LED panel teszt: 60x60cm és 120x30cm. Milyen LED panelt vegyek?

Utoljára frissítve: 2022 szeptember 19, hétfő Magazin: Bemutatók, tesztek
Milyen LED panelt vegyek? ANRO LED panel teszt!
 

Milyen LED panelt vegyek, hogyan válasszak?

 
A nagy méretű (60x60cm és 120x30cm-es) LED panelekből igen nagy választékot kínálunk, ami rötön felveti a kérdést: melyik LED panelt válasszam a sok közül? És miért éppen azt?
 
Sajnos nincs olyan, hogy legjobb LED panel, mert mindegyik több fontos tehnikai paraméterrrel rendelkezik, illetve különböző áron kaphatóak, ráadásul a design is más-más. Olyan viszont van, hogy egy LED panel valamiben nagyon jó, azaz valamilyen célnak jobban megfelel, mint versenytársa. Ebben a cikkben ezeket a célokat vizsgáljuk meg, valamint azt, hogy a különböző LED panelekből melyik a legjobb megoldás ezkre.
 
Az elmúlt években rengeteg nagy méretű LED panel ment át kezeink között, így számos fontos tapasztalatot gyűjtöttünk össze velük kapcsolatban. Most ezeket szeretnénk megosztani a nagyközönséggel, kiegészítve az ANRO Labor műszeres mérési eredményeivel, ahol is 5 gyártó 15 LED paneljén 30 paraméter alapján vizsgáljuk a kérdést:
Milyen LED panelt vegyek?
 
A választást máris bontsuk két részre: LED panel választás megjelenés/design vagy műszaki paraméterek alapján.
 

LED panel választás design alapján

Több számolással, tervezéssel eltöltött munkanapot is gyorsan le tud nullázni egy érzelmi döntés. Ahol egy kicsit is számít a design, ott először a LED panelek fizikai megjelenését helyezzük előtérbe. A legfontosabb paraméterek, melyek szerint választhatunk:

Méret szerint:

A nagy méretű LED panelek jellemzően két méretben készülnek: 60x60cm és 120x30cm. A 60x60-as típus a kazettás álmennyezetekben mutat a legjobban, a 120x30cm-es pedig felfüggesztve. Szerelni is így a legegyszerűbb őket.

 
60x60 cm LED panel kazettás álmennyezetben és 120x30 cm-es felfüggesztve
60x60 cm-es LED panel kazettás álmennyezetben és 120x30 cm-es LED panel felfüggesztve.
 
 

Előlap szerint:

A LED panelek mindegyike egy nagy méretű, matt fehér, plexi diffúzorral rendelkezik, kivéve az UGR jelölésű típusokat, melyek az alacsony káprázás elérése érdekében prizmatikus felületű diffúzort kaptak. Ez sem szebb vagy csúnyább, mint a többi, mindössze különlegesebb megjelenést biztosít a sok egyforma LED panel között.

 
A LED panelek előlapja: standard homogén és UGR prizmatikus
A LED panelek előlapja prizmatikus UGR kivitel esetén.
 
 

Keret szerint:

A LED panelek kerete egy alumínium profil, ennek kialakításában lehetnek még különbségek. Két nagy csoportot különböztethetünk meg: a V-TAC LED paneljeinek kerete gömbölyített és fényes fehér színű, míg a többi gyártó egyszerűbb, négyzet keresztmetszetű alu profillal dolgozik, illetve matt fehér festéssel.

 
LED panel választás keret kivitele alapján: íves vagy négyzetes.
A V-TAC LED panelek profilja íves, míg a Kanlux, Philisp és Elmark szögletes.
 
 
A keretek mind teljesen laposak, kb 1.5 cm vastagok, kivételt képez itt az NVC LED panelje, melynek egészen vastag kerete van, azaz magas felfelé. Ez kazettás álmennyezetbe építésnél nem gond, de függesztve ezek a panelek nem feltétlenül mutatnak jól.
 
A fenti fotók mellett a választáshoz további segítséget is nyújtunk, hiszen mindegyik LED panelről készült egy-egy nagyfelbontású videó, melyek megtalálhatóak a termékek adatlapján vagy YouTube csatornánkon.
 

LED panel választás felszerelés szerint

A design kérdésével szorosan összefügghet a felszerelés kérdése is. A fentebb már említett megoldásokon (kazettás álmennyezet - függesztés) további módokon is felszerelhetjük a LED paneleket. Falon kívüli szerelési lehetőséget adnak a kiemelő keretek, ugyanakkor a süllyesztő keretekkel magába a gipszkartonba lehet beépíteni ezeket a lapos fényforrásokat.
 
60x60-as LED panel falon kívüli kiemelőkeretben.
Kiemelő keret
    Egyedi LED panel tartó készítése házilag
Egyedi tartó
 
Mindezek mellett a LED panelek kialakítása és kis súlya lehetőséget ad egyedi LED panel keretek készítésére is! Nagyon egyszerűen készíthetünk magunk is különlegesebb tartószerkezeteket, ráadásul igen olcsón. Az egyedi LED panel tartókkal gyorsan személyre szabhatjuk üzletünket, egy kis plusz varázst vihetünk életünkbe, melyet fenti cikkünkben szerelés közben is megtekinthetnek!
 
 

Melyik a legjobb LED panel? Választás műszaki adatok alapján.

 
Minden LED panelt természetes fehér színhőmérsékletű típusát megmértük szokásos műszereinkkel, melyek komplett mérési eredményei a LED panelek adatlapján megtalálható. Több mint 30 különböző jellemzőt mérünk minden egyes teszten, így most csak a legfontosabbakat emeljük ki, azok szerint ransorolunk. Azért csak a természetes fehéret, mert a LED panelek forgalmának 90-95%-át a 4000 Kelvines színhőmérséklet adja, valamint a legtöbb gyártó nem is kínál pl. meleg fényű LED panelt.
 
 
A LED panelt tesztben használt műszer - mérőeszköz
Voltcraft EPM- 1L16 és Asensetek Lighting Passport Pro: a tesztben használt mérőműszerek
 
 
A LED panelek teszteléséhez a már jól ismert mérőműszereinket vetetttük be ismét. A teljesítmény és teljesítmény tényező méréséhez a Voltcraft EPM- 1L16 fogyasztásmérőt használtuk, míg a fotometriai adatokat az Asensetek Lighting Passport Pro szolgáltatta.
 
A jelenlegi teszt nem foglalkozik a majd 30 különböző paraméterrel, csupán a kiemeltekkel. Mindazonáltal az összes adatot tartalmazó grafikonok minden mért termék adatlapján megtalálhatóak, így azon eredmények is ellenőrizhetőek, melyek itt nem kerültek felsorolásra.
 
A tesztben használt mérési eredmények - letölthető!
 
Ebben a tesztben csak
 
  • a mért fényerő (lux)
  • a teljesítmény és tényezője (Watt és CosFi)
  • a színhűség (CRI)
  • és a vibrálás (Flicker Index)
szerint hasonlítjuk össze a versenyzőket. Ezen mérési eredmények ebben a Google táblázatban letölthetőek, tetszés szerint rendezhetőek.
 

Fényerő: LED panelek mért megvilágítási értéke szerint (lux):

 
LED panel teszt - LD panelek fényerejének mérése - megvilágítási értékek LUX Testo fénymérő
 
Mivel a nagy többségnek az a legfontosabb elvárása egy LED panellel kapcsolatban, hogy jó erős fénye legyen, így vegyük előre ezt a mérést. Minden LED panelt megmértünk egy Testo fénymérővel 3 méter / 2 méter és 1 méter távolságból is. Íme az eredmények:
 
 
Tesztgyőztes: a 70 Wattos LED panel!
 
Nem véletlen, hogy a fényerő tesztet a legnagyobb fogyasztású LED panel hozta: 1 méterről 2272 lux. A hiba mindössze annyi, hogy ez egy falon kívüli LED panel, ráadásul az olcsó kategóriából, így nem mindenkinek fog tetszeni. Ettől függetlenül ez lett most a legerősebb LED panel.
 
2 év
5400 lumen
IP20
Fehér
120 lumen/Watt
14 890 Ft
2 év
3800 lumen
IP20
Fehér
84 lumen/Watt
9 990 Ft
 
Ha kazettás álmennyezetbe keresünk szép és erős LED panelt, akkor a V-TAC 45 Wattos, és hatékony ledekkel szerelt 120 lm/W-os LED panelje lesz a következő amit e szerint a mérés szerint ajánlani tudunk, hiszen már a gyárilag megadott lumen értékek is másfélszer akkorák, mint a többi LED panel esetében. Mért megvilágítás 1 méterről: 1659 lux
 
A Kanlux 45 Wattos LED panelje is igen jó választás, hiszen ez a LED panel is kiváló eredményt produkált a többi 45 Wattos LED panelhez képest, így ő lett a 3. helyezett. Mért megvilágítás 1 méterről: 1350 lx.
 
Mindkét gyártó 45 Wattos LED panelje nagy hatákonyságú: 100-120 lumen/Watt teljesítményű. Ez azt jelenti, hogy 1 Watt energiából ezek a ledek 20-50%-al több fényt adnak, mint a hagyományos 80 lm/W-os LED chipek. A mérési eremények jól mutatják: működik a technológia.
 

LED panel választás színhűség (CRI) szerint

 

 
LED panelek színhűségi mutatója
 
Ez a számomra igen fontos technikai paraméter is rengeteg javuláson ment keresztül az elmúlt időben. Néhány éve még keresni kellett a 80-as CRI-vel rendelkező LED paneleket, ma már nagy részük jóval túlteljesíti a 80-as a szintet. Nyertest igazán nem is tudunk hirdetni, hiszen minden panel 85-86-os színhűségi mutatóval rendelkezik, azaz mind tökéletesen megfelel általános világítási célra akár magán akár üzleti felhasználás esetén. Még a legolcsóbb, 3000 Ft alatti LED panelnek is 80-as a CRI értéke.
 
 
A mérés során azt vártuk, hogy a drágább, esetleg nevesebb versenyzők egyike lesz a legjobb. Meglepetésünk azonban totális, hiszen ezt a tesztet a V-TAC standard LED paneljei nyerték 88-88-as CRI értékkel.
 
Ezek szerint nem a csak a véletlennek és a kellemes árnak köszönhető, hogy ezek a legnépszerűbb LED paneleink.
 
2 év
4950 lumen
IP20
Fehér
120 lumen/Watt
10 390 Ft
-10%
 
 

LED panel választás alacsony káprázás szerint (UGR<19)

 
A nemzetközi jelölés a fényforrások káprázásának mérésére az UGR. Minél kisebb ez a szám, a fényforrás annál kevésbé káprázik, kevésbé fárasztja a szemet. Minden LED panel már alapból alacsony káprázási értékkel bír, vakítás szinte nincs is, hála az alacsony fénysűrűségnek, mely a lámpa nagy méretéből adódik.
 
Monitor előtti munkára kifejezetten ajánlottak az alacsony káprázási szintű UGR LED panelek.
 
Kifejezetten alacsony UGR<19 értékkel azonban csak egy LED panel család rendelkezik hivatalosan, a V-TAC UGR paneljei, így a tesztgyőztest ebben a fordulóban könnyű volt kihirdetni.
 
2 év
3600 lumen
IP20
Fehér
80 lumen/Watt
11 050 Ft
 
Irodai munkára, de kifejezetten a monitor előtti munkára ezeket az UGR<19 jelölésű LED paneleket ajánljuk. A fentebb már bemutatott, speciálisan kialakított prizmatikus felület segíti a káprázási szint további csökkentését. Aki érzékeny, fejfájós, azok tehetnek egy próbát a legújabb technológiával. A tesztben ugyan nem szerepelnek, de a 120x30cm-es LED panelek is készül alacsony káprázású, a teljes típusválaszték itt tekinthető meg: UGR LED panelek.
 

LED panelek fogyasztása, teljesítménytényezője

 
LED panel teszt - LED panelek fogyasztásnak és teljesítmény tényezőjének mérése.
 
Egy újabb paraméter, amelyre pár éve még nagyon oda kellett figyelni, de mára ezek az értékek is beálltak a megfelelő és/vagy a dobozon feltüntetett értékre. A fogyasztásokat megmértük, néhány Wattos eltérésen belül dolgozik az összes LED panel. Érdekesség, hogy a legkisebb és legnagyobb eltérést ugyanazon család két tagja produkálta: az olcsó, 70 Wattos V-TAC panel 0.3% eltérést mutatott, míg kisebbik tagja 10% eltérést, de negatív irányba.
 
 
A tápegységek teljesítménytényezője is rendben, szerencsére eltűntek kínálatunkból a a 0.5 cosFi-s tápegységek, minden esetben 0.95 vagy feletti értékeket mértünk. Ez már szinte az összes ipari termékre kezd jellemző lenni, örömteli folyamat.
 
Ebben a kategóriában a már említett olcsó, 36 Wattos V-TAC LED panelt hirdetjük győztesnek, hiszen nem csak, hogy olcsó, fényereje majdnem eléri a 45 Wattos standard változatok fényerejét, ráadásul a gyári adatnál 10%-al kevesebbet fogyaszt.
 
 

Alacsony vibrálású vagy vibrálásmentes LED panelek (Flicker index)

 
Asensetek mérőműszerünk alkalmas a LED fényforrások vibrálásának mérésére is. Három mérőszám is rendelkezésére áll a döntéshozóknak, mi a Flicker index-et használjuk az összehasonlításra. Ennek értéke 0-1 ig terjed, és minél kisebb az érték, annál kevésbé látszódik a vibrálás. 0.2 alatt elfogadható az érték, 0.1 alatt pedig teljesen jó. Itt sincs nagy varázslat, minden LED panel teljesíti a szükséges szintet. Érdekesség, hogy már az olcsó LED panelekbe is olyan LED tápegység kerül, amelyik alig vibrál.
 
 
Megjegyezzük, hogy a 0.4-es értéknél elértük műszerünk mérési határát. Már a Philips LED panelre is csak a harmadik mérésnél kaptunk eredményt, míg a V-TAC Samsung LED chipes és két olcsó LED panelje esetében az ötödik mérésre sem.
 
Mivel mérési határon vagyunk, ide vettük még a két következő, 0.06-os vibrálási indexxel rendelkező standard V-TAC LED panelt is.
 
3 év
3400 lumen
Fehér
IP20
89 lumen/Watt
12 893 Ft
2 év
4950 lumen
IP20
Fehér
120 lumen/Watt
10 390 Ft
-10%
 

Energiahatékonyság

 
LED panel teszt - LED panelek energiahatekonysaga: lumen per Watt
 
Egy újabb szempont lehet az, hogy minél nagyobb fényerőt kapjunk a LED paneltől, egységnyi befektetett energia árán. Ehhez a mért fényerőt (lux) elosztottuk a fogyasztással (Watt), és elővettük a már jól ismert lux/Watt mértékegységet, aminek semmi tudományos háttere nincs, de a valóság leképezésére tökéletes: megmutatja, hogy 1 Watt energia befektetésével hány lux megvilágítást kapunk.
 
 
Persze ez az érték a LED chipek hatékonyságán múlik, azaz a lumen/Watton. A 120 lumen/Wattos LED panelek 50%-al alacsonyabb energiabefektetéssel hoznak létre ugyanannyi fényáramot, mint a standard, 80 lumen/Wattos társaik, így itt sem kellett agyontesztelni magunkat, a kínálatból jól látszódik, hogy melyek a leghatékonyabb LED paneljeink.
 
2 év
3960 lumen
IP20
Fehér
137 lumen/Watt
10 490 Ft
-7%
2 év
5400 lumen
Fehér
IP20
120 lumen/Watt
14 890 Ft
 
 

Jó ár-érték arányú LED panelek

 
Szintén egy rendezési szempont lehet, ha jó ár-érték arányú LED panelt keresünk. Ezt most úgy számoljuk ki, hogy vesszük a LED panel árát (cikk írásának időpontjában) illetve a mért megvilágítási értéket.  Ezek hányadosa nekünk, hogy egy lux fényérték hány forintba kerül, ha csak a bekerülési költséget nézzük.
 
 

A két olcsó LED panelt vegyük most ki az első két helyről, hisz nem túl szépek, így hiába olcsók, ebben a kategóriában ők nem versenyeznek. A következő három helyezett pedig szinte döntetlen: a beszerzési költséget tekintve mind 6.2-6.5 Ft közötti összegbe esik. Tehát ezek azok a LED panelek, amelyek jó áron vannak, jó a fényük és jól is néznek ki:

2 év
3000 lumen
Fehér
IP20
83 lumen/Watt
8 990 Ft
2 év
3800 lumen
IP20
Fehér
84 lumen/Watt
9 990 Ft
2 év
4950 lumen
IP20
Fehér
120 lumen/Watt
10 390 Ft
-10%

Ezek után milyen LED panelt vegyek?

 
Milyen LED panelt vegyek? ANRO LED panel teszt!
 
LED panel kínálatunk már egyébként is egy igen erősen leválogatott összeállítás, igyekszünk olyan termékeket kínálni, amelyek a jelen tecnológiai szintet maximálisan kihasználják. A garanciaidőt tekintve 2-3 és 5 év garanciás termékekről beszélünk, tehát a minőség nem kérdéses.
 
Amennyiben semmilyen speciális igényünk nincs a LED panelekkel szemben (UGR érték, CRI érték, stb) akkor a fenti teszt alapján az alábbi három LED panelt emeljük ki a mezőnyből, hozzátéve, hogy igazán egyikkel sem lehet nagyot tévedni.
 
2 év
4950 lumen
IP20
Fehér
120 lumen/Watt
10 390 Ft
-10%
2 év
3800 lumen
Fehér
IP20
84 lumen/Watt
9 990 Ft
 
És hogy miért ezeket a LED paneleket ajánljuk?
 
  • Olcsó 36 Wattos LED panel: egyrészről nagyon olcsó, így még ha rossz lenne, akkor is figyelembe kellene vennünk. Azonban műszakilag teljesen jó, szép a fénye, nem vibrál. A külalak, meg olyan, ami a videón is látható.

 

  • V-TAC 45 Wattos Standard LED panel: megfelelő fényerő, íves design, szinte vibrálásmentes tápegység, és ami a legmeglepőbb: megnyerte a színhűségi tesztet. Mindezek mellett igen jó áron van, így ez a LED panel is ajánlott.

 

  • Kanlux 45 Wattos "Barev" LED panel: szintén kiváló színhűség jellemzi ezt a terméket, illetve a nagy hatékonyságú ledeknek köszönhetően a kategóriájában ennek van a legnagyobb fénye. Ráadásul ez az erős LED chippel szerelt LED panel alig drágább előző versenyzőnknél.
 
A mérési eredmények ebben a Google táblázatban letölthetőek, tetszés szerint rendezhetőek, így esetlegesen más módon is rendezhetőek - számolhatóak a LED panelek.
 
A beszerzési időt tekintve sem kell aggódni, a legtöbb LED panelből folyamatos a készlet, a népszerűbb típusokból pedig több száz darab áll azonnal rendelkezésre, akár mai átvétellel, vagy holnapi szállítással!
 
Amennyiben mégis kérdésük merülne fel a LED panelekkel kapcsolatban, úgy keressék Ügyfélszolgálatunkat, ahol kollégáink készségesen információt és segítséget nyújtanak a típus választásban.
 
Ajánlott termékeink
1.
TOP
Garancia: 2 év
3960 lumen
IP20
Fehér
137 lumen/Watt
LED panel (600 x 600mm) 29W - hideg fehér (137+lm/W)
29 Watt Hideg fehér
Raktáron: 31 darab
Akciós ár: 10 490 Ft /darab
-7%
2.
TOP
Garancia: 2 év
3960 lumen
IP20
Fehér
137 lumen/Watt
LED panel (600 x 600mm) 29W - természetes fehér (137+lm/W)
29 Watt Természetes
Raktáron: 879 darab
Akciós ár: 10 490 Ft /darab
-7%
3.
Garancia: 2 év
4950 lumen
Fehér
IP20
120 lumen/Watt
LED panel (600 x 600mm) 40W - hideg fehér 120Lm/W
40 Watt Hideg fehér
Raktáron: 65 darab
Akciós ár: 10 590 Ft /darab
-12%
4.
TOP
Garancia: 2 év
4950 lumen
IP20
Fehér
120 lumen/Watt
LED panel (600 x 600mm) 40W - természetes fehér 120Lm/W
40 Watt Természetes
Raktáron: 562 darab
Akciós ár: 10 390 Ft /darab
-10%
5.
Garancia: 2 év
Ezüst
LED panel függesztő drót-sodrony: rugós állítás
Raktáron: 14 csomag
Ár: 2 110 Ft /csomag
6.
Garancia: 1 év
Fehér
LED panel kiemelő, falonkívüli beépítőkeret (60x60x4cm) lapraszerelt, fehér
Raktáron: 21 darab
Ár: 5 700 Ft /darab
7.
Garancia: 2 év
Fehér
LED panel kiemelő, falonkívüli beépítőkeret (60x60x5cm) lapraszerelt, csavaros
Raktáron: 45 darab
Ár: 4 900 Ft /darab
8.
Garancia: 2 év
Fehér
LED panel kiemelő, falonkívüli beépítőkeret (60x60x6cm) rugós front, összeszerelt
5-7 munkanapon belül
Ár: 16 790 Ft /darab
9.
TOP
Garancia: 2 év
Fehér
LED panel kiemelő, falonkívüli beépítőkeret (120x30x5cm) lapraszerelt, csavaros
Raktáron: 59 darab
Ár: 5 890 Ft /darab
10.
Garancia: 2 év
Fehér
LED panel kiemelő, falonkívüli beépítőkeret (120x30x6cm) rugós front, összeszerelt
5-7 munkanapon belül
Ár: 18 190 Ft /darab
11.
Garancia: 2 év
Acél
LED panel rugós rögzítő szett: gipszkarton síkjára történő beépítéshez
Raktáron: 97 csomag
Ár: 1 180 Ft /csomag
12.
Garancia: 2 év
Acél
LED panel rugós rögzítő szett: gipszkarton síkjára történő beépítéshez
Raktáron: 50 csomag
Ár: 970 Ft /csomag
Vásárlói képek
Trópusi zöldfal: természetközeli élmény a folyosónFelkapcsolt fények mellett így néz ki a felhős mennyezeti lámpa Felhő dekorral ellátott mennyezeti LED panel lámpa irodában60x60 cm és 120x30 cm méretű LED panelek üzlet és iroda világításhozLakástextil üzlet ledpanel világítássalLED panel világítás lakástextil üzletbenBudapesti üzlet világítása LED panelekkelLedpanel világítás mennyezeten, keretbe szerelveKiemelő keretbe felszerelt LED panelMennyezetre szerelt LED panelLED panelek otthoni és irodai felhasználásra egyaránt, nagy választékban, raktárról kaphatók!Terasz fény, esti hangulatvilágításBolti fényfüzér helyett házilag készített színes világítás befőttes üvegekkelEsti teraszfények színes izzókkalBefőttes üvegből hangulatfény, zöld led izzóvalBefőttes üvegből lámpabúraTerasz fény - befőttes üveg színes izzókkalVilágítás kicsit másképp!

2 vélemény, értékelés

#1 - Sipsai Károly
2020/03/24, 10:46
Köszönjük a tesztet! Látszik, hogy itt értenek is a led világításhoz nem csak árulják! Szinte minden LED panelről van videó is, ami szinte hihetetlen :)
Az olcsó LED panelekből már többször is bevásároltam, ment belőle a garázsba is a műhelybe is, kiválóan világít mind a két helyen.
Most azonban az iroda LED világítását szeretném LED panelekkel megoldani, azonban síkba szeretném szerelni. Van ehhez most valamilyen keret, ami a gipszkartonba építhető (síkba építhető) és megfelel ezekhez a panelekhez?
Elsősorban a 120 cm x 30 cm-es méret érdekelne, de ha ahhoz nincs, akkor megoldom a 60x60-as LED panellel, de a hosszúkás jobban tetszene.

Köszönöm és további jó munkát kívánok!
#2 - ANRO Épületdíszítés Kft.
2020/03/24, 13:32
Kedve Károly!

Köszönjük hozzászólását!

A webáruházunk kínálatában mind a két típusnak megtalálható a gipszkarton síkjába szerelhető süllyesztő keret.

Az alábbi linkeken megtalálja a 60x60 és a 120x30-as süllyesztő kereteket.
60x60-as:https://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/15132
120x30-as: https://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/15133

Bízom benne, hogy tudtam Önnek segíteni!

Üdvözlettel, Tóth Viktor

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
746.500+ elégedett vásárló
459.600+ raktáron lévő termék
195.800+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése