Alumínium LED profil, LED szalag profil

Stukkó és díszléc termékek

A stukkók és díszlécek változatos módjait kínálják a lakásdíszítésnek. Habár az egykori gipszből készült stukkókat mára felváltották a habkönnyű polisztirol és hungarocell termékek, ugyanazt a lenyűgöző hatást lehet velük elérni dekorációs elemként. Ízléses lehetőséget kínálnak, hogy lakályossá alakítsuk otthonunkat vagy irodánkat, legyen szó extra cicomázásról vagy funkcióval rendelkező megoldásról.

Az épületek külső díszítése során gyakran ablakkeretek dekorálására és homlokzatok kiemelésére használunk stukkókat. Webáruházunk komplett ablak szetteket állít össze dekorlécekből és stukkókból, amelyeket további ékkövekkel és díszkövekkel is szépíthetünk. Céljuk, hogy a nyílászárókat díszes keretbe foglalják. A 3D mintázatú ablak- és ajtódekorációk harmóniában a homlokzati stukkóval elegáns utcafronti megjelenést biztosítanak otthonunknak. Még tovább fokozhatjuk a külcsínt oszlopdekorációkkal, bár utóbbiak beltéri használata is népszerű.

Széles körben elterjedt a díszlécek mennyezeti és oldalfali felhasználása. Készíthetünk mutatós keretet a lámpa köré, melyet rozettával is kiegészíthetünk. A sarkokat, falak találkozását is eltakarhatjuk stukkóval. Elfedhetjük a nappalinkban futó csöveket, karnisokat, de a felkapott rejtett LED világítások megvalósításához is használhatunk dekorléceket. Stílusosan mélyíthetjük a teret, ha újragondoljuk a képkereteket és fali stukkóval díszítjük azokat. Oldalfali díszléc használatával pedig barokk hatású tükörkeretet varázsolhatunk az előszobába. Léteznek íves és hajlítható stukkók a boltívek dekorálására is. Weboldalunkon megtekintheti és kiválaszthatja a kapcsolódó termékeket, annak megfelelően, hogy íves falfelületet vagy boltívet szeretne díszíteni.

Az ANRO stukkó- és díszléckínálata rendkívül széles: több mint 800 termékből válogathat. A kínálat ráadásul rendszeresen változik, hogy a legújabb felhozatalt tudjuk biztosítani vásárlóinknak. Rendelje meg a lakásdíszeket bármekkora mennyiségben és a házhoz szállítás díja ez esetben is maximum 1490 Ft!

Amennyiben a méretek és típusok kiválasztásában segítségre szorulna, rutinos kollégáink rendelkezésére állnak munkanapokon 7:30-tól 16:30-ig vagy szombatonként délelőtt 8-től 12-ig.

Új termékeink a stukkó és díszléc termékek kategóriában, július hónapban »

Mióta használunk stukkókat?

A barokk kedvelt motívumaként terjedt el a stukkók használata szerte a világon. A nagy volumenű oszlopdíszek és szoborstukkók viszont már az antik korban is ismertek voltak. A görög és római építészet harmonikus oszloprendeket teremtett, látványos ornamentumokkal díszítve azokat. A katolicizmus virágzásával pedig a templomdíszítés engedett teret az épületszobrászatnak és a stukkóknak.

A stukkók kültéri-beltéri felhasználása napjainkban is népszerű. Míg az utcán sétálva homlokzati díszként találkozunk velük, addig lakásunkban mennyezeti és oldalfali dekorációként is nagyszerűen működnek. Az ANRO webáruházban a népszerű díszlécfajtákat forgalmazzuk: kínálatunkban holker- és íves díszléceket, karnistakarókat, rejtett világításhoz használt díszléceket, kültéri dekorelemeket és szoborstukkókat is kínálunk. Felhozatalunkban minden dekorációs kérdésre találhat megoldást, a klasszikus díszítő léceken kívül modern ötleteket is ajánlunk.

Ablakstukkó, ablak díszléc

Ablakdísz szett

Egy lakás, iroda vagy intézmény esetében nem csak a lakberendezésre javasolt időt fordítani, hanem a külső dizájnra is. Ez az, ami legelőször megragadja az ember figyelmét, így ha kellő energiát fordítunk a kialakítására, akkor kellemes benyomást kelthetünk a hozzánk érkezőkben. Az épületek kültéri díszítésére tökéletes megoldás lehet az ablakstukkó, amely hosszú évek óta nagy népszerűségnek örvend. Webáruházunk széles ablak díszléc kínálattal rendelkezik: tekintse meg termékeinket!
Álgerenda, poliuretán gerenda

Álgerenda, fa hatású deszka profil

A lakásbelsők dekorációjához poliuretán gerenda is használható. A mennyezetre rögzített gerenda profilok szinte megszólalásig hasonlítanak a nehéz, fából készült gerendákra. Szerencsére azonban jóval könnyebb a súlyuk a modern poliuretán anyagnak köszönhetően. Ismerje meg az ANRO épületdíszítési webáruház álgerenda kínálatát és a hozzájuk tartozó kiegészítő termékeket!
Gyalult fenyőléc - barkácsléc: kiváló minőségű, száraz, skandináv alapanyagból

Gyalult fenyőléc - barkácsléc

Házépítésnél és lakásfelújításnál minden apró részlet számít: még az ajtó szegőléc minősége, mérete, formája és színe is meghatározó lehet otthonunk kialakításakor. A gyalult léc beépítésével pótolhatjuk az ajtókeret és a falsík közötti hiányt, ezzel együtt pedig ízléses kinézetet adhatunk nyílászárónak. A megfelelő ajtó szegőléc kiválasztásával erősíthetjük lakásunk színét és stílusát, ezért fontos, hogy előnyös kinézetű gyalult lécet válasszunk otthonunkba. Az ANRO webáruházában számos barkácsléc megtalálható: válogasson kedvére a többféle forma és kialakítás közül!
Holker díszléc, polisztirol holkerléc

Holker díszléc

A holker díszléc olyan díszítőelem, amelyet belső térben a mennyezet és az oldalfal találkozási pontjához ragasztanak. Polisztirol sarokléc, nikecell szegőléc, hungarocell szegélyléc néven is ismert - egyfajta dekorációs szegélyként helyezkedik el a sarokban.

A belső téri holkerlécek sajátos hangulatot adnak a falnak, hiszen az egykori gipszstukkók megjelenését utánozza. A holkerléc lehet átmenet a plafon és az oldalfal között, vagy határvonal az eltérő színek között! A nagyobb méretű holker díszlécek a klasszikus íves holkeres mennyezeteknél alkalmasak asarok takarására, de elrejthetőek mögötte a sarokban futó vezetékek, csövek is, míg a kisebb szegélylécek a gipszkarton álmennyezetekhez valók.
Mintás holker díszléc, díszes saroklécek

Holker díszléc - mintás

A mintás holker díszléc ugyanazt a feladatot látja el, mint a sima, minta nélküli díszítőlécek, tehát a sarok és a mennyezet találkozási pontjának takarására-díszítésére szolgál. A Marbet által gyártott mintás szegélylécekkel klasszikus belső dekorációkat hozhatunk létre, így szebbé téve a szobát!

A mintás profilok XPS polisztirol vagy EPS hungarocell anyagból készülnek, ezért súlya sokkal könnyebb, mint a gipszből készült stukkóé, tehát gipszkarton mennyezeten, válaszfalon is felrakható. A Marbet saroklécek fehér színben vannak, melyek igény szerint átfesthetőek.
Íves díszléc, hajlítható stukkók

Íves díszléc

Az épületek külső-belső díszítésénél szükség lehet íves díszekre is, amennyiben van az épületen például boltíves átjáró vagy íves falfelület.

A webáruházunkban kétféle íves díszléc rendelhető:
- az ívelhető díszléc a köríves oldalfalakra, oszlopokra ragasztható fel.
- a boltívre ívelt stukkók az íves átjárók, boltíves ajtók frontjának, illetve a kör ablakok szegélyének díszítésére használható fel.

Karnistakaró polisztirol díszléc

Karnistakaró díszléc

A karnistakaró díszléc a holker díszléc kiegészítő eleme, segítségével el lehet takarni vagy ki lehet kerülni a mennyezetre szerelt függönykarnist. Minden holkerlécnek van profilazonos karnistakaró díszléce (ha nincs, egyedi gyártásban vállaljuk elkészítését), így egységessé-folytonossá tehető a stukkódíszítés, ráadásul "eltüntethető" a nem kívánatos függönysín is.

A karnistakaró díszléc megnövelt mennyezeti ragasztási felülettel van kialakítva, ily módon tudja ellátni karniskerülő/takaró feladatát. Mindemellett a karnistakaró stukkó hátoldala tömör, alkalmas a síkfalra való felragasztásra is, emiatt gyakran használják homlokzati díszítéseknél, eresz stablon díszként és ablakpárkány díszlécként is.
Prémium minőségű PU dekorléc oldalfalra, sarokba

Kemény, ütésálló PU dekorléc

A belső fal díszítése könnyen és tartósan végezhető el az Elite Decor prémium minőségű, ütésálló poliuretán díszléceinek alkalmazásával. A polisztirol és hungarocell díszléc kiváló lakásdekorációs anyag, azonban puha felülete miatt nem ajánlott olyan felületre, ahol sérülésnek van kitéve.
Ezzel szemben a poliuretán anyagú díszlécek kemény, ütésálló felülete miatt olyan helyre is felrakható, ahol nagyobb igénybevételnek, kisebb fizikai behatásoknak van kitéve pl. oldalfali díszkazetták, parapet magasságban felrakott díszítések, lábazati - padló szegélyléc, sarok élvédő profil. A poliuretán termékek könnyű súlyúak, festhetőek, szép kidolgozásúak, húzott és mintás változatban is elérhetőek az oldalfalak és holkerek dekorációjához.
Kültéri díszlécek, homlokzati díszítőelemek

Kültéri díszléc

A hab anyagú hungarocell és polisztirol épületdíszek kültéri dekorációs és homlokzatdíszítési feladatokra is kiválóan használhatóak. A nagy méret- és formaválasztéknak köszönhetően lehetőségünk van egyedivé tenni a ház külső falait is, hagyományos gipsz stukkó látványát keltve! A kültéri díszlécek között találhatunk az ablakok keretezésére alkalmas síkfali díszléceket, szintek-színek elválasztásához felhasználható osztóléceket, párkányléceket is. A stukkó dekorációkat jellemzően homlokzatok felújítása-szigetelése alkalmával teszik fel a házfalra. A homlokzatdíszítő profilok kaphatóak natúr felülettel és előkérgesített formában is, melyek a kérgesítésnek köszönhetően ellenállóbbak az időjárás hatásai és külső fizikai behatások ellen, mint a bevonat nélküli kültéri stukkó.
Ékkő, zárókő, középdísz

Kültéri díszléchez ékkő

A homlokzati dekorációk látványát apróbb kiegészítőkkel tovább lehet fokozni. A kültéri épületdíszek között az ékkövek leginkább az ablakok díszkeretezésekor kapnak szerepet. A legtöbb homlokzati díszléchez készül profilazonos középdísz, amelyek a nyílászárók felső szemöldöki részéhez, középre kerülnek fel. A polisztirol ékkövek két fő típusban készülnek:
- pattintós középdísz: ezen polisztirol elemek hátoldala megegyezik az adott kültéri díszléc profiljával, így beépítéskor a felső díszlécet nem kell középen vágni, hanem elegendő az ékkövet egyszerűen csak a díszlécre pattintani-ragasztani.
- bevágós ékkő (zárókő): nevét a beépítési módjáról kapta, azaz a felső díszlécbe kell az ékkő formáját bevágni, majd az ékkövet beragasztani.
Konzol, oszloptalp, ablakstukkó

Kültéri díszléchez konzol

A konzol egy falból kiugró tartóelemet imitál, amely a vízszintesen futó párkánylécek és egyéb díszlécek tartókonzoljait hivatott utánozni. A kültéri-beltéri polisztirol dekorációs elemek között a konzolok a külső dekoráció kiegészítői elemei is lehetnek, ezáltal még tovább fokozva a falon a stukkó-hatást. A külső térben és a belső térben is legtöbbször az ajtó és ablak keretezésénél használhatóak fel, így még tovább emelhető a nyílászárók melletti terület dekorációja! A hagyományos gipsztukkó elemek felváltására az EPS anyagú mintás Bovelacci konzolokat javasoljuk, az egyszerűbb homlokzati díszítéseket kedvelőknek pedig a húzott, XPS anyagú ANRO konzolokat!
Véglezárás

Kültéri díszléchez véglezárás

A véglezárás a díszléc díszes befejezését takarja, amely a díszlécen kerül kialakításra. A kültéri (és beltéri) díszlécek végei egyenesek, ezáltal egyszerűen egymáshoz lehet őket toldani, hogy folytonos mintát képezzenek. Egyes esetekben azonban nincs szükség a toldásra-hosszabbításra, például olyan ablakdíszítő keretek készítésekor amikor a felső díszléc túlér az alatt lévő díszítésen és ilyenkor szebb, ha nem egy vágott véget látunk, hanem egy díszesen lezárt profilt. A véglezárás tulajdonképpen a díszléc saját mintájával történő befejezést takar, ezt végvisszafordításnak is hívjuk. A véglezárás lehet jobb oldali, bal oldali vagy két oldali (ezt beforgatásnak nevezzük). Egy szál díszlécen csak egy darab jobbos vagy balos lezárás alakítható ki, vagy egy darab beforgatás, kérjük ezt vegyék figyelembe a rendelni kívánt díszléc mennyiségnél! Az ablakkal szemben állva jobb kéz felől jobb oldali, bal kéz felől bal oldali véglezárásról beszélünk.

További információk:
- Kültéri díszléc véglezárás megrendelési információk
- Véglezárások elkészítése házilag

Figyelem! Nem külön termék, csak szolgáltatás!
Kváderkő, sarok kocka, polisztirol dísztégla

Kváderkő

Az épületdíszítő elemek között a kváderkő egy jellegzetes díszítőelem, amelyet épületek sarkán találhatunk meg. A ház sarkán lévő él védelmét, a sarok megerősítését is ellátják a két oldalról felrakott kváderkövek. Szögletes oszlopok és a falszakaszok sarkainak burkolására is felhasználható. A falsíkból kiemelkedő sarokkő több néven is ismert az épületszobrászok körében: sarokkváder, polisztirol sarokkő, hungarocell díszkocka, sarok díszburkolat. Webáruházunkban két méretben készül a kváderkő, így a fali sarokelem felrakható úgy is, hogy egymás alatt-felett váltakozó méretű díszeket helyezünk el, de egyforma méretű sarokkockákból álló homlokzatdekoráció is kialakítható. Beépítéskor lehet szorosan egymás alá-fölé kötésbe ragasztani a dísztéglákat, vagy 2-3 cm-es résekkel felhelyezni és a hézagokat a fal többi részével együtt homlokzati festékkel lefesteni.
Oldalfali díszléc, sarokelem

Oldalfal, sarokelem

A belső téri dekorációk látványos pontja az oldalfalon kialakított dekoráció, legfontosabb eszköze a bordűrléc és a sarokelem. A profilokból felületi mintás és minta nélküli elemet is gyártanak, hozzá illeszkedő köztes díszítésekkel és sarokívekkel.
A sík falra ragasztott díszlécnek többféle feladata lehet: mennyezeti kazetták és fali keretek kialakítása, tükör vagy kép keretezés, szint elválasztás, szín elválasztás eltérő színű festésnél, hézagok elfedése. A gipsz stukkót imitáló díszítések habkönnyű polisztirolból készülnek, ezáltal könnyűszerkezetes házak falain is alkalmazható.
További síkfali-oldalfali profilokat találhat a Kültéri díszléc kategóriában.
Hungarocell oszlopok, csőhéjak, oszlopfők

Oszlop

Az oszlopok az épületdíszítések klasszikus elemei, amelyek eredetileg teherhordó funkciót láttak el, jelenünkben azonban kizárólag dekorációhoz használatos. Falból kiugró féloszlop (pilaszter), sarokoszlop hajlítható csőhéj, oszloplábazat és oszlopfő is kapható, amelyek a belső és külső téri sima falak díszítésére-tagolására megfelelőek. Az ANRO gyártmányú oszlopok paraméterei egyedi gyártásban módosíthatóak. A Bovelacci hungarocell oszlopok fix méretben készülnek, de további oszlopköz vásárlásával van lehetőség az oszlop magasítására. Ebben a kategóriában találhatja meg a féloszlop Ünnepi dekorációnak, kirakatberendezésnek is alkalmasak a habosított polisztirolból készülő elemek.
Parkettaszegély

Parketta szegélyléc, fehér

A parketta és a fal közötti dilatációs hézag szükségszerű, azonban nem túl esztétikus. Ezt a szépséghibát legegyszerűbben parkettaszegéllyel lehet kiküszöbölni, aminek köszönhetően teljesen el lehet takarni ezt a rést, ráadásul védi az oldalfalat is. A jól megválasztott szegőléc emellett kiemeli és keretet is ad a burkolatnak. Webáruházunkban számos parkettaszegély közül válogathat: tekintse meg termékeinket!
Parkettaszegély, színes

Parkettaszegély, színes

Parkettaszegélylécek polimer alapanyagból! A vízálló SPC vinyl parketták kiváló kiegészítői ezek a színazonos szegőlécek, melyekkel a fal és a parketta csatlakozását tudjuk eltakarni.
Az Arbiton szegőlécek akár gérvágás nélkül is felhasználhatóak, hiszen minden szín esetén kínálunk színazonos külső és belső sarokelemet, valamint toldóelemet és végzárót.
Rejtett világítás díszléc, LED-es díszléc

Rejtett világításos díszléc

A díszléc takarással létrehozott rejtett világítás nagyon népszerű a magyar háztartásokban. A polisztirol rejtett világításos díszléc olyan profil, amelybe az SMD LED szalag befektethető. A 8 mm széles egyszínű LED fénysorok és a 10 mm széles színváltós LED RGB szalagok egyaránt beragaszthatóak a díszlécbe, oly módon, hogy a LED-ek vakító fényét nem látjuk, csak a falról visszavert lágy fényhatás érvényesül. A világító LED fénysorok rejtett elhelyezésével különleges hangulatú világítás érhető el bármely beltéri helyiségben (konyha, nappali, hálószoba, stb.), általános és dekorációs céllal is alkalmazható.

A rejtett világításos díszlécek főbb típusai:
- Mennyezeti RV lécek: pl. RV-01, RV-08. A mennyezeti RV díszléc elején egy nút van kiképezve, ide kell a LED szalagot behelyezni. Kialakításánál fogva a díszléc ragasztható a holkerbe (oldalfal+mennyezeti sarok), de ragasztható csak a mennyezetre is, ily módon a karnis eltakarása is megoldható a rejtett világítás megszakítása nélkül.
- Oldalfali RV lécek: pl. KA-04/K/RV, RV-31. A díszléc ragasztási felülete az oldalfal felé esik, ezáltal ezek a profilok az oldalfalra kerülnek beépítésre a plafontól legalább 10-30-rel lejjebb. A díszlécen kialakított nútba behelyezett öntapadós LED fénysor a mennyezetről visszavert fénnyel kellemes hangulatot teremt meg a szobában.
Rozetta: poliuretán és hungarocell rozetták

Rozetta

A Marbet és az Elite Decor stukkó gyártók különböző rozettákat gyártanak, melyek minden falnak eleganciát kölcsönöznek. A mennyezeti rozetta jellemzően a világítótest, központi csillár vagy falikar körüli terület díszítésénél alkalmazható. Az újabb trendek viszont egyre több modern lakás dekorációját mutatják az oldalfalon elhelyezett rozettákkal, amely bizonyítja, hogy ezek a klasszikusnak tűnő stukkók még nem mentek ki a divatból! A rozettákból kapható olyan, amelynek mintája megegyezik a holkerdíszléc mintázatával, ily módon lehetővé teszi, hogy egy helyiségen belül egységes faldíszítést lehessen létrehozni (pl. fogrovatos stukkók: R-27 rozetta és B-15 díszléc). Kínálatunkban gazdagon mintázott hungarocell rozetta és ütésálló anyagból készült poliuretán mennyezeti rózsa is kapható, melyek nagy méretválasztékban elérhetőek, így mindenféle szoba-mérethez és lakberendezési stílushoz megtalálja a tökéletes dekorációt!
Szobor, hungarocell bábu, mini stukkó, falidísz

Szobor, mini stukkó

Ebben a kategóriában különböző hungarocellből és polisztirolból készült dekorációkat találhat. EPS polcok, kőszerű mintázattal ellátott EPS falburkoló panelek, mintás tükörkeretek, gömb és kör alakú formák, valamint kis méretű oldalfali figurák (nap, hold, felhő), műanyag tükör szettek választéka teszi lehetővé a beltéri oldalfalak játékos módon történő dekorálását. A hungarocell test és fej pedig akár férfi vagy női próbababának, de szobor alapként is felhasználható.
Tetőtéri díszlécek, élvédő díszlécek, kábeltakarók

Tetőtéri díszléc és élvédő léc

Többféle speciális profil is található kínálatunkban, melyek hasznosak lehetnek a belső terek modern és klasszikus kialakításakor. A kábelcsatorna takaró polisztirol díszlécek U alakúak, azaz oldalfalra, síkfalra fektethetőek, feladatuk a műanyag kábelcsatornák esztétikus eltakarása. A tetőtéri díszlécek a 135°-os szögek dekorációját szolgálják, melyek a névazonos holker lécekkel kompatibilisek, így folytonos díszítés kialakítására is alkalmasak. A polisztirol élvédő lécek a külső élek díszes lezárására alkalmasak, de a sérülékeny hab anyag miatt kizárólag dekorációs feladatot lát el! A kemény sarokvédő profilok PVC vagy poliuretán anyagból készülnek, műanyag-szerű megjelenésük ütésállósággal párosul. A pozitív sarkokhoz használható élvédő profil utólag is felragasztható, ily módon csökkenthető a vakolt falsarok sérülésének lehetősége. A poliuretán padló szegélylécek kemény felületet biztosítanak, ezért a lábazatnál is alkalmazhatóak, fehér színüket igény szerint átfesthetjük a beépítés során.

Asztali nézet megjelenítése