Slim SMD LED reflekorok érkeztek!

Utoljára frissítve: 2016 január 26, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek
Slim SMD LED reflektorok - vásárlás

LED reflektort már viszonylag régóta kínálunk kedves vásárlóinknak. Ezek zöme a hagyományos külalakkal rendelkező, úgynevezett Classic LED reflektor, mely jellemzően az árérzékeny piacon legyőzhetetlen. Sajnos azonban a feszültség ingadozása le tudja győzni, így nem ismeretlen számunkra az ezekkel a reflektorokkal kapcsolatos garanciális hiba. Azonban mivel a termék tápegysége nem bírja, így csere csak ideig óráig jelent megoldást, a hálózati zavarnak köszönhetően újra meghibásodnak. Egyébiránt a termékkel nem volna probléma, mert ahol stabil az áramhálózat, ott évek óta probléma nélkül működnek. Pl. a saját telephelyünkön is ilyen Classic LED reflektorok vannak beépítve, az egyik épületen 5 éve, a másikon 3 éve és mind a mai napig tökéletesen működnek.

Természetesen ez nem vigasztalja meg azokat, akiknek már cserélni kellett a reflektorokat meghibásodás miatt. Sajnos, nekik továbbra is azt tudjuk ajánlani, hogy az alacsony árú reflektorokat felejtse el, egy magasabb minőségű tápegységgel szerelt terméket érdemes választani a hosszú és problémamentes működésért. Kínáltunk eddig is magasabb minőségű design reflektorokat, Slim vagy Tiny típusazonosítóval, azonban ezek ára jellemzően a vevői ingerküszöb fölött helyezkedett el.

A most bejelentett Slim LED reflektorokkal éppen ezt az űrt szeretnénk betölteni: egy jó minőségű tápegységgel ellátott termékről van szó, ami eddig úgy tűnik, hogy bírja a feszültségingadozásokat, azonban alig drágább, mint a Classic reflektorok. Mindazok, akiknek problémája van/volt a LED reflektorokkal, próbáljanak meg esélyt adni ennek az új típusnak is!

Slim SMD LED reflektorok mozgásérzékelő nélkül

A mozgásérzékelő nélküli változatok egyenlőre fehér színű házban érhetőek el, de a későbbiekben talán lesz ezüst színű házzal rendelkező változat is, ez egyenlőre még nem eldöntött a gyártó részéről. A ház színe egyébként annyira nem érdekes, a fehér jellemzően minden környezetbe megfelel, ám az üveglap kimaszkolása után bármelyik LED reflektor bármilyen színre percek alatt átfesthető. Egy ügyesebb festőnek kb. 2 perces munkát jelent színre fújni a reflektorokat, mi is így szoktuk megoldani a helyi extrém színkívánságokat.

Slim SMD LED reflektorok - mozgásérzékelő nélküli típusok

A házban fontosabb az alapanyag és a kialakítás. Az alumínium öntvény továbbra is masszív keretet biztosít az elektronikának, a hátoldali hűtőbordás kialakítás pedig segít elvezetni a LED chipeken keletkezett hőt. A LED chipek ebben az esetben is SMD 5730-as típusú Chip On Board ledek, melyeket a nagy energiahasznosítás és a hosszú fényerő jellemez. A Chip On Board ledek rendelkeznek pillanatnyilag a legkisebb fényáram veszteséggel, így a termékek fényereje hosszú használat után sem csökken jelentősen.

A teljesítményeket tekintve a 20 Wattos, 30 Wattos, 50 Wattos és a 100 Wattos típus érhető el, jellemzően mindegyik, mindhárom színhőmérsékletben (hideg fehér, meleg fehér és természetes fehér fényű). Ezek rendre a 100, 150, 250 és 500 Wattos halogén izzós fényvetők kiváltására alkalmasak.

Az üveglap is speciális kialakítású: eleve edzett üveg, így az időjárási körülményeket kiválóan elviseli, illetve az üveglap különleges felületi kialakítása segít homogenizálni a a vetett fényt és kis mértékben csökkenteni a vakítást. Ha már az időjárási körülményeknél járunk: a mozgásérzékelő nélküli változat vízvédelme IP65-ös.

Mozgásérzékelős slim SMD LED reflektorok

A mozgásérzékelős típusok belső felépítése teljesen megegyezik a mozgásérzékelő nélküli típusokkal. Az első látványos különbség a szín: a fehér ház helyett itt egy ezüst szürke - fekete színkombinációt alkalmazott a gyártó. De, mint a fentiek esetén is, itt is átfesthető a ház, csak annyira kérnénk meg mindenkit, hogy az üveglap mellett a mozgásérzékelőt is maszkolja ki (teljesen), mert a festés miatt nem működő mozgásérzékelőre a gyártó nem vállal garanciát.

A legfontosabb különbség a vízvédelemben van: a mozgásérzékelő miatt ezek a termékek csak IP54-es besorolást kaptak. Így elhelyezésüket ennek megfelelően tervezzük meg. Természetesen az eső nem árt meg nekik, de már egy csurgó vizet nem viselnek el.

Mozgásérzékelős slim SMD LED reflektorok

Figyelmesebbeknek feltűnhetett, hogy az új LED reflektorok sugárzási szöge kisebb, mint a Classic reflektorok esetén (100° vs 120°). Sajnos ezt megmérni precízen nem tudtuk, azonban a teszt során különbséget nem véltünk felfedezni, kb egyforma méretű a bevilágított terület mindkét típus esetén. Egyébiránt sem a ledek, sem a foncsor kialakítása nem indokolja az eltérő sugárzási szöget, így azt gondoljuk, hogy ezen érték miatt kár lenne lemondani az újdonságokról.

Az új SMD LED reflektorok jellemzői:

  • Fehér vagy ezüst színű ház.
  • 20-100 Wattos teljesítményig.
  • Prémium minőségű alumínium ötvözetű ház.
  • Korrózióálló.
  • Speciális kialakítású üveg, szilikongumis tömítéssel, mely biztosítja a ház víz- és légmentes zárását.
  • Nagy fényerejű Chip On Board 5730-as ledek.
  • Beépített állandó áramerősségű tápegység.
  • 80%-al alacsonyabb energiafelhasználás a hagyományos izzószálas fényvetőkhöz képest.
Vásárlói képek
VTAC SMD LED reflektor: keskeny kicsi ház nagy fényerővel (10-20 Wattos típusok)20 Wattos LED fényvető tűzfalra szerelve kocsibejáró és kertkapu megvilágításához20 Wattos vtac led reflektor kültéri lámpa fa tetőre szerelve.Belső kerti világítás LED reflektorokkal (10 Wattos V-TAC LED reflektor)20 W akciós LED fényvetők belső kert megvilágításáraNem sötét az udvar télen sem a 20 wattos fényvetők miatt.Szaletli kivilágítása az Aeropark Budapest repülőmúzeumbanLed reflektorok az Aeropark Budapest repülőmúzeuban30 wattos LED reflektor világítása éjszakaKülső világítás LED reflektorral és oldalfali lámpákkalKültéri violágítások reflektorral és oldalfali lámpával30W reflektor családi ház tetejénMozgásérzékelős LED reflektor falra szerelveMozgásérzékelős LED reflektor kocsigarázsra felszerelveReflektorfény fényképezős munkához - fotóstúdió megvilágítása LED reflektorokkalFotóstúdióban is felhasználhatóak az erős fényű LED reflektorokAzizi Pizzéria és családi csemege Debrecen - kinti világítás 20W LED reflektorokkalLED reflektoros cégtáblavilágítás Azizi Pizzéria Debrecen

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
792.700+ elégedett vásárló
453.700+ raktáron lévő termék
206.000+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése