LED szalag profilok alumíniumból - típusok bemutatása

Utoljára frissítve: 2022 november 29, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek

LED szalag profilok bemutatása - videó!

A LED profilok egyik célja a LED szalagoknak ragasztási felület biztosítása, oly módon, hogy a LED profil felszerelése után a LED szalag fénye a megfelelő irányba vetüljön, megfelelően tartsa a LED szalagot, valamint a működés közben keletkezett hő elvezetése, mely nagyon jó hatással van az élettartamra.

Nézzük, hogy mi alapján érdemes LED szalag profilt választani. Igyekszünk az áruház szűrési feltételei szerint csoportosítani a LED szalagos alu profilokat, így mindenkinek könnyebb lesz eljutni a megfelelő típusig. Természetesen mindegyik LED profilba tetszőleges típusú LED szalagot építhetünk be, mindössze arra kell ügyelni, hogy a LED profil ragasztási szélessége legalább akkora legyen, mint a LED szalag szélessége.

 

LED szalagos alu profil színe

Kezdjük a legegyszerűbbel: a LED szalaghoz alkalmas alumínium profilok legnagyobb része eloxált felületvédelemmel rendelkezik, ami megvédi a profilt az elszíneződéstől és valamennyire a fizikai behatásoktól, karcolásoktól is. Az eloxált felületű LED profilok szürke-ezüst színűek, tehát az eloxálás egy elegáns, matt felületet eredményez a LED profil felületén.

 

ANRO LED profil - a LED szalag profilok színe

A LED szalag profilok általában ezüstszürkék, de kapható belőlük fehér, fekete, barna színű, vagy tetszőleges színűre festhetőek

 

Vannak azonban színes LED profilok is, például fehér, fekete vagy barna színben, melyeket már előre lefestett a gyártó. A kínálat ezekből a színes típusokból nem túl nagy, lévén a szürke eloxált felület is nagyon jól néz ki, modern megjelenést kölcsönöz, így a vevőink is leginkább ezeket választják.

Mindezek mellett ezek az alumínium profilok nagyon könnyen festhetőek bármilyen színre, akár az áruházunkban kapható spray festékekkel is.

 

LED szalag profil bura típusok

A LED szalagos alumínium profilokhoz a legtöbb esetben valamilyen bura is tartozik, melynek egyik feladata, hogy megvédje a beragasztott LED szalagot, illetve könnyen tisztíthatóvá tegye a felületet. A felület tisztítása főleg konyhapult világítás esetén szokott sűrűbben igényként jelentkezni, azonban érdemes minden világító felületet évente egyszer-kétszer áttörölni, lévén a poros felület csökkenti a LED szalag fényét!

 

LED szalag profilok burái

Átlátszó és opál kivitelű LED profil burák

 

A LED profil burája ezen túl ahhoz is szükséges, hogy a LED szalag által kibocsájtott fényt módosítsa vagy homogenizálja, illetve ha arra van szükség, akkor eltakarja a LED szalagot.  A különböző kivitelű burák más-más megjelenést és fényleadást biztosítanak a világításnak.

Nézzük, milyen burák vannak:

Átlátszó bura: a LED szalag fényereje szinte semmilyen veszteséget nem szenved, azonban látszódik a LED szalag a bura alatt. Ezek a burák leginkább konyhapult világítás, polc és vitrin világítás alkalmával használt LED profilok esetében kerülnek beépítésre, ahol nem látunk bele a LED profilba, vagy ha belelátunk akkor sem zavaró a látvány. Használata leginkább akkor javallott, ha a maximális fényerőt szeretnénk kisajtolni a beragasztott LED szalagból.

Lencsés burák: az átlátszó burákból létezik optikai lencsés kivitel, ez a LED szalagok 120 fokos sugárzási szögét szűkíti le, azaz így kisebb felületet fog bevilágítani, cserében ott nagyobb fényerővel. Kifejezetten ajánlott úgynevezett falmosó világítások kialakítására, ahol a lényeg a falon megjelenő struktúrák (pl. kő díszítések, vagy más 3D felületű minták, burkolatok) megvilágítása és ezzel remek fény-árnyék hatás kialakítása.

De pultvilágításra és munkafelület megvilágítására is alkalmasak, hiszen koncentrált megvilágítás hozható létre a segítségükkel.

Opál bura: itt a beragasztott LED szalag fényereje csökken, hiszen egy teljesen fehér műanyag burkolatról beszélünk, melyet át kell világítania a ledeknek. Cserében lekapcsolt állapotban is dekoratív, hiszen nem látunk bele a LED profilba, itt nem látszódik a LED szalag. Minden építészeti profil alapesetben ezzel a burával érkezik, hiszen így gipszkartonba építve modern világító felületeket, led csíkokat kapunk végeredményül.

 

LED szalag profilok burák összehasonlítása

Balról - jobbra: opál bura, félig átlátszó bura, és teljesen átlátszó bura

 

Félig átlátszó bura: a fenti két bura keveréke: a fényerő csökkenés nem túl nagy, azonban a LED szalag jórészt eltakarásra kerül. Elsősorban olyan pultvilágítások, vitrin világítások készítéséhez ajánljuk, ahol fontos a nagy fényerő (pl. ékszerüzlet, óra üzlet, stb.), de magára a LED szalag látványára nem vagyunk kíváncsiak.

A megfelelő bura kiválasztásához segítséget nyújt áruházunk szűrési felülete, ahol ki lehet választani egy-egy kivitelt és le lehet szűrni a kínálatot, hogy pl. csak az opál burás LED profilok jelenjenek meg.

 

LED szalag profilok méretei

A méret kiválasztása egyrészt ízlés dolga, másrészt a különböző világítási feladatok különböző méretű profilt kívánnak, illetve a pénztárca is meghatározó dolog lehet, hiszen a nagyobb méretű profilok ára magasabb.

Van két terület, ahol azonban nem köthetünk kompromisszumot a méretet illetően:

Az egyik a ragasztási felület: ez a méret határozza meg hogy milyen széles LED szalagot tudunk beragasztani a LED profilba, illetve ha nagyobb méretű profilról beszélünk és pl. fővilágítást akarunk vele létrehozni, akkor ebből a méretből tudjuk meg, hogy hány sor LED szalagot tudunk egymás mellé ragasztani.

 

LED szalag profilok ragasztási felület szélessége

A ragasztási felület szélessége dönti el, hogy hány sor LED szalagot tudunk beragasztani a LED profilba

 

A másik pedig a LED profil magassága. Nem is feltétlenül a teljes profil magassága, hanem a ragasztási felület és a bura távolsága. Ez határozza meg ugyanis, hogy egy opál burával ellátott profil felülete mennyire homogén. Azaz látszódnak-e a LED chipek pöttyei, vagy teljesen összefüggő – egyszínű felület kapunk.

Általános szabály, hogy minél kisebb a távolság a bura és a LED szalag között, annál sűrűbb LED szalagot kell választanunk a homogén felület eléréséhez. Jellemzően a méterenként 120 db ledet tartalmazó szalagok már szinte az összes méretű profilban homogén felületet biztosítanak.

 

LED szalag profilok magassága, minél nagyobb, annál homogénebb a LED szalag fénye

Felül a méterenként 60 ledes szalag, alul a 120 ledes: ugyanabban a profilban a 120 ledes szalagnak már homogén a fénye

 

Tehát ha homogén felületű LED profilos világításra van szükségeünk akkor vagy minél nagyobb belső magasságú LED profilt válasszunk, vagy minél sűrűbb LED szalagot.

Szálhossz tekintetében már egyszerűbb a helyzet, hiszen a profilok szinte mindegyikét 2 méteres szálhosszban kínáljuk.

Nézzük, hogy milyen feladatokra alkalmasak a különböző LED szalag profilok:

 

LED szalagos U profilok konyhapult, vitrin világításra:

A LED szalagos világítások készítéséhez a legnépszerűbb LED profiljaink a különböző méretű U profilok. Természetesen nem csak méretükben, hanem kivitelükben is különböznek, hiszen kialakításuk szerint lehetnek felületre szerelhetőek, vagy süllyeszthetőek.

A kisebb méretűeket konyhapult világításra, polc-, vagy vitrinvilágításra ajánljuk. Ha az egyszerű beépítés a cél, akkor a felületre építhető típusokat ajánljuk, hiszen azokat csak fel kell csavarozni a polcok, vagy a felsőszekrény aljára.

 

Eladó LED alu profilok: LED szalag profilok eladópult, vitrin és konyhapult világításhoz

Felületbe mart U profil ékszerbolt világításához

 

Új bútor készítése esetén azonban érdemes lehet a LED profilok helyét a bútorlapból kimarni, mivel így a világításunk teljesen síkba kerül a felülettel. Előnye, hogy nem takar ki a LED szalagos profil semmit, továbbá ízlésesebb a megjelenése ennek a beépítési módnak. A süllyeszthető LED szalag profilok minden esetben úgynevezett vállas kialakítással rendelkeznek, mely rátakar a marás szélére. Ez egyrészt segít, hogy ne kelljen mm-re, pontosan dolgozni a marógéppel, illetve marás esetén előfordul, hogy a marás mellett 1-2 mm-el a bútorlap megsérül (feltépi a marógép), de ez a vállas kialakítás eltakarja az esetleges marási sérüléseket is.

A nagyobb méretű U profilokat pedig mennyezeti rejtett világítások, gipszkartonos oldalfali világítások vagy akár fővilágítás készítésére is alkalmasak. Ezen profilok kialakítása is megegyezik a kisebb méretű U profilokkal, így ezekből is létezik süllyeszthető és felületre építhető típus is.

 

Hajlítható, ívelhető LED szalag profil

A LED szalagos U profilok között speciális típus a hajlítható kivitel, mely íves felületekre is beépíthető, vagy akár design lámpákat is készíthetünk belőlük.

Az ívelhető LED szalagos profilok esetében mind az alu sín, mind a bura speciális, könnyen hajlítható anyagból készül, kézzel könnyen formálhatóak. A formázás sokkal egyszerűbb, ha valamilyen sablonra hajtjuk rá a LED profilt. A hajlítható LED profil burája az alu sín belsejében kerül rögzítésre, így sem negatív, sem pozitív irányba hajtva nem ugrik le a bura a LED profilról.

 

LED szalag profil termékek - Hajlítható, ívelhető LED szalag profil

Ívelhető, hajlítható LED szalag profil

 

Az ívelhető - hajlítható LED szalag profilok felszerelését érdemes a LED szalag beragasztásával, majd a bura felhelyezésével kezdeni, még mielőtt ívre hajtanánk, mivel az ívre hajlított LED profilba már sokkal nehezebb bepattintani a burát.

 

Lépésálló alu profilok LED szalaghoz, csempébe, járófelület világításra:

Csempe, parketta, laminált padló vagy más járófelület elválasztásához, díszítéséhez alkalmasak a lépésálló LED szalag profilok. A lépésálló LED szalag profilok egyik csoportja felületbe szerelhető, ezek kiválóan alkalmasak pl. fürdőszobai csempe burkolatba építéshez, vagy járólapok egymástól való elválasztásához. A felületből csak néhány millimétert emelkednek ki, ezáltal dekoratívak és akadálymentes közlekedést tesznek lehetővé.

A másik csoport pedig felületre építhető, ezekkel például szalagparketták, laminált padlók burkolatelválasztó profiljának is használhatóak.

 

Lépésálló LED szalag profil

Lépésálló LED szalag profil burkolatválasztónak, pl. laminált parkettához

 

A LED szalagos profilokban elhelyezett LED szalag nem csak dekorál, hanem akár közlekedőfényként is szolgálhat. Így az éjszakai vagy sötétben való közlekedést is segíti, nem csak otthonainkban, hanem akár egy színházterem közlekedőfényeit is biztosíthatják.

A legtöbb ilyen LED profil nem túl magas, így a homogén felülethez mindenképpen 120 LED/méter, vagy annál sűrűbb LED szalag szükséges.

 

Függeszthető LED profilok fővilágítás készítéséhez:

Vannak kifejezetten függeszthető alumínium profiljaink is a LED szalagokhoz, melyek elsősorban lámpák, függesztékek készítésére alkalmasak, segítségükkel fővilágítások, nagy fényerejű világítások hozhatóak létre. A külön megvásárolható sodronyokkal ezek a profilok a mennyezetre függeszthetőek, tetszőleges magasságban.

 

Függeszthető LED szalag profil

Nagy fényerejű irodai lámpa készítése LED szalag profilból

 

Szerencsére nem csak az e célra gyártott LED profilok függeszthetőek, több másik profilhoz is kínálunk függesztő sodronyokat, így nagyon sok egyedi elképzelés valósítható meg a különböző LED profil típusokkal és LED szalag segítségével.

Gipszkartonba építhető LED szalag profilok:

Nagyon nagy divat manapság a gipszkarton mennyezeteket, oldalfalakat beépített világítással feldobni. Ezekhez a feladatokhoz akár a süllyeszthető U profilok nagyobb méretű típusai is megfelelőek, de kínálunk kifejezetten gipszkarton táblák közé beépíthető változatokat, vagy olyanokat is, melyeket el is kell glettelni a gipszkarton oldalfalban, sarokban vagy mennyezetben. Ezen gipszkarton LED profilok oldala egy perforált füllel van ellátva a könnyebb beépítés érdekében, ugyanúgy, mint például egy csempe élvédő.

 

Gipszkartonba építhető LED szalag profil

Gipszkartonba is szerelhetünk LED szalagos profilt, akár speciális kivitelűt, de akár sima süllyeszthető U profilt is!

 

A legegyszerűbb beépítést a sima U profilok nagyobb méretű típusai jelentik, habár nem teljesen erre a célra készültek, a gipszkarton táblák közé könnyen bevághatóak, akár saját magunk is be tudjuk őket szerelni! Ha szerencsénk van, akár utólagosan is beépíthetőek a gipszkarton falakba ezek a LED profilos világítások.

 

Lépcső profilok LED szalaghoz:

A lépcső profilok, mint azt a nevük is sugallja: a lépcsőfokokra építhetőek be. Két célja is van: egyrészt egy csúszásgátló, recés felületet adnak, illetve egy élvilágítást is, mellyel sötétben is biztonságossá válik a közlekedés.

Mivel a lépcső profilok igen borsos árúak szoktak lenni, sokszor nem minden lépcsőfokra építenek LED szalagos világítást, hanem csak néhányra. A megfelelő megvilágítás elérése kisebb terasz lépcsők esetén már 1-2 sor LED profilos világítással is megoldható.

 

Lépcsővilágításhoz alkalmas lépcső profil LED szalaghoz

A lépcsőkön a biztonságos közlekedés a megfelelő lépcső világítással is elérhető

 

A nagyobb lépcsősorok, hosszabb kültéri grádicsok esetén pedig elég 3-5 fokonként egy-egy sor lépcsővilágító profilt beépíteni. Nyilván ebben az esetben a látvány oltárán áldozunk, hiszen a legszebb megjelenést az adja, ha minden lépcsőfokra építünk világítást.

 

Rejtett világításhoz LED szalag profilok:

A rejtett világítás, indirekt világítás volt a legfontosabb felhasználási terület ahol a LED szalagok hihetetlenül gyors elterjedését megfigyelhettük. Ezeket az energiatakarékos, nem vakító, kiegészítő világításokat jellemzően valamilyen polisztirol, hungarocell díszlécbe építhettük be eddig, azonban már kapható rejtett világításos LED szalag profil is, mely alumíniumból van.

Persze mindkét anyagot tetszőleges színűre lehet festeni, azonban az alumínium LED profilokkal igen modern megjelenést kölcsönözhetünk rejtett világításunknak.

 

Rejtett világítás LED szalag alu profil

Az alumíniumból készült rejtett világításos LED szalag profilok modern megjelenést biztosítanak!

 

Egyes rejtett világításos LED szalag profiljaink speciális kialakításának köszönhetően a kábelezés is igen egyszerű lehet, hiszen a LED szalag betáplálásához szükséges vezetékek elvezethetőek LED profilok belsejében.

 

Sarok profilok LED szalagos világításhoz:

Eddig csak az egy irányba, jellemzően lefelé vagy felfelé történő világításhoz ajánlottunk profilokat. Előfordulnak azonban olyan élethelyzetek, amikor a beépítés valamilyen sarokba történik, világítani pedig ebből a sarokból szeretnénk, lehetőleg 45°-os szögben, hogy minél nagyobb térrész legyen egyenletesen bevilágítva.

Erre az esetekre alkalmasak a sarok profilok LED szalaghoz, hiszen ezek egy 45°-ban megdöntött alapon tartják a LED szalagot.

 

LED szalag profil sarokba

Sarok profil LED szalaghoz: 45° szögben megdöntve világít!

 

A sarok profilok burái lehetnek vagy íves, vagy szögletes kivitelűek. Közös jellemzőjük, hogy sarkokba építhetőek be és a LED szalagokat 45 fokos szögben tartják. Legfontosabb felhasználási területük a bútorvilágítás, konyhapult világítás, és vitrin világítások készítése.

 

A LED profilok vágása:

Mint említettük, a LED szalagos profilok 2 méteres szálhosszban készülnek, azonban nagyon könnyen, akár kézi fűrésszel is elvághatóak. A kézi vágáshoz mindenképpen szerezzünk be egy jó minőségű, apró fogú fűrészt, de ha van otthon vasfűrész, az teljesen jó. A másik elengedhetetlen kellék a gérvágó láda, mely segít az egyenes vágás kivitelezésében is.

Vágás során a kisebb méretű LED profilokat érdemes burával együtt vágni, így könnyebben tudjuk tartani a méreteket.

 

LED szalag profilok kézi vágása

Kézi vágás esetén az egyenes vágásban is sokat segít egy gérvágó láda

 

Mivel ezek a LED szalag profilok alumíniumból készülnek, így a gépi vágás is nagyon könnyű, bármilyen gérvágó fűrésszel könnyen vághatóak a profilok akár egyenesen, akár gérbe.

Gépi vágás esetén a vágás helyét érdemes körbetekerni egy kis szigetelőszalaggal vagy maszkolószalaggal, lévén a vágás során az alumínium szemcsék és forgács igen fel tud forrósodni, ami könnyen beleég a burába. Ezzel a módszerrel azonban megvédhetjük a burát, illetve ez a módszer segít abban is, hogy ne pattanjon el a bura vágás közben.

 

Alu LED sín és LED szalag profil gépi vágása

A sarkokban való elfordulásokhoz mindig használjunk gérvágó ládát vagy gérvágó fűrészt!

 

A vágás előtt persze mérjünk és jelöljünk. A jelöléshez is érdemes a fenti ragasztószalagos módszert használni, a leragasztott felületen bejelölni a vágás helyét, mert a mesterek által előszeretettel használt alkoholos filcek nyomát nagyon nehéz eltüntetni mind a bura, mind a LED profil felületéről.

 

A LED szalagos profilok rögzítése, beépítése, felszerelése:

Az alumínium LED profilok szinte mindegyikéhez kínálunk valamilyen rögzítőelemet. A felületre építhető típusok esetében valamilyen vagy fémből, vagy műanyagból készült klipszet, vagy függesztődrótot. Ezek használatával gyorsan és bontható módon építhetőek be ezek a LED szalagos profilok.

Több darab alumínium LED szalagos profil egymás mellé építésekor a rögzítő klipekből érdemes 1-1 darabot a toldásoknál elhelyezni, így a profilok jobban fognak futni, hiszen a profil végét ugyanaz a klip fogja tartani, mint a következő profil elejét. Így a burák is könyebben felpattinthatóak. A legjobb eredmény elérése érdekében érdemes a burákat eltolással szerelni, azaz a LED profil burája és maga a LED profil ne a vágott részeken találkozzanak.

 

ANRO LED szalag profilok felszerelése

Egyenetlen felületre csavarozással kell a LED profilokat beépíteni

 

A klipes - rögzítőelemes módszer mindaddig kiválóan működik, amíg az alap, melyre a LED profilt felszereljük, teljesen egyenes, sík felület. Azonban ha a felület egyenetlen, vagy esetleg várhatóan mozogni fog (pl. kültéri felszereléskor hőtágulás esetén) akkor érdemes csavarozással rögzíteni a LED profilokat, hiszen ilyen esetekben a feszültség hatására a LED profilok kipattanhatnak a rögzítő klipszből.

A csavarozás az alapnak megfelelő csavarral (pl. fa esetén sima faforgácslap csavar, Reisser csavar) történhet, persze előtte át kell fúrnunk az alu profilt, hogy helyet csináljunk a csavaroknak.

 

Alu LED szalag profilok süllyesztett szerelés

A bútorlapba marható, süllyeszthető LED profilokat ragaszthatjuk is!

 

A bútorlapba süllyeszthető LED profilok akár csavarozással is rögzülhetnek, már ha találunk megfelelően rövid csavart, ami megfogja a LED szalag profilt de nem szakítja át a bútorlapot. Egyébként ezekben az esetekben a ragasztás a jellemző szerelési mód. Bármilyen kinyomópisztolyos, kartusos ragasztót használhatunk, lévén a ragasztási felület igen nagy, a súly pedig csekély, tehát nehéz lesz olyan ragasztót használni, ami nem felel meg a célnak.

 

LED sín garanciával - Gipszkartonba építhető LED szalag profilokhoz rugós rögzítő

Gipszkartonba építhető - építészeti profilokhoz rugós rögzítő

 

A gipszkarton mennyezetbe-oldalfalba építhető, nagy méretű típusokhoz, a könnyű szerelés és esetleges karbantartás elősegítésére rugós rögzítőket biztosítunk. Ezeket ugyanúgy kell elképzelni, mint a gipszkartonba építhető szpot lámpák felfogatását: egy megfelelő méretű nyílást kell vágni a gipszkartonon, felszerelni az alu profilra a rugós füleket, ezeket a füleket visszahajtani, majd a profilt a nyílásba helyezni. 

Amikor elengedjük a rugós füleket, azok visszapattannak a gipszkarton hátoldalára, ezzel pedig odahúzzák a LED szalagos profilt a gipszkartonhoz.

 

A LED profilok végzárói:

Nem lesz teljes a világítási megoldás, ha a profilok végei nyitottan maradnak, ezért a LED szalag profilokhoz végzáró elemeket is kínálunk. Ezekkel ízlésesen lezárható a profil vége, használatuk nagyon egyszerű: mindössze rá kell húzni őket a profil végére. A gyárilag színes profilokhoz természetesen színazonos végzárókat is be lehet nálunk szerezni.

 

Alu LED profil végzárók: a LED szalagos alumínium LED profilok végzárói

Szinte mindegyik LED szalagos profilhoz kínálunk végzárót, sőt a színes profilokhoz színazonos végzárót is!

 

LED profilba építhető LED szalag vezérlők:

Az alu profilokba épített LED szalagok ki-, és bekapcsolására, illetve fényerőszabályzására is lehetőség nyílik, akár a sínek buráján keresztül is. Ehhez speciális, LED szalagos profilba építhető LED vezérlőket kínálunk, melyek különböző kivitele lehetővé teszi a mozgásérzékelős, a közelségérzékelős és az érintős kapcsolást vagy szabályzást.

 

LED szalag sín beépíthető LED vezérlővel, LED kapcsolóval

LED szalagos profilba építhető LED vezérlő: akár a burán keresztül is működik!

 

LED szalag profilok az ANRO Épületdíszítéstől!

Reméljük sikerült megmutatni, hogy milyen feladatokra alkalmasak LED szalagos profiljaink, és ezután már mindenkinek egyszerűbb lesz kiválasztani a megfelelő típust. Amennyiben mégis szükség lenne egy kis segítségre, úgy nyugodtan keressék ügyfélszolgálatunkat, ahol szakértő kollégáink pillanatok alatt választ adnak a felmerülő kérdésekre.

A LED profilok legnagyobb része folyamatosan raktáron van, a kedvelt típusokból akár több 100 méter is folyamatosan rendelkezésre áll. Minden termékünk természetesen házhozszállítással is megrendelhető, akár másnapi kiszállítással.

A teljes alumínium LED szalag profil kínálatunk itt tekinthető meg!

Ajánlott termékeink
1.
TOP
Garancia: 3 év
200 cm
7 mm
14 mm
Átlátszó bú
Ezüst
-MINI-01-A - Alumínium profil (felületre) LED szalaghoz (Átlátszó PVC búrával)
Raktáron: 388 méter
Ár: 1 590 Ft /méter
2.
TOP
Garancia: 3 év
200 cm
7 mm
14 mm
Opál búra
Ezüst
-MINI-01-A - Alumínium profil (felületre) LED szalaghoz (Opál PVC búrával)
Raktáron: 388 méter
Ár: 1 590 Ft /méter
3.
Garancia: 3 év
Ezüst
-MINI-01-A Alumínium U profilhoz rögzítő és tartóelem, fém
Raktáron: 1017 darab
Ár: 220 Ft /darab
4.
TOP
Garancia: 3 év
200 cm
7 mm
20 mm
Opál búra
Ezüst
-MINI-01-B - Alumínium profil (süllyeszthető) LED szalaghoz (Opál PVC búrával)
Raktáron: 4994 méter
Ár: 1 690 Ft /méter
5.
TOP
Garancia: 3 év
200 cm
8 mm
23 mm
Opál búra
Ezüst
ALP-001 Ezüst - Alumínium U profil LED szalaghoz, süllyeszthető (Opál búrával)
Raktáron: 1092 méter
Akciós ár: 1 690 Ft /méter
-6%
6.
TOP
Garancia: 3 év
200 cm
7 mm
17.2 mm
Opál búra
Ezüst
ALP-002 Ezüst - Alumínium U profil LED szalaghoz (Opál búrával)
Raktáron: 1478 méter
Akciós ár: 1 590 Ft /méter
-11%
7.
Garancia: 3 év
Átlátszó
ALP-002 Tartó-, rögzítő elem LED profilhoz (Átlátszó)
Raktáron: 1284 darab
Ár: 160 Ft /darab
8.
Garancia: 3 év
Ezüst
ALP-005 Tartó-, rögzítő elem alumínium LED profilhoz, fém
Raktáron: 1155 darab
Ár: 160 Ft /darab
9.
TOP
Garancia: 3 év
200 cm
16.2 mm
16.2 mm
Opál búra
Ezüst
ALP-006 Ezüst - Alumínium sarok profil LED szalaghoz, íves (Opál búrával)
Raktáron: 990 méter
Ár: 1 990 Ft /méter
10.
Garancia: 3 év
Szürke
ALP-006 Ezüst - Véglezáró elem, íves alumínium LED profilhoz, szürke színben
Raktáron: 475 darab
Ár: 160 Ft /darab
11.
Garancia: 3 év
Ezüst
ALP-007 Tartó-, rögzítő elem alumínium LED profilhoz (Fém)
Raktáron: 518 darab
Ár: 160 Ft /darab
12.
Garancia: 3 év
200 cm
L profil
10 mm
20 mm
Nyers
Építő - barkács profilok - Alumínium L profil LED szalaghoz (20x10 mm) nyers
Raktáron: 598 méter
Ár: 690 Ft /méter
Vásárlói képek
Fali tükör mozgásérzékelős LED szalag dekorvilágítássalSüllyesztett profil gérbe vágvaFolyosó meleg fehér fényben, L alakban beépített alu profilokFolyosó világítás lekapcsolt állapotbanIgazi mai modern világítás folyosóra természetes fehér fénybenFolyosó hideg fehér fénybenKonyha spot és LED világítás, közelség érzékelős vezérléssel, illetve konyhasziget rejtett elosztóvalNappali - fríz spot+led és spot+led(RGBW) "csillár" világításaModern konyha díszléces led szalagos rejtett világítássalModern konyhabútor energiatakarékos hangulatfényElkészült a konyha, lakásunk csodás pontja!A konyha fő díszítőeleme a led rejtett világítás!Type-H sarok led profil szekrény sarokba szerelveType-H - Pult és lépcsővilágítás, alu sarokprofil opál búrávalFehér led szalag Type-H sarokprofilban, opál búrávalFolyosó led szalag dekorralDizájn világítás folyosón, falba süllyesztett LED szalag és LED profil beépítésévelFolyosó led dekorral, átlósan beépített LED profilokkal

10 vélemény, értékelés

#1 - Festő Sándor
2020/03/26, 09:36
Üdvözletem! Az lenne a kérdésem, hogy a Mini-01-es profilokba (RS profil felületre szerelhet típusa, nem a süllyeszthet) beleférnek-e a 12 mm-es LED szalagok. A termék oldalán ugyan fel van tüntetve a 12 mm ragasztási szélesség, azonban a profil rajzon úgy tűnik, mintha a búrák felfogató nútja belelőgna ebbe a méretbe. Kérdésem az, hogy bele lehet-e gyömöszölni a 12 mm széles LED szalagot ebbe az alumínium LED profilba?
Köszönöm!
Fesető Sándor
#2 - ANRO Épületdíszítés Kft.
2020/03/26, 11:16
Kedves Sándor!

Köszönjük hozzászólását!

Leteszteltük, hogy a 12 mm-es LED szalag bele fér-e a profilba, mivel 12,5 mm ragasztási felületet adott meg a gyártó,ezért bele lehet helyezni a szalagot, de elég nehezen, így emiatt a weboldalunkon is külön feltüntettük, hogy a 8 és 10 mm-es LED szalagokat javaslunk a profilba helyezni a bura befogató nútja miatt.

Bízom benne, hogy tudtam Önnek segíteni!

Üdvözlettel, Tóth Viktor
#3 - Attila
2020/05/20, 11:01
Kedves Viktor!

Magánemberként nagyon köszönöm a hasznos cikkeket, leírásokat és videókat a honlapon!

Aziránt érdeklődnék, hogy a nappaliban a gipszkartonba épített mennyezeti rejtett világításnál is szükséges-e a profil használata, vagy a LED szalagot önmagában is betehető a gipszkarton álmennyezetbe, ahol a mennyezet felé szórja a fényt, így a szalag nem látható.

Amennyiben javasolt a profil, a 3528-as (60 led/m) szalaghoz melyik profilt, milyen búrával ajánlaná?

Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Üdvözlettel: Z. Attila
#4 - ANRO Épületdíszítés Kft.
2020/05/20, 14:21
Kedves Attila!

Köszönjük hozzászólását!

A LED szalagoknak mindenképp javasolt a felületre szerelhető alumínium "U" vagy az "L" profil a hőelvezetés miatt.

A weboldalunkon megtalálható összes alumínium profil, legyen az búrás vagy nélküli egy kézi fémfűrésszel és gérládával könnyedén gérbe tudja vágni a sarkoknál, fordulópontoknál. Az ehhez szükséges gérládát webáruházunkon is meg tudja vásárolni, melyet a következő linken talál meg: https://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/24080

A LED szalag, mennyiben valóban nem látszódik, úgy elegendő egy 15x15 mm-es "L" profil. Az esetlegesen fellépő probléma miatt (látszódik valahol a LED szalag), felületre szerelhető alumínium "U" profilból az RS típusú alumínium profilt javaslom Önnek, melyben mind a 8 mm széles, mind a 10 mm széles LED szalagok elhelyezhetőek és átlátszó búrával együtt vásárolható meg a webáruházunkon. Mivel említette, hogy egyáltalán nem észlelhető a LED szalag, így emiatt ajánlom az átlátszó búrát, hogy ne legyen olyan zavaró tényezője a fénynek, amely tompítaná vagy vissza venne a fényerőből.

Az alábbi linkeken megtalálja az általam ajánlott "L" és az átlátszó búrás felületre szerelhető alumínium "U" profilt:
- Alumínium "L" profil: https://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/20037
- Alumínium "U" profil: https://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/11283

Bízom benne, hogy tudtam Önnek segíteni.

Üdvözlettel, Tóth Viktor
#5 - Szabó Zsolt
2020/12/14, 22:44
Kedves Viktor!

Konyhai, lábazati led világítást szeretnék. Kb. 8 méter, RGB, távirányítóval.
-gondolom, h ide elég lenne a kevesebb led/m megoldás!? Kell, h vízálló legyen?
-profil kell a hűtés miatt. Tudna ajánlani olyat, amihez könnyebb a burát bepattintani? Pl. az RS vagy ALP-006-hoz a bura túl “rideg”; nehéz beleerőltetni (vagy van erre valami jó trükk?). A szekrények 10-15 centis lábazatánál még nehezebb feladat.
-RGB-nél nem láttam PCB sarokelemet. De oldalirányba hajlítható RGB led szalagot sem.

Köszönettel: Szabó Zsolt
#6 - ANRO Épületdíszítés Kft.
2020/12/15, 10:38
Kedves Zsolt!

Köszönjük kérdését!

A konyhába valóban víz és páraálló LED szalagot és tápegységet szoktunk ajánlani, így az általunk ajánlott összeállítást az alábbi hivatkozásokon tudja megtekinteni.

LED szalag:
ANRO LED LED szalag kültéri 5050-30 (12 Volt) - RGB PureSilicone! Nagy fényerejű!
Alumínium LED profil:
LED Profiles ALP-002 - Aluminium U profil fehér, LED szalaghoz, opál burával
Vezérlő és távirányító, mellyel dimmelni tudja a LED szalagot, természetesen a színek keverése mellett:
MiLight Group Control RGB csoport (zóna) vezérlő RGB LED szalaghoz
MiLight Group Control RGBW csoport (zóna) távirányító RGB+fehér LED szalaghoz, sárga
Tápegység:
V-TAC Vízálló LED tápegység 12 Volt (75W/6A) IP67
A sarkokhoz az alábbi forrasztásmentes csatlakozót ajánlom:
ANRO LED GTLED forrasztásmentes sarokelem RGB LED szalag toldásához (10 mm - 4 eres)

A toldásoknál azonban megszűnik a szalag vízállósága, így itt utólag szükséges pótolni a szilikon réteget.

Üdvözlettel: ANRO Épületdíszítés Kft.
#7 - Wattay
2021/07/29, 20:18
Tisztelt Cím !
Lakásunk teraszának oldalára szeretnék felszerelni kb. 12 m hosszban LED szalagot. Kérdés, hogy ragad e szalag a "Kereszrtúri" tip. kőhöz, és ha igen ennek mi a költsége.

Köszönöm válaszukat Wattay Zsolt
#8 - ANRO Épületdíszítés Kft.
2021/07/30, 08:01
Kedves Zsolt!

Köszönjük kérdését!

Az alumínium profil használata erősen javasolt ebben az esetben is, hiszen egy eloxált felületű fém testet szerelő ragasztóval egyszerű felragasztani mint magában a LED szalagot. Ha pontosan meg szeretné tudni ennek a teljes költsége mennyibe kerül, kérjük írjon egy e-mailt az info@anro.hu-ra ahol kollégáim készségesen tájékoztatják ezzel kapcsolatban.

Üdvözlettel: ANRO Épületdíszítés Kft.
#9 - Gergő
2022/02/14, 20:28
Szia!

Olyan kérdésem lenne, hogy fürdőszoba felújítás során, a csempe tetejére szeretnék ledszalag világítást felhelyezni.
Csempe + ragasztó átlagosan 10-12 mm vastag.
Milyen fajta profilt javasoltok esetleg, én ALP-006 nézegettem.

Köszönöm a választ előre is!

Üdv.: Gergő
#10 - ANRO Épületdíszítés Kft.
2022/02/15, 08:13
Kedves Gergő!

Köszönjük kérdését!

Véleményünk szerint tökéletesen megfelel a célra, rendszerint ezt a profilt szoktuk javasolni hasonló célokra!

Bízom benne, hogy tudtunk segíteni!

ANRO Ügyfélszolgálat csapata

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
824.900+ elégedett vásárló
468.500+ raktáron lévő termék
211.000+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése