V-TAC 3 Wattos GU10 LED lámpa akció!

Utoljára frissítve: 2022 november 08, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek
V-TAC 3 Wattos GU10 LED lámpa akció!

 

Frissítve 2017.04.20-án: 10 db vásárlása esetén további 10% kedvezményt biztosítunk ezeknek a fényforrásoknak az akciós árából!

 

 

2 év
210 lumen
70 lumen/Watt
110°
2998 Kelvin
338 lux
330 Ft
2 év
210 lumen
70 lumen/Watt
110°
330 Ft
2 év
210 lumen
70 lumen/Watt
110°
357 lux
7013 Kelvin
330 Ft

A nyár közepén járunk, ami a világítástechnikában igazi uborkaszezonnak számít. De nem az ANRO-nál! Ebben a hónapban is rengeteg új terméket jelentettünk be, és természetesen a havi kiemelt akciót sem felejtettük el. Ráadásul egy nagyon keresett terméket a 3 Wattos GU10-es LED lámpákat érinti az árcsökkentés.

Az új 3 Wattos LED lámpák opál burával érkeznek, ebben a kategóriában a szokásosnak mondható 210 lumen fényáram előállítására képesek, mellyel a 20-25 Wattos hagyományos izzószálas, halogén izzók válthatóak ki. A fényük természetesen nem ugyanaz, hiszen a halogén izzók ~36°-os sugárzási szögével szemben ezek a LED lámpák 110°-os szögben sugároznak! Ez nagyobb bevilágított területet jelent, azonban nem jelentkezik a halogén izzóknál ismert kiemelő hatás (a megvilágított terület közepe nagyon fényes, azonban a középpontól távolodva egyre csökken a megvilágítás mértéke).

V-TAC 3 Wattos GU10 LED lámpa 110 fokos sugárzási szöggel!

Az új LED lámpákból is megrendeltük mindhárom színhőmérsékletű típust, azonban egyenlőre csak a meleg fényű változat érkezett be raktárunkba:

Természetesen az ár mindhárom színhőmérsékletű típusra 278 Ft+ az 51 Ft-os hulladékkezelési díj (összesen 399 Ft)!

A hulladékkezelési díj már fájdalmasan sok a lámpa árához képest, érdemes lenne a jogalkotóknak átgondolni ezt, hiszen a 329 Ft-os lámpából csak 109 Ft az ÁFA és hulladékkezelési díj! Nem számolva semmi egyéb költséggel (szállítás, vám, termékdíj, stb), melyből a szállítási díj ugyebár további ÁFA-t is tartalmaz. Amíg a LED lámpák drágák voltak, addig ezek a költségek nem voltak ennyire feltűnőek, azonban most már tetemes részét teszik ki a terméknek. De mikor estek így le a LED lámpa árak? A következő fejezetben éppen erre fogunk választ adni:

LED lámpa árak változása

Utoljára 2015. októberében volt 3 Wattos GU10 LED lámpa akciónk, akkor bruttó 389 Ft-os darab áron tudtuk kínálni ezt a teljesítményt. Azóta változott a világ, a vevők egyre jobban igénylik az opál burás kivitelt, ahol nem látszódnak a ledek. Most nekik szeretnénk kedvezni, hiszen új akciónkban éppen az ilyen, opál burás LED lámpák kaptak helyet! Sőt, az áron még mindig tudtunk csiszolni, most mindösszesen bruttó 274+51 Ft-os darab áron kaphatóak ezek a 3 Wattos ledek!

Ennek okán készítettünk egy kis összehasonlítást, hogy egy ilyen teljesítményű LED lámpa mennyibe került az utóbbi években. A táblázat a 2009-es évtől napjainkig tartalmazza az arra az évre jellemző 3 Wattos LED lámpa árakat. Ezek a mi áraink, tehát más cégre ez nem vonatkozik, saját statisztikából dolgoztunk:

LED lámpa árak változása, csökkenése 2009-es évtől 2016-os évig.

A 2009-es évben még majdnem 5000 Ft-ért tudtuk adni ezeket a fényforrásokat, ami most nagyon soknak tűnik, azonban akkor is a legjobb áron voltunk ezzel a magyar piacon. A 2010-es év hozott egy ~30%-os csökkenést, majd a 2011-es egy újabb 40%-ot. Ehhez azonban az is kellett, hogy a dollár/Forint árfolyam elsüllyedjen, hiszen 2011-ben vettünk dollárt 176 Ft-ért is.

Az igazi robbanás a 2012-es és 2013-as években következett volna be, azonban a dollár eléggé megdrágult, így az árak ezekben az években "csak" 15-20%-ot csökkentek.

2014-től pedig elkezdődött az igazi tömegtermelés, ami az árak látványos zuhanásához vezetett. Ebben az évben megfeleződött a 3 Wattos lámpák ára, majd a 2015-ös évben még egyszer megfeleződött, így értük el a ~400 Ft-os árszintet. Ebben az évben már látszódik a tendencia vége. Százalékban kifejezetten ennyire alacsony csökkenés még soha nem volt, így várhatóan sokkal olcsóbbak ezek a LED lámpák már nem lesznek. Egyedül a dollár árfolyam változása csökkentheti valamelyest az árakat, hiszen a 2011-es évhez képest most ~290 Ft a dollár árfolyama, azaz majdnem 70%-al magasabb!

Az árak csökkenése természetesen üdvözölendő jelenség, azonban sajnos a kapcsolódó adótartalom egyre nagyobb részét képezi a termék árának. Míg 2009-ben a kapcsolódó költségek ~2%-al növelték meg a lámpák árát (hulladékkezelési díj, termékdíj, vám), addig ez mostanra 20% fölé nőtt. És akkor még nem beszéltünk az ÁFA-ról, ami az évek során volt 20%, 25% most pedig 27%. Összegzésképpen elmondható, hogy a lámpa árak tizedére estek, azonban a kapcsolódó adóterhek a lámpa árához viszonyítva tízszeresére nőttek...

LED lámpa megtérülése

A fenti táblázatból és a 329 Ft-os árból jól látszódik, hogy megtérülést teljesen felesleges számolni. Pillanatnyilag egy jó minőségű pl. GE 35 Wattos halogén izzót 423 Ft-ért tudunk adni, de az alacsony árkategóriában versenyző halogén 20 Wattos izzó is 280 Ft. Azaz a LED lámpák a halogén izzókkal egy árszinten, vagy azok alatt érhetőek el.

Nem mellesleg a halogén izzókra általában nem vállalnak garanciát (mi adunk 6 hónapot rájuk, de országos viszonylatban ez nem jellemző), míg ezek az akciós LED lámpák 2 év garanciát is tartalmaznak ezért az árért!

Így a megtérülés számításánál a termék bekerülési költségét el lehet engedni, lévén nincs különbség. A fogyasztás pedig egyértelműen alacsonyabb: 20 Watt helyett 3 Watt. Nincs min gondolkodni, most már tényleg érdemes felszámolni a lakásban lévő összes halogén fényforrást, illetve ha kiég egy hagyományos izzó, mindenképpen LED lámpára érdemes cserélni!

Vásárlói képek
Éjszaka is hangulatos kert energiatakarékos LED fényekkelModern kert fehér LED világításokkalMennyezeti rejtett világítás és dupla szpotlámpák LED kivitelbenHálószoba rejett világításással és süllyesztett spotokkalKonyhaszekrény egy kis plusz fénnyel Spotlámpa "dobozban" és díszlécben futó ledszalag szerelés közben, tápegység és szerelékek még takarás előttSpotlámpa "dobozban" és a rejtett karnis kialakítása ledszalagot rejtő díszlécbenNappali plafonján szigetelő lapból kialakított "dobozban" spot lámpasor, oldala ledszalag tartó díszléccel borítva (balra hátul az előszobai lámpa)Nappali plafonján szigetelő lapból kialakított "dobozban" spot lámpasor, oldala ledszalag tartó díszléccel borítva (+karnistakaró )LED spotok a terasz mennyezetébe szerelveSzögletes spotlámpák terasz mennyezetébe szerelveModern folyosó világítás spotokkalFából készült hatszög polc, szeletelt tégla hátfal, fali lámpával megvilágítva Klasszikus stílusú stukkókból kialakított háttérdekoráció spot lámpákkalNappali mennyezet 3 wattos ledes spotlámpákkalA konyhában is 3 wattos led spotlámpa világítCserépkályhás nappaliban is jól megvan a modern led lámpaBeépített spotok és a díszlécek, kapcsolók is innen vannak

4 vélemény, értékelés

#1 - Kovács Tamás
2016/07/25, 16:12
Jó napot!

A hulladékkezelési díjat nem mindenhol számolják fel LED lámpára. A kérdésem az, hogy Önök miért külön adják meg a lámpa árát + a hulladékdíjat? Nem kötelező?
#2 - Tályai Gábor
2016/07/25, 16:31
Tisztelt Kovács Tamás!

A hulladékkezelési díjat minden LED termékre meg kell fizetni.
- A foglalatos (E27, E14, GU10, stb) LED lámpák és fénycsövek után 40 Ft+ÁFA
- A többire kilós díjat: 2,5 Ft+ÁFA

A fizetés azonban bevallás alapján történik, így az az importőr, amelyik "nem akarja" az nem fizeti meg, nyilván ez adóelkerülés, ezzel nem tudunk azonosulni.

Maga a 40 Ft+ÁFA hulladékkezelési díj nincs a termékek árába beépítve több okból sem:
- A számlán fel kell tüntetni külön tételként (viszonteladóink csak így tudják bizonyítani ellenőrzés esetén a díj megfizetését)
- Külföldre is értékesítünk, ekkor jogilag nem kerül forgalomba Magyarországon a lámpa, így a hulladékkezelési díjat a külföldi vásárlónak kell bevallani és megfizetni

A kilós hulladékkezelési díj viszont be van építve a termék árába, hiszen annyira elenyésző, van olyan termék ahol a 10 Fillért sem éri el. Ez a díjkülönbség egyébként érthetetlen, valószínű, hogy a jogalkotó csak papíron látott eddig LED fényforrást.

Külföldi partnerek visszajelzései alapján (lévén ez EU direktíva, tehát EU-n belül kötelező lenne mindenhol) van olyan ország, ahol egyáltalán nem foglalkoznak vele (pl. Lengyelország), illetve a díj is jóval alacsonyabb (ha az információim pontosak akkor Romániában ~20 Ft körüli a díj.)

A 40 Ft+ÁFA hungarikum :) főleg, mert, hogy a LED lámpák nem tartalmaznak veszélyes anyagot, azonban a fénycsövek és kompakt fénycsövek megsemmisítésének most jött el az ideje. A régebben beszedett hulladékkezelési díj azonban már valószínűleg elment másra :)

Remélem tudtam segíteni!
#3 - Bencsik Gábor
2016/11/17, 00:00
Érdeklődnék, hogy a led panel 600x600 29wos dimmerhető -e.És ha igen van hozzá fényerő szabályzó?
#4 - Tályai Péter / ANRO
2016/11/17, 16:34
Tisztelt Bencsik Gábor!

A 29W-os panelekhez nem kapható dimmelhető tápegység. Amennyiben szükség van a fényerőszabályozhatóságra, akkor a 45W-os 60x60-as panelek jöhetnek szóba, ezekhez az alábbi dimmelhető tápegység kapható:

Tápegység 45 Wattos LED panelekhez - Dimmelhető

Remélem tudtam segíteni!

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
833.100+ elégedett vásárló
465.500+ raktáron lévő termék
212.100+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése