Helyzetjelentés

Utoljára frissítve: 2020 március 09, hétfő Magazin: Bemutatók, tesztek

Az utóbbi két héten a blogon kívül nem frissült semmi. Ennek oka az, hogy lázas fejlesztés folyik a színfalak mögött, melynek egy része már végéhez is ért. Az új funkciókat szeretnénk bemutatni ebben a cikkben.

Tagek - címkék bevezetése

A web 2 alapú internetes felületeken már jó ideje használatosak az úgynevezett tag-ek, magyarul címkék, melyek segítségével az adott tartalomban lehet szűrni, szűkíteni. Erre az iszonyatos mennyiségű tartalom miatt volt szükség, hiszen több ezer termék, a több száz cikk és blog bejegyzés között már nagyon nehéz volt egyszerűen keresni, navigálni. Főleg úgy, hogy ez a tartalom és kapcsolódási pontjai nem statikusak, hiszen egyes termékek megszűnnek, új termékek jelennek meg helyettük, illetve igyekszünk mindig bővíteni is kínálatunkat. Példának okáért az RGB LED szalag szerelési cikk megírása óta már több típusú és gyártótól származó RGB LED szalagunk és vezérlőnk van mint akkor, azonban a szerelés menete továbbra is változatlan. Persze lehetne minden egyes új termék feltöltésekor és cikk megírásakor kézzel beállítani a hivatkozásokat az összes érintett tartalomnál, azonban ez már most is meghaladja a lehetőségeinket. Ezért szépen végigmentünk az összes terméken, cikken, blog bejegyzésen és a rájuk jellemző címkékkel láttuk el őket, így univerzális linkeket tudunk biztosítani, így megkönnyítve a szükséges termék vagy cikk megtalálását.

 

Címkék cikkek, blog bejegyzések és régi galériák esetén:

 

Az alábbiakban megtekinthető az új 2835-ös LED szalagról készült cikkünk képe, címe, rövid leírása, majd alatta kék mezőben a kapcsolódó címkék listája:

2835-ös LED szalagok (Chip On Board LED)

2835-ös LED szalagok (Chip On Board LED)
Július hónapban érkeznek áruházunkba a legújabb típusú LED szalagok! Ezek a 2835-ös Chip On Board LED technológiát használó LED chipek napjaink legnagyobb fényáramú termékei, rengeteg LED lámpán találkozhattunk eddig is velük. Tekintse meg 2835-ös LED szalag kínálatunkat: 60 és 120 ledes kivitel, kültéri és beltéri típusok, meleg és hideg fehér fényű változatok.

12 Volt 120 LED 15 Watt 20 Watt 60 LED beltéri Chip On Board LED hideg fehér IP20 IP65 kültéri LED LED szalag meleg fehér SMD 2835 tesztek, leírások

A címkék használata nagyon egyszerű: válasszuk ki azt a címkét, amelyik alapján további cikket, blog bejegyzést szeretnénk megtekinteni, majd kattintsunk rá. Pl. a LED szalag címkére kattintva kapunk egy új címke listát, illetve alatta egy cikk, galéria és blog listát, melyek tartalmazzák a LED szalag címkét.

Természetesen tovább is szűkíthetjük a találatokat, a LED szalag után megjelenő címke listából válasszuk ki a Tesztek, termékleírások, majd az RGB címkét. Ennek a szűrésnek a végeredményére megkapjuk az összes cikket, mely az RGB LED szalagokról, illetve azok vezérlőiről szól. Ha pedig mégsem járunk sikerrel, használjuk az oldal tetején lévő kereső mezőt!

 

Címkék termékek esetén:

 

Természetesen a címkék ugyanúgy működnek a termékek esetén is, akár a fenti cikkek, blogok esetében, azonban a listában a címkéknek megfelelő termékek jelennek meg. A fenti példánál maradva a kültéri 2835-ös, 120 ledes, meleg fényű LED szalaghoz tartozó címék az alábbiak:

12 Volt 120 LED 20 Watt 90°-180° (nagy) beltéri Chip On Board LED DC IP20 LED LED szalag meleg fehér SMD 2835 termék árral

Ha pl. ennél a terméknél a LED szalag címkére kattintunk, úgy ismét kapunk egy címke listát, majd alatta a LED szalag címkének megfelelő termékeket. Ezt a listát is tovább tudjuk szűkíteni, ha pl. itt rákattintunk a meleg fehér címkére, úgy kapunk egy listát az áruházunkban kapható összes meleg fehér fényű LED szalagról. Ha pedig mégsem járunk sikerrel, használjuk az oldal tetején lévő kereső mezőt!

Címkékhez kapcsolódó magyarázatok:

A címkéken hagyva az egeret egy magyarázó szöveg jelenik meg, amely bemutatja azt, hogy a címke felirata mit takar. Ez a fenti címkéken kipróbálható, illetve látható az alábbi képen, pl. a "hideg fehér" címke magyarázata.

Címke magyarázó feliratok

 

Galériák átalakulása

 

Ha cikkből és termékből sok van, akkor fotóból rengeteg. Pillanatnyilag több mint 40.000 (negyvenezer!) fotót tárolunk a termékeinkhez illetve a többi tartalomhoz - cikkekhez, blog bejegyzésekhez és a galériákhoz. Ez egyrészről jó, hiszen kellő mennyiségű fotót kínálunk látogatóinknak az informálódáshoz, másrészről rossz, mert ha keresünk egy képet, akkor azt rövidebb idő alatt lehet újra elkészíteni / lefotózni, mint megtalálni...

A másik indok az, hogy az év végi fotópályázatra küldött képek mennyisége is tekintélyes, így feldolgozási idejük minden évben későbbre és későbbre csúszik, idén egy nap híján a második félévre sikerült az összes képet leválogatni és feltölteni. Ez persze igen nehézzé teszi azt a vásárlóink által sokszor megfogalmazott elvárást, hogy a látogatói szavazatok döntsék el a nyertest, ne a közjegyző sorsolja ki.

Így megszületett (illetve még béta állapotban van) a Referencia szekció, mely tulajdonképpen egy nagy galéria, ami tartalmazni fogja az összes feltöltött fotót. A régi galériák idő hiányában még nem kerültek át ide, azonban tervezzük, hogy a későbbiekben a régi galériák képei is felkerülnek ide. Teszt jelleggel pillanatnyilag valamivel több mint 1.000 db fotó található meg a Referenciák között.

Persze az, hogy most egy link alatt elérhető az összes kép, még nem lenne nagy izgalom, azonban a fotók további kapcsolódási pontokat tartalmaznak a termékhez, amiről a kép készült, illetve a feltöltő személye is rögzítve lesz. Ezáltal könnyen beazonosítható, hogy pl. egy képen milyen típusú LED szalag világít, milyen díszléc van beépítve, illetve az év végi nyereményjáték szavazásos lebonyolításához is lehetőséget tudunk nyújtani.

Év végi nyereményjáték

A fenti Referencia szekció átalakulása magával hozza az év végi nyereményjáték változását is. Eddig e-mailben kellett visszaküldeni a fotókat, ebben az évben azonban már mindenki magának fogja feltölteni internetes áruházunk felületére. A feltöltésre már most is lehetőség van: bejelentkezés után az Adataim menüből nyíló Képfeltöltés oldalon el lehet kezdeni a jelentkezést, a fotók feltöltését.

A nyereményjátékra jelentkezők feladata azonban nem ér véget ennyivel! A feltöltés után még be kell jelölni, hogy milyen termékek láthatóak a képen. Ehhez segítségképpen egy listát jelenítünk meg a feltöltő megrendeléseiről, amiből nagyon egyszerű kiválogatni a képeken szereplő termékeket.

Energia megtérülés kalkulátor

A ledes, energiatakarékos világítási formákkal szinte az elsők között jelentünk meg az országban, így megismertük a haza beszállítók 90%-át. Jellemzően elmondható, hogy a cégek nagy része ködösítéssel avagy nem megfelelő információkkal ellátva próbálja eladni portékáját már a kezdetek óta. Mi minden esetben a mérés, teszt mellett érvelünk, a fényforrásokat minden esetben befotózzuk, megvilágítási értékeit megmérjük, azokat a honlapon közöljük.

Ebből viszonylag pontosan összehasonlítható a különböző fényforrások fényereje, így szinte adta magát a kérdés, hogy segítsünk dönteni a vásárlóknak a megtérülési idő alapján. A megtérülési idő igen lényeges és szoros kapcsolatban van a fényforrás árával - mindenki azonnal le tudja vonni a következtetést, hogy megéri-e neki a lámpa csere.

Persze mi a kalkulátor működését is máshogyan oldottuk meg, mint egyes forgalmazók. A szokásos marketing számítás lámpa csere esetén az, hogy a LED lámpa árából levonják a jelenleg működő fényforrás árát, vagy annak a fényforrásnak az árát amelyet a reklámozott LED lámpa miatt NEM vettünk meg... Természetesen ez nagyon jó hatással van a megtérülési időre, viszont nem életszerű.

Mi egyszerűen kivettük a képletből az előző, vagy meg nem vásárolt fényforrás árát. Megmutatjuk, hogy körülbelül milyen teljesítményű hagyományos izzót vált az aktuális LED lámpa. Ezután alapállapotban beállítunk egy napi 4 órás világítási időt, melyet a látogatók természetesen módosítani tudnak saját világítási igényeik szerint. Majd az így kialakult adatokkal kiszámoljuk hagyományos világítás és LED világítás esetén is a fogyasztást, és a megtérülési időt csak a fogyasztás különbségből számoljuk.

Az energia megtérülés kalkulátor minden fényforrás adatlapján megtalálható, ellenőrizhető a megtérülési idő. Szerencsére a LED fényforrások ára folyamatosan csökken, így egyes LED lámpák üzemeltetése, napi 4 óra használat mellett is 4 hónap alatt megtérül.

Design

Hamarosan a weboldal design is megváltozik. Utoljára majd 4 éve nyúltunk komolyabban hozzá a felülethez. Ebben a 4 évben azonban a fentieken kívül is történtek komoly fejlesztések, melyeknek az eredeti designban már nem volt hely, így mindig oda tettünk egy-egy blokkot, ahol éppen találtunk neki helyet. Ez azonban egy kissé zsúfolttá tette az oldalt, melyet reményeink szerint az új felépítés orvosolni fog. A tervek már készen vannak, így első ránézésre áttekinthetőbb lesz a weboldal, de ezt reméljük mindenki láthatja 1-2 hónapon belül.

ISO minősítés

Minőségbiztosítási rendszerünk folyamatainak kialakítása is igen sok időt elvett az idei évből, de megérte vele fáradni. A munkavállalók oktatása után várjuk a TÜV munkatársait az auditra, így várhatóan az ISO minősítésünk is rendelkezésre fog állni 1-2 hónapon belül.

Köszönet a vásárlóknak, látogatóknak

Mivel igen ritkán szoktunk a cég belső életéről írni, így itt ragadnám meg az alkalmat, hogy minden munkatársam nevében megköszönjem látogatóink, vásárlóink bizalmát, hiszen nélkülük, és az általuk leadott rendelések nélkül nem lehetnénk az egyik legolvasottabb, legtöbbet frissített épületdíszítési portál.

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
832.800+ elégedett vásárló
467.900+ raktáron lévő termék
212.000+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése