Olcsó LED panel csupán 2990 Ft-ért!

Ledes por-, és páramentes mennyezeti lámpák

Frissítve: 2016 április 26, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek
Por-, és páramentes ledes mennyezeti lámpák

Ipari LED lámpatestek por-, és páramentes kivitelben

A hagyományos egyenes fénycsöves lámpatestek helyett egyre többen szeretnének választani valamilyen ledes megoldást. Ipari (üzleti) környezetben ez teljesen természetes igény, hiszen a hosszú élettartam, a takarékosabb működés, az alacsony karbantartási költség mind-mind költségcsökkentő tényező, melyek mellett a cégek nem szívesen mennek el. További előnye a LED fényforrásoknak, hogy fényük azonnali, nincs bemelegedési idő, illetve nem vibrálnak, így az alattuk végzett munka kevésbé fárasztja az alkalmazottak szemét, mely tovább növelheti a hatékonyságot.

Ipari területen a fénycsöves világítás terjedt el a leginkább, gondoljunk csak a nagy bevásárlóközpontok mennyezetére, ahol többnyire szabadonsugárzó egyenes fénycsöves lámpatestekkel oldják meg a világítást. Ugyanez a megoldás szokott lenni a raktárakban, üzemekben is, azonban itt már burás lámpatesteket szoktak használni, védendő a fényforrásokat a portól, párától, víztől, és a fizikai behatásoktól.

A LED fénycsövek megjelenése óta sokan keresik azokat por-, és páramentes lámpatesteket, melyek jó eredménnyel használhatóak. A probléma ugyanis az, hogy a LED fénycsövek opál burával készülnek, ezek a lámpatestek is opál burásak, és a két bura viszonylag nagy mértékben csökkenti a ledek fényét. Így jellemzően a hagyományos por- és páramentes lámpatestek ledes fénycsővel való üzemelése nem hozza a kívánt megvilágítást.

A gyártók felismerték ezt és olyan komplett lámpatesteket kínálnak értékesítésre, melyek nem LED fénycsöveket tartalmaznak, hanem komplett világítótestek, amelynek keretében a LED chipek közvetlenül rá vannak építve a lámpatestre.

Por-, és páramentes ledes mennyezeti lámpák - egybeépített leddel.

A fenti megoldásnak számos előnye van a led fénycsöves megoldással szemben:

  • Nincs duplán opál bura - így nagyobb a mért megvilágítási érték
  • Nem kell a LED chipek meghajtásához szükséges tápegységet betuszkolni a fénycsőbe - nagyobb méretű lehet, mely jobb hűtést is eredményez
  • A LED chipek nem zárt burában, szűk helyen, hanem egy nagy méretű hővezető lapon kerülnek elhelyezésre, így hűtésük is jobb, illetve nagyobb áramerősséggel üzemeltethetőek.
  • Esetleges meghibásodás esetén a javításra is van lehetőség, míg a LED fénycsövet nem lehet szétszedni.
  • Nincs egy plusz foglalat, mely esetleges vibráció esetén kilazulhat.

Mindezek a ledes pára- és pormentes lámpák mellett természetesen rendelkeznek a hagyományos egyenes fénycsöves lámpatestek minden előnyével: kompakt méretűek, sorolhatóak, védettségüket tekintve IP65-ös védelemmel rendelkeznek. A ház teljesen műanyag, így érintésvédelmileg is teljesen biztonságosak.

Por-, és páramentes ledes mennyezeti lámpák - Kompakt méret

Teljesítményüket és méretüket tekintve is változatosak, hiszen elérhetőek 18 Wattos (60 cm) teljesítménytől egészen 48 Wattig (150 cm-es méretig). Színhőmérsékletüket tekintve jellemzően a természetes fehér fényű (4500K) és a hideg fehér fényű változatok (6000K) kaphatóak, hiszen meleg fehér fényt ritkán alkalmaznak ipari célokra.

A termékek rövid szállítási határidővel megrendelhetőek, mindegyik típusra 2 év garanciát biztosítunk!

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

Asztali nézet megjelenítése