Parketta szegélylécek vízálló polimerből (6 cm)

Utoljára frissítve: 2022 február 23, szerda Magazin: Bemutatók, tesztek

A parketták lerakása után már csak egy feladatunk marad: eltakarni a fal és a parketta csatlakozási pontjait. Ezt a feladatot parketta szegélylécekkel oldjuk meg, melyre több lehetőségünk is adódik.

A hagyományos MDF alapú parkettaszegélyek leváltására már bemutattuk az Elite Decor festhető szegélyléceit, melyek között az extra magas, 12 cm-es kivitel is megtalálható, illetve akár kábelcsatornaként is funkcionálnak.

Sokan keresik azonban a szintén vízálló tulajdonságokkal rendelkező színes szegélyléceket is. Erre is van megoldásunk, ebben a cikkben az Arbiton szegélyléceket fogjuk bemutatni.

Polimer parkettaszegélyek: nem ázik, nem válik!

A hagyományos, MDF-ből (medium-density fibreboard) azaz közepes sűrűségű farostlemezből készült parkettaszegélyeket mindenki ismerheti, hiszen az alacsony és közepes árfekvésű parkettaszegélyek minden esetben ebből készülnek. Látványát tekintve tökéletes megoldásról beszélünk, azonban sajnos az MDF anyagnak elég nagy a vízfelvétele. Így nedves falazat vagy beázás esetén, sőt akár a takarítás közbeni felmosások következtében is: ezek a lécek deformálódhatnak, a dekorfólia hajlamos felválni, felhólyagosodni, ami nem túl esztétikus látvány.

Az Arbiton szegélylécek 100% polimer anyagból készülnek, vízfelvételük nullának tekinthető, így nedves környezetben is tökéletesen megállják a helyüket. A dekorfólia, ami a színt és struktúrát biztosítja, egy speciális laminálási eljárással kerül a polimer felületre, így elválaszthatatlan részét képezi a szegélylécnek, nem lehet lekaparni, nem ázik le.

Egyszerű beépítés - gérvágás nélkül

A már bemutatott, Elite Decor által gyártott, nagy méretű, HDPS anyagú szegélyléceket a beépítés során a sarkokban gérbe kell vágni, hogy a belső és külső sarokcsatlakozások kialakuljanak. Ugyanígy gérvágással akár végzáró elemet is készíteni hozzá. Ez azonban nem mindenkinek sikerül első nekifutásra.

Az Arbiton szegélylécek esetén sokkal egyszerűbb dolgunk van, hiszen a gyártó kínál a szegőlécekhez színazonos:

  • belső sarokelemet
  • külső sarokelemet
  • végzáró elemet
  • és toldóelemet

A szegélyléceket így elég a kívánt hosszúságban egyenesen elvágni, majd a megfelelő típusú kiegészítő elemet a szegélylécek végére illeszteni. Így pl. a sarkokban nincs szükség gérvágásra, a sarokelem megoldja a lécek csatlakozását. A végzáráshoz sem kell gért vágni, mindössze fel kell húzni a színazonos végzáró elemet. A toldóelemmel pedig eltakarhatjuk a csatlakozási pontokat, így nem fognak látszódni a szegélyek vágott végei.

Példa egy parkettaszegőlécre és színazonos kiegészítőire

 

A kiegészítő elemek használata esetén ráadásul minden csatlakozásnál lesz 1-2 mm mozgásterünk, azaz ha picivel rövidebbre sikerül a vágás, akkor sincs baj, az elemek eltakarják az egyébként keletkező hézagot.

Nagy színválaszték - felületi struktúrák

Az Arbiton szegélylécekből pillanatnyilag 14 különböző színt kínálunk és több struktúrát. Megpróbáltuk ezeket csoportosítani, hogy könnyebb legyen a választás.

Minta nélküli szegélylécek

Az első csoport a faminta nélküli szegélyléceké. Ezekből rendelkezésre áll egy hófehér, egy szürke (ami inkább törtfehér színű, nagyon világos szürke), egy sötétszürke és egy majdnem feketébe hajló antracit kivitel.

Szegélylécek erőteljes fekete erezettel

A következő csoport a hangsúlyos, fekete erezettel ellátott szegőléceké, ebből két típust kínálunk: az egyik a teljesen szürke Skandináv, míg a másik a barna színű Cornwall típus.

Szegélylécek erős erezettel

A harmadik csoportba három szegőléc került, ezeknek közös jellemzője, hogy a faminta erőteljesen jelenik meg a léc felületén, azonban a minták itt inkább sötétbarnába - sötétszürkébe hajlanak, nem feketébe, mint az előző kategóriánál. Ebből a világosabb kivitel a Newport, míg a sötétebb barna a Goldberg, illetve van egy szürke, nagyon picit barnás szegő, ez pedig a Bradford.

Apró erezetű szegélylécek

Az utolsó csoportba kerültek a sűrűbb, apróbb mintával rendelkező szegőlécek. Itt is látszódik a faminta, azonban nem annyira markánsan jelenik meg a felületen, mint a fenti lécek esetében. Itt elindulunk egy világos, szürkésbarnás Vermont típustól, majd az árnyalatok egyre sötétednek a következő sorrendben: Monument, Calvia, Rossport majd az egészen sötétbarna Jersey.

Parketteszegély vásárlás: raktárról, házhozszállítással is

A parkettaszegélyek mellett természetesen a hozzá passzoló, exkluzív vinyl parkettákat is megrendelheted áruházunkból. Az Arbiton szegélyléceket jellemzően raktárról kínáljuk, akár személyesen, akár csomagküldéssel is megvásárolhatóak az ANRO Épületdíszítésnél!

Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 2 év
Polimer
26 mm
70 mm
250 cm
-Indo 7 cm-es parkettaszegélyléc (250 cm) gumi szegélyes, vízálló, rögzítősines: Fehér
Raktáron: 150 méter
Ár: 876 Ft /méter
2.
Garancia: 2 év
-Lars 7 cm-es parkettaszegélyléc (250 cm) gumi szegélyes, vízálló, kábelcsatornával: Elegáns tölgy
Raktáron: 35 méter
Ár: 796 Ft /méter
3.
Garancia: 2 év
Polimer
26 mm
70 mm
250 cm
-Lars 7 cm-es parkettaszegélyléc (250 cm) gumi szegélyes, vízálló, kábelcsatornával: Fehér
Raktáron: 100 méter
Ár: 796 Ft /méter
4.
Garancia: 2 év
-Lars 7 cm-es parkettaszegélyléc (250 cm) gumi szegélyes, vízálló, kábelcsatornával: Skandináv tölgy
Raktáron: 17.5 méter
Ár: 796 Ft /méter
6.
Garancia: 2 év
Polimer
20 mm
60 mm
250 cm
-Mack 6 cm-es parkettaszegélyléc (250 cm) gumi szegélyes, vízálló, kábelcsatornával: Fehér
Raktáron: 7.5 méter
Ár: 756 Ft /méter
7.
TOP
Garancia: 2 év
-Vigo 6 cm-es parkettaszegélyléc (220 cm) gumi szegélyes, vízálló: Antracit
Raktáron: 30.8 méter
Ár: 1 300 Ft /méter
8.
Garancia: 2 év
Polimer
15 mm
60 mm
220 cm
-Vigo 6 cm-es parkettaszegélyléc (220 cm) gumi szegélyes, vízálló: Fehér
Raktáron: 169.4 méter
Ár: 1 300 Ft /méter
9.
Garancia: 2 év
Polimer
15 mm
80 mm
220 cm
-Vigo 8 cm-es parkettaszegélyléc (220 cm) gumi szegélyes, vízálló: Fehér
Érkezik: 2023.10.05. (279.4 méter)
Ár: 1 768 Ft /méter
10.
Garancia: 2 év
Polimer
15 mm
60 mm
Belső sarokelem Vigo 6 cm-es parkettaszegélyléchez: Fehér (2 db)
Raktáron: 58 csomag
Ár: 490 Ft /csomag
11.
Garancia: 2 év
Polimer
15 mm
60 mm
Külső sarokelem Vigo 6 cm-es parkettaszegélyléchez: Fehér (2 db)
Raktáron: 51 csomag
Ár: 490 Ft /csomag
12.
Garancia: 2 év
Polimer
15 mm
60 mm
Toldóelem Vigo 6 cm-es parkettaszegélyléchez: Fehér (2 db)
Raktáron: 47 csomag
Ár: 490 Ft /csomag
Vásárlói képek
Kedvenc regglizősarok sötét falpanel burkolattalLedszalag és hangulatos éjjeli lámpaKiadó szoba felújítás utánKiadó szoba felújítás utánKiadó szoba felújítás után

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
747.200+ elégedett vásárló
469.300+ raktáron lévő termék
196.100+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése