Betétes díszlécek KA-27, KA-28

Magazin: Fórum
KA-25 és KA-26-os stukkót rendeltem és külön volt a minta!!! Ez hogyan működik? Bele kell külön ragasztani azokat a mintákat?

Vásárlói képek

Stukkó a gyerekszoba ablaka körülNappali fehér ablakszett-stukkóvalKonyhaablak fehér stukkó-szettelKonzolos vagy kockás díszléc a mennyezet és oldalfal találkozási pontjába és karnistakaróként felragasztvaKarnistakaró és holker díszléc egyazon mintávalÍves oldalfal kőburkolattal fedve, díszléccel lezárvaKarakteres mintázattal rendelkező KA-27 holkerlécNappali íves fala kőburkolattal és polisztirol KA-27 díszléccelCserépkályha ötletesen kialakított fatárolóval

6 vélemény, értékelés

#1 - Tályai Gábor
2009/03/23, 14:43
Hát igen, elérkeztünk a mintás léceinkhez. Tulajdonképpen ez a probléma a KA-25,26,27 és 28-as díszléceket érinti, de csak a 25-és a 26-os játékos egy kicsit. A díszléc és a minta külön-külön szálakban van, ezért a mintát bele kell ragasztani a lécbe.
A munka menete: rakjuk fel a díszlécet ugyanúgy ahogy a többit, minta nélkül, és csiszoljuk össze. A mintának kihagyott nútba fessünk vastagon hígítatlan diszperzitet (vagy olyan festéket amivel festünk), a mintát pedig nyomjuk bele. Nem kell tehát ragasztózni a vékony mintákat, a festék meg fogja fogni. A KA-27 és KA-28-as léceknél a mintát kevés akryl ragasztóval be is ragaszthatjuk, lévén a mintát itt egy sík lap hordozza, ezért ennek a ragasztása is könyebb mint a KA-25,26-os léceknél.
A KA-25 és 26-os lécek helyett érdemesebb valamelyik Marbet B típusú lécbõl választani. Ám hozzá kell tennem: sokkal egyszerûbb szépen összedolgozni (csiszolni) egy egyenes (minta nélküli) felületet mint egy mintást.
A KA-27 és KA-28-as díszlécekbõl pedig kiváló kültéri timpanonokat építhetünk, a határozott fogazat jól néz ki minden magasabb homlokzatú épületen.
#2 - Szerváth Imre
2009/03/23, 14:43
Nekem nagyon tetszenek ezek a lécek, és így leírás szerint könnyebbnek is tûnik összeillesztésük, mint az alapból mintás marbet léceké. Ezekbe lehet fénykábelt szerelni? (szerintem lehet, mert ahogy a készítésnél olvastam, a léc hátoldalába egy lyukat húznak, ahová elhelyezhetõ lenne a világítás) - bocsánat hogy ismétlem magam, de erõsítsenek meg, hogy lehet-e?

Annyi kérdésem lenne, hogy egy 260-270 cm magasságú, kb 15 négyzetméteres szobába nem- e lenne hatalmas a K25-K27 lécek?? Attól félek agyonnyomják a legkisebb helyiséget...

Köszönöm: Sz. Imre


Az oldalhoz gratulálok, nagyszerûen meg van csinálva! További sok sikert kívánok jövendõbeli munkájukhoz.
#3 - Harkályné Varga Mária
2009/03/23, 14:43
Kedves Szerváth Imre!

Mi a vidéki rokonainknál láttunk elõször szegélyléceket, és akkor elhatároztuk, hogy mi is szeretnénk a következõ lakásfelújításnál ilyeneket.

Mi a KA-26 beltéri léceket választottuk a nappaliba, és gyönyörû. A csináld magad részben lévõ "nútos" rejtett világítás SZERINTEM azért nem túl jó ötlet a KA-26 karnistakarójával, mert hatalmas mérete miatt, már-már órmótlannak tûnhet ha a plafontól lentebb hozzuk, ahogy így fejben el tudom képzelni. Vagy tesz a sarokba is valamilyen lécet, csak az plussz költség, de hát olyan ritkán szánunk a lakásra (leszámítva az adókat és a rezsit )


A többi szobába KA 10b, a konyhába KA-15-ös, a gyerekszobába KA-5-ös lécek kerültek, így a nyarat a már a megújult házban tölthettük és nagyon elégedettek is vagyunk vele.

Üdvözlettel: Harkályné Varga Mária
#4 - Piricsi
2009/03/23, 14:43
Sziasztok!
Én voltam bent a boltban és a KA-28-as tetszett a legjobban! Nem lesz gond az illesztéssel?
Sz. Imre!
Szerintem a 260/270-es belmagasság már bõven jó. Mi egy régi házat újítunk fel, aminek a belmagassága 250 cm, és a kapott mintákból szerintem nem lesz nagy a KA-28-as még nekünk sem.
#5 - fryboy
2009/03/23, 14:44
Sziasztok! Nekem olyan gondom van hogy szeretnék karnistakarót KA-19-karnistakaróból és rejtett világítást KA-19 holkerlécbõl.Hogy tudnám szépen megcsinálni az ablaknál hogy ne legyen rés. Ugyan is a holkerléc 10-cm-rel lejebb lenne.
#6 - Tályai Gábor
2009/03/23, 14:44
Szia Fryboy!
A KA sorozatú díszléceinket vagy holkerléc és karnistakaró megoldásban lehet használni (így mind a kettõ a mennyezethez is rögzítendõ) vagy a holkerlécet rejtett világításként, de így csak az oldalfalra lehet ragasztani, hogy a fény is találjon utat magának.

Ha az a cél, hogy karnistakaró és rejtett világítás is legyen, akkor csak az RV sorozatból az RV-01, RV-02, RV-03-as léc jöhet szóba. Az RV sorozatú díszlécek a fénykábelt nem a léc mögött, hanem a léc elõtt tartják, így ragasztható a holkerbe is és karnis elé is. A fény útját nem gátolja semmi.

Remélem tudtam segíteni.

Új vélemény, értékelés írása

×

    Asztali nézet megjelenítése