LED tápegységek

G9-es foglalatú, kis méretű LED lámpák

Utoljára frissítve: 2016 április 26, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek
G9-es foglalatú, kis méretű LED lámpák

Az otthonaink és az üzletek világítására szolgáló lámpatestek egy része G9-es foglalattal rendelkezik. Minél inkább a dizájn volt a fontos a lámpa kialakításakor, annál nagyobb esély van a G9-es foglalatra. Hogy miért? A válasz a hagyományos G9-es halogén izzó méretében van: mindössze 43 mm x 14 mm-es méretével a legkisebb 230V-os fényforrás, így a lámpa mérete nem okoz problémát a külalak / bura tervezésekor.

Nagy problémát jelent viszont abban az esetben, ha energiatakarékosra szeretnénk cserélni ezeket a halogén fényforrásokat. Kompakt fénycsőből még hasonló méret sem áll rendelkezésre, illetve LED lámpából sem túl nagy a választék. Most bemutatunk három újabb G9-es foglalatú LED lámpát, melyek még mindig nagyobb méretűek, mint a hagyományos izzók, de csak néhány milliméterrel.

G9-es opál burás LED lámpák 2.5 Watt és 3.5 Watt teljesítménnyel

A két opál burás változat a nyitott lámpatestekbe érkezik. Látványra megfelel a hagyományos halogén izzók opál (homokfújt) üveggel érkező típusának. A fényforrások látványa így nem zavaró, még akkor sem, ha kilógnak a lámpából, a sárga ledek nem látszódnak.

2,5 és 3,5 Wattos G9-es LED lámpa méretek

2.5 Wattos és 3.5 Wattos teljesítményben érhetőek el, érdekes módon a nagyobb teljesítményű típus méretileg kisebb. Valószínűleg ez abból adódik, hogy újabb tervezésű a lámpa, így kisebb méretű tápegységet kapott. A LED chipeket tekintve mindkét fényforrásban Chip On Board 2835-ös SMD ledek teljesítenek szolgálatot, így a nagy fényerő és a hosszú élettartam garantált.

2,5 Wattos, G9-es foglalatú Chip On Board LED lámpa megvilágítás (lux) mérési eredmények

Sugárzási szögeit tekintve is azonos a két LED lámpa, mindkettő 270°-ban sugározza a fényt, így alig maradnak el a halogén izzók elméleti 360°-os sugárzási szögétől.

3,5 Wattos, G9-es foglalatú Chip On Board LED lámpa megvilágítás (lux) mérési eredmények

A 2.5 Wattos típust a 25 Wattos halogének, a 3.5 Wattos változatot a 30-40 Wattos hagloén G9-es foglalatú izzók helyett ajánljuk. Színhőmérsékletben is van választék: mindkét teljesítményű lámpa elérhető meleg fehér (3000K) és természetes fehér (4500K) színű fényel is.

3 Wattos, G9-es foglalatú filament LED lámpa

A filament (szálas) Chip On Glass technológia eddig még nem képviselte magát a G9-es foglalatú LED lámpák között, ám ez is megváltozott. Új 3 Wattos LED lámpánk ugyanis már ezzel a 100 lumen/Watt teljesítménnyel rendelkező technológiával készül.

3 Wattos, G9-es foglalatú filament LED lámpa méretek

A filament LED előnye a nagy fényáram mellett a nagy sugárzási szög. Ennél a fényforrásnál ez 300°-ot jelent, tényleg szép a vetítési képe. Hátrányként az hozható fel ellene, hogy látszódnak a sárga színű LED szálak, így egyes design lámpákban nem feltétlenül mutat jól.

Ezért ajánljuk inkább zárt, vagy opál burás lámpatestekbe, hiszen az eltakarja a ledeket, azonban a LED lámpán lévő átlátszó bura nem csökkenti a fényerőt, úgy mint az előző két fényforrás esetében.

3 Wattos, G9-es foglalatú filament LED lámpa megvilágítás (lux) mérési eredmények

Ebből a LED lámpából egyelőre csak meleg fehér színhőmérsékletűt kaptunk, jellemzően a 30-40 Wattos halogén izzók kiváltására alkalmasak. A gyártó három darabos kiszerelésben kínálja, így nálunk is csak a 3-as, bliszteres kiszerelésben vásárolhatóak meg.

Áruházunkban természetesen megtalálja fenti G9-es foglalatú izzókat, illetve további 15 különböző kivitelű G9-es LED fényforrást. Teljes G9-es LED lámpa választékunk itt érhető el.

Vásárlói képek
Tükörvilágító lámpához kis izzó kell, ezért ide a G9 led lámpát szereltük beNappali csillár 1.Nappali csillár led G9 izzókkalFürdőkád világitása falikarral

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

Asztali nézet megjelenítése