Dupla fókuszos LED lámpák érkeztek!

Utoljára frissítve: 2013 június 03, hétfő Magazin: Bemutatók, tesztek
Dupla fókuszos (dupla sugárzási szögű) LED lámpák érkeztek

Vásárlói képek
Együtt: 7W LED spotlámpák és 15W kompakt fénycsövek világítanak a nappaliban.Három darab 7W-os LED nappali szobában

8 vélemény, értékelés

#1 - Szarka Gábor
2013/08/07, 13:36
Tegnap kaptam meg az Önöktől rendelt 3 db 7W-os duplafókuszos LED lámpát. Eredetileg az előző szériát vettem volna, de hirtelen rátaláltam erre, kb. +100 lumen fényerőt ígért, mindössze 600 Ft/db felár mellett, nem sokat gondolkoztam tehát rajta, melyiket válasszam...
Otthon a beszerelés után ért a pozitív meglepetés, amikor a beszerelés után felkapcsoltam őket: eszméletlen fényereje és kellemes melegfehér színe van ennek a lámpának, szinte az ember várja, hogy beesteledjen...:-)
(Tudni kell, hogy a halogén 50W-os energiapazarlást váltottam fel a gyerekszobában; eredetileg 1 db 4W-os SMD LED és 2 db 13W-os kompakt energiatakarékos izzót használtam, azonban ezek közel sem biztosítottak megfelelő világosságot a helyiségben)

Egy dologra leszek nagyon kíváncsi, az pedig az élettartam. Jobban örültem volna egy min. 2 év garanciára, mert azt gondolom, csakúgy, mint más termékek esetén, ilyen hamar még nagy valószínűség szerint nem fognak tönkremenni. Az biztat, hogy a kapcsolásra érzéketlenek, de a kínai iparban azért mégsem bízhat az ember...:-(
#2 - Szarka Gábor
2013/11/11, 20:56
A 3 lámpa közül az első máris megadta magát. :-(
Élt 3 hónapot. R.I.P.
#3 - Tályai Péter
2013/11/12, 16:06
Tisztelt Szarka Gábor!

A meghibásodott terméket a garancia keretében tudjuk cserélni. Bővebb információt a visszaküldés menetéről itt talál: Garancia - szavatossági idő

Az okozott kellemetlenségért elnézését kérem, remélem tudtam segíteni!
#4 - Szarka Gábor
2013/11/18, 12:10
Kedves Péter,
Igen, a garanciális probléma rendeződött. Érdeklődéssel várom, hogyan teljesít az "utód", egy 10W-os COB LED, szintén Önöktől. Remélem, nem jut ugyanerre a sorsra, bár feltűnt, hogy a COB LED, mint technológia frissnek tűnt akkor, amikor vettem a 7W-os szériát, vásárolásom után nem sokkal már meg is szűnt...Remélem, a 10W-os tovább bírja majd, és nem az lesz a "megszűnés" oka, hogy nem megbízható...
#5 - Tályai Péter
2013/11/18, 14:04
Kedves Szarka Gábor!

A megszűnéssel kapcsolatosan feltételezem, hogy a 7W-os COB LED-re utalt. A COB LED, mint technológia nem szűnt meg, hanem egyre inkább teret hódít magának a piacon.

Az egyes termékek megszűnése egyébként jogos vásárlói észrevétel. A megszűnés oka azonban az esetek nagy részében nem hibás működéssel, tervezéssel kapcsolatos. Egészen egyszerűen arról van szó, hogy a led gyártás folyamatos fejlődésen, átalakuláson megy keresztül. Ennek az a következménye, hogy egyes termékek néhány hónapos értékesítés után egyszerűen lekerülnek a gyártók palettájáról, mivel addigra a fejlesztéseknek köszönhetően újabb / nagyobb teljesítményű / olcsóbb alternatíva válik elérhetővé.

Az egyes termékkategóriákon belüli változás a frissebb technológiákat (mint pl. a COB technológia is) még látványosabban érinti. Ahogy a technológia érik, a fejlődés üteme valamelyest lassul, várhatóan lassul majd a termékpaletta cserélődése is.

Remélem tudtam segíteni!
#6 - Szarka Gábor
2014/02/21, 10:07
A 3 lámpa közül ma a 2. is kiégett. Ez már tovább, 6 hónapig bírta. Holnap küldöm is vissza. Úgy gondolom, még mindig nem az a technológia, ami igazolná hogy ez a beruházás meg is térül (ugye, ez esetben a visszaszállítás költsége is tovább rontja ezt)
Sajnos, hasonló fényerejű (>500Lm) duplafókuszos lámpát nem találok, valami oka mégiscsak van, és azt hiszem, ennek inkább az az oka, hogy túl sok az idő előtti meghibásodás, ezért kell újraterveznie a gyártónak.
Viszont akkor miért nincs ilyen DFT a kínálatban? Várható?
Úgyhogy marad 1. kisebb teljesítmény 2. kompakt izzó. 3. márkás termék (pl. Samsung, Osram). Egyébként ilyet miért nem forgalmaznak?
#7 - Tályai Péter
2014/02/21, 11:44
Tisztelt Szarka Gábor!

Sajnálattal olvastam a hírt az újbóli meghibásodásról. A termék statisztikái alapján a meghibásodási ráta nem tekinthető kiugróan magasnak, így valamelyest értetlenül állok az Ön által tapasztalt 2/3-os aránnyal szemben.

A DFT technológiáról egyelőre nincs újabb hír. Feltételezésem szerint a vásárlók inkább az egyszerűbb megoldásokat preferálták (vagy szűk sugárzási szög, vagy széles, a világítási igényeknek megfelelően), így a kevert technológia egyelőre háttérbe szorult.

Jelenleg is kapható a kínálatunkban 7W-os COB led lámpa, bár annak 50 fokos sugárzási szöge van, tehát más jellegű megvilágítást biztosít.

A kompakt fénycsövek az alapanyag drágulás, valamint a led fejlődésének köszönhetően egyre inkább háttérbe szorul.

A márkás ledek forgalmazásával próbálkoztunk / próbálkozunk, de a lakossági vásárlók nagyon árérzékenyek. A gyakran 2-3-szoros bekerülési költség nem szokott beleférni a tervezett költségekbe. Emellett azzal is érvelnek, hogy ha a harmadáron megvásárolt lámpa 2-3 évig bírja, akkor 2-3 év múlva ugyanennyi pénzért már egy lényegesen fejlettebb lámpát fognak kapni.

Mivel a márkás lámpákat kevesen keresik, ezért keveset is tartanak belőlük raktáron. Mivel keveset tartanak raktáron, ezért eleve kisebb az esélye, hogy megveszik a vásárlók. Ez a spirál folytatódik, egészen addig, amíg kialakul a mai helyzet, hogy a márkás lámpák csak egészen kis százalékát adják a led lámpák értékesítésének.

Remélem tudtam segíteni!
#8 - Szarka Gábor
2014/02/21, 14:40
Kedves Péter,
Köszönöm válaszát.

A lámpát visszapostázom, tesztelhetik, mi az oka a hibának.

Én elhiszem Önnek, hogy ez nem jellemző meghibásodás, csak hát mivel velem történt meg...:-) Ez nem vigasztal.
Azt gondoltam, egy az átlagnál magasabb árkategóriájú (bár noname) termék többet bír ennél, de a fél év akkor is csalódás. - még akkor is, ha a 3-4 órás napi használatot nézem. Kíváncsi leszek a 3. lámpa mikor ég ki?

Azt írja: "Emellett azzal is érvelnek, hogy ha a harmadáron megvásárolt lámpa 2-3 évig bírja, akkor 2-3 év múlva ugyanennyi pénzért már egy lényegesen fejlettebb lámpát fognak kapni."

Igen, ez jó érv, magaménak érzem én is. Ki lennék békülve a 3 éves használattal, mivel akkor már megtérült a beruházás!!! No de fél év alatt?

Sajnos, a márkás termékek (Osram, Philips) bántóan magas ára tartalmazza az R&D és marketingköltségeket, amelyek egy ilyen kínai termék esetén jóval alacsonyabbak. Viszont ők adnak is min. 3 év garanciát.

Ár-érték arányban tehát csupán papíron jobb a LED a kompaktnál, ha ezt az oldalát nézem. (Van olyan OSRAM kompakt fénycsövem, amely 2005 óta működik, igaz, az Made in Germany)

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
767.600+ elégedett vásárló
487.600+ raktáron lévő termék
199.700+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése