Energiatakarékos Izzócsere Program - 2010.

Utoljára frissítve: 2010 július 09, péntek Magazin: Bemutatók, tesztek

A pályázat célja, kedvezményezettjei

A pályázati felhívás tárgya a hagyományos gömbizzók energiatakarékos izzókra történő cserélésének támogatása. A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 450 millió Ft, mely forrásból támogatást kaphatnak a nagycsaládosok, az időskorúak és a fogyatékkal élő személyek érdekvédelmét és segítését megvalósító alapítványok és egyesületek.

Az energiatakarékos izzók akár 80%-kal kevesebb villamos energiát fogyasztanak, mint hagyományos társaik. Ez a technikai jellemző azonban többletköltséget jelent a termék árában, melyet a hátrányos helyzetben lévők nem tudnak megfizetni. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium célja, hogy az alapítványoknak járó támogatások által a rászorulók hozzájuthassanak az energiatakarékos égőkhöz, melynek következtében az áramszámlájukon is csökkenés tapasztalható.
Az A energiaosztályú izzókkal akár 80% megtakarítást is elérhetünk!

A támogatás feltételei

A szervezetek háztartásonként maximum bruttó 40 ezer Ft, a szervezet saját felhasználásra maximum bruttó 20 ezer Ft értékű energiatakarékos izzóra pályázhatnak, de egy pályázó maximum 10 millió Ft erejéig nyújthat be pályázatot. A program ideje alatt egy háztartás illetve egy intézmény csak alkalommal részesülhet támogatásban. Azonban nem részesülhetnek támogatásban azok a háztartások, amelyek a 2009-es Izzócsere programban már támogatást kaptak. A támogatás vissza nem térítendő támogatás, kizárólag energiatakarékos izzók vásárlására fordítható.

A támogatáshoz szükséges a lecserélt hagyományos izzók számának, teljesítményének (watt), és a támogatás eredményeképpen csökkent teljesítményigény számszerűsítése (a csere előtti össz-wattszám és a csere utáni össz-wattszám különbsége).

A környezetvédelemért felelős zöldtárca a lecserélt régi izzókról sem feledkezett meg. A használatból kivont fényforrásokat a pályázóknak össze kell gyűjteniük és le kell adniuk, ezzel is megelőzve a környezet további szennyezését.
Az energiatakarékos izzókkal rövid távon a pénztárcánkat, hosszú távon pedig a környezetünket kíméljük!

Beadási határidő

A pályázatok benyújtására 2010. április 7-től 2010. október 30-a 24:00 óráig, vagy a támogatási keretösszeg rendelkezésre állásának függvényében van lehetőség.

A pályázati felhívás és a pályázati adatlap nyomtatvány a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium hivatalos honlapjáról www.kvvm.hu tölthető le.
Vásárlói képek
Kompakt fénycsöves mélysugárzók bevásárlóközpontbanKompakt fénycsöves mélysugárzók beltéri világításhozÉpület belső világítása hagyományos fénycsöves világítókkal.Kompakt fénycsöves mélysugárzók és dekorvilágításokFolyosó világítás fénycsöves mélysugárzó lámpákkalBeltéri világítások egy nagy bevásárolóközpont emeleti szintjénBeltéri világítások egy nagy bevásárolóközpontbanKijáratjelző lámpák bevásárlóközpontbanMenjen a régi, jöjjön az új. 20 Wattos ge spirál izzók ufo lámpában.Kis előszoba kerek mennyezeti lámpával, benne körfénycső.Mennyezet világítássalMennyezet energiatakarékos világítással

2 vélemény, értékelés

#1 - KOZSÁKNÉ GÉCZI ERIKA
2010/04/17, 20:53
Marbet B-22-es mintás dekorlécet szeretnék önnöktöl vásárolni,kérdésem az lenne hogy ebbe is beszerelhető a rejtett világítás?ha igen akkor hány centire ajánlott felragasztani a mennyezetől?
#2 - Tályai Gábor
2010/04/19, 08:15
Kedves Erika!

Igen lehet, minimum 15 cm.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
823.100+ elégedett vásárló
470.900+ raktáron lévő termék
210.400+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése