Ledes konyhai pult világító forgatható fejjel

Utoljára frissítve: 2019 március 05, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek
Ledes konyhai pult világító forgatható fejjel

Konyhai pultvilágítás

A konyhai előkészítő munka megfelelő fényerő mellett gyorsabb és kényelmesebb, így mindenki igyekszik a konyhapultokat kellően megvilágítani. Erős megvilágítás készítése esetén szinte minden esetben jobb fényerő érhető el több, kisebb teljesítményű helyi fényforrással, mint egy darab nagy fényerejű lámpával.

Az árnyékolás is nagyban elkerülhető több fényforrás egyidejű használatával, mindezek mellett a több fényforrás energiatakarékosabb is lehet, hiszen sokszor elegendő csak azokat a lámpákat üzemeltetni, amelyek alatt a munkavégzés folyik. A konyhai munkákhoz ezért terjedtek el a felső szekrényre szerelt pult világítások, melyek eleinte halogén süllyesztett spotok, később egyenes fénycsöves lámpatestek képében jelentek meg.

A következő lépcső az alumínium profilba épített LED szalagos világítás, melynek óriási előnye, hogy folytatólagosan, akár az egész konyhaszekrény alatt végighúzva a teljes pultot meg tudjuk világítani.

Konyhaszekrény alatti pult világítás LED szalaggal és alumínium LED profillal.

A megoldás tökéletes, egyetlen hátránya, hogy utólag már nehézkesen kivitelezhető. A probléma az, hogy a konyhaszekrény építésekor jellemzően egy 230V-os aljzat ugyan szokott készülni, de pl. kapcsoló, vagy tápegység elhelyezésére már nem biztos hogy van lehetőség. A LED szalagok ugyanis 12 V-os feszültségről üzemelnek, így egy LED tápegység mindenképpen szükséges hozzájuk. A kapcsoló hiánya megoldható egy alu-profilba építhető LED vezérlővel, illetve az alumínium profilokat sem kell mindenképpen belemarni az alsó szekrény aljába, de a bemart megoldás mégis szebb.

 

Top LED konyhapult világítás termékeink 2024. február hónapban

Amíg a készlet tart! Nehogy lemaradjon!

 

Komplett konyhai pultvilágító lámpatest

Mindezek mellett sokan egyszerű, mégis valamennyire szabályozható megoldást keresnek, nekik viszont tökéletesen megfelel ez a komplett lámpatest, mely kifejezetten pultvilágítási feladatokra lett megalkotva.

LED lámpatest konyhába pult világításnak - szerkezeti rajz

Ez a lámpatest utólagosan is könnyen felszerelhető, 230V-os, konnektoros csatlakozással rendelkezik, így könnyen üzembe helyezhető. A ledes lámpatest a kapcsolót is tartalmazza, így használata is egyszerű. Szürke színével a legtöbb konyhapulthoz illik, modern megjelenésű.

A legnagyobb előnye azonban a forgatható fej, melyet akár üzem közben is, biztonságosan a megfelelő irányba tudunk fordítani, biztosítva ezzel a tökéletes megvilágítást. A ledek ráadásul egy opál előlap alatt helyezkednek el, így a lámpa vakítása alacsony.

A lámpákat nem csak otthoni környezetbe ajánljuk, hisz az általánosan használt meleg fehér és természetes fehér fényű típus mellett az ipari célra alkalmas hideg fehér fényű változat is elérhető.

LED lámpatest konyhába pult világításnak - meleg fehér fényű változat

Teljesítményét tekintve a lámpák 10 Wattosak, azaz üzemeltetési költségük nagyon alacsony. Ez azt jelenti, hogy naponta 4 óra folyamatos világítás mellett 1,2 kW áramot fogyaszt el egy lámpa egy hónap alatt, ami alig több mint 40 Forint! A 10 Wattos teljesítmény itt 800 lumen fényáramot jelent, ami egy 50-75 Wattos izzó fényáramának felel meg, azaz jóval nagyobb fényt biztosít, mint a hagyományos, bútorba süllyesztett halogén spot lámpák, melyek jellemzően 10-20 Wattosak.

A fenti termékek mindegyike raktárkészletről megvásárolható áruházunkban, postai csomagküldéssel akár másnapra ki tudjuk őket szállítani!

Vásárlói képek
Konyhapultvilágító lámpa

2 vélemény, értékelés

#1 - Váraljai István
2016/04/24, 15:19
Kérem megrendelt mennyiséget egyben szállítani, a 10w-os led csak 5 nap múlva érkezik , ezzel együtt kérem a többit is. Köszönettel váraljai istván
#2 - Tályai Piroska
2016/04/25, 09:05
Tisztelt Váraljai István!

A megrendelésből hiányzó fényforrás beszállítás alatt van, a hiányzó mennyiség beérkezésekor egyben fogjuk feladni csomagját. Köszönjük értesítését!

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
790.600+ elégedett vásárló
472.200+ raktáron lévő termék
205.600+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése