UV LED szalag 5050-es leddel

Utoljára frissítve: 2014 augusztus 15, péntek Magazin: Bemutatók, tesztek
UV LED szalag 5050-es leddel

Lassan megszokjuk, hogy a LED szalagok a legváratlanabb alkalmazásokban bukkannak fel, és szorítják ki az eddig használatos fényforrásokat. Most az UV fénycsövek és UV kompakt lámpák ellen szállt harcba ez a nagy fényerejű, méterenként 14.4 Wattos teljesítményű, UV fényű LED szalag.

Nagy fényerejű UV LED szalag

A UV szalagon a már jól ismert három chipes SMD 5050-es LED teljesít szolgálatot. Méterenként 60 db LED kiváló fényerőt, illetve 5 centiméterenkénti vághatóságot biztosít, így a legtöbb készülékbe beépíthető. Kifejezetten alkalmas bankjegyvizsgáló készülékek fényforrásának kiváltására, javítására. A bankjegyvizsgáló készülék akár teljesen el is hagyható: elég a pénzátvételi pult alá ragasztani némi UV LED szalagot és már ellenőrizhető is a készpénz. Ez helytakarékossághoz is vezet, hiszen nem szükséges egy újabb készüléknek helyet hagyni a pulton.

UV LED szalag bankjegyvizsgálathoz, bankjegyvizsgáló készülékhez.

Természetesen a legtöbb UV terméket a vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek (disco, klub, bár, biliárd szalon, játékterem, stb.) emésztik fel. Az UV fényben világító termékekből hatalmas választékot kínálnak a gyártók, legyen szó akár testfestékről, körömfestékről, vagy akár falfestékről, így érthető az UV partik töretlen népszerűsége.

Az UV LED szalagokkal a szórakozóhelyek tulajdonosai is elégedettek lehetnek, hiszen érintésvédelmileg minden követelménynek megfelelő, kis feszültségű (12V DC), ám nagy hatékonyságú világítás hozható létre segítségükkel. További előnye, hogy nincs méretmegkötés, mint az egyenes UV fénycsövek esetében (60-90-120 cm ), illetve akár íves felületre is könnyedén beépíthetőek.

UV led szalag szórakozóhelyekre
UV buli a Velbloud Music Bárban. Forrás.

Az UV LED szalagok beépítési lehetőségeit az áruházunkban is kapható alumínium profilok tovább növelik, akár látványelemként, akár mechanikai védelemként beépítve.

Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 3 év
720 lumen
50 lumen/Watt
12 Volt DC
60 ledes
RA>80
LED szalag beltéri 5050-60 (12 Volt) - UV (ultraibolya)
14.4 Watt UV
Raktáron: 291 méter
Ár: 3 690 Ft /méter
Vásárlói képek
UV LED szalag alu profilba szerelve. Az opál fedlap némileg blokkolja az UV fényt.Konyhában LED szalag 3 sorban beépitveLED világítás fürdőben, körben a csempe tetejére helyezveGamer szoba UV világítással Több részes kör álmennyezet spot világításokkal A kör álmennyezetbe szerelt spotlámpák adják a helyiség fő fényétKör alakú álmennyezetek spot lámpákkal díszítve3 dimenziós falpanellel burkolt fal kis szobában Színváltós világítás szoba megvilágításához, szabálytalan alakú álmennyezettelTermészetes fehér fényű ledpanelek 12w teljesítménnyelSzoba dekorvilágítás rejtett világításos díszléccel, lila fénnyelKék fényben világító SMD RGB LED szalag RV-01-A díszlécbenA spagetti függöny tartóját eltakarja a díszléc, melynek elejében LED sor világítKarnistakaró és rejtett világítás díszléc egyben (12cm magas RV-01)Alulról felfelé fotózva feltárul a színes párkány és a fehér sziget világításMindenféle LED világítás egy szobában: hidegfehér és RGB párkányfény, spotok, panelekFürdőszoba RGB világítás rv1 díszlécbenKonyhaszekrény felső részébe épített LED szalag a munkapult megvilágítására

7 vélemény, értékelés

#1 - Bethlen Máté
2015/01/17, 18:56
Tisztelt Anro

2014 12 12-én vásároltam önöktől 4m 5050-30 rgb ledszallagot,1m 5050-60 uv ledszalagot,music 2 controlert.
2015 1 9 én vettem önöktől 15 db 150ohm elenálást,45db kék ledet. A ledeket őszeforrasztva 3led+elenálás használom az uv ledszalagot pedig egyoldali betápal a vezérlő elé kötötem. Tápnak egy 12v-os 48w-nyi ledszalagot elpírót használok. A probléma az hogy az uv melegszik 1 pernyi használat után (de csak enél a ledszalagnál jelent kezik a brobléma) megpróbáltam 2 oldali betápal de úgy is. A probléma az hogy a chipekben lévő három pont néhol ketőre csökent. Félek hogy az öszes led chip ki fog aludni. Mi lehet a probléma? Mivel oldhatom meg? Az segitene hogy ha csökenteném a bemeneti feszüldséget pl.:11v-ra?

Válaszát előre köszönöm Bethlen Máté
#2 - Tályai Péter
2015/01/21, 08:13
Tisztelt Bethlen Máté!

A chipekben a ledek tönkremenetelét általában túlfeszültség okozza. A szalag gyárilag 12V betápot igényel, és mivel Önnek ilyen tápegysége van, ezért ennek nem kellene gondot okozni. Mindenesetre érdemes lenne rámérni a szalagon a bemeneti feszültségre, csak a biztonság kedvéért. Akár a ledek lábaira is rá lehet mérni, hogy ott mekkora feszültség esik.

- Az egyoldali - kétoldali betáplálásnak ezt a dolgot nem kellene befolyásolnia.
- A bemeneti feszültség csökkentése segíthet a dolgon, de attól tartok ez csak a probléma elodázása, nem a végleges megoldása.
- Amennyiben a fenti ellenőrzések során sem tudta azonosítani a probléma forrását, akkor visszaküldheti a szalagot bevizsgálásra. Magával a szalaggal ritkán szokott probléma lenni, ezért gondolom, hogy inkább a betáp oldalt kellene megvizsgálni, többnyire az okozza az ilyen jellegű meghibásodásokat.

Remélem tudtam segíteni!
#3 - Jakab Zsolt
2015/02/02, 13:35
Csak azt szeretném kérdezni, hogy az uv led szalagjuk alkalmas-e a műköröm építéshez? Ha nem, van-e esetleg ehhez uv led-jük??
#4 - Tályai Gábor
2015/02/03, 08:29
Tisztelt Jakab Zsolt!

Az UV LED szalag fényének hullámhossza 395-400 nm, azaz UV-A fényt bocsájt ki. Sajnos a műkörömépítéshez értek a legkevésbé :) így erre nem tudok válaszolni. Érdemes lenne a szakmabeliektől megkérdezni, hogy milyen típusú fényforrás jár a műkörmös lámpákba (UV-A vagy UV-B).
#5 - Jakab Zsolt
2015/02/03, 22:00
Tisztelt Gábor!!!!

Köszönöm a válaszát. Ha sikerül kideríteni, keresem a z üzletüket...
#6 - Süveges Péter
2015/05/31, 17:31
Solarium epiteshez használhatóak ezek a szallagok?
#7 - Tályai Péter
2015/06/01, 08:08
Tisztelt Süveges Péter!

Csak ismételni tudom az előző hozzászólásban leírt adatokat. "Az UV LED szalag fényének hullámhossza 395-400 nm, azaz UV-A fényt bocsájt ki." Egy gyors google keresés alapján a szolárium fénycsövei UV-A és UV-B sugarakat egyaránt bocsájtanak ki, tehát vélhetően önmagában ez a szalag nem lesz elegendő szolárium építésére.

Remélem tudtam segíteni!

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
790.600+ elégedett vásárló
472.200+ raktáron lévő termék
205.600+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése