Dupla fókuszos LED lámpák érkeztek!

Utoljára frissítve: 2013 június 03, hétfő Magazin: Bemutatók, tesztek
Dupla fókuszos (dupla sugárzási szögű) LED lámpák érkeztek

Vásárlói képek
Együtt: 7W LED spotlámpák és 15W kompakt fénycsövek világítanak a nappaliban.Három darab 7W-os LED nappali szobában

8 vélemény, értékelés

#1 - Szarka Gábor
2013/08/07, 13:36
Tegnap kaptam meg az Önöktől rendelt 3 db 7W-os duplafókuszos LED lámpát. Eredetileg az előző szériát vettem volna, de hirtelen rátaláltam erre, kb. +100 lumen fényerőt ígért, mindössze 600 Ft/db felár mellett, nem sokat gondolkoztam tehát rajta, melyiket válasszam...
Otthon a beszerelés után ért a pozitív meglepetés, amikor a beszerelés után felkapcsoltam őket: eszméletlen fényereje és kellemes melegfehér színe van ennek a lámpának, szinte az ember várja, hogy beesteledjen...:-)
(Tudni kell, hogy a halogén 50W-os energiapazarlást váltottam fel a gyerekszobában; eredetileg 1 db 4W-os SMD LED és 2 db 13W-os kompakt energiatakarékos izzót használtam, azonban ezek közel sem biztosítottak megfelelő világosságot a helyiségben)

Egy dologra leszek nagyon kíváncsi, az pedig az élettartam. Jobban örültem volna egy min. 2 év garanciára, mert azt gondolom, csakúgy, mint más termékek esetén, ilyen hamar még nagy valószínűség szerint nem fognak tönkremenni. Az biztat, hogy a kapcsolásra érzéketlenek, de a kínai iparban azért mégsem bízhat az ember...:-(
#2 - Szarka Gábor
2013/11/11, 20:56
A 3 lámpa közül az első máris megadta magát. :-(
Élt 3 hónapot. R.I.P.
#3 - Tályai Péter
2013/11/12, 16:06
Tisztelt Szarka Gábor!

A meghibásodott terméket a garancia keretében tudjuk cserélni. Bővebb információt a visszaküldés menetéről itt talál: Garancia - szavatossági idő

Az okozott kellemetlenségért elnézését kérem, remélem tudtam segíteni!
#4 - Szarka Gábor
2013/11/18, 12:10
Kedves Péter,
Igen, a garanciális probléma rendeződött. Érdeklődéssel várom, hogyan teljesít az "utód", egy 10W-os COB LED, szintén Önöktől. Remélem, nem jut ugyanerre a sorsra, bár feltűnt, hogy a COB LED, mint technológia frissnek tűnt akkor, amikor vettem a 7W-os szériát, vásárolásom után nem sokkal már meg is szűnt...Remélem, a 10W-os tovább bírja majd, és nem az lesz a "megszűnés" oka, hogy nem megbízható...
#5 - Tályai Péter
2013/11/18, 14:04
Kedves Szarka Gábor!

A megszűnéssel kapcsolatosan feltételezem, hogy a 7W-os COB LED-re utalt. A COB LED, mint technológia nem szűnt meg, hanem egyre inkább teret hódít magának a piacon.

Az egyes termékek megszűnése egyébként jogos vásárlói észrevétel. A megszűnés oka azonban az esetek nagy részében nem hibás működéssel, tervezéssel kapcsolatos. Egészen egyszerűen arról van szó, hogy a led gyártás folyamatos fejlődésen, átalakuláson megy keresztül. Ennek az a következménye, hogy egyes termékek néhány hónapos értékesítés után egyszerűen lekerülnek a gyártók palettájáról, mivel addigra a fejlesztéseknek köszönhetően újabb / nagyobb teljesítményű / olcsóbb alternatíva válik elérhetővé.

Az egyes termékkategóriákon belüli változás a frissebb technológiákat (mint pl. a COB technológia is) még látványosabban érinti. Ahogy a technológia érik, a fejlődés üteme valamelyest lassul, várhatóan lassul majd a termékpaletta cserélődése is.

Remélem tudtam segíteni!
#6 - Szarka Gábor
2014/02/21, 10:07
A 3 lámpa közül ma a 2. is kiégett. Ez már tovább, 6 hónapig bírta. Holnap küldöm is vissza. Úgy gondolom, még mindig nem az a technológia, ami igazolná hogy ez a beruházás meg is térül (ugye, ez esetben a visszaszállítás költsége is tovább rontja ezt)
Sajnos, hasonló fényerejű (>500Lm) duplafókuszos lámpát nem találok, valami oka mégiscsak van, és azt hiszem, ennek inkább az az oka, hogy túl sok az idő előtti meghibásodás, ezért kell újraterveznie a gyártónak.
Viszont akkor miért nincs ilyen DFT a kínálatban? Várható?
Úgyhogy marad 1. kisebb teljesítmény 2. kompakt izzó. 3. márkás termék (pl. Samsung, Osram). Egyébként ilyet miért nem forgalmaznak?
#7 - Tályai Péter
2014/02/21, 11:44
Tisztelt Szarka Gábor!

Sajnálattal olvastam a hírt az újbóli meghibásodásról. A termék statisztikái alapján a meghibásodási ráta nem tekinthető kiugróan magasnak, így valamelyest értetlenül állok az Ön által tapasztalt 2/3-os aránnyal szemben.

A DFT technológiáról egyelőre nincs újabb hír. Feltételezésem szerint a vásárlók inkább az egyszerűbb megoldásokat preferálták (vagy szűk sugárzási szög, vagy széles, a világítási igényeknek megfelelően), így a kevert technológia egyelőre háttérbe szorult.

Jelenleg is kapható a kínálatunkban 7W-os COB led lámpa, bár annak 50 fokos sugárzási szöge van, tehát más jellegű megvilágítást biztosít.

A kompakt fénycsövek az alapanyag drágulás, valamint a led fejlődésének köszönhetően egyre inkább háttérbe szorul.

A márkás ledek forgalmazásával próbálkoztunk / próbálkozunk, de a lakossági vásárlók nagyon árérzékenyek. A gyakran 2-3-szoros bekerülési költség nem szokott beleférni a tervezett költségekbe. Emellett azzal is érvelnek, hogy ha a harmadáron megvásárolt lámpa 2-3 évig bírja, akkor 2-3 év múlva ugyanennyi pénzért már egy lényegesen fejlettebb lámpát fognak kapni.

Mivel a márkás lámpákat kevesen keresik, ezért keveset is tartanak belőlük raktáron. Mivel keveset tartanak raktáron, ezért eleve kisebb az esélye, hogy megveszik a vásárlók. Ez a spirál folytatódik, egészen addig, amíg kialakul a mai helyzet, hogy a márkás lámpák csak egészen kis százalékát adják a led lámpák értékesítésének.

Remélem tudtam segíteni!
#8 - Szarka Gábor
2014/02/21, 14:40
Kedves Péter,
Köszönöm válaszát.

A lámpát visszapostázom, tesztelhetik, mi az oka a hibának.

Én elhiszem Önnek, hogy ez nem jellemző meghibásodás, csak hát mivel velem történt meg...:-) Ez nem vigasztal.
Azt gondoltam, egy az átlagnál magasabb árkategóriájú (bár noname) termék többet bír ennél, de a fél év akkor is csalódás. - még akkor is, ha a 3-4 órás napi használatot nézem. Kíváncsi leszek a 3. lámpa mikor ég ki?

Azt írja: "Emellett azzal is érvelnek, hogy ha a harmadáron megvásárolt lámpa 2-3 évig bírja, akkor 2-3 év múlva ugyanennyi pénzért már egy lényegesen fejlettebb lámpát fognak kapni."

Igen, ez jó érv, magaménak érzem én is. Ki lennék békülve a 3 éves használattal, mivel akkor már megtérült a beruházás!!! No de fél év alatt?

Sajnos, a márkás termékek (Osram, Philips) bántóan magas ára tartalmazza az R&D és marketingköltségeket, amelyek egy ilyen kínai termék esetén jóval alacsonyabbak. Viszont ők adnak is min. 3 év garanciát.

Ár-érték arányban tehát csupán papíron jobb a LED a kompaktnál, ha ezt az oldalát nézem. (Van olyan OSRAM kompakt fénycsövem, amely 2005 óta működik, igaz, az Made in Germany)

Új vélemény, értékelés írása

Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került!

Asztali nézet megjelenítése