E27-es, 6 Wattos izzószálas LED lámpa

Utoljára frissítve: 2015 február 03, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek

Chip On Glass LED lámpák

Egy másik beszállítótól már lassan egy fél éve rendelkezésre áll a 6 Wattos teljesítményű, E27-es "izzószálas" LED lámpa. Idézőjelben "izzószálas", ugyanis természetesen a szálak nem izzanak, itt is egy ledes technológia szolgáltatja a fényt: a Chip On Glass ledek. Ezt a Chip On Glass LED technológiát az előző cikkünkben már bővebben bemutattuk, térjünk rá jelenlegi versenyzőnk tulajdonságaira.

A sugárzási szög a Chip On Glass lámpák esetében 270-300° körüli, ami szinte teljesen megegyezik a hagyományos izzószálas lámpák elméletileg 360°-os sugárzási szögével. Természetesen az is csak elméletileg teljes, hiszen maga a lámpa fejelése (a foglalat) típustól függően 10-20%-os kitakar a megvilágításból.

Bár mindkét típus megegyező teljesítményű, a 6 Wattos újdonság fényereje 20%-al alacsonyabb mint amit a régi típusnál mértünk. A mérőpadon az előző változat 976 lux megvilágítást, míg a jelenlegi LED lámpánál 785 luxot mértünk. Sajnos nem tud teljesen korrekt lenni az összehasonlítás, ugyanis a pálcák elrendezése nem egyforma. Így más-más állásban mért eredmények között a különbség a felére csökkent, példának okáért, néhány centiméterrel elmozdítva a fénymérőt, máris 882 lux lett a megvilágítás mért értéke az új lámpa esetében.

A Chip On Glass ledek elrendezése az izzószálas LED lámpákban.

Bal oldalon az újdonság, 3-3 db párhuzamosan elhelyezett leddel, jobb oldalon a 4 ledes "régi darab"

Ami miatt nem tudunk mégsem könnyen elmenni e mellett a lámpa mellett, az az igen kedvező ár: a poziciótól függő 10-20%-os fényerő különbség több mint 40%-al alacsonyabb árat jelent, még akkor is ha több mint 10 éve nem volt ennyire drága az USD árfolyam.

Ajánljuk tehát ezt a fényforrást, hiszen ár-érték arányát tekintve egy igen kiváló fényforrás, mely a 40-60 Wattos hagyományos izzók kiváltását teszi lehetővé.

Ezzel a fényforrással együtt lassan teljes a választék, legalábbis a piacon lévő filament lámpák nagy részét forgalmazzuk. A további izzószálas LED lámpa kínálatunkat az alábbi, "A cikkhez kapcsolódó termékek" dobozban találhatja meg.

Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 2 év
600 lumen
100 lumen/Watt
300°
60 mm
105 mm
LED lámpa E27 Filament (6W/300°) Körte - meleg fehér
6 Watt Meleg fehér
Raktáron: 7 darab
Ár: 1 190 Ft /darab
Vásárlói képek
Ventilátoros lámpa klasszikus stílusú szobában felszerelve Ventilátoros csillár LED égővel Nincs leírásKocka függeszték - nálunk is hódít a geometria!LED izzók üveges csillárban: V-TAC Filament kisgyertyák és COB kisgömbökLED izzók üveges csillárban: V-TAC Filament kisgyertyák és COB kisgömbök Mozgásérzékelős mennyezetlámpa 4W LED E27 lámpávalMozgásérzékelős mennyezetlámpa 4W LED E27 lámpávalLED szálas COG LED lámpa hagyományos csillárbanCsillár hagyományos izzóhoz hasonlító COG LED lámpávalCOG LED filament lámpa csillárba tekerveCsillár LED lámpávalA hatalmas kristálycsillárokhoz szépen illeszkednek a díszes rozetták és a plafonon végigfutó polisztirol stukkókA stukkók és gipszkarton párkányok tagozódásait jól kiemelik a fényekA fürdőszobában is fontosnak tartották az elegáns kialakítást és az igényes anyagok használatátMinőségi termékek, kifinomult ízlés, pontos kivitelezés szükséges a képen látható szép végeredmény megvalósításához

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
768.100+ elégedett vásárló
483.200+ raktáron lévő termék
199.800+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése