Szobafestés házilag?

Utoljára frissítve: 2014 április 09, szerda Magazin: Bemutatók, tesztek
A lakás felújításakor gyakorta tesszük fel magunknak a kérdést, hogy a viszonylag egyszerűnek tűnő festési munkálatot végezzük saját kezűleg, avagy inkább megbízunk egy festő szakembert? A döntést sokszor a családi költségvetés szűkössége határozza meg, de az is előfordul, hogy a családtagok barkácsszenvedélye miatt választjuk a csináld-magad-festést! Ha végül mégis saját kezűleg szeretnénk a munkákat elkezdeni, nem árt, ha kiokosítjuk magunkat és utánanézünk az alapvető tudnivalóknak. Még ha az alapismereteket gyakorlat útján sajátítottuk el, akkor sem nélkülözhető egy kiadvány, amely tanácsokat ad és összefoglalja mire kell figyelnünk, hogy a későbbiekben elvégzett munka tartós és esztétikus legyen. Ebben az útmutatásban nyújthat segítséget Fehér B. István Szobafestés házilag című könyve, amely rengeteg leírást és tippet ad a munkálatok folyamatában!

Felújításra váró szoba A falhibákat még a festés megkezdése előtt ki kell javítanunk, így lesz igazán szép a szobafestés eredménye!

A házilagos szobafelújításnál egyes lépésekhez akár családunk, gyermekeink segítségét is kérhetjük, de bármilyen munkáról legyen szó, fontos, hogy egyes munkavédelmi előírásokat az otthonunkban is érvényesítsünk! Általában szükséges egy stabil létra, csiszoláskor védőszemüveg és maszk a por ellen, festéskor - vágáskor – ragasztáskor kesztyű, a padlóra takarófólia, és sok-sok friss levegő a szellőztetéshez. Ezek betartása nemcsak saját biztonságunk, hanem a helyiségben tartózkodók védelme szempontjából is fontosak. Mindezek birtokában már megkezdhetjük az első lépéseket, pl. fal előkészítése, régi tapéta leszedése, természetesen csak azt követően, hogy eldöntöttük, hogy melyik helyiségben milyen munka szükséges és ahhoz milyen eszközök kellenek.

A faldekoráció elemei már felkerültek a falakra, már csak le kell festeni a kívánt színre Az oldalfalon a próbafestés nyomai még láthatóak, de a mennyezeten már fent van 1 réteg fehér festék

Egy jó szobafestés mindig a gondos tervezéssel kezdődik, eredmény szempontjából pedig elsősorban a szoba színét és díszítését kell megválasztani. A Szobafestés házilag internetes blogból faldekorációs ötleteket is kaphatunk, a kreatív festéstől egészen a 3D ásványi panelek alkalmazásáig. A faldekorálás számos eszközét megismerhetjük, így például tippeket találhatunk a sablonok, kiragasztásos technológiák, világító festékek, mesefigurás festések, vonaldekorációk, csillagplafon elkészítéséhez. A nekünk tetsző dekoráció kivitelezéséhez is hozzáfoghatunk önmagunk, de aki hiányában van kézügyességnek és kitartásnak, jobb, ha szakemberre bízza ezek kialakítását - felszerelését.

Ha fentről lefelé haladunk, kevesebb az esélye, hogy a már készre festett falat összecsöpögtetjük a felső szintek festésekor A fal díszítését mindenki tetszés szerint választhatja meg - itt a festősablon mellett döntöttek

A Szobafestés házilag blog és e-book szerzője hosszú ideje dolgozik a festő szakmában, így könyvében az évek alatt szerzett tapasztalatokat is igyekszik átadni. Útmutató jellegű, kedvcsináló írásai segíthetnek, hogy a házilagos felújítás végeredményét örömmel és megelégedettséggel nyugtázzuk; vagy éppen megváltoztassuk véleményünket és fogadjunk egy mestert, aki a festés-tapétázás-faldekorálás műveleteit elvégzi helyettünk. Amennyiben szeretnének további érdekes információkat olvasni a lakás felújítással, faldekorálási technikákkal kapcsolatban, látogassa meg a szobafesteshazilag.blogspot.com weboldalt!


Ízelítő a Szobafestés házilag könyv tartalmából:
- Mik a házilagos felújítás előkészületei, munkafolyamatai?
- Milyen anyagok és szerszámok szükségesek az egyes műveletekhez?
- Festési, mázolási, tapétázási mozzanatok.
- Milyen falfelületre milyen módszerrel dolgozzunk?
- Hogyan fessük a mennyezetet és hogyan fessük az oldalfalat?
- Gyakran előforduló problémák ismertetése: penészfoltok, beázás, nikotinos falak.
- Milyen és mennyi falfestéket vásároljunk?
- Hogyan díszítsük a falat egyszerűen, de látványosan?
- Tippek, trükkök, ötletek a házilagos szobafestéssel kapcsolatban.

Fehér B. István szobafestő - szobafesteshazilag.blogspot.com

Ajánlott termékeink
1.
TOP
Garancia: 1 év
1500 lumen
100 lumen/Watt
Fekete-sárga
E energiaosztály
80 mm
330 mm
Akkus LED reflektor, munkalámpa (15W - 1500 Lm) + PowerBank funkció
15 Watt Hideg fehér
Raktáron: 3 darab
Ár: 10 159 Ft /darab
2.
Garancia: 1 év
Csiszolószivacs 2 oldalú (K60 durva szemcséjű) vékony
Raktáron: 1 darab
Ár: 450 Ft /darab
3.
Garancia: 1 év
Csiszolószivacs 2 oldalú (K100 közepes szemcséjű) vékony
Raktáron: 2 darab
Ár: 390 Ft /darab
4.
Garancia: 1 év
Csiszolószivacs 2 oldalú (K220 finom szemcséjű) vékony
Raktáron: 2 darab
Ár: 420 Ft /darab
5.
Garancia: 1 év
210 cm
Fekete
Tripod háromlábú állvány dönthető fejjel - lézeres szintezőhöz és LED reflektorhoz
Raktáron: 5 darab
Ár: 5 619 Ft /darab

2 vélemény, értékelés

#1 - Koltai Balint
2014/09/11, 12:32
Udvozletem! Glettelesi munkahoz szeretnenk nekikezdeni es meg nem csinaltam ilyet, furdoszoba es konyha a ket helyiseg. A falak nagyon rossz allapotuak, teljesen le kell kaparni a regi festeket es glettelni a feluletet + repedeseket is el kell tuntetni.Mire kell foleg ugyelni : pl. A sima felulet eleresehez, a glettanyag megfelelo allagahoz, a repedesek eltuntetesehez , ? Koszonettel .
#2 - Tályai Piroska
2014/09/11, 14:14
Kedves Bálint!

Gletteléssel kapcsolatban egyik korábbi cikkünket tudnánk ajánlani, ahol közel 200 hozzászólás segíthet a kérdései megválaszolásában: Fal glettelés, javítás.

Köszönjük érdeklődését!

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
745.500+ elégedett vásárló
462.100+ raktáron lévő termék
195.700+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése