Üvegpolc élvilágítás - új LED-es megoldásokkal!

Utoljára frissítve: 2016 július 06, szerda Magazin: Bemutatók, tesztek
Üvegpolc élvilágítás - új LED-es megoldásokkal!

Az üvegpolcos élvilágító LED modulok új típusait szeretnénk most bemutatni. Három új típus jelent meg beszállítóinknál ezekből a dekorációs fényekből, mindezek mellett nem is olcsók, így mindenképpen meg kellett néznünk, melyik mit tud. Az már a termékek nevéből látszik, hogy elkezdődött a teljesítmény növekedése, hiszen az eddig megszokott 0.24 Watt mellett érkezett 1 Wattos és 1.5 Wattos élvilágító LED modul is!

Clampo - 0.24 Wattos üvegpolc élére húzható LED világítás

Az első típus, a legkisebb teljesítményű a hagyományos klipszes kivitelű élvilágító modulok közé tartozik. Az áruházunkban is kapható Clip - üveglap világító LED modulokhoz hasonló kivitelű termék, azaz egy U alakú foglalat, melynek hátoldalán 3 darab SMD 3528-as LED chip szolgáltatja a világítást.

A lényeges különbség a kivitelben van, hiszen míg a Clip ledek egyszerűen egy rozsdamentes acéllap meghajtásával készülnek, addig a Clampo led modulok egy ezüst szürke színű, műanyag tokozást kaptak. Külalakra így a Clampo sokkal esztétikusabb, szebb, kérdés azonban, hogy ezt a megjelenésbeli különbséget meg fogják-e fizetni a vásárlók, hiszen kétszer annyiba kerül.

Clampo - 0.24 Wattos üvegpolc élére húzható LED világítás

Teljesítményét tekintve egyébként teljesen ugyanaz mindkét termék, ugyanazok a ledek, a bekötővezeték hossza 150 cm. A bekötővezeték végén egy csatlakozó található, azonban a beszállító nem tart elosztódobozt (sem ehhez, sem a következő két termékhez), így ezt a csatlakozót mindenképpen le kell vágni, hogy a vezetékeket a 12 Voltos egyenáramú LED tápegységekhez tudjuk csatlakoztatni.

Clampo - 0.24 Wattos üvegpolc élére húzható LED világítás méretek

Méretileg sincs nagy különbség, hiszen a Clip ledek 63 mm x 19 mm x 9 mm befoglaló méretűek, míg a Clampo LED 46 mm x 26 mm x 13 mm.

Clampo - 0.24 Wattos üvegpolc élére húzható LED világítás meleg fehér fényű változat
Üvegpolc világítás - Clampo 3 LED (0.24 Watt) - hideg fehér
Üvegpolc világítás
Clampo 3 LED (0.24 Watt)
hideg fehér

Üvegpolc világítás - Clampo 3 LED (0.24 Watt) - meleg fehér
Üvegpolc világítás
Clampo 3 LED (0.24 Watt)
meleg fehér

Színek tekintetében azonban lemaradásban van az új élvilágító, hiszen míg a Clip 6 különböző színű világítással érhető el, addig a Clampo LED modulok mindössze hideg fehér és meleg fehér színű fénnyel áll rendelkezésre.

Zafiras - 1.5 Wattos üvegpolc élére húzható LED világítás

A következő termék a Zafiras LED modul, mely tulajdonképpen nem is élvilágítás. Valóban üvegpolcokra, vagy más 4-8 mm vastag polclapokra lehet ráhúzni. A rögzítést itt egy U alakban meghajtott rugós lemezlap biztosítja, azonban a modul hátoldalán, az üveglap éle felé nincsenek ledek.

Ezek helyett itt a LED modul ajlán és a tetején helyezkedik el 1-1 db nagy teljesítményű Lumiland 3030-as Chip On board LED. Ez a két LED chip öszesen 1.5 Watt teljesítménnyel világít - azaz 0,75 Watt jut az alsó és 0,75 Watt a felső polcra. Ez mindenképpen nagy teljesítménynek számít, túlmutat a dekoráció világításon, rendes polcvilágításként használható!

Zafiras - 1.5 Wattos üvegpolc élére húzható LED világítás

Alapanyagát tekintve egyébként a Clampoval megegyező szürke műanyag házat kapott, belül egy rozsdamentes acél lappal. A rugós lap masszívan zár, illetve az egész termékre jellemző a masszív, robosztus megjelenés. Nyilván maga a műanyag ház nem golyóálló, de megjelenését tekintve úgy néz ki, ezt valószínűleg a 2.5 cm-es vastagság okozza.

Zafiras - 1.5 Wattos üvegpolc élére húzható LED világítás méretek

A Zafiras LED modulok szintén a 12 Voltos egyenáramú LED tápegységekkel üzemeltethetőek, a végükön lévő csatlakozót a fent ismert módon kell használni (le kell vágni).

Zafiras - 1.5 Wattos üvegpolc élére húzható LED világítás hideg fehér fényű típus

Üvegpolc világítás - Zafiras LED (1.5 Watt) - hideg fehér
Üvegpolc világítás
Zafiras LED (1.5 Watt)
hideg fehér

Üvegpolc világítás - Zafiras LED (1.5 Watt) - meleg fehér
Üvegpolc világítás
Zafiras LED (1.5 Watt)
meleg fehér

A Zafiras LED modul is két színhőmérséklettel érhető el: meleg fehér és hideg fehér fényű változatban. A 3030-as Chip On Board ledek a burkolat mélyedéseiben kaptak helyet, védve őket a külső fizikai behatásoktól.

Rubinas - 1-1.5 Wattos üvegpolc tartó LED világítás

A Rubinas termék család négy tagot számlál, de az alapvető különbség a család minden tagjára jellemző: míg az eddigi termékeket a már rögzített polclapokra kell ráhúzni, addig ez a LED modul megoldja magának az üveglapnak, polclapnak a rögzítését is!

A termék háza ezüst színűre festett masszív alumínium ötvözetből készült, még a hátlap is egy viszonylag vastag rozsdamentes acéllap. A LED modulon két furat került kialakításra, melyen keresztül a falra / bútorlapra csavarozható, s benne az üveglap elhelyezhető. A konkrét teherbírásról még nincs adatunk, de biztosak vagyunk benne, hogy a 8 mm vastag üveglapok terhelhetőségét minden további nélkül bírják ezek a LED modulok is!

Rubinas - 1-1.5 Wattos üvegpolc tartó LED világítás

Ha már a vastagságról beszélünk: a beszállító a katalógusban 6-8 mm üveglap vastagsághoz ajánlja a terméket, azonban mivel a nút vastagsága nem állítható, a 8 mm-es üveglapot tudjuk biztonsággal ajánlani hozzá. A nút belsejében 2 db gumis tappancs biztosítja a csúszásmentes rögzítést. Az üveglap behelyezésekor érdemes egy picit megnedvesíteni az üveglap felületét, így könnyebben a helyére tolható.

Rubinas - 1-1.5 Wattos üvegpolc tartó LED világítás méretek

A Rubinas LED modulok a fentiekhez hasonlóan a 12 Voltos egyenáramú LED tápegységekkel üzemeltethetőek, a végükön lévő csatlakozót itt is le kell vágni, hiszen nincs elosztódoboz ehhez a termékhez sem.

Rubinas - polc világító kivitel - 1 Watt

A család két különböző kivitelben érkezik. A kisebb teljesítményű (1 Wattos) csak két ledet tartalmaz: 1 db-ot a LED modul alján és 1 db-ot a LED modul tetején, így a fenti Zafiras termékhez hasonlóan a polcok alját és felületét világítja meg.

Üvegpolc világítás - Rubinas 2 LED (1 Watt) - hideg fehér
Üvegpolc világítás
Rubinas 2 LED (1 Watt)
hideg fehér

Üvegpolc világítás - Rubinas 2 LED (1 Watt) - meleg fehér
Üvegpolc világítás
Rubinas 2 LED (1 Watt)
meleg fehér

Rubinas - polc + élvilágító kivitel - 1.5 Watt

A 1.5 Wattos kivitel már 3 db ledet tartalmaz, az 1 db plusz LED az üveglap felé világít, így élvilágításként is funkcionál!

Rubinas - 1-1.5 Wattos üvegpolc tartó LED világítás hideg fehér fényű kivitel

Üvegpolc világítás - Rubinas 3 LED (1.5 Watt) - hideg fehér
Üvegpolc világítás
Rubinas 3 LED (1.5 Watt)
hideg fehér

Üvegpolc világítás - Rubinas 3 LED (1.5 Watt) - meleg fehér
Üvegpolc világítás
Rubinas 3 LED (1.5 Watt)
meleg fehér

A Rubinas LED modulokon is a Lumiland 3030-as Chip On Board ledek kaptak helyet, biztosítva ezzel a kiváló fényerőt.

Reméljük, hogy a fenti LED modulok között mindenki megtalálja magának a megfelelő megoldást az üvegpolcainak megvilágításához. A termékek ugyan nem olcsóak, de az ár minden esetben csomagra vonatkozik, egy csomag pedig 2 db LED modult tartalmaz. A termékek külső raktáron vannak, 2-3 munkanap alatt azonban az ország egész területére le tudjuk postázni őket!

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
746.300+ elégedett vásárló
459.800+ raktáron lévő termék
195.800+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése