Színes RGB LED világítási rendszerek

Utoljára frissítve: 2015 január 15, csütörtök Magazin: Bemutatók, tesztek
A MaxiLight a QLT RGB LED világítási rendszerével mutatkozik be üzleteinkben. A rendszer elemei ugyan nem olcsóak, de a kiváló minőség, a led lámpák fényereje, a rendszer egyszerű és rugalmas szerelése, valamint a DMX vezérlési lehetőség kárpótolni fog minden befektetett forintért. RGB LED világításra fel!


A MaxiLight TrioColor power led lámpái úgynevezett High Brightness ledek. A High Brightness ledek egyik legfontosabb tulajdonsága a kibocsájtott fény tisztasága. Ha 3 db (piros, zöld és kék színű) High Brightness ledet egyszerre kapcsolunk be, akkor ezek együttesen fehér fényt állítanak elő. Ha a három különböző színű led bemeneti áramát külön-külön szabályozzuk, akkor minden kívánt színt elérhetünk. És ezzel el is érkeztünk az RGB (változtatható színű) ledes, energiatakarékos világításhoz, mellyel éppen az aktuális hangulatunkhoz állíthatjuk be a szoba (DMX rendszer esetén az egész ház) világításának a színét.

A 120 lumenes MR16-os lámpatestekbe építhető TrioColor ledek kiválóan alkalmasak a hagyományos 40W-os halogén világítási rendszerek helyettesítésére, a színválasztás lehetőségével, nem mellékesen töredék energiafogyasztásból.

A MaxiLighting QLT RGB LED világítás rendszer elemei

A legegyszerűbb QLT RGB LED világítási rendszer három fő részből áll: a tápegységből, a távirányító és vevőegységből, valamint magukból a LED lámpákból.

RGB LED világítási rendszer

Az RGB LED világítás szerelése

A legegyszerűbb QLT RGB LED világítási rendszer három fő részből áll: a tápegységből, a távirányító és vevőegységből, valamint magukból a LED lámpákból.
A szereléshez ezeken kívül szükségünk lesz még némi kéteres vezetékre, valamint egy szerelhető dugvillára a tápegység és az infravörös vevő bekötéséhez.

RGB LED világítási rendszer

A 220V-os betápkábelt a szokásos módon szereljük fel a dugvillára, majd az RGBox 220 Voltos bemenetére.
Az infravörös távirányító vevő részének bekötése a fenti fényképen látható. Az RGBox középső csatlakozósorába kell a vevőt úgy belekötni, hogy az RGBox középső negatív polaritású kimenetét, a vevő azon bemenetére csatlakoztatjuk, amelynek a lábára egy ellenállás van forrasztva.

RGB LED világítási rendszer

A TrioColor led lámpák csatlakoztatása is igényel némi barkácsolást, ugyanis a TrioColor Led lámpák összekötő vezetékei molex csatlakozással vannak ellátva, azonban az RGBox RGB kimenete nem ilyen csatlakozású, hanem csupasz kábelvéget fogad. Egy csupasz kábelvéget úgy tudunk produkálni, hogy pl. levágjuk az első TrioColor lámpáról a molex csatlakozót, vagy egy összekötő kábelt használunk fel erre a célra. A levágott csatlakozót el is dobhatjuk. A maradék vezetéket 3 mm-re csupaszoljuk le, majd színsorrendben rögzítsük a vezetékeket az RGBox-ban. A helyes színsorrendet a mellékelt képeken, a termékhez mellékelt szerelési leírásban, valamint az RGBox-on is megtalálja!

RGB LED világítási rendszer

A maradék molex csatlakozós kábelvéget dugjuk bele a LED lámpa bemenetébe, majd további lámpák esetén csatlakoztassuk a többi lámpát is. Ha végeztünk az RGB LED lámpák csatlakoztatásával, az áramkör végére szereljük fel a végelzáró elemet.

RGB LED világítási rendszer

Ha sikerült mindent összeszerelni, akkor a 220 Voltos hálózathoz történő csatlakoztatás után a TrioColor RGB LED világítási rendszerünk üzemre készen áll, már csak arra vár, hogy egy egyszerű gombnyomással színes fényárba öltöztessük a lakást!

Az RGB LED világítás színei

Az egygombos távirányító ugyan túl egyszerűnek tűnhet, azonban minden szükséges funkciót magában hordoz:
- Egy gombnyomás: be / kikapcsolja az RGB LED világítást
- Folyamatos gombnyomásra a led lámpák színei lassú váltakozásba kezdenek, a kívánt színnél el kell engedni a gombot.
- 20 másodperces folyamatos gombnyomás után az RGR LED rendszer folyamatos és automatikus színváltásba kezd, egészen egy újabb gombnyomásig.
- Az RGB LED világítási rendszer megjegyzi az utolsónak beállított színt, így újra bekapcsoláskor az utolsó beállított színnel világít.
- Két gyors gombnyomásra a lámpák színe visszavált fehérre.

A 16 millió elérhető színből következzen néhány a teljesség igénye nélkül:

QLT RGB LED világítás színek  QLT RGB LED világítás színek  QLT RGB LED világítás színek  QLT RGB LED világítás színek 
QLT RGB LED világítás színek  QLT RGB LED világítás színek  QLT RGB LED világítás színek  QLT RGB LED világítás színek 

MaxiLighting QLT RGB LED világítás értékelése

A fenti képek, a 120 lumenes fényerő önmagában magáért beszél, nagyon meg voltunk elégedve a termékekkel és a szolgáltatott fény színével. Csak ajánlani tudjuk mindenkinek. Az infravörös távirányítóval volt némi gondunk, elég kis távolságról volt hajlandó csak működni, ezért mindenkinek inkább a néhány ezressel drágább rádiós vezérlőt ajánljuk. Sajnos ebből még nincs raktáron, de amint megkapjuk egy rövid cikkben azt is leteszteljük.
Ugyanerre a sorsra jutott a DMX vezérlő, amint kapunk egyet arról is készül egy részletes cikk!

A színváltós világítások előnyei

Köztudott, hogy a különböző színek különböző hatással lehetnek közérzetünkre, lelkiállapotunkra. A színek, a helyiségfények változtatásával csökkenthetjük a stresszt és a rosszkedvet, illetve emelhetjük a nyugodt hangulatot. Színterápia keretén belül igénybe vehetünk színes fényt technikát is, amelyre a változtatható színű RGB led szalag, RGB lámpa is alkalmas lehet. Az RGB ledes termékekkel olyan színárnyalatokat varázsolhatunk a helyiségbe, amelyek jótékonyan befolyásolhatják kedélyállapotunkat.

Az RGB színterápiás világítás a piros, a zöld és a kék színek keverésére épül, vezérlőegységtől függően megvalósíthatunk színáttűnéseket, fényjátékokat, színváltásokat. A színváltós világítással megelőzhetjük, hogy a kialakított enteriőrhöz hozzászokjunk, hiszen akár percenként váltogathatjuk a dekorfény színét.

Kapcsolódó termékek, cikkek:
- RGB színváltó ledcsíkok, ledszallagok
- Futófény RGB ledcsík, színváltós
- Színváltós világítás ötletek, fotókkal
- RGB világítás ötletek, fotókkal

Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 3 év
750 lumen
104 lumen/Watt
12 Volt DC
30 ledes
RA>80
LED szalag beltéri 5050-30 (12 Volt) - RGB - nagy fényerejű típus
7.2 Watt RGB
Raktáron: 325 méter
Akciós ár: 1 550 Ft /méter
-13%
Vásárlói képek
Színváltós RGB LED világítások, dekorációs és hangulatvilágításhozLebegő állmennyezet RGB rejtett világítással Konyhai lábazaton színváltós fény, a pulton és a szekrényben hidegfehér fény. Nálunk is kaphatsz megfelelő led szalagot ezek megvalósításához!Kék ledszalagos megvilágítás gipszkarton mögöttLedszalag dekorációs világítás: fehér gipszkarton kék fényNappali ledszalag világítás - körben, rgb szalaggalNappali ledszalag világítás - változtatható fényű rgb ledRV-01-A díszléc, benne nagy fényerejű színes rgb szalagKonyhai színváltós LED RGB világítás - piros fénnyelElőszobai rejtett világítás színváltós RGB LED szalaggalA nappaliban is rejtett világítás díszléc van, rgb led szalaggalKonyhai és előszobai, nappali színváltós led világítás - kék A szoba sarkaiba szerelt alu profilból világít a led szalagTolóajtós gardrób szekrény megvilágítása szélről, RGB szalaggalGardrób szekrény élvilágítás és mdf burkolat díszvilágítás színváltós led csíkkalModern szoba, modern led világításokkal, színváltós és fehér fénnyelSzínváltós szobavilágítás modern művészetet kedvelő otthonban Dizájnos szoba színváltós LED mennyezeti világítással, minimál díszléc mögé építve

21 vélemény, értékelés

#1 - Lajos Norbert
2009/04/21, 19:03
Tisztelt ANRO!

Nagyon szuperek ezek a led lámpák, kérdezem, hogy hagyományos világításra is alkalmasak-e az rgb lámpák (fehér fény van-e), lévén a 120 lumen az már elég jó fényt ad, és arra gondoltam, hogy ezzel váltanám ki a fővilágítást is.

A DMX led világítás vezérlő nagyon érdekel, remélem hamarosan kész lesz a cikk róla!
#2 - Tályai Gábor
2009/06/25, 08:48
Lajos Norberttel még másnap megbeszéltük ezt, csak elfelejtettem ide is leírni: az RGB lámpákkal meg lehet oldani a fővilágítást is, közel fehér fénnyel is tudunk vele világítani, de jobb és olcsóbb eredményt kapunk ha a fővilágítást fehér LED lámpákkal oldjuk meg, és dekorációsnak használunk RGB led lámpát.

A piros LED-ek meghibásodására a TrioColor power LED lámpákban a forgalmazó a következő választ adta:

"Ez alkalommal kicseréljük, de a későbbiekben fordítsanak különös gondot a csatlakoztatásra, ugyanis az általunk összeállított rendszerekben nem fordul elő ilyen jellegű meghibásodás. Kérem juttassák vissza címünkre a hibás terméket, ha visszaérkezett postázzuk a cserét."

Ezek alapján a továbbiakban már nekünk sem áll módunkban a hibás piros LED-el visszaküldött lámpák cseréje, kérjük legyenek nagyon figyelmesek összeszereléskor, egy rossz mozdulattal tönkretehetünk egy 10.000 Ft-os lámpát.
#3 - Container 96 Bt
2009/08/26, 18:22
Tisztelt Tályai Gábor
Azt szeretném megtudni az rgbox tápegységre mennyi lámpa köthető maximum? Illetve a lámpák közötti csatlakozó kábelek hossza szabadon variálható-e?
Egy vendélátóipari egység teljes led-es bevilágításához szeretnék szakmai segítséget kérni(beltér és kültér). Temészetesen Önöktől rendelném a szükséges anyagokat.

Tisztelettel: Juhász Tibor
#4 - Tályai Gábor
2009/08/28, 16:35
Tisztelt Juhász Tibor!

Egy RGBox-ra 9 db TrioColor LED lámpát lehet csatlakoztatni. Az összekötő vezetékek molex csatlakozósak, kettévágva bele lehet toldani a szükséges mennyiségű vezetéket.

Köszönjük megkeresését!
#5 - Török Lajos
2010/04/08, 11:35
Hi!
Az itt említett "LED lámpa MR16 TrioColor (PowerLED/RGB) 120 lumen" és a "LED lámpa MR16 GU5.3 spot (27 LED/LM) 3 Watt RGB" mennyiben más? A menyezeti sarkokba szeretnék 4 db-ot beépíteni és távirányítoval bármilyen színt kikeverni velük hangulatvilágításhoz.
Milyen alkatrészek kellenek ehhez?
Más: üvegpolc megvilágításához mit vegyek?
Köszi!
#6 - Török Lajos
2010/04/08, 11:38
Ja, azt elfelejtettem írni , hogy RV-s díszlécbe fog belekerülni és superflux mini ledmodulokat is szeretnék a távirányítóval szabályozni, mármint a fényerejét.
#7 - Winner B.t.
2010/04/08, 20:21
Tisztelt Uram!
Az RGBboxra köthető 9db RGB LED egyenként szabályozható?
Szalagban kapható RGB, egyenként szabályozható?
Tisztelettel: Horváth János
#8 - Tályai Gábor
2010/04/12, 10:15
Tisztelt Winner Bt.

Az interneten lévő RGB LED szalagok és a RGB LED lámpák is egyszerre szabályozhatóak. Megkérdezem a beszállítókat, hogy van-e ilyen ledenként címezhető RGB termék és megírom.

Köszönjük megkeresését!
#9 - Tályai Gábor
2010/04/19, 14:08
Tisztelt Horváth János!

Találtam szegmensenként címezhető RGB led szalagot.

Ilyenre gondolt?
#10 - Gyárfás Péter
2010/05/26, 22:56
Hello,

Fürdőszobába szeretnék vezérelhető színes megoldást, 4-6 lámpával . Hogyan lehetne összehozni (ip44)?
Köszönöm!
#11 - Tályai Gábor
2010/05/27, 13:36
Tisztelt Gyárfás Péter!

IP44-es lámpatesttel megoldható, pl. ezzel.

Remélem tudtam segíteni.
#12 - Gyárfás Péter
2010/05/28, 14:30
Hello,

Köszönöm a választ.
A vezetékek hosszára van megkötés? A vezérlő és az első lámpa közé mehet 2m?
#13 - Tályai Gábor
2010/05/28, 16:49
Tisztelt Gyárfás Péter!

Nyugodtan mehet 2 méter hosszabbításnak, több is.
230V-os termék esetén pedig mindegy mennyi a hosszabbítás.
#14 - vill-fa bt
2010/06/02, 11:24
Tisztelt ANNO!
Segítséget szeretnék kérni önöktől.hogy milyen elemekre van szükség egy 10 m hosszú RGB ledszalag beüzemelésére.
Ezt a világításai rendszert egy kiszolgáló pult alá szeretném fölszerelni és két sarkon is szeretném elfordítani.
A tápegységekkel kapcsolatba megszeretném kérdezni, hogy a ledszalag elején párhuzamosan kötve kell fölszerelni , vagy külön külön, illetve hogy magát a ledszalagot ellehet-e vágni és vezetékkel összelehet-e kötni újra./például: ha a pultból kivan vágva egy rész/fagylaltgép//.Ha igen mekkora vezetéket lehet beiktatni az elvágott ledszalag közé.
Tisztelettel és köszönettel:
Tóth Zoltán
#15 - Tályai Gábor
2010/06/23, 15:00
Persze telefonon már megbeszéltük, de leírom, másnak hátha hasznos:

Tisztelt Tóth Zoltán!

A LED szalagokat párhuzamosan kell a tápegységhez kapcsolni, egy ágra maximum 1 tekercset (5 méter). Ennek azért van jelentőség, mert a LED szalagok Ohmikus ellenállása elég nagy, így az 5 méternél hosszabb szakaszok vége már kisebb fényerővel fog világítani mint az eleje.

Természetesen párhuzamosan kapcsolva az 5 métereket ilyen probléma nem áll fenn. Az RGB szalag 10 cm-ként vágható, a két vágási pont között vezetékkel természetesen hosszabbítható. Lehet forrasztani, vagy árulunk forrasztásmentes betáp vezetékeket 2 és 4 eres LED szalaghoz, ezeket is lehet használni.

Remélem mindenre válaszoltam.
#16 - Bilincsi Gabriella
2010/09/27, 14:58
Kedves Gábor!
Fürdőben illetve vizes helységben lehet-e TriColor RGB lámpát használni? Rádiófrekvenciás illetve infravörös távirányítóval?
Más!
Egyesével párhuzamosan kötve lehet-e különböző helységekben 1 db táregységről üzemeltetni több TriColor RGB lámpát? Milyen hosszú lehet az összekötőkábel a lámpa és a táregység között?
Köszönettel:B. Gabriella
#17 - Tályai Gábor
2010/09/27, 16:06
Tisztelt Bilincsi Gabriella!

Igen, fürdőben is lehet használni a TrioColor lámpákat, azonban ebben az esetben érdemes IP44-es védettségű lámpatestet használni.

Igen, egy helyiségben lehet több lámpát is használni, jellemzően 10 méter alatt nincs probléma a vezetékek hosszúságával.

Remélem tudtam segíteni.
#18 - Horváth Eszter
2011/05/09, 17:46
Tisztelt Tályai Gábor!

LED-szalagból és TrioColor LED lámpátból hangulatvilágítást szeretnék a nappaliban..

Segítséget szeretnék kérni önöktől.hogy milyen elemekre van szükség egy 20 m hosszú 60led/m 5050 SMD RGB beltéri beüzemelésére

Párhuzamosan kell kötni a 5 méterenként, hogy 20 méter legyen
A 20 méter teljesítménye: 20x14,4W/m = 288W / óra.

Mivel az elektromos hálózat is teljesen felújításra kerül, több 12V-os trafót kellene beépíteni?

vagy 300 Wattos 12,5 Amperes tápegység lenne szükség? elegendő lesz-e a fenti LED szalag mennyiséghez? vagy esetleg 2 táppal oldjam+, vagy valami erősítőt tegyek a 150, 200 W-os tápnak ??? esetleg 1 ipari 12 Voltos (12VDC/30A/360W) ?????????? és a TrioColor LED lámpát hogyan kössem rá?

A megadott méretek alapján össze tudják e állítani számomra mire, milyenre lenne szükségem??

RGB vezérlő - Rádiós - 180 Watt-os , alkalmas-e?
Rejtett világítás díszléc:RV-10/A 20M
Flexi led szalag:60led/m 5050 SMD RGB beltéri 20m
sarokelem 4db
5050 beltéri toldóelem 12db
9 db TrioColor LED lámpát
vezeték 5 méteres LED szalagok párhuzamos kötéséhez, illetve a tápegység hálózatra való csatlakoztatásához némi 3 eres vezeték.

Várom mielőbbi válaszát
Üdvözlettel és köszönettel:
Horváth Eszter
#19 - Tályai Gábor
2011/05/10, 08:36
Tisztelt Horváth Eszter!

A színes világítást két körre kellene bontanunk, ugyanis a TrioColor lámpák nem kompatibilisek a LED szalagokkal. Az előbbi fix áramerősséget (350 mA) az utóbbi fix feszültséget (12 Volt DC) igényel a működéshez. Ennek megfelelően a vezérlést is külön vezérlővel kell megoldani.

A TrioColor lámpákhoz egy RgBox nevű RGB tápegység és vezérlő szükséges, és esetlegesen távirányító vagy egy csengőkapcsoló, amivel a programok válthatóak.

A 288 Wattos RGB LED szalaghoz szükség lesz egy 144 Wattos RGB vezérlőre, valamint egy 144 Wattos jelerősítőre valamint vagy egy 360 Wattos, vagy két ~180 Wattos 12 Voltos tápegységre. Az árat tekintve a 2 db 240 Wattos tápegység a legjobb választás.

Összeállítottam egy kosárba a szükséges termékeket, amennyiben további kérdése van, kérem tegye fel itt, vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat.

Remélem tudtam segíteni.
#20 - Horváth Eszter
2011/08/11, 01:56
Tisztelt Tályai Gábor!

Az ön által ajánlott, összeválogatott, és kosárba készített rejtett világítási rendszert, +vásároltam, de sajnos nem sikerült beüzemeltetni. főkép a (RF CONTROLLER) miatt, ami szerintem nem azt kaptam, amit megrendeltem.

a vezérlőnek 6 db csatlakozási pontja van. ami ön által kiválasztott nekem, és megrendelt vezérlő csatlakozási pontjain (B, G, R, V+, +, -) kéne lennie, de
amit kaptam azon (B- , B+ , G-, G+, R-, R+) csatlakozási pont van. ezt a villanyszerelő nem volt képes sikeresen bekötni.

Tudom ez nem ön hibája! a kérdésem az, hogy miképpen lehet ezzel a (RF CONTROLLER)-el, a 20 méteres LED szalag (5050-060-FN), ami 2 db ipari 12 Voltos (12VDC/20A/240W) Tápegység hajt, és dimmer jelerősítővel (144 Watt) összekötött elemeket vezérelni. vagy ez a vezérlő kuka, és rendeljek ismét egy vezérlőt, ami a csatlakozási pontjain ténylegesen (B, G, R, V+, +, -) van??

kérem segítsen.
#21 - Tályai Gábor
2011/08/11, 16:08
Tisztelt Horváth Eszter!

Sajnos a vezérlő címke hibás. Átforgattam a raktáron lévőket, de természetesen nem találtam másikat, hogy ellenőrizni tudjam a kötési sorrendet.

Két megoldást tudok ajánlani:
- küldjék vissza és cseréljük
vagy
- küldjenek egy fotót róla, én pedig a fotóra berajzolom, melyik vezetéket hová kell csatlakoztatni.

Elnézését kérjük a kellemetlenségért!

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
805.600+ elégedett vásárló
448.000+ raktáron lévő termék
207.600+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése