Asztalba-pultba süllyeszthető, rejtett elosztók: a láthatatlan áramforrás

Utoljára frissítve: 2024 március 06, szerda Magazin: Bemutatók, tesztek

 

Konnektort minden lakásban találunk, hiszen számtalan használati tárgy működéséhez szükség van áramra: a reggelinél a kávéfőző, fürdés után a hajszárító, takarításnál a porszívó, szórakozásnál pedig a számítógép üzemelhet róla. Előfordul azonban, hogy egy konnektor nem elég az igényeink fedezésére, ilyenkor van szükség a hosszabbítóra és/vagy elosztóra, amely meglévő fali aljzatunkat három vagy annál is több aljzattá alakítja át.

 

A hagyományos elosztók szinte évtizedek óta változatlan formával várják a vásárlókat: egy konnektornyi szélesség, 3-5-8 darab 230V aljzattal, fekete vagy fehér színben, 1-5 méteres kábelhosszúsággal, gyerekzárral: kapcsolós elosztók, hosszabbítók.

Asztalba-pultba süllyeszthető elosztók kör és szögletes kivitelben

Térjünk át a címben emlegetett láthatatlan áramforrásokra: konnektor, amelyet használaton kívül belesüllyeszthetünk egy felületbe, eltüntethetjük szem elől, ezáltal nem dísztelenkedik egy áramelosztó a rendberakott íróasztalon vagy a letisztított konyhapulton! Rejtett elosztó néven ismert, leginkább irodában, konyhapulton kerülnek felhasználásra - de műhelyasztalon és médiaszekrényen is adhatunk neki feladatot. Kör és szögletes alakban is megvásárolhatjuk ezeket a láthatatlan, rejtett elosztókat, az áruházunkban itt találhatóak: Süllyeszthető, rejtett elosztó.

Kör alakú rejtett elosztók bútorlapba-munkalapba süllyesztve

A kör alakú elosztókban a dugaljak 45°-os szögben kerültek beépítésre

 

A bemutatott rejtett elosztókra jellemző, hogy a konnektor aljzatok 45°-ban elfordítva vannak, ezáltal kényelmesebbé teszi több dugvilla egymás mellé való bedugaszolását. Az elosztók 150-200 cm vezetékkel csatlakoztathatóak a hálózatba, kis túlzással tehát hosszabbítónak is nevezhetjük őket.

Kizárólag beltérben használható mindegyik típus, vizes környezetre nincs felkészítve IP védettség szempontjából. Könnyen működtethetőek, és rejtett állapotban szinte láthatatlanok, ezért nagyon egyszerűen meg fogunk vele barátkozni!

Téglalap alakú rejtett elosztók konferenciateremben alkalmazva

A rejtett elosztókból kapható USB és UTP kimenettel rendelkező típus is, mely kiválóan alkalmas tárgyalókba, irodákba is.

 

Kör alakú rejtett elosztók

A kör formájú rejtett elosztó oszlopos kialakítású, a csatlakozók függőlegesen vannak elhelyezve. Rendszerint normál 230 Voltos csatlakozóaljzatokat találunk rajta egy, három vagy öt darabot, de nem ritkán USB csatlakozóval is felszerelik, hiszen modern kütyüjeink töltéséhez sok esetben erre is szükség van. A dugaljakat tartalmazó henger 15-40 cm-es magasságát beépítésnél figyelembe kell venni felfelé és lefelé irányban is - legyen elegendő hely a felület alatt a süllyesztéshez, a felület felett pedig a kihúzáshoz!

3-as elosztó 2-es USB-vel, elegáns szálcsiszolt alu fedlappal, kerek

A rejtett elosztók jellemzően a dugvillás kábelt is tartalmazzák, mellyel a 230V-os hálózatra csatlakoztathatóak

 

Elrejtve és nyitott állapotban is dekoratívak, ráadásul mivel a betápkábel sincs szem előtt, nem kell kerülgetnünk a hosszabbító vezetékét sem! A kerek takarólap minden esetben szürke színű (ezüst vagy aluszürke), semlegességével bármely színű bútorlaphoz passzol. A hengeres elosztók kézi mozgatásúak, azaz nekünk kell az elosztót kézzel kihúzni, majd visszanyomni.

Modern konyhasziget munkalapba épített kör alakú elosztóval

Konyhapultba épített rejtett elosztó USB csatlakozóval

 

Motoros elosztók érintéses vezérléssel

Ha nem szeretnénk ilyennel vesződni, akkor választhatunk egy modernebb megoldást a motoros elosztók személyében. Ez az okos konnektor érintésre magától felemelkedik, majd a kikapcsológombot megnyomva automatikusan leereszkedik az asztal síkjába. Ha időközben valami akadályba ütközne, akkor megáll, így nem kell félni, hogy odacsípi az ujjunkat vagy a csatlakoztatott elektromos eszköz vezetékét.

Motoros rejtett elosztó 20450B érintésérzékeny gombbal

Érintős kapcsolóval ellátott, motoros mozgatású rejtett elosztó

 

3 darab konnektoraljzat és 2 darab USB csatlakozó helyezkedik el rajta, melyet irodában, konyhában, konferenciateremben is hasznosíthatunk. Közel 60 ezer Ft-os bruttó árával jelenleg ez a legdrágább süllyeszthető elosztó a kínálatunkban, de nagyon megéri a pénzét, ha egy ilyen jövőbe mutató energiaoszloppal szeretnénk modern lakóterünket felszerelni!

Smart Power Tower 3-as motoros rejtett elosztó 2 darab USB csatlakozóval

Az USB csatlakozókkal ellátott rejtett elosztók kiválóan alkalmasak mobil eszközeink töltésére is!

 

Szögletes rejtett elosztók

A szögletes formájú rejtett elosztók esetében az aljzatok vízszintesen egymás mellé vannak rendezve, tehát magasságban kevesebb helyet igényelnek, így ideális olyan helyekre, ahol csak alacsony beépítési mélység áll rendelkezésre. A fekvő konnektornak is nevezett típusok tartalma 2-5 konnektoraljzat, USB és audio csatlakozással vagy anélkül.

Asztalba-bútorlapba beszerelhető rejtett elosztók több színben (fehér, szürke, fekete)

Négyzet alakú rejtett elosztók: kisebb beépítési mélységgel szerelhetőek!

 

Ha érzékenyek vagyunk a színre, akkor ez a család lesz a kedvencünk, hiszen szürke, fekete és fehér változatban is megrendelhető!

Íróasztalba-munkapultba beépíthető rejtett konnektorok több színben (szürke, fehér, fekete)

A négyzet alakú rejtett elosztók színválasztéka

 

Flip-up kivitelű beépíthető elosztók

A kábelkivezető nélküli téglalap alakú típusoknak van egy nagy előnye: a nyitógomb - amelyet megnyomva automatikusan felbillen a fedél és hozzáférhetünk a konnektorokhoz.

Modern konyha pultba süllyesztett szögletes elosztóval, fekete GTV 3-as rejtett konnektor

Nyitógomos rejtett elosztó a konyhapultba süllyesztve

 

A visszacsukás manuális, használat után az üres dugaljakat egy másodperc alatt visszasüllyeszthetjük a felületbe és máris rend uralkodik az asztalon - sehol egy hosszabbítókábel, sehol egy telefontöltő. Néhány típusnál gomb nélkül, a fedlap elejének sík alá nyomásával tudjuk nyitni-csukni az elosztót, de a felbillenő kivitel miatt idegen nyelven azt is a flip-up rendszerűek közé soroljuk.

Szálcsiszolt rejtett elosztó flip-up, push to open - a felnyitás menete

Nyitógombos rejtett elosztók működése: a fedelet lenyomjuk, mire felnyílik az elosztó

 

Fekvő konnektorok kábelkivezető nyílással

Kábelkivezetős változata használat közben is titokban tudja ellátni a feladatát, hiszen a lehajtható fedél szélén lévő seprűk vagy fésűk között bevezethetjük a csatlakozót és be is dughatjuk az aljzatba, anélkül, hogy folyamatosan felbillentve kellene lenni a csatlakozósornak.

Manuálisan, kézi erővel tudjuk felnyitni a kábelkivezetős elosztókat

Fésűs, kábelkivezetős rejtett elosztó

 

A "seprűs" vagy "fésűs"elosztóknál minden esetben kézi erővel kell felhajtanunk és visszacsukni a fedelet. Ez a rejtett elosztó leginkább azoknak fog tetszeni, akik folyamatosan használják ezeket az elosztókat, általában fix fogyasztókkal. Vagyis ha kevés lett a konnektor, akkor beépítenek egy ilyet, bedugják a konyhai eszközöket, majd visszacsukják a fedelet és szinte nem is látszódik a kábelezés.

Lehajtott fedélnél a műanyag sörték között tudjuk kivezetni a kábelt, az elosztó pedig eltűnik szem elől

A fésűs, kábelkivezetős elosztók fedele használat közben is visszacsukható!

 

Áramvételezés szinte észrevétlenül és esztétikusan

A süllyeszthető elosztók a mai modern lakberendezés során szinte kikerülhetetlenek. Habár drágábbak, mint a hagyományos asztali hosszabbítók, ámde sokkal szebbek, ráadásul használatuk is egyszerűbb - hiszen mindig kéznél vannak, csak nem mindig szem előtt! Egyszerűen csak felhúzzuk vagy felbillentjük őket az asztallapból és máris használhatjuk 230 Voltos eszközeinket, vagy éppen feltölthetjük az okostelefonunkat!

A rejtett elosztókat a háztartásokban és lakossági felhasználás terén leginkább a konyha és nappali helyiségekben találhatjuk meg, mert itt mindig szükség van plusz áramvételezési lehetőségre, merthogy számtalan eszköz működéséhez kell áram, pl. kenyérpirító, turmixgép, televízió, hangszóró, stb. Ugyanakkor az irodában, hotelek konferenciatermében is szükséges lehet az asztalba épített elosztó, melyről szükség esetén nyomtató, iratmegsemmisítő, kivetítő, stb is üzemeltethető.

A süllyesztett konnektorok bármely helyiségnek nagyszerű kiegészítői lehetnek, hiszen szükség esetén azonnal rendelkezésünkre állnak a hálózati csatlakozóaljzatok, használaton kívül pedig dekoratívan elrejthetőek a felületben! Konyhabútor egyedi gyártása során és médiaszekrény, nappali szekrénysor, gardrób vagy íróasztal tervezésekor is érdemes lehet az asztalossal egyeztetni az ilyen extrák beépítéséről.

Cégünknél a kör és szögletes alakú típusok is nagy választékban érhetőek el, többségük pedig raktárról, azonnal is megvásárolhatóak: Bútorba süllyeszthető rejtett elosztók.

Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 1 év
380 lumen
IP20
120°
300 mm
Bútor- és pultvilágító ledes lámpa, mozgásérzékelővel, szenzoros fényerő állítással (5W/380Lm) természetes fehér
5 Watt Természetes
Raktáron: 5 darab
Ár: 4 200 Ft /darab
2.
Garancia: 1 év
Elemes LED lámpa, mágneses nyitásérzékelővel (fiók, szekrény világítás)
Raktáron: 8 darab
Ár: 470 Ft /darab
3.
Garancia: 1 év

IP20
Fehér
Lengő dugalj védőérintkezős (IP20) középen kivezető
Raktáron: 30 darab
Ár: 650 Ft /darab
4.
Garancia: 1 év

IP20
Fekete
Lengő dugalj védőérintkezős (IP20) középen kivezető
Érkezik: 2024.04.30. (20 darab)
Ár: 650 Ft /darab
5.
Garancia: 1 év
85 mm
3 darab
Nincs
Fekete-szálcsiszolt
Rejtett elosztó bútorlapba építhető, kör alakú (3-as), szálcsiszolt fém
5-7 munkanapon belül
Ár: 8 090 Ft /darab
6.
Garancia: 1 év
115 mm
3 darab
Van
Fekete-ezüst
Rejtett elosztó bútorlapba építhető, kör alakú MINI (3-as+2 USB) ezüst
Raktáron: 3 darab
Ár: 16 180 Ft /darab
7.
Garancia: 1 év
115 mm
1 darab
Van
Alumínium
Rejtett elosztó, bútorlapba építhető, kör alakú (1-es+2 USB port) alumínium színű
Raktáron: 3 darab
Ár: 12 850 Ft /darab
8.
Garancia: 1 év
158 mm
228.5 mm
3 darab
Nincs
Alumínium
Süllyeszthető elosztó asztalba, kábelkivezetővel, alu (3-as)
Raktáron: 2 darab
Ár: 11 320 Ft /darab
9.
TOP
Garancia: 1 év
130 mm
266 mm
2 darab
Van
Fekete
Süllyeszthető rejtett elosztó, téglalap alakú (2-es, 2 USB) fekete
Raktáron: 4 darab
Ár: 32 490 Ft /darab
10.
TOP
Garancia: 1 év
110 mm
245 mm
3 darab
Nincs
Szálcsiszolt-fém
Süllyeszthető rejtett elosztó, téglalap alakú (3-as) szálcsiszolt fém
Raktáron: 5 darab
Ár: 16 040 Ft /darab
11.
Garancia: 1 év
45 mm
Nincs
Fekete
System moduláris elosztóhoz: dugalj, 45 fokban döntött - fekete
Raktáron: 4 darab
Ár: 1 390 Ft /darab
12.
Garancia: 1 év
45 mm
Nincs
Fekete
System moduláris elosztóhoz: dugalj, vízszintes - fekete
Raktáron: 10 darab
Ár: 1 090 Ft /darab
Vásárlói képek
Egyedileg összeállítható beépíthető elosztó: USB, konnektor, HDMI, számítógép csatlakozóRejtett elosztó bútorlapba beépítve, lecsukott állapotbanRejtett elosztó felnyitva, 230V dugalj és USB és HDMI bemenettelKonyha spot és LED világítás, közelség érzékelős vezérléssel, illetve konyhasziget rejtett elosztóvalKapcsolók, dugaljak, villamos szerelvényekKonyhapultvilágító lámpaKonyha LED világítássalKonyhapultba rejtett elosztóTéglalap alkú rejtett elosztó Működés közben a rejtett elosztó Konyhába rejtett elosztó Bútorlapba épített rejtett elosztóRejtett elosztó konyhabútorba Rejtett elosztó bútorlapba építhető, kör alakú MINI (3-as+2 USB) ezüstRejtett elosztó bútorlapba építhető, kör alakú MINI (3-as+2 USB) ezüstRejtett elosztó bútorlapba építhető, kör alakú MINI (3-as+2 USB) ezüstRejtett elosztó bútorlapba építhető, kör alakú MINI (3-as+2 USB) ezüstRejtett elosztó bútorlapba építhető, kör alakú MINI (3-as+2 USB) ezüst

6 vélemény, értékelés

#1 - Zoltán Marika
2019/03/28, 11:41
Jónapot kívánok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a kefés típusnak nem-e hullik a szőre? Kaptam már egyet, modnjuk az elég gagyi, de minden felnyitáskor elhagy van 30 szőrszálat, ami nagyon idegesítő tud lenni a konyhapulton.

Szóval keresnék egy jó minőségű rejtett, kefés elosztót. Ez ilyen?

Köszönöm!
Marika
#2 - Dabacska Zsolt
2019/03/28, 19:24
Üdv!

10 cm helyem van a konyhapultban, alatta ott vvan a fiók. úgy látom a négyzetes alakúak laposabbak, beleférnek azoka 10 centibe?

Kösz!
#3 - ANRO Épületdíszítés Kft.
2019/03/29, 09:27
Kedves Marika!

Asztalba, illetve pultba építhető több konnektoros elosztóinkat hosszú évek óta forgalmazzuk. A kínálatot úgy alakítottuk ki, hogy a termékek minőségére helyeztük a hangsúlyt. Eddigi tapasztalataink, vevői visszajelzések és saját felhasználásunk alapján ki tudom jelenteni, hogy ilyen jellegű probléma sem merült még fel süllyeszthető dugaljainkkal.

Amennyiben vásárolni szeretne, több akciós termék közül választhat az alábbi hivatkozáson:
Süllyeszthető elosztóink

Bízom benne, hogy a döntését sikerült megkönnyítenem!

Üdvözlettel: Sugár Máté
#4 - ANRO Épületdíszítés Kft.
2019/03/29, 09:45
Kedves Zsolt!

Legtöbb süllyeszthető rejtett elosztónk 100 milliméternél kisebb magassággal rendelkezik.
Ezek mind alkalmasak lehetnek a konyhapultban lévő fiók fölé történő beépítésre.

A következő linkeken megtekintheti kínálatunk néhány darabját:
GTV Süllyeszthető rejtett elosztó, négyzet (3-as) fekete
GTV Süllyeszthető rejtett elosztó, négyzet (2-es, 2 USB) fehér
GTV Süllyeszthető elosztó asztalba, kábelkivezetővel, GTV alu (3-as, 2 USB)
deLight Süllyeszthető rejtett elosztó, négyzet alakú (3-as) ezüst
deLight Süllyeszthető elosztó asztalba, kábelkivezetővel, alu (5-ös)

Bízom benne, hogy tudtam segíteni!

Üdvözlettel: Sugár Máté
#5 - Oszmán Imre
2020/03/24, 10:51
Üdvözletem!
Az egyik termékkel kapcsolatban lenne kérdésem:
https://www.anrodiszlec.hu/article_info.php/articles_id/1267
a termékek fotóján úgy látszódik, mintha ennek a rejtett elosztónak nem lenne dugvillás kábele, legyenek szívesek megnézni, hogy van-e neki, illetve ha nincs, akkor mit kell hozzá vennem, hogy be tudjam kötni?

A konyhába menne, kiegészítő konnektornak, túl nagy terhelés nem lesz rajta, szerintem csak egy konyhai robotgép és a kenyérpiraítót dugnám bele.

Köszönettel:
Imre
#6 - ANRO Épületdíszítés Kft.
2020/03/24, 12:45
Kedves Imre!

A legtöbb süllyeszthető rejtett elosztónk beépített hálózati csatlakozóval rendelkezik.
Amelyik terméknek nincs gyári hálózati csatlakozója, azt akár direktbe is rá lehet kötni a hálózatra vagy külön megvásárolható hozzá a webáruházunkon megtalálható dugvillás kábel, melyet az alábbi linken ér el.
https://www.anrodiszlec.hu/index.php/cPath/154_370

Bízom benne, hogy tudtam Önnek segíteni!

Üdvözlettel, Tóth Viktor

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
807.000+ elégedett vásárló
447.500+ raktáron lévő termék
207.800+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése