Ereszcsatorna, stablon díszítés fénykábellel

Utoljára frissítve: 2011 május 02, hétfő Magazin: Bemutatók, tesztek
Figyelem! A cikkben szereplő mikroizzós fénykábel forgalmazását megszüntettük, helyettük LED diódákkal szerelt LED fénykábeleket ajánlunk, melyeket a LED szalag kategóriában találhat, meg. Beltéri rejtett világítás készítése esetén, az itt bemutatott fénykábel helyett a lapos, irányított szögű LED szalagokat ajánljuk.


A nyári hónapok nagy slágere az ereszcsatorna, illetve a stablondeszka megvilágítása fénykábellel. Nem csak a vendéglátóhelyek készítenek manapság ilyen dekorációt, nagyon jól áll családi házakon, sőt melléképületeken, gazdasági épületeken is. Nem csak dekorációra, hanem irányfénynek is használhatjuk.

Ereszcsatorna díszítés

Fénykábelt az ereszcsatornára a legegyszerűbben a multifunkciós kampókkal lehet rögzíteni.

Hozzávalók:
  • Flexibilis fénykábel
  • Multifunkciós kábelrögzítő kampó
A fénykábel és a kampók: Ereszcsatorna tartó fénykábel kampó beépítése


A kapmpók alaphelyzetben két részből állnak, válasszuk szét mindegyiket, nekünk csak a nagyobbik részre lesz most szükségünk: Ereszcsatorna tartó fénykábel kampó beépítése


A kampó hosszabbik szárát helyezzük a csatornán kívül, majd egy határozott nyomással pattintsuk a helyére:
Ereszcsatorna tartó fénykábel kampó beépítése


A felső klipbe akasszuk bele a fénykábelt: Ereszcsatorna tartó fénykábel kampó beépítése


Fél méterenként helyezzünk el egy kampót és fűzzük végig benne a fénykábelt: Ereszcsatorna tartó fénykábel kampó beépítése


Csatlakoztassuk a fénykábelt: Ereszcsatorna tartó fénykábel kampó beépítése

Stablondeszka díszítés

A stablondeszkára a fénykábelt a krokodil klipek segítségével rögzíthetjük. A krokodil klipet a közepén lévő furaton keresztül, önmetsző csavarral (facsavarral) csavarozzuk fel. A krokodil klipeket érdemes maximum fél méterenként felcsavarozni, hogy ne lógjon a kábel a saját súlyától.
A felszerelt klipekbe pattintsuk bele a fénykábelt. Ha elvárás, hogy a fénykábel nyílegyenesen fusson, érdemes PVC csatornát használni.

Kapcsolódó anyagok:
Vásárlói képek
Kellemes ünnepeket kívánunk!Teljes diszkivilágítás (magas fenyőfa alakzat felirattal)Karácsonyfa a ház elé fénykábeles világítással7m magas fenyőfaMegszépült a homlokzat, megújult a tetőzetKarácsonyt várva ünnepi világítással :)

3 vélemény, értékelés

#1 - Sőrés Zoltán
2009/10/07, 16:29
Láttam, hogy végre lecseréltétek a sima fénykábelt egy jobb minőségűre. A kérdésem az, hogy anyagában ez az új fénykábel is olyan jó UV állósággal rendelkezik mint a régi mert tetőcsatornát akarok ezzel is díszíteni.

de azért ki fogom próbálni ezt is, mert kíváncsi vagyok, vajon mennyivel egyenletesebb a fénye mint a másiknak?
#2 - Tályai Gábor
2009/10/08, 16:57
Kedves Zoltán!

Anyagában szerintem még jobb is, már majd egy éve árulunk egyébként ilyet is, sőt az utóbbi időben már Roman Twisted fénykábelt küldtünk a standardként (és standard áron) de az a típusú fénykábel megszűnt, most ez van helyette.

Előnyei:
- nagyon könnyű szerelni, a betápszettet egy könnyed csuklómozdulattal bele lehet dugni a fénykábelbe, nem kell előtte lyukat fúrni a tüskének.

- a középső könnyítés miatt a fénykábel sokkal kevésbé veszi fel a dob alakját, valamint még hidegen is jól formázható, ellenben a standarddal amit 10 perc melegítés nélkül még nyáron is nehéz formázni

- a mikroizzók az új fénykábel esetében a kábellel párhuzamosan fekszenek, a standard fénykábel esetén pedig a kábelre merőlegesen, ez jobb fényszóródást eredményez, de kültéren ez nem igazán látszódik. Ennek akkor van jelentősége, ha a megvilágított felület közel (1-2 cm-re) van a fénykábeltől, pl, gipszkartonos, vagy polisztirol díszléces rejtett világítás esetén nem "foltosodik" a megvilágított felület. Ez a kis mrtékű "foltosodás" vagy inkább fényerő különbség abból adódott, hogy a fénykábel saját tengelye mentén is elcsavarodik szerelés közben, így a mikroizzók mikor merre világítanak. Az új típusú fénykábelnél ezt a csavarodásból adódó fénykülönbség nincs, lévén a tengelyre párhuzamosan vannak építve a mikroizzók, így mindegy, hogy merre van elcsavarodva a fénykábel, ugyanúgy világít minden oldalra.

Ezt a szép összetett mondatot nincs is kedvem elolvasni, úgyhogy inkább készítek róla egy képet.
#3 - Tályai Gábor
2009/10/08, 17:17
Különbségek a Standard és a Roman Twisted fénykábel fényében

Szerintem látszódik, hogy a felső, új típusú fénykábelnek mennyivel jobb a fénye. De hangsúlyozom, ez csak ekkor (közeli megvilágítás esetén) feltűnő.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
832.800+ elégedett vásárló
467.900+ raktáron lévő termék
212.000+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése