RGB LED csoport (zóna) vezérlés

Utoljára frissítve: 2015 október 14, szerda Magazin: Bemutatók, tesztek

RGB LED csoport (zóna) vezérlés

 

RGB LED csoport (zóna vezérlés)

 

Az energiatakarékos fényforrások és a kisméretű LED szalagok elterjedésével nemcsak üzleti és kereskedelmi környezetben, hanem családi házakban is előfordul, hogy egy helyiségen belül többféle világítás van, pl. általános világítás, rejtett hangulatfény, pultvilágítás, szekrény- vagy falfülke világítás.

Központi vezérlésre eddig nem volt lehetőségünk, de az újonnan beérkezett zónavezérlők egy magasabb kényelmi szintet valósítanak meg a LED vezérlés terén, mert ezek segítségével körönként / zónánként tudjuk a LED világítást szabályozni egy darab távvezérlő segítségével, akár egy szobán belül is. A zónák külön-külön vagy együttesen történő irányításával még inkább saját igényeinknek megfelelően tudjuk szabályozni a színeket, a fényerősséget, fényjátékokat, nem mellékesen energiát spórolhatunk azáltal, hogy a szükségtelen kör(öke)t egy gombnyomással kiiktatjuk a rendszerből.

A távirányító és a vevőegységek között vezeték nélküli, rádiójeles kommunikáció van, így akár felkapcsolhatjuk a másik szobában lévő hangulatfényt még azelőtt, hogy belépnénk a helyiségbe, így nem kell a sötétben tapogatóznunk az ottani világítás kapcsolója/távirányító felkutatásához.

Megérkezett a tökéletes megoldás!

Új csoport vezérlőink a következő módon működnek: különállóan megvásárolható, egy 4 db független zónát kezelni képes távirányító. A távirányítón 4 db ki-, és bekapcsoló gomb van, mind 1-1 zónának (csoportnak). A vezérlők szintén külön, darabonként megvásárolhatóak. Beüzemeléskor a vezérlők hozzáhangolhatóak a távirányító egy-egy zónájához. Ezek után a a távirányítóval egymástól függetlenül lehet irányítani a vezérlőket, s rajtuk keresztül a vezérlőkre csatlakoztatott RGB LED szalagot. Megtaláltuk tehát a fenti feladatra a tökéletes megoldást!

Zóna vezérlési módok - lehetőségek végtelen tárháza

A vezérlő azonban ennél sokkal többet tud! A csoport vezérlő és távirányító alkalmas a következő használati módokra és ezek kevert állapotára is:

 • 1 db távirányító - 4 db külön zónát vezérel (hagyományos zóna vezérlés)
 • 2 db vagy több távirányító - 4 db külön zónát kezel (távirányítók megegyező működése)
 • 1 db távirányító - 4 db külön zónát vezérel, azonban egy zónában több vezérlőt is alkalmazhatunk
 • 2 db vagy több távirányító - 4 db külön zónát kezel, azonban egy zónában több vezérlőt is alkalmazhatunk
 • mindezek mellett a vezérlőket felhasználhatjuk jelerősítőnek, újabb 18Ampernyi RGB LED szalag működtetéséhez

Az alábbi képeken megtekintheti a fenti működési módok egy részét. A könnyebb áttekinthetőség miatt a fotókról lehagytuk a LED tápegységet és az RGB LED szalagot.

 

RGB LED csoport vezérlő működési módja - egy zóna - egy vezérlő, illetve több távirányító csatlakoztatása.

RGB LED csoport vezérlő működési módja - egy zóna kapcsolóhoz több zóna rendelése - akár a teljesítmény növelése érdekében.

Egyszerű programozás!

A programozáson már bukott el LED csoport vezérlő, ezért bejelentéskor egy kicsit féltünk, hogy az új eszköz is tele lesz DIP kapcsolóval, miközben a távirányítón még 4 gombot kell egyszerre megnyomni a hangoláshoz, azonban nagyon kellemesen csalódtunk! A programozás pofonegyszerű, első lépés: a vezérlő feszültség alá helyezésekor meg kell nyomni a megfelelő zóna bekapcsológombját. Második lépés nincs, a programozás ezzel be is fejeződött!

Következzen két videó a zóna vezérlők programozásáról. Az elsőben a "hagyományos" módszert mutatjuk be: 1 db távirányító 4 zóna bekapcsoló gombjához rendelünk 1-1 db vezérlőt:

A második videóban a távirányító 1-es és 2-es zóna bekapcsoló gombjára programozunk 2-2 db vezérlőt, melyek ezek után zónánként együtt működnek:

 

RGB csoport (zóna) távirányító működése

Az érintésérzékeny felülettel (Touch) ellátott távirányító természetesen a rendszer lelke. Magának a távirányítónak viszonylag nagy az energiafogyasztása a rádiós (WiFi) kommunikáció miatt, így a hagyományos alkáli elem helyett (2 db AAA méretűre lesz szükség) helyett érdemes tölthető akkut használni. Mindezek mellett a távirányító közepén elhelyezett RGB LED visszajelző is fogyaszt némi áramot, ám ez nem nagy ár azért, hogy a távirányítón is lássuk az aktuálisan beállított színt.

A távirányító gombjaival az alábbi funkciók érhetőek el:

 • Master On/Off: főkapcsoló, az összes csoport ki-, bekapcsolása. Bekapcsolt állapotban hosszan nyomva az összes zónát fehér színűre kapcsolja.
 • Color ring: színgyűrű, bárhol megérintve a gyűrűn lévő színre vált a LED világítás.
 • Indicator: visszajelző LED, ha munka közben nem világít, akkor nincs feszültség alatt a készülék (lemerült az elem).
 • Brightness (+/-): a beállított szín fényerejének csökkentése / növelése.
 • Speed (+/-): a beállított fényjáték program sebességének csökkentése / növelése.
 • M(odes): fényjáték programok bekapcsolása, összesen 9 beépített program.
 • Zone On/Off: csoportok (zónák) egymástól független ki-, és bekapcsolása, illetve a ezzel bekapcsoló gombbal lehet ráprogramozni a vezérlőt a megfelelő zónára. Bekapcsolt állapotban hosszan nyomva az adott zónát fehér színűre kapcsolja.

RGB csoport távirányító használata

Az RGB csoport (zóna) vezérlők csatlakoztatása a tápegységhez és az RGB LED fényforrásokhoz

Sajnos a videóban nem esik róla szó, de a rendszerbe mindenképpen kell egy LED tápegység (12V vagy 24V DC kimeneti feszültségű, az alkalmazott LED feszültségétől függően). Az RGB zóna vezérlőn két feszültség bemenet is helyet kapott, melyből egyszerre csak az egyiket szabad használni! A két kimenetből az első a hagyományos sorkapcsos bekötés, a másik lehetőség a szabvány méretű (5.5x2.1 mm-es) DC csatlakozó anya típusa.

Essen szó a vezérlők kimenetéről is, bár nem túlságosan bonyolult: a 4 eres, sorkapcsos kimenetre csatlakoztathatjuk az RGB LED-et tartalmazó termék 4 eres RGB vezetékét, az alábbi módon:

 • (V+): az RGB LED szalag pozitív (fekete vagy fehér) vezetéke
 • (R): az RGB LED szalag piros színű negatív vezetéke
 • (G): az RGB LED szalag zöld színű negatív vezetéke
 • (B): az RGB LED szalag kék színű negatív vezetéke

A LED szalagokat továbbra is méterenként párhuzamosan kell csatlakoztatni a vezérlőkhöz. A vezérlőkre maximum 216 Watt 12 Voltos, vagy 432 Watt 24 Voltos RGB LED szalag csatlakoztatható. A vezérlők között fizikai összeköttetésre nincs szükség, a távirányító rádióhullámokon keresztül kapcsolódik a vezérlőkhöz. A vezérlők teljesítményét LED jelerősítővel tovább lehet növelni, vagy egy újabb csoport vezérlőt kell ugyanarra a zónára programozni, így bővítve a vezérelt teljesítményt. Az alábbi képen megtekintheti az alapvető elektromos csatlakozásokat:

RGB csoport távirányító csatlakoztatása

Az új RGB vezérlő értékelése

Szerencsére az új termék értékelése nem volt nagy kihívás, hiszen megoldja az eddig felmerült vezérlési problémákat, tehát mindenképpen ajánlott termék. Mindezek mellett azonban az eszközök darabonkénti vásárlási lehetősége költséghatékonnyá tenné még akkor is, ha az ár magas lenne. Azonban az ár nem magas, sőt! Majdnem azonos áron kapható mint ahogyan a többi érintésérzékeny felülettel ellátott (Touch) vezérlőt kínáljuk!

Fényerőszabályzó - zóna vezérléssel

Az RGB csoport vezérlővel megegyező működési elvű dimmer (fényerő szabályzó) is helyet kapott a kínálatunkban. Az egyetlen különbség, hogy a távirányító nem érintésérzékeny felülettel, hanem hagyományos gombokkal használható.

Ajánlott termékeink
1.
TOP
Garancia: 2 év
3 Volt
AAA (2 db)
LED dimmer
Mechanikus
FUT007, Group Control Dimmer csoport (zóna) LED szalag fényerő szabályzó: távirányító
Raktáron: 325 darab
Ár: 3 190 Ft /darab
2.
Garancia: 2 év
12-24V DC
12 Amper
LED dimmer
Nincs,
FUT035S+, Group Control Dimmer csoport (zóna) LED szalag fényerő szabályzó: vezérlő
Raktáron: 116 darab
Ár: 3 990 Ft /darab
3.
TOP
Garancia: 2 év
12-24V DC
12 Amper
RGB vezérlő
Nincs,
FUT037S+, Group Control RGB csoport (zóna) vezérlő RGB LED szalaghoz
Raktáron: 235 darab
Ár: 4 190 Ft /darab
4.
TOP
Garancia: 2 év
3 Volt
AAA (2 db)
RGBW vezérlő
Érintésérzékeny fel
FUT096-B, Group Control RGBW csoport (zóna) távirányító RGB+fehér LED szalaghoz, fekete
Raktáron: 175 darab
Ár: 5 490 Ft /darab
5.
TOP
Garancia: 2 év
3 Volt
AAA (2 db)
RGBW vezérlő
Érintésérzékeny fel
FUT096, Group Control RGBW csoport (zóna) távirányító RGB+fehér LED szalaghoz, sárga
Raktáron: 212 darab
Ár: 5 490 Ft /darab
Vásárlói képek
Karácsonyi hangolódásEgy térben a konyha-étkező-nappali-előszobaModern nappali-étkező párosítás, krém falak, türkiz székek, fehér LED fényekFehér fényű LED rejtett világítás, lépcsőzetes gipszkarton párkányonLed konyhai bútorvilágításÖtletesen megtervezett kis méretű konyhaKonyhapult és falipolc alá szerelt LED szalag dekorfényHelytakarékos konyhabútor RGBW színváltós világítássalMinikonyha dekoratív LED világítássalFekete LED függeszték egyedileg gyártva, fekete LED profilból, belül LED szalaggalCsillárok és zöldfalak az ANRO bemutatóteremben, HajdúböszörménybenZöldfal mennyezeti dekoráció, felülről belógatott fekete aluprofilos egyedi LED lámpávalTermészetes fehér fényű álmennyezeti LED világításEmeleti folyosó gipszkartonos rejtett LED világítássalElkészült az emeleti folyosó rejtett világítása: LED szalag gipszkarton párkánybanSzoba világítás: dimmelhető LED rendszer álmennyezetbe süllyesztveSüllyesztett mennyezeti LED lámpa készíthető alu profil és LED szalag felhasználásával (Szuhi-Vill Kft)Emeleti közlekedő egyenes mennyezeti lámpákkal, gipszkartonba süllyesztve

32 vélemény, értékelés

#1 - Árvay Bálint
2014/07/07, 10:22
Üdvözlet! Az iránt érdeklődnék, hogy ez a vezérlőtípus a fényerőszabályzáshoz milyen frekvenciájú PWM-et használ? Nem is a konkrét érték érdekelne, hanem hogy lehet-e látni villódzást alacsonyra állított fényerőnél. Kamerafelvétel mutatja meg legjobban, de akinek érzékenyebb a szeme, az is látja. Köszönöm előre is. Üdv. ÁB
#2 - Tályai Péter
2014/07/08, 11:08
Tisztelt Árvay Bálint!

Sajnos a PWM pontos műszaki jellemzői nem állnak rendelkezésünkre, így azt nem tudom megmondani.

Nagyon kis számban szoktunk észrevételt kapni ezzel kapcsolatosan, így leginkább arra tudok gondolni, hogy egyeseknek valóban érzékenyebb a szeme erre a hatásra és nekik jobban feltűnik a vibráció.

Amennyiben valaki beletartozik ebbe a csoportba és zavarónak tartja a vezérlő működését, akkor természetesen élhet az elállási jogával és visszaküldheti a terméket.

Remélem tudtam segíteni!
#3 - Haász Tibor
2015/02/07, 21:23
Tiszteletem! Érdeklődni szeretnék, hogy az RGB vezérlő 2 vezetékes ledeket is tud-e vezérelni, illetve tönkre lehet-e tenni a vezérlőt ha nem RGB szalag van rákötve. Köszönöm: H.tibor
#4 - Tályai Péter
2015/02/09, 08:27
Tisztelt Haász Tibor!

Minden gond nélkül üzemeltethet 2 vezetékes led szalagot az RGB vezérlőről. Ekkor tulajdonképpen egy 3 csatornás vezérlőként működik a dolog. Az RGB vezérlőt az egyszínű led szalag nem fogja tönkretenni.

Remélem tudtam segíteni!
#5 - Hantó László
2015/03/29, 16:44
Tisztelt Tályai Péter,

egy RGWB vezérlőt szeretnék ezzel a távirányítóval vezérelni úgy, hogy egy 5050/30 RGB és egy 3528/60-as led szalagot kötnék a kimenetekre, hogy a tiszta fehér fény is kapcsolható legyen. A távirányító leírásából nem derül ki számomra, hogy hogyan lehet csak a fehér fényt is kapcsolni.

üdvözlettel,
Hantó László
#6 - Tályai Péter
2015/03/30, 07:55
Tisztelt Hantó László!

A fehér fény kapcsolásához hosszan meg kell nyomni a bekapcsológombot. Az RGBW vezérlőn ha fehér színt kapcsolunk, akkor a színes csatornák automatikusan kikapcsolnak.

Remélem tudtam segíteni!
#7 - Hantó László
2015/03/30, 22:19
Tisztelt Tályai Péter,

mindenképp, köszönöm a gyors válaszát!
#8 - Haász Tibor
2015/04/15, 20:00
Tisztelt Tályai Péter Úr!
Először is köszönöm a múltkori segítségét.
Most a következő a gondom:
Van egy Group Control RGB csoport (zóna) vezérlő és hozzá egy Group Control RGB csoport (zóna) távirányító, amikkel LED modul 0.72 Watt - 3x5050 SMD LED - RGB vízálló-t szeretnék vezérelni.
Amíg nem a 4 eres vezetékkel működtettem, hanem 3 külön körön 2 eres ledeket, addig nem volt gond, lehetett kapcsolgatni, és a fényerőt szabályozni. Most viszont csak a piros szín világít és semmit se tudok állítani. A kötés jó, műszerrel kimértem, és maga a led modul is jó, megnéztem az "R" ponton őket. Lehet, hogy meghalt a vezérlő? Valahogy lehet újra programozni a távirányítóval?
Válaszát előre is köszönöm: Haász Tibor
#9 - Tályai Péter
2015/04/16, 09:47
Tisztelt Haász Tibor!

Ha semmire sem reagál a vezérlő és le sem lehet hangolni a távirányítóról, akkor elképzelhető, hogy zárlat, vagy egyéb meghibásodás miatt valóban tönkrement a vezérlő.

Ha módjában áll, akkor próbálja meg esetleg újra le- és felhangolni a vezérlőt. Ha nem reagál a távirányítóra, akkor vissza kellene küldeni garanciális ügyintézésre.

Sajnos a regisztrációján nem találtam megrendelést, úgyhogy nem tudom megmondani, hogy mikori vásárlás, de bízok benne, hogy még garanciaidőn belül van.

Remélem tudtam segíteni!
#10 - Haász Tibor
2015/04/16, 11:14
Tisztelt Tályai Péter! Köszönöm a gyors választ. Hogy tudom lehangolni? Valóban nem én rendelem, Kajla F. néven futnak a rendelések. Üdv: H.tibor
#11 - Tályai Péter
2015/04/16, 16:21
Tisztelt Haász Tibor!

A távirányító adatlapján elérhető a teljes magyar nyelvű útmutató: Group Control RGB csoport (zóna) távirányító

Idézem az utasításokat:
"Zóna törlése (unlink): A vezérlõ feszültség alá helyezésekor meg kell nyomni és 3 mp-ig nyomva tartani a megfelelõ zóna bekapcsológombját. A vezérlõ ekkor alapállapotba kerül, használatához újra rá kell programozni valamelyik zónára."

Remélem tudtam segíteni!
#12 - Haász Tibor
2015/04/16, 19:15
Beindult, köszönöm! Máskor figyelmesebb leszek...Minden jót:Haász Tibor
#13 - Tályai Péter
2015/04/17, 07:55
Semmi gond! Örülök, hogy ilyen egyszerűen meg tudtuk oldani a problémát! :)
#14 - Fekete Tibor
2015/10/11, 20:26
Üdvözlet!

Érdeklődöm, hogy RGBWW 24 V-os szalag, RGBW csoport vezérlő és RGB csoport távirányítóval hogyan lehet fehér fényt beállítani a ledszalagon? Létezik olyan üzemmód, hogy világít a tiszta fehér LED és az RGB ledekből kikevert szintén fehér fény egyszerre?

Köszönettel,

Tibor
#15 - Tályai Péter
2015/10/13, 09:20
Tisztelt Fekete Tibor!

Az RGBW csoport vezérlőn az "I" jelölésű bekapcsológomb hosszanti megnyomásával lehet a fehér fényt bekapcsolni. Amennyiben valamelyik zóna bekapcsológombját nyomjuk hosszan, akkor csak az adott zóna vált fehérre. Amennyiben a távirányító bekapcsológombját nyomjuk hosszan, akkor az összes zóna fehérre vált.

A fehér szín aktiválása során az RGB csatornák kikapcsolnak. A fehér és színes csatornák együttes üzemeltetésére nincs mód.

Remélem tudtam segíteni!
#16 - Fekete Tibor
2015/10/13, 21:11
Kedves Péter,

Köszönöm az információt.
Létezik még valamilyen hasonló "titkos" trükk, amit nem található meg a leírásban? :)

Köszönettel,
Tibor
#17 - Tályai Péter
2015/10/14, 11:22
Tisztelt Fekete Tibor!

Nem tudok róla, hogy lenne egyéb titok :) Mindenesetre ki is egészítettem a fenti leírást a fehér szín kapcsolásának mikéntjével.

Ha egyéb kérdés merülne fel, keressen bennünket bizalommal!
#18 - Dolgos Dániel
2015/10/26, 07:11
Tisztelt ANRO Kft.

Az én kérdésem, hogy lehet-e az RGB távirányítóval Group Control Dimmer csoport vezérlőt vezérelni.

Köszönettel
#19 - Tályai Gábor
2015/10/26, 08:16
Tisztelt Dolgos Dániel!

A csoport vezérlők csak a csoport távirányítókkal használhatóak. A hagyományos RGB vezérlők távirányítói nem működnek a csoport vezérlőkkel.

Remélem tudtam segíteni.
Üdvözlettel:
Tályai Gábor
#20 - Dolgos Dániel
2015/10/26, 12:54
Tisztelt Tályai Gábor!

Pontosítva a kérdésem arra irányul, hogy a fenti RGB-s csoporttávirányítóval tudok-e meghajtani Dimmer-es csoport vezérlőket, vagy RGB-s csoporttávirányítóval csak RGB-s verzérlőket, Dimmer-es távirányítóval csak Dimmer-es vezérlőket lehet vezérelni?

Köszönettel,
Dolgo sDániel
#21 - Tályai Péter
2015/10/27, 07:49
Tisztelt Dolgos Dániel!

A Dimmer-es távirányítók csak a Dimmer-es vezérlőket, az RGB-s távirányítók csak az RGB-s vezérlőket tudják működtetni. A két csoport távirányítói nem működtetik és nem is zavarják egymást.

Remélem tudtam segíteni!
#22 - Vivill Kft.
2015/11/24, 22:33
Tisztelt ANRO!

Olyan kérdésem lenne, hogy megoldható -e egy vezérlőt a távirányítón több zónához egyszerre tanítani?
A feladat a következő lenne, van 3 egymástól független zóna RGB ledekkel. A távirányító 1,2,3 zónáira felprogramozva külön állíthatók, de ha megnyomnám a 4-es zónát akkor azzal egyszerre szeretném állítani az előző 3 zónát.
Lehetséges ez?

Köszönettel:
Vilmányi László
#23 - Tályai Gábor
2015/11/25, 10:18
Tisztelt Vilmányi László!

Egy vezérlőt csak egy zónához lehet felprogramozni, azonban az Ön által igényelt funkciót (azaz az összes zóna egyszerre vezérlését) tudja a rendszer enélkül is. Bekapcsolt zónák mellett a főkapcsolót újra megnyomva rendelkezésre áll az összes zóna vezérlése funkció. Azaz mindhárom zónát egyszerre tudja vezérelni (szín és fényerő szabályzás).

Remélem tudtam segíteni.
Üdvözlettel:
Tályai Gábor
#24 - Vivill Kft.
2015/11/25, 14:20
Köszönöm a segítséget.
#25 - Fekete Tibor
2016/08/14, 10:49
Tisztelt Cím!

A fent említett csoport vezérlővel szerelt rendszer áramszünet után (a feszültség megjelenésekor) teljes fényerővel bekapcsol. Ez normális működés? Amennyiben igen, van-e rá megoldás, hogy az áram visszajövetele után ne kapcsoljon be automatikusan azonnal, hanem csak akkor, amikor a távirányítóval be akarom kapcsolni?

Köszönettel,

Fekete Tibor
#26 - Tályai Gábor
2016/08/15, 10:39
Tisztelt Fekete Tibor!

A feszültség megszűnése esetén a vezérlő megjegyzi az utolsónak beállított színt és fényerőt, így a leírt jelenség nem üzemszerű. Legyen szíves ellenőrizze a megfelelő működést úgy, hogy lehúzza a vezérlőt a tápegységről, majd visszadugja rá (bekapcsolt állapotban, beállított színnel, fényerővel, ami nem fehér). Ha így is újra fehér színnel, teljes fényerővel világít, úgy küldje vissza a vezérlőt és kicseréljük.

Áramszünet esetén is így kellene működnie, de egy áramszünet egyéb elektromos zavarokat is okoz(hat), illetve kiszámíthatatlan időben következik be, így a fenti próba fogja eldönteni, hogy helyesen működik-e a vezérlő.

Remélem tudtam segíteni!
Üdvözlettel:
Tályai Gábor
#27 - Eszéki Zoltán
2016/09/17, 10:09
Tisztelt Tályai Gábor!

A segítségét szeretném kérni, kaptam egy Group Control Dimmer monokróm csoport vezérlőt + ehhez egy szintén monokróm Group Control Dimmer csoport távirányítót, mindez egy 3528-as led szalagot vezérel cca. 2m-es hosszúságban. A táp erősebb mert lesz még rákötve nagyjából 5m led a későbbiekben.
A problémám a következő, távirányítóval kikapcsolt állapotban halványan fénylik a led szalag. Viszont, ha kihúzom a tápot akkor egyből teljesen elsötétül.

Mi lehet a probléma?

Megtisztelő válaszát és segítségét előre is köszönöm!

Üdvözlettel
Eszéki Zoltán
#28 - Tályai Gábor
2016/09/19, 10:14
Tisztelt Eszéki Gábor!

Valószínűleg a csoport vezérlővel lehet probléma, kikapcsolt állapotban is átenged némi feszültséget.
Legyen szíves visszaküldeni a vezérlőt és cseréljük.

Elnézését kérjük az okozott kellemetlenségért!
Üdvözlettel:
Tályai Gábor
#29 - Hírös Futár Kft.
2018/02/22, 23:01
Tisztelt Tályai Gábor.

Abban szeretném a segítségét kérni, hogy a Group Control Dimmer csoport (zóna) távirányító és vezérlője működhet e úgy, ha egy vékony fal (fa, vagy gipsz) van köztük. A távolság nem nagy, kb. 5 méter. Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Surányi Csaba
#30 - Tályai Péter / ANRO
2018/02/26, 08:56
Tisztelt Surányi Csaba!

Igen, gond nélkül fog működni a vezérlő. A rádiófrekvenciás működésnek köszönhetően jellemzően nem okoz gondot akár egy téglafal sem, a szomszéd szobából is többnyire ugyanúgy működik a vezérlés.

Remélem tudtam segíteni!
#31 - Sinkovics Zsolt
2018/07/14, 07:42
Szép napot!
Elnézést, ha elkerülte a figyelmem, de végig olvastam a hozzászokásokat.
Áramszünet után a lámpák világítanak (az utoljára beállított fényerővel és színnel), akkor is, ha előtte ki volt kapcsolva. Van erre megoldás?
(Történetesen elutazunk egy hétre, áramszünet, utána egy hétig világít minden.)
Köszönettel
Zsolt
#32 - Tályai Péter / ANRO
2018/07/17, 13:22
Kedves Sinkovics Zsolt!

Vezérlője váltogatja, hogy áramszünet után kikapcsolt vagy bekapcsolt állapotba térnek vissza. A kérdéses csoportvezérlők bekapcsolt állapotba térnek vissza. Ezzel utólag sajnos nem sok mindent lehet kezdeni. Olyan félmegoldást tudok javasolni, hogy húzzák le az érintett kör kismegszakítóját, már amennyiben az nem érint egyéb fontos eszközt, például egy hűtőt.

Én azt szoktam ajánlani, hogy a nappali, háló, stb. led szalagos világításai elé érdemes bekötni egy egyszerű egy pólusú fali kapcsolót, még akkor is, ha azok egyébként távirányítóval lesznek vezérelve. Sokszor kényelmesebb a fali kapcsolót felbillenteni, illetve ha véletlenül nincs kéznél a távirányító, vagy eltűnik, akkor is marad alternatív kapcsolási lehetőség.

Remélem tudtam segíteni!

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
832.800+ elégedett vásárló
468.000+ raktáron lévő termék
212.000+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése