Ablonczy vakolat

Utoljára frissítve: 2012 február 16, csütörtök Magazin: Bemutatók, tesztek
Az Ablonczy Kft. termék ajánlója - Vakolatok www.ablonczy.hu
Bemutatkozás
Az építkezés, a lakásfelújítás utolsó, de minden ember számára talán legfontosabb mozzanata, a dekorációs bevonat képzés, hétköznapi nevén a színezés.

Az ABLONCZY Vegyitermék Technikai Kft., segítséget szeretne nyújtani abban, hogy e nagy felelősséggel járó feladat megoldása minél könnyebb, tökéletesebb legyen, hogy aztán a végeredmény mindenki megelégedését szolgálja. A kiválasztott színek tükrözik a felhasználó ízlésvilágát, otthonának hangulatát, harmóniáját. A választás nem egyszerű, hiszen döntésünk hosszú-hosszú évekre szól.
Ehhez az izgalmas döntéshez kínáljuk termék- és színpalettánkat, melyek a legkorszerűbb és hagyományos anyagok felhasználásával készülnek, így hosszú idon keresztül megfelelnek az elvárásoknak.

A termékek megrendeléséről érdeklődjön a www.ablonczy.hu címen!
ABLONCZY COLORFIX SZÍNES ALAPOZÓ FESTÉK
Próbálja ki a színeket és az ANRO ablakdísz szetteket az alábbi interaktív színezővel.
A homlokzati színekre kattintva változik a ház homlokzata, a lábazati színekre kattintva pedig a lábazat színe. Az aktuális színkód a feliratok mellett látható.
A szettekre és a kváderkövekre kattintva a homlokzati díszek jelennek meg, a "Nincs dísz"-re kattintva a díszek eltűnnek.

Termékskálánk kidolgozása során törekedtünk arra, hogy könnyen felhasználható, a kivitelezést gazdaságossá tévő anyagokat hozzunk létre. Ebbe az elképzelésbe illeszkedik bele Colorfix színes alapozófestékünk, melynek kettős funkciója van. Alapozóként a vakolást megelőzően a falfelület előkészítését szolgálja, míg falfestékként, önálló felületképzésre alkalmas. Homlokzati vakolatainkkal megegyezően 140 színben rendelhető, így alkalmas arra, hogy nemcsak külső falazatok, hanem belső terek dekorációs falbevonatává váljon. Itt is alkalmazzuk azt a gyártástechnológiai eljárást, ami vakolatainkat egyedi állagúvá teszi, így ennél a termékünknél is találkozhatunk a sajátos, kissé kocsonyás állaggal. Ez teszi roppant könnyen kezelhetővé, eldolgozhatóvá ill. ez az állag biztosítja a cseppenésmentes felhasználást, ami beltéri felhasználásnál különösen előnyössé teszi falfestékünket.
Az Ablonczy Colorfix színes alapozófesték, vizes diszperziós kötőanyagú, természetes töltőanyagokat tartalmazó termék. Vízzáró, de páraáteresztő, időjárás állósága kiváló. Apró szemcséket tartalmaz, ezért száradás után enyhén érdes felületet képez.
A szoros árversenyben is stabilan megállja a helyét, mivel anyagszükséglete optimális és itt is érvényes a színfelár nélkül kialakított egységár, mely színes termékeink egyik legfontosabb jellemzője.

KIVITELEZÉS
A hordozó felülettel szemben támasztott követelmények:
Alkalmazható régi és új épületeken, hőszigetelő rendszereken, betonon, vakolt felületeken az ABLONCZY színező vakolatok színes alapozójaként, valamint falfestékként önálló felületképzésre.
 • A felület legyen szilárd, szennyeződés és pormentes, valamint teljes rétegvastagságban száraz, csapadék és építési nedvességtől mentes.
 • A kiálló részeket el kell távolítani.
 • Az esetleges sérüléseket, hiányosságokat ki kell javítani. A javítások lehetőség szerint az eredeti falfelület anyagával és struktúrájával megeggyezőek legyenek.
A felület alapozása:
Szükség esetén, erősen nedvszívó felületnél, az alapozást Ablonczy Mesterfix diszperziós mélyalapozóval végezzük.

A termék felhordása
 • A kivitelezés megkezdése előtt a termék színét, próbafelületen ellenőrizni kell!
 • Alapozóként alkalmazva elegendő egy rétegben felhordani, ügyelve arra, hogy színárnyalata megegyezzen a színező vakolat színével.
 • Alapozás után a színező vakolat felhordásáig min. 24 órának el kell telnie.
 • Festékként min. 2 rétegben kell felvinni a felületre.
 • Falfestékként való alkalmazásakor egy egybefüggő falfelületre csak azonos gyártási számú festéket vigyünk fel.
 • Száradási ideje a feltüntetett ideális hőmérsékletnél és páratartalomnál 3-4 óra, átfesthetőségi idő kb. 5-6 óra.
 • Felhordása ecsettel vagy teddy-hengerrel történik

CSOMAGOLÁS
8 és 20 kg-os pattintós fedelű műanyag vödrös kiszerelésben.

TÁROLÁS
Fagymentes, fedett, hűvös helyen, + 5 C feletti hőmérsékleten.

SZAVATOSSÁG
Bontatlan, sértetlen állapotban, az előírt tárolási feltételek mellett a gyártási időtől számított 12 hónap.

MEGJEGYZÉS
 • A kivitelezési munkálatokat erős szélben, esőben, tartósan párás időben, tűző napsütésben, vagy annak következtében felhevült felületeken, valamint +5 C alatti hőmérsékleten nem szabad elvégezni!
 • Az alapozófesték felhordásának ideális környezeti körülményei, +15-20 C és 50-60% relatív páratartalom.
 • A falfesték töltőanyagaiból adódóan, a színmintákhoz képest, csekély mértékű színeltérés lehetséges.
 • A különféle ásványi anyagok eltérő idejű kitermeléséből és beszállításából adódóan, a különböző gyártási sorszámú anyagok között árnyalatnyi, minimális eltérés előfordulhat. A színeltérésből adódó reklamációt a próbafelület elvégzésekor azonnal jelezni kell, mert teljes felületre felhordott festék esetén a reklamáció érvényét veszti.
  Vissza az elejére

ABLONCZY HOMLOKZATI SZÍNEZŐ VAKOLAT
Az építkezés, az épület felújítás utolsó, de esztétikai szempontból talán legfontosabb lépése a dekorációs bevonatképzés, köznapi néven a színezés. Ennek tudatában az Ablonczy Kft. szakember gárdája arra törekedett a színező vakolatok típusainak és színeinek megtervezésénél, hogy mindenki megtalálja kínálatunkból a számára megfelelőt. Számtalan kereskedő, építő és építtető megkérdezése után dolgoztuk ki azt a 140 színt, mely felkerült palettánkra. Kialakítottunk egyaránt tradícionális és modern, szolíd és élénk, üde, de mégsem bántóan harsány színcsoportokat. Sárga, vörös, zöld mind-mind megtalálható, ihletve az otthon harmóniáját, melegét, vidámságát. A homlokzati vakolatok jellemzője, színe mellett a struktúrája. Vakolataink 3 szemcseméretben, 5 féle felületi megjelenéssel készülnek, a választás lehetősége elé állítva a vásárlót. Homlokzati színező vakolataink vizes diszperziós kötőanyaggal és ásványi töltőanyagokkal készült termékek. Fejlesztéseink nemcsak az építtetőket, hanem az építőket is szolgálják. Egy speciális gyártástechnológiai eljárással egyedi, kissé kocsonyás állagúvá tettük vakolatunkat. Ennek az állagnak köszönhetően igazi felhasználóbarát vakolatot kínálhatunk a kivitelezőknek, mely nagyon könnyen felhordható és strukturálható, egységes felületet képez. Az Ablonczy színező vakolat időjárás állósága kiváló, vízzáró de páraáteresztő, hosszú élettartamú. Az általunk oly fontosnak tartott ár-minőség arányt ennél a termékünknél is szem előtt tartottuk. A vakolat nagyon kedvező árát biztosítja az, hogy nincs színfelár! Áraink színtől függetlenül egységesek! Ezzel egyedülállóként veszünk részt a magyar építőanyag gyártók palettáján.

KIVITELEZÉS
A hordozófelülettel szemben támasztott követelmények
Az ABLONCZY Homlokzati Színező vakolatok alkalmasak régi és új épületek külső illetve belső falazatainak díszítésére, hőszigetelő rendszerek színező fedővakolására, valamint önálló felületképzőként nyers betonra vagy hagyományos vakolatalapra.
 • A felület legyen szilárd, szennyeződés és pormentes, glettelt vagy simított.
 • A hordozó felület legyen egyenletes, lehetőség szerint anyagában homogén, az esetleges sérüléseket, hiányosságokat az eredeti falfelülettel megegyező vagy ahhoz hasonló anyaggal kell pótolni.
 • A kiálló részeket el kell távolítani.
 • A felületnek teljes rétegvastagságban száraznak, csapadéktól és építési nedvességtől mentesnek kell lennie.

A felület alapozása
 • Az alapozáshoz ABLONCZY Colorfix színes alapozófestéket kell alkalmazni.
 • Erősen nedvszívó felület esetén a színes alapozást megelőzően a falfelületet Ablonczy Mesterfix diszperziós mélyalapozóval kell előkezelni.
 • Az alapozás célja a hordozó felület egységes nedvszívó képességének beállítása, az eltérő anyagú felületek okozta foltosodás kiküszöbölése.
 • A termék apró szemcséket tartalmaz, ami elősegíti a vakolat tapadását.
 • A színes alapozót a hordozó felületre ecsettel vagy teddy-hengerrel kell felhordani.
 • A színes alapozó legyen a vakolat színével megegyező színárnyalatú.
 • A színes alapozás és a színező vakolat felhordása között min. 24 órának el kell telnie.
 • Anyagszükséglete: 0,2-0,5 kg/m2, felülettől függően.

A vakolat felhordása
 • A kivitelezés megkezdése előtt célszerű a vödörben lévő anyagot alaposan átkeverni.
 • A vakolat színhelyességét és minőségét a felhordás előtt próbafelületen ellenőrizni kell!
 • Egy egybefüggő falfelületre azonos gyártási számú vakolatot szabad felhordani.
 • A színazonosság érdekében, a különböző gyártási sorszámú anyagokat egy nagyobb edényben össze kell keverni, a munkálatok megkezdése előtt.
 • A vakolat felhordása az alapfelületre minden esetben tiszta, rozsdamentes simítóval történjen, szemcsevastagságban.
 • A frissen vakolt felületet legalább 10-12 órán keresztül óvni kell a csapóesőtől és legalább 1 héten át fagyhatás nem érheti.

A struktúra kialakítása
 • Az 1,5 mm-es kéreg hatású ill. a 2-és 2,5 mm-es gördülőszemcsés vakolat esetében a vakolat strukturálása kizárólag keményműanyag simítóval történik, az előre elhatározott irányban (körkörösen vagy egyenes irányban).
 • Az 1,5 mm-es kapart hatású vakolat esetén a strukturálás történhet rozsdamentes vagy keményműanyag simítóval is.
 • A struktúra végleges beállítása után, a fújt és kéreg hatású vakolat kivételével, ajánlott a falfelületet tiszta és nedves rozsdamentes simítóval érintőlegesen, gyengén átsimítani, a kiálló szemcsék eldolgozása érdekében.
 • Az egyenetlen anyagvastagság, valamint az anyaghiányos felhordás struktúraváltozást idézhet elő.

ANYAGSZÜKSÉGLETEK
1,5 mm-es kapart hatású 2,5-2,8 kg/m2
1,5 mm-es kéreg hatású 2,5-2,8 kg/m2
1,5 mm-es fújt 2 kg/m2
2 mm-es gördülőszemcsés 2,5-2,8 kg/m2
2,5 mm-es gördülőszemcsés 3,5-3,8 kg/m2
A megadott mennyiségek megfelelően egyenletes felület és szakszerű felhordás esetén érvényesek.

CSOMAGOLÁS
16 kg-os pattintós fedelű műanyag vödrös kiszerelésben, feldolgozásra kész állapotban.

TÁROLÁS
Fagymentes, fedett, hűvös helyen, +5 C feletti hőmérsékleten.

SZAVATOSSÁG
Bontatlan, sértetlen állapotban, az előírt tárolási feltételek mellett a gyártási időtől számított 12 hónap.

MEGJEGYZÉS
 • Egységes, szép felület és szín, csak minden szempontból megfelelő kivitelezési és környezeti feltételek megléte mellett érhető el.
 • A színező vakolatot erős szélben, esőben, tartósan párás időben, tűző napsütésben és annak következtében felhevült felületre, +5 C alatti hőmérsékleten felhordani nem szabad!
 • Ideális kivitelezési körülmények, a + 10-20 C közötti hőmérséklet és az 50-60 % relatív páratartalom.
 • Amennyiben a színező vakolat száradása lassan megy végbe, melyet előidézhet a nem megfelelő, alacsony hőmérséklet, a magas páratartalom, illetve ha a kötésidő alatt a vakolatot fagyás, csapó eső vagy erős ködszitálás éri, foltosodás következhet be. Az ebből adódó vakolatkárosodások (mivel ezek a vakolat anyagától függetlenül következnek be) nem képezhetik reklamáció tárgyát.
 • Kivitelezéskor kerülnünk kell a vakolat túl gyors kiszáradását is, melyet az erős napsugárzás illetve erősen szeles időjárás idézhet elő, mivel ilyen esetekben a felület berepedezhet.
 • A vakolási munkálatok és a száradási folyamat során jelentősen megváltozott időjárási viszonyok esetlegesen színárnyalatnyi változást idézhetnek elő a felületen.
 • A színminta és a felhordott vakolat árnyalatban minimálisan eltérhet egymástól.
 • A különféle ásványi alapanyagok bányászatából és beszállításából adódóan, a különböző gyártási sorszámú anyagok között árnyalatnyi, minimális eltérés elofordulhat.
 • A színeltérésből adódó reklamációt, a próbafelület elvégzésekor azonnal jelezni kell, mert teljes felületre felhordott vakolat esetén a reklamáció érvényét veszti.
 • Polisztirol lapos hőszigetelés esetén a 650,654,655,659,660,685,690,694,695,699,700,704,705,710 sorszámú színeink felhordását nem javasoljuk, mert ezeknél a színeknél, a polisztirollap a vakolat alatt túlhevülhet, ez pedig a polisztirolhab károsodásához vezethet.
 • A kivitelezés során az általános munkavédelmi és higiéniai követelményeket kell betartani.
További információ és megrendelés a www.ablonczy.hu honlapon!
  Vissza az elejére
LÁBAZATI DEKORVAKOLAT
Az épületek falfelületeinek kisebb, de nem elhanyagolható része a lábazat. Színezése és a megfelelő burkolóanyag kiválasztása fontos feladat. Az Ablonczy Kft. ebben is segítséget kíván nyújtani. Lábazati vakolatunk speciális, osztályozott kvarcszemcsékbol álló, magas diszperzió tartalmú bevonóanyag. Az időjárásnak rendkívül ellenálló, rugalmas, vízzáró de páraáteresztő, jó repedés áthidaló képességű, mosható. A maradandóan szép felület eléréséhez kiválóan feldolgozható terméket nyújtunk át a kivitelezőknek. A vakolat állaga kivételesen lágy, mely rendkívül jól feldolgozhatóvá teszi a terméket. Könnyedén összesimítható, a kvarcszemcsék, formájuk miatt tökéletesen összeállnak így az ügyes mester keze alatt rendkívül tetszetős, esztétikus lábazat párosul az épület homlokzatához. Fejlesztéseink során figyelembe vettük a vásárlók egyre változatosabbá váló homlokzati színválasztását. Dekorvakolatunk színvilágát úgy alkottuk meg, hogy a legszélesebb homlokzati színpalettához igazodjon. Több mint 200 színkombinációnk a piacon egyedülálló, kiszolgálja a vásárlók széles ízlésvilágát. Színválasztékunknak köszönhetően mind gyakrabban díszítik vele belső terek falfelületeit is. Kiemelt figyelmet fordítottunk vakolatunk fejlesztésénél az ár-minőség kapcsolatára. Elmondhatjuk, hogy egy kiváló minőségű terméket kínálunk a felhasználóknak, nagyon kedvező, vásárlóbarát áron. Az építőiparban egyre nagyobb fontosabb tényező az idő. Vakolatunk a megszokott, bekevert kiszereléstől eltérően kerül a vásárlóhoz. A színes szemcsék nincsenek összekeverve a diszperzióval, egymástól elkülönítve kerülnek a vödörbe. Ennek a technológiának köszönhetően jelentősen hamarabb kerülhet a felhasználás helyszínére, felgyorsul a vevő kiszolgálása.

KIVITELEZÉS
A hordozó felülettel kapcsolatos követelmények:
Felhordható régi és új épületek függőleges lábazati és homlokzati falfelületeinek dekoratív bevonataként kül- és beltéren egyaránt, simított beton felületre (min. C12), simított vakolatalapra (min.Hvh.10), hőszigetelő rendszerekre, gipszkartonra, fára, fémre, üvegre, festett falakra. A felület legyen tiszta, pormentes és szilárd. A hordozó felületnek csapadék, építési és felszívódó nedvességtől mentesnek kell lennie, (max. 5% nedvességtartalom).

A felület előkészítése:
A kiálló részeket el kell távolítani, az esetleges hiányosságokat, sérüléseket ki kell javítani. A nagyon sima, nem nedvszívó (pl : üveg v. festett) felületeket alapozás után száraz, osztályozott kvarchomokkal (0,4-1 mm) érdesítés céljából meg kell szórni.

A felület alapozása
Az alapozást az ABLONCZY Mesterfix diszperziós mélyalapozó és víz 1:1 arányú keverékével végezzük. Az alapozás vakolatnak jobb tapadást biztosít, valamint megakadályozza a vakolat hirtelen vízveszteségét. Felhordása ecsettel vagy teddy-hengerrel történik.
Az alapozó anyagszükséglete: 0,15 kg/m2 (vízzel kevert alapozóból).

A vakolat felhordása
 • A kivitelezés megkezdése előtt a színösszetételt ( mivel a vakolat kiszerelése a megszokottaktól eltérően egyedi) még a vödörben, összekeverés előtt, le kell ellenőrizni!
 • A vödörben lévő, diszperziót tartalmazó zacskót kiemelés nélkül ki kell vágni, tartalmát maradéktalanul a szemcsékre kell üríteni majd az egészet gondosan át kell keverni fúrógépbe fogott keverőszárral.
 • Egy teljes vödör vakolat, szükség esetén, max. 5 dl vízzel hígítható.
 • Az ABLONCZY Mesterfix diszperziós mélyalapozóval előkezelt NEDVES, NEM SZÁRAZ felületre az a nyagot rozsdamentes simítóval kell egyenletesen felhordani, majd egymással ellentétes irányban többször át kell simítani a szemcsék egyenletes elrendeződésének eléréséhez.
 • A rozsdamentes szerszámot a kivitelezés során többször mossuk le vízzel, valamint a rákötött diszperziós filmet távolítsuk el.
 • Felhordás közben a vödörben lévő anyag esetleges vízveszteségét utólagos víz hozzáadással pótolni kell, amit a vakolattal alaposan el kell keverni.
 • A bevonatot, annak teljes megszilárdulásáig ( kb. 12-36 óra, a környezeti körülményektől függően) fagyástól, csapó esőtől, ráfolyó nedvességtől,mechanikai igénybevételtől óvni kell.

ANYAGSZÜKSÉGLET
Kisszemcsés kivitelben kb. 3-3,2 kg/m2
Nagyszemcsés kivitelben kb. 5-5,5 kg/m2
A megadott mennyiségek megfelelő felület és szakszerű felhordás esetén érvényesek.

CSOMAGOLÁS
ABLONCZY Mesterfix mélyalapozó: 1, 5 kg-os pattintós fedelű, műanyag vödrös kiszerelésben.
ABLONCZY Lábazati Dekorvakolat: 16 kg-os pattintós fedelű, műanyag vödrös kiszerelésben, mely tartalmazza a száraz, színes szemcsét illetve a megfelelő mennyiségű diszperziót műanyag zsákban.

TÁROLÁS
Fagymentes, fedett, hűvös helyen, + 5 C feletti hőmérsékleten.

SZAVATOSSÁG
Bontatlan, sértetlen állapotban, az előírt tárolási feltételek mellett a gyártási időtől számított 12 hónap.

MEGJEGYZÉS
 • Egységes, szép felület csak minden szempontból megfelelő kivitelezési és környezeti feltételek megléte mellett érhető el.
 • A lábazati dekorvakolatot erős szélben, esőben, tartósan párás időben, tűző napsütésben, + 5 C alatti hőmérsékleten felhordani nem szabad!
 • Feldolgozáskor a hőmérsékletnek +5-20 C között kell lennie, az ideális páratartalom 50-60 %.
 • Bekevert illetve felhordott anyag esetén a nem megfelelő szín illetve színkombináció nem képezheti reklamáció tárgyát!
 • A különböző gyártási sorszám alatt készülő vakolóanyagok árnyalatnyi színeltérést mutathatnak, ezért egy egybefüggő felületre azonos gyártási sorszámú anyag felhasználása javasolt.
  Vissza az elejére
További információ és megrendelés a www.ablonczy.hu honlapon!

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
832.800+ elégedett vásárló
468.100+ raktáron lévő termék
212.000+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése