Karácsonyi készülődés

Utoljára frissítve: 2012 február 16, csütörtök Magazin: Bemutatók, tesztek

Ünnepi készülődés
A karácsonyt gyerekek az ajándékozással, a férfiak a fenyőfavásárlással, a hölgyek véget nem érő házimunkával kapcsolják össze, pedig ezeken a napokon kellene leginkább figyelnünk önmagunkra és családunkra. Ha a környezetünket ünnepélyessé varázsoljuk, máris tettünk valamint a bensőséges hangulat megteremtéséhez, mely hozzájárul, hogy kellemesebben teljen el ez a néhány nap.

Azonban a karácsony már nem csupán három napot foglal el az évben, hanem jóval inkább egy hónapot, mikor megkezdjük a meglepetések beszerzését, a szenteste menüjének tervezését vagy éppen otthonunk dekorálását. Néha elegendő egy-két jól megválasztott kiegészítő a fennkölt légkörhöz, de a lakás ünnepi dekorációjának érzelmi és szimbolikus jelentései is vannak. Másrészt a rövidebbé váló nappalok miatt sokkal több időt töltünk a lakásban, s emiatt sem elhanyagolható, hogyan érezzük magunkat hazai pályán.
A tél borongósságát ellensúlyozhatjuk a lakásunkban található textíliák színével, mintázatával. Ha eddig nem tettük meg, a díszpárnáknak adjunk zöld, arany, bordó huzatot. A nyári sötétítőfüggönyöket cseréljük le egy légiesebb darabra, vagy csiptessünk apró díszeket a szövetre és a megszokott függönykarnist pedig borítsuk be csillogó gyöngysorral. Asztalterítőnk lehet harang- vagy csillagmintával díszített, fenyőzöld vagy meggybordó, a lényeg, hogy harmonizáljon a lakásban felhasznált árnyalatokkal. Pasztellszínű abroszunkat különleges szalvétával, mutatós asztali dísszel, fényes terítékkel pezsdíthetjük fel. A székekre széles, fényes anyagból kössünk masnikat, így fokozva a ragyogást.

Az adventi koszorú az örökkévalóságot, színei a termést, az életet és a fényt jelképezik. Sok vesződségtől kímélhetjük meg magunkat, ha a koszorúalapot virágárusnál vagy kertészetben vásároljuk meg, s így több idő marad az egyedi elképzelések megvalósítására, melyhez a kötelező gyertyán kívül kedvünkre cicomázhatjuk száraz termésekkel, bogyós növényekkel, szalagokkal, gyöngyökkel, csillagokkal, műhóval.
Karácsonyi készülődés
A gyertya számtalan méretben, formában, színben és illatban kapható, mely elengedhetetlen része a hangulatkeltésnek. Egyszerre sugároz fényt és melegséget, ezért bátran helyezhetjük az ablakba, asztalra, üvegpolcokra, ahonnan jól látható az apró tűz játéka. Minden esetben tartsuk be a tűzvédelmi szabályokat: ne hagyjuk felügyelet nélkül, legyenek megfelelően rögzítve valamint gyerekeink számára tegyük elérhetetlen helyre a mécseseket. Ha mindezen veszélyekre még csak gondolni sem szeretnénk, de romantikus fényről nem akarunk lemondani, akkor válasszuk a beltéri fényfüggönyöket. A helyi hangulatvilágítás kialakításához a ledsorok is jól alkalmazhatóak, melyek a hagyományos világítótesteknél és fénycsöveknél jóval kevesebb villanyáramot fogyasztanak.

   
 Ajánló: rejtett világítás
Rejtett világítás készítése LED modulokkal

Csináld magad!
Rejtett világítás LED modulokkal

Kíváncsi, hogy egy egyszerű ötlettel hogyan valósítható meg ez a szoba Önnél is?

   
A szobák díszítését a családtagok külön-külön is megtehetik saját ízlésüket, egyedi ötleteiket megcsillogtatva. A legnagyobb vagy a legridegebb szobába kerülhet a karácsonyfa, melynek dekorációja állhat színes vagy áttetsző üveggömbökből, házilag elkészített mézeskalács vagy só-liszt gyurma figurákból, szalmából font vagy papírból hajtogatott díszekből, fényes girlandokból, gyöngyfüzérekből. Ha egyszínű, modern karácsonyfát álmodunk, bátran legyen az fehér, kék, piros, ezüst, arany vagy ezek szolid kombinációja.

Ha a bejárati ajtót is ékesítjük, akkor a látogatók számára is szembetűnő, hogy ebben az otthonban várják az ünnepeket. Keretezhetjük fenyőágakkal, melyekre üveggömböket, girlandokat erősítünk. Ezt a megoldást beltérben, akár oszlopokon is alkalmazhatjuk, viszont a lehulló-szétszóródó tűlevelek miatt ajánlatosabb műfenyőt választani.
Az ablaküvegen jól mutat a papírangyalka, vagy hóspray-vel fújt hóember, arannyal festett csillagok, amelyek a gyerekszobában is karácsonyi atmoszférát sugallnak. A hálószobában kellemes látványt biztosít egy fényes gömbökkel, angyalhajjal megtöltött ovális üvegváza. Teraszunkat, kertünket, az ott található bokrokat is díszítsük fel, akár világító füzérekkel, akár boákkal.

Az illatokról se feledkezzünk meg! Ha éppen nem a diós, mézes, almás, fahéjas vagy narancsos sütemények sütésekor keletkező illatok áramlanak a lakásban, imitáljuk füstölőkkel, illatgyertyákkal, potpourrival, szárított gyümölcsökkel vagy egy plafonig érő fenyőfával.

Habár még korai a karácsonyi készülődés, már idejében el kell kezdenünk az új ötletek begyűjtését. Ha ezek megvalósítását nem az ünnepi roham csúcspontjára időzítjük, akkor nagyobb valószínűséggel várhatjuk az ünnepeket békésen, meghitt környezetben.

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
804.900+ elégedett vásárló
448.900+ raktáron lévő termék
207.400+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése