenetre tenni a kapcsolót.

Időközben én is nézelődtem, a Mean Well tápoknál +/- 10% az állítási tartomány, az Önöknél kapható LoCa tápokról még semmit nem sikerült megtudnom.
#183 - Tályai Péter
2014/07/29, 08:06
Tisztelt Farkas Edit!

Az érdekesség kedvéért megnéztem egy itteni 40W-os tápot, hogy milyen intervallumban szabályozható.

Mindenképpen ki szeretném emelni, hogy hivatalos gyártói információ nem áll rendelkezésemre, ezért nem állítom, hogy minden tápegységre igazak az alábbi adatok. Továbbá azt is meg szeretném jegyezni, hogy a gyárilag beállított értékek a ledek üzemeltetéséhez megfelelőek, így az átlagos otthoni felhasználóknak nincs szüksége ennek a potméternek a tekergetésére. Az esetleges túlfeszültségből eredő meghibásodások nem minősülnek garanciális problémának.

Mindezek után a mérési eredmények: egy 40W-os tápegységen, terhelés nélkül, a kimeneti feszültség 9.5 - 14.9 Volt között szabályozható.

Remélem tudtam segíteni!
#184 - Farkas Edit
2014/07/29, 18:17
Tisztelt Tályai Péter!

Nagyon sokat segített, köszönöm szépen. Bárcsak minden üzletben ilyen segítőkészek lennének. Konkrétan melyik típusú tápot nézte?

Én egyébként nem fel, hanem le szeretném vinni a táp feszültségét. Ha nem terhelem, akkor elmondom, miért.

Az egyik cél a melegedés csökkentése. Inkább veszek egy nagyobb teljesítményű (W/m) szalagot és járatom kisebb feszültséggel, mint egy kisebb teljesítményűt teljes terheléssel. Azonos fényerő mellett kisebb lesz a melegedés, mert a nagyobb névleges teljesítményű szalagnak biztos jobb a hűtése is, pl. Chip on Board.

Ráadásul lecsökkentett üzemi áramnál javul a LED-ek fényhasznosítása (a fényerő persze csökken a névlegeshez képest, de a lm/W érték nő: Auger rekombináció). Lehet, hogy a kisebb feszültségen picit csökken a táp hatásfoka, de azt hiszem, ezt bőven kompenzálja a javuló fényhasznosítás.

A másik ok a dimmelhetőség. 9.5V-ra csökkentett feszültségen (értem, hogy ez nem garantált érték) a szalag már nem fog nagyon világítani, mert ez a 3 sorba kapcsolt LED nyitófeszültsége körüli/alatti érték. Vagyis távirányítás nélkül ugyan, de külön dimmer nélkül meg van oldva a feladat, be kell iktatni egy normál potmétert és a trimmert úgy beállítani, hogy semmiképp nem mehessen a feszültség 12V fölé. A kapható dimmerek mind PWM útján vezérlik a fényerőt, vagyis szaggatják az áramot. Ez egyszerű és olcsó megoldás, de mivel a feszültség - amikor van - mindig 12V, dimmeléskor nem tudják kihasználni a fent említett javuló fényhasznosítást.
#185 - Tályai Péter
2014/07/30, 16:32
Tisztelt Farkas Edit!

Ez konkrétan egy 40W-os fémházas tápegység volt.

A fényerőszabályzás, fogyasztás, melegedés témakörhöz sokat nem tudok hozzátenni. A megfelelő minőségű led szalagok igen jó lm/W mutatókkal rendelkeznek, illetve lakossági jellegű beépítések, felhasználások esetén a melegedés sem szokott gondot okozni.

Ezen okokból kifolyólag az Ön által leírt optimalizációkra általában nem szokott sor kerülni, hiszen egy napi 3-5 órát világító, 50-100 Wattos rejtett világítás 5-10-20%-os teljesítménycsökkenése gyakorlatilag elhanyagolható mértékű megtakarítást eredményez, mind a villanyszámla, mind a szalag várható élettartama tekintetében.

Remélem tudtam segíteni és sikerül megvalósítani a tervezett kialakítást!
#186 - Farkas Edit
2014/07/31, 09:53
Tisztelt Tályai Péter!

Igen, teljesen egyetértek Önnel, gazdaságilag valószínűleg nem éri meg az ilyesmi, hiszen fél áramerősséggel hajtva dupla, negyeddel négyszeres mennyiségű szalagot kell venni, ami nem biztos, hogy valaha behozza az árát.

Valószínűleg annak ellenére sem éri meg, hogy fél áramerősségnél 17%-kal, negyednél 30%-kal nő a szalag fényhasznosítása, főképp azért, mert a soros ellenálláson eldisszipálódó teljesítmény drasztikusan csökken. (Ez persze szalagtípusonként változhat.)

Köszönöm az eddigi segítségét.
#187 - Fezo
2014/08/12, 20:13
Tisztelt Anro illetve kedves hozzáértők :)

A kérdésem a következő lenne.

Van egy frissen érkezett http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/7364
ipari 12V/5A tápegységem , ami tökéletesen működik szuper meg minden . (L és N bekötés ellenőrzése mellet)
de én egy hordozható megvilágítást szeretnék készíteni vele (fotózáshoz) és így adódik a kérdés hogy ezen ipari tápegységek fázis illetve nulla bekötés érzékenyek e ? Mivel a kreált készülékemből egy földelt dugó jönne ki és ugye vagy az van hogy minden egyes bedugásnál ellenőrzöm hogy melyik a fázis az aljzatba vagy mivel kapcsoló üzemű a tápegység így mindegy neki ? Próbálkozni vagy tönkre tenni a tápegységet nem akarom így inkább várok a válaszra.

válaszukat , válaszotokat előre is köszönöm !
#188 - Tályai Péter
2014/08/13, 08:38
Tisztelt Fezo!

Nem fog gondot okozni a dugvillás üzem, legjobb tudomásom szerint nem érzékenyek a tápok a fázis-nulla felcserélésére.

Remélem tudtam segíteni!
#189 - E.Norbert
2014/09/17, 12:24
Tisztelt Cég, Szakértők!

Sűrgős segítségeteket kérném, abszolút nem értve a led világításhoz. A lehető legegyszerűbb és legolcsóbb módon kívánok összeválogatni hozzávalókat 5 méter led világításhoz. Már kiválasztottam a meleg fehér dekor szalagot itt, de nem tudom mire van még szükségem, hogy működjön a rendszer. Úgy éülne fel, hogy 2 db 50 cm-es rész és egy 4 méteres alkotná az összesen 5 méteres dekor világításom. Így gondolom szükségem lesz valami összekötő elemekre is, adapter stb. Ha segít valaki megköszönöm és már rendelek is. Norbert
#190 - Tályai Gábor
2014/09/17, 13:16
Kedves Norbert!

Összeállítottam egy kosárba a szükséges termékeket.
Igény szerint készre forrasztjuk a szalagot, ezért tettem be a kosárba egy szerelési díjat is.
Annyi a dolga, hogy megméri, mekkora vezetékeket forrasszunk be a szakaszok közé, illetve
bekötővezetéknek az adapter és a LED szalag közé. Ennyi vezetékkel még kiegészítjük a rendelés,
így otthon csak fel kell ragasztani, egy csatlakozót összedugni és a konnektorba csatlakoztatni.

Ha ön szeretné megoldani a szerelést, akkor ezekkel a csatlakozókábelekkel lehet szerelni a
kosárban lévő LED szalagot.
#191 - Kovács Dénes
2014/12/09, 21:43
Üdv kis segitségért fordulok hozzátok 6x5 méteres led szallagot üzemeltem be 3 db hozzávalo táppal de félév után sorba tönkre mentek a ledszallagok ba minden 3-dik led kialudt mi lehet a gond meg csökkent a fényerje is valameiknek.

Várnám segitségeteket.

Elöre is köszönöm.

Üdv.:Dénes
#192 - Tályai Piroska
2014/12/18, 10:20
Tisztelt Kovács Dóra!

Elképzelhető, hogy kevésbé jó minőségű LED szalagról van szó, a szegmenshiba és a fényerő csökkenés ennek is betudható. Amennyiben tőlünk vásárolta a termékeket, úgy javasolnánk, hogy küldje vissza garanciális ügyintézésre, bővebb információt csak bevizsgálás után tudunk adni: Garancia, szavatosság.

Köszönjük türelmét!
#193 - Stumpf Attila
2015/02/20, 09:56
Tisztelt Cím!

Segítséget szeretnék kérni két ledes bekötés témában is.
1, Csináltam ledes világítást akváriumra adott 3 db 10 wattos power ledem 12-9 volt 1050 MA IF hideg fényű megfelelő hűtéssel párhuzamosan kötöttem be dugasz tápegységgel 2 amperes 12 voltossal ment kb 2 hetet de meghalt kötöttem elé egy dimmert is DC 12V 8A potméterest, hogy állítható legyen a fényerő. Jelenleg is dugasz táp van rákötve 1 amperes 12 volt de kevés a fényerő.
Kérdésem az, hogy milyen áramgenerátort válasszak mert valószinüleg az kell hozzájuk és hogy kössem be hogy működőképes legyen hosszú távon és a dimmert is használhassam hozzá (algásodás növények stb. miatt)

2, Most kerül majd kialakításra led diódákkal fürdőszobába kb 70 db lesz bekötve ellenállásokkal modulokat szeretnék készíteni 3 mm 3.2 v nyitofeszültségű diódákkal 3db + 150 ohm ellenállás 12 voltosak lesznek a modulok, hány modult kössek egyre ha több kell belőle pl. a fent említett 1 amperes 12 voltosból ill. milyen dugasz tápegységgel használjam ha csak egyre akarom kötni, ugye itt párhuzamosan kell kötni.

Lehet zavarosan írtam le elnézést érte. Remélem tud tanácsot adni. Előre is köszönöm.
Tisztelettel: Stumpf Attila
#194 - Tályai Péter
2015/02/23, 14:25
Tisztelt Stumpf Attila!

1. Amennyiben a Powerled 1050 mA áramerősséget igényel, akkor a legegyszerűbb megoldás az lenne, ha pontosan ilyen áramgenerátort kötnénk elé. Ilyen áramgenerátor nem szerepel a kínálatunkban, így konkrét típust nem tudok ajánlani. Esetleg meg lehet próbálkozni egy 700 mA-es típussal, de azzal számolni kell, hogy ott sem teljes fényerővel fognak üzemelni a powerledek.

A 12V-os dimmer ez esetben sajnos nem fog működni.

2. A diódákra általában 20 mA áramerősséget szoktak számolni. Ez 3-as csoportonként értendő, tehát elméletileg az 1 Amperes tápra 40 x 3 = 120 db dióda köthető fel hármasával. A 70 db-al mindenesetre nem kellene, hogy gond legyen. Ebben az esetben a 3 dióda és az ellenállás sorban van kötve, a hármas csoportok pedig egymással párhuzamosan.

Remélem tudtam segíteni!
#195 - Stumpf Attila
2015/02/23, 19:54
Köszönöm szépen a gyors választ!
Az első kérdésre visszatérve a power ledek asszem csak 900 MA-ek erre elég lenne ilyen áramerősségű áramgenerátor a három ledre a Volt az ugye 12 de a Watt ebben az esetben nem számít?
Azt viszont sajnálom h nem lehet a dimmert használni mert azt ugye párhuzamosan kell kötni a generátort meg sorosan...
#196 - Tályai Péter
2015/02/24, 10:59
Tisztelt Stumpf Attila!

A 900mA-es powerledek valószínűleg működni fognak a 700mA-es áramgenerátorral, de nem teljes fényerőn. Amennyiben ez nem okoz problémát, úgy nem látom hátrányát az ilyen módon történő üzemeltetésnek.

Áramgenerátoros működtetésnél a kimeneti feszültséget nem kell figyelembe venni, ezt maga az eszköz szabályozza automatikusan. Az áramerősséget fentebb megbeszéltük, a Wattitással kapcsolatosan pedig azt kell figyelni, hogy az eszközre kötött ledek teljesítménye beleférjen az áramgenerátor adatlapján megadott intervallumba.

Konkrét példával élve:
Transzformátor 700 mA/9-12 Watt áramgenerátor (Rico)
Ez az áramgenerátor 700mA áramerősséget ad le a kimeneti oldalon. Erre akkor képes, ha 9-12 Wattnyi leddel terheljük meg. Működés közben a saját feszültségét, terheléstől függően, 9-16 Volt között tudja szabályozni.

Remélem tudtam segíteni!
#197 - Stumpf Attila
2015/02/24, 19:38
Köszönöm szépen a maximálisan kielégítő válaszát.
#198 - Salamon Dávid
2015/03/16, 17:56
Tisztelt Tályai Úr!
Autó erősítőt, fejegységet, led szalagot szeretnék szobában üzemeltetni.
A kérdésem az lenne, hogy az alábbi:
http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/6913
tápegység megfelel-e 300Wattos erősítő meghajtására?
Abból indultam ki, hogy hasonló teljesítményű led szalag is stroboszkóp módban (majdnem) ugyanúgy veszi fel az áramot, mint az erősíő/(mélyláda).
Válaszát előre is köszönöm!
#199 - Tályai Gábor
2015/03/17, 07:49
Tisztelt Salamon Dávid!

Igen, megfelel. A bemutatótermünk hangosítását is hasonló módon oldottuk meg. Autós erősítő + 12 Voltos ipari tápegység. Mondjuk nekünk a zene a számítógépről szól, de ez nyilván nem változtat semmit.

Megkeresését köszönjük!
#200 - Kovács László
2015/12/31, 14:24
Üdvözletem!
Azt szeretném megtudni, hogy milyen tápot vegyek ehez !?
90W 300*5630 9000LM 6000-6500K White Light LED Light Strip 12v

Segitségét köszönöm

Üdvözlettel
László
#201 - Tályai Piroska
2016/01/04, 15:23
Kedves László!

A tápegységeket névleges teljesítményük 80%-ig javasolt terhelni, emiatt a 90 wattnyi LED szalaghoz 1 darab 120W tápegység használatát ajánlanánk, például:
LED tápegység (120) 12 Volt, ipari (10A/120W) LoCa
LED tápegység (120) 12 Volt, ipari (10A/120W) Slim (vékony)
LED tápegység (150) 12 Volt, ipari (12.5A/150W) OP
#202 - Csuta Zoltán
2016/05/29, 14:45
üdvözletem!

van egy összeállításom véleményüket szeretném kérni hogy így működne e ?

SZOBA/1
5x4m-es nagy szoba középen dekoráció(1,9m x1.4m) téglalap alakú benne 6 db :

http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/8204

elég e szoba megvilágításhoz?

körbe stukkóba :20m
LED szalag 3528-30 led, melegfehér

tápegység: http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/11124

SZOBA/2
4x 3,8 m kisebb szoba közepén dekoráció (1.2m x 1.2 m) kocka benne átlóba 3db
http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/8204

körbe stukkóba:16m
LED szalag 3528-30 led, melegfehér

tápegység: http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/11124
#203 - Tályai Péter
2016/05/31, 12:03
Tisztelt Csuta Zoltán!

A fővilágításokhoz azt szoktuk ajánlani, hogy négyzetméterenként legalább 2-3 Wattnyi led világítással számoljanak. A 20 m2-es szobába így a 6 db 7 Wattos lámpa hellyel-közzel elegendő lesz. Mivel egy 1.9x1.4m-es szigetbe lesznek beépítve, ezért a fény nagy része a szoba közepére fog összpontosulni.

Mivel még körbe lesz húzva egy led szalag is, így úgy gondolom, hogy ez utóbbi tényező nem probléma. A 20 méternyi 3528-30 ledes szalaghoz megfelelő lesz a kinézett 100W-os tápegység.

A második szobánál a 15 m2-re számolt 21 Watt egy kicsit kevéske, ezt esetleg lehetne még emelni. A gond itt is a lesz, hogy legfőképp a szoba közepén összpontosul a fény. Ez akkor probléma, ha pl. a szoba falánál van egy íróasztal, ami így nem túl sok fényt kap. Mivel itt is van rejtett világítás, így itt is segít valamelyest a helyzeten, de biztosabb lenne, ha a középső dekor szigetbe esetleg még 2 db led lámpa beférne.

A tápegység természetesen a második esetben is megfelelő.

Remélem tudtam segíteni!
#204 - Kreka Gergő
2016/06/04, 23:15
Tisztelt Hölgyem/Uram!
Olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy az alábbi leírásban szereplő chip-et valamilyen uton-módon tudom-e üzemeltetni számítógép tápegységével? (A táp 10 éves körüli ha jól emlékszem 300-350w-os) ha semmilyen esetben sem lehetséges ez(esetleg ha egyszerre két kimenetre is rákötném?), akkor milyen tápról működtethető? Külföldön élek ezért kissé nehézkes egyről a kettőre jutnom a kérdésben.
Leírás:
DIY LED Grow light ---100W full spectrum led chip 400nm ~840nm .
pls make good cooling system when led work
LED grow chip details:
Power :100W
Chip Qty:100pcs
Chip brand: Epileds
Holder:high quality red copper holder
Wire:pure 1.2mm gold wire
Current:3.5A
Voltage:30-34V
Color ratio:full spectrum 400nm-840nm
Lifespan:50000h
Warranty:3 years
Válaszukat előre is köszönöm!
TISZTELETTEL: Kreka Gergő
#205 - Tályai Péter
2016/06/06, 08:15
Tisztelt Kreka Gergő!

Csak annyit tudunk mi is segíteni, ami a leírásban van. Olyan áramforrást kellene találni, ami a 3.5A-t stabilan tudja szolgáltatni a lednek, 30-34V-os intervallumon. Ilyen sajnos a mi kínálatunkban nem szerepel.

A számítógép tápegységén 12V-os a legnagyobb ág, tehát az nem felel meg erre a célra. Emellett az állandó feszültséget ad le, állandó áramerősség helyett, tehát emiatt sem jó erre a feladatra.

Remélem tudtam segíteni!
#206 - Kreka Gergő
2016/06/10, 00:37
Tisztelt Tályai Péter!
Igen tudott segíteni, mert most már bebizonyosodott bennem, hogy segítségre szorulok! :D Esetleg önök akik tapasztaltak e témában a beszerzésben esetlegesen tudnának segíteni. Ha lenne olyan beszállítójuk akitől a számomra szüksèges tápot forgalmazza, ezer örömmel vásárolnám meg Önökön keresztül, ha van rá lehetőség és a megrendelés előtt tudnának adni egy árajánlatot. Későbbiekben több darab is érdekelne, először csak próbaképpen egyet. Tisztelettel: Kreka Gergő
#207 - Andras
2016/06/12, 08:51
Tisztelt Tályai Péter!
Vasaroltam egy belteri led szalagot (3014-204, 2 meter), hozza egy 12 voltos (3A/36W) adaptert es egy 12V DC (piros led) kapcsolot. A problemam, hogy a kapcsolo bekotese utan szine alig vilagit a led szalag. A kapcsolo kihagyasaval tokeletesen mukodik. Mi lehet a problema? Nem jo kapcsolot vettem hozza?
Koszonettel. Andras
#208 - Tályai Péter
2016/06/13, 08:43
Tisztelt Kreka Gergő!

Sajnos nincs egyelőre olyan beszállító partnerünk, akitől a megadott paraméterekkel tudnánk rendelni tápegységet.

Tisztelt András!

Elméletileg a választott kapcsolónak jónak kellene lennie. Ha több darabot vásároltak, akkor meg lehetne nézni, hogy másikkal működik-e. Egyéb esetben, ha nem boldogulnak vele, akkor kérem emailben vegyel fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal és egyeztetünk a cseréről.
#209 - Tályai Péter
2016/06/13, 08:43
Tisztelt Kreka Gergő!

Sajnos nincs egyelőre olyan beszállító partnerünk, akitől a megadott paraméterekkel tudnánk rendelni tápegységet.

Tisztelt András!

Elméletileg a választott kapcsolónak jónak kellene lennie. Ha több darabot vásároltak, akkor meg lehetne nézni, hogy másikkal működik-e. Egyéb esetben, ha nem boldogulnak vele, akkor kérem emailben vegyel fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal és egyeztetünk a cseréről.
#210 - Szabó Krisztián
2016/12/24, 14:36
Üdvözletem!

Olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy milyen táp kábelt/egységet kéne vennem?
Egy Music Controller 2-be szeretnék kötni 1x2 méter és 1x3 méteres LED szalagot egész pontosan ezt: http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/7330
De ha jól számolom akkor 5 méterrel kellene szorozni a 14,4 wattot ami 72.
A segítségüket előre is köszönöm és kellemes ünnepeket kívánok!
#211 - Tályai Péter / ANRO Épületdíszítés Kft.
2016/12/27, 09:40
Kedves Krisztián!

A 72 Wattos terheléshez egy 100 Wattos tápegység ajánlott, például egy ilyen:
LED tápegység 12 Volt, ipari (100 Watt/8.8A)

Vezetékből pedig ehhez a terheléshez megfelelő lesz a kínálatunkban szereplő 4 eres vezeték:
Színes vezeték RGB LED szalaghoz, 4 eres (feh./kék/piros/zöld)

Remélem tudtam segíteni
#212 - Szabó Krisztián
2016/12/28, 19:56
Köszönöm! Még egy olyan kérdésem lenne, hogy a LED szalagok illetve ez a 4 eres vezeték milyen csatlakozóval érkezik? Egyszerűen csak össze kell dugni őket és a Music Controllert? Vagy esetleg forrasztani kell? Illetve minden tápkábelnek olyan kimenete van önöknél amit rá tudok csatlakoztatni a Music Controllerre?
Elnézést a sok hülye kérdésekért, nem igazán értek a LED-ekhez.
Válaszaikat előre is köszönöm!
#213 - Tályai Péter / ANRO Épületdíszítés Kft.
2016/12/29, 08:32
Kedves Krisztián!

A kinézett led szalag mindkét végén van gyárilag ~10 cm vezeték. A vezeték végén van egy tüskés csatlakozó, de mivel a Music Controller sorkapcsos bekötésű, így ezeket a csatlakozókat felhasználás előtt egyszerűen le kell vágni.

Amennyiben 2+3 méteres darabokban szeretné felhasználni a szalagot, akkor a megvásárolt 5 méteres tekercset csak ketté kell vágni a megfelelő ponton és további forrasztás, szerelés nélkül már használható is a két darab.

A tápegység is sorkapcsos bekötésű, így a Music Controller és a tápegység összekötésé is egyszerűen, vezetékkel történik. Külön csatlakozóra nincs szükség, mindössze annyi 2 eres vezetékre van szükség, ami a tápegység és a vezérlő között fut.

Remélem tudtam segíteni!
#214 - Dárdai Gergely
2017/01/24, 11:50
Tisztelt Tályai Úr!

A blogot végig olvasva nem találtam egyértelmű választ a kérdéseimre, így megpróbálom összefoglalni ezeket:

1) A tápegységek mennyire viselik jól a rész/töredék-terhelést? Az rendben van, hogy eleve 20-30% "ráhagyással" kell tápot választani, de az mennyire van rendben ha egy meglévő 42W-os dugasz táp - 28W-nyi led-szalagos pultvilágítás mellett - 7/24-ben két darab 1W-os ledet hajt meg? A fogyasztás és a táp élettartama ilyenkor hogyan alakul?

2) Szintén fogyasztással kapcsolatos kérdés, hogy a fent vázolt 1W-os ledeket mennyire érdemes mozgásérzékelővel működtetni? Ha jól számolom 2W-nyi led 7/24-ben kb. évi 17,52 kWh-t fogyaszt, ez elvileg ~600Ft/év. Így alsó hangon is 3-4 év lenne mire a mozgásérzékelő visszahozná az árát.

3) A Kanlux Imber 1W mini spot lámpa várhatóan mennyire viselné jól a 7/24 üzemet? A 30.000 üzemóra elvileg két évet jelent, de nem tudom, hogy ez folyamatos üzemre is igaz-e. (A kérdést írva jutott eszembe, hogy akár egy külön kis tápot időkapcsolóval vezérelve jelentősen le tudom redukálni a napi működést, nagyjából az éjszakai órákra...)

4) Van valami ökölszabály a vezeték keresztmetszet kiválasztására? Jelen esetben pl. a világítás a fürdőbe kerülne, de a tápot szárazabb környezetben helyezném el. A későbbiekben 2 x 4-5m led szalag betáplálását is messzebbről oldanám meg (10-15m távolságból). A szükségesnél nagyobb keresztmetszet (pl. fixen 1mm2) okoz bármilyen problémát a magasabb áron kívül?


Előre is köszönettel

Dárdai Gergely
#215 - Tályai Péter / ANRO Épületdíszítés Kft.
2017/01/25, 09:17
Tisztelt Dárdai Gergely!

1) A kisebb terhelésnek nincs negatív hatása a tápegység élettartamára. A fogyasztás nagyjából arányosan alakul. Természetesen minden tápnak van egy alap készenléti fogyasztása (~0.5-1 Watt), de ezen felül nyugodtan lehet a ledek fogyasztásával számolni.

2) Ehhez nem nagyon tudok mit hozzátenni. A viszonylag kis fogyasztás mellett a mozgásérzékelőt nehéz kigazdálkodni. Ha a 3-4 év alatt esetleg meghibásodik a mozgásérzékelő, akkor meg pláne soha nem térül meg az alkalmazása.

3) Az Imber led tulajdonképpen egy led és egy ellenállás, nincs benne aktív alkatrész, úgyhogy azt gondolom, hogy nem lesz gond a folyamatos üzemmel. Az alkonykapcsoló mindenképpen sokat segítene a led élettartamának kitolásában.

4) A szükségesnél nagyobb keresztmetszet nem szokott problémát okozni.

Remélem tudtam segíteni!
#216 - Szomszéd Viktor
2017/02/18, 23:25
Tisztelt Tályai Péter!

Egy kérdéssel fordulnék Önhöz - mégpedig mi okozza a hiba jelenséget? - Adott két db 12v 6A/72W tápegység, egy 5050-60 5 méteres RGBW LED szalag, egy Group Control RGBW vezérlő és ezeket összekötve olyan hiba jelenség fordult elő, hogy villogásba kezdenek a led-ek (mindkettő táppal), de csak ha a fényerőt csökkentem, maximális fényerőn tökéletesen működik.
A LED szalagból levágtam egy másfél méteres darabot és így kipróbálva már maximális fényerő mellett is villogtak folyamatosan a led-ek bekapcsolás után.
Majd egy 12v 3A/36W táppal kipróbálva tökéletesen működött a másfél méteres LED szalag.
Nem igazán értem a jelenséget, erősebb tápegység kisebb mennyiségű LED szalagra kötve okozhat ilyen problémát?
Mit lehetne kezdeni a problémával?
Köszönöm válaszát előre is.
#217 - Tályai Gábor
2017/02/20, 09:40
Tisztelt Szomszéd Viktor!

A tápegységgel lesz a probléma. Legyen szíves küldje vissza mindkettőt, megnézzük, hogy mi lehetne velük tenni. Legyen szíves egy levélben mellékelje a hibaleírást a szervizes kollégáknak is.

Elnézését kérjük az okozott kellemetlenségért!
Üdvözlettel:
Tályai Gábor
#218 - Mühl Norbert
2017/06/05, 07:18
Tisztelt Tályai Péter!

Ha jól értem, a több kimenetű tápegységekből egy kimeneten keresztül is ki lehet venni az egész teljesítményt. (8-9A)

Az alábbi tápot vásároltam, és csak 1 csatlakozó van a rendszeremen, az van több párhuzamos ágra elosztva egy kis dobozból.

http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/11125
#219 - Tályai Gábor
2017/06/06, 14:57
Tisztelt Mühl Norbert!

Igen, egy csatlakozóról is "ki lehet venni" a teljes teljesítményt.

Megkeresését köszönjük!
Üdvözlettel:
Tályai Gábor
#220 - Károly Márk Miklós
2017/10/20, 18:39
Kedves Boltosok!

Érdeklődöm, hogy hogyan érdemes megoldani a tápellátást/szerelést az alábbi esetben:
Van egy nappali, aminek a részleges világítását szeretném megoldani RGB ledszalaggal.
A méretek: kb 6x7x2.8 m
60/m-es szalagra gondolok, de ha elég a 30/m akkor inkább azt teszem.
Hány RGB kontrollerre van szükségem, + hány jelerősítőre?
Hogyan kell bekötni ezeket?
Mekkora hőre kell számítsak a 60-as szalagnál teljes fényerővel? (fa födém van)

Jól gondolom esetleg, hogy a 4 sarokra kellene 4 táp, ami mindkét irányban a szalagokat táplálja?
jelerősítőre ilyen esetben van szükség?
Van valami buktató, amire figyelnem kellene?
Köszönöm előre is a választ!
#221 - Tályai Péter / ANRO
2017/10/27, 08:37
Kedves Károly Márk Miklós!

Amennyiben kiegészítő világításként fog funkcionálni a led szalag, úgy a 30 led / méter sűrűség elegendő lesz. A fényhatást nagyban befolyásolja a megvilágított felület nagysága. Ha a plafon felé fordítva, rejtett világításként van beépítve a szalag, akkor sokkal erőteljesebb hatást tudunk elérni azzal, hogy 5-10-15 cm-el lejjebb hozzuk a szalagot, mint ha 60 led / m sűrűségű szalagot tennénk be. Minél távolabb van a plafontól a szalag, annál nagyobb lesz a megvilágított felület, így sokkal látványosabban jelentkezik a led szalag fénye.

Ezek ismeretében az alábbi termékeket tudom ajánlani:
26 méter - 5050-30 RGB led szalag
1 db - 240W-os tápegység
1 db - Group Control RGB vezérlő
1 db - Group Control RGB távirányító

Maga a led szalag minimális hőt fog leadni, a ledek működés közben kézzel még éppen megfoghatóak, tehát 40-50°C-nál nem melegebb.

A bekötés, beépítés lényege, hogy a vezérlőből ki kell húzni egy 4 eres gerincvezetéket, amire aztán bekötjük a megfelelő méretű szakaszokat. A gerincvezetéknek érdemes lehet egy 4x0.75-ös MT vezetéket behúzni. Ha a vezérlő egy sarokba kerül, akkor ahogy Ön is írta, akár mindkét irányba is meg lehet indulni a gerinccel.

Remélem tudtam segíteni!
#222 - Árpád
2017/12/20, 07:42
Tisztelt eladók!

A mult héten vásároltam önöktől led szalagokat, tápokat. Az egyik tápot (Ipari 12V (75 Watt/6A) VTAC) miután a hálózatra csatlakoztattam elkezdett zúgni. Azt hittem valamit rosszul kötöttem, gyorsan kihuztam, ellenőriztema bekötést de az helyesen volt bekötve, aztán még a ledszalagot lekötöttem róla és újra próbálkoztam. Amiután bedugdam újra hangosan zúgni kezdett (a müködés jelző zöld led müködött).
Ez után rácsatlakoztattam a vezérlőt és ledszalagot és arra figyeltem fel, hogy ha a fényerőt elkezdem növelni 0-80% között, a zúgás megszünik. 80% fölött a zúgás megszünik.
A hangulatvilágításhoz épp az alacsonyabb tartományra lenne szükségem és nem nagyon hangulatos az a zúgás amit kiad. Esetleg ha tudnának egy megoldást erre a problémára, szívesen fogadom. (Elektronikai ismereteim vannak, ha valamit cseréni kell benne az nem gond. Garanciálisan visszaküldeni az nagyobb gond lenne, mert Erdélyből vagyok, és a rendelést egy látogatás folyamán vette nekem át az egyik ismerősöm.)
#223 - Tályai Piroska / ANRO
2018/01/03, 12:11
Kedves Árpád!

Sajnos egyes tápegységek fényerőszabályozás alkalmával zúgó hangot produkálnak. Jelenleg nem tudunk megoldást kínálni a zavaró hangjelenségre, így csak azt tudnám ajánlani (ha módjában áll), hogy garancia vagy elállás keretében juttassa hozzánk vissza a terméket! Sajnálom a kellemetlenséget!
#224 - Jancsek Andrea
2019/02/12, 09:29
Tisztelt Címzettek!
Segítséget szeretnék kérni. Kültérre, de féltető alá szeretnék led szalag segítségével világítást szerelni. Ez kb 10 m 5050 (60)-as szalagot jelentene. Milyen tápegységet tudnának ajánlani? Kell az IP66, 67, vagy elégséges az IP44? (Esőtől védett helyen lenne.) Teljesítményben 180 wattot néztem, gondolom ez kell minimum.
Előre is nagyon köszönöm a válaszukat!
#225 - ANRO Ügyfélszolgálat
2019/02/12, 11:07
Tisztelt Jancsek Andrea!

Amennyiben nincs kitéve közvetlen esőzésnek, nyugodtan alkalmazhat IP44-IP45-ös védelemmel ellátott tápegységet is.
A következő hivatkozáson megtalálhatja a 180 Watt teljesítményt meghaladó, IP védelemmel ellátott tápegységeinket:
IP védett tápegységek
#226 - Jancsek Andrea
2019/02/12, 14:07
Nagyon köszönöm a gyors választ!
#227 - BÉCSI RÓBERT
2019/03/25, 10:22
Üdvözlöm.
Segítséget szeretnék kérni öntől.
Adott 5m 2835 smd dupla chip led szalag,illetve 1,5m full spectrum led szalag,ezeket szakemberrel kimérettem, ~140w + ~22w a névleges össz teljesítményük. Mivelnem egyszerre az egészet,hanem dimmelve,és felváltva százalékos arányok beállításával szeretném használni őket,egy akvárium megvilágításához,ezért számításokat készítettem,miszerint a max:90w-ot nem lépném túl. A dimmelést,egy TC-420 LED vezérlő végzi majd. Ha a számításaim helyesek,akkor egy 120 w 12v tápegységre lesz szükségem. Legalább 2-3 év garanciájú termék érdekelne.
Ehhez szeretnék javaslatot,ajánlást kérni öntől! Kérdésem lenne még az is,hogy ha a fogyasztás pl: 20w alatti,tehát kevesebb mint a tápegység 20%-a,az mennyire probléma a rendszernek,illetve,akkor a zúgást elkerülendő érdemes-e 2 db 60w tápegységet használni,ésha igen hogy kell a kettőt bekötni,az említett vezérléshez?
Köszönöm.
#228 - ANRO Épületdíszítés Kft.
2019/03/26, 16:30
Tisztelt Bécsi Róbert!

Nem minden tápegység esetén jelentkezik zaj/zúgás, amennyiben a fogyasztás a tápegység maximális teljesítményének 20%-a alá esik.
A POS Power LED tápegység 12 Volt (200W/17A) Compact tápegységünknél nem tapasztalható ez a jelenség. Több különböző LED szalaggal is kipróbáltuk/teszteltük.
Ezt a tápegység ajánljuk a LED szalag energia ellátásához, így amennyiben a későbbiekben mégis szeretné magasabb fényerőn működtetni, vagy kiegészíteni a LED szalagot, nem okozhat problémát a korlátozott tápellátás.
#229 - Bécsi Róbert
2019/03/27, 21:23
Köszönöm szépen a korrekt választ. Mai nap megrendeltem az ön által ajánlott tàpegységet.
Üdv: Bécsi Róbert
#230 - Mühl Norbert
2019/04/04, 17:38
Tisztelt Ügyfélszolgálat!

Szeretnék érdeklődni, hogy http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/13447 szalagból 2 méter az alábbi http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/6882 LED profilban összeállításhoz a
http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/15845 vagy a http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/18359 tápegység lenne jobb választás?

Válaszukat előre is köszönöm! :)
#231 - ANRO Épületdíszítés Kft.
2019/04/05, 11:23
Kedves Norbert!

Mindkét tápegység alkalmas lehet a fentebb linkelt LED szalag működtetésére, viszont én inkább a
#232 - ANRO Épületdíszítés Kft.
2019/04/05, 11:31
Kedves Norbert!

Sajnálatos rendszerhiba miatt a válasznak csak egy töredéke került elküldésre.

Mindkét tápegység alkalmas lehet a fentebb linkelt LED szalag működtetésére, viszont én inkább a
Avilo LED tápegység 12 Volt (60W/5A) terméket ajánlom.
Nagyobb (85%) hatásfokkal dolgozik. Minél jobb a táp hatásfoka, annál kisebb veszteséggel dolgozik, annál takarékosabb. A veszteség hőenergia formájában jelentkezik, tehát egy hatékonyabb táp hűsebb is, ezáltal halkabb lehet.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni a döntésében!

Üdvözlettel: Sugár Máté
#233 - Siegfried Domonkos
2019/08/01, 18:25
Üdv!

Egy nagyon profán kérdés: amennyiben nem "dugaszos" tápegységről táplálom a led szalagomat, viszont csak háztartási 230 V-os Schuko aljzat áll a rendelkezésemre, a tápegység (konkrétan ez: http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/15674 de gondolom hogy ez a többi hasonlóra is vonatkozik) bemeneti oldalára csatlakoztatandó hálózati kábelnél ugye biztosítanom kell, hogy véletlenül se "fordítva" legyen bedugva az aljzatba? (ezáltal a táp fázis vezetéke a lakásom nullájához, a táp nullája pedig a fázisra csatlakozna). Ha véletlenül mégiscsak fordítva lenne bedugva, kárt teszek a trafóban?

Köszönöm,

Domonkos
#234 - ANRO Épületdíszítés Kft.
2019/08/06, 15:21
Kedves Domonkos!

230 voltnál nem tesz kárt a trafóban, ha felcseréli a fázist és a nullát, ez a probléma csak a nagyobb ipari feszültségnél léphet fel.

Üdvözlettel: ANRO Ügyfélszolgálat
#235 - Zoltán István
2020/01/05, 23:13
Üdv!

Akvárium világítást szeretnék csinálni ledszalagból. Melyik típust ajánlaná hozzá(3528,5050)? 2db 38w-os 105cm-es fénycsövet cserélnék.
6db 120cm hosszú szalagot tennék a helyére.

Segítségét előre is köszönöm
#236 - ANRO Épületdíszítés Kft.
2020/01/07, 14:08
Kedves István!

LED szalagból én egy hideg fehér, nagy teljesítményű terméket ajánlok:
ANRO LED LED szalag kültéri 2835-120 (12 Volt) - hideg fehér PureSilicone (CRI=89)
A LED szalag működtetéséhez egy minimum 200 Wattos tápegység biztosítja a ledeknek szükséges 12 Volt egyenfeszültséget. ANRO Power LED tápegység 12 Volt (200W/16.7A)
Amennyiben szükséges a vízálló tápegység, abban az esetben egy IP67-es tápegységet javaslok:
ANRO Power LED tápegység 12 Volt IP67 (250W/20.8A)

Megkeresését köszönjük!

Üdvözlettel: ANRO Ügyfélszolgálat
#237 - Magyar Gábor
2020/03/25, 06:48
Üdvözletem !

Önöknél vásárolt SV-01 es termékükbe gyermekem rejtett világítást rakott . Egy 15 méteres 3X5m smd 5050 60 led / méter RBGW szalagot egy tápot egy 3-as wifis pir elosztót. Van egy 5m hosszú 5 tüskés vezeték is . .A a trafó 1 hónap után megadta magát igen csak alul volt tervezve. És ahogy néztem konnektorba földelés nincs 2 ér van csak . Hogy lehetne orvosolni, mit ajánlanak ?
rob.m@freemail.hu


Válaszukat ajánlásukat előre is köszönöm !
#238 - ANRO Épületdíszítés Kft.
2020/03/25, 10:30
Kedves Gábor!

A felmerült kellemetlenséget a kis teljesítményű tápegység okozhatta.
Amennyiben meg tudja, hogy a használatban lévő LED szalag mekkora watt számú az alapján ki lehet számolni a megfelelő méretű tápegységet.
A rejtett világításnál is mindig figyelembe kell venni, hogy a szalag 5 méterenként megfelelő áramellátást kapjon, mivel ha az 5 méterenkénti megtáplálást elmulasztjuk fenn áll a fényvesztés esélye.

A következő hivatkozáson megtalálja a weboldalunkon megvásárolható tápegységeket.
https://www.anrodiszlec.hu/index.php/cPath/282_102

Bízom benne, hogy tudtam Önnek segíteni!

Üdvözlettel, Tóth Viktor
#239 - csaba o
2020/11/03, 20:32
üdv
Az lenne a kérdésem hogy valójában most ennek a tipusú ledszalagnak:
https://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/19807

Mekkora a teljesítménye?

14.4 ,10.8 vagy 9 W ?
Mert ugyanis megrendeltem ez a szalagtipust és a csomagolásán 9 w van ráírva..
Fontos lenne tudnom..
#240 - ANRO Épületdíszítés Kft.
2020/11/04, 08:49
Kedves Csaba!

Ellenőriztük a LED szalagot, amely alapján megállapítottuk, h a termék valóban 9W/m teljesítményű.
Az adatokat webáruházunk felületén is javítottuk.

Észrevételét köszönjük!

Üdvözlettel: ANRO Épületdíszítés Kft.
#241 - csaba o
2020/11/04, 20:09
Köszönöm az infót !
#242 - Árpád
2020/11/21, 13:34
Kedves ANRO,

van egy 5m-es RGBCCT 24V-os szalagom (48W/m) egy 100W-os 24V-os táppal,

ezt a szettet konyhabútor alá szerelném, de 2 helyen vágnom illetve toldanom kell sima vezetékkel (ablak és elszívó miatt), tehát van hozzá kb 10 méter 6 eres vezetékem szálanként 0,20 mm2.

AZ asztalos úgy fűzte be ezt a vezetéket hogy kb mind a 10 métert fel is kell használni a szakaszolás miatt.
Sajnos ahogy (utólag) néztem ez a 0,20mm2 vezeték 12V(!) rendszerhez volt árulva gondolom a keresztmetszet miatt, a kérdésem hogy mi lehet az effektus ha mégis ezt használom a 24V-os rendszeremben?
VAGY vennem kellene 12V-os tápot és 12V-os RGBCCT LED szalagot? Átfűzni, kihúzni, cserélni nem lehet már a 6 eres kábelt.
Ön mit tenne? Köszönöm szakértői válaszát előre is!
Tisztelettel,

Árpád
#243 - Tályai Péter / ANRO
2020/11/25, 09:21
Kedves Árpád!

Használja nyugodtan a befűzött vezetéket. A 24V-os rendszernek csak előnye van itt: feleződni fog a vezetéken átfolyó áram, így lényegesen kisebb feszültségesésre lehet számítani a vezeték két vége (vezérlő és led szalag) között.

Üdvözlettel,
Tályai Péter
#244 - K. Norbert
2020/12/01, 13:10
Kedves ANRO!

Segítségüket szeretném kérni a következőkben és előre is elnézést ha hülyeséget kérdezek vagy mondok, de nagyon kezdő vagyok még a témában :)
Fürdőszobai LED világítást szeretnék kialakítani, ezért fontos volt hogy a kapcsolódó termékek bírják a körülményeket és mivel fő világítást szerettem volna kiváltani a LED-el ezért nagy fény erejű LED szalagot kerestem.
Mivel simán hideg/meleg fehér és változtatható fényerejű LED szalagot nem találtam, ezért a következőre esett a választás:
(ANRO LED LED szalag kültéri 5050-60 (24 Volt - IP65) - RGB+CW+WW FullColor! Legerősebb!)
https://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/22980
5-6 méternyire volt szükségem, ezért úgy kalkuláltam hogy 6x24 (24W/méter) * 1.2 = 172W-os tápra lesz majd minimum szükségem, illetve figyelnem kellett a magas páratartalom miatt a vízállóságra és 24Volt-ra, végül ezt a tápot sikerült megvenni:
(Tápegység: impulzusos; LED; 240W; 24VDC; 10A; 100÷305VAC; IP67; 92%)
Miután ezek megvoltak, kellett keresnem egy megfelelő Dimmer-t, ami majd kezelni is tudja a mindent tudó LED szalagot. Egy sima fali kapcsolóra volt szükségem és nem akartam sem távirányítót, sem WIFI-t, sem pedig zónákat, ezért itt erre esett a választás:
(Mi-Light P3 Smart Panel RGB/ RGBW/ RGB+CCT fali vezérlő, 12V-24V,)

A terv végül az lenne hogy a fali kapcsoló 6 eres vezetékét szétosztom egy X type elosztóval, két ágon 2x80 cm LED szalag (összesen 320 cm), a harmadik ágon pedig egy egybefüggő 180 cm-es LED szalag lenne.

A minap megpróbáltam összekötni őket, gondoltam kipróbálom mielött elkezdeném szétkapni a fürdőt és nem igazán azt kaptam amit vártam. Bár sikerült működtetni a rendszert, a LED szalag fényereje egy karácsonyi led izzóéval sem ért fel. Láttam mar 3528-as LED szalagot is jóval erősebben világítani, illetve a meleg fehér "színt" még ebben a formában sem sikerült előcsalnom belőle, ezért most kicsit csalódott vagyok, mert egyik eleme sem volt a rendszernek éppenséggel olcsó.

Szóval az lenne a kérdésem, hogy van-e bármi ötletük, hogy mi lehet a gond a gyenge fényerő és/vagy a meleg fehér hiányával kapcsolatosan? Hogyan tudnám ezt esetleg kitesztelni, hogy nem-e a LED szalaggal van-e gond, vagy a fali kapcsolóval, esetleg a táppal? Nem-e gond hogy a táp Dimmerhez tartozó vezetékeit nem fogom használni, hanem a kimeneti áram van bekötve a dimmerbe (fali kapcsoló) és az szabályozza a dolgokat?
#245 - Tályai Péter / ANRO
2020/12/03, 12:29
Kedves Norbert!

Úgy gondolom első körben egy multiméterrel rá kellene mérni a led szalag csatlakozási pontjaira. Ha nincs meg a 24V, akkor az megmagyarázná a gyenge fényerőt, illetve ebben az esetben visszafelé lehet haladni a rendszerben és keresni a feszültségesés okát.

Azt is ki lehet próbálni, hogy a szalagot vezérlő nélkül közvetlenül a 24V-os táp kimenetére köti, így egyesével tudja tesztelni, hogy a szalag minden csatornája rendben működik-e.

Üdvözlettel,
Tályai Péter
#246 - Nagy Gábor
2021/01/15, 19:49
Tisztelt Tályai Péter Úr!

Adott egy WiFi-s, fali érintős fényerőszabályozó kapcsoló. Szeretném vele megoldani egy íróasztal feletti LED szalag vezérlését (2 méter. A szobában 2 db 60x60 LED panel van felrakva, külön kapcsolható. Szeretnék egy diszkrétebb világítást ami fényerőszabályozható, hogy ne zavarjon másokat) Mean Well PCD-25-1400 áramgenerátoros tápegységet néztem ki, amivel szerintem megoldható lenne a LED szalag dimmelése. Az adatai szerint 1400mA, kimenő feszültség 12-18 Volt, 25.2 W. Ön szerint ez a kombináció működőképes-e és ha igen milyen LED szalagot tud ajánlani hozzá? Válaszát köszönöm!

Tisztelettel Nagy Gábor
#247 - Nagy Gábor
2021/01/16, 08:18
Kicsit utána néztem a dolgoknak és látom ez nem fog működni.
#248 - ANRO Épületdíszítés Kft.
2021/01/19, 08:37
Tisztelt Nagy Gábor!

LED szalagból én egy természetes fehér, nagy teljesítményű terméket ajánlok, melyet a már meglévő Wi-Fi-s fényerőszabályzóval könnyedén tud dimmelni és ki-be kapcsolni.
V-TAC LED szalag beltéri 2835-240 (12 Volt) - természetes fehér

A LED szalag működtetéséhez egy minimum 50 Wattos tápegység biztosítja a ledeknek szükséges 12 Volt egyenfeszültséget.
MeanWell LED tápegység 12 Volt - fém házas, ipari (50W/4.2A) 3 év, MeanWell

Üdvözlettel: ANRO Ügyfélszolgálat

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
793.000+ elégedett vásárló
451.700+ raktáron lévő termék
206.000+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése