Por és páramentes LED lámpatest bemutató és teszt!

Utoljára frissítve: 2022 szeptember 19, hétfő Magazin: Bemutatók, tesztek
Por-, és páramentes ledes mennyezeti lámpák

Por és páramentes LED lámpatest akár garázsvilágításra is

A hagyományos egyenes fénycsöves lámpatestek helyett egyre többen szeretnének választani valamilyen ledes megoldást. Ipari (üzleti) környezetben, vagy akár otthonra is pl. garázs vagy műhely világításra vlasztani is teljesen természetes igény, hiszen a hosszú élettartam, a takarékosabb működés, az alacsony karbantartási költség mind-mind költségcsökkentő tényező, melyek mellett a cégek nem szívesen mennek el. További előnye a LED fényforrásoknak, hogy fényük azonnali, nincs bemelegedési idő, illetve nem vibrálnak, így az alattuk végzett munka kevésbé fárasztja az alkalmazottak szemét, mely tovább növelheti a hatékonyságot.

Az alábbi videóban egy bővebb bemutatót adunk ezekről a LED lámpatestekről, valamint néhány élő példán keresztül megmutatjuk, hogy hány lámpatest kell egy helyiségbe!

 

 

Ipari területen a fénycsöves világítás terjedt el a leginkább, gondoljunk csak a nagy bevásárlóközpontok mennyezetére, ahol többnyire szabadonsugárzó egyenes fénycsöves lámpatestekkel oldják meg a világítást. Ugyanez a megoldás szokott lenni a raktárakban, üzemekben, garázsban, műhelyben is azonban itt már burás lámpatesteket szoktak használni, védendő a fényforrásokat a portól, párától, víztől, és a fizikai behatásoktól.

A LED fénycsövek megjelenése óta sokan keresik azokat por-, és páramentes lámpatesteket, melyek jó eredménnyel használhatóak. A probléma ugyanis az, hogy a LED fénycsövek opál burával készülnek, ezek a lámpatestek is opál burásak, és a két bura viszonylag nagy mértékben csökkenti a ledek fényét. Így jellemzően a hagyományos por- és páramentes lámpatestek ledes fénycsővel való üzemelése nem hozza a kívánt megvilágítást.

A gyártók felismerték ezt és olyan komplett lámpatesteket kínálnak értékesítésre, melyek nem LED fénycsöveket tartalmaznak, hanem komplett világítótestek, amelynek keretében a LED chipek közvetlenül rá vannak építve a lámpatestre.

 

Por-, és páramentes ledes mennyezeti lámpák - egybeépített leddel.

A por és páramentes LED lámpatestekben a LED chipek mindig a megvilágított felület felé néznek, így kiváló a fényhasznosítás!

 

A fenti megoldásnak számos előnye van a led fénycsöves megoldással szemben:

 • Nincs duplán opál bura - így nagyobb a mért megvilágítási érték
 • Nem kell a LED chipek meghajtásához szükséges tápegységet betuszkolni a fénycsőbe - nagyobb méretű lehet, mely jobb hűtést is eredményez
 • A LED chipek nem zárt burában, szűk helyen, hanem egy nagy méretű hővezető lapon kerülnek elhelyezésre, így hűtésük is jobb, illetve nagyobb áramerősséggel üzemeltethetőek.
 • Esetleges meghibásodás esetén a javításra is van lehetőség, míg a LED fénycsövet nem lehet szétszedni.
 • Nincs egy plusz foglalat, mely esetleges vibráció esetén kilazulhat.

Mindezek a por és páramentes LED lámpák mellett természetesen rendelkeznek a hagyományos egyenes fénycsöves lámpatestek minden előnyével: kompakt méretűek, sorolhatóak, védettségüket tekintve IP65-ös védelemmel rendelkeznek. A ház teljesen műanyag, így érintésvédelmileg is teljesen biztonságosak.

 

Kettős szigetelésű, műanyag házas por és páramentes LED lámpatestek

Kettős szigetelésű, műanyag házas por és páramentes LED lámpatestek

 

Teljesítményüket és méretüket tekintve is változatosak, hiszen elérhetőek 18 Wattos (60 cm) teljesítménytől egészen 48 Wattig (150 cm-es méretig). Színhőmérsékletüket tekintve jellemzően a természetes fehér fényű (4500K) és a hideg fehér fényű változatok (6000K) kaphatóak, hiszen meleg fehér fényt ritkán alkalmaznak ipari célokra.

 

Hány LED lámpa kell egy helyiségbe?

Hány LED lámpát vegyek a garázsba? Mennyi LED lámpát szereljek fel a raktárba? Mindig izgalmas kérdések ezek, hiszen a válasz rengeteg paramétertől függ. Kezdve

 • a por és páramentes LED lámpatest teljesítményétől: nagyobb teljesítményűből kevesebb lámpa kell
 • annak lumen/Watt arányától: 160 lumen/Wattos LED lámpatestből fele annyi kell mint 80 lumen/Wattosból
 • a LED lámpatest szerelés magasságától: kétszer akkora belmagassághoz négyszer annyi lámpa kell (a megvilágítás a távolság arányával négyzetesen csökken)
 • illetve attól, hogy milyen céllal világítunk, azaz mennyi az igényelt megvilágítási érték (luxban)

Mivel mi is ezekkel a por és páramentes LED lámpatestekkel világítunk a raktárunkban is, illetve a raktárhoz tartozó egyik irodában is, így egy gyors fénymérést végeztünk a felszerelt lámpatestek alatt.

Hány lámpa kell raktár világításhoz?

Szabvány szerint a raktárakban 100 lux mérhető fényáramra van szükség, illetve folyamatos munka mellett 200 lux. Ezeknek a megvilágítási értékeknek nem a padlón, hanem a raktár polcain kell legalább ennyinek lenniük, így mi a 100 luxot céloztuk meg a padlón, így a polcok biztosan megfelelő megvilágítást kapnak. (Nagy tömegű, tehát pl. raklapos áru esetén az 50 lux is elegendő lehet raktár világításhoz.)

A polcaink 2.5 méter magasak, a két polcsor közötti közlekedőút 125 cm. Itt 48 Wattos, 80 lumen/Watt hatékonyságú por és páramentes LED lámpatestekkel világítunk, a lámpatestek szerelési magassága 3 méter, és két lámpatest között 2 méter távolságot hagytunk.

A megvilágítási értékek: a lámpák alatt a padlón 143 lux, míg a két lámpa között a legsötétebb területen 125 lux.

Azaz elmondhatjuk, hogy hasonló paraméterű raktárakba 2 méterenként egy 48 Wattos (80lm/W) por és páramentes LED lámpatestet felszerelve biztosítani tudjuk a megfelelő megvilágítást.

Hány lámpa kell iroda vagy műhely világításhoz?

A másik példa, egy 5.5 méter x 6 méteres (32.5 m2) iroda helyiség, ahol jelenleg 5 db szintén 48 Wattos (80lm/W) por és páramentes LED lámpatest van felszerelve, ezek azonban külön kapcsolhatóak, így több beállítást is meg tudtunk mérni.

 A lámpák itt is kb 3 méteres magasságban vannak, a fényt a padlótól kb. 75 cm-es magasságban mérjük, lévén az asztalok nagyjából ilyen magasságúak szoktak lenni.

 • A világítási értékek 1 lámpa esetén, a lámpa alatt 350 lux, a legsötétebb részen pedig 80 lux.
 • 2 lámpa esetén a lámpák alatt: 500 lux, a legsötétebb részen: 190 lux
 • 4 lámpa esetén a lámpák alatt: 860 lux, a legsötétebb részen: 350 lux
 • 5 lámpa esetén a lámpák alatt: 900 lux, a legsötétebb részen: 570 lux

A fenti megvilágítási értékek magukért beszélnek, az alábbi listában pedig megtekinthető, hogy ezek a megvilágítási értékek kb. milyen feladatokra elegendőek.

De hogy válaszoljunk is a feltett kérdésre:

Az egyszerű számolás érdekében azt tudjuk mondani, hogy ha 80 lm/Wattos LED lámpatesteket használunk és kb. 2,5-3,5 méteres magasságból világítunk, akkor kis fényigényű világítási feladatoknál négyzetméterenként 1.5 Watt, nagy fényigényű alkalmazásokhoz pedig négyzetméterenként 6 Watt teljesítménnyel számolhatunk!

Hány lux kell?

Ez jellemzően szabványban meghatározott, a különböző feladatok különböző megvilágítási értékeket követelnek meg, álljon itt azonban néhány példa, hogy nagyjából milyen számokkal kell dolgoznunk.

 • 5-30 lux: utcai világítás, közvilágítás
 • 50-100 lux: közlekedők, folyosók
 • 100-150 lux: mellékhelyiségek, lépcsőházak, raktárak
 • 200-300 lux: nappali, konferenciaterem, vagy csomagoláshoz
 • 300-500 lux: irodai munka,olvasás, pénztár, kirakat, konyha
 • 500-700 lux: irodai finom munkák, tervezőirodák, nagy fényerejű konyhák
 • 700-1500 lux: precíziós szerelő munkák, ékszerek - üveg termékek megvilágítása

Persze a lista nem teljes, és nem is teljesen tudományos, mindössze azért írtunk néhány példát, hogy a teljesen hozzá nem értők is képbe tudják magukat helyezni a megvilágítási értékeken. A teljes mérés megtekinthető a fenti videóban.

 

Milyen különbségek vannak a különböző lámpa típusok között? F vs G vs S típusú ház

A por és páramentes LED lámpatestek legnagyobb része, gyártótól függetlenül 3 különböző házban érkezik, csak néhány kivétel akad. Nézzük ezeket a jellemző ház típusokat, melyeket F, G és S-nek neveznek a gyártók.

Az áruházban a termékek külön szűrhetőek a ház alakjára. Ttt találhatóak az F típusú, itt a G típusú itt pedig az S típusú por és páramentes LED lámpatestek.

Az alábbi képen jól látható a három ház kivitele közötti különbség:

 

Különböző házzal rendelkező por és páramentes LED lámpatestek

Különböző házzal rendelkező por és páramentes LED lámpatestek

 

Nyilván ízlésről nem vitatkozunk, melyik kinek tetszik, az teljesen magánügy. Az azonban jól látható, hogy mind egy kicsit iparinak néz ki, de a kategória lámpatestjeire ez egyébként is jellemző. A három kivitel között a legnagyobb különbség az, hogy a G típusú lámpatestek sorolhatóak, míg az F és az S alapesetben nem. Ez azt jelenti, hogy amíg a G típusú led lámpatestekben a vezetékezés és a tömszelence, illetve a sorkapocs rendelkezésre áll a ház mindkét végén, addig az F és az S típusú lámpatestekben csak az előkészítés van meg, tehát barkácsolással ezek is sorolhatóvá alakíthatóak, de alapesetben ezek NEM sorolható lámpatestek!

Persze itt is van kakukktojás, hiszen van olyan F típusú por és páramentes LED lámpatest ami sorolható, de az áruház szűrési paramétereivel könnyen meg tudjuk keresni a számunkra leginkább megfelelő LED lámpatestet.

Ez a három típus a legjellemzőbb kivitel, ezekből van a legtöbb típus, azonban kapható ezen kívül még néhány más formával is ellátott por és páramentes LED lámpatest is, melyek elérhetőek a kategória oldalon: por és páramentes LED lámpatestek.

 

Műhely világítás

Kifejezetten ajánlottak ezek a LED lámpatestek műhely világításra, hiszen a teljesen műanyag ház szinte elpusztíthatatlan, ütésre, ejtésre teljesen érzéketlenek. Így nyugodtan, akár hosszabb munkadarabokkal is dolgozhatunk, nem fogunk tudni kárt csinálni a műhely világításban.

 

Műhely világítás por és páramentes LED lámpatestekkel

Műhely világítás por és páramentes LED lámpatestekkel

 

Raktár világítás

A por és páramentes LED lámpatestek egy része sorolható, ami azt jelenti, hogy a lámpatest eleje és vége is tartalmaz egy tömszelencés elektromos csatlakozási pontot, így az elektromos vezeték könnyen vihető egyik lámpatestből a következő lámpatestbe.

 

A sorolható LED lámpatestekkel nagyon egyszerű a raktár világítás kivitelezése

A sorolható LED lámpatestekkel nagyon egyszerű a raktár világítás kivitelezése

 

A további előny, hogy a nagy belmagasságú raktárak megvilágítása esetén ezek a lámpatestek függesztve is felszerelhetőek, így közelebb tudjuk elhelyezni a LED lámpatesteket a megvilágított felülethez. Ez azt eredményezi, hogy kevesebb, vagy kisebb teljesítményű lámpatesttel is elérhető a kívánt megvilágítási érték.

 

Garázs világítás

Ha egy kicsit elszakadunk a munkától, akkor is találhatunk feladatot ezeknek a kültérre is alkalmas LED lámpatesteknek, hiszen nem elhanyagolható részét garázs világításra, autóbeállók megvilágítására viszik el a vevők. Kifejezetten alkalmas nyitott garázsok megvilágítására is, hiszen az IP65-ös védelem a legcudarabb időjárási körülmények között is biztonságosan világít.

 

Garázs világításra is jó a por és páramentes LED lámpatest!

Garázs világításra is jó a por és páramentes LED lámpatest!

 

Persze nem csak az autók parkolóhelyének megvilágítására, hanem akár filagóriák, fedett kerti ülőhelyek, sörpadok, kerti házak vagy tárolók is tökéletesen bevilágíthatóak. És itt is nagyon jól jön a törhetetlen ház, hiszen egy éjszakai sörözés alkalmával nem csak a bogarak gyűlnek a fényre, hanem az erős (és/vagy erősen ittas) lábasjószágok is, akik szintén nem nagyon tudnak kárt tenni sem a lámpában, sem önmagukban.

 

Por és páramentes LED lámpatest - világítás bogarak nélkül!

A por és páramentes LED lámpatestek IP65-ös védelme egy nem várt eredményt is hoz. A kültéren elhelyezett  lámpák legnagyobb problémája az szokott lenni, hogy a kisebb testű rovarok belemásznak a lámpatestbe, majd rövid idő alatt tele lesz a lámpa burája mindenféle halott rovarral, ami nem csak esztétikai probléma, hiszen a bogarak fényáteresztő képessége nem túl jó, így a fényerő is erőteljesen csökken:

 

Bogár és rovar mentes LED lámpatest IP65 védelemmel

Már mindannyian láttunk ilyet: a nyitott helyiségek lámpatestjeibe belemásznak a bogarak

 

A por és páramentes LED lámpatestek azonban IP65-ös védettséggel rendelkeznek, mely szabvány biztosítja, hogy nincsenek akkora rések a lámpatesteken ahol a legkisebb bogár is beférne, így biztosak lehetünk benne, hogy ezek a LED lámpák nem fognak bogarasodni!

 

Törhetetlen bura: a biztonságos műhely világítás por és páramentes LED lámpatesttel!

Kifejezetten munkavégzés és raktározás közben szokott előfordulni az az élethelyzet, amikor pl. hosszú dologgal szaladgálunk, hogy véletlenül megütjük, leverjük a lámpát. A polikarbonát burával készülő por és páramentes LED lámpatesteknek ez meg sem kottyan, hiszen a bura tulajdonképpen törhetetlen, ezeket a baleseteket sérülés nélkül vészeli át.

 

Törhetetlen - ütésálló burával ellátott por és páramentes LED lámpatestek

Törhetetlen, ütésálló bura a por és páramentes LED lámpatesteken: szinte lehetetlen kárt tenni benne

 

Ez nem csak azért jó, mert nem kell sűrűn lecserélni a műhely világítást, hanem azért is, mert ilyen baleset esetén az összetört üveg bura darabjai illetve a hagyományos fénycső törött üvege sem hullik a nyakunkba. Így kijelenthetjük, hogy a por és páramentes LED lámpatestek sokkal biztonságosabbak, mint a hagyományos üveg burás fénycsöves lámpatestek.

Egyes típusok IK06 és IK08-as minősítéssel is rendelkeznek, ez annak fontos, akinek esetlegesen a műszaki kiírásban ilyen paraméterű lámpákat szabtak meg kizárólagos felhasználásra.

 

Mozgásérzékelős por és páramentes LED lámpatestek

A ritkábban használt vagy nagyobb méretű, ám kevés kapcsolóval ellátott helyiségek világítására egy mozgásérzékelőt szoktak beépíteni, hogy egyszerű és automatikus legyen a világítás. Jó hír az, hogy kínálunk eleve mozgásérzékelős por és páramentes LED lámpatestet, melyek beépítve tartalmazzák a szenzort így a lámpák felszerelése nagyon gyors és egyszerű, hiszen nem kell még egy másik elektromos eszközt is beépíteni.

 

A mozgásérzékelős por és páramentes led lámpatest szenzorának beállítása

A mozgásérzékelős LED lámpatest szenzorának beállítása

 

A mozgásérzékelő ráadásul igen könnyen beállítható, a lámpatest hátlapjáról könnyen elérhető. Egy DIP kapcsolóval állíthatjuk az érzékelési távolságot, a működési módot, mely szerint a külső megvilágítástól függetlenül működjön-e a LED lámpa, vagy csak 30 Lux alatt kapcsoljon be, illetve a világítási időtartamot 5 másodperc és 10 perc között.

 

Vészvilágító por és páramentes LED lámpatestek

Kifejezetten műhelyekbe, raktárakba, több műszakos üzemekbe kiváló választás a beépített akkumulátort tartalmazó vészvilágító por és páramentes LED lámpatest, hiszen ezek áramszünet esetén is tovább világítanak.

Egyébiránt ugyanúgy működnek, mint hagyományos társaik, ugyanakkor a fényerejük is, ha van hálózati áram. Azonban áramszünet esetén tovább világítanak, ugyan kisebb fényerővel (az eredeti fényerő kb. 10%-án), de a menekülési időt kényelmesen biztosítják, vagy ha menekülni nem is kell, de legalább nem teljes sötétségben kell megkeresni az áramkimaradás okát.

 

Vészvilágító por és páramentes LED lámpatest

Vészvilágításra, biztonsági világításra alkalmas por és páramentes LED lámpatest: fényérzékelő és teszt gomb

 

Használatuk a vészvilágító por és páramentes lámpatesteknek is nagyon egyszerű: a hálózati feszültség megléte esetén töltik a beépített akkumulátort, még akkor is, ha egyébként a lámpa le van kapcsolva.

 

Vészvilágító por és páramentes LED lámpatestek elekrtomos csatlakoztatása

Vészvilágító por és páramentes LED lámpatestek csatlakoztatása

 

Nem bátorítunk senkit, hogy szakképzettség nélkül 230V-os elektromos berendezéseket a hálózatra kapcsoljon, de rengetegen teszik ezt meg bátorítás nélkül is, így csak az a kérésünk, hogy előtte tájékozódjon :) Ezekkel a vészvilágító LED lámpatestekkel kapcsolatban szoktunk olyan visszajelzést kapni, hogy nem működnek rendesen a lámpák, azonnal leverik a Fi-relét! Ennek az az oka, hogy mindenki zsigerből köti a vezetékeket: 3 vezetéknyílás, akkor fázis, nulla, föld...

Nem minden esetben, hiszen itt a harmadik vezeték is a fázis vezeték, ide szokták az emberek bekötni a földelést, erre pedig teljesen természetes, hogy leold a Fi-relé, hiszen föld-fázis zárlatot csináltunk.

A helyes elektromos bekötése egy kicsit más ezeknek a por és páramentes lámpatesteknek, hiszen kell nekik egy fix fázis, mely az akkut tölti, illetve egy kapcsolható fázis vezeték is, mely a ledekhez van közvetlenül bekötve, így hagyományos villanykapcsolóval a szokásos módon is tudjuk üzemeltetni ezeket a LED lámpákat. Illetve nyilván egy nulla vezeték is, de ez egyébként is szükséges szokott lenni.

 

Por és páramentes LED lámpatestek raktárról

Mivel igen kedveltek ezek a ledes lámpatestek, így a legjobb ár-érték arányú típusokat folyamatosan, jellemzően nagyobb mennyiségben is raktáron tartjuk, így azonnal rendelhetőek, másnapra akár ki is tudjuk őket szállítani az ország egész területére.

A TOP termékek itt a cikk alatt is elérhetőek, a teljes kínálat pedig itt található: Por és páramentes LED lámpatestek.

Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 5 év
3840 lumen
160 lumen/Watt
1200 mm
120°
IP65
GX-Series IP65 vízmentes LED lámpatest (24W) 120 cm, természetes fehér, 4500K, 160+ lm/W
24 Watt Természetes
Raktáron: 12 darab
Ár: 12 690 Ft /darab
2.
TOP
Garancia: 5 év
5120 lumen
160 lumen/Watt
1500 mm
120°
IP65
GX-Series IP65 vízmentes LED lámpatest (32W) 150 cm, természetes fehér, 4500K, 160+ lm/W
32 Watt Természetes
Raktáron: 13 darab
Ár: 17 890 Ft /darab
3.
Garancia: 2 év
1800 lumen
100 lumen/Watt
600 mm
150°
IP65
IP65 por és páramentes Nano LED lámpatest (18W) 60 cm, természetes fehér, 4000K
18 Watt Természetes
Raktáron: 12 darab
Ár: 4 289 Ft /darab
4.
Garancia: 2 év
2400 lumen
100 lumen/Watt
1225 mm
150°
IP65
IP65 por és páramentes Nano LED lámpatest (24W) 125 cm, természetes fehér, 4000K
24 Watt Természetes
Raktáron: 15 darab
Ár: 5 850 Ft /darab
5.
Garancia: 2 év
3600 lumen
100 lumen/Watt
1525 mm
150°
IP65
IP65 por-és páramentes Nano LED lámpatest (36W) 150 cm, természetes fehér, 4000K
36 Watt Természetes
Raktáron: 19 darab
Ár: 7 389 Ft /darab
6.
TOP
Garancia: 2 év
IP65
120 cm-es
2 darab
Limea Slim IP65 por és páramentes armatúra 2 db 120 cm-es LED fénycsőhöz
Raktáron: 29 darab
Ár: 7 350 Ft /darab
7.
Garancia: 1 év
2100 lumen
105 lumen/Watt
580 mm
120°
IP65
MAH por és páramentes LED lámpatest (20W) 58 cm, természetes fehér, 4000K
20 Watt Természetes
5-7 munkanapon belül
Ár: 8 120 Ft /darab
8.
Garancia: 1 év
4200 lumen
105 lumen/Watt
1180 mm
120°
IP65
MAH por és páramentes LED lámpatest (40W) 118 cm, természetes fehér, 4000K
40 Watt Természetes
5-7 munkanapon belül
Ár: 12 550 Ft /darab
9.
Garancia: 1 év
5250 lumen
105 lumen/Watt
1480 mm
120°
IP65
MAH por és páramentes LED lámpatest (50W) 148 cm, természetes fehér, 4000K
50 Watt Természetes
5-7 munkanapon belül
Ár: 16 520 Ft /darab
10.
Garancia: 2 év
Por és páramentes LED lámpatest szereléséhez állítható szögű rögzítőszett
Raktáron: 10 csomag
Ár: 2 390 Ft /csomag
11.
Garancia: 5 év
7200 lumen
120 lumen/Watt
1200 mm
120°
IP65
Samsung Pro IP65 LED lámpatest, alu ház (60W) 120 cm, természetes fehér, 4000K, 120 lm/W
60 Watt Természetes
5-7 munkanapon belül
Ár: 26 990 Ft /darab
12.
Garancia: 2 év
5500 lumen
110 lumen/Watt
1535 mm
120°
IP65
TP Slim IP65 mennyezeti vízmentes LED lámpatest (50W) 153 cm, természetes fehér, 4000K
50 Watt Természetes
5-7 munkanapon belül
Ár: 10 160 Ft /darab
Vásárlói képek
LED armatúrák, por- és páramentes LED lámpatestek csarnok, raktár és parkoló világításhozV-TAC por és páramntes LED lámpatest kiváló fényereje a borospincében. Tároló fővilágítása por és páramentes LED lámpatestekkelPince fővilágítása por és páramentes LED lámpatestekkel LED fénycső világítja be a faházat

2 vélemény, értékelés

#1 - Gelencsér Sándor
2020/03/11, 19:41
Üdv!

Jó lett a videó, bár én nem por és páramentes LED lámpatestnek kerestem az oldalon, hanem LED armatúrának, ez a por és páramentes elnevezés tényleg ipari :) de végül megtaláltam. Mondjuk már nem most, hanem régebben, és vettem is belőle:

- csak tanúsítani tudom a videóban elhangzottakat, nekem garázs világításra is ez van felszerelve illetve a műhelyembe is ilyen lámpák kerültek, nevezetesen az F jelölésű típusok, bőségesen elegendő fényt biztosítanak.

- 40m2-es a garázsban 3 db 18 Wattos van felszerelve, több mint elég

- 30m2-es kis barkácsműhelyembe is 3 db van felszerelve, azok 48 Wattosak, oda is bőségesen elég, még az apró munkához is.

Annyit tennék hozzá a hány lámpa kell egy műhelybe kérdéshez, hogy minél több. Azaz ne csak a Wattal számoljunk, hanem próbáljunk meg minél több inkább kisebb teljesítmnyű lámpát felszerelni! Minél több pontból kapjuk a fényt annál kevesebb lesz az árnyék és annál kiegyenlítettebb lesz a fényerő az egész helyiségben.

Csak így továbbb, és köszi!
Sanyi
#2 - ANRO Épületdíszítés Kft.
2020/03/12, 09:17
Kedves Sándor!

Köszönjük szépen a pozitív és elégedett visszajelzését, örülünk, hogy megosztotta velünk vásárlásai során szerzett tapasztalatait.
A termékek elnevezése során mi is folyamatos dilemmával küzdünk, igyekszünk olyan nevet adni árucikkeinknek, hogy minden kedves vásárlónk a lehető legrövidebb időn beül megtalálja amit szeretne.

A műhelyben felszerelt lámpák számával kapcsolatban tett kiegészítését külön köszönjük!

Üdvözlettel, Tóth Viktor / ANRO Épületdíszítés Kft.

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
743.300+ elégedett vásárló
465.600+ raktáron lévő termék
195.200+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése