Októberi LED-es újdonságok!

Utoljára frissítve: 2012 december 03, hétfő Magazin: Bemutatók, tesztek
2010. Októberi LED-es újdonságok. RGB vezérlő, szuper erős LED szalag, SMD LED lámpa

Az őszi hónapok termékenyek szoktak lenni az új világítástechnikai termékek piacán. Ennek megfelelően meg is érkeztek az új termékek:
- SMD ledeket tartalmazó GU10-es LED lámpa a 40-45 Wattos halogének kiváltására
- színkeverési lehetőségekkel is ellátott infravörös RGB vezérlő
- 144 Wattos, színes gombos RGB vezérlő
- 144 Wattos zenei vezérlő (zene ütemére váltogatja a színt)
- A lehető legerősebb LED szalag (60 db 5050 SMD leddel)
- Oyo LED szett csillagos égbolthoz, vagy medence világításhoz
- Eraya LED-6: a költséghatékony irányfény, vészvilágítás.
- Némi szerelési anyag: DC - sorkapocs átalakítók, RGB sarokelem

Nézzük meg az új LED termékeket közelebbről:

GU10-es SMD ledes LED lámpa 60 darab leddel

A hagyományos "kerek-fejű" LED diódás lámpák (DIP LED) leváltására készített SMD-s termékek egy része már meg is érkezett (G9 48 SMD LED-es, és GU10 60 SMD LED-es), egy részét pedig október végére várjuk. Valószínűleg a csere szépen lassan eléri szinte az összes típusú LED lámpát, így a körte és gömb lámpák és rúd ledek is az újabb, SMD technológiával szerelve érkeznek.

De mi is a különbség a régi DIP ledek és az új SMD ledek között?

- Elsősorban az új típusú SMD ledek tokozásának jobb a hővezető képessége, mint a DIP ledes társainak, ez önmagában is hosszabb élettartalmot garantál a ledeket tekintve.

- Másodsorban a felületszerelt kialakítás miatt az SMD lámpák elejéből nem lógnak ki a diódák, így dekorációs, illetve süllyesztett vagy üveglapos beépíthető lámpatestekbe is akadálytalanul beépíthetőek. Az SMD LED lámpa külső méretei teljesen megegyeznek a halogén lámpák méretével, így minden tekintetben "kompatibilissá" váltak.


Ezt a 4 Wattos GU10-es LED lámpát leginkább a 40 Wattos halogének leváltására tudjuk felhasználni, vagy egy kicsit érthetőbben fogalmazva: a fényereje kb. egy 40 Wattot fogyasztó halogén lámpa fényerejének felel meg. A LED lámpa az igen kedvelt 120°-os sugárzási szöggel világít, így az egész szobában biztosított a fény, nem maradnak sötét sarkok.

Pillanatnyilag a B-Led magyarországi beszállítótól származó SMD-s lámpákat forgalmazzuk, de hamarosan érkeznek a LifeLight SMD ledes termékei.


Színkeverős RGB vezérlő

Rengeteg kérdés érkezett olyan RGB vezérlővel kapcsolatban, mellyel a színkeverés megoldható. Mit is jelent ez? A változtatható színű LED szalagok LED chipjében a 3 alapszínnek megfelelő 1 db piros (Red) 1 db zöld (Green) és 1 db kék (Blue) LED világít. A különböző színek megjelenítése azt jelenti, hogy a színösszetevőknek megfelelő mennyiségű áramot engednek a három színű ledre, melyek a beállított feszültségeknek megfelelő fényerővel világítanak. Így alakulnak ki a színek. A beállítható színek száma jellemzően az RGB vezérlő távirányítójától függ, azaz, hogy hány darab előre programozott színt tartalmaz. Ezzel csak az volt a baj, hogy hideg fehér szín mellett, pl. meleg fehér színt nem lehetett beállítani.

Megérkezett azonban az új infravörös RGB vezérlőnk, mely 3 x 2 db gombbal a színcsatornák egymástól független vezérlését is lehetővé teszi, sőt a beállított színt el is tárolja. Az utolsó beállított színt a DIY gombbal érhetjük el.

Színkeverési lehetőséggel ellátott RGB távirányító

Minden színhez 8 állapot tartozik, így 8x8x8 db azaz 512 db beállítható szín áll rendelkezésre ezzel a vezérlővel. 10 méter (72 Wattnyi) RGB LED szalag működtetéséhez elegendő. Ha ennél hosszabb szakaszokat kell ilyen RGB vezérlővel működtetni, akkor a megoldás nagyon egyszerű: több darab RGB vezérlőt is egymás mellé lehet építeni, a lényeg, hogy a vevőik egymás mellett legyenek, így egy darab távirányítóval szinte korlátlan mennyiségű RGB vezérlőt lehet használni.


Színváltás ütemre - Audio RGB controller

Szórakozóhelyek, disco-k, vendéglátóhelyek dekorációs világításához kiváló kiegészítő lehet az Audio RGB vezérlőnk, mely egy mikrofont is tartalmaz, így a zene ütemére változtatja a rá csatlakoztatott RGB LED szalag színét! Természetesen a többi programról és a színekről sem kell lemondanunk, a zenei vezérlésen kívül még 21 db programot tud ez a vezérlő. A programok bővebb leírását a termék adatlapján találja meg. A 144 Wattos RGB vezérlő 20 méter RGB LED szalag működtetéséhez elegendő. A zenei vezérlésről hamarosan egy videót is feltöltünk.

Színváltás ütemre - Audio RGB controller


Rádiófrekvenciás 144 Wattos RGB vezérlő, szín programokkal

A nagy sikerű U12(RF) vezérlőnk kisebbik testvére ez az új rádiófrekvenciás RGB vezérlő. 20 gombjából 8 db a színek beállítására szolgál (8 színű RGB vezérlő), természetesen a fényerő szabályzása, a sebesség szabályzása és a programok ugyanúgy rendelkezésre állnak mint 180 Wattos társán.
Rádiófrekvenciás 144 Wattos RGB vezérlő, szín programokkal

Sajnos jelerősítő nincs hozzá, ezért ezt az RGB vezérlőt azoknak ajánljuk, akik 20 méternél nem több változtatható színű LED szalagot szeretnének üzemeltetni. A rádiófrekvenciás működés biztosítja a rálátás nélküli működést, így az RGB vezérlőt akár gipszkarton mögé is lehet építeni.


A legerősebb LED szalag: 60 db 5050 SMD LED egy méteren - 840 lumen!

Ezt a terméket is többen keresték már internetes áruházunkban is, így időszerűnek tartottuk a bevezetését. A legerősebb LED szalagunk 60 db 5050 SMD LED chipet (3 db-os chip, eddig ez a legnagyobb fényerejű) tartalmaz méterenként. Ez lumenben 840 lument jelent 120°-os sugárzási szöggel.
Összehasonlításképpen: egy T8-as fénycső 18 Wattos teljesítmény felvétellel kb. 1150 lumen fényáramot biztosít 360°-os sugárzási szöggel. Fénycsőnél azonban csak a 120°-os térrészbe eső fényáram hasznosul teljes egészében, a maradék 240°-on már csak visszaverődő fényt kapunk, ennek azonban már csak kb 50-60%-a hasznosul. Ha tovább számolunk, akkor egy fénycső hasznos fényárama kb. 1/3 x 1150 lumen + 2/3 x 0,6 x 1150 lumen = 383 + 460 = 843 lumen. Ez azt jelenti, hogy a 14,4 Wattot fogyasztó 60x5050 SMD LED szalagunk 1 méterével 1 db 60 cm-es fénycső kiváltható, illetve kb. ugynanakkora fényt ad.

A legerősebb hideg fehér LED szalag 60 db 5050 SMD leddel

A legerősebb meleg fehér LED szalag 60 db 5050 SMD leddel

A legerősebb RGB LED szalag 60 db 5050 SMD leddel

A fogyasztásról már esett szó, de álljon itt még egyszer: 14,4 Watt méterenként. 12 Volt egyenáramú tápegységből ipari kivitelt ajánlunk hozzá, valamint érdemes lehet a LED szalagokat nem csak az elején, hanem a végén is is betáplálni (a tápegységre csatlakoztatni). Jelenleg beltéri, meleg fehér (3000-3200 Kelvin), hideg fehér (~5000 Kelvin) és változtatható színű (RGB) kivitelben elérhető el ez a szalag, azonban valószínűleg hamarosan a többi típus is megjelenik (színes, illetve vízálló, kültéri kivitel) .
Ezt a LED szalagot már nem ajánljuk polisztirol alapanyagú díszekbe, ugyanis a viszonylag magas hőmérséklettől a polisztirol egy idő után eldeformálódhat.

Akinek fele ekkora fényerő is elég, azoknak örömmel jelenthetjük be, hogy a 120 db 3528 SMD ledet tartalmazó LED szalagok kültéri típusai mellett megjelent a 120 ledes beltéri, meleg fehér típus nagy fényerejű rejtett világítások, üzlet világítások készítéséhez.


Oyo IP68-as LED-ek csillagos égbolthoz, vagy akár medence világításhoz

Két új LED dióda szettel is jelentkezünk, az Oyo LED-2 és Oyo LED-5 termékekkel. Az Oyo LED-2 szett 2 db nagyobb fejjel, az Oyo LED-5 pedig 5 db kisebb fejjel ellátott diódát tartalmaz. Ez még nem is lenne nagy kunszt, azonban mindkét típusú Oyo LED IP68-as védettségű (tehát akár víz alatt is használható) króm foglalatban érkezik. A sima LED diódához képest, azonban egy másik fontos tulajdonsága is van: szereléséhez nem szükséges ellenállás, minden dióda önálló 12Voltos betáplálással működik! Semmi más tennivaló nincs, csak a 12 Voltos egyenáramú tápegységhez kell csatlakoztatni őket.

Oyo IP68-as LED-ek csillagos égbolthoz, vagy akár medence világításhoz
A két típusú Oyo LED nem csak fej átmérőben, hanem a menetes szár hosszában is különbözik, elősegítve az egyszerű beszerelést különböző vastagságú anyagokba is. Csillagos égbolt készítésére is kiválóan alkalmas, sőt, a foglalatoknak köszönhetően egy szobafestés után sem kell lemondanunk a csillagos égbolt látványáról.
A tökéletes IP68-as vízvédelem miatt természetesen akváriumok, medencék, szaunák és egyéb vizes helyiségek dekorációs világítását is gond nélkül megoldhatjuk az Oyo ledekkel.


Eraya LED-6 költséghatékony irányfény, vészvilágítás

Egy új irányfényt is bemutathatunk: az Eraya LED-6 ledes világítást. Oldalfali jelzőfények, vészvilágítások készítésére kiválóan alkalmas. Mindössze 0,5 Wattot fogyaszt a 6 db nagy fényerejű 3528-as SMD LED. A pici fogyasztáshoz képest meglepően nagy fénye van!

Eraya LED-6 költséghatékony irányfény, vészvilágítás

További óriási előnye az Eraya LED-6-nak, hogy két részből áll: egy önmagában is használható, süllyeszthető lámpatestből, és egy kiemelő gyűrűből. Ez a több részes kiszerelés lehetővé teszi, hogy akár falba süllyesztve, akár falon kívülre szereljük fel!


Forrasztás mentes csatlakozók LED szalaghoz

Három új LED kiegészítő is megjelent ebben a hónapban: 2 db DC-sorkapocs átalakító (anya és apa) valamint 1 db sarokelem az RGB LED szalagokhoz. A DC sorkapocs átalakító anya kivitele a LED szalagok dugasz tápegységhez való csatlakoztatásához készült, az apa kivitellel pedig az infravörös RGB vezérlőket lehet ipari tápegységre csatlakoztatni.
LED szalag csatlakozók: DC sorkapocs átalakítók és RGB LED sarokelem

Az RGB sarokelem is egy hiánypótló termék, segítségével forrasztás nélkül tudunk az RGB LED szalaghoz sarkot készíteni, illetve toldónak, hosszabbítónak is használható. A sarokelem nem csak az RGB szalaghoz, hanem a 10 mm széles 5050 SMD LED-el szerelt szalagokhoz is tökéletes, ebben az esetben azonban a két középső vezetéket érdemes lehet kivágni a sarokelemből.


Mateo mélysugárzók

Bár a cikk címe LED-es újdonságok, mégis bemutatnánk a Mateo halogén mélysugárzókat. Egyrészt nagyon jó áron tudjuk adni őket, másrészt (ha minden jól megy) hamarosan kapunk AR111-es ledes fényforrást is, mellyel a Mateo és a hozzá hasonló G53-as foglalatú halogén lámpákat lehet kiváltani!

Mateo ipari, mennyezeti mélysugárzók - hamarosan G53-as AR112-es LED lámpával is!

A Mateo lámpatesthez hasonló mélysugárzókat eddig jellemzően ipari használatra (üzletek, irodák világítására) ajánlottuk, de a Mateo lámpatestek alacsony ára lehetővé teszi, hogy akár otthonunkban is élvezhessük a mélysugárzók kiemelő fényét.
Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 1 év
12-24V DC
Sorkapocs
DC csatlakozó
DC - Sorkapocs átalakító (2.1x5.5 mm) - ANYA
Raktáron: 1161 darab
Ár: 250 Ft /darab
2.
Garancia: 1 év
12-24V DC
Sorkapocs
DC csatlakozó
DC - Sorkapocs átalakító (2.1x5.5 mm) - apa
Raktáron: 1160 darab
Ár: 250 Ft /darab
3.
Garancia: 2 év
12-24V DC
12 Amper
CR2025
RGB vezérlő
Mechanikus
RGB vezérlő - Rádiós - 144W (20 gombos távirányítóval)
Raktáron: 10 darab
Ár: 6 690 Ft /darab
Vásárlói képek
Hangulatos faldekoráció szuperhősökkelÁllítható fényerejű konyhapult világítás, glamour csempés hátfallalA szokásos mennyezeti világítással sok az árnyék. Ez a világítás feldobja a zuhanyzást, ahogy a fény megtörik a vizen.Éjszakai világítás a parkettaszegély mögé rejtve. Mozgásérzékelővel, ha a gyerek éjszaka mosdóba megy, hatalmas segítség neki.Éjszakai világítás a szegély mögé rejtve. Mozgásérzékelővel, ha a gyerek éjszaka mosdóba megy, hatalmas segítség neki.Megvilágosodás... LED világítás és flexpanelEsti hangulat a konyhában... LED világítás és flexpanelLed szalagos tükör-kép izlandi zuzmóval a nappalibanKészül a fény design!!Izlandi zuzmós tükör-kép a szoba dísze, egyben térnövelő és hangulat fény funkciót (led szalag) is betölt!Utólag kialakított álmennyezet síkba süllyesztett LED szalag világítássalVezérlős led szalag, álmennyezet közepén csillárralLED szalag, spotlámpa, csillár, álmennyezettelRGB LED szalag vezérlővel zöld színre állítvaRGB LED szalag vezérlővel kék színre állítvaPC modding - belső led világítás számítógépház ventillátoránálMennyezeti mélysugárzó világításKonyhapult és mosogató megvilágítása LED szalaggal alumínium profilba, távirányítós aljaztba kötve

5 vélemény, értékelés

#1 - attila
2010/10/17, 20:14
Szeretném megtudni,hogy lehetséges-e az Oyo Led gipszkartonba való beszerelése.. ha igen, egy pár ötletet kaphatnék, hogy én is egyszerűen megtudjam otthon csinálni...előre is köszönöm...
#2 - Tályai Gábor
2010/10/18, 09:01
Kedves Attila!

Mindössze át kell fúrni a gipszkartont a megfelelő átmérőjű fúrófejjel (az Oyo ledek termék lapján van méretezett szerkezeti rajz), majd átdugni a keletkezett furatokon a ledeket.

Ha nem szorulnak meg a ledek a gipszkartonban, akkor egy kis akril ragasztóval is lehet rögzíteni őket.

Az Oyo ledek két vezetékét (piros/fekete) párhuzamosan egy 12 Voltos egyenáramú tápegységre kell kötni.

Ennyi az egész, remélem segített.
#3 - Madarasz Karoly
2011/02/22, 22:34
Hány OYO LED csillagocska kellene ahhoz hogy fővilágításnak is
lehessen használni egy 14 nm-es hálószobában? (gipszlap mennyezet, két egymást metsző ferde sík az egyik sarokban)
Persze ha egyáltalán lehetséges. (pici sugárzási szög, kis fényerő)

Köszönöm,
Károly
#4 - Pereszlényi
2011/02/23, 17:13
Tisztelt Madarász Károly!

Majd kijavítanak az ANRO-sok ha tévedek, de:

Ha a szokásos analógiát követem (1 Wattnyi LED / négyzetméter)
akkor 14 m2 / 0,22 W = 63 db minimum.

Persze az Oyo LED nem kifejezetten fővilágításhoz készült, a fény minősége (színvisszaadás) sem a legjobb, de rettentő jól nézhet ki.

Sőt, fényerőszabályzóval használva még csillagos égbolt jellegű hangulatvilágításra is megfelelhet (nagyon alacsony fényerőn).

Mi lépcsővilágításhoz vittük, nagyon bevált.

De tetszik az ötlete :)
#5 - Tályai Gábor
2011/02/24, 13:05
Tisztelt Madarász Károly!

Én egy próbát ajánlanék, néhány csomagból kiderül, hogy elérhető-e a kívánt végeredmény.

Én azért egy csillárt lehet, hogy mégis tennék fel, biztos ami biztos!

Tisztelt Pereszlényi!

Köszönjük a választ :)

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
805.600+ elégedett vásárló
448.000+ raktáron lévő termék
207.600+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése