FlexWall: műanyag falpanelek, PVC falburkoló lapok új típusai!

SuperFlux beltéri LED modul beépítés

Utoljára frissítve: 2009 december 02, szerda Magazin: Bemutatók, tesztek
Az új típusú LED modulos világításról és beépítéséről készítettünk egy rövid cikket, amiben bemutatjuk a SuperFlux Mini LED modulokhoz kapcsolódó teendőket, beépítési tippeket
Tápegység, átalakító kábel, LED modulok     Csatlakoztassuk az átalakító kábelt a tápegység kimenetére     Csatlakoztassuk a tápegység tápkábelét
Az átalakító kábelre már csatlakoztathatóak a LED modulok     Kössük össze a LED modulokat is, általában 20 db vagy 50 db-os kiszerelésben vannak csomagolva     Nézzük meg, hogy mind világít-e, egyszerűbb itt a csere mint a létra tetején egyensúlyozva

A SuperFlux Mini LED modul üzemeltetéséhez a következő termékek szükségesek:
Első lépésként csomagoljuk ki a LED modolukat és a tápegységet, majd azokat csatlakoztassuk össze az átalakító kábellel. Lehetőleg még beépítés előtt az asztalon próbáljuk ki a modulokat, mert ha valami nem világít azt itt egyszerűbben meg tudjuk vizsgálni, mint fent a díszléc nútjában.


Vágjunk 1 cm-es csíkokat a Tesa Montage Fix kétoldalú ragasztóból     A levágott csíkokat ragasszuk a LED modulok hátuljára - mindegyikre egyet-egyet     Távolítsuk el a védőfóliát a ragasztószalagról és nyomjuk a LED modult a díszléc nútjába

A modulokat legegyszerűbben a Tesa Montage Fix kétoldalú ragasztóval lehet rögzíteni. Vágjunk 1 cm-es csíkokat és ragasszuk rá a LED modulok hátoldalára. Miután az összes modullal végeztünk, kezdjük el a beragasztást az egyik sarokban.

Távolítsuk el a védőfóliát a kétoldalú ragasztószalag másik oldaláról és nyomjuk bele a LED modult a nútba. A következő LED modul ragasztószalagjáról is távolítsuk el a védőfóliát, majd nyomjuk bele a nútba úgy, hogy közben kissé megfeszítjük - így a LED-eket össszekötő kábelek kiegyenesednek, nem lógnak ki a nútból, valamint a LED modulok is egyenlő távolságba kerülnek egymástól.

Nem szükséges a teljes szobára való LED modult egyszerre a kezünkben tartani. A gyorscsatlakozós módszer segítségével egyszerre csak annyi LED-et szereljünk amivel még könnyen elboldogulunk.

RV-01/A díszléc nútja és SuperFlux Mini LED Spot modul     RV-01/A díszléc, SuperFlux Mini Spot - fehér, az egyenletes távolságot a 10 cm-es összekötő vezetékek biztosítják     RV-01/A díszléc, SuperFlux Mini Spot - fehér

A LED modulokat természetesen különböző színekben is használhatjuk egy áramkörön belül. Jelen példában a kémény előoldalán cseréltünk ki 5-5 db LED modult zöld, piros, illetve sárga színűre.

Emeljük ki a kicserélni kívánt modulokat a díszléc nútjából.      Húzzuk ki a modul csatlakozóját.     Majd csatlakoztassuk a zöld (vagy tetszés szerinti színű) LED modulokat az áramkörre.
Zöld SuperFlux mini LED Spot modul     Piros SuperFlux mini LED Spot modul     Sárga SuperFlux mini LED Spot modul

Beépítés hagyományos holkerlécbe

A SuperFlux mini LED spot modulokat természetesen nem csak RV típusú lécbe, hanem hagyományos, oldalfalra ragasztott holkerlécbe is beépíthetjük. A modulok hátoldalát ugyanúgy el kell látni Tesa kétoldalú ragasztóval, majd a modulokat felragasztani a holkerléc hátoldalára, úgy, hogy a modulok ne látszódjanak ki.

A modulokat a kétoldalú ragasztóval az oldalfalra beépített holkerléc hátoldalára ragasztjuk     Fehér és kék színű SuperFlux mini vegyesen használva         


Kapcsolódó anyagok:
Ajánlott termékeink

1.

2 év 12 Volt DC
24 Watt
LED adapter
IP20

LED Adapter 12 Volt, dugvillás tápegység LED szalaghoz (24W/2A)

Raktáron: 14 darab

Ár: 3 290 Ft /darab

2.

2 év 12 Volt DC
60 Watt
LED adapter
IP20

LED Adapter 12 Volt, dugvillás tápegység LED szalaghoz (60W/5A)

Raktáron: 25 darab

Ár: 4 790 Ft /darab

Vásárlói képek
Kék ledszalagos megvilágítás gipszkarton mögöttLedszalag dekorációs világítás: fehér gipszkarton kék fényKonyhaszekrény tartós élelmiszerek és műanyag holmik polca, belső led világítássalA mozgásérzékelő a szekrénybe rakott ledet kapcsolja, hogy belül is lássuk mit tárolunkKonyhaszekrény világítás - mozgásra kapcsolódnak, ha kinyitjuk a sarokajtótPrémium minőségű San Remo tölgy nappali bútor beépített LED világítási rendszerrelPrémium minőségű San Remo tölgy nappali bútor beépített LED szalaggalSan Remo tölgy nappali bútor színváltós LED világítási rendszerrelPrémium minőségű San Remo tölgy nappali bútor LED világítási rendszerrelPrémium minőségű San Remo tölgy nappali összeállítás led világítási rendszerrelPrémium minőségű San Remo tölgy nappali összeállításKirálykék teraszfény: nemcsak a színt hívják így, de a látvány is önmagáért beszél. Kültéri terasz megvilágítása a korlát alá ragasztott színváltós LED fényszalaggalLátványos színeket lehet előhozni az RGB LED szalagból, amely felvidíthatja teraszon szórakozókatErkélyes terasz dekoratív megvilágítása kültéri színváltós LED csíkkalTerasz hangulatvilágítással: a könyöklő alatt színváltós LED szalag van végigfuttatvaTouch vezérlővel csak egy érintés és máris más fénnyel világít az RGB LED szalagKorlát díszvilágítása egy teraszon RGB LED szalaggal - zöld falmosó fény

15 vélemény, értékelés

#1 - Nagy Péter
2009/08/11, 00:16
Kedves szerkesztő!

Érdeklődni szeretnék, hogy pontosan milyen típusú lecek kerültek beépítésre "Beépítés hagyományos holkerlécbe" résznél látható 3 képen? (Gondolok itt a plafonnál lévő kábelcsatorna takaró lécre, és a csövet takaró és rejtett világítást tartó lécre.)

Pont ezt az összeállítást szeretném magamnak megcsinálni... Leírná nekem, hogy melyeket kell megvásárolnom.

És ha megtenné, hogy a rögzítéséhez való kiegészítőkről is röviden tájékoztat.

Köszönöm, üdvözlettel: Péter
#2 - Tályai Gábor
2009/08/11, 13:08
Tisztelt Nagy Péter!

Ezek éppen a mi nagyszobánk képei.
A felső díszléc (ami a holkerbe van ragasztva) KA-08-as díszléc. Az alatta lévő léc pedig KA-01 típusú. Rögzítéshez stukkó ragasztót használtunk a lécekhez, illetve Tesa kétoldalú ragasztót a LED modulokhoz.

Kérdezzen nyugodtan, remélem tudok még segíteni.
#3 - Nagy Péter
2009/08/12, 02:56
Kedves Gábor!

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, s a segítséget. Most kezdjük még csak a fal glettelését...
De ha elakadnánk valamiben, akkor kérdezek. (Remélem azért menni fog)
Köszönöm a támogatását, lekötelez!
Üdv: Péter
#4 - Borsi Péter
2009/08/25, 14:45
Kedves Gábor!

Kérdésem, hogy a Superflux mini ledmodullal (RV 01/A-ba építve) mennyire lesz folyamatos a fény (flexi fénycsőhöz képest)látszatra, mert néhány képen "pontfény" szerűnek tűnik, illetve a "távirányítható hálózati aljzat távirányítóval" megvásárlásával meg tudom-e oldani a rejtett világítás és egy másik lámpa távirányítva kapcsolását, vagy kell hozzá még valami? Üdv.: Borsi Péter
#5 - Borsi Péter
2009/08/25, 14:59
Kedves Gábor!

Közben a kérdésem második felét értelmezte az agyam a leírásból :) Az eleje azért érdekelne továbbra is.
Üdv.: B.P.
#6 - Tályai Gábor
2009/08/28, 16:39
Kedves Péter!

Az RV-01/A díszléc adatlapján lévő zöld falú lakás fotója az RV-01/A-val és SuperFlux minivel készült. Pontszerű.

A távirányítható hálózati aljztattal megoldható a ki és bekapcsolás, feltéve, ha a másik lámpán is van konnektor. Ha nincs akkor szerelni kell rá és megoldható :)

Ha nem válaszoltam valamire, kérem írja meg.

Üdv.: Tályai Gábor
#7 - Szomor Rolf
2009/10/06, 23:45
Szia Gábor!

Nagyon megtetszettek a jó beépítési leírásoknak is köszönhetően a bemutatott LED-es rendszerek. Én teljesen meg is vagyok győzve, nem úgy a párom. A kérdésem az lenne, hogy valamilyen referencia vagy bemutató termet vagy akár milyen szobát ahol ilyen megoldás van, meg tudtok-e mutatni? Illetve lenne még egy dolog: a spot lámpás, és a kombinált spot plusz SuperFlux megoldásokon agyalok. A cél egyszerű: kiváló konyha/nappali megvilágítás, nem szines, nem csicsás, nem túl szúrós, de azért akár olvasáshoz is megfelelő legyen az egész szobában. Az a termékek adataiból is rögtön látszik, hogy a LED spot azért erősebb (bár sok SuperFlux modul nyilván sokra megy, de úgy gondolom a szimplán SuperFlux kevés lenne olvasáshoz. Tévednék?). Tehát a másik kérdésem az lenne, hogy a SuperFlux inkább csak díszitésnek, hangulat világításnak alkalmas, vagy pedig egy (watt-ban,szögben,színben) jól méretezett LED spot rendszerhez érdemben is tud hozzátenni? ("érdemben" értsd: jobb,kellemesebb látási viszonyok a szobában mondjuk olvasáshoz).

Köszi

Üdv
Rolf
#8 - Tályai Gábor
2009/10/07, 14:49
Kedves Rolf!

A budapesti bemutatóteremben (III. Kunigunda útja 60.) megtekinthetőek a különböző LED sorok.

A led modulok nem alkalmasak fővilágításnak, vagy csak olyan mennyiségben, ahol már minden más olcsóbb :)

A LED modulos megoldások (típustól és sugárzási szögtől függően) 20-80 lumen / méteres fényteljesítménnyel dolgoznak, ez kb azt jelenti, hogy pl. 20 méter LED modul ad egy 30-40W-os lámpának megfelelő fényt.
De ehhez tegyük hozzá, hogy ebből a fényből direktben nem kap semmit csak visszaverődött fényként, mivel rejtett világításnak lesz beépítve.

Tehát LED modul -> hangulatvilágítás.

Az olvasáshoz pedig ennyit tennék hozzá:
- szerintem felesleges annyira bevilágítani a szobát, hogy mindenhol olvasni lehessen, érdemesebb (és energia illetve anyagköltség-takarékosabb) kialakítani egy helyi megvilágítást, akár olvasólámpával is.

Mindezek mellett ez a magánvéleményem, természetesen mi örülünk legjobban ha sok lámpára van szükség :)

Remélem tudtam segíteni, ha valami nem OK, nyugodtan írjon.
#9 - Haágh Ferenc
2010/03/09, 00:31
Tisztelettel

Érdeklődni szeretnék, Kinéztem Magamnak Egy. KA-08-as.Díszlécet Felűlre.Alura Pedig Egy.KA-19-as Díszlécet.Az Volna a Kérdésem,hogy alulra bele lehet-e épiteni flexibilis fénykábelt.

Üdv.Haágh Ferenc
#10 - Tályai Gábor
2010/03/09, 08:12
Tisztelt Haágh Ferenc!

Bele lehet építeni az alábbi módon:
Flexibilis fénykábel díszlécbe szerelése

Remélem tudtam segíteni.
#11 - Tályai Gábor
2010/03/09, 08:58
A jelmagyarázat lemaradt:

1. Felső díszléc (Önnél KA-08)
2. Alsó díszléc (Önnél KA-19)
3. Krokodil klip az oldalfalra csavarozva, ebbe lehet majd a fénykábelt belepattintani.
#12 - Haágh Ferenc
2010/03/11, 00:43
Tisztel Tályai Gábor

Nagyon Szépen köszönöm. Már csak az a kérdés,ha gipszkarton állmenyezet lessz. nem lessz-e túl alacsony.
#13 - Tályai Gábor
2010/03/16, 15:38
Tisztelt Haágh Ferenc!

Meg kellene mérni, hogy a nyílászáróknál mennyi hely van a mennyezetig (ez fogja meghatározni, hogy befér-e körbe a szobában).

Ha az ablakok előtt nem lesz világítás, csak az oldalfalakon, akkor elég ha a díszléc alsó rész 2 méteren van, ebbe legfeljebb a 210 cm magas vendégek fognak belelátni :)
#14 - Zsoldos György
2010/12/17, 19:13
Tisztelettel.

Vásároltam pár dolgot az áruházban (rádiós RGB vezérlőt, tápegységet, rgb szalagot) semmihez nem keptam leírást szerelési utasítást bekötési útmutatót.
A honlapon részlegesen találtam segítséget de az a szerekéshez nem elég egy kezdőnek.
Van e lehetőség kapni egy teljes kapcsolási rajzot elindulva a 230volt-tól tápegység rádiós vezérlő és 8 m rgb-s flexi szalag bekötéséről?
Pontos Típusok: Táp Mean Well (12VDC/6A/75W)
RGB vez. rádiós-144Watt(20 gombos)
RGB Flexi LED szalag kült.(5050-030-BN)
Előre is kösz a segítséget
Zsoldos György
#15 - Tályai Gábor
2011/01/07, 10:46
Tisztelt Zsoldos György!

Az említett kapcsolási rajz:A rajzon 10 méter szerepel, értelemszerűen Önnél az egyik 5 méteres szakasz helyett 3 méteres értendő.

Ez egy általános bekötési rajz, minden RGB vezérlőhöz megfelelő, egyedül a bekötés módja változik: van olyan RGB vezérlő, amely sorkapcsokat és van olyan amely vezeték véget biztosít a bekötéshez.

(Zárójelben megjegyzem, nem csak Önnek, hanem a többi vásárlónak: az RGB vezérlőhöz van leírás a dobozában, az RGB szalaghoz mi csomagoljuk a LED szalagos bekötési útmutatót, az ipari tápegységhez pedig nincs külön leírás, mivel nincs mit róla leírni, a sorkapcsok feliratozva vannak - ettől függetlenül a feliratok leírása, bekötése az előzőleg említett LED szalagos útmutatón szerepel).

Csak azért írom ezt, mert már volt a kezelési útmutatóval kapcsolatos problémánk, így nagyon ügyelünk rá, hogy lehetőleg mindenhez legyen leírás. Természetesen elektronikai alkatrészekről van szó, így némi előképzettség nélkül nem biztos, hogy érthető, de nem is ajánlanám hálózati áram szerelését, ha pl. egy fázis vezeték kiválasztásához nincs meg a megfelelő szakismeret, esetleg mérőeszköz.

Új vélemény, értékelés írása

Asztali nézet megjelenítése