Új típusú LED szalagok érkeztek!

Utoljára frissítve: 2015 szeptember 21, hétfő Magazin: Bemutatók, tesztek
Új típusú LED szalagok érkeztek!

Ebben a hónapban 7 új típusú LED szalaggal bővítettük a “Dekor” LED szalagok kínálatát.

Az újdonságok között kiemelt helyen szerepelnek az RGBW és RGBWW típusú LED csíkok. Ezek a fénysorok a változtatható színű RGB LED chipeken kívül hideg fehér vagy meleg fehér 5050-es SMD ledet is tartalmaznak, ezáltal keverés nélküli fehér fény előállítására is képesek.

Mindezek mellett az SMD 5630 Chip On Board LED szalagok minden színhőmérséklete is elérhető, illetve bővült a 24 Volt DC feszültségről üzemeltethető flexibilis LED fényszalagok választéka is!

RGBW és RGBWW LED szalagok

Kezdjük mindjárt a legizgalmasabb párossal, az RGBW és RGBWW LED szalagokkal. Ezek a speciális kialakítású LED csíkok a változtatható színű (RGB) ledek mellett hideg fehér vagy meleg fehér LED chipeket is tartalmaznak, így amellett, hogy bármilyen szín kikeverhető segítségükkel, a keverés nélküli fehér fényről sem kell lemondanunk.

Ez egy nagyon fontos szempont, hiszen bár az RGB LED szalagok is képesek fehér fény előállítására, oly módon, hogy mindhárom színt a vöröset, a zöldet és a kéket is felkapcsolják. Ez általában egy kékes árnyalatú, kevert fényt eredményez, melynek nem valami jó a színvisszaadási indexe. Erre a problémára nyújtanak ezek a LED szalagok megoldást, hiszen az RGB 5050-es SMD ledek mellé fehér 5050-es SMD ledeket építettek, melyek a színes ledektől függetlenül tudnak működni.

Az RGB-W és RGB-WW LED szalagokkal szinte bármilyen dekorációs világítást megvalósíthatunk, hiszen nem probléma sem a melegfehér, sem a piros, zöld, kék, sem a kevert lila, pink színek beállítása - és ehhez elegendő egy sornyi LED szalagot beszerelni!

RGBW LED szalagok felépítése
RGBW és RGBWW LED szalagok felépítése: 1 db RGB LED és 1 db fehér LED váltja egymást a sorban.

Az RGBW LED szalagok a már megszokott 4 eres betápkábeltől eltérő módon 5 eres kábellel működik, éppen ezért a vezérlők és jelerősítők is speciálisak, 5 kimenetet biztosítanak. Természetesen ezek az RGBW LED vezérlők is megvásárolhatóak áruházunkban. Csatlakoztatásuk teljesen megegyezik a hagyományos RGB vezérlőkkel, azzal a különbséggel, hogy itt még egy kábelt (a fehér színű ledekét) is csatlakoztatni kell.

RGBW LED szalagok fénye

Az RGBW és RGBWW LED szalagok méterenként 60 darab ledet tartalmaznak, azonban a szokásos 5 cm helyett, 10 centiméterenként vágható, lévén itt nem 3 darab, hanem 6 darab ledenként van egy-egy vágási pont.

SMD 5630-as Chip On Board LED szalagok

A nagy fényerejű, SMD 5630-as Chip On Board LED szalagok típusai is frissültek. A 14,4 Wattos teljesítményű, tehát ledenként 0,24 Wattos LED chipekkel szerelt LED csíkok ugyan fényerőben alatta maradnak a HBR változatoknak, azonban így is elég jól világítanak, illetve maga a Chip On Board LED technológia biztosítja a nagy színhűségi mutatót és a hosszú élettartamot.

5630-as LED szalagok meleg fehér, természetes fehér és hideg fehér színhőmérséklete
5630-as LED szalagok meleg fehér, természetes fehér és hideg fehér színhőmérséklete

A legfontosabb amit megemlítenénk, az az, hogy az új 5630-as LED csíkok mindhárom színhőmérséklettel elérhetőek. Az extra meleg fehér (2700K), mellett a természetes fehér fény (4500K) is rendelkezésre áll, ráadásul a hideg fehérből a már régen látott jéghideg (6500K) érhető el. Ez a hideg fehér szín néhány éve még szokásosnak volt mondható, sokan meg is szerették, ám időközben a vásárlói igények átrendeződése miatt a 6000 Kelvines színhőmérséklet terjedt el. Pedig sokan keresik ezt az igazán hideg fényt, szerencsére most már erre is van megoldásunk.

24 Voltos LED szalagok

Kifejezetten haszongépjárművek, kamionok világítására is kértünk be LED szalagokat. Ezek a vontatók 24 Voltos rendszeréhez igazodva, 24 Voltos feszültségről működnek, így nincs szükség a feszültség transzformálására, a rendelkezésre álló csatlakozásokba a LED szalagokat közvetlenül be lehet kötni. Kültéri HBR változat már eddig is rendelkezésre állt, dupla soros 3528-as ledekkel, most pedig a beltéri világításhoz érkeztek 5050-es SMD ledekkel szerelt szalagok.

24 Voltos 5050x60 ledes LED szalagok kamion világításhoz

Fontos megjegyzés, hogy a LED szalg ebben az esetben is 10 cm-ként vágható, ugyanis a 24 Voltos működés következtében itt nem 3 darab, hanem 6 darab LED chip van sorba kötve, majd ezután következik a vágási pont. Természetesen nem csak járművekbe is alkalmasak ezek a LED szalagok, hanem 24 Voltos tápegységgel otthoni, vagy üzleti világítás is létrehozható velük, ugyanúgy lehet vezérelni őket, mint 12 Voltos társaikat. Az általunk kínált LED vezérlők mindegyike 12 Volton és 24 Volton is üzemel, így bármelyiket választhatjuk ezekhez a LED szalagokhoz is!

Vásárlói képek
Fehér parkettaszegély, magas, bármilyen burkolathoz jó. Ütésálló díszlécből. Tetőtéri nappali tv fallal, led világítással, kőburkolattal. A parkettaszegély ütésálló díszlécből van csinálva. Nappali RGB LED fényszalag a sarokbanNappali RGB LED fényszalag a sarokbanTávirányítható led szalagKonyhai pultvilágítás 3.5 méternyi led szalaggalFull HD tévé modern médiaszekrénnyel és led szalagos díszvilágítássalFull HD tévé modern médiaszekrénnyel és led szalagos díszvilágítássalAlumínium L profil LED szalaghoz téglafalas burkolat megvilágításáhozAlumínium L profil LED szalaghoz; LED szalag beltéri 5630-60; IR Waving sensor kapcsoló - konyhai led világításÜvegvitrin gyűjteménynek RGB-W LED szalagos belső világítássalÜvegajtós vitrin gyűjteménynekVitrin led világítással, sarkokba szerelt led szalaggalÜvegfalas vitrin RGB-White led szalagos megvilágítássalWhiskey szekrény - a led világításban sötétben is láthatjuk, hogy milyen italok rejtőznek a polcon.Whiskey szekrény - whiskey márkák egyedi logóival dekorálvaWhiskey szekrény színváltós led világítással - alul az italos üvegek, felül a poharakWhiskey szekrény színváltós led világítással - alul a teli üvegek, felül a tiszta kristálypoharak

7 vélemény, értékelés

#1 - Hantó László
2015/09/21, 17:02
Tisztelt Anrodiszléc,

végre megérkeztek az elérhető árú RGBW szalagok, már csak pár kérdés választ el a megrendeléstől :)

1. A teljesítmény megoszlása az RGB és W ledek közt hogy alakul?
A drágább, 24V-os szalagnál 4x0,08W a chipek egyenkénti teljesítménye, tehát egyforma csatornánként. Az olcsóbb szalagnál ha jól értem, akkor felváltva 5050-es RGB és W led található, tehát a W csatorna számára 3x akkora teljesítményt kell tervezni? (R=2,4W; G=2,4W; B=2,4W; W=7,2W összesen 14,4W?)

Esetemben 15 méter szalagnál, a szines csatornák áramfelvétele egyenként 3A, a fehéré 9A.
Emiatt egy RGBW vezérlő W kimenetét már külön jelerősítővel kell ellátni?

2. Az RGBWZJ vezérlőkkel szemben a csoport zóna vezérlőkkel, a fehér és szines ledek egyszerre is üzemeltethetők?

Válaszát előre is köszönöm!
#2 - Tályai Péter
2015/09/22, 12:28
Tisztelt Hantó László!

Az új típusú szalagokon 2.4W/m-es teljesítményt mértünk a fehér ledekre, valamint 4.8W/m-es teljesítményt a színes ledekre. Ez alapján a 15 méternyi szalagnál nem lesz szükség jelerősítőre.

Az RGBWZJ vezérlőből jelenleg nincs raktáron, így nem tudom ellenőrizni a pontos működést. Amint beérkezik a termék rögtön tesztelem és megírom itt az eredményt.

Kipróbáltam az RGBWLN vezérlőt, az például tudja együtt működtetni a fehér és színes ledeket.

Remélem tudtam segíteni!
#3 - Hantó László
2015/09/22, 20:03
Tisztelt Tályai Péter,

köszönöm szépen a gyors válaszát. Eléggé megleptek az értékek, ezek szerint nem standard 5050-es chipekből épül fel a szalag? Attól tartok, hogy így pont nem lesz elég a fehér fény :(
Sokat segitene, ha a 2014-es nagy led szalag teszt kiegészülne az RGBW szalagok tesztjével is ;)
#4 - Tályai Péter
2015/09/23, 09:27
Tisztelt Hantó László!

Megpróbáltam nagyjából reprodukálni a led szalag teszt mérésének körülményeit. Így a dekor RGBW szalag fehér ledjeit bekapcsolva ~260 lux körüli értéket mértem. Nem pontos a mérés, de nagyságrendi mutatónak szerintem megfelel, ez alapján kb. akkora fénye van, mint egy 30 ledes RGB szalagnak.

Ha fontos a nagy fényerő a fehér ledek esetén, akkor lehet jobb választás lesz a drágábbik RGBW szalag vagy egy külön fehér - külön RGB szalag összeállítás.

Remélem tudtam segíteni!
#5 - Hantó László
2015/09/23, 17:45
Köszönöm a gyors választ, kiváltképp a mérést is. Úgy tűnik marad a külön fehér szalag.
#6 - Varga Márton
2015/12/12, 13:28
Tisztelt Anrodíszléc.
A kérdésem az lenne, hogy a LED szalagok leírásában megadott fényerő 1m LED szalagra vonatkozik, vagy egy tekercsre (5m)?
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: Varga Márton
#7 - Tályai Péter
2015/12/14, 07:45
Tisztelt Varga Márton!

A megadott fényerő adatok 1 méter led szalagra vonatkoznak.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
835.100+ elégedett vásárló
459.600+ raktáron lévő termék
212.500+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése