Bútor - szekrény - polc világítás

Utoljára frissítve: 2015 január 15, csütörtök Magazin: Bemutatók, tesztek
Bútor - szekrény - polc világítás

Aktuális cikkünkben a különböző konyha- és ruhásszekrények, gardróbok, képek, festmények megvilágításához felhasználható speciális lámpatestek kerülnek bemutatásra. Néhány típusuk alkalmas a konyhai pultmegvilágítás feladatainak eleget tenni, azonban ha további ötleteket is szeretne megtekinteni, kérjük látogasson el az alábbi galériákba is:
- Konya, étkező és konyhaszekrény világítási ötletek
- Konyhapult világítás led szalaggal

Lámpatestek bútor-, szekrény-, és polc világításhoz.

Új lámpatestek érkeztek bútor, szekrény és gardrób világításra! Reméljük, hogy ez a rövid cikk segít áttekinteni az új lámpatesteket valamint a lámpatestekkel használható energiatakarékos LED lámpákat is. Az itt bemutatott lámpa testeken kívül is találhat még polc és pultvilágító lámpatestet a Fali, mennyezeti lámpa kategóriában.


Salut karos bútor és képvilágítók

A karos bútorvilágítók jellemzően konyhaszekrények koronája fölé, illetve áru bemutatásra szolgáló szekrények, vitrinek felülről jövő megvilágítását teszik lehetővé. Három típust szeretnénk a figyelmükbe ajánlani: egy flexibilis karral ellátott bútorvilágítót, illetve két merev karú, forgatható fejű kivitelt. A flexibilis karú lámpatest felhasználási területei szinte korlátlanok, hiszen bárhová felszerelhető és bármilyen irányba fordítható. A két merev karos lámpatestet szekrények tetejére építve használhatjuk, a hosszabbik méretű lámpatest lehetővé teszi, hogy akár 30 cm-re is kilógjon a lámpa a szekrény fölül, így áru megvilágításra ideális. A Salut karos bútorvilágítók MR16 GU5.3-as lámpa foglalattal érkeznek, így bármilyen MR16-os LED lámpa vagy halogén lámpa használható bennük.

Salut DL-138 flexibilis bútorvilágító

Flexibilis bútorvilágító - csomagolás  Flexibilis bútorvilágító - MR16 halogén lámpával  Flexibilis bútorvilágító - MR16 LED lámpával 


Salut DL-307 fix karos bútorvilágító

A hosszabbik karos bútorvilágító - csomagolás  A hosszabbik karos bútorvilágító - halogén lámpával  A hosszabbik karos bútorvilágító - LED lámpával 


Salut DL-305 karos bútorvilágító

A rövidebbik karos bútorvilágító - csomagolás  A rövidebbik karos bútorvilágító - MR16 halogén lámpával  A rövidebbik karos bútorvilágító - MR16 LED lámpával 

A Salut bútorvilágítók négy kedvelt színben vásárolhatóak meg: arany, króm, matt króm illetve matt réz.


Zepo polc és gardrób világítótestek

A Zepo lámpatestek a nem megszokott, exkluzív formák kedvelőinek készültek. A piramis alakú, ám mégis vékony lámpatestek a gardróbok, szekrények díszei lehetnek. A Zepo lámpatestek két típusban készülnek: kapcsolóval ellátott illetve kapcsoló nélküli típus. Természetesen az energiatakarékos világításról ennél a lámpatestnél sem kell lemondanunk: ebbe a foglalatba is tudunk LED lámpát ajánlani.

Zepo lámpatest kapcsoló nélkül

A piramis alakú Zepo lámpatest. Kapcsoló nélküli kivitel.  A Zepo bútor és gardrób világító lámpatest szétszedve.  A lámpatest szereléséhez csavarra csak a lámpatest felrögzítéséhez van szükség. A lámpatest többi része bepattintós kivitelű.  Az elektromos csatlakozások kivitelezése után a lámpatestet a rögzítő fülnél fogva fel kell csavarozni, a lámpát pedig egyszerűen belepattintani. 
A bútor vagy gardrób világításra szolgáló Zepo lámpatestekbe akár hagyományos halogén izzót, akár energiatakarékos LED lámpát is használhat.  Zepo bútor világító G4-es foglalatú LED lámpával.  LED lámpával szerelve: energiatakarékos és lekapcsolt állapotban is jól mutat!  G4-es foglalatú LED lámpa fénye a Zepo lámpatestben. 


Zepo lámpatest kapcsolóval

A Zepo bútorvilágító lámpatest kapcsolóval ellátott típusa - csomagolás  A kapcsolóval ellátott lámpatest összeszerelése nem különbözik kapcsoló nélküli társától.  Ugyanúgy használhatjuk benne az energiatakarékos LED lámpákat.  Az egyetlen különbség a Zepo lámpatest oldalán található kapcsoló. 

A piramis alakú Zepo lámpatestek alumínium, króm illetve mattkróm színben vásárolhatóak meg. A kapcsolóval ellátott kivitelből korlátozott ideig réz színű is rendelhető.


Grela - sorolható, fénycsöves konyhai pult világítás

A fénycsöves bútorvilágítók, illetve konyhapult világítások már elég régóta elérhetőek, azonban egy új, extra kis terméket szeretnénk figyelmükbe ajánlani: a Grela sorolható fénycsöves lámpatesteket. A kis méret: 16 mm szélesség, 43 mm magasság. A lámpatestek mennyezeti illetve oldalfali tartóval, valamint fénycsővel és tápkábellel kerülnek szállításra. A sorolhatóságot a lámpa elején és végén lévő csatlakozókkal lehet megoldani, akár úgy, hogy két lámpatestet közvetlenül egymásba csatlakoztatunk, vagy a külön megvásárolható toldókábellel (ez különösen sarkok esetén lehet érdekes.)

A Grela fénycsöves lámpatest tartozékai: lámpatest, fénycső, tápkábel, 2 db oldalfali és 2 db mennyezeti tartó, szereléshez szükséges csavarok.  Több lámpatestet is össze lehet egymással kapcsolni, így a tápellátást csak egy helyről kell biztosítani.  Sarkokon esetén sem kell lemondanunk a sorolásról, ebben az esetben egy sorolókábelt kell a két lámpatest közé csatlakoztatni.  Minden lámpatest kapcsolóval és soroló nyílással ellátva. 

A Grela fénycsöves bútor világító család két színben (a képen látható ezüst, valamint fehér) és négy méretben (teljesítményben) kapható:
- 8 Wattos - 37 cm hosszú
- 12 Wattos - 39,5 cm hosszú
- 16 Wattos - 49,5 cm hosszú
- 20 Wattos - 59,5 cm hosszú


Else fénypontok bútorba, vagy akár "Csillagos égbolt" készítéséhez

Az igen kis méretű (mindössze 3 cm külső átmérőjű) Else lámpatestek kifejezetten dekorációs céllal készültek. Természetesen sem a 10 Wattos halogén izzótól, sem a két kis teljesítményű (1,2 Wattos, illetve 0,2 Wattos) LED lámpának nincs túl nagy fénye, de bútor, vagy mennyezet dekorációra tökéletesen megfelel. A 0,2 Wattos G4-es LED lámpával pedig viszonylag olcsó "Csillagos égbolt" hatást érhetünk el.

G4-es foglalatú mini beépíthető lámpatest. Else lámpa család.  Else lámpatest + 10 Wattos halogén izzó  Else lámpatest + 1,2 Wattos LED lámpa  Else lámpatest + 1,2 Wattos LED lámpa működés közben. 
Else lámpatest + 0,2 Wattos LED lámpa.  Else lámpatest + 0,2 Wattos LED lámpa működés közben. Csillagos égbolt hatáshoz is tökéletes megoldás. 

Az Else fénypontok három színben (króm, mattkróm és arany) állnak rendelkezésre, kedvező áruk miatt még nagy számban is költséghatékony hangulatvilágítási megoldás.


Elemes LED polcvilágítók

Vannak olyan helyzetek, amikor nem éri meg beruházni nagyobb összegeket a bútorvilágításba a ritka használat miatt, vagy az áram kábeleket nem lehet egyszerűen elvezetni. Ezekben a helyzetekben nyújt tökéletes megoldás ez az elemes LED lámpa. (Időközben ez a termék elfogyott, de egy nagyon hasonló, 5 ledes lámpát tudunk ajánlani helyette. Az előző linken már ez a lámpa jelenik meg.) Hátoldalán kétoldalú ragasztóval rögzíthető a bútorokba, szekrényekbe. Ki-, és bekapcsolása is egyszerű: csak meg kell nyomni a lámpa felületét, és már világít is. A LED technológiának köszönhetően a fogyasztás nagyon alacsony, így 3 db elemmel sokáig megoldott a világítás.

Elemes LED lámpa 3 darab PowerLED-el.  Az érintős LED lámpa szétszedve. 3 db elemmel működik, a hátoldala kétoldalú ragasztóval ellátva.  Bekapcsoláshoz csak meg kell nyomni a lámpa előlapját.  Érintős LED lámpa működés közben. 

Az elemes polc világítók másik típusa a Foxal 9 ledes képvilágító. A Foxal elemes lámpa csak mattkróm színben kapható, de ez a szín a legtöbb területre tökéletesen megfelel. A lámpa karja 90°-ban a ledes világító fejrész pedig 180°-ban forgatható, így szinte minden megvilágítási helyzetre beállítható.
Foxal képvilágító Foxal képek


Flexibilis LED szalag konyhapult világításhoz

A flexibilis LED csík az egyik legegyszerűbben beépíthető pultvilágítást nyújtja. Tulajdonképpen nincs szükség semmi másra, mint a LED szalagra, valamint egy egyenáramú 12 Voltos tápegységre. A LED szalagok hátoldala öntapadós (3M ragasztóanyag) így a rögzítés is nagyon egyszerű: távolítsuk el a védőfóliát a szalag hátuljáról, majd nyomjuk a szekrény aljára.
A flexibilis LED szalagokat kis méretük (260 lumenes: 8 mm x 2 mm, 420 lumenes: 10 mm x 2 mm) miatt szinte minden helyre, akár üvegpolc mögé is könnyen be lehet építeni. Hőtermelésük alig van, így kézzel is nyugodtan megérinthetjük.

Flexibilis LED szalag fehér nyomtatott áramköri lappal.  Meleg fehér színű flexibilis LED szalag fénye.  A flexibilis LED szalag öntapadós hátoldala miatt a felszerelés nagyon egyszerű. A sarkokba is be lehet hajtani a LED szalagot némi átlapolással.  A felragasztott és bekapcsolt flexibilis LED szalag. Munkához is elegendő a fénymennyiség, ráadásul a teljes szélességű megvilágítás miatt árnyék alig keletkezik. 

A flexibilis LED szalag több típusban is elérhető üzletünkben, némi segítség eligazodni:
- A LED szalag nyomtatott áramköri lapjának színe: ez lehet fehér (mint a fenti képeken), vagy a hagyományos barna színű.
- A LED szallagok két típusú (SMD 3528-as LED és SMD 5050-es LED) leddel készülnek, a kisebbik méretű (SMD 3528-as) a gyengébbik, az SMD 5050-es LED-el szerelt LED az erősebbik, értelemszerűen minél több darab LED van a szalagon, annál erősebb.
- A LED szalag színhőmérséklete lehet meleg-, illetve hideg fehér. A meleg fehér a hagyományos sárgás fehér (wolfram szálas izzó) szín, a hideg fehér a kékes fehér (mint a xenon lámpák) szín.


12 Voltos tápegységek LED és halogén fényforrásokhoz


A fénycsöves lámpatestek már tartalmazzák a működéshez szükséges elektronikus előtétet, azonban a kisfeszültségről működő bútor világítási megoldások mindig tápegységet igényelnek, akár LED, akár halogén fényforrásról van szó. Halogén fényforrás esetén a 12 Voltos tápegységből váltóáramú kivitelt kell választanunk (12V/AC). LED fényforrás esetén a tápegységnek 12V egyenáramúnak kell lennie (12V/DC).

A tápegységek teljesítményének megválasztása: a tápegység teljesítményének kiválasztásakor a beépítésre váró lámpák számát szorozzuk meg a lámpák fogyasztásával ez a Wattszám lesz a teljes teljesítmény. Ennél az értéknél mindig 10-20%-al nagyobb teljesítményű tápegységet vásároljunk.
Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 1 év
12 Volt
G4
Mattkróm
Bútorvilágításhoz, Zepo G4 mattkróm
2 munkanapon belül
Ár: 2 350 Ft /darab
2.
Garancia: 1 év
12 Volt
G4
Mattkróm
Bútorvilágításhoz, Zepo G4 mattkróm, kapcsolós
5-7 munkanapon belül
Ár: 2 450 Ft /darab
3.
Garancia: 1 év
170 lumen
120°
141 lumen/Watt
20 mm
31 mm
LED lámpa G4 (1.2W/120°) Tárcsa - természetes fehér
1.2 Watt Természetes
Raktáron: 1 darab
Ár: 1 010 Ft /darab
Vásárlói képek
Mini szekrénylámpa bútorba szerelhetőElemes lámpákkal és 12 Voltos lámpákkal is megvilágíthatjuk a szekrények belsejét Korszerű konyha természetes színekkel, gránit mosogatóval, LED világítássalKonyhai pultvilágítás ledes piramislámpákkalAz igényesen berendezett konyhában háromszög lámpák gondoskodnak a pult megvilágításárólGránit mosogató és konyhai előkészítő felület a ledes háromszöglámpák fényében

16 vélemény, értékelés

#1 - Székely Sára
2010/07/22, 11:47
Nem találom az érintős LED lámpát. Elfogyott?
Köszönöm
#2 - ANRO Ügyfélszolgálat
2010/07/22, 15:51
Tisztelt Székely Sára!

A kör alakú érintős LED lámpa termék sajnos megszűnt, többé már nem kapható a webáruházban.
#3 - Dallos Péter
2010/08/24, 15:10
Üdvözlöm!
Azt szeretném megtudni,hogy a zepo g4 lámpákban benne van az izzó is és ha több darabot vásárolok akkor mindegyikhez külön trafó is kellene?!köszönöm!
#4 - ANRO Ügyfélszolgálat
2010/08/26, 11:17
Tisztelt Dallos Péter!

A Zepo lámpatestek nem tartalmazzák a fényforrást. Halogén illetve LED izzó is választható hozzá, ettől függően váltóáramú vagy egyenáramú tápot kell vásárolni.

A fényforrás és transzformátor teljesítményétől függően egy tápegységre 2-4 darab lámpatest is ráköthető. A tápegység méretének meghatározásakor azt ajánljuk, hogy a tápegység legfeljebb 80%-os kihasználtságon működjön, hogy élettartama minél hosszabb legyen.
#5 - Kovács Róbert
2010/09/25, 19:16
Tisztelt Anrodíszléc!

Ha jól sejtem trafót sem tartalmaz a Salut bútorvilágító karos lámpa. Érdekelne, hogy amennyiben vásárolnék 5 db-ot és egy 3.5 w-ot fogyasztó MR16-os ledes spot-ot tennék bele akkor milyen trafó ajánlott?
Elképzeléseim szerint, mivel 5*3,5w=17,5w, ezért egy 12V 2A -es DC-s táp elegendő lehet.A lámpákat pedig párhuzamosan kötve a trafóhoz. Jó úton járok?

Köszönöm a válaszukat!

Tisztelettel:

Kovács Róbert
#6 - Tályai Gábor
2010/09/27, 11:16
Tisztelt Kovács Róbert!

Tökéletes úton jár, én sem tudtam volna szebben leírni a szükséges termékeket és a szerelést.

Köszönjük megkeresését!
#7 - Robi
2010/10/17, 11:00
Tisztelt Anro!


Lakásfelújítás előtt állok, leendő konyhám pultmegvilágítását szeretném a felső szekrény aljára helyezett LED szalaggal megoldani, a trükk benne, hogy mozgásérzékelős kapcsolással - tehát ha elkezdek pakolászni a pulton, megnyitom a mosogató csapját stb. akkor kapcsoljon fel.
Kb. 170 cm hosszú területet kellene bevilágítani, egyik végén a saroknál mosogató, másik végén főzőlap, a főzőlap fölött elhelyezendő szagelszívó és annak gyári világítása miatt kb. bő egy méternyi szalagra lenne hely.
Ehhez a feladathoz a 3528-as vagy az 5050-es meleg fehér ledek ajánlottak?
Nézegettem a honlapon kínált mozgásérzékelőket, de valahogy egyik sem tűnt a leírások alkalmasnak. Apró méretűre lenne szükség, ami nem látszik ki a szekrény díszléce alól, és ezt a néhány W-os LED sort ki tudja szolgálni (van egyáltalán minimális kapcsolási teljesítmény a mozgásérzékelős kapcsolóknál?)
Milyen típust keressek, ami beköthető a 12V-os tápegység és maga a led szalag közé? (Ha ez a jó megoldás...) 230V-os dugalj valahol a szagelszívó fölött lenne kialakítva, gondolom nem lenne hasznos utaztatni ezt a oda-vissza a konyhabútor aljánál, a mosogató közelébe.

Másik kérdésem, hogy a világítás mellett 2-3 konnektort is hasonlóan viszonylag rejtve, a felső szekrény és a fal találkozásánál szeretnék elhelyezni, nagyon nem esztétikus szerintem az általában alkalmazott "ott virítanak a dugaljak a csempézett fal közepén" módszer. Erre tudnak ajánlani valamilyen szerelvényt? Barkácsáruházakban láttam fénycsővel egybeépített 1-2 konnektoros pultmegvilágító eszközöket, de a LED szalag mellé ez a változat felesleges lenne.

Még a bontási munkálatok előtt állok, tehát egyelőre viszonylag rugalmasan lehetne alakítani a villanyászatot.

Köszönöm
#8 - Tályai Gábor
2010/10/18, 09:14
Kedves Robi!

Mozgásérzékelőből sajnos csak azokat tudjuk kínálni, amelyek az internetes áruházban is szerepelnek. Nekünk ezeknél nincs kisebb méretű.

A minimális teljesítménnyel nincs gond, vitték már 2 méter LED szalaghoz, és működik.

A mozgásérzékelőt a hálózati áram és a tápegység KÖZÉ kell bekötni, nem a tápegység után.

Ha csak 1 méternyi szalag lesz beépítve, akkor ajánlanám a nagyobb fényerejű 5050-es szalagot (van belőle 30 és 60 LED/méteres is).

"2-3 konnektoros szerelvényt " nem árulunk, de lehet nincs is rá szükség? Nem teljesen értettem a kérdést :)

Egyébként mifelénk a "csempe közepén konnektort" a konyhában így oldják meg az asztalosok: a felső konyhaszekrény aljára egy 5-8 cm-es szoknyát tesznek (körbe egy perem alakul ki a szekrényen), majd az elosztókat felcsavarozzák a konyhaszekrény aljára. Ez azért nagyon jó, mert mindig szabadon vannak a dugaljak (nincs elé pakolva), valamint használaton kívül a bútor pereme eltakarja az elosztókat is, valamint az esetleges lámpákat, vagy más fényforrást is.

Remélem tudtam segíteni.
#9 - Robi
2010/10/19, 22:23
Kedves Gábor,

köszönöm az információkat, a szerelvény alatt valami ilyesmit értettem (csak több konnektorral)
http://www.eglo.com/var/ezwebin_site/storage/images/products/wohnraumleuchten/kueche/lika/89963/2123107-15-hun-HU/89963_eglo_large.jpg
(remélem ez még nem reklám)
A dugaljak elhelyezésére köszönöm a tippet, ez túl kézenfekvő volt ahhoz hogy gondoljak rá :) Hogy a pultvilágítás ne világítson szembe, amúgy is lenne szoknya a szekrény alján.
Igaz, eredetileg katapultos konnektort szerettem volna, amit elosztóban még nem láttam, de talán túlélem ;)
#10 - Tályai Gábor
2010/10/21, 16:34
Kedves Robi!

Megértettem :) dugaljjal ellátott lámpatest. Sajnos ilyet nem árulunk.

Viszont érkezett L alakú profil, ha nem szükséges túl nagy "szoknya" méret.
#11 - Kovács Róbert
2010/11/02, 08:57
Tisztelt Tályai Gábor!

Az 5-ös hozzászólásomban lévő kérdéseket szeretném még eggyel megtoldani:
Több helyen olvastam ezeknél a led-es spot izzóknál, hogy csak vasmagos trafó használható, elektromos nem. Ez valóban így van?
Ön szerint hány lumen-es led-es izzók kellenek? 65 cm-enként helyezkednének el 3,2 m hosszan és a munkalaptól 1.5 m távolságban.
Üdv!

Kovács Róbert
#12 - Tályai Gábor
2010/11/02, 09:09
Tisztelt Kovács Róbert!

A LED lámpákhoz elektronikus trafó (de inkább hívjuk váltóáramú transzformátornak) elméletileg nem jó, a váltóáram miatt, hisz a ledek egyenáramról működnek. Az újabb 12 Voltos LED lámpákban azonban már van egyenirányítás, így ez nem okoz problémát.

A problémát inkább az okozhatja, hogy a váltóáramú tápegységek nem feltétlenül 12 Voltot, és nem feltétlenül stabil feszültséget adnak le, ezt pedig a ledek nem szeretik.

Érdemes azt a néhány ezer forintot rászánni, hogy hosszú életű legyen a fényforrás.

A cikkben is bemutatott MR16-os izzót tudom ajánlani a fenti feladatra.

Remélem tudtam segíteni.
#13 - Kovács Róbert
2010/11/03, 09:47
Még egy kérdésem lenne :)
Az már említett salut bútorvilágító leírásában az szerepel, hogy csak 12v-os betáplálás mellett használható. A 230V-os led spot-okkal ezek szerint nem használható?
Természetesen ez esetben trafó nélkül.

Üdv!
#14 - Tályai Gábor
2010/11/03, 16:01
Tisztelt Kovács Róbert!

A csatlakozó 12 Voltos a lámpában, így csak 12 Voltos fényforrások használhatóak benne. Persze szét lehet szedni, meg ki lehet cserélni 220 Voltosra a csatlakozót, de ezt nem ajánlanám, lévén a lámpa fém házas és külön érintésvédelemmel, földeléssel nincs ellátva.

Remélem tudtam segíteni.
#15 - Kovács Róbert
2010/11/17, 09:08
Üdvözlöm!

5 db 3w-os /nem 3x1w-os, hanem 1db 3w-os/ mr16os led izzó meghajtásához melyik/milyen tápegység javasolt?
Több helyen olvastam, hogy sorosan is lehet kötni őket, de legjobb tudomásom szerint párhuzamosan érdemes.
Mi az igazság?

Köszönöm a válaszát!


Kovács Róbert
#16 - Tályai Gábor
2010/11/17, 15:45
Tisztelt Kovács Róbert!

A LED tápegységeket jellemzően a névleges teljesítmény max. 80%-ig lehet terhelni.

Az 5 db 3 Wattos LED 5x3 Wattot fogyaszt (meg egy kicsit az elektronika) = 15-16,5 Watt. Ezt megszorozzuk 1,25-el (a tápegység miatt) ez ~21 Watt, tehát legalább ekkora névleges teljesítményű tápegységet kell választani.

A lámpákat (ha 12 Volt egyenáram üzemű, valószínűleg az) párhuzamosan lenne érdemes csatlakoztatni, mert ha 1 db megadja magát, a többi akkor is világít.

Fix 350 / 500 / 700 mA-es LED esetén a fentiek nem igazak, de valószínűleg nem ilyen a lámpája.

Remélem tudtam segíteni.

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
765.500+ elégedett vásárló
482.500+ raktáron lévő termék
199.600+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése