A paplan ruhája: ágyneműhuzatok a Naturtextől

Utoljára frissítve: 2016 augusztus 31, szerda Magazin: Bemutatók, tesztek

Az ember életének egyharmadát-egynegyedét alvással tölti, hiszen ez által töltődik fel energiával. A kipihent test megfelelően fel tud készülni a következő napi szellemi-fizikai elfoglaltságokra, ezért fontos a jó alvás. Az egészséges alvás feltételei között a hálószobai körülményeket is megemlíthetjük, úgy mint természetes anyagú pizsama, kényelmes fekhely, megfelelő alátámasztást biztosító matrac, bőrbarát ágynemű.

A napi 6-8 órás alvásidő alatt nem mellékes, hogy milyen ágynemű vesz minket körül. Az ágyneműhuzat funkciója, hogy megóvja az ágyneműt a portól, bőrtől, izzadságtól. A paplan és a párna védelmére szolgáló textília olyan tulajdonságokkal kell rendelkezzen, amely által kényelmes környezetet biztosít a pihenés során: legyen mosható, könnyen kezelhető, jó nedvszívó képességű, mérettartó, színtartó, mindemellett divatos! A Naturtex ágynemű garnitúrák megfelelnek ennek a követelmények, így kitűnő kiegészítőjévé válhatnak a hálószobának!

Pihenésre tervezett hálószoba, duplaággyal, kellemes hangulatban.

Pihenésre tervezett hálószoba, duplaággyal, kellemes hangulatban.

Miből készülnek a Naturtex ágyneműhuzatok?

A Naturtex ágyneműhuzatok között pamut, pamut krepp és pamut szatén alapanyagú ágytextíliákat találhatunk.

Pamut: ideális a természetes anyagok kedvelőinek, mely jó hőszigetelő és jól szívja a nedvességet is. Gyűrődik, ezáltal vasalni kell. Ez az egyik leggyakrabban használt ágyneműhuzat alapanyag.

Pamut krepp: egyenetlen, rücskös-hullámos felületű, de puha anyag, amely nem igényel vasalást és bírja a strapát, tehát kezdő háziasszonyoknak, kollégiumi fiataloknak is megfelelő lehet.

Pamut-szatén: a huzatok terén az egyik legmagasabb kategóriát képviseli, akár ajándéknak is tökéletes. Finom tapintású, puha és elegáns anyag, viszont gyűrődésre hajlamos. A Naturtex pamut-szatén család zipzárral záródik, ezáltal könnyen felhúzható.

A hálószoba dekoratív és nélkülözhetetlen kiegészítője az ágy, az ágynemű és a rá való huzat!

A hálószoba dekoratív és nélkülözhetetlen kiegészítője az ágy, az ágynemű és a rá való huzat!

Az ágynemű garnitúrák tartalma

A Naturtex ágynemű garnitúrákat több részes szettben forgalmazzák, attól függően, hogy mit tartalmaz.

5 részes ágynemű összeállítás: 2 darab 40 cm x 50 cm méretű kispárna- és 2 darab 70 cm x 90 cm méretű nagypárna huzatot tartalmaz, ezen kívül 1 darab 200x220 cm méretű paplanhuzatot is tartalmaz. Az extra méretű huzattal a dupla paplanokat tudjuk behúzni, ily módon egy nagyméretű takarót kapunk, amelyet a szerelmesek vagy házastársak használhatnak közösen.

3 részes szett: 1 darab 200 cm hosszúságú és 140 cm szélességű paplanhuzatot, valamint 1 darab 40 cm x 50 cm méretű kispárna- és 1 darab 70 cm x 90 cm méretű nagypárna huzatot tartalmaz. Egy személy részére, normál méretű felnőtt ágyneműkhöz alkalmasak heverő, ifjúsági ágy, futonágy esetén. Két személy részére (például francia ágyra) két darab garnitúrát kell vásárolni.

2 részes ágyneműhuzat garnitúra: 1 darab 130 cm hosszúságú és 90 cm szélességű paplanhuzatot, valamint egy darab 40 cm x 50 cm méretű párnahuzatot tartalmaz. Ez a méretű szett jellemzően egy óvodás gyermek, a 6-10 éves korú kisfiúk és kislányok ágyneműjéhez alkalmas. A kisgyerekek kedvelik a mesefigurás és vidám színű huzatokat, amelyek játékosságot közvetítenek a gyerekszobában!

Angol széllel díszített huzat: a Naturtex speciálisan díszített párnahuzatának 3 oldalán a huzat anyagára 5 cm széles anyagrészt hagynak rá és szélét varrással szegik. Ezt a kifinomult díszítési módot nevezik angol szélnek és nagyon elegáns hatást biztosít a kis- és nagypárnának egyaránt!

A paplan elegáns és egyszerű ruhája - fehér csíkos, damaszt ágyneműhuzat.

A paplan elegáns és egyszerű ruhája - fehér csíkos, damaszt ágyneműhuzat.

Az ágynemű kezelése

Az ágyneműhuzatok rögzítés tekintetében bújtatós, gombos és cipzáros változatban készülnek. A bújtatós változatnál nem kell időzni a cipzár elhúzásával vagy a ki-begombolással, némileg tehát gyorsabb az ágyneműcsere. Továbbá attól sem kell félnünk, hogy a párna szélére csúszva arcbőrünket megnyomja a gomb vagy elhúzó cipzár. A bújtatós ágyneműhuzatokkal leggyakrabban szállodákban és kórházakban találkozhatunk.

A zippzáras ágyneműhuzatok is lényegesen gyorsabb ágyneműhuzat-cserét tesznek lehetővé a gombos változathoz képest, de alkalomadtán a cippzár is elromolhat és ilyenkor azt kívánjuk, bárcsak egy leszakadt gombot kellene visszavarrni! :) Mindegyiknek megvan tehát a maga előnye és hátránya, melyből magunknak kell kiválasztani a legjobbnak tűnő ágynemű-huzat záródási formát:
- zipzáras huzatok: a Naturtex pamut-szatén és pamut garnitúrái.
- gombos huzatok: a Naturtex pamutkrepp garnitúrái.

Az ágynemű közvetlenül érintkezik a bőrünkkel és hajunkkal, kerülhet bele a levegőben szálló por, de allergiát okozó házipor-atkát is felfedezhetünk benne, a mindennapos használat miatt tehát szükséges gyakran mosni. A használt paplanhuzat, párnahaj és lepedő mosása 1-2 hetente történjen meg. Egyesek szerint ajánlott minél magasabb hőfokon mosni, bár ez az anyag élettartamát is csökkenti, mások szerint 40°C-os vízben több órás áztató mosással is ugyanazt a hatást érjük el.

Javaslatunk, hogy mindig követni kell a gyártó utasításait, hiszen ő tudja, milyen textilből készült az adott huzat és hogy annak mi a legjobb. A Naturtex ágyneműhuzatok 30°C-on moshatóak és közepes hőmérsékleten vasalhatóak (mely egyben a fertőtlenítést is szolgálja), így téve alkalmassá a mindennapokra. A gyártó utasításaitól eltérően 40°C hőfokon is kimoshatjuk az ágynemű huzatokat, fehér és bézs szín esetében semmilyen problémát nem okozunk ezzel, azonban a szatén huzatokat illetően jobban megőrzi elegáns fényét az anyag, ha a leírás szerint tisztítjuk.

Ágynemű huzat vásárlása

Jelenleg a Naturtex Kft által fémjelzett ágynemű garnitúrák találhatóak meg webáruházunk kínálatában. A modern mintázatú darabok fiataloknak, középkorúaknak és időseknek tetszhet, a mesefigurás takaróhuzatokat pedig a gyerekeknek tervezték! A színes huzatok mindegyike alkalmas a hálószoba dekorációjára is, hiszen szembetűnő alkotóeleme az ágynak! A Naturtex ágyneműgarnitúrák 2-3-5 részes változatban, többféle alapanyagból megvásárolhatóak webáruházunkban is: Paplan- és párnahuzat garnitúrák.

Vásárlói képek
Ifjúsági szálló Naturtex krepp ágyhuzattalNaturtex Cacao párnahuzat mosás után, vasalás nélkül

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
833.900+ elégedett vásárló
453.700+ raktáron lévő termék
212.300+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése