Karácsonyi ötlettár gyerekeknek

Utoljára frissítve: 2010 február 03, szerda Magazin: Bemutatók, tesztek
Képeslap készítés
Egy otthon készített képeslap kiváló meglepetés a távol élő nagyszülőknek vagy a kisebb gyerekeknek. Megalkotása kevés időt vesz igénybe és változatos díszítési lehetőségek között válogathatunk. Szerepelhet rajta bármi, ami kicsit is kapcsolódik az ünnephez, télhez: hópehely, hóember, angyalka, télapó, fenyőfa, üveggömbök papírból, csillámporból, apró magvakból vagy ami kéznél van.

Ehhez a képeslaphoz szükségünk lesz egy 21x15 cm-es vékony kartonra, melyet keresztben félbehajtunk. A belső oldalára ragasszunk egy fényképet, majd széleit keretezzük 1 cm széles aranyfóliával. Érdekességként, hogy lehessen látni a belső oldalon található képet, a képeslap külső oldalán ügyesen szív alakot vágunk, melynek széleire girlandot ragasztunk, s így már csak a képeslap kitöltése marad hátra.

Karácsonyi ötlettár gyerekeknek
Tipp: Az anyukák használják ki pici gyermekeik alkotókészségét: tegyenek el képeslap méretű papírokat, hogy erre rajzoljanak az év során. Legyen ez az üdvözlőlapok alapja.


Egyedi csomagolás
Duplán hajtott aranyfóliából vágjunk ki betűket, s ragasszuk egy hosszú szalag két oldalára. Ha az ajándék csomagolását túl átlagosnak találjuk, kössük át a dobozt ezzel a szalaggal. A fémes szín nagyon szépen csillog majd a karácsonyfa fényei alatt.

Karácsonyi ötlettár gyerekeknek

   
 Ajánló: rejtett világítás
Rejtett világítás készítése energiatakarékos ledek segítségével

Csináld magad!
Rejtett világítás LED fényekkel

Kíváncsi, hogy egy egyszerű ötlettel hogyan valósítható meg ez a szoba Önnél is?

   

Téli csodaország
Téli tájunk alapjául felhasználhatunk egy kis darab, legfeljebb 2 cm széles díszléc-darabot is. Ettől kicsit nagyobb méretű, néhány milliméter vastag vattát teljes terjedelmében az alapra ragasztunk, ez lesz a hó. Tetszőleges helyen fogvájóval kicsi mélyedéseket szúrunk az aljzatba, ide ültetjük majd a fákat. Makett boltban is beszerezhetünk miniatűr növényeket, de ez esetben az apró fenyőágak is megállják helyüket. A télies hatást tovább fokozhatjuk, ha a zöld fákat műhóval átfújjuk. Állítsunk az előtérbe egy rénszarvast vagy korcsolyázó embereket ez biztosan tetszeni fog a kisebbeknek. Karácsonyi ötlettár gyerekeknek


Jeges dísz
Elkészítéséhez szükségünk lesz egy műanyag tárolóedényre. Szépen rendezzünk el benne leveleket, bogyós ágakat, műanyag harangot, csillagkonfettit. Engedjünk rá tetszés szerint vizet, majd helyezzük jégszekrénybe. Ha megfagyott, finoman szedjük le róla a műanyagot, tetejére fúrjunk egy lyukat. A lyukon egy fényes szalagot áthúzva függesszük a terasz leghidegebb részére. Sajnos csak fagyos időben tartós.

Karácsonyi ötlettár gyerekeknek


Függő díszek
Zöld papírból vágjunk ki fenyőfát, pirosból szív alakokat, fehérből hópelyhet, aranyból vagy ezüstből csillagokat. Mindegyik formából egyet-egyet összeragasztunk úgy, hogy közé fonalat rakunk, s egy füzért képzünk belőlük. Vegyünk egy hurkapálcát, vonjuk be fényes girlanddal, és középre kötözzük fel a fonalról lógó díszeket. Két oldalánál fogva erősítsük vízszintesen futó csövekre, vagy lógassuk be a karnisról (a függyöny csiptetőiről) az ablakba.

Karácsonyi ötlettár gyerekeknek

3 vélemény, értékelés

#1 - Inárcsi Tímea
2009/03/23, 14:40
Habár még csak október vége van, én már várom a karácsonyt és szeretnék jó ötleteket kapni fõleg olyan téren, hogy a lakást kicsit ünnepibbé tegyem.
A szokásos ajtódísz/ablakdísz is érdekel, de nem bánnám, ha vmi új trükk, vagy valami extra lenne benne (kicsit már uncsi, hogy második éve a Rossmannbõl vásárolt van az ajtón...)

Üdv: In Timi
#2 - Pirkás
2009/03/23, 14:41
Nyugodtan kérjünk segítséget iskolás, akár óvodás gyerekünktől, hiszen a legegyszerűbb díszítési formákkal már ők is találkoznak, egyúttal bevonjuk őket is a karácsonyi készülődésbe.

Álljon itt egy példa: vegyünk egy kartonpapírt vagy furnérlemez darabot, melybe hóember, télapót rénszarvasokkal vagy karácsonyfa alakot + egy lyukat (az akasztónak) vágunk. Színezzük ki, szórjuk meg csillámporral és akasszuk az ajtóra egy szép szalag, vagy csillogós fonal segítségével. Apró csillagocskákkal csak emelni tudjuk a hangulatot Ez nagyon primitív módszer, de legalább egyedi díszünk lesz, nem pedig olyan, amelyből százezreket készítettek a szegény kínaiak

Később visszanézek a fórumra, hátha valakinek új ötlete-kérdése merülne fel.

Üdv: pirkás segítptárs
#3 - Tályai Gábor
2009/03/23, 14:41
Érdemes szétnézni a világítástechnikai termékek között, sok új dekorációs fény került fel az áruházba, igaz nagy része közületek részére.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
806.500+ elégedett vásárló
441.000+ raktáron lévő termék
207.800+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése