FlexWall: műanyag falpanelek, PVC falburkoló lapok új típusai!

Az akkumulátoros LED reflektor előnyei

Utoljára frissítve: 2020 március 10, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek

A LED-es reflektorok népszerűsége vitathatatlan, hiszen kültéri és beltéri esetekben is előszeretettel használjuk őket világításra. A választék egyre csak bővül: a változatos teljesítményű fényvetők már nem csupán hálózati áramról működtethetők, hanem az akkus LED reflektorok is megjelentek a piacon. Cikkünkben ezúttal a LED reflektorok akkus változatainak előnyeit taglaljuk.

Miért jobb az akkumulátoros LED reflektor?

Nincs szükség hosszú kábelekre

Főként akkor válik hasznunkra az akkuval működő reflektor, amikor nincs lehetőségünk konnektorba dugni a lámpánk vezetékét vagy bonyodalmas lenne a betáplálás. Viszont akkor is előnyös a használatuk, ha meg akarjuk úszni a zsinórok és huzalok tömkelegét hivatalos vagy nagyszabású eseményeken.

Praktikusak

Különböző tevékenységek és események során kifejezetten jól alkalmazhatók az akkus LED reflektorok. Ilyen lehet például szabadidős program vagy olyan munkahelyzet, ahol a világítás nem biztosított. Az éjszakai horgászat és sátras túrák során például kifejezetten kedveltek az akkus változatok, mert nem kell bajlódni a kézi lámpákkal. De villanyszerelés esetében is jól jön egy vezeték nélküli LED-es munkalámpa.

IP védettség

Mivel az akkumulátoros lámpákat gyakran kültéren használjuk, ezért léteznek akkus LED reflektor fajták IP44, IP54 vagy IP65-ös jelzéssel ellátva is. Az IP44 azt jelenti, hogy ellenáll fröccsenő víznek és kisebb szilárd tárgyaknak, az IP54-es világítótestek mérsékelten porállók is, míg az IP65 reflektorok teljes mértékben védettek por és akár esőben is használhatók.

Akkus LED reflektor mint power bank

Léteznek olyan termékek is a piacon, melyek powerbank funkcióval is rendelkeznek. Az akkumulátort használhatjuk akár telefonunk, fényképezőgépünk külső töltőjeként is. Az ilyen reflektorok csomagjában megtalálható az USB kábel arra az esetre, ha nem áll módunkban hagyományos módon tölteni az eszközeinket.

Állítható fényerejű akkus LED reflektor

A legtöbb fényvető rendelkezik fényerőszabályozással is, így ha nem akarjuk, hogy teljes erővel világítson a reflektorunk, akkor egy gombnyomással lecsökkenthetjük a világítás mértékét. Ez a funkció akkor hasznos, ha a környezetünk megengedi, hogy gyengébb fényt biztosítsunk a tevékenységeinkhez. Így tovább fokozhatjuk a LED fényforrás nyújtotta energiatakarékosságot.

Blogunkban mindig hasznos bejegyzéseket osztunk meg más típusú LED világítástechnikai termékeinkről, ötleteinkről is. Ha tetszett az akkus LED reflektorokat bemutató írásunk, akkor olvasd el konyhai világítás tippeket bemutató cikkünket is!

 

Akkus LED reflektor

 

A ledes reflektorokat már jól ismerjük, hiszen alacsony áruk miatt egyre gyakrabban használják mindenféle beltéri és kültéri világítási feladatra. A 230 volt hálózati áramról működő LED reflektorokból választhatunk 10 és 100 watt közötti teljesítményű változatokat, emellett kínálatunkban a 12 voltos 10 wattos LED fényvető is elérhető. A választék bővítése kapcsán kerültek látótérbe az akkumulátorról működő 10 wattos COB LED reflektorok, amelyekkel praktikusan alakíthatunk ki helyi megvilágítást szinte bárhol!

A sárga váz és a fekete reflektor tekintetet vonzó színpárosítást alkot, amely az időjárás hatásainak is jól ellenáll. IP65 védettsége miatt esőben is kihelyezhető. A reflektorállvány a fényvető világítási irányának megváltoztatására is ad lehetőséget, ily módon kényelmesebb használatot ígér a hordozható, akkumulátoros 10 W LED reflektor. A COB LED fényforrás energiatakarékossága és a beépített Litium akkumulátornak köszönhetően a gyártó által megadott működési idő legfeljebb 180 perc.

A csomagban hálózati töltő és autós töltő is van, ezáltal akár menet közben is feltölthető a világítótest.

Az akkumulátoros LED reflektor nagyon jól használható minden olyan helyen, ahol nem áll rendelkezésünkre közvetlen áramforrás, vagy bonyodalmas lenne a hálózati betáplálás biztosítása. Ilyen lehet például bármilyen szabadtéri rendezvény, nyaralás, kirándulás, táborozás, horgászat, de az otthonunkban is szükségessé válhat az ideiglenes fényforrás például építkezés, lakásfelújítás, festés, helyreállítás, villanyszerelés alkalmával, de akár hajóban, lakókocsiban is használható.

 

Ajánlott termékeink

1.

2 év 700 lumen
Akkumulátoros
Akkus LED reflektor (10W/100°) hideg fehér, USB-ről tölthető 10 Watt Hideg fehér
V-TAC

Akkus LED reflektor (10W/100°) hideg fehér, USB-ről tölthető

Raktáron: 3 darab

Ár: 9 290 Ft /darab

2.

2 év 1000 lumen
Akkumulátoros
Akkus LED reflektor, munkalámpa (10W) + PowerBank funkció 10 Watt Hideg fehér
Nedes

Akkus LED reflektor, munkalámpa (10W) + PowerBank funkció

Raktáron: 1 darab

Ár: 8 490 Ft /darab

3.

1 év 1100 lumen
Akkumulátoros
Akkus LED reflektor, munkalámpa (10W) 4000K + PowerBank funkció 10 Watt Természetes
Asalite

Akkus LED reflektor, munkalámpa (10W) 4000K + PowerBank funkció

5-7 munkanapon belül

Ár: 15 990 Ft /darab

4.

1 év 1500 lumen
Akkumulátoros
Akkus LED reflektor, munkalámpa (15W - 1500 Lm) + PowerBank funkció 15 Watt Hideg fehér
Phenom

Akkus LED reflektor, munkalámpa (15W - 1500 Lm) + PowerBank funkció

Raktáron: 6 darab

Ár: 9 990 Ft /darab

5.

1 év 1500 lumen
Akkumulátoros
Akkus LED reflektor, munkalámpa (20W) 4000K + Power Bank funkció 20 Watt Természetes
Asalite

Akkus LED reflektor, munkalámpa (20W) 4000K + Power Bank funkció

5-7 munkanapon belül

Ár: 19 990 Ft /darab

6.

3 év 2400 lumen
Akkumulátoros
Akkus LED reflektor, munkalámpa (30W/120°) 6500K, három fényerő fokozat 30 Watt Hideg fehér
EMOS

Akkus LED reflektor, munkalámpa (30W/120°) 6500K, három fényerő fokozat

5-7 munkanapon belül

Ár: 31 066 Ft /darab

7.

1 év Kiegészítő
Phenom

Tripod háromlábú állvány, LED reflektorhoz, lézeres szintezőhöz - fekete

Raktáron: 1 darab

Ár: 5 290 Ft /darab

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

Asztali nézet megjelenítése