Beépíthető LED vezérlők

Utoljára frissítve: 2020 január 28, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek
Beépíthető LED vezérlők

Újabb három LED vezérlő elektronikával bővítettük a kínálatunkat, melyek a nem változtatható színű (monokróm) LED szalagokhoz, LED modulokhoz megfelelőek. Az újdonságok mindegyike kapcsoló és fényerő-szabályzó is egyben. Mindhárom beépíthető, azaz különálló házzal nem rendelkeznek.

Alu profilba építhető LED vezérlő

Kezdjük mindjárt a legkívánatosabb megoldással: az alumínium LED profilokba építhető vezérlővel. Az alumínium profilok fénysebességgel hódították meg a konyhai pultvilágítást, tulajdonképpen az általunk értékesített, felső szekrény aljára szerelhető világítások 99%-át ez a megoldás teszi ki. Nagyon klassz megoldás egyébként, viszonylag kis anyagigénnyel igen változatos világításokat hozhatunk létre. Ráadásul teljesen személyre szabható, jelenleg majd 100 különböző alumínium profilból választhatják ki kedves vásárlóink a nekik megfelelőt, illetve a bele ragasztható LED szalagból is több mint 60 különböző típus áll rendelkezésre.


A videón látható villogás szabad szemmel nem látható, ez a vezérlő PWM-es működés és a kamera fix képfrissítési frekvenciájának tudható be.

Mindeddig a kapcsolása volt egy kicsit bonyolultabb ezeknek a világítási megoldásoknak, hiszen a legtöbbször nem vagyunk felkészülve egy különálló kapcsolóra a pultvilágításhoz. Most azonban ezzel az új vezérlővel egy csapásra megoldódnak a gondjaink: a kapcsoló magában az alu profilban kap helyet, így nincs másra szükség, csak fix hálózati áramra, illetve természetesen a LED szalaghoz tartozó egyenáramú tápegységre.

Azonban az alu profilokba építhető LED vezérlő tudása nem áll meg a ki-, és bekapcsolásnál! Fényerőszabályzásra is alkalmas, azaz igény szerint beállíthatjuk a világítás fényerejét. A konyhai munkához természetesen mindig nagy fényerő szükséges, azonban a magyar embereknek a konyha nem csak a főzés helye, hanem sokszor a család is itt gyűlik össze beszélgetéshez, TV nézéshez. Ezekhez a tevékenységekhez pedig igen ritkán van szükség nagy fényerőre, inkább csak valami lágy hangulatfényt szeretnénk. Ilyen esetekben kiválóan lehet használni a beépített fényerő szabályzót.

Mindezek mellett az ár is igen kedvező, hiszen valószínűleg a 2000 Ft-os nagyságrendi áron kapható vezérlő lesz a legolcsóbb "konyhai eszközünk".

Mozgásérzékelős, infra LED vezérlő

Tulajdonképpen a következő termék is beépíthető az alu LED profilokba, mindössze egy megfelelő méretű furatot kell készíteni a burára. A beépíthető infra LED vezérlő szintén ki-, és be tudja kapcsolni a csatlakoztatott ledeket, illetve természetesen fényerőszabályzó is egyben. Azonban annyi előnye van, hogy nem kell hozzáérni, elég csak elhúzni alatta a kezünket, vagy akár csak egyik ujjunkat és máris megtörtént a kapcsolás.


A videón látható villogás szabad szemmel nem látható, ez a vezérlő PWM-es működés és a kamera fix képfrissítési frekvenciájának tudható be.

Ez abban az esetekben lehet hihetetlenül nagy előny, ha sokat dolgozunk vizes/zsíros kézzel: nem kell összefogdosni a fali kapcsolót, vagy a már a fentebb említett alu profilba építhető vezérlőt: mindössze egy legyintés az érzékelő alatt és azonnal fényárban úszik a munkapult. Sőt: a fényerő szabályzáshoz sem kell hozzányúlnunk semmihez: elegendő, ha az érzékelők alá tartjuk a kezünket, majd a megfelelő fényerő elérésekor elvesszük onnan.

Beépíthető érintésérzékeny LED vezérlő

A harmadik újdonság felhasználási köre is igen széles: bár a fenti konyhai alkalmazásokhoz is megfelelő lehet, mégis inkább egyéb helyekre ajánlanánk: kiváló kisebb teljesítményű helyi megvilágítások kapcsolására, pl. gardróbszekrényben, éjszakai közlekedőfények kapcsolására, de megfelelő lehet járművekbe épített világítások kapcsolására is. A beépíthető, érintésérzékeny LED vezérlő a fentiekhez hasonlóan kapcsoló és fényerőszabályzó is egyben.


A videón látható villogás szabad szemmel nem látható, ez a vezérlő PWM-es működés és a kamera fix képfrissítési frekvenciájának tudható be.

A működtetést a fenti videón megtekinthetik, de egyébként nem bonyolult: bárhol röviden hozzáérve a panelhez a kapcsolás megtörténik. Hosszabb érintés hatására pedig a fényerő szabályzás lép működésbe: a megfelelő fényerő elérésekor pedig el kell engedni a felületet.

Általános jellemzők

Mindhárom vezérlő igen kis méretű, a legnagyobb is csak 40 mm hosszú és 12 mm széles, így a legtöbb alumínium profilba beépíthetőek. Ha nem biztos benne, nyugodtak keresse ügyfélszolgálatunkat a megfelelő profil és/vagy vezérlő kiválasztásához.

A további közös pont a vezérlőkben az az, hogy mindegyik 9-24 Voltig képes a csatlakoztatott LED termékeket vezérelni, azaz 12 Voltos és 24 Voltos LED szalagokhoz és LED modulokhoz is megfelelő. Teljesítményre is ugyanazt "tudják": 3 Ampernyi azaz 12 Volton 36 Wattnyi, míg 24 Volton 72 Wattnyi LED vezérlésére képesek.

Mindegyik beépíthető LED vezérlő kék színű jelzőfénnyel rendelkezik, azaz kikapcsolt állapotban egy apró SMD LED világít, így akár teljes sötétségben is könnyen megtaláljuk, hogy hol van a vezérlő.

Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 2 év
12-24V DC
8 Amper
LED dimmer
Infravörös é
Beépíthető LED vezérlő (DS01) IR kapcsoló, fényerő szabályzó (96W)
Raktáron: 225 darab
Ár: 2 290 Ft /darab
2.
TOP
Garancia: 2 év
12-24V DC
8 Amper
LED dimmer
Érintésérzékeny fel
Beépíthető LED vezérlő (DT04) érintős kapcsoló, fényerőszabályzó (96W)
Raktáron: 549 darab
Ár: 2 490 Ft /darab
3.
Garancia: 2 év
12-24V DC
8 Amper
LED dimmer
Érintésérzékeny fel
Beépíthető LED vezérlő (DT05) érintős kapcsoló, fényerőszabályzó (96W)
Raktáron: 113 darab
Ár: 2 490 Ft /darab
Vásárlói képek
Pultvilágítás L alakú konyhában, utólag a szekrényre felszerelvePultvilágítás érintős kapcsolóval a sínbe építveModern egyedi konyhabútor sötét színben, tölgy ajtókkal, utólag felszerelt LED pultvilágítássalDimmelhető pultvilágítás, hidegfehér 20 Watt/méter LED szalaggalKiváló fényerőt ad a fekete LED profilba ragasztott LED szalagSötét konyhabútor fekete LED profillal, mini vezérlővel pultvilágításhozFekete hátfal és felsőszekrény, fekete búrás LED pultvilágítássalÚj konyhai világításPultvilágításLed-es smink tükörLed-es smink tükörRejtett világításKész a konyhai LED világításA szenzor is bekerült a helyéreTesztelés a beépítés előttA végleges beépítés előttKonyhaszekrénybe süllyesztett aluprofil, LED szalagos világítássalKonyhaszekrénybe süllyesztett alumínium profil, LED szalagos világítással

14 vélemény, értékelés

#1 - G. Szabolcs
2015/10/17, 17:08
Kedves Hölgyem / Uram!

A fenti, infrás vezérlővel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
- mennyi a max távolság, amiről érzékel?
- feltételezem, hogy alu profilba (pl. Lumines) történő beépítéskor a burát ki kell vágni az érzéeklő felett, igaz?

Konkrétan konhyapult világításhoz kellene, de szeretném elkerülni a "véletlen" ki/bekapcsolásokat.
Válaszukat előre is köszönöm, üdvözlettel:
G. Szabolcs
#2 - Tályai Péter
2015/10/19, 08:41
Tisztelt Szabolcs!

1) Az infrás vezérlő érzékelési hatótávolsága ~5 cm.
2) A feltételezése helytálló, a burát valóban ki kell vágni az érzékelő fölötti részen, hogy a vezérlő megfelelően működjön.

Remélem tudtam segíteni!
#3 - Stein Gábor
2016/03/14, 20:39
Tisztelt Ügyfélszolgálat!

Vettem egy DS01 -es típusú ledvezérlőt. Be is lett építve, de ha nem teljes fényerőn működik akkor érzékelhetően vibrál a fénye. Mi lehet a baj? A led szalag 15 w/m -es 12V -ról működő 2,2 m hosszú. Tehát elvileg belefér a működteti kívánt teljesítmény.

Válaszukat előre is köszönöm!
#4 - Tályai Gábor
2016/03/16, 15:53
Tisztelt Stein Gábor!

Legyen szíves küldje vissza a LED vezérlőt, kicseréltetjük a beszállítóval.
Elnézését kérjük az okozott kellemetlenség miatt!
Üdvözlettel:
Tályai Gábor
#5 - Norbert
2017/02/08, 16:25
Tisztelt Ügyfélszolgálat!
Olyan kérdésem lenne, hogy EGY KB 2 MÉTERES LED SZALAGRA a 2 végére lehet e tenni ilyen vezérlőt? Egy ágy fölé kellene, hogy mind 2 személy feltudja kapcsolni. Vagy ha nem van e olyan amit maga az alu profilt érintve kapcsol fel bárhol érintem meg? Köszönöm
#6 - Tályai Gábor
2017/02/09, 14:04
Kedves Norbert!

Sajnos csak egy oldalról oldható meg a kapcsolás, nincs alternatív kapcsoló jellegű LED vezérlő. Rá lehet szerelni két kapcsolót a LED szalagra, de amíg az egyik be van kapcsolva, addig világítani fog a szalag. Az alu profilba építhető LED vezérlők is csak egy adott pontot megérintve kapcsolnak.

Esetlegesen középre nem lehet beépíteni a kapcsolót, hogy mindkét személy elérje?
Üdvözlettel:
Tályai Gábor
#7 - Rózsás Attila
2017/10/01, 18:22
Kedves Anrodíszléc!
3 db IR vezérlőt vásároltam Önöknél. Egy már beépítésre került, de használat közben sípol, fényerőtől függően hol hangosabban, hol halkabban. Rákötöttem a szalagokra egy másikat is ,de annál is ugyanazt tapasztaltam. Önök szerint mi lehet a gond? 2,3 m 2835/60 ledszalag van rákötve, amit lecsökkentettem 1,5 m-re de úgy is csinálja.
Üdvözlettel: Rózsás Attila
#8 - Tályai Piroska / ANRO
2017/10/06, 15:40
Kedves Attila!

Korábban egyes tápegységeknél már jelentkezett ilyen probléma, hogy fényerőszabályzás közben zúg, azonban vélhetően itt a vezérlővel lesz probléma. Cégünknél is összekötöttük az Ön által megvásárolt eszközöket és nem tapasztaltuk az említett sípoló hangot, ezek ismeretében tehát azt javasolnám, hogyha módjában áll, akkor tesztelje le a többi vezérlővel is a rendszert és ahol rendellenesnek tűnő működést tapasztal, azt visszaküldheti Garancia keretében.
Elnézését kérjük a késői visszajelzésért, további észrevételeivel is nyugodtan forduljon Ügyfélszolgálatunkhoz!
#9 - Rózsás Attila
2017/11/12, 10:27
Kedves Anrodíszléc!
Érdeklődnék, hogy a DP01-es és a 38-as ir wawing sensor fényerőszabályzósak-e? A leírásukban utalás van rá, csak szeretném pontosan tudni, mert azokra szeretném kicserélni az előzőleg rendelt kapcsolókat. Köszönöm!
#10 - Tályai Péter / ANRO
2017/11/13, 09:55
Kedves Rózsás Attila!

A DP01-es vezérlő csak ki-, bekapcsolásra alkalmas. Az IR Waving sensor fényerőszabályzásra is. A fényerőszabályzáshoz annyit kell tenni, hogy bekapcsolást követően az érzékelési hatókörön belül kell tartani a kezünket. Ilyenkor a vezérlő folyamatosan változtatja a fényerejét, és a megfelelő állásban elvéve az ujjunkat, megjegyzi azt.

Remélem tudtam segíteni!
#11 - Németh Imre
2018/02/22, 19:05
Kedves Anrodíszléc!

Az lenne a kérdésem, hogy a DS-01 IR vezérlő melyik profilba építhető be az alábbiak közül:
"RS Alumínium RS profil eloxált (MINI-01-A) LED szalaghoz"
"RS Alumínium RS profil eloxált (MINI-01-B) LED szalaghoz"
"Lumines Lumines Alu profil eloxált (Type-A) LED szalaghoz"
"LED Profiles Aluminium profil eloxált (ALP-002) LED szalaghoz"

Válaszukat előre is köszönöm!
#12 - Tályai Péter / ANRO
2018/02/26, 09:02
Kedves Németh Imre!

A felsorolt alu profilok közül bármelyiket választhatja, a DS-01 vezérlő bele fog férni.

Remélem tudtam segíteni!
#13 - Paár Zoltán
2018/03/20, 08:35
Tisztelt Ügyfélszolgálat!

Ezúton érdeklődnék, hogy a beépíthető infrás érzékelő (DS01) félig átlátszó búrájú ALP-006 led profilba beépíthető-e, illetve az infra átlát e a búrán ergo használható-e? Ha nem kompatibilis, úgy melyik típusú beépíthető vezérlőt ajánlják helyette, az említett profilhoz.

Válaszukat előre is megköszönve,

Tisztelettel: Paár Zoltán
#14 - Tályai Péter / ANRO
2018/03/27, 13:37
Tisztelt Paár Zoltán!

A kinézett DS01 vezérlő akkor működik teljes megbízhatósággal, ha nem takarjuk burával. Amennyiben ez megoldható azon a kis szakaszon, akkor tudom ajánlani. Ellenkező esetben inkább a DT04-es érintős kapcsolót ajánlom. Az ezen lévő rugó nekifeszül a burának, így a bura megnyomásával működtethető a led szalag.

Remélem tudtam segíteni!

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
833.900+ elégedett vásárló
453.700+ raktáron lévő termék
212.300+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése