Rejtett világítás készítés

Utoljára frissítve: 2019 március 08, péntek Magazin: Bemutatók, tesztek
Rejtett világítás készítése polisztirol díszléc és led vonalfény segítségével
 

Csináld magad! Rejtett világítás

 
Egyre gyakoribb az igény szobafestéskor, lakásfelújításkor a különböző rejtett világítási megoldásokra. Rejtett világítást eddig csak spot lámpával és beépíthető lámpatesttel készíthettünk (recessed light) gipszarton álmennyezetekbe, vagy ha vonal alakú fényre vágytunk, akkor a neon csövekkel lehetett csak operálni.
 
Ezeknek az időknek azonban vége, mióta megjelentek a rejtett világításos díszléceink és a LED szalagok. A fenti rejtett világításos díszítés elkészítéséhez rejtett világításos díszlécet, LED szalagot, LED modulokat, LED modu és a modulok áramellátását biztosító 12V-os tápegységet használtunk fel.
 
A LED szalagok energiahatékonysága többszöröse a régi típusú mikroizzós fénykábelnek, a hagyományos fénycsővel (neoncsővel( vetekszik. Fényerejét tekintve, rejtett világításhoz az 5Watt fogyasztású LED szalagokat ajánljuk, pl. a 60 ledes (3528 SMD) LED szalag is ilyen, ezt használjuk ebben a cikkben is. A ledes megoldás mellett szól az is, hogy ledekből akár változtatható színű világítást is készíthetünk, a fehér LED szalagnál alig nagyobb beruházással!
 
Miért érdemes LED fényforrásokat használni: alacsony fogyasztás, nagy fényerő, hosszú élettartam!
 

Rejtett világításos polisztirol díszlécek:

 
A mennyezeti vagy oldalfali rejtett világítás készítéséhez a kifejezetten erre a célra készülő Rejtett világítás díszléceket ajánljuk valamint világítótestnek a különböző fényerejű és színű LED szalagokat.
 
A világítótest (LED modul / LED szalag)  elhelyezkedése a különböző díszléc megoldásoknál
 
A világítótest (LED modul / LED szalag) elhelyezkedése a különböző díszléc megoldásoknál:
 
  • Az első képen a mennyezeti rejtett világításos megoldást láthatjuk. Ebben az esetben a mennyezet és az oldalfal találkozásához ragasztunk be egy elülső núttal ellátott díszlécet, amibe a világítást építhetjük, akár a függönykarnis eltakarásával együtt is.
  • A második képen az oldalfali rejtett világításos díszlécek kialakítását láthatjuk, ekkor a karnistakarót vagy más oldalfali díszlécet egy felső núttal készítjük (oldalfali rejtett világításos díszlécek), ebbe fektethetőek a különböző világítási megoldások.
 

Ezek is érdekelhetik!

2 év
Poliuretán
40 mm
150 mm
200 cm
Oldalfali
7 290 Ft
-10%
2 év
XPS (zárt
50 mm
60 mm
125 cm
Oldalfali
870 Ft
2 év
Poliuretán
80 mm
60 mm
200 cm
Oldalfali
3 890 Ft
2 év
XPS (zárt
50 mm
120 mm
125 cm
Mennyezeti
1 450 Ft
2 év
XPS (zárt
50 mm
100 mm
125 cm
Mennyezeti
2 590 Ft
2 év
XPS (zárt
73 mm
165 mm
125 cm
Mennyezeti
1 866 Ft

Oldalfali rejtett világítás beépítése

 
Rejtett világítás - Méret felvétele Vízmérték segítségével mérjünk vissza a mennyezettől 25-40 cm-t, és húzzunk körbe a szobán egy vonalat. Ez a vonal fogja megadni a rejtett világítás kialakításához használt díszléc alsó ragasztási pontját. A mennyezettől való távolság függ a belmagasságtól, a díszléc méretétől és természetesen ízléstől is.
RV-s sorozatú díszléc használata esetén ezzel nem kell foglalkoznunk, azt ragaszthatjuk közvetlenül az oldalfal és a mennyezet találkozásához.
 
Rejtett világítás - Ragasztás, festés Vágjuk gérbe, majd kenjük be a lécek hátulját és csatlakozási pontjait ragasztóval. A megjelölt vonalra, vagy a mennyezetre ragasszuk fel a léceket. Várjuk meg míg a ragasztó megszárad. Fessük le, majd a festék száradása után ellenőrizzük az esetleges repedéseket. Szükség esetén fugázzuk ki, majd száradás után fessük le még egyszer tetszőleges színűre. Az átvilágítás ellen használhat alufóliaszalagokat a nútokban.
 
Rejtett világítás - LED világítás helyezés A ragasztó száradása után a kialakított nútba Tesa kétoldalú ragasztó segítségével ragasszuk be a LED modulokat, majd csatlakoztassuk őket a 12V-os tápegységhez. Világításként a SuperFlux LED spot modult ajánljuk, amely a mikroizzós fénykábelhez képest ötödakkora fogyasztást jelent, így a LED modulok ára már az első évben megtérül - számoljon!
 

Mennyezeti rejtett világítás beépítése

Polisztirol mennyezeti rejtett világítás díszléc beépítése A fenti megoldás hátránya, hogy alacsony szemöldökmagasságnál a díszlécet nem lehet felragasztani az ablak fölé, mert egyszerűen nincs rá hely.
A polisztirol mennyezeti rejtett világítás díszléceink (RV A/B/C) lehetőséget adnak arra, hogy ne csak az oldalfal mentén, hanem akár a mennyezeten is, mint egy karnistakarót felhasználva, az ablakok előtt is rejtett világítást készítsen!

A díszlécet ragasszuk fel akár a holkerlécet és a karnistakarót (az oldalfal és a mennyezet találkozásához, illetve karnistakaróként használva csak a mennyezetre), majd a díszléc speciálisan kialakított elülső nútjába fektessük bele a választott LED világítást.
 

Vásárlóink küldték:

 
KA-08/K/RV oldalfali rejtett világítás díszléc + fénykábel RV-10/C mennyezeti rejtett világítás díszléc + flexibilis fénykábel KA-01/K/RV oldalfali rejtett világítás díszléc + flexibilis fénykábel
 
KA-01/K/RV oldalfali rejtett világítás díszléc + flexibilis fénykábel RV-10/C mennyezeti rejtett világítás díszléc + flexibilis fénykábel RV-01/A mennyezeti rejtett világítás díszléc + flexibilis fénykábel
 
KA-01/K/RV oldalfali rejtett világítás díszléc + SuperFlux mini led modul kék és fehér színben RV-01/A mennyezeti rejtett világítás díszléc + LED szalag hidegfehér színben KA-11/K/RV oldalfali rejtett világítás díszléc + melegfehér LED szalag
 
 

Spot lámpás rejtett világítás

 
A LED vonalfényes rejtett világítás mellett természetesen a hagyományos, spot lámpás, vagy újabban LED spot lámpás rejtett világításhoz is minden szükséges terméket megtalálhatnak áruházunkban. A beépíthető lámpatestekről és a segítségükkel készíthető rejtett világításokról a Spot díszléc és LED lámpa Csináld magad! című cikkekben olvashatnak bővebben!
 
Rejtett világítás led lámpa és beépíthető lámpatest segítségével
 

Top termékeink 2024. április hónapban

Amíg a készlet tart! Nehogy lemaradjon!

 

LED-es rejtett világítás szerelése

 
Ebben a rövid leírásban a LED modulos rejtett világítást építjük be, a mennyezetre szerelt Rejtett Világításos díszléc nútjába. A rejtett világítás kialakításához 2 típusú LED modult és beltéri flexibilis LED szalagot fogunk használni, így legalább könnyen szemléltetni tudjuk a megoldások közötti megvilágítási és fényeloszlási különbségeket is.
 
  • Az első szakaszra LED modult építünk kétféleképpen. A bal oldali fal első felére: tartva a modulok közötti 10 cm-es távolságot (az eredeti összekötő kábelek hossza). A falszakasz második felére pedig szintén LED modul kerül, de úgy, hogy az összekötő vezetékeket lerövidítjük (összefogjuk egy kábelbilincs segítségével), kb 4-5 cm-re, így majdnem kétszer annyi LED fog világítani egy méteren.
  • A két sarkot (a szerelődobozok oldalait) 2-2 db kék színű LED modullal modullal emeljük ki.
  • A két sarok által közrefogott falszakaszra szintén LED modult építünk, a jobb és bal oldalon 5-5 db modul vezetékét lerövidítve, a maradék helyeken pedig az eredeti 10 cm-es távolságokkal.
  • A fal jobb oldalán lévő RV-s díszlécbe pedig a flexibilis LED szalagot használjuk.
 
A cikkben minden LED világítási megoldáshoz hidegfehér színű ledeket használunk, lévén a helyiség irodaként fog funkcionálni. Produktív tevékenységhez a természetes fehér és a hideg fehér fény jobban megfelel, a melegfehér színhőmérsékletű fények inkább otthoni, vagy pihenő - relaxációs helyiségek megvilágítására alkalmasak.
 
Balról jobbra: SuperFlux mini LED modul, 2.5 x 150 mm-es átlátszó kábelkötegelő, tápegység átalakító kábel, olló, Tesa 2 oldalú ragasztó, SuperFlux TriSpot led modul, kombinált fogó.  A Tesa kétoldalú ragasztójából  1 cm-es csíkokat vágunk.  Ezeket a centi hosszú csíkokat a SuperFlux mini LED modul hátujára ragasztjuk.  Mindegyik LED modul hátuljára ragasszunk 1-1 db kétoldalú ragasztó csíkot. 
 
A 10 cm-es összekötő vezetékek lerövidítése: első lépésben egy tekerjünk egy hurkot a vezetékből.  Igazítsuk el a hurkot úgy, hogy mindkét oldala hozzáérjen a LED modul oldalához.  Egy kábelkötegelőt húzzunk a hurok köré.  Szorítsuk meg a kábelkötegelőt, ezzel rögzítve a vezeték hosszát. 
 
A kábelkötegelő felesleges végét kombinált fogóval vágjuk le.  20 db SuperFlux mini lerövidített kábelekkel. Az eredeti 2 méter hosszból 115 cm marad.  A lerövidített kábelekkel szerelt SuperFlux mini led modulok.  Felül SuperFlux mini LED modulok rövid vezetékkel, alul az eredeti, 10 cm-es összekötő vezetékekkel. 
 
A szerelődobozból kilógó tápegység elosztó. Ennek egyik ágára fogjuk rászerelni a tápegység átalakítót.  Tápegység átalakító felszerelve. Ez az átalakító kábel teszi lehetővé, hogy a 12V-ot a LED modulhoz csatlakoztassuk.  A tápegység átalakító kábel végét áthúzzuk a rejtett világításos díszlécből kialakított szerelődoboz oldalán. Ha még emlékszünk, ezen van egy kisujjnyi lyuk.  A tápegység átalakító kimenetére most már csatlakoztathatjuk a LED modulokat. 
 
Az első kb. 80 cm-es szakasz a díszléc nútjába ragasztva.  Bal oldalon a SuperFlux mini 10 cm-es összekötő vezetékkel, jobb oldalon ugyanez a LED modul rövidebb (kb 3 cm-es) vezetékkel szerelve.  Jöhetnek a kék színű LED modulok a sarokra. Ehhez SuperFlux TriSpot ledet használunk. Ha a hármas led modulok hátuljára két db 1-1 cm-es csíkot ragasztunk, stabilabb lesz.  A SuperFlux TriSpot modul két oldalán szerelőfüleket találunk. Ez nagy segítség lehet ha a modulokat fel akarjuk csavarozni, most azonban ragasztva lesznek, valamint a díszléc nútjába sem férnek bele, így kombinált fogóval letördeljük őket. 
 
A hármas LED modulról letördelt fülek.  A SuperFlux TriSpot ledhez szükséget tápegység átalakító kábel.  Az átalakító kábelt csatlakoztassuk a tápegység 12V-os kimeneére, majd fűzzük át a díszlécen előre elkészített lyukon.  A sarkokat (a szerelődoboz két oldalát) kék színű LED modullal emeljük ki. 
 
A két darab kék színű SuperFlux TriSpot LED modul a sarokba építve.  A SuperFlux TriSpot modulokból 5-5 db-ot rövidebb vezetékkel építünk be. A vezeték rövidítésének első lépése.  Az összefogott vezetéket kábelkötegelővel rögzítsük.  Az 5 db TriSpot led modul rövid vezetékekkel 52 cm hosszra elegendő. Alapesetben (10 cm-es vezetékekkel) egy méteren 6 db modul világít. 
A beépített ledes rejtett világítás. Bal oldalon SuperFlux mini, majd ugyanez rövid vezetékkel. Szemben lévő falon SuperFlux TriSpot led modul, jobbról-balról 5-5 db rövid , a többi 10 cm-es összekötő vezetékkel. Jobb oldalon flexibilis LED szalag (60 db led/méter).  A SuperFlux mini lényegesen jobban mutat ha sűrűbben vannak a LED modulok. Egy kicsit drágább, de még mindig ez a legjobb ár/érték arányú megoldás.  A SuperFlux TriSpot modulok, két szélen rövid vezetékkel, középen hosszú (10 cm-es) vezetékkel.  Ez pedig a LED szalagnak a fénye. A méterenként 60 db lednek nincs ellenfele. Igaz ezt árban is meg kell fizetni. 
 
A szerelődobozoknak az alsó nyílásait egy 10 cm x 10 cm-es polisztirol léc darabbal takarjuk el. Ebbe a lécbe készítünk egy furatot, amelybe egy beépíthető lámpatestet helyezünk, ebbe fogjuk a lefelé világító LED lámpákat beépíteni. Lássuk, hogyan:
 
A négyzet alakú polisztirol lapok, beépíthető lámpatest és a körkivágó.  Az első furat elkészült. A négyzet alakú lapok oldalából is vágni kellett egy kicsit, hogy beférjen a számára kialakított nyílásba.  A négyzet alakú polisztirolba helyezett beépíthető lámpatest és a LED lámpa.  Az összeszerelt lámpatest a szerelődoboz aljának takarására. 
 
Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 2 év
XPS (zárt
190 mm
50 mm
125 cm
Spot
Beépíthető lámpatesthez SV-01 - 19 cm
Raktáron: 2.5 méter
Ár: 2 240 Ft /méter
2.
Garancia: 2 év
XPS (zárt
46 mm
78 mm
125 cm
Oldalfali
KA-12/K Rejtett világítás - oldalfal
2 munkanapon belül
Ár: 781 Ft /méter
3.
Garancia: 2 év
XPS (zárt
50 mm
76 mm
125 cm
Oldalfali
KA-13/K Rejtett világítás - oldalfal
2 munkanapon belül
Ár: 707 Ft /méter
4.
Garancia: 2 év
XPS (zárt
40 mm
96 mm
125 cm
Oldalfali
KA-21/K Rejtett világítás - oldalfal
2 munkanapon belül
Ár: 1 118 Ft /méter
5.
TOP
Garancia: 3 év
980 lumen
102 lumen/Watt
12 Volt DC
120 ledes
RA>90
LED szalag beltéri 3528-120 (12 Volt) - hideg fehér CRI=90
9.6 Watt Hideg fehér
Raktáron: 2305 méter
Akciós ár: 1 690 Ft /méter
-15%
6.
TOP
Garancia: 2 év
XPS (zárt
53 mm
120 mm
125 cm
Mennyezeti
RV-01-A Rejtett világítás díszléc - mennyezet
Raktáron: 48.75 méter
Ár: 1 051 Ft /méter
7.
Garancia: 2 év
XPS (zárt
53 mm
107 mm
125 cm
Mennyezeti
RV-03-A Rejtett világítás díszléc - mennyezet
3 munkanapon belül
Ár: 1 051 Ft /méter
8.
TOP
Garancia: 2 év
XPS (zárt
53 mm
120 mm
125 cm
Mennyezeti
RV-07/A Rejtett világítás díszléc - mennyezet
Raktáron: 55 méter
Ár: 990 Ft /méter
9.
Garancia: 2 év
XPS (zárt
50 mm
120 mm
125 cm
Mennyezeti
RV-08/A Rejtett világítás díszléc - mennyezet
Raktáron: 2.5 méter
Ár: 1 051 Ft /méter
10.
Garancia: 2 év
XPS (zárt
53 mm
120 mm
125 cm
Mennyezeti
RV-10/A Rejtett világítás díszléc - mennyezet
2 munkanapon belül
Ár: 1 400 Ft /méter
11.
Garancia: 2 év
XPS (zárt
33 mm
55 mm
125 cm
Oldalfali
RV-11/A Rejtett világítás kiegészítő léc
Raktáron: 47.5 méter
Ár: 493 Ft /méter
12.
Garancia: 2 év
XPS (zárt
35 mm
53 mm
125 cm
Oldalfali
RV-12/A Rejtett világítás LED szalag tartó díszléc
Raktáron: 100 méter
Ár: 493 Ft /méter
Vásárlói képek
Nappali rejtett világítás polisztirol díszlécbenTetőtéri nappali rejtett világításNappali rejtett világítás tetőtéri falonSüllyesztett és falon kívüli spotlámpák gondoskodnak a konyha fővilágításárólSzép fehér konyha modern stílusban, led világítós díszléccelDíszléc a nappaliban LED szalagos rejtett világításozNappali világítós díszléc felragasztvaHatszög alakú álmennyezet süllyesztett spot világításhozÁlmennyezet ledvilágítássalÁlmennyezet süllyesztett spot világítással és díszlécekkel.RV1 díszléc dekoratív véglezárásRV1 rejtett világítás díszlécRejtett világítás díszléc led szalaggalRejtett világítás díszléc fény nélkülRejtett világításos díszlécek LED szalaghozRejtett világítás: a díszlécbe alu profil is lett beragasztva, ezzel csökkentve a led szalag hőjét (működés közben akár 50 fokosra is felmelegszik)Távirányítóval szabályozható nappali világítás: 22 m led csík alu profilban, 2 db tápegységgel, rádiós távirányítóvalTágas nappali természetes fehér fényű led világítással

212 vélemény, értékelés

#1 - Hetényi Gyöngyi
2009/03/19, 14:45
Engem érdekelne a rejtett világítás, de gyakorlatilag semmit nem tudok róla.Ehhez nem kell villanyáram? Elég ez a flexibilis cső? Vagy kell hozzá konnektor?Itt a honlapon nagyon jókat láttam.Szeretném tudni hogy kell csinálni.Kérem tájékoztassanak.Köszönöm Üdv HGY
#2 - Tályai Gábor
2009/03/19, 14:45
Kedves Gyöngyi!
Villanyáram természetesen szükséges hozzá - ehhez kell majd csatlakoztatni a flexibilis fénykábel 220 V-os csatlakozóját. Amennyiben nincs kiépített konnektor a mennyezet közelében (de valljuk be, miért is lenne ) érdemes az egyik fali (vagy mennyezeti) elektromos dobozból kivezetni egy 220V-os ágat, majd ezt rákötni a távirányítható dugaljra, így fény kapcsolása is egyszerûvé válik. Ezután elvégezhetek a festési munkálatok, felhelyezésre kerülhet a fénykábelt tartó és elrejtõ díszléc. Majd ha minden ragasztott/festett felület megszáradt, belehelyezhetõ a díszlécbe a fénykábel, csatlakoztatható a kiépített dugaljra, és a távirányítóval könnyedén kapcsolható.
#3 - Rácz Béla
2009/03/19, 14:45
Az lenne a kérdésem, hogy a flexibilis fénycsõ (amit reklámoznak is az oldalukon) nem fogyaszt-e sokat? A termék adatlapján 16 W/m-t találtam.
#4 - Tályai Gábor
2009/03/19, 14:46
Tisztelt Rácz Béla!

A termék adatlapján jól van feltüntetve (16,1 W/m) a fénykábel fogyasztása. Ez egy 5x4 m-es átlag méretû szobában 5+5+4+4 m x 16,1 W= 290 W, ami valóban nem kicsi fogyasztás, de vegyük figyelembe, hogy ez a fény csak hangulatvilágítás, így valószínûleg nem fog egész nap üzemelni.

Kisebb fogyasztású (kis feszültségû) LED elemekkel szerelt termékeink hamarosan az internetes áruházba is kikerülnek - azonban a LED-es termékek jelenleg még nem az olcsóságukról híresek. A VedonLed 3 diódás, nagy fényerejû
rendszereibõl például alapkiépítésben kb. 7500 Ft/m-es ÁFA-s áron kapható. A VedonLed-es etrmékeket azonban meg fogjuk bontani, mert 4 db modult elegendõnek tartunk rejtett világítás készítéséhez (eredetileg a gyártó 8 db modult ajánl) így az ára is felezõdni fog.
#5 - ANRO 3000 Kft
2009/03/19, 14:47
Egy új termékkel bővült a választékunk azoknak akik nagyobb kezdõ befektetéssel, de kisebb fentartási költséggel igyekeznek rejtett világítást készíteni. A flexibilis fénykábelből már kapható LED-es is. Ez ugyanúgy néz ki, és ugyanúgyszerelhető mint a mikroizzós, de a fogyasztása csak 5 W/m, az ára azonban 5000 Ft körül alakul méterenként.
#6 - Kósa Roland
2009/03/19, 14:48
Vettünk Önöktől fénykábelt. Kérdésem a következő: azt a nagy batár dugvillát hová tegyem? Nincs igazán helye a díszlécben.
#7 - Villany
2009/03/19, 14:48
levágni, direktbe kötni
#8 - Tályai Gábor
2009/03/19, 14:49
Tisztelt Kósa úr!

Villany nevű olvasónk röviden tömören már leírta a válasz, én sem sokat tudok ehhez hozzátenni

Amennyiben a fénykábelt rejett világításhoz vásárolják és a mennyezeten, oldalfalon már van kialakítva valamilyen villamos doboz - nem szükséges betápszettet vásárolni, elegendő csak a fénykábel.

A fénykábel végét csak egyszerűen szigetelő szalaggal tekerjük körbe, biztosítva az érintésvédelmet. A másik végén a mûanyag burkolatot lecsupaszolva hozzáférünk a fénykábel két gerincvezetékéhez, amit közvetlenül ráköthetünk a 220 V-ra.

És még egy trükk amire semmiféle garanciát nem vállalunk:
ILYET SOHA NE CSINÁLJON!
A fénykábel méterenként végható, ám a legritkább esetben szokott előfordulni, hogy pontosan X méter kell belőle. Ha hosszabb és két vágási pont között elvágjuk, az utolsó néhány izzó vagy led nem fog világítani.
Megoldás:
Húzzuk ki a kábelt a konnektorból és vigyük ki olyan helyre ahol még véletlenül sincs áram. (Érdemes tudni az áramról, hogy ő nagyot üt, ámde mi nem tudunk neki visszaütni...) A fénykábel elejét vagy végét (ahol nem világít) bontsuk meg, csupaszoljuk vissza az egyik középső átvezetõ drótig. Ilyen átvezetõk vannak minden két izzó/led között. Majd az átvezető drótot kössük a lecsupaszolt gerincvezetékre. Hogy melyikre, az majd bekapcsolás után derül ki, ha továbrra sem világít az adott szakasz, vagy áram nélkül marad az utca, akkor a másikra kellett volna. Ha sikerül a beavatkozás, próba után gondoskodjunk az érintésvédelemről.

A fenti átalakításhoz mindenképpen csak hozzáértő ember fogjon hozzá.
#9 - Juhász Csaba
2009/03/19, 14:49
Nagyon bátor leírás :) de működik!
#10 - Antal László
2009/03/19, 14:50
Karácsonyról kimaradt másfél tekercs fénykábel. Azért csak másfél, mert a kimaradt részt feltekercseltük és betettük egy dobozba, és szépen túlmelegedtek. A maradék rész szépen világít, de nem akarom kerülgetni azt az 5 métert. Inkább hozzátoldanám a másikhoz.
Ezek szerint toldószettre sincs szükség? Elég ha a 10 méteres végét lecsupaszolom, levágom a másik 10 m-es működő felét és hozzákötöm?
A fentiekbõl ezt szűrtem le, kérem válaszoljanak, hogy hozzákezdjek-e, jó lesz-e!

Köszönöm!
#11 - Tályai Gábor
2009/03/19, 14:50
T. Antal László!
Ha van egy kis elektronikai érzéke, nyugodtan kezdjen hozzá, mûködni fog. Nem szükséges a toldószett, de megkönnyíti a munkát - a mûanyag lehántása helyett csak egy duplaszárú tüskét kell beledugni a fénykábelek csatlakozó részébe, és már kész is a csatlakozás.
Sok sikert!

ps.: ha véletlenül nem sikerülne, árulunk 15 m-es fénykábelt is :)
#12 - Erdei-Nagy Alexandra
2009/03/19, 14:51
Tisztelt Tályai Gábor!

Engem is nagyon érdekel a rejtett világitás, viszont van pár dolog, amivel nem vagyok tisztában.
A diszléc elbirja a fénykábel súlyát? Nem szakadhat le? Nem tudom pontosan milyen anyagból készülnek a lécek, de ugye nem olvad meg a kábeltől?
#13 - Tályai Gábor
2009/03/19, 14:52
Tisztelt Erdei-Nagy Alexandra!

Természetesen a díszlécek úgy vannak kialakítva, hogy elbírják a fénykábel súlyát, bár méterenként az a 15-20 dkg úgysem túl sok.

A lécek polisztirolból készülnek, de a fénykábel (akár a mikroizzós, akár a ledes) nem termel sok hőt, 35-40 foknál még nyáron sem melegszik jobban, mégi inkább a LED modulokat jánljuk a polisztirol díszlécekbe.

A fénykábelt a krokodil klipekkel szerelhetjük a falra, ott biztosan nem olvaszt meg semmit.
#14 - MSony
2009/03/19, 14:53
Szevasztok!

Érdekel a stukkóvilágítás, csak gondom van vele, hogy drága dolog. Nekem 50 m kellene. Ha 5W/m-est veszek, az cirka 150 rugó, a fogyasztása meg 250W. Ha 16W/m-est veszek az csak 30 rugó viszont a fogyasztása 800W. Kiesz a vagyonomból. És az lenne a célom, hogy napelemről működtessem. Namost ezt hogy lehet összehozni, és mekkora akkumulátor kellene hozzá?
#15 - Zénó
2009/03/19, 14:53
Sziaztok!
Ez a napelems dolog engem is érdekelne, de Magyarországon ennek még nincs tradíciója. Jobb helyeken állami támogatást is adnak a megújuló energiaforrások használatára - nálunk (legjobb tudomásom szerint) nem.
Mindenképpen a kisebb fogyasztásút vedd ha napelemről és/vagy sokat akarod használni. Az akkumulátor méretéről sajnos nincs információm.
#16 - Ani és Robi
2009/03/19, 14:54
A festők péntekre felrakták a közepes RV léceket, és még aznap üzembe tudtuk helyezni a kész rejtett világítást... azóta is csak ámuldozni tudok. Késő este már zavaró a csillár, de valami fény mégiscsak kell a szobába és ez pont megfelelő. Ráadásul senkinek sem világít a szemébe :)
#17 - Endre
2009/03/19, 14:54
Sziasztok!

Alkalmas-e a rejtett világítás főfénynek, vagyis egy kb 4x4m-es helységet be lehet-e világítani vele? A fórum alapján úgy látom, hogy ez csak hangulatvilágításnak használható és a fényereje kevés ahhoz, hogy önálló világításként használjam.
Kapcsolódó kérdés: a ledes fénycsőnek mennyivel nagyobb a fényereje (ha egyáltalán nagyobb)?
#18 - P. Béla
2009/03/19, 14:55
Tisztelt Tályai Gábor!

Arra szertnék választ kapni, hogy lehet-e két darab fénykébel toldásához kábelt/vezetéket használni?
#19 - Tályai Gábor
2009/03/19, 14:55
Tisztelt P. Béla!

Igen, lehet. A toldásoknál le kell csupaszolni egy kicsit a fénykábel mûanyag burkolatát, majd a két vezetéket már lehet is toldani akár direktben is, akár vezeték betoldással is.
#20 - T Enikő
2009/03/19, 14:57
Tisztelt Tályai Gábor!

Mi is gondolkozunk rejtett világítás használatáról. A helyzet a következő: a több, mint 6,5 méter széles és és 6 m hosszú nappalink mennyezetére egy kb. 3 méter hosszú és 1,5 m. széles piskóta alakú gipszkarton álmennyezetet szeretnénk tenni, amelyben több sülyesztett spotlámpa lenne elhelyezve. Viszont a piskóta oldalába (mivel sa sülyesztett pot miatt a "forma" kb 15 cm mély lesz) tekernénk fénykábelt. Kérdésem, hogy a díszléc - amit körbe a piskóta oldalára ragasztanánk - hajlítható e vagy csak fal mentén,egyenesen használható? Illetve ha nem hajlítható, hogyan lehet rögzíteni a gipszkartonba?

Segítségét előre is köszönöm
#21 - Tályai Gábor
2009/03/19, 14:58
Tisztelt T. Enikő!
A KA sorozatú díszlécekből lehet rendelni olyat amelyik puha, hajlítható anyagból készül. Ezeket (ha nem túl szűkek az ívek) fel lehet ragasztani a "piskóta" oldalára.
A KA-08-as díszlécet tudnám hirtelen ajánlani, az ennél nagyobb méretű lécek már gyűrődnek íveléskor.
Ragasztáskor mindenképpen valamilyen gyorsan kötő ragasztót (melegpisztoly) ajánlok.
#22 - SzPisti
2009/03/19, 14:58
Helló
Rejtett világítással kapcsolatban egy ötlet valakinek talán megtetszik.
Nálunk a fénykábel kapcsolásához fényerõszabályozós kapcsolót használtam. Igaz ez plusz költség, típustól függően (3000-6000 Ft) de szerintem megérte.Nagyon hangulatos,hogy beállítható a kívánt fényerő. Tudomásom szerint viszont csak az izzós kivitelezésű (16,1W/m) kapcsolható így a ledes nem. Kapcsoló vásárlásakor figyelembe kell venni a felhasznált fénykábel össz.teljesítményét! Az árammal pedig csak óvatosan!!!
#23 - Szekeres Lászlóné
2009/03/19, 14:59
Szeretném tudni,hogy 5m2-ter álmenyezetre mennyi spotlámpát tegyünk? Előre is köszönöm . Sürgős!!!!
#24 - F. Tamás
2009/03/19, 14:59
Tisztelt Tályai Gábor!

Az izzós fénykábel valóban használható fényerőszabályozóval?
#25 - Tályai Gábor
2009/03/19, 14:59
Tisztelt F. Tamás!

Azt gondoloh, hogy igen, bár nincs tapasztalatom ezzel kapcsolatban. Remélem valaki meg fogja tudni erősíteni/cáfolni itt a fórumon.

Más kérdés, hogy leszabályozás nélkül sincs túl nagy fénye.
#26 - SzPisti
2009/03/19, 15:02
Nálunk több mint egy éve működik fényerőszabályozóval. Érdemes-e szabályozni, hát azt meg mindenki maga döntse el miután látta a teljes fényerejét a világításának. Példának: 4x5-ös szobába körbe kell 18m világító cső ami majdnem 290W, szerinem ez nem is kevés.
#27 - Balassi Dávid
2009/03/19, 15:02
Tisztelt Tályai Gábor!

SzPisti 2007-10-24-ei hozzászólásában az áll, hogy fényerőszabályozás rejtett fények esetében csak az izzós kivitelhez kapcsolahtó, ledeshez nem. Bár nem olcsó, de megtérülési, élettertami szempontok miatt mi a LED-es rejtett fényt részesítenénk előnyben, de a hangulat fokozása miatt fontos lenne a fényerő szabályozása is! Kérem tegye tisztába a kérdést!
Válaszát előre is köszönöm!
#28 - Tályai Gábor
2009/03/19, 15:02
Tisztelt Balassi Dávid!

Sajnos a fényerőszabályozós használatot még mikroizzós fénykábelnél sem tudtam kipróbálni (idő és fényerőszabályozó hiányban), én is a fórumon elhangzottakra tudok csak hagyatkozni.

Megpróbálom elérni a beszállítónkat és érdeklődni e dolog után, de az a tapasztalatom, hogy így karácsony előtt már csak ígérik visszahívást a cégek. Van olyan beszállítónk aki november közepe óta már zárva van.

Amint tudok valami konkrétat, megosztom itt a fórumon, és addig is kérek mindenkit, akinek lehetősége van rá, próbálja ki és ossza meg velünk.
#29 - Balassi Dávid
2009/03/19, 15:03
Az információt előre is köszönöm! Természetesen januárig már mi sem kezdünk bele a világítás kialakításába, de nagyon fontos lenne ezt tudnom, hiszen szerintem ez a lényege az egész rejtett fénynes világításnak! Nem utolsó sorban pedig sok tízezer forint múlik rajta!
#30 - LybraSystems
2009/03/19, 15:04
Üdv mindenkinek! A következő igény elé állítottak: jó lenne, ha változtatni lehetne a színeket. Ha valaki tud segíteni, azt köszi előre is. A fényerő szabályozás meg szerintem más fajta dimmerel megoldható, mint ahogyan a fénycsövekhez is másik fajta kell, mint az izzólámpákhoz. Most rakunk épp egy távirányíthatót. Remélem tuti lesz.
#31 - Tályai Gábor
2009/03/19, 15:04
Tisztelt LybraSystems!

A fény színének szabályozása szerintem nem lehetséges, ahhoz különböző színű mikroizzók vagy LED-ek szükségesek. Az izzó által leadott fény hullámhossza szerintem konstans.

Ezt az egyik kedves vevőnk a napokban úgy oldotta meg, hogy két fénykábelt is vásárolt (piros/sárga), külön áramkörre kötötte két távirányítható aljzatba (A jelű, ill. B jelűbe) majd azt kapcsolja külön külön aszerint, hogy melyik fénnyel szeretne világítani.
#32 - Szabó Attila
2009/03/19, 15:05
Tisztelt Tályai Gábor!

Engem az érdekelne ha főfénynek használnám a fénycsöves megoldást akkor nem menne -e rá a gatyám a villanyszámlára, persze a led-es verzióra gondoltam, valamint kérdezném hogy kivitelezhető lenne e Ön szerint hogy mint egy 1,5m x 0,5 m es fakeretet( mint egy mintamentes képkeret) belogatok a plafon közepéről 4 helyen rögzitve max 15 cm-re a plafontól és ebbe a keretbe lenne felülröl elhelyezve a világítás. mint egyfajta csillár funkciónálna.. és hogy lehet e az eredeti csillárnak kivezetet vezetékekből valami alig látható izléses vezetéket varázsoltatni amire rákötöm ezt a fénysort.. és kb mennyibe lenne ezt az egész balhét valakivel megcsináltatni..már "lejártam a lábam" a neten de egy izléses csillárt nem láttam ami visszafogott lenne.. azért gondoltam erre a verzióra

válaszát elöre is köszönöm..

tisztelettel

Szabó Attila
#33 - Tályai Gábor
2009/03/19, 15:05
Tisztelt Szabó Attila!

A flexibilis fénykábelből még a ledes verzió sem ad elég fényt főfénynek. Sajnos csak dekorációs megvilágításra elég a fényük.

Ettől eltekintve az ötlet kivitelezhetőnek tűnik számomra :)
#34 - Szabó Attila
2009/03/19, 15:05
még egy kérdés.. van olyan ledes világítás ami alkalmazható föfénynek..vagy minden ledesvilágítás inkább csak jelzőfény?

tisztelettel

Szabó Attila
#35 - Tályai Gábor
2009/03/19, 15:06
Természetesen van olyan ledes világítási megoldás, ami főfénynek is használható, gondolhatunk itt a hagyományos E27-es foglalatban is építhető LED-es izzókra és ezer másik termékre, a LED-nek manapság elég nagy forgalma van, de 1-2 dolgot érdemes róla tudni:

- jelenleg még drága (érdemes egy összevetést készíteni az ár / fogyasztás arányról mert van olyan világítási helyzet ahol sokat spórolhatunk a drágább, de olcsóbban fenntartható LED-ekkel)

- az igazán időtálló LED-es világításhoz nem túl jók a 220V-ba helyezhető LED-es lámpák, mert hamar kiégnek a váltóáram ingadozásaitól. A megoldás: kisfeszültségű betáplálás 12/24 V-os, kisfeszültségű LED modulokkal - így érhető el az alacsony fogyasztás, nagy fényerő és a hosszú élettartam.

- Az áruházunkban kapható VedonLED-et pl. reklámtáblák kialakítására, világítására ajánlják, élettartamra vomatkozó adat: 2 év FOLYAMATOS világítás után is megmarad a LED-ek fényerejének 70%-a.

Főfénynek a LED lámpákat ajánlanám.
#36 - Szabó Attila
2009/03/19, 15:06
köszönöm az információt.. egész nap a neten lógok de le a kalappal az önök oldala elött.. kevés az olyan oldal (világ szinten)ahol tényleg választ lehet kapnak az érdeklődök..sok helyen ott a mail cím, de választ 10-ből egytől kapni..., ezzel szemben önök magasan a legjobbak között vannak informálás terén..

köszönöm:)
#37 - Szabó Attila
2009/03/19, 15:06
tényleg utolso kérdés és utána nem huzom az idegeit a led del kapcsolatosan...

ön írta hogy hogy kell egy 12/24 v-os kisfeszültésgű led modul.. ez a modul benne van azokban a led "csillárokban" amelyek alapjáraton is ledre vannak tervezve..pl a következő linkben látható ledvilágításban?

www.lamparendeles.hu

köszönettel

szaboattila
#38 - Tályai Gábor
2009/03/19, 15:06
A termékleírásból minden kiderül, csak az ami fontos az nem

Véleményem szerint ez 220V-ra köthető közvetlenül, ha nem az lenne, gondolom jelezték volna hogy kell még hozzá egy trafó.
Illene komolyabban utánanéznem, de idő hiányában most csak találgatni fogok:
- kisfeszültségű led modul vagy lámpa esetében az egész világítási rendszer egy 12V-os transzformátorról kapja az áramot, minden led párhuzamosan van kapcsolva. A transzformátor kiegyenlíti az áramingadozásokat -> hosszabb életű termék.

- nagyfeszültségű megoldás: közvetlenül a 220V-ra sorosan kapcsolnak mondjuk 20 db led-et, így mindnek jut 11V -> úgy lehet bekötni mint a hagyományos csillárokat, lámpákat.

Remélem tudtam segíteni.
#39 - Juhász Kitty
2009/03/19, 15:07
Üdvözlöm. Érdeklődni szeretnék, hogy a fénykábelt mennyire lehet könnyen hajlítani? Főként a sarkokra gondolok, hogy nem-e fog esetleg megszakadni, ha a szoba 4 sarkánál 90fokba megtörjük? Köszönettel!
#40 - Tályai Gábor
2009/03/19, 15:07
Kedves Juhász Kitty!

Természetesen a sarkokba minden további nélkül meg lehet hajtani a fénykábelt a törés veszélye nélkül.
Tipp: ha nagyon merev a kábel, érdemes letekercselve egy kicsit bekapcsolni, mert egy kis meleg hatására jobban alakíthatóvá, rugalmasabbá válik a műanyag burkolat.
#41 - Sanyi
2009/03/19, 15:07
Tisztelt Tályai Gábor! Szeretném megcsinálni a rejtett világítást az RV-01/A-ból. A kérdésem az lenne mennyi kell belőle egy 5×5-ös szobához, ha az ablaknál 18cm a kiugrás? Ez használható-e karnistakarónak is? Valamint a Vedon led belefér-e az RV-01/A vájatába, és milyen távolság ad szép megvilágítást? Egy 10 cm táv betartása mellet mennyi kell belõle és hány 12V-os trafó? Esetleg az összeszerelést meg lehetne oldani? Előre is köszönöm, és bocsi ezért a sok kérdésért.
#42 - Slux
2009/03/19, 15:08
Kedves Tállyai úr!

Először is gratulálok a honlaphoz. Én is ilyesmit szerettem volna, de a harmadik designertől sem sikerült kihozni...

Mivel rövidesen megkezdjük a keleti cégek által -sem- gyártott LED sorok készítését, melyek az Ön(ök) termékeihez -is- kiválóan illeszthetők, megpróbálok segíteni a témában. Néhány alapvető dolog:
1. A(z egyik) legjobb megoldás az a világítás, ahol a fényforrás(ok) nem látható(k)! Ezért is jó az RV léc!
2. A LEDek fényereje szabályozható!
3. RGB-s ledsoraink pl. egy távirányítóval 264 színben szabályozhatók! (Nem olcsó, de gyönyörű, csodálatos hangulatot varázsol a helyiségbe, + nincs a szominak!)
4. Fontos! Minden nehezen javítható világításnál figyelembe kell venni, hogy a hálózati feszültség "naponta néhányszor" 270 (!) Volt is lehet! (VET)
Ezért -se(!)- kössön sok-sok LEDet 230 V-ra!
Gyakorlatilag csak a stabil táp való hozzá, vagy egy olyan stabilizátor, amilyet a fentiek miatt gyártunk...
5. Infrafűtőlapokhoz és a saját fejlesztésű speciális
fény infrákhoz keresek szép szegőket. Azt hiszem az RV sorozatot szívesen fogjuk alkalmazni/ajánlani!

Örülök, hogy segíthettem. További sikereket! SLux
#43 - Tályai Gábor
2009/03/19, 15:08
Kedves SLux!

Kérem keresse fel cégünket egy részletes bemutatkozóval, szállítási feltételekkel és árajánlattal.
Köszönjük: ANRO
#44 - Tályai Gábor
2009/03/19, 15:08
Tisztelt Egybegyűltek
Villanyszerelésben jártasak / elektroműszerészek segítségét kérném:
az egyik kedves vevőnk fél méteres fénykábel darabokkal szeretne világítást készíteni polcok mögé, le is vágta a fénykábeleket, megoldotta, hogy világítson, viszont a fél hosszúság miatt a kábel fényereje is dupla.
A kérdés:
mekkora ellenállást kell, hogy bekössön 220V-os feszültség esetén (eredetileg 36 db öszesen 16W fogyasztású izzó) 18 darab izzóhoz, hogy az eredeti fényerőt érje el?

Köszönöm!
#45 - Sanyi
2009/03/19, 15:08
az én felvetésemre is kérnék választ
#46 - Tályai Gábor
2009/03/19, 15:08
Kedves Sanyi!
Elnézésedet kérem, nem vettem észre a hozzászólást.
RV-01/A ból egy 5x5 méteres szobába 20 m szükséges, plusz 1 szálat mindenképpen a gérvágások miatt. Ha karnis takarás is szükséges van, akkor még egy szálat érdemes rászámolni. Természetesen az RV-01/A-t lehet karnistakaróként is használni, a mennyezetre ragasztani.
A Vedon led beleférni ugyan belefér az RV-01/A-ba is, de nem mutat túl jól benne, a fény a kis lécmagasság miatt nem tud érvényesülni, imkább az RV-01/B vagy RV-01/C-t tudnám jobban ajánlani.

A ledek egymástól való távolsága 10 cm, így a 20 m-re 200 db-ra lenne szükség és ha jól számolom ezt egy 60W teljesítményű trafó meg is tudja hajtani.

Remélem semmit nem hagytam ki :)
#47 - Sanyi
2009/03/19, 15:09
Ha jól értelmezem a 20 m-re a 200 db ledet és a vedon vízálló led modulból akkor 67 db-ot kell venni és ehez kell még egy 60w teljesítményű trafó? Vagy lehet kapni magában led égõt és ebbõl kell 200 db-ot sorba kötni mind a 2 formációnál. Ha rendelésre kerül a sor lehet úgy kérni hogy készre szerelve vagy ezt magának kell megoldania az embernek? Elnézést ezért az aprólékosságért de teljesen analfabéta vagyok ehhez a dologhoz, valamint a lakóhelyemen ha megkérdem egy villamosági boltban, csak néznek az emberre..
#48 - Tályai Gábor
2009/03/19, 15:09
A Vedon led modul (de nem biztos, hogy ezt fogjuk továbbra is forgalmazni) 3 db LED diódát tartalmaz 1 foglalaton belül. A foglalatokat kell / lehet egymástól 10-20 cm-re elhelyezni, így ebből kell 200 illetve 100 db - nem olcsó mulatság. A led modulok készre vannak szerelve 10 cm-es bontásban, ha ez nem megfelelő, a helyszínen bele lehet toldani annyi plusz vezetéket amennyire szükség van. Egy modul (Vedon led esetén) a fogyasztás 0,3 W így a 200 db-os megoldás (10 cm-es modultávolsággal számolva) egy 200 x 0,3 W-os (60 W) trafót igényel.

Semmi gond, nyugodtan kérdezzen, valószínűleg egy cikk is kikerekedik belőle a végén, így minden fontos információ egy helyen lesz.
#49 - Sándor László SLux
2009/03/19, 15:09
Kedves Tállyai úr!

1. Polcvilágításra nem javaslom a fénykábelt! Baleset- veszélyes, tűzveszélyes és -ott- rövid életű lesz!
2. Részletes bemutatkozót kért: egyelőre rendelésre készítünk polcvilágító, illetve "falmosó" LEDsorokat, NapFény berendezéseket, Infrafűtőlapokat és ilyesmit. A takarékos, szép és hatékony világítás illetve fűtés a hobbim és a munkám. Honlapjaink elkészítése után kezdjük a gyártást. Partnereink egyedi lehetőségeket kapnak, így segít a többi termék eladásában.
Mottó 01: "A fény ad el mindent, mi pedig a fényt!"
Termékeink 75 %-a saját fejlesztés! (Magyar.)

Kedves Sanyi!
Célszerű az igényhez, és a lehetőségekhez szabni a ledek típusát, számát, színét, stb. Egyenletes, szép fénysoroknak nem minden led alkalmas! 05.11-én már említettem néhány fontos tudnivalót a ledekhez. Erre most olvasom, hogy 60 W trafó, meg ilyenek...
Szívesen segítek, de ahhoz sokkal több infó kell.
Üdv: SLux - www.labfutes.hu -
#50 - Sanyi
2009/03/19, 15:09
Kedves Sándor László! Mint előzőekben megírtam egy 25 m2-es szobába szeretnék egy szép és viszonylag olcsó és alacsony működtetésű rejtett világitást csinálni. Ha ebben ön tud segíteni,azt megköszönném.
#51 - ANRO 3000 Kft
2009/03/19, 15:10
Eddig értettem, most már nem annyira. Megnéztem a honlapotokat, de azon semmiféle világítási megoldás nincs. Most akkor mi a helyzet a watokkal :)

Nekünk 1ébként fénykábellel van megoldva a polcvilágítás (bútorlap aljára van felklippezve) de se bele nem akadunk, se nem melegszik Ön azonban azt írta, hogy tűzveszélyes? Mitől gyullad ki, ha nem melegszik?
Kérnék egy megnyugtató választ.
#52 - SLux
2009/03/19, 15:10
Kedves Sanyi!

Nem fogom rontani az ANRO üzletét azzal, hogy a fórumán kötök bótot!

Kedves Zed!

1. 05.16-án olvashatta: "Honlapjaink elkészítése után kezdjük a gyártást." A weboldalunkon csak a sötéten sugárzó (infra)fűtési megoldások vannak. Sajnos nem elég jó a honlap, ezért csak a negyedik a keresőn.
2. Ha eddig semmilyen gondja nem volt, akkor Önnek van igaza. Ha ez megnyugtatja, elismerem, hogy többet ért a fénykábelhez! (Én csak Tályai úr 05.13. 10.31-i felkérésére írtam az izzós polcvilágítás hátrányairól. Ön jobban ért hozzá, nem vitatkozom...)
3. Szép a magyar nyelv! A parázs: izzik. Nyilván nem véletlenül jellemzi ezzel a szóval az izzós világítást is...
A LEDre azt mondja: "hideg" fény...
4. Mi a helyzet a Wattokkal? Csak annyi, hogy ez év őszétől 70-100 Watt infra fénnyel 20-25 % fűtésszámla csökkentést fogok elérni. Néhány ezer helyre ingyen adom a cuccot. Csak a megtakarítás felét kérem, öt évig! Most szabadalmaztatom a megoldás(oka)t...

Üdvözlettel: SLux
#53 - ANRO 3000 Kft
2009/03/19, 15:10
Köszi a gyors választ!
Félreértettél, egyáltalán nem értek hozzá, csak használom azt hittem van valami ismert konstrukciós hiba, amit ANRÓék nem mondtak/tudtak, de ezek szerint minden rendben. A mikroizzók alig termelnek hőt, olyan körülbelül kézmeleg a kábel huzamosabb használat után is.
Amúgy szerintem nem zavarja, ha a fórumán kötsz üzletet - gondolom ezt abból, hogy amikor én is vásároltam, a hőszigetelő lapot kapásból két félkonkurens cégtől ajánlották megvenni, merthogy jobban járok. Tényleg jobban jártam - nem is kicsit csak nem tudom, hogy nekik ez miért érte meg.
#54 - Tályai Gábor
2009/03/19, 15:10
Zed! Mert azóta is innen vásárolsz
A fénykábel pedig nem tűzveszélyes, le ne cseréld, most költöttél rá egy csomó pénzt.

SLux:
"Nem fogom rontani az ANRO üzletét azzal, hogy a fórumán kötök bótot!"

Nem rontod, itt hagyod cserébe az információt, plusz biztos küldesz róla képet ha összejön az üzletetek, plusz a lécet valószínűleg innen fogják vásárolni

Lényeg, hogy tanuljunk belőle.
#55 - Sanyi
2009/03/19, 15:11
akkor most kinek kell hinni! szentem amit a gabi eddig megirt annál olcsobban nem lehet kihozni vagy ugy hogy megvenni /ha lehet /külön külön a 200db ledet és ugy sorba kötni a végére meg egy trafót . mondom én, egy teljesen laikus ember.
#56 - Tályai Gábor
2009/03/19, 15:11
Hát most már én is kíváncsi lennék magára a termékre és az árára.
SLux: egy kicsit vedd komolyabbra az önreklámot, mert így lassan fog kiderülni a te termékeddel hogyan működne ez a rejtett világítás. Árakat - képeket akarunk
Vagy ha nincs így kompletten meg valahol, küldj némi információt, képet róla és felteszem ide az áruházba.
Köszönöm mindenki nevében.
#57 - Sanyi
2009/03/19, 15:11
Yes most ugrik a maci a málnásba, mert ha rámegyek a honlapra csak a lábfûtésrõl olvasok, semmiféle ledekrõl és díszlécekrõl. Szívesen veszem az egészséges versenyt és a korrektséget, szentem nem baj, ha két dolgot össze lehet hasonlítani és kihozni belõle a legjobbat. Tehát a kérdésem: lux milyen módon oldaná meg egy 25 m2-es szoba rejtett világítását, ami olcsó és alacsony az energia felhasználása? Ennél több információra nincs szükségem.
#58 - Tályai Gábor
2009/03/19, 15:11
Tisztelt Egybegyűltek!
Mindenki aki SLUX termékeire kíváncsi, még egy kis türelemmel kell várnia, jelenleg az engedélyeztetési eljárások és tesztek folynak a termékkel kapcsolatban, ezért nem tud SLUX konkrét dolgokat írni, mert még bármi változhat. Őszre elméletileg semmi akadálya nem lesz annak, hogy akár mi is árulhassuk a termékeit, megpróbálom megígérni, és megígéretni SLUX-al , hogy mi leszünk az első internetes viszonteladójuk.
Türelem, tornaterem
#59 - Laci
2009/03/19, 15:11
Üdvözletem!
Szeretném megkérdezni,hogy a fénycsövet a szoba sarkában megtudom-e hajlítani 90 fokban RV 01 A, diszléc használatával?Mi a megoldás ha nem? (elosztó??)
#60 - ANRO 3000 Kft
2009/03/19, 15:11
Természetesen meg tudja hajtani. Semmi extrára nincs szükség.
#61 - Laci
2009/03/19, 15:11
Köszönöm!
#62 - Richárd
2009/03/19, 15:12
A fórumot olvasgatva elég sok kérdésemre választ kaptam, egy azonban megválaszolatlanul maradt. A fénycsövet távvezérlésü kapcsolóval lehet üzembe helyezni, azonban ha egy 10cm-es itongfalmögő rejtem a kapcsolót akkor az ugyan úgy müködni fog? Tehát feltudom majd kapcsolni így is a fénycsövet vagy mindenképpen egy térben kell lennie a kapcsolónak a fénycsövel?
#63 - Gabi
2009/03/19, 15:12
Dupla gipszkarton fal mögül lehet vezérelni, az Ytong fallal nincs tapasztalatom.
#64 - Tályai Gábor
2009/03/19, 15:12
Kedves Sanyi és további LED érdeklődők!

Megérkeztek az új típusú LED modulok, készült róluk egy összefoglaló cikk is, a Lakberendezés menüpont alatt elérhető LED modul teszt néven.

Mindenekelőtt az árat szeretném megemlíteni: eddig 4500-6000 Ft-os méter áron tudtunk LED világítást szállítani, ma ez már 1390 Ft-tól elérhető - ugyanakkora fényerővel, 16W helyett 3W-os fogyasztással.

Megoldást találtunk a változtatható fényre is egy modulsorral meg lehet a oldani a kék - zöld - piros színű, változtatható hangulatvilágítást.

Érdemes szemezgetni.
#65 - Richárd
2009/03/19, 15:12
Meg tudná nekem mondani valaki azt, hogy a fénycsőből miért nem ég mindíg egy 1 méteres szakasz? Mikor megvásároltam, kipróbálásra került, a 15 méterből 1 méternyi rész nem égett. Ezzel nem volt probléma mert pont ekkorát kellett levágni, na de most hogy a 14 méter be lett kötve megint nem ég belőle 1 méter, ami előzőleg működött. Valami különleges bekötése van a fénycsőnek? Igaz 220ra lett rákötve nem pedig távvezérléssel oldottam meg. Tudna valaki segíteni esetleg ez ügyben? Előre is köszönöm!
#66 - ANRO 3000 Kft
2009/03/19, 15:12
Fehér vágójelnél vágtátok?
#67 - Richárd
2009/03/19, 15:13
igazából találomra, lehet ez volt a probléma?
#68 - ANRO 3000 Kft
2009/03/19, 15:13
Igen, ugyanis a fehér vágójeleknél vannak átkötve a kis mikroizzók. Úgy tudjátok helyrehozni, hogy a középső vékony kábelt rákötitek a fázisra, ekkor a maradék is világítani fog.

Mondjuk ugrik a garancia :)
#69 - Sanyi
2009/03/19, 15:13
köszi gabi! megnéztem az összefoglalot,ezek nagyon szépek és érdekes dolgokat lehet velük létrehozni.most asztán felvan adva a lecke, mert a sok elkébzelés közül nehéz lesz választani hogy melyiket valositcsam meg.
#70 - Gombos
2009/03/19, 15:13
Azt szeretném kérdezni, hogy a rejtett világításos léc (pl RV-02-A) az egyben karnistakarónak is jó? Csak mert ugy vezsem észre, hogy ezekhez nincs karnistakarós változat.
Köszi
#71 - Tályai Gábor
2009/03/19, 15:13
Tisztelt Gombos!

Igen, az RV-02/A (és minden elöl nútos díszléc) ragasztható a mennyezetre is karnistakaróként, a felső ragasztási felület ezt kényelmesen biztosítja.

Megragadnám az alkalmat, hogy a fénykábel helyett a SuperFlux mini LED-es világítást ajánljam.

Fénykábel hátrányok: nagy fogyasztás (16,8W/m), a jelenleg kereskedelmi forgalomban lévő kábelek nehezen szerelhetőek - merevek, csak méterenként vágható.

SuperFlux mini előnyök: kis fogyasztás (3W/m), könnyű szerelhetőség és színvariálás (a modulokat egyenként, tetszőleges színben lehet egymás után szerelni), 10 cm-ként vágható (nem kell a felesleges fénykábel szakaszokat eldugni, csak annyit fűzünk fel a LED modulból amennyire szükség van).

A LED ára jelenleg kb duplája a fénykábel árának, de ezt különbséget a jelenlegi áramár mellett fél év, 1 év alatt visszahozza.
#72 - Gombos
2009/03/19, 15:13
Kedves Tályai Gábor!

Akkor ezek szerint nem kell gipszkarton előtétet a karnis elé.. mert azt terveztem
És menynire stabilak ha csak a mennyezetre ragasztom.. (bár faltól falig megy igy a 2 széle is tartja kicsit.)

Természetesen énis ledes modulokat fogok felrakni. Nem akarom,h azt kelljen nézni,h lekapcsoljam e a 20 m hosszú vezetéket ami 320W vagy égjen. Legalább nem csak alkalmakként lehet felkapcsolni..

Köszönöm az infót.
#73 - Tályai Gábor
2009/03/19, 15:14
Nem szükséges gipszkarton előtét a léc kialakítása megoldja ezt a problémát.

Szívesen, bármilyen kapcsolódó kérdésre megpróbálunk gyorsan válaszolni :)
#74 - Gombos
2009/03/19, 15:21
Kedves Tályai Gábor!

Az akciós RV-07/A léc is megáll karnisként?

Kérdésem lenne hogy a sarokban a lemetszés kb mekkora? (ott szeretném a villanyt elvinni a klímának:)

Köszi
#75 - Balázs Baranyai Sebestyén
2009/03/19, 15:22
Tisztelt Tályai úr

Olvasva színvonalas oldalukat találtam rá a LED modulos megoldásra. Laikusként lenne kérdésem ezzel kapcsolatban: a falak hosszából adódóan nekem 13 m hosszú Led modulra lenne szükségem. Olvasva a hozzá tartozó adapter (60-as) csak 11 méterre elegendő. Ebben az esetben még a maradék 2 méteremre be kellene iktatnom még egy plusz adaptert?
Előre is köszönöm válaszát!

Tisztelettel:
Baranyai-Sebestyén Balázs
#76 - Balázs Baranyai Sebestyén
2009/03/19, 15:22
.... pontosítva: a LED szalag-os megoldás tekintetében.
#77 - atom
2009/03/19, 15:22
Tisztelt fórumozók!
Segítséget kérnék a következő témában:
Szeretnék építeni gipszkartonból a nappalim mennyezete alá egy olyan dobozolást,mintha egy lebegő polc lenne.
A polcból lefelé spotok világítanának, a tetején pedig fénykábelt vezetnék végig. A kérdésem a következő:
Mekkora helyet hagyjak a mennyezet és a polc teteje között, hogy ne melegedjen túl, a trafó elférjen és a fény is kitaláljon rajta ? Esetleg rögzítsem a fénykábelt a mennyezetre, vagy csak tegyem a polc tetejére ?
Előre is köszönöm!
#78 - Tályai Gábor
2009/03/19, 15:22
Kedves Gombos:
A nem akciós RV-07/A is megáll karnistakaróként, nem csak az akciós . Igen, lehet csak a mennyetre is ragasztani. A lemetszés kb 8 mm x 8 mm, a villany elmegy, ha nem túl íves a meglévő holker.

Tisztelt Balázs Baranyai-Sebestyén!
Igen, teljesen jól értelmezte, 13 méter LED szalaghoz már két adapter szükséges. Én megfelezném a mennyiséget és két 60W/5A-es táppal hajtanám meg. (Jobbnak tartom ha a tápegységek nem a maximumon üzemelnek.)

Kedves Atom!
Az SV-s lécek ezt a funkciót töltik be ha nem akarsz dobozt építeni. Túlmelegedni nem fog, annak nem kell hely, de a fénynek minimum 10 cm-nyi helyet érdemes hagyni, hogy kitaláljon
#79 - Gombos Sándor
2009/03/19, 15:22
Tisztelt Tályai Úr!

Érdeklődnék, hog ymivel lehet a rejtett világítás léceket lefesteni, hogy ne látszódjon át a zöld színe.. a falhoz használt (héra) festékkel már a harmadik rétegnél tartok de mindig átlátszik:( nagyon zavaró...

Előre is köszönöm.
#80 - Tályai Gábor
2009/03/19, 15:23
A rejtett világítás készítése cikkben írtak szerint, érdemes a nútot belülről alufóliával burkolni. Ez az átlátszódást is megszünteti, valamint a fény erőssége is nagyobb lesz (nem elnyelődik, hanem visszaverődik a fóliáról a mennyezet felé).
#81 - Tamás
2009/03/19, 15:23
Kedves Gábor!

A festéssel kapcsolatban: És ha nem csak a nút hanem maga a külseje is átlátszik mág több réteg után is?
#82 - Tályai Gábor
2009/03/19, 15:24
Kedves Tamás!

Ezt nem értem. Mi látszik át?
Ha a fényről van szó, akkor a fólia megoldás jelent. Ha a léc színe, akkor a festés. Én itthon (és az egész családban) ezeket a léceket használom gond nélkül. Két réteg hígítatlan fehér diszperzit mindenhol fehérre varázsolja a lécet. A cikkek között is van rá fényképes bbemutató (Fűtéscső takarás cikk).

Ha félreértettem valamit, akkor pontosítson.
A LED modulok pedig felfelé világítanak, így nem látszanak át :)
#83 - Tamás
2009/03/19, 15:24
Kedves Gábor,

Köszönöm válaszát.

Továbbá az oldallal kapcsolatban:
Az alábbi linken 998 ft ért ajánlják a mini ledes rejtett világítást de ha rákattintok akkor már 1100 ft.

http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/712
#84 - Tályai Gábor
2009/03/19, 15:24
Kedves Tamás!

Sajnos az akciós ár volt feltüntetve, de ha rendelésre kerül a sor, kérem szóljon és valamilyen kedvezménnyel megpróbáljuk kárpótolni.

Köszönjük, hogy szólt!
#85 - Gombos Sándor
2009/03/19, 15:24
Kedves Tályai Gábor!

Érdeklődni szeretnék, hogy a mini LED modulos fékábelt ellehet ágaztatni T-ben?

ui.: ha lehetséges, akkor énis élnék az akciós árral:)
Tavaly már kinézegettem mennyi kéne, de idénre maradt a vásárlás, most meg látom drágább, így halogatom:(

Köszönöm
#86 - Vauver Viktor
2009/03/19, 15:24
Kedves Tályai Gábor!

Nagyon informatív a weboldal, mejdnem minden felmerült kérdésemre választ kaptam csak olvasgatva, kivéve egyet (kettőt?):
1. A ledmodulokat rakhatom-e fűtéscső közelébe - célom azok takarása+hangulatvilágítás - károsítja-e azokat a kb 60-70 fokos hőmérsékletű cső közelsége?
2. Ugyanez a magas hő károsítja-e a díszléceket, illetve a ragasztást (falon fűrészporos tapéta van és csak oda ragasztanék)?
kell-e védőtávolság?

A válaszokat előre is köszönöm

Vauver Viktor
#87 - Tályai Gábor
2009/03/19, 15:24
Kedves Vauver Viktor!

Sem a LED-nek, sem a díszlécnek nem tesz jót a 60-70 fokos fűtéscsővel való érintkezés, mindazonáltal úgy gondolom, ha hagynak néhány (5-8 cm) centiméter védőtávolságot, akkor semmi gond nem történhet. Már burkoltunk így több több fűtéscsövet is, és nem volt gond.
#88 - Gombos Sándor
2009/03/19, 15:25
Kedves Tályai Gábor!

Érdeklődni szeretnék, hogy a mini LED modulos fékábelt ellehet ágaztatni T-ben?


Köszönöm
#89 - Mimi
2009/03/19, 15:25
Kedves Gábor!

Érdeklődnék, hogy ha rendelek Önöktől oldalfalra ragasztható díszlécet (SV-01-es), és én ez nem az oldalfalra, hanem a plafonra ragasztom csillár helyett, úgy hogy teszek bele LED-es spot izzót, vagy hogy hívják, akkor az ott fogok nekem szépen maradni, vagy várhatóan zuhanó repülésbe kezd?????
#90 - Tályai Gábor
2009/03/19, 15:25
Kedves Mimi!

Elnézést a késői válaszért, de éppen a napokban készítettünk ilyen díszlécet. Meg fog ragadni, de annyi módosítást kell elkövetni a díszlécen, hogy a magasságát meg kell növelni 10 cm-re, ellenben a spot lámpák nem fognak elférni a díszléc és a mennyezet között. A leeséstől nem kell félni, elég nagy a ragsztási felület.
#91 - Gombos Sándor
2009/03/19, 15:25
Kedves Tályai Gábor!

Érdeklődni szeretnék, hogy a mini LED modulos fékábelt ellehet ágaztatni T-ben?
(Szeretnék a függönyök mögé si rakni, de ugyanarra körre szeretném. Hosszirányban nem tudom megtoldani, ezért T-ben lenne.

Köszönöm
#92 - Gombos Sándor
2009/03/19, 15:25
Továbbá érdeklődni szeretnék, hogy a G-Wire (10m)ledes élvilágítás hány Wattos? Erről enm látok leírást sehol.
#93 - Tályai Gábor
2009/03/19, 15:27
A LED modulokat nem lehet elágaztatni (párhuzamos kapcsolás kellene, de akkor esik a feszültség).
A LED modulok végéről lehet visszavezetni egy kéteres kábelt, az megoldja a betáplálást.

A GWire időközben sajnos beszállítóstól együtt megszűnt.
#94 - Joó Oszkár
2009/03/19, 15:27
Kedves Tályai Gábor,
Már több napja tipródom egy probléma megoldásán.Épülő lakásunkba kb. 2m. hosszan rejtett világítást szeretnék csinálni A problémám az,hogy ez egy parapet fal amelynél mint egy asztal tetejénél a szél csak kb.2 cm.-l lóg túl a falon.Ebbe el tudnék e helyezni egy LED világítást.Milyen az átmérője a fénykábelnekí?Továbbá ,hol tudnának nekem ezzel kapcsolatban szakszerü váaszt ill. segítséget adni a debreceni vagy a h.böszörményi üzletükben?
Köszönettel: Joó Oszkár Pápáról
#95 - Tályai Gábor
2009/03/19, 15:28
A LED fénykábelnek is 13 mm az átmérője, de inkább LED modulos vagy LED szalagos megoldást ajánlanék helyette. A hajdúböszörményi üzletünk a biztos pont :)
#96 - Anri
2009/03/23, 14:11
Segítséget kérnék!
Olyan szobába szeretnék rejtett világítást amelyben körbe kábelcsatorna van, a mennyezettől 20 cm-re. Nem látok olyan elemet amely a csatornát is takarná és a világításnak is van hely, fénykábelre gondolok. Köszönettel várom a választ
#97 - ANRO 3000 Kft
2009/03/23, 14:12
Szia Anti!

Szerintem szinte az összes nagyobb méretű holkerléc mögött elfér, ha a holkerlécet az oldalfalra ragasztod, és mögé teszed a fénykábelt. Ennél a díszlécnél jól látszik az egyik fényképen, hogy mirõl beszélek. Ott még a gázcsõ is elfér, akkor minden más is :)
#98 - Tenger
2009/03/23, 14:12
Üdv !
Most vásároltam Őnöktől 24 méter fénykábelt rejtett világításhoz. A behelyezés 10x5 cm-es álmennyezeti, "G" profilu gipszkartonozott sinbe került, ezért vettem hozzá rögzítő múanyagprofilokat is. A problémám az, hogy ezek túl merev műanyagból készültek és így nem lehet belepattintani a kábelt.Szeretnék valami ötletet kérni, mert így nem tudom rögzíteni a kábelt.

Köszönöm
#99 - ANRO 3000 Kft
2009/03/23, 14:12
A krokodil-klipek mostanában nincsenek a helyzet magaslatán. Én kombinált fogóval szét szoktam hajtani használat előtt a klipeket, úgy könnyen belepattan a fénykábel. Régebben (még kb egy évvel ezelőtt) sokkal puhább anyagból készültek, remélem visszatérnek a gyártók hozzá, mert már én is panaszkodtam miatta :)
#100 - Tályai Gábor
2009/03/23, 14:13
Zed!
A múltkor kaptunk 1 tekercs 2006-os dátumú fénykábelt úgyhogy bármi megtörténhet, de én arra fogadnék, hogy ez az új anyag marad. Marad a kombináltfogós megoldás.
#101 - Takács József
2009/03/27, 17:45
Üdv!
Azt szeretném megtudni, hogy az RGB LED szalag 8,1W/m-es teljesítménye színenként értendő vagy a három szín összesen.
Ugyanígy az RGB vezérlő 5 amperes maximuma színenként vagy összesen kell számolni.
#102 - Tályai Gábor
2009/03/27, 17:54
Tisztelt Takács József!

A teljesítmény a három színre értendő, a vezérlő szintén.
Az RGB led megoldásokra a legegyszerűbb egy árajánlatot kérnie, beszállítónk vállalja, hogy kompletten összeszerelve adja át nekünk a terméket.

Általánosságban elmondható, hogy az rgb szalagokból 1 db 5 Amperes táp, és 1 db 5 Amperes vezérlő kb. 5 méter RGB ledet tud meghajtani.

Ha ennél hosszabbra van szükség, akkor több vezérlő és több tápegység szükséges. A több tápegység nem is probléma, de a több vezérlővel az a gond, hogy mindegyiket látnia kell a távirányítónak.

Ebben az esetben érdemes kérni az előre összeszerelést, mert meg lehet oldani úgy is, hogy csak 1 vezérlőt kelljen látnia a távirányítónak.
#103 - Gombos Sándor
2009/03/30, 13:16
Kedves Tályai úr!

Tisztázandó kérdésem lenne:
MiniLed moduloknál 3W/m mindegyiknél, de én úgy látom hogy:
zöld 0,3W
kék 0,3W
Fehér 0,3W
Sárga 0,48 ~0,5W
piros 0.48 ~0,5W

vagyis méterenként 3W és 5W ugye?

Akkor így a moduloknál megtévesztő lehet a vevőnek méterenként 3W kiírás. ugyanis 20 méterre már jelentős különbséget produkál.
(tudom a mikroizzóshoz képest alapbol olcsobb és mit ugrálok itt, de egymáshoz viszonyítva 60% al többet fogyaszt a piros és sárga mint a többi, ami nem elhanyagolható szerintem)
#104 - Tályai Gábor
2009/03/30, 19:48
Kedves Sándor!

Ez így igaz, a sárga és a piros 4,8W/méter, a termék nevében volt elírva.
Most újult meg a webáruház, nem volt szándékos, és biztos vagyok benne, hogy lesznek még ilyenek :)

De igenis tessék ugrálni, legyen egyértelmú az információ, mert ha nem az, akkor olyan, mint ha nem is lenne...

Bárki bármilyen hibát, nem egyértelmű dolgot talál, jelezze.
Köszönjük!
#105 - Takács József
2009/04/01, 19:11
Tisztelt Tályai Úr!


Engem alapvetően a vezérlő érdekel:Színenként 5-5-5A azaz 15A terhelhetőség, vagy színenként kb.1,7-1,7-1,7A azaz összesen 5A terhelhetősége van a készüléknek. Köszönettel várom Válaszát!
#106 - Tályai Gábor
2009/04/01, 19:20
1,7 Ampert tud a vezérlő színenként, azaz összesen 5Amper a terhelhetősége.
#107 - sanyi
2009/04/12, 16:56
kérdezném hogy ez az uj 66db-os ufo led égö alkalmas-e a külsö mozgásérzékelös lámpák kiváltására? (2×75w lámpa van most benne)
#108 - Tályai Gábor
2009/04/14, 15:54
Az UFO lámpáknak egészen jó fénye van, aki eddig vett belőle még nem küldte vissza :)

Szerintem a két 75 Wattos lámpa fényét nem fogja adni a 2 db UFO, viszont olyan hatalmas különbség nem lesz közötte. Cserébe nem megy tönkre a kapcsolgatástól.
#109 - Tályai Gábor
2009/04/17, 10:34
Megérkezett a legújabb SuperFlux mini szállítmány, akinek tartoztunk vele annak elküldtük, akik telefonon érdeklődtek: mostmár nyugodtan lehet rendelni a ledeket!
#110 - Potyondi Gábor
2009/04/21, 09:55
Tisztelt Tályai Úr!

Arról érdeklődnék, hogy a flexibilis fénykábel mennyire hajlékony?Pl. a sarkoknál be tudom hajlítani (esetleg melegíteni kell)? Nekem pont ott van egy bekötödoboz abban a magasságban ahol kell csak kapcsolót kell cserélnem (sima helyett csillár). A dobozból T elosztóval induljak el két irányba? A szoba 3,5x3,5m

Köszönöm
#111 - Tályai Gábor
2009/04/21, 11:02
Kedves Potyondi Gábor!

A flexibilis fénykábel teljesen hajlékony, a sarkokban semmiféle melegítést, vagy toldó elosztó elemet nem igényel, a 90 fokos hajlítást minden további nélkül tudja.

Az említett módon a T elosztós megoldás is működik, én azonban azt ajánlom, hogy inkább egy kéteres vezetéket vezessenek el a fénykábel egyik végéig is ott kösse be, mintsem egy plusz csatlakozást (és ezzel egy újabb hibalehetőséget) iktasson be.

Nagyon ajánlanám azonban a flexibilis fénykábel helyett a SuperFlux mini led modult, a 3,5 x 3,5 méteres szobában ugyanis a fénykábel óránként 230 Wattot fogyaszt, a LED modul pedig 42 Wattal is beéri.
#112 - Balla Villszer Bt.
2009/06/07, 17:51
Tisztelt Tályai Úr!


Szükségem volna 3 db díszvilágításra, a méretei: 13 m, 11m, 21m
Hideg fehér vonalfényre volna szükség beltéren. Viszont fényerő szabályozót kell beépíteni.

A melyik terméket ajánlaná?
#113 - Tályai Gábor
2009/06/17, 09:26
Tisztelt Bella Villszer Bt!

A 12V-os tápegységről működő LED modulokhoz nem tudok dimmert. 220 V-hoz tudom, hogy létezik, de itt a 12 Voltos feszültséget kellene csökkenteni.
#114 - Nagy Kft
2009/11/26, 16:44
Létezik 12 voltos dimmer is. De a tápegység előtti dimmelés is megoldás lehet.
#115 - Tályai Gábor
2009/11/26, 16:47
A 12V-os dimmer érdekelne.
#116 - Nagy Kft
2009/11/26, 17:56
12 voltos dimmer :http://www.ledaruhaz.hu/a86820
gondolom törölve lesz a link miatt de szívesen segítek.
#117 - Nagy Kft
2009/11/26, 18:04
Még eszembe jutott egy 12V/AC táppal egybeépített verzió is:
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZaU1ZrMVZNVVZWVkU1T1ZrWnJkdz09&pid=VkZaU2JtVkZNWEZUV0doUFZrVnNOUT09

A múlthéten egy 24v-os ledsor tápja elé építettünk dimmert. A tapasztalat szerint az alsó ~25% alatt vibrált a fény.
#118 - Tályai Gábor
2009/11/27, 13:23
Tisztelt Nagy Kft!

A LED áruházas jónak tűnik, lehetne valamivel szebb is (a 230V-os dimmernek az az előnye, hogy mint egy kapcsoló megállja a helyét), mert így nehéz olyan helyre beépíteni, ahol elérhető is és nincs is szem előtt.

A második pedig váltóáramú, ezt inkább ne ajánljuk, mert a kevésbé felkészültek azonnal rákötik az egyenáramú ledekre és kész a baj :) graetz diódát pedig nem mindenki tud kapásból bekötni.

Nem törlöm a linkeket, nem célunk, hogy a vásárlóink ne kapják meg amit szeretnének, inkább felvesszük mi is a kínálatunkba.

Köszönjük a segítséget!
#119 - Nagy Kft
2009/11/27, 19:43
Kicsit "felháborított", hogy a led terjedésével nem párhuzamos a szabályzás lehetősége. A gyártók erre figyelhetnének szerintem. Körbejárva azért vannak lehetőségek:

Szintén puritán:
http://www.labelle.hu/termekek/index2007.php?akt_k=3&akt_csop=142

Nagyon versenyképes:
http://www.lednext.hu/?id=termekek&product=fenyeroszabalyozo&art_id=348&nyelv=hun


Van egy jó vétel de kevés az infó róla:
http://www.soselectronic.hu/?str=371&artnum=67925
#120 - Tályai Gábor
2009/11/30, 07:52
Na akkor menjünk rajta végig.
A labellés naon drága, akkor már inkább a LED áruházas, szerintem azt fogjuk forgalmazni mi is.

A ledextes nem általános led dimmer, a saját fényerőszabályozható LED lámpáikhoz jó csak.

A soselectronicos meg megint váltóáramú.

Megkérnék mindenkit, hogy figyeljen oda erre a váltóáram / egyenáramra mert azonnal tönkre lehet vágni vele a ledet, és ebben az esetben a garancia is ugrik...
#121 - Dora Gergely
2009/12/20, 17:04
Üdvözlöm!

Szeretném a fürdőszobában a világítást rejtett díszléces megoldással megcsinálni, de annyi a termék hogy nem tudom mi lenne a legmegfelelőbb, fényerőben, és gazdaságossági szempontból.a fürdő mérete: körbe 10m.
ezenkívül világítás maximum a borotválkozó tükör fölé szeretnék tehát azt szeretném ha fő világításként működne a LED világítás.
A válaszokat előre is nagyon köszönöm!!!
Dora Gergely
#122 - Tályai Gábor
2010/01/15, 14:12
Tisztelt Dora Gergely!

Rejtett világításból nem lehet fővilágítást csinálni. Ennek oka: rejtett világítás készítése esetén (mint azt a neve is sugallja), maguk a fényforrások nem direkt fényt adnak, hanem a fényük mennyezetről verődik vissza. Tehát ez dekorációs világítás készítésére alkalmas.

Fővilágításként a ledeket ebben a LED-es felülvilágítók készítése című cikkben mutatjuk be, olvassa át, hátha ez az amire Önnek szüksége van.
#123 - Ladó Zsolt
2010/02/13, 13:08
Tisztel Tállyai Gábor!

Lehet nem itt kellene feltenem a kérdésemet ,de más fórumot ami kimondottan a rejtett és dekor világításról szól,nem tudok.Egy fürdőszoba szalonban jártam ahol egy rész le volt kerítve egy rész öttletet adva a majdani fürdőszoba belsőnek. A falak sötét hideg burkolat volt ,közép sötét csíkozott mintával a plafon hasonlított de az anyagát nem ismertem fel.Itt következik az érdekesség! A plafonon apró led világítások voltak mint hangulati elem ,szinte a csillagos ég alatt éreztem magam.Nagyon tetszett és meg csinál(tat)nám ,de el sem tudom képzelni.Egy biztos , a ledek jóval kisebbek voltak mint 5 mm,szinte tűszerű hegyük volt.Ha tudja ,hogy ezt a fajta világítást miként lehet elkészíteni és milyen anyagokkal ,nagyot segítene .
Válaszát előre is köszönöm!
#124 - Kovács Róbert
2010/02/14, 11:23
Tisztelt Anrodíszléc!

Vásároltam önöktől RV-11 C típusú rejtett világításhoz szükséges beltéri polisztirol díszlécet valamint superflux mini led modult. Mondhatni a munka nehezebb részén már túl vagyok, a díszléc már a falon van, csupán a sziszolás, festés van hátra. Próbaképpen egy 2 méteres részen beüzemeltem a világítást és azt tapasztaltam, hogy a fény átvilágít a díszlécen. A kérdéseim a következők:
- A festéssel megszűnhet ez?
- Több helyen olvastam, hogy alufóliát fektetve a nútba ez megszűnik, ugyanakkor félő, hogy a led modulok beragasztásakor elcsúszik az alatta lévő fólia, tehát gondolom érdemes az alufóliát előtte a nútba ragasztani, ami azért 3.10 méter magasan nem egyszerű mutatvány.
- Még gondoltam esetleg arra, hogy megemelve valamivel a led modulokat megszűnne az átvilágítás /pl. hungarocell csík/, bár az alufóliás verzió annyi előnnyel jár talán, hogy kissé erősíti a fényét a modulnak.
Kérem amennyiben Önnek vagy bárkinek, aki már volt hasonló helyzetben, ossza meg tapasztalatait!
Köszönöm előre is a segítséget!
Tisztelettel:
Kovács Róbert
#125 - Tályai Gábor
2010/02/16, 12:19
Tisztelt Kovács Róbert!

A C jelű (legnagyobb méretű) díszlécek nútja valóban nagyobb mint amint az szükséges lenne. Az átvilágítás megszüntetését azon a két módon tudja elérni amit le is írt. Az alufólia tényleg jobb, de nehezebb beépíteni. Ha a hungarocell csíkot választja, akkor írjon egy emailt a méretekkel és leküldjük Önnek.

Köszönjük megkeresését!
#126 - Kovács Róbert
2010/02/17, 14:37
Kedves Gábor!

Még abban szeretném a segítségét kérni, hogy az alábbi festéktípusokkal festhető-e az általam vásárolt díszléc.
http://www.kohazy.hu/?id=termekek&product=supralux-tilatex-akva-belteri-falfestek&art_id=273&hj=2&nyelv=hun
http://www.kohazy.hu/?id=termekek&product=supralux-mix-tilatex-matt-falfestek-w1&art_id=504&hj=1&nyelv=hun
Mivel minimális mennyiségű festékem van itthon, inkább vennék egy kisebb kiszerelésűt.
Ön melyiket javasolja?

Tisztelettel:

Kovács Róbert
#127 - Tályai Gábor
2010/02/17, 16:10
Kedves Róbert!

Bármelyik tökéletesen megfelel a célnak, a Tilatex Aqua-val már én is festettem, hibátlan. A Tilatex Mix-et sajnos nem ismerem.

A termékleírásokban egyébként a Tilatex Aqua mellett ez áll: "könnyű feldolgozhatósága és tisztíthatósága miatt különösen alkalmas lakóterek festésére"

A régi és az új festéket ne öntse össze, inkább a régivel alapozzon (első réteg), az új festékkel pedig fedje a felületet. Az összeöntést azért nem ajánlom, mert a régi festékben lehetnek összeállt festék szemcsék, pillék, amit nem lehet rendesen elkeverni - ezáltal nagyon nehéz vele szépen festeni.
Az pedig nagyon rossz élmény ha egy fél liter diszperzittel "összeszemetelünk" egy egész doboznyit.

Köszönjük megkeresését!
#128 - Viktor
2010/03/09, 16:13
Tisztel Tályai Gábor!

Olyan kérdésem lenne hogy a rejtett világításhoz szükséges beltéri polisztirol díszlécek nútjába (mindegyik típusnál) belefér-e a Superflux mini spot LED modul?
#129 - Tályai Gábor
2010/03/09, 16:42
Kedves Viktor!

Igen, mindegyikbe díszlécbe belefér mindegyik LED modul, úgy vannak kialakítva.

Remélem tudtam segíteni.
#130 - Kulcsár István Gábor
2010/05/27, 15:25
Kedves Gábor

Hálószobánkra megérett a felújítás. Így gondoltam egy mennyezeti rejtett világítást. 12 méter körbe. Supermini LED-re pirosra gondoltam.

Kérdés: elég egy 60Wattos táp? Ezt a tápot a mennyezeten kéne elrejteni díszléc segítségével?

A másik a hálózati aljzat távirányítóval kapcsolatos: ha jól értelmeztem akkor bedugom az aljazatot a 220Voltba erre teszek egy 4-es elosztót és akkor lehet távirányítóval kapcsolni a 1:rejtett fényt, 2:TV-t 3: rendes lámpát és még 4ikként valamit.
Továbbá még kellene egy DVD, rádiós órát is rákötni erre a konnektorra :S
#131 - Kulcsár István Gábor
2010/05/28, 13:02
Aludtam egyet a kérdésemre és azt hiszem hülyeséget kérdeztem a távirányítós dologgal kapcsolatosan :)

Viszont a másik kérdés, hogy az megoldható-e, hogy a mostani csillárnak megmaradjon a kapcsolója és lehessen távirányítóval is kapcsolni.

Kedvet kaptam az Önök ábráiból a rejtett világítás megcsinálására és ezért a kis munkáért nem szeretnék villanyszerelőt hívni :)

Előre is köszönöm a válaszokat.
#132 - Kulcsár István Gábor
2010/05/28, 17:42
Kedves Gábor,

Lerajzoltam a hálószobánkat, ami 3,45 méterszer 3,4-es
http://kepfeltoltes.hu/100528/h_l__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A tanácsát kérném. Bordó, piros színű a háló és én a piros SuperFlex Mini Led-re gondoltam, de lehet hogy a fehér jobb lenne?

Illetve lehet hogy nem is kellene az egész szobát körbefuttatni a fénnyel csak bizonyos oldalakat?

Másik kérdés hogyha az ajtó felé elhelyezem az infravörös részt, amiből 3*6 méter csatlakoztatható. Egyik irányba elmenne 3,4 métert a másikba 6 métert. és a 3ik ágat meglehet úgy oldani, hogy ne közvetlen az infravörös vevőtől induljon a fény, hanem csak mondjuk 6 méter múlva (teszem azt ez egy másik szín lenne)
#133 - Tályai Gábor
2010/06/01, 15:07
Tisztelt Kulcsár István Gábor!

Szerintem a fehér színű LED jobb lenne, a színes ledek önmagukban nagyon tömények, vagy vegyesen, akár úgy, hogy két oldal fehér, egy oldal piros, vagy ahogyan tetszik :)

A harmadik ágnak a vezetékét meg kell hosszabbítani (6 métert) és jöhetnek a ledek.

Egyébiránt a három ág külön is kapcsolható, tehát megoldható az, hogy egyszerre csak az egyik ágon lévő ledek világítsanak.

Remélem tudtam segíteni, ha valami kérdés maradt, nyugodtan írjon, hívjon!
#134 - Nagy Attila Pál
2010/07/12, 11:17
Tisztelt Tályai Gábor!

4 X 1m LED modult szeretnék beépíteni. Rendelésemben hogyan tudom tudatni, hogy ezt így is kapjam meg?

Előre is köszönöm válaszát!
#135 - Tályai Gábor
2010/07/12, 14:29
Tisztelt Nagy Attila Pál!

A rendelés végén lévő megjegyzés mezőben lehet rögzíteni az egyedi kéréseket. Postázás előtt mindenképpen fel fogjuk hívni és egyeztetni, hogy pontosan mire is gondol.
#136 - Nagy Attila Pál
2010/07/12, 16:12
Köszönöm válaszát!
#137 - Szlatki Viktor
2010/08/31, 09:47
Kedves Gábor,

A nappalink(4x6m) világítását szeretnénk kicsit feldobni úgy hogy a mennyezet közepén gipszkartonból csinálnánk egy kb. 3.5mx1m-es téglalap alakú kiemelést, amin lefelé világítana 12 spot LEDes lámpa, körben pedig flexi LED szalagos rejtett világítás lenne (csillárkapcsolóval külön lehet majd kapcsolni a kétféle világítást). Egyvalamit nem tudok eldönteni, ehhez kérném a segítségét: hogyan lehet megoldani úgy a LED szalagos rejtett világítást, hogy a téglalap kiemelésnek ne kelljen túl magasnak lennie ? Eredetlieg 8-9 cm körüli magasságúra terveztem, de a legkisebb mennyezeti rejtett világítás díszléc is 107mm magas (RV03A). Lehet hogy még így se tűnne olyan túl magasnak hisz a díszléc miatt más lenne a hatás mintha csak derékszögű maradna a kiemelés... Van esetleg valami jobb ötlete ?
#138 - Tályai Gábor
2010/09/01, 07:54
Tisztelt Szlatki Viktor!

A középső téglalapra nem feltétlenül szükséges díszlécet ragasztani, a gipszkarton lapból is megoldható egy 2 cm-es perem, amelyben már kényelmesen el lehet vezetni a LED szalagot.

Esetleg a gipszkarton oldalára ragasztani valamilyen kis méretű holker díszlécet, hogy valami mintát kapjon a gipszkarton oldala.

Remélem segítettem.
#139 - Szlatki Viktor
2010/09/01, 21:34
Kedves Gábor,

köszönöm a gyors választ, sokat segített, eszembe sem jutott ez a megoldás.
#140 - Szabó Szabolcs
2010/09/08, 07:34
T. Anro!

Köszönöm rendkívül informatív cikküket a rejtett világításról, nálam otthon egyenlőre az LCD TV homogén háttérfénye van megoldva, és néhány LED-lámpás világítás.
Épp tetőtér beépítésben vagyunk, ahol szeretnénk a hálót hangulatossá varázsolni rejtett LED-es megoldásokkal.
Érdeklődnék, hogy Önöknél beszerezhetőek-e vagy otthoni szerszámokkal kivitelezhetőek-e a következő elképesztő PROFILos megoldások:
http://www.toxel.com/tech/2009/12/12/led-torn-lighting-concept/
(LED torn light)
Nem szeretnék éktelenkedni idegen linkek beszúrásával, kérem amennyiben a post Önöket sértő, töröljék, mielőbbi válaszukra azonban minden esetben számítok!
Tisztelettel: Szabó Szabolcs, Szekszárd
#141 - Tályai Gábor
2010/09/08, 18:39
Tisztelt Szabó Szabolcs!

Nem sértő a post, sőt holnap az irodában be is linkelem a képeket, hogy lehessen látni. Már találkoztam a termékkel én is, és mivel magyarországi disztribútort nem találtam annyiban is maradt a dolog.

Viszont nem találom elképzelhetetlennek, hogy mi is le tudjuk gyártani, megpróbálunk a héten gyártani erre valamit.

Ha sikerül, akkor küldök róla képet.
#142 - Szabó Szabolcs
2010/09/09, 13:09
Nagyon köszönöm!
#143 - Tályai Gábor
2010/09/24, 16:23
Kedves Szabolcs!

Úgy tűnik megvalósítható a dísz, remélem hétfőre el is készül a prototípus, kiszerkeszteni már sikerült.

Azt hittem egy kicsit gyorsabb / egyszerűbb lesz :)

Addig is köszönöm türelmét!
#144 - Szabó Szabolcs
2010/09/27, 13:35
Köszönöm szépen, nagyon várom, hogy megjelenjen a termékek között - árral.
Szabolcs
#145 - Tályai Gábor
2010/10/07, 08:53
Tisztelt Szabó Szabolcs!

Próbálkozunk, próbálkozunk de még nem olyan a hullám mint, amilyennek lennie kellene. Valószínűleg magasabbra kell vágni, azonban 11 cm-es magasságnál nem fogunk sokkal feljebb jutni.

Hullám mintás világítás mennyezetreA LED szalag elhelyezésével is játszani kell egy kicsit, követni kellene a hullám ívét, mert így a vetett fény még nem hullámos, csak a mennyezet.

Nem tudom, hogy termék lesz-e belőle. Meg kellene nézni, hogy le van-e védve. Egy darabot Önnek azért megpróbálunk még idén elkészíteni :)

Köszönjük türelmét!
#146 - INDECOR ART KFT
2011/01/17, 12:17
Tisztelt Tályai Gábor úr!

A kérdésem a következő lenne.Ledszallag villágitást szeretnék kiépitenni egy lakásba,azon belül három helységben,az előszobában a villanyóra szekrényben szeretném kialakitani a tápegység helyét.Innen szeretném vezetéken keresztül a szobákban elvezetni a rejtett villágitási diszlécekhez kb 15-25méter vezetékkel.
Milyen vastagságú vezetéket érdemes használni,érdemes e nagyobb teljesitményű tápegységet használni.
Tisztelettel Indecor Art kft Nagy Attila!
#147 - Tályai Gábor
2011/01/17, 15:58
Tisztelt Nagy Attila!

0,5-1,0 mm2-es vezeték tökéletes lesz, ilyen távolságon nem esik észrevehetően a feszültség, de ha van egy multiméter, akkor rá is lehet nyugodtan mérni a vezeték szakaszra.

Remélem tudtam segíteni.
#148 - INDECOR ART KFT
2011/01/18, 13:34
Köszönöm válaszát.
#149 - Edó-Design.s.r.o.
2011/01/20, 13:36
Kedves Fórumozók!

Végig nézegetve az oldalt sok embernél láttam a tanácstalanságot..
Nos, ebben én segítségetekre lehetek.
Lakberendezőként, évek óta foglalkozom a témával, nagyon sok munkám van pont a rejtett világítással kapcsolatban.
Szívesen adok tanácsot ha írtok, a következő email címre :
kyru@invitel.hu
Képeimet meg is nézhetitek az EDÓ-DESIGN emblémánál, vagy a régebbiek a Demol plusz fotókon , hamarosan elkészül az új honlapom is !
www.edodesign2011.com

Üdv Deák Gáborné Edó
lakberendező
#150 - Nagy Gyula
2011/02/15, 18:35
Sziasztok !

Engem az érdekel,hogyan lehet egy 137x270cm méretű ólomüveg
képet úgy megvilágítani,hogy egyforma derített fény kapjak a kép mögött. A kép mögött 8cm hely és fehér háttér van. Már próbálkoztam fénycsővel,halogén spottal,fénykábellel,LED szalaggal,de egyiktől sem lesz egyforma opálfényű a háttér.

köszi: Gyula
#151 - Edó-Design.s.r.o.
2011/02/16, 09:48
Sziasztok!

Kedves Tályai Gábor, és Szabó Szabolcs!

Láttam a próbálkozásotokat :) a (LED torn light) lámpákkal kapcsolatban
Nem akarlak elkeseríteni, de tényleg nem gyártják sajnos...
Én felvettem a kapcsolatot Bill May a design-rel ( régebben) és azt írta nem gyártják sehol csak tervek maradtak a "kutya fül" és társai, ugyanis ez a neve a terméknek, de ha tudok olyan gyártót aki belevág a dologba feltétlenül szóljak neki, hisz a jog az ővé, de nagyon szívesen belefolyik a gyártásba és az összes paramétert elküldi, tervek stb... de ez súlyos pénz
tehát meg kell várni valaki mozduljon rá, hogy elkezdje gyártani, és akkor tudom forgalmazni :)
üdv és jó próbálkozást!!!!! sok sikert ,szóljatok ha összejön :)
Üdv Edó
#152 - Gál István
2011/02/27, 19:51
Tisztelt Fórumozók!

Az alábbi helyzethez keresek LED világítási megoldást:
Adott az oldalfalon a KA-08/K oldalfali díszléc, felette kb. 25 cm-rel Marbet E-28 Holker díszléc. Az oldalfali díszléc felett 2 cm-rel a 220 V már kivezetve a falból. (Eredetileg flexibilis fénycsőhöz lett kialakítva, ezért van a 220 V odavezetve).
A LED világítás 6 és 10 méter közötti hosszon lenne kialakítva (több helyiségről van szó, változó hosszmérettel).
Melegfényű fehér LED világítást szeretnék, a hozzávaló tápegységgel. El tudom rejteni a tápegységet a díszléc mögé?
A segítséget előre is köszönöm.

Gál IStván
#153 - Gál István
2011/02/28, 08:57
Természetesen flexibilis fénykábelt akartam írni!
#154 - Tályai Gábor
2011/03/01, 07:52
Tisztelt Gál István!

Szerintem igen, a 60 Wattos tápegységünk mérete:110x30x55 mm, amit kis szerencsével bele lehet faragni a KA-08 karnistakaró díszlécbe. Elképzelhető, hogy nem lehet benne teljesen elsüllyeszteni, de ha 1-2 cm kilóg, az még lehet, hogy nem látszódik alulról.

Ez a 60 wattos tápegység 10 méter 3528x60-as LED szalaghoz elegendő.

Remélem tudtam segíteni.
#155 - Gál István
2011/03/02, 18:03
Tisztelt Tályai Gábor!

Igen, köszönöm. A "belefaragás" nem lesz egyszerű, de gondolom kellő óvatossággal azért ki lehet alakítani a megfelelő helyet.

Üdvözlettel: Gál István
#156 - Müller Sándor
2011/03/17, 14:47
Tisztelt Forumozok !
Konyhámba szeretnék egy világítás technikát csinálni, méghozzá olyan úgy, hogy a mennyezeten és a konyhaszekrény alatti megvilágítás SuperFlux mini LED modul 12V (3W/m) melegfehér-böl állna össze, ez kb. 10 m összesen. a konyhaszekrény tetejére pedig 12 V-os Led spotokat tennék 8 db-ot. Az a kérdésem, hogy ezt az egészet egy RGB távirányítóval szeretném külön külön működtetni. Megoldható-e, hogy a Led modulokat és a Led spotokat egy távíránytórol lehessen müködtettni Segítségeteket előre is köszönöm.
Tisztelettel: Sándor / Kochubey
#157 - Tályai Gábor
2011/03/18, 08:28
Tisztelt Müller Sándor!

Igen, megoldható.

A csatlakoztatás:
Az RGB vezérlőn 3 db negatív kimenet (Piros/Kék/Zöld vezeték) és 1 db pozitív kimenet van (fekete vezeték).

A LED modulokat (a 30 ledes szalagot jobban ajánlanám helyette, alacsonyabb fogyasztás, magasabb fényerő és alig drágább) és a LED lámpákat be kell vezetékelni 1-1 érpárral az RGB vezérlőig.

A LED modulok pozitív ágát a fekete vezetékhez, a negatív ágát egy tetszőleges színes vezetékhez (legyen most itt a piros színű) csatlakoztatni.

A LED lámpák pozitív ágát szintén a fekete vezetékhez a negatív ágát egy színes vezetékhez (legyen most itt a kék színű) csatlakoztatni.

Ezután az RGB vezérlőt csatlakoztatni kell a 12 Voltos tápegységhez és kész is vagyunk.

Vezérlés:
Az RGB vezérlő piros színű gombját megnyomva a LED modulok fognak világítani, a kék színű gombot megnyomva pedig a LED lámpák.
A fehér szín beállítása esetén mindkét LED sor világítani fog.

Fényerőszabályzás: amelyik LED sor világít, annak lehet szabályozni a fényerejét, külön külön, de ha egyszerre világít mind a kettő (fehér gomb) akkor a fényerő szabályzása esetén mindkét sor fényereje csökken vagy nő. Egymástól függetlenül nem lehet a két LED sor fényerejét egyszerre szabályozni.

A vége egy kicsit lehet, hogy kusza lett, :) de remélem érthető.

Ha további kérdése van, nyugodtan írjon, vagy hívja Ügyfélszolgálatunkat.
#158 - Müller Sándor
2011/03/19, 22:32
Tisztelt Tályai Gábor !
Köszönöm a gyors és kielégitő válaszát, de lenne még egy kérdésem, mégpedig az hogy a bárpultba egy krom cső van elhelyezve, ami tart egy felső butorlapot. Ezt a csövet spirális alakzatba lyukakat furtam, amít szeretnék belülröl megvilágítani, szintén 12 v-os ledekkel. A rud hossza kb 1méter. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen világítást javasol?
Válaszát elöre is köszönöm.
Tisztelettel:Müller Sándor
#159 - Tályai Gábor
2011/03/21, 07:53
Tisztelt Müller Sándor!

Így első nekifutásra az Oyo ledeket ajánlanám, ha azok megfelelnek a célnak.

Ha nem felel meg, akkor kitalálunk valami mást.

Remélem tudtam segíteni.
#160 - Müller Sándor
2011/03/21, 08:42
Köszönöm a válaszát és a segítségét.
Közel 50 db lyuk van a tartó csőben és az úgy egy kicsit húzós lenne. Ötösével 10 ezer Ft. Olcsóbb megoldás érdekelne, amit szintén ráköthetek a spotok és a bútoraljzat világításhoz. Végül is úgy szeretném megoldani, hogy a mennyezeten futna egy Led sor, majd a szekrény tetején egy 8db-ból álló Led spot világítás és a végén a szekrény alsó részén és a bárpult csövében lenne Led világítás. Annyi kérdésem lenne még, hogy mekkora tápot érdemes működtetni?
Válaszát köszönöm
Ui. a Led sor KB. 11m őt részre osztva
#161 - Tályai Gábor
2011/03/21, 08:47
Tisztelt Müller Sándor!

Akkor maradnak az 5 mm-es diódák amit ellenállás közbeiktatásával lehet 12 Volton használni. Ehhez esetleg dióda foglalatot is tudunk ajánlani, ha szükséges.

Ez a megoldás valamivel olcsóbb, ha szeret barkácsolni. Egyébként az 50 db LED dióda + az ellenállások beforrasztása többe fog kerülni, mint az Oyo ledek :)

Remélem tudtam segíteni.
#162 - Tályai Gábor
2011/03/21, 08:51
A tápegységet elfelejtettem.

Lesz egyszer 10x3 Watt + 8 x (nem tudom mennyi, de legyen ez is 3 Watt), ez 54 Watt.

Ehhez még hozzájön az 50 db LED dióda, ez típustól függően max 10 Wattot jelent.

Az összes LED egy tápegységről való üzemeléséhez 100 Wattos tápegységet tudok ajánlani. Ha az öt rész egymástól teljesen függetlenül (külön tápegységről) működik, akkor több 12W/24Wattos tápegység a megoldás.

Remélem tudtam segíteni.
#163 - Müller Sándor
2011/03/21, 09:07
Köszönöm a segítségét! Ősze írom, hogy pontosan mire lesz szükségem és megrendelem önöktől. 100%-ig meg vagyok önökkel elégedve, mivel már tavaly is vásároltam a szobámhoz disz lécet és rejtett Led modult táppal és távirányítóval. Azóta is csodálja a barát köröm.
Tisztelettel: Müller Sándor
#164 - Tályai Gábor
2011/03/22, 17:26
Tisztelt Müller Sándor!

Bátran ajánljon minket másnak is ;)

Köszönjük eddigi bizalmát, ha van még kapcsolódó kérdése, nyugodtan tegye fel.
#165 - Kiss Gábor
2011/03/23, 21:09
Helló!

Vásároltam 5 db "LED lámpa GU10 (PowerLED/3Watt/40°) meleg fehér -Ceramic"-ot.
Ezeket szertném együtt használni, ahogy a honlapot nézegettem, most látom, hogy tranzformátort is kellett volna vennem hozzá?
Ha igen melyiket? Itt a 350 és 700mA között kéne válasszak, de ezen a leden nem találok rá utalást, hogy melyik kellene neki. Ha jó értelmeztem akkor a trafó az élettertem miatt fontos. Erről a ledről a leírásában olvastam : "Alacsony hőtermelés - az energia legnagyobb részéből fény keletkezik, nem hő." Ez eléggé melegszik, szerintem 50-60C minimum. Érintésre éget. Ez jó így? Előre is köszi a választ!
Üdv!
Gábor
#166 - Tályai Gábor
2011/03/24, 07:43
Tisztelt Kiss Gábor!

LED lámpa szettet vásárolt, ami ezért szett, mert adunk hozzá minden szükséges tartozékot. A termék 230 Voltos, így tápegységet nem igényel.

Melegedés: ezek szerint mégis sikerült hibátlanul beszerelni :)
A Ceramic PowerLED mért hőmérséklete 51 C° fok, ami alacsonynak számít még a PowerLED lámpák között is, nem beszélve a halogén fényforrások izzószálának 2900-3000K hőmérsékletéről.

Ezt lámpa csere esetén lehet gyorsan érzékelni: a LED lámpákat kikapcsolás után 5 másodperccel már kézbe lehet venni, egy halogén lámpának a kell 2 perc.

Remélem tudtam segíteni.
#167 - Kiss Gábor
2011/03/25, 17:53
Helló!
Köszönöm a gyors választ!
http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/4081
A fenti linken árult trafó mire használható?
Ez gondolom nem egy stabilizált tápegység.
egyébként ezeknek a PowerLED-eknek megleő fényereje van. Megmondom őszntén nem vártam tőlük ennyit. Kellemes csalódás ért. Ez igaz a 30 ledes LED szalagokra is. Főleg ha 10 évig nem kell kicserélni őket. :-)

Üdv!
Gábor
#168 - Tályai Gábor
2011/03/30, 11:07
Tisztelt Kiss Gábor!

Elnézést a hosszú válasz időért, de küzdelmesen indult a hetünk :)

- A RICO LED trafó egy áramgenerátor, mely fix 350 mA áramerősséget biztosít az előtét nélkül árusított PowerLED-ekhez, pl.
Haxa LED vagy a Ferra LED lámpa.

- A Ceramic PowerLED fényerejéről: valóban nagyon jó a fényereje, innen az üzletből is szeretik vinni. A színhőmérséklettel meg van elégedve? Az internetes vásárlók a 3800 Kelvines hőmérsékletet kérdezik a leggyakrabban, hogy milyen fényt ad. Továbbdobnám a kérdést Önnek :)

- 10 évig nem kell cserélni: meglátjuk, nyilván a használat mennyiségétől is függ. 24 órás használat mellett a 30.000 óra csak 4 év :)

- Hja és boldog névnapot kívánnék, így utólag, ha már a napján elfelejtettem. Nincs Gábor ismerősöm ;)

Remélem segíteni is tudtam.
#169 - Szőke Péter
2011/04/04, 21:00
Üdvözlöm,

Melegfehér színű LED szalaggal szeretném a nappal plafon kerületét kiépíteni. A szalag hossza kb 19 méter kell hogy legyen. A cél hogy folytonos homogén fény folyam legyen látható. Ehhez milyen szalagot és milyen kiegészítők kellenek, hogy a rendszer üzemeltethető legyen?
Ha nem nagy kérés tételesen kérném, hogy könnyen megtaláljam a webáruházban a termékeket.

Egy másik kérdésem: Ha van egy 120x120cm-es tejüveg lapom ahhoz milyen világítást kell szerelni a háta mögé ahhoz hogy minden négyzetcentiméterén ugyanolyan legyen a fény intenzitása?

Köszönettel:

Szőke Péter
#170 - Tályai Gábor
2011/04/07, 09:14
Tisztelt Szőke Péter!

Már a 30 LED-es szalag is folyamatos fényt biztosít, ha legalább 4 cm távolság van LED szalag a megvilágított felület között, de ez meg szokott lenni. Ha nagyobb fényerőre van szükség akkor a 60 LED-es szalagot tudom ajánlani. A LED szalagok üzemeltetéséhez a LED szalagra és 1 db 12 Voltos tápegységre lesz szükség, másra nem.

Tételesen:

30 LED-es szalaggal
- 3528x30 meleg LED szalag (2,4W/m)
(19 méter fogyasztása: 45,6 Watt
Tápegység hatásfok szorzójával: ~54 Watt)
- Tápegység: 60 Watt

60 LED-es szalaggal
- 3528x60 meleg LED szalag (4,8W/m)
(19 méter fogyasztása: 91,2 Watt
Tápegység hatásfok szorzójával: ~110 Watt)
- Tápegység: 150 Watt vagy a fenti 60 Wattos tápegységből két darab.

A tejüveg lapról: tudnom kellene, hogy milyen mély a doboz, mekkora a távolság a LED szalag és a tejüveg között.

Remélem tudtam segíteni.
#171 - Szőke Péter
2011/04/07, 21:03
Kedves Gábor,

A tejüveg mögött 6-8 cm hely van.

Üdvözlettel:
Szőke Péter
#172 - Tályai Gábor
2011/04/13, 08:04
Tisztelt Szőke Péter!

Elnézést kérek a késői válaszért.
A 60x60-as LED paneleket 370-480 db 3528-as SMD leddel szokták
megvilágítani, így elég homogén fényt ad a felülete nagy fényerővel. Ez kb. 5-6 méter 3528x60-as típusú szalagnak felel meg.

Viszont ia panelen a ledek közvetlenül az opál felület mögött helyezkednek el, Önnél pedig 6-8 cm-re lesznek a tejüvegtől, így szerintem a fele mennyiség is bőven elég.

Így, egy durva számolással ~10 méter 3528x60 vagy 3528x30-as LED szalag elegendő lehet a homogén fény eléréséhez, de azt nem tudom, hogy az Önnél lévő tejüvegen mennyire ütnek át a LED-ek.

Ha a nappali úgyis készül, az ahhoz vásárolt LED szalaggal kellene tenni egy próbát. Szerintem 10-15 cm-es sortávolságnak jónak kellene lennie.

Remélem tudtam segíteni.
#173 - kelemen zsuzsa
2011/07/01, 13:28
Kedves Tályai Gábor...én is szeretnék rejtett világítást a hálószobámba a két szembenéző falon...ezt be is szerelik nekem?ugyanis én ezt magam nő lévén nem vállalom és mivel itt Szlovákiában nemis nagyon ismerik ezért nembíznám senkire,hogy az én szobámon kísérletezzen...üdv Zsuzsa
#174 - Tályai Gábor
2011/07/08, 11:54
Tisztelt Kelemen Zsuzsa!

Először is elnézését kérem a késői válaszért, egy kicsit sűrű volt a hét.

Sajnos a kivitelezést nem tudjuk vállalni, lévén minimum 300 km-re lakunk egymástól. A kiszállási díj több lenne mint az egész munkadíj. Legyen szíves a LED szalagos cikkeket megmutatni egy villanyszerelőnek, biztos vagyok benne, hogy egy olvasás után már el fogják vállalni a szerelést.

Viszonylag nehéz elrontani a termékeket.

Megértését köszönöm!
#175 - Kiss Károly
2011/09/02, 20:34
Tisztelt Tályai Gábor!
A következő termékeket rendeltem meg önöktől:

RV-03-A Rejtett világítás díszléc - mennyezet
Flexi LED szalag beltéri (3528-030-FN) - zöld
Fali LED szalag dimmer (12V DC) - potméter + távirányító - 96W
DC - Sorkapocs átalakító (2.1x5.5 mm) - anya
Sarokelem 2 eres flexibilis LED szalaghoz
Forrasztás mentes betáp beltéri,2 eres, 3528-as LED szalaghoz
Vezeték gyorscsatlakozó 0,5-1,5 mm vezetékhez - önmetsző
Tápegység 12V-os LED modulhoz (12VDC/5A/60W)

a beépitéssel kapcsolatban a következő kérdésem lenne:
A fényerőszabályzót a a 230V-os hálózat és a 12V-os tápegység közé kell- e bekötni? vagy pedig a következő a sorrend: 230V-os hálózat - 12V-os tápegység - fényerőszabályzó - led szalag.


Várom mielőbbi válaszát.

Üdvözlettel: Kiss Károly
#176 - Tályai Gábor
2011/09/06, 07:59
Tisztelt Kiss Károly!

Igen 230 V~ // 12 V DC tápegység // LED dimmer // LED szalag a sorrend.
A termék adatlapján a nagyítható képek között megtalálja a bekötést.

Remélem tudtam segíteni.
#177 - Kovács Róbert
2012/11/25, 13:54
Tisztelt Tályai Gábor!

2 éve működik nálam egy a cikkben is szereplő led modullal megépített rejtett világítás. A hozzá vásárolt 5A-es tápegység sajnos a napokban megadta magát. Elképzelhető, hogy sok volt neki a közel 19m-nyi led-modul, bár még így sem érte el éppen a 60w-ot. Érdekelne, hogy milyen tápegységet javasol ehhez a teljesítményhez? Károsodhattak valamennyire a ledek a trafó tönkremenetele alatt? Előtte többször vibrált/villogott a teljes fénysor. Köszönöm a segítségét!

Üdv:

Kovács Róbert
#178 - Tályai Péter
2012/11/26, 10:21
Tisztelt Kovács Róbert!

A 19 méternyi Superflux mini led modul összteljesítménye ~57 Watt. A 12V DC tápegységek gyártói azt szokták ajánlani, illetve a garanciát is úgy vállalják, ha a tápegység a névleges teljesítményének a 80%-áig van megterhelve. Ez az 5 Amperes tápegység esetében 48 Watt. Az 57 Wattnyi ledhez legalább 72W névleges teljesítményű trafót kellene választani. A led villogását valószínűleg a túlterhelt táp okozta.

Mindenféleképpen érdemes lenne egy nagyobb tápegységet bekötni ehhez a mennyiségű ledhez. Ha a fémházas, sorkapcsos tápegységek bekötése nehezen megoldható, akkor két ilyen 60 Wattos adapterrel is meg lehet oldani a dolgot.

A túlterhelt trafó miatt valószínűleg nem károsodtak a ledek.

Remélem tudtam segíteni!
#179 - Sziebert Éva
2012/12/10, 16:20
A következő dologban szeretném a segítségét kérni: a nappalinkban szeretnénk mennyezeti rejtett világítást, de nem a fal és a mennyezet találkozásánál, hanem kb. 15-20 cm-rel beljebb. Valamint nem a mennyezet közepe felé szeretném a fényeket, hanem kifelé a falak felé. Megoldható ez? Ha igen, milyen típusú díszléccel? Előre is köszönöm!
#180 - Tályai Péter
2012/12/14, 09:12
Tisztelt Sziebert Éva!

Valamelyik RV jelölésű díszléccel esetleg megoldható a dolog.
Például: RV-20 Rejtett világítás stukkó - flexibilis LED szalaghoz
De általánosságban elmondható, hogy az ilyen kialakítású rejtett világításokat a következő módon szokták megoldani: a szoba közepére kialakítanak egy gipszkarton szigetet, 10-15 cm magassággal. Ezek után vagy a gipszkartonból alakítanak ki egy tálcát, ami majd a led szalagot tartja, vagy pedig a gipszkarton sziget oldalára ragasztanak egy rejtett világításos díszlécet, ami ugyancsak a led szalag tartását végezné. Ezzel a megoldással a szoba közepe nem marad üres / "lyukas".Remélem tudtam segíteni!
#181 - Tallós Áron
2014/03/03, 01:26
Üdv.

Nagyon megtetszett ez a rejtett világítás, ezért a nyári szoba felújításra már tervezem is egy ilyen kiépítését. Már csak az "ősök" beleegyezése szükséges, ezért előzetes költség kalkulációt szeretnék készíteni :)
Egy 5x5-ös szobába, az RGB dekor led (990ft/m) és az RV-42 díszléc (171ft/m) összesen 23220 forintot tesz ki. Ezen kívül szükség van-e más eszközökre a működtetéshez? Áramra gondolom igen, de más kiegészítő adapterre vagy hasonlóra? Mert ha a teljes költség (nem számítva a beszerelést, azt villanyszerelő édesapám megoldja) ennyi, akkor igazán nem drága. Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelettel,
Tallós Áron
#182 - Tályai Péter
2014/03/06, 12:41
Tisztelt Tallós Áron!

A led szalag működtetéséhez 12V-os tápegységre lesz szükség:
LED tápegység (180) 12 Volt, ipari (15A/180W) LoCa

A led szalag vezérléséhez pedig egy RGB vezérlőre. Itt többféle típus is szóba jöhet, ajánlott az RGB vezérlők kategóriából az Önnek szimpatikusat kiválasztani.

Ár/teljesítmény arányban talán ez a rádiós vezérlő a legjobb választás: RGB vezérlő - Rádiós - 144 Watt (20 gombos távirányítóval)

Ezek a feltétlenül szükséges kiegészítők. Ezen kívül szükség lehet még 4 eres vezetékre a színes szalagok bekötéséhez: Színes vezeték RGB LED szalaghoz, 4 eres (feh./kék/piros/zöld)

Remélem tudtam segíteni!
#183 - P Péter
2014/04/08, 12:43
Üdvözletem!

A következő kérdésem lenne:

Egy bárpult felett (mennyezeten kialakított) végigfutó rejtett világítás kialakításán gondolkozom, viszont egy vályogépületről lenne szó melynek a mennyezete nádszövetes megoldás.
1., Lehetséges-e egyáltalán kivitelezni ezt? :)
2 megoldáson töröm a fejem :
a., Egy gipszkarton szigetet kialakítani kb 6 méter hosszan 20 centi szélességgel 10 cm-es mélységgel/magasággal.
Alu U profilok lennének a mennyzethez rögzítve, bízom benne megtalálom a gerendákat:) és erre lenne ugyebár felépítve a spotok egybefüggő doboza L alakban.
Ennél a megoldásnál következő problémák merültek fel bennem :
- Valószínűsítem a gerenda távolságok jóval ritkábbak mint ahogy a felépítmény rögzítése szükséges lenne.
- Kell-e természetes szellőzést hagynom a mennyezetnek? (szellőző lyukak a gipszkartonra nem látható oldalon)
Bízom benne tud valaki segíteni ebben aki már dolgozott hasonló mennyezettel. Oldalfali rögzítés nem megoldható.
Led-es spotok lennének beépítve méterenként.

Avagy díszlécekből kialakítani dobozt a spotoknak, itt a kérdésem az lenne hogy mennyire teherbíróak ezek a polisztirol díszlecek, illetve mennyire formázhatóak, a mennyezet egyenetlensége miatt. Ha a mennyeztre ragasztok 2 díszlecet és a lelógó 2 díszléc végére/közé rögzítek egy takarót/fedelet és ebbe süllyesztem be a spotokat ez illetve a ragasztás:) meg fogja bírni tartani a spotokat?
Erre a lécre gondolok:
http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/1031
Mintás díszléc nem jöhet szóba mert valószínűleg faragni szükséges a mennyezet egyenetlensége miatt.

Avagy :
B megoldás:
Led szalaggal megoldani ezt a problémát, 5050-esre gondoltam a fényerő szükségessége miatt, viszont nem találok sehol olyan megoldást ami lefelé sugározna közvetlenül.
Mi ennek az oka? A ledszalagok kimondottan fővilágításnak alkalmatlanok? A ledpanelek építését láttam ott viszont már minimum 10 méter led szalagra lenne szükségem ami már nem kimondottan energiatakarékos ha az 5050es szalaggal számolom.

Egy szóval a led szalagos megoldás sokkal kevesebb előkészülettel járna(fúrás faragás), viszont nem tudom adna-e elegendő fényt.
Az energia takarékosság, a megfelelő fényerő és nem utolsó sorban a design is fontos lenne, de per pillanat úgy látom valamelyiket fel kell áldoznom.

Előre is köszönöm a válaszokat illetve tapasztalatokat!

Ui.: Elnézést a kisregényért így első hozzászólásra , de igyekeztem teljes képet lefesteni a problémámról.
Remélem a szövegformázás úgy sikerül ahogy Én is látom:)

Tisztelettel:
P Péter
#184 - Fekete Dávid
2014/04/08, 15:17
Kedves Péter!

A jelölt két változat közül mindenképpen az elsőt részesíteném előnyben, ugyanis - bár a kivitelezés vélhetően körülményesebb lehet - az így elért eredmény lényegesen nagyobb fénymennyiséget biztosítana.
Szeretném ugyanakkor felhívni a figyelmét arra, hogy a leírtak értelmében a kivitelezést megelőzően mindenképpen célszerű lenne szakember (kőműves, festő) véleményét kikérnie helyszíni felmérés formájában, hiszem a rendszer megvalósíthatóságát csupán előzetes vizsgálatok, illetve a telepítendő környezet ismeretében lehet meghatározni.

Üdvözlettel: Fekete Dávid
#185 - Hanyu Gábor
2014/04/22, 19:56
Üdvözlöm!

Rejtett világítást szeretnék készíteni.
A RV-01/B lenne szimpatikus nekem,de jelenleg holker van a mennyezetnél. Fel tudom majd rakni a díszlécet? A sarokba szeretném tenni, a másik fajta amelyik lejjebb van és megvilágítja a mennyezetet nem tetszik.
Köszönöm.
#186 - Fekete Dávid
2014/04/23, 12:00
Kedves Gábor!

A jelölt díszlécet tetszés szerint alkalmazhatja holker-, illetve karnistakaró lécként is, ugyanakkor az esztétikus kivitelezéshez mindenképpen javasolt a korábban rögzített holkerléceket eltávolítani, illetve az így elérhető ragasztási felületet homogénné tenni.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni.

Üdvözlettel: Fekete Dávid
#187 - Faragó Gergő
2014/08/11, 14:57
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni, 7.8 méteren lenne a világítás a díszléc mögül SMD3528 60/m Ledszalaggal, 4.8W méterenkét. Így számolva lenne: 37.44 W.os fogyasztás. Kérdésem lenne hogy 40W vagy a 60W-os tápegység közül melyik lenne az optimális, és hogy ennek a szalagnak van-e akkora fényereje hogy érdemes lehessen potival szabályozni vagy egyeltalán van rá lehetőség hogy a tápegység kimenetére kössek egy szabályzót?? Választ előre is köszönöm
#188 - Tályai Péter
2014/08/11, 16:38
Tisztelt Faragó Gergő!

A tápegységek a névleges teljesítményük 80%-áig terhelhetők, azaz a 40 Wattos 32 Wattig, a 60 Wattos 48 Wattig. Az Ön esetében tehát a 38 Wattos terheléshez mindenképpen a 60 Wattos változatot ajánljuk.

A fényerőszabályzásnak olyan esetekben lehet létjogosultsága, ha pl. egy csökkentett megvilágítás is megfelel, pl. éjszakai közlekedőfénynek, tv nézéshez háttérvilágítás, stb. Ehhez bármelyik led szalag vezérlő megfelelő, a legnépszerűbbek az alábbi távirányítós típusok:
LED szalag dimmer (12V DC) - rádiós távirányítóval - 96 Watt
Group Control Dimmer csoport vezérlő +
Group Control Dimmer csoport távirányító

Remélem tudtam segíteni!
#189 - Faragó Gergő
2014/08/11, 17:16
Igen, köszönöm a segítséget, már csak annyit szeretnék, hogy a polisztirol díszléc elbírja a LED-ek hőmérsékletét? És hogy a Ledszalagot külön hűtéssel el kell látni?
#190 - Tályai Péter
2014/08/13, 08:36
Tisztelt Faragó Gergő!

Igen, a polisztirol díszléc el fogja bírni a 3528-60 ledes szalag hőmérsékletét. A szalag külön hűtést nem igényel.
#191 - Faragó Gergő
2014/08/15, 13:48
Nagyon szépen köszönöm ezt a hihetetlen segítőkészséget! Egy utolsó kérdésem lenne, hogy 1 tápegységről lehet-e különbőző színű LED-szalagokat hajtani?
#192 - Tályai Péter
2014/08/15, 14:19
Kedves Gergő!

Természetesen, semmi akadálya. Bármelyik led szalag, amelyik 12V DC betápot igényel működtethető ezekről a tápegységekről.
#193 - Szakál Attila
2015/03/25, 21:04
Tisztelt Tályai Péter!
Rejtett világítással kapcsolatban szeretnék kérdezni.
13,5 méter világítás kell. Csináljam 4 db egyforma hosszú darabból vagy 3db 5méteresből és 1db 3,5 méteresből?
Ha nem egyforma hosszú darabokból áll, akkor a rövid szakasz nem fog erősebben világítani?
Led szalag: RGB 3528 60led/méter
Tápegység: 120Watt

Köszönettel:
Szakál Attila
#194 - Tályai Péter
2015/03/27, 07:48
Tisztelt Szakál Attila!

A szalag gyárilag 5 méteres tekercsekben készül. 5 méterenként párhuzamosan kell betáplálni, ezért az 5 + 5 + 3.5 méteres megoldást a legegyszerűbb megvalósítani. A párhuzamos betáp miatt a rövidebb szakasz nem fog gyengébben világítani, mindegyik ugyanúgy 12V-ot fog kapni.

Remélem tudtam segíteni!
#195 - Szakál Attila
2015/03/27, 13:05
Köszönöm a választ. Arra gondoltam, hogy minden szakaszt csak egy oldalról kötnék rá, így kevesebb vezeték elrejtésére lenne szükség (kevés a hely). Ebben az esetben is mindegy? Vagy teljesen vessem el ezt a gondolatot?
#196 - Tályai Péter
2015/03/27, 15:05
Tisztelt Szakál Attila!

Amennyiben 3528-60 ledes szalagot (4.8W/m) fog beépíteni, akkor elegendő az 5 méterenkénti egyoldalas betáplálás is.
#197 - Szakál Attila
2015/03/27, 19:52
Tisztelt Tályai Péter!

Köszönöm szépen a segítséget. Akkor ez az utóbbi verzió lesz, ez tűnik egyszerűbben kivitelezhetőnek.
Még egyszer köszönöm.
#198 - Kovács Bau Építőipari és Szolgáltató Kft.
2015/04/16, 10:07
Tisztelt Tályai Péter!

Segítséget szeretnék kérni.
Vásároltam önöktől rejtett világításnak való diszlécet.
Mivel a szobában nem tudom elhelyezni a led szalaghoz szüksége trafót, meg lehetne oldani úgy,hogy 220V-ról működjön?
Ha igen akkor hogyan?
Köszönöm.
#199 - Tályai Péter
2015/04/16, 15:01
Tisztelt Kovács Bau Kft.!

A ledek működtetéséhez 12V-os betáp szükséges, tehát közvetlen 230V-ról nem üzemeltethető. Ilyen esetekben az lehet a megoldás, hogy a tápegységet egy szomszédos helyiségben, vagy padláson helyezik el és a szobába csak a 12V-os vezetéket húzzák vissza.

Remélem tudtam segíteni!
#200 - Pósán János
2015/05/02, 09:26
Tisztelt Tályai Péter!

Szeretnék készíteni egy led szalagos rejtett világítást, egy 3m x 3m-es memmyezeti részre, ami 11 cm-re van besüllyesztve. Oldalfali léccel megoldható ez? Elvileg az 5 cm meg lenne a mennyezetig, ha egy 5 cm-es lécet rakok fel.
A következőket terveztem hozzá:

Díszléc: 13 méter RV - 11/A vagy RV - 12/A vagy RV - 31 Melyik lenne jobb?
RGB led szalag 30 led/méter : 12 méter
Tápegység ipari 10A/120W : 1 db
RGB Vezérlő - rádiós - 114 watt : 1 db

Milyen csatlakozók és vezetékek kellenek még ennek a kivitelezéséhez? Tápegységet és a Vezérlőt hova szokták rakni, hogy ne látszódjon?

Válaszát előre is köszönöm.
#201 - Tályai Péter
2015/05/04, 10:11
Tisztelt Pósán János!

Természetesen megoldható a süllyesztett rész rejtett világítása. Az oldalfali léc megfelelő ehhez.

A 10 cm-es mélység nem túl sok, de a lehetőségek szerint meg kell próbálni kihozni belőle a maximumot. Személy szerint úgy gondolom, hogy a 3 kinézett díszléc típus közül az RV-31 lenne a legjobb választás ide. A másik kettőhöz képest ennek nincs olyan mély nútja, ezáltal várhatóan jobban ki fog tudni nyílni a led szalag fénye. Így valamivel több fény juthat a plafonra.

Sajnos az 5 cm-es távolság miatt csak egy néhány cm-es fénysáv alakul ki a plafonon. Esetleg lehet majd azzal is próbálkozni, hogy a felső led szalagos nút helyett a szerelőcsatornának kihagyott hátsó nútba teszik be a led szalagot. Ez egy kicsit meg van döntve, így talán több fény jutna a süllyesztett terület közepe felé is.

A kinézett led szalag, tápegység, vezérlő hármassal nincs probléma. A szalagok csatlakoztatásához nincs szükség speciális eszközökre, a rajtuk lévő vezetéket kell a vezérlő kimeneti oldalára egy körbe bekötni.

Mivel a szalagokat 5 méterenként újra meg kell táplálni, ezért általában egy gerincvezeték kerül kialakításra. Amennyiben szükség van 4 eres vezetékre, akkor az alábbit tudom ajánlani:
Színes vezeték RGB LED szalaghoz, 4 eres (feh./kék/piros/zöld)

A tápegységet és a vezérlőt ilyen esetekben általában a gipszkarton és a mennyezet közé rejtik el. Olyan helyre kell tenni, ahol a későbbiekben is hozzáférhető. Nagyon kellemetlen élmény, ha egy esetleges meghibásodás miatt bontani kell a helyiségben. Ha a gipszkarton és a mennyezet közé nem tudják beépíteni, akkor olyan megoldás is szóba jöhet, hogy szomszédos helyiségben, vagy a födém fölött helyezik el az eszközöket és csak a szükséges vezetékeket húzzák vissza a led szalaghoz.

Remélem tudtam segíteni!
#202 - Kovács Bau Építőipari és Szolgáltató Kft.
2015/05/09, 12:01
Tisztelt Tályai Péter!

Még annyi kérdésem lenne,hogy az Önöktől vásárolt RV-01-A Rejtett világítás díszlécbe hogyan kell elhelyezni a ledszalagot? Elég ha csak beleragasztom,vagy kellene alá valami ami hűtti a ledszallagot?
#203 - Tályai Péter
2015/05/11, 08:32
Tisztelt Kovács Bau Kft.!

Általában elegendő, ha csak beleragasztják a szalagot. Külön hűtőfelület (pl. alumínium profil) csak a legerősebb szalagok alá lehet szükséges (20-25 Watt/m).

Remélem tudtam segíteni!
#204 - Szabó Tibor
2015/10/26, 19:04
Üdvözletem!

Érdeklődni szeretnék, hogy az sv-.01 vagy az sv-02 díszlécet mennyezetre lehet e rakni led spot lámpával? Köszönöm
#205 - Tályai Péter
2015/10/27, 08:01
Tisztelt Szabó Tibor!

Az SV-01, SV-02 díszlécek magassága 50 mm. A legtöbb GU10-es spot lámpa 50-55 mm, erre még rájön a GU10-es kerámia foglalat mérete is (~10-15mm), úgyhogy a mennyezetre illesztve nem lesz elegendő a hely.

Megoldásként esetleg egy egyedi gyártású SV-01-et tudnék elképzelni, aminek meg van hosszítva a lába, ezáltal a magassága a mennyezet felé.

Remélem tudtam segíteni!
#206 - Péntek Csaba
2019/02/26, 07:50
Tisztelt Anro Kft!
Erdeklodni szeretnek, hogy egy rejtett vilagitasos diszlec (pl RV-01-A) beepitese utan, amikor par ev mulva sor kerul egy ujabb festesre akkor hogyan szoktak azt kivitelezni? Valamivel vegig letakarjak a led csikot hogy ne legyen festekes vagy esetleg teljesen kiszerelik a diszlecbol?
Valaszat elore is koszonom!
#207 - Tályai Piroska / ANRO
2019/02/27, 15:27
Kedves Csaba!

A legegyszerűbb megoldás, ha valamilyen fedőszalaggal kitakarják azokat a részeket, amelyeket nem szeretnének összefestékezni. Ez lehet maszkolószalag/festőszalag, esetleg öntapadós szigetelőcsík is, mely a festés idején védi a led chipeket, a festék száradásakor pedig elég lehet kiemelni a nútból.
A LED szalag óvatos visszaszedése, majd újbóli beépítése sok munkával jár, habár ezzel a legbiztosabb a világítás megóvása és a rejtett világítás nútjának "felújítása".

Köszönöm türelmét!
#208 - Eleki Tamás
2019/03/08, 08:07
Nem is tudtam, hogy a LED modulokkal is lehet rejtett világítást csinálni. Éppen ilyen pontszerű effekteket keresek: 15-20 cm-ként kellene megjelennie egy ilyen fénypöttynek a plafon. Találtam nálatok LED modulokat, amelyek megfelelőek lesznek (a hosszú garanciaidő ráadásul igen csábító, hiszen közületi világítás kivitelezés lesz). A fenti cikkben látom, hogy rövidebbre vettétek az összekötő vezetékeket. Gondolom toldani is lehet őket.

A kérdésem mindössze annyi, hogy a garancia akkor is érvényes-e, ha a LED modulok vezetékeit elvágom és 5-10 cm vezetéket beletoldok?

Másik: olyan helyen lesznek a modulok, ahol könnyű vezetékezni (egy oldalfali gipszkarton tálca tetejére lesznek feldobva, ami kb 20 cm széles). Láttam a Wago vezeték csatlakoztató kis bigyókat, eddig forrasztásra gondoltam, de ez sokkal gyorsabbnak tűnik. Nyilván drágább, de időben is sokkal kevesebb. Legyenek szívesek tanácsot adni, mert Önök már biztpsan sok ilyet csináltak: munkaidőt beleszámítva a Wago csatlakoztatás vagy a forrasztás olcsóbb?

Köszönöm!
#209 - Erdős Bettina
2019/03/13, 13:07
Kedves Tamás!

Köszönjük hozzászólását!

Természetesen a garancia abban az esetben is érvényes, ha a modul vezetékeit elvágja.

A Wago-t ajánljuk ebben az esetben, csere esetén is gyorsabb és nem kell a mennyezet tetején forrasztgatni összeszereléskor, esetleg meghibásodáskor.
Az új Wago vezeték összekötők darabra és egységcsomagban is raktárról vásárolhatóak áruházunkban, az egységcsomagos kiszerelés egy kicsit olcsóbban érhető el mint a darabos, nagyobb mennyiség esetén tehát érdemes azt választani!
Az alábbi cikkben bővebben olvashat a vezeték összekötőkről:
Wago csatos (karos) vezeték összekötők

Bízom benne, hogy tudtam segíteni!
#210 - Erdős Bettina
2019/03/13, 13:07
Kedves Tamás!

Köszönjük hozzászólását!

Természetesen a garancia abban az esetben is érvényes, ha a modul vezetékeit elvágja.

A Wago-t ajánljuk ebben az esetben, csere esetén is gyorsabb és nem kell a mennyezet tetején forrasztgatni összeszereléskor, esetleg meghibásodáskor.
Az új Wago vezeték összekötők darabra és egységcsomagban is raktárról vásárolhatóak áruházunkban, az egységcsomagos kiszerelés egy kicsit olcsóbban érhető el mint a darabos, nagyobb mennyiség esetén tehát érdemes azt választani!
Az alábbi cikkben bővebben olvashat a vezeték összekötőkről:
Wago csatos (karos) vezeték összekötők

Bízom benne, hogy tudtam segíteni!
#211 - Szakál Béla
2020/02/14, 19:14
Tisztelt Anro Kft!

Van olyan mennyezeti rejtett világításos díszléc ami fehér?
Amit rendeltem RV-03-A sárgás színű,illetve ezt milyen festékkel tudnám fehérre varázsolni?
Köszönöm a választ

Üdv:Béla
#212 - ANRO Épületdíszítés Kft.
2020/02/17, 15:33
Kedves Béla!

Köszönjük érdeklődését!

Díszléceink mindig az aktuálisan rendelkezésre álló alapanyagból készülnek, melyek színe beszállításonként eltérhet.
A színes és a fehér díszlécek esetében minden esetben javasolt a festésük az egységes szín elérésére érdekében.
A festéséhez vizes bázisú (vízzel hígítható) festéket ajánlunk.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni!

Üdvözlettel: ANRO Ügyfélszolgálat

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
804.900+ elégedett vásárló
449.800+ raktáron lévő termék
207.400+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése