Lumines alumínium profilok LED szalaghoz

Utoljára frissítve: 2015 szeptember 22, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek
Lumines alumínium profilok LED szalaghoz

A szeptembert azért szeretjük, mert óriási mennyiségű új áru zúdul ránk a beszállítóktól, hiszen az ősz kezdetével a világítástechnikai szezon is beindul. Éjt-nappallá téve azon dolgozunk, hogy ezeket az újdonságokat be tudjuk mutatni, be tudjuk raktárazni, hogy minél gyorsabban ki tudjuk szolgálni vevőinket. Elmondhatjuk, hogy egymást érik az újdonságok, hiszen még csak egy nap telt el, hogy egy új alumínium profil családot mutattunk be (RS néven), de máris itt a következő új garnitúra.

A Lumines Lighting jóvoltából a LED szalaghoz való alumínium profilok típusválasztéka ismét bővült három új típussal, de még legalább egy típust kapunk tőlük ebben a negyedévben. De egyenlőre foglalkozzunk azokkal, amelyek már raktáron vannak:

Lumines Type-A - U alakú, felületre építhető alu profil

Az első az újdonságok sorában, a már jól ismert, sokak által gyártott U alakú alu profil, mely bármilyen felületre beépíthető. Rögzítő klipsz nincs hozzá, így a felszerelés csavarozással, vagy ragasztással történhet. Jelenleg ilyen U profilból 5 különböző típust tartunk raktáron, lévén nagy a gyártók között a verseny, így egy pár szóban összefoglalnánk, melyiknek mi az előnye, esetlegesen a hátránya:

  • ALP sorozat: professzionális termék, 2 méteres szálhossz, nagy anyagvastagság, első osztályú megmunkálás és felületvédelem, kiváló fényáteresztésű burák, teljes rögzítő és véglezáró elem skála.
  • ECO sorozat: 1 méteres szálhosszúság, különálló burák.
  • RS sorozat: 2 méteres szálhossz, a legalacsonyabb ár, viszont nincsenek végzáróelemek.
  • Lumines sorozat: 2 méteres szálhossz, könnyen kezelhető / nem törékeny burák három típusban, véglezáróelemek, közepes árfekvés.
  • AP sorozat: 1 méteres szálhossz, íves és külső csatlakozású bura, végzáró és rögzítőelem, közepes árfekvés.
  • Illetve hatodikként, a fentieken kívül még létezik a sima 15x15 mm-es U profil, mely a legolcsóbb, azonban nincs felületvédelme és burát sem kapni hozzá.

Visszatérve a szóban forgó "Type-A" profilhoz: a fentiek szerint 200 cm-es szálhosszúságú termék, mely eloxált felületvédelmet kapott. Ez esetenként az interneten "ezüst" bevonat néven terjed, lévén ezüstös színű, matt felületű jelleget kap az alumínium az eloxáció során. A kiegészítők között a véglezáró elemeket említhetjük csak, hiszen külön tartóelemet nem készít a gyártó.

U alakú, felületre építhető alumínium profilok LED szalaghoz

A burák között azonban a szokásos átlátszó és opál felület mellett megtalálhatóak a félig átlátszó burák is, amik eddig csak a legdrágább profilok ismertetőjegyei voltak.

Lumines Type-B - bemarható alu profil

A bútorvilágítások, a konyhák felső szekrényei alá szerelt világítások reneszánszukat élik a LED szalagok megjelenése óta. A hagyományos, fénycsöves bútorvilágítók értékesítése a nullára esett vissza, helyettük vagy valamilyen ledes bútorvilágító lámpatestet, vagy alu profil + LED szalag kombinációt választanak vásárlóink. Új konyhaszekrény építése esetén az esetek döntő többségében a bemarható alumínium profilra esik a választás, hiszen ez teljesen besüllyeszthető a felületbe, csak a sugárzott fény látszódik. Ráadásul, maga a LED szalag a bútor síkján kívül esik, így még esetlegesen az asztal mellé leülve sem vakít, nem világít a szemünkbe.

Felületbe süllyeszthető, bemarható alumínium profilok LED szalaghoz

Egyéb tulajdonságait tekintve megegyezik a fenti típussal, azaz 200 cm-es szálhosszúságban készül, szintén eloxált felületvédelmet kapott, és ehhez is csak véglezáróelem kapható kiegészítőként. A burákat tekintve is ugyanez a helyzet: átlátszó, félig átlátszó és opál kivitelű burával rendelhető ez az alu profil is.

Lumines Type-C - 90°-os sarokba építhető alu profil

Szintén a bútorvilágításban jeleskedik ez a sarokba építhető alumínium profil, de természetesen más felhasználási módra is alkalmas, láttuk már gipszkarton szerkezetbe építve is rejtett világításnak kialakítva. Mindenesetre a konyhaszekrények és polcok az elsődleges céljai ennek a profilnak, mégpedig éppen azok, amelyek nem új építésűek, azaz a bemarásra már nincs lehetőség, vagy szét kellene szedni hozzá az egész szekrényt. Ebben az esetben egy ilyen sarok profilt szoktak beépíteni a konyhaszekrény és a fal találkozásához, mely éppen a munkapultra világít.

90°-os sarokba építhető alumínium profilok LED szalaghoz

A profil egyéb tulajdonságai a fentiekkel megegyező: 200 cm, szálhossz, eloxált felület, véglezáró és a három különböző kivitelű bura jellemzi ezt az alumínium terméket is.

A profilok mindegyike raktáron van, internetes rendelés esetén országosan házhoz tudjuk őket szállítani, akár 1 nap alatt!

Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 3 év
200 cm
9 mm
16 mm
Átlátszó bú
Ezüst
Type-A Ezüst - Alumínium U profil LED szalagos világításhoz (Átlátszó búrával)
Raktáron: 22 méter
Ár: 2 090 Ft /méter
2.
Garancia: 3 év
200 cm
9 mm
16 mm
Félig
Ezüst
Type-A Ezüst - Alumínium U profil LED szalagos világításhoz (Félig átlátszó búrával)
Raktáron: 22 méter
Ár: 2 090 Ft /méter
3.
Garancia: 3 év
200 cm
9 mm
16 mm
Opál búra
Ezüst
Type-A Ezüst - Alumínium U profil LED szalagos világításhoz (Opál búrával)
Raktáron: 22 méter
Ár: 2 090 Ft /méter
4.
Garancia: 3 év
Szürke
Type-A Ezüst - Végzáró alumínium U profilhoz, szürke színben
Raktáron: 87 darab
Ár: 120 Ft /darab
5.
Garancia: 3 év
200 cm
9 mm
16 mm
Átlátszó bú
Ezüst
Type-B Ezüst - Alumínium süllyeszthető U profil LED szalaghoz (Átlátszó búrával)
Raktáron: 76 méter
Ár: 2 190 Ft /méter
6.
Garancia: 3 év
200 cm
16 mm
9 mm
Félig
Ezüst
Type-B Ezüst - Alumínium süllyeszthető U profil LED szalaghoz (Félig átlátszó búrával)
Raktáron: 76 méter
Ár: 2 190 Ft /méter
7.
Garancia: 3 év
200 cm
9 mm
16 mm
Opál búra
Ezüst
Type-B Ezüst - Alumínium süllyeszthető U profil LED szalaghoz (Opál búrával)
Raktáron: 76 méter
Ár: 2 190 Ft /méter
8.
Garancia: 3 év
Szürke
Type-B Ezüst - Végzáró alumínium süllyeszthető U profilhoz, szürke színben
Raktáron: 20 darab
Ár: 120 Ft /darab
9.
Garancia: 3 év
200 cm
16 mm
23 mm
Átlátszó bú
Ezüst
Type-C Ezüst - Alumínium sarokprofil LED szalagos világításhoz (Átlátszó búrával)
Raktáron: 26 méter
Ár: 2 590 Ft /méter
10.
Garancia: 3 év
200 cm
16 mm
23 mm
Félig
Ezüst
Type-C Ezüst - Alumínium sarokprofil LED szalagos világításhoz (Félig átlátszó búrával)
Raktáron: 26 méter
Ár: 2 590 Ft /méter
11.
Garancia: 3 év
200 cm
16 mm
23 mm
Opál búra
Ezüst
Type-C Ezüst - Alumínium sarokprofil LED szalagos világításhoz (Opál búrával)
Raktáron: 26 méter
Ár: 2 590 Ft /méter
12.
Garancia: 3 év
Szürke
Type-C Ezüst - Végzáró alumínium sarokprofilhoz, szürke színben
Raktáron: 76 darab
Ár: 120 Ft /darab
Vásárlói képek
Fürdőszobai tükör világítás egyedi ötlet alapjánTükör világítás alu profil és LED szalag felhasználásávalFürdőszobai tükör világítás természetes fehér LED szalaggalKonyhai LED világításKonyhai LED világítás alu profilbaSüllyesztett alumínium profilLED világítás a nappalibanSaját tervezésű és készítésű teraszunk, ANRO módra:) Okos-alkonykapcsolós korlát-világítás, változtatható színű- és fényerejű fő világítással.LED szalag és alu profil bejárati ajtó esti világításáhozBejárati ajtóvilágítás keretbe építveFali kapcsolóról működő konyhapult/mosogató megvilágítás bútorlapba süllyesztve Konyhapult/mosogató megvilágítás bútorlapba süllyesztveFüggesztett hengeres LED profil modern konyhapult és konyhasziget megvilágításáhozKonyhai felnyíló ajtó belső led világítássalBlum Aventos felnyíló vasalattal szerelt konyhaszekrényKorlátra utólagosan felszerelt led világításFelületre szerelt U opál profil, lépcsőkorláthozLépcsőfeljáró led világítással.

2 vélemény, értékelés

#1 - Fekete István
2015/09/23, 13:27
Kedves Forgalmazók !

Szeretném megtudni, hogy miért nem kapható, pl: a 90°-os profilhoz (de lehet hogy a többihez is kellene, de momentán engem ez érdekelne) külön végelzáró ! Az előző időszakban is hiány volt belőle, a leírásból most is az tűnik ki, hogy továbbra sem kapható. Ha egy vitrint tervezek megvilágítani, nem biztos, hogy az pont 2m, ergó, ha elvágom máris többszöröse kellene. Úgy ahogy a felfogató rugós lemezke. Fontos volna szerintem, nemcsak nekem.


Tisztelettel: Fekete István (Parti Ékszer Szombathely mint vásárló ) 703174413
#2 - Tályai Gábor
2015/09/23, 13:40
Tisztelt Fekete István!

Valami félreértés lehet a dologban, mert kapható a 90°-os profilhoz végzáró, raktáron is van. Nem csak ehhez a Lumines családhoz, hanem az ALP sorozathoz is. A következő linkeken elérhetőek a 90° profilokhoz a végzárók:
Lumines-C:
http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/11294

ALP-007:
http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/6668

Felfogató lemezke a Lumines családhoz nincs (gyártói döntés), az ALP sorozathoz, és az AP sorozathoz viszont van.

Ha a gyártók kínálnak kiegészítőket a profilokhoz, akkor azokat mi minden esetben felvesszük a kínálatunkba. Egyébként általában a kiegészítőkkel szegmentálják a gyártók az árat is: azok a profilok, amihez minden kiegészítő van, általában drágábbak, mint a kiegészítő nélküli profilok. Lásd Lumines család vs. RS család.

Remélem tudtam segíteni.

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
768.100+ elégedett vásárló
483.000+ raktáron lévő termék
199.800+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése