Kiemelt akció: 3Watt LED lámpa + keret + foglalat: 599 Ft!

Okosizzó - változtatható színű LED lámpa

Utoljára frissítve: 2014 december 09, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek
Okosizzó - változtatható színű LED lámpák

A világítástechnika idei évi legnagyobb slágere az "okosizzó". Számos gyártó jelentkezett vele, a karácsonyi szezon egyik legjobban keresett terméke lesz. Ez nem is véletlen, hiszen nagy volna a kereslet egy olyan, hagyományos GU10-es vagy E27-es foglalattal ellátott fényforrásra, amely tetszőleges színnel tud világítani, illetve a vezérlése is megoldott, darabszámtól függetlenül.

Okosizzó - RGBW LED lámpák

A napokban cégünkhöz is megérkezett az első szállítmány ezekből az új típusú LED lámpákból. Már túl is vagyunk az első ismerkedésen és elmondhatjuk, hogy kiválóan megfelelnek a fenti követelményeknek! Sőt! A lámpák külön meleg fehér fényű ledeket is kaptak, így a hagyományos színű fény kedvelői kompromisszumok nélkül használhatják. Azaz a lámpa tulajdonképpen hagyományos fővilágítás kialakítására is alkalmas: a hétköznapokon a fali kapcsolóval használhatjuk hagyományos lámpaként, azonban ha kezdődik a buli, elő lehet venni a távirányítót, vagy a mobilt és indulhat a színezés.

A Mi-Light LED fényforrásokat tehát általános világításhoz használható fehér fényre is beállíthatjuk, de igény szerint válogathatunk a színekből a beépített színváltós chipnek köszönhetően! A távirányító segítségével felkapcsolhatjuk vagy lekapcsolhatjuk a világítást, fényjátékprogramokat indíthatunk, állíthatjuk a színárnyalatot, tompíthatjuk vagy éppen erősíthetjük az aktuális fényerőt!

Okosizzó - színek
Ízelítő a beállítható színekből.

RGBW lámpák

Ismerkedjünk meg egy új fogalommal: RGBW. Ebből az első három betű már ismerős lehet a változtatható színű RGB LED szalagokról: Red-Green-Blue, azaz piros, zöld, kék ledek csoportjáról van szó. Ezen három LED különböző intenzitású világításával keverhető ki szinte bármilyen szín. A fogalom utosó betűje egy "W" amely a White, mint fehér színt jelöli. Ez azt jelenti, hogy az RGB ledek mellett fehér LED is beépítésre került, azaz a fehér fényt direktben kapjuk, nem színkeveréssel állítják elő. Ez nagyon fontos lehet akkor, ha az lámpáknak hagyományos, napi használatra is alkalmasnak kell lenniük, hiszen az RGB-ből kevert fehér fény sokkal rosszabb színhűségi mutatóval rendelkezik, mint egy eleve erre épített fehér LED fénye. Fontos még megjegyezni, hogy a "W" betű csak fehéret jelent, azaz ebből még nem tudjuk meg, hogy a beépített fehér ledek milyen színhőmérsékletűek, azaz hideg fehér vagy meleg fehér fénnyel világítanak. Kínálatunkban mindkét foglalat esetén a fehér ledek 3000K színhőmérsékletűek, azaz kellemes meleg fehér fénnyel világítanak.

RGB színes világítási rendszerek

A Mi-Light nevével már találkozhattunk a csoport LED vezérlők bemutatásakor. Az okos izzók szintén ettől a gyártótól érkeznek, így a kompatibilitás továbbra is biztosított, melynek nagy jelentősége van. Ez biztosítja azt, hogy a fenti újdonságokat, illetve a már jól bevált fehér fényű és színes RGB LED szalagokat egy világítási rendszerbe illesszük, azaz ugyanazzal a távirányítóval, vagy mobil alkalmazással vezéreljük a LED szalagokat és a LED lámpákat is.

Mindezek mellett a csoport vezérlésről sem kell lemondanunk, azaz továbbra is 4 db egymástól teljesen függetlenül vezérelhető világítási kört hozhatunk létre, keverve az RGB LED szalagokat és az RGBW LED lámpákat. A jövő héten megérkeznek az RGBW LED szalagok is, azaz egy LED szalaggal meg lehet majd oldani a színes és fehér fényű világítást is.

Okosizzó típusok - kiegészítők

Az okosizzók pillanatyilag E27-es és GU10-es foglalattal érhetőek el. Az E27-es 6 Watt teljesítményű melyből 4 Watt a fehér ledek, míg 2 Watt a színek ledek fogyasztása. A GU10-es változat 4 Wattos, 3 Watt a fehér és 1 Watt az RGB színes ledek teljesítmény felvétele.

Okosizzó - típusok, tartozékok
Balra a hagyományos E27-es, jobbra a GU10-es foglalatú spot. Alul látható az opcionális távirányító.

A két LED lámpához a már forgalmazott RGB csoport vezérlőt ajánljuk. Ez mindenképpen célszerű abban az esetben, ha nincs állandóan kéznél egy WiFi képes mobil. Ezzel a vezérlővel telefon nélkül is használhatóak az RGBW LED lámpák. Természetesen a fekete gombos csoport RGB vezérlő is kompatibilis a rendszerrel.

RGBW LED lámpák felépítése

Egyébiránt maguk az RGBW LED lámpák nem ördögi bonyolultságú eszközök. Az alábbi képen látható az egyik lámpa megbontott állapotban:

Okosizzó - felépítés, belső kialakítás.
RGBW LED lámpa szétbontva

Látható, hogy egy egyébként hagyományos kialakítású lámpatestbe beépítésre kerültek a fényforrások: a sárga színű 5630-as ledek a meleg fehér fényt biztosítják, míg a középső 5050-es ledek az RGB színekért felelősek. A lámpa vezérlése is ide került beépítésre, bár a zöld NYÁK lap hátulját látjuk csak, a képen jól látható az antenna, mely a vezeték nélküli (WiFi 2.4 Ghz) kommunikációt biztosítja. A nagy méretű optikai lencse gondoskodik a 40°-os sugárzási szögről, mellyel kiváló kiemelő világítások hozhatóak létre.

Okosizzók vezérlése, WiFi felprogramozása

A távirányítóval való használat teljesen megegyezik az csoport vezérlőknél is bemutatott eljárással. A lényeg egy mondatban: az izzó első bekapcsolásakor nyomva kell tartani a megfelelő zóna bekapcsoló gombját, ezzel "hangoljuk" össze a lámpát a vezérlővel.

A mobiltelefonos beállítást pedig a WiFi LED vezérlők cikkben tekintheti meg.

A fenti termékeket azonnal meg is vásárolhatja!

1.

2 év AAA (2 db)
RGBW vezérlő
20% akció
MiLight

Group Control RGBW csoport (zóna) távirányító RGB+fehér LED szalaghoz, fekete

Raktáron: 79 darab

Akciós ár: 4 790 Ft /darab
5 990 Ft (-20%)

2.

TOP TERMÉK
2 év AAA (2 db)
RGBW vezérlő
20% akció
MiLight

Group Control RGBW csoport (zóna) távirányító RGB+fehér LED szalaghoz, sárga

Raktáron: 877 darab

Akciós ár: 4 590 Ft /darab
5 740 Ft (-20%)

3.

2 év 550 lumen
30°
50 mm
72 mm
20% akció
LED lámpa GU10 (6W/30°) RGB+változtatható színhőmérsékletű - távirányítható! 6 Watt RGB+WW
MiLight

LED lámpa GU10 (6W/30°) RGB+változtatható színhőmérsékletű - távirányítható!

Raktáron: 20 darab

Akciós ár: 7 590 Ft /darab
9 490 Ft (-20%)

Vásárlói képek
Fővilágítás kialakítása kreatívanEgy igen látványos rejtett világításEgy igen látványos rejtett világítás süllyeszett alumínium LED profillalFővilágítás kialakítása kreatívan rejtett világítással és süllyeszett alu profillalRGB LED szalag piros színben világítva a csempék között a zuhanyzóbanLED szalagok beépítve csempe közzéZuhanyzóban LED szalagok aluprofilban a csempék közé építveZuhanyzóban színváltós RGB LED szalagok fehér fénnyel világítva (aluprofilban van a LED szalag a csempék közé építve)Zuhanyzóban működés közben a színváltós RGB LED szalagok - zölden ragyogvaÁlmennyezet RGBW, azaz színváltós + fehér LED szalag fénnyelAz álmennyezet külső és belső éleire egyszerre kapcsolható LED szalag kerültGipszkarton álmennyezet, szélein LED súrlófénySzínváltós LED világítás szögletes gipszkarton mennyezetenLévárdy nappali2 még félkészen hullám és kör formákLévárdy háló - különleges gipszkarton formák és 3d fotóposzter dekorációval Lévárdy gyerekszoba - színes kör alakzatok, a fővilágításhoz besüllyesztett led panellel, a háttérfényhez rejtett led szalaggalLévárdy háló2 - spotokkal és rejtett led szalag világítássalHálószoba félkörívbe rendezett spotlámpákkal

7 vélemény, értékelés

#1 - Hantó László
2014/12/13, 13:45
Hát ötösöm legyen így, pont ezen gondolkoztam hogy miért nem gyért már valaki RGBW ledszalagot :)
#2 - Kovács Gábor
2014/12/13, 20:51
már egy ideje gyártják sőtt hideg és meleg fehérrel is!!
#3 - Pető Norbert
2016/11/06, 18:35
Tisztelt Anrodíszléc!

Az lenne a kérdésem, hogy 2db GU10-es Mi Light izzó, sorba kötve, távirányítóval elég vezérelni vagy kell a bekötéshez még más is?
Pl.: Mi Light csoprtvezérlő?
http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/8421

Válaszukat köszönöm!
Norbi
#4 - Tályai Péter
2016/11/07, 09:15
Tisztelt Pető Norbert!

A 2 db GU10-es led lámpán és a Group Control távirányítón kívül nem lesz szükség egyébre. A fényforrásokba be van építve a vezérlőegység, így azt külön nem kell megvásárolni.

Remélem tudtam segíteni!
#5 - Pető Norbert
2016/11/07, 20:43
Kedves Péter!
Köszönöm gyors válaszukat.
#6 - Nagy Attila
2016/11/29, 15:17
Tisztelt Anrodíszléc!

Az lenne a kérdésem, hogy LED lámpa E27 (6Watt/120°) RGBW - távirányítható ( http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/8423 ) esetében melyik android app használható?

Valamint, a telefonnak érzékelnie kellene az égőt bekapcsolás után mint egy új WiFi hálózatot?

Azért kérdem, mert a WiFi vezérlésről szóló cikkben csak a LED szalagokról esik szó, míg itta #4-es hozzászólásban leírtak szerint a vezérlő a fényforrásokba van építve, és az én esetemben a telefon lenne a távirányító.

Válaszukat előre is köszönöm!
#7 - Tályai Péter / ANRO
2016/11/29, 15:40
Tisztelt Nagy Attila!

A led lámpák vezérlésére a telefon közvetlenül nem használható. Kell egy WiFi box nevű egység, ami közvetítő szerepet játszik a telefon és a led lámpa között. A telefonnal wifin keresztül kommunikál, a led lámpával pedig az annak megfelelő rádiófrekvencián.
Group Control vezérlőkhöz WiFi vezérlő (WiFi BOX)

A wifi box bekapcsolás után létrehoz egy ad-hoc wifi hálózatot, erre kell felcsatlakozni a telefonnal és az applikációval konfigurálni az eszközt. A konfiguráció során többek között az otthoni wifi hálózat elérését kell megadni a boxnak. Ezt követően a telefonnal kényelmesen, az otthoni wifi hálózaton keresztül lehet vezérelni a led lámpákat.

Az alábbi applikációval működik a vezérlés:
Milight 2.0

Remélem tudtam segíteni!

Új vélemény, értékelés írása

Asztali nézet megjelenítése