Alumínium függönysín

Hogyan válassza ki a megfelelő műanyag napozóágyat?

Utoljára frissítve: 2021 május 04, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek

Hogyan válassza ki a megfelelő napágyat?

A napozóágy a kertek és a strandok bútora, mely azt a célt szolgálja, hogy kényelmesen relaxálhassunk a szabadban. Számtalan típus érhető el a különböző áruházak és gyártók kínálatában, ezért több paramétert át kell gondolni a vásárlás előtt:

  • Megjelenés: van aki a hagyományos vízszintes fekvőfelületet kedveli, más az ergonómikus hullám formát preferálja. Külső formája lehet szögletes és kör alakú egyaránt. Lehet egyszemélyes és kétszemélyes.
  • Anyag: döntetnünk kell az alapanyagot illetően pl. fém, fa vagy műanyag. A Keter napágyak csak műanyag változatban elérhetőek, de előnye, hogy tartós és könnyen tisztítható, több színben is kapható. Ezzel szemben a fa napágyak bizonyos időközönként karbantartást igényelnek (festés, szerelvények ellenőrzése).
  • Funkció: van olyan, amelynél a fekvőfelület fix, másnál dönthető a háttámla, vagy esetleg kihúzható pohártartó, asztalka, napernyő vagy párna is tartozék.
  • Szín: ki kell választani a nekünk tetsző színt pl. natúr, festett, anyagában színezett, egyszínű, többszínű, stb.
  • Ár: meg kell határoznunk az árat, amit kiadunk érte pl. az olcsóbb napozóágyak is kielégítik az átlagos igényeket, a drágább típusok azonban elegánsabb megjelenésűek, akár extra tartozékkal érkeznek.
  • Tárolás: át kell gondolnunk, hogyan tudjuk tárolni a nyugágyat pl. összecsukva vagy csak teljesen kinyitva, továbbá zárt térben vagy szabad téren - kitéve az időjárás hatásainak.

A webáruházban többféle típusú műanyag napágyat kínálunk, azonban mindegyiknek közös jellemzője, hogy napozásra és pihenésre is kiválóan alkalmasak! Az egyes típusok bemutatásával reméljük, hogy megkönnyítjük a döntést a nyugágy vásárlása során.

Műanyag napozóágyak az ANRO Webáruházban: itt mindenki megtalálhatja a számára megfelelő nyugágyat!

Műanyag napozóágyak az ANRO Webáruházban: itt mindenki megtalálhatja a számára megfelelő nyugágyat!

 

A Keter napágyak általános jellemzői

A gyártó több márkanéven forgalmazza termékeit (Keter - Curver - Allibert), de ezek hasonló tulajdonságokkal bírnak. A kínálatban elérhető a klasszikus megjelenésű, egyszerű napágy és a rattan hatású, modern változat is. Az általános jellemzők között meg lehet említeni, hogy mindegyiknél van lehetőség a háttámla állítására, ezzel szabadon dönthetünk, hogy ülve vagy fekve, vagy a két pozíció között használjuk a napágyat. A színek változatosak, a természetes barna és zöld árnyalatok mellett természetesen a fehér is elérhető.

Az állítható háttámla alapkövetelmény egy napágynál, ennek mindegyik Keter nyugágy eleget tesz.

Az állítható háttámla alapkövetelmény egy napágynál, ennek mindegyik Keter nyugágy eleget tesz.

 

További általános jellemző, hogy mindegyik Keter napágy műanyagból készül, ezáltal több előnnyel is rendelkezik:
- Egyrészt könnyű súlyt biztosít a napágynak, mely a mozgathatóságban és a szállítás során fontos.
- Másrészt a műanyag felület könnyen tisztítható, így a nyugágyra tapadt port és szennyeződés nedves ruhával könnyen eltávolítható.  
- Mindemellett a Keter bútorok tartós műanyagból készülnek, tehát jól ellenállnak az UV sugárzásnak és az időjárás hatásainak is, így több szezonon keresztül is használhatóak!

A Keter napozóágyak eltérő fantázianéven kerülnek forgalomba, azért, hogy az egyes típusokat el lehessen egymástól különíteni. Ez tehát jelzi nekünk, hogy különbségek is vannak a modellek között, pl. némely nyugágy fixen szállíthatóak, más típusok összecsukhatóak. Néhány modellt azonban külön is ki lehet emelni, így megismerve a napozóágyak napi használatban is fontos jellemzőit!

 

A legolcsóbb műanyag napozóágy: Florida

Kínálatunk legolcsóbb tagja a Florida napágy. Nemcsak költségtakarékos, hanem praktikus megoldást is kínál, ha napágyat keresünk! Ez a napágy szabályozható háttámlával és széles kartámaszokkal érkezik. Nem összecsukható, ugyanakkor ennek az az előnye is megvan, hogy megvásárlás után rögtön használatba is vehető!

Jó felszereltségű napozóágy a legjobb áron: ez a Florida napágy!

Jó felszereltségű napozóágy a legjobb áron: ez a Florida napágy!

 

A kerekes nyugágy: Roma

A klasszikus megjelenésű Roma napágy rendelkezik kartámasszal, és a háttámla is állítható, ily módon magas komfortszintet biztosít. Ráadásul két kerékkel is fel van szerelve, ennél fogva egyszerűen áttolhatjuk a nyugágyat a térkőről a füves területre. Ráadásul nagyon kedvező árú, ezért a vevők is gyakran választják.

Kerék, kartámasz, állítható háttámla, klasszikus megjelenés - ezt kínálja a Roma napozóágy.

Kerék, kartámasz, állítható háttámla, klasszikus megjelenés - ezt kínálja a Roma napozóágy.

 

A szétszerelhető napozóágy: Jaipur

A modern megjelenésű, szögletes formával és rattan hatású mintával érkező Jaipur napágy a modern kertek egyszerű kiegészítője. Négy pozícióban dönthető háttámlája gondoskodik a kényelemről. Kedvező ára mellett fontos tudni, hogy szerszámok nélkül, néhány mozdulattal szétszerelhető, ezért könnyedén szállítható autóban, strandolás és kirándulás alkalmával egyaránt! Vízszintes fekvőfelületén hason és háton is kényelmesen elhelyezkedhetünk!

Jaipur napágy: az összehajtható kivitel megkönnyíti a tárolást.

Jaipur napágy: az összehajtható kivitel megkönnyíti a tárolást.

 

A rattan napozóágy: Atlantic és Pacific

Két hasonló megjelenésű napozóágyat is kínál a Keter, ez pedig az Atlantic és a Pacific típus. Mindkét nyugágyat íves vonalvezetés és ergonómikus kialakítás jellemzi. A természetes rattan fonásra emlékeztető felület teszi még különlegesebbé és szebbé teszi a napágyat. Sajnos ez a napágy nem összecsukható, így szállításkor és tároláskor a teljes fekvőfelület méretével kell számolni. 

Csodás látványt nyújt a természetes rattan hatású minta, mely az Atlantic napágyat díszíti.

Csodás látványt nyújt a természetes rattan hatású minta, mely az Atlantic napágyat díszíti.

 

Íves vonalvezetésű Pacific napágy, elegáns rattan hatású mintával.

Íves vonalvezetésű Pacific napágy, elegáns rattan hatású mintával.

A legjobb napozóágy: Daytona

Ha olyan napágyat keresünk, amely elegáns, kényelmes, könnyen szállítható és még a párna is tartozék, akkor a Daytona napágy tökéletes megoldást nyújt! A műrattan felület elegáns megjelenést biztosít minden kertben. A kényelemről a vízszintes fekvőfelület és a 4 pozícióban állítható háttámla gondoskodik. A napágy néhány perc alatt szétszerelhető, ezért ha szeretnénk magunkkal vinni a nyaralásra, akkor csak csúsztassuk szét az elemeket, ezután könnyebb lesz bármilyen autóba bepakolni! Extra ennél a napágynál a tartozék párna, mely puha és kényelmes párnák tovább növelik a komfortérzetet!

Kényelmes párnák, elegáns rattan minta, állítható háttámla, szállítható kivitel - szinte mindent tud a Daytona napágy!

Kényelmes párnák, elegáns rattan minta, állítható háttámla, szállítható kivitel - szinte mindent tud a Daytona napágy!

 

A napágyak karbantartása

A műanyagból készült napágyak rendkívül könnyen karbantarthatóak. Nem szükséges festeni és olajozni, mint a fa napágyakat; és attól sem kell tartanunk, hogy a hálós szövet kilyukad. A műanyag felületre rakodótt por és szennyeződés egy vizes ruhával egyszerűn letisztítható, újra esztétikussá téve a fekvőbútort.

A Keter kerti bútorok tartós műanyagból készülnek, melyek felülete könnyen tisztítható.

A Keter kerti bútorok tartós műanyagból készülnek, melyek felülete könnyen tisztítható.

 

Védőhuzat napágyakra

Az UV kezeléssel ellátott tartós műanyag jól ellenáll az időjárás hatásainak, ugyanakkor a minél hosszabb élettartam érdekében érdemes néhány javaslatot megfogadni a használat és tárolás során. Használaton kívül a napágyat ajánlatos védőhuzattal letakarni a napágyat. Ez megvédi a nedvességtől, a napsugárzás hatásától és a szennyeződéstől egyaránt. Nagyszerű erre a feladatra a Nortene Covertop nyugágy huzat, amely poliuretánnal bevont poliészter anyagból készül, világosbarna színben. A takaróhuzat alján behúzózsinór található, ezáltal rögzíthetjük a huzatot a bútorra. A Covertop bútorhuzat hossza 200 cm, ezért a napágyakkal méretben kompatibilis.

A Nortene Covertop nyugágy bútor huzat az átlagos méretű napozóágyakra megfelelő.

A Nortene Covertop nyugágy bútor huzat az átlagos méretű napozóágyakra megfelelő.

 

Napágy vásárlás az ANRO Webáruházban

Reméljük, hogy leírásunk segítséget nyújt a megfelelő napozóágy kiválasztásához. Természetesen a bemutatott Keter - Allibert - Curver modellek megrendelhetőek az ANRO Webáruházban: Keter napozóágy.

A fenti termékeket azonnal meg is vásárolhatja!

1.

2 év Barna
1 személy
80 cm
200 cm
40 cm
Nortene

- Covertop kerti bútortakaró (200x80x40cm) nyugágy, napozóágy

Raktáron: 7 darab

Ár: 4 150 Ft /darab

2.

3 év 195 cm
65 cm
22 cm
Barna
Allibert

Daytona műrattan napozóágy barna színben - Ajándék szürke-bézs párnával!

Raktáron: 20 darab

Ár: 49 490 Ft /darab

3.

3 év 195 cm
65 cm
22 cm
Grafit
Allibert

Daytona műrattan napozóágy grafit színben - Ajándék sötétszürke párnával!

Raktáron: 2 darab

Ár: 49 490 Ft /darab

4.

3 év 187 cm
58 cm
29 cm
Cappuccino
Keter

Jaipur műrattan napozóágy - cappuccino napágy

Raktáron: 2 darab

Ár: 28 699 Ft /darab

5.

2 év 187 cm
58 cm
29 cm
Grafit
Allibert

Jaipur műrattan napozóágy grafit színben - Ajándék sötétszürke párnával!

Raktáron: 3 darab

Ár: 41 999 Ft /darab

6.

1 év 190 cm
73 cm
37 cm
Fehér
Curver

Roma műanyag napozóágy - fehér napágy

Raktáron: 4 darab

Ár: 23 599 Ft /darab

Vásárlói képek
Kerti bútor szett rattan hatású műanyagból CorfuKültéri ülőbútor, kanapé, fotel, asztal szett Corfu műrattanKerti bútor kültéri garnitúra Allibert Corfu rattan szettKerti bútor rattan hatású Corfu szett, Atlantic napozóággyal a háttérben.Szép kert kényelmes kerti bútorokkal.

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

Asztali nézet megjelenítése