7 Wattos, GU10-es LED lámpa akció!

Utoljára frissítve: 2016 január 19, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek
Olcsó GU10 7 Wattos LED lámpa akció

A tavalyi év hagyományait folytatva bejelentjük az idei év első promóciós termékeit! A GU10-es LED fényforrások 7 Wattos teljesítményű típusai ebben a hónapban (illetve a készlet erejéig) mindössze bruttó 999 Ft-ért vásárolhatóak meg! Az akció kiterjed a 110°-os és a 38°-os sugárzási szögű lámpákra is, illetve minden elérhető színhőmérsékletre!

7 Wattos LED lámpák megfelelősége

A LED szpot lámpák már jó ideje képesek kiváltani a halogén szpot izzókat, általában a 3 Wattos típusok a 20 Wattos halogéneket, az 5 Wattos ledek a 35 Wattos halogéneket, a 7 Wattos LED lámpák pedig az 50 Wattos halogén izzókat. Most sincs ez másképp, hiszen ezek a fényforrások az 500-550 lumenes fényáramukkal az 50 Wattos izzók megfelelői, sőt, azoknál esetenként nagyobb megvilágítási értéket is mutatnak, így a gyártó az 50-75 Wattos hagyományos lámpák kiváltására ajánlja őket.

7 Wattos LED lámpa megfelelő fényerő = 50-75 Wattos halogén izzó.

Lencserendszer

A hagyományos SMD tokozású Chip On Board LED diódák jellemzően 120°-os sugárzási szögre képesek önmagukban használva, így már megszokhattuk, hogy a kisebb sugárzási szögű LED lámpák valamilyen lencse rendszert kapnak, így csökkentve a sugárzási szöget. Az újdonságot ezeknél a lámpáknál az jelenti, hogy a felhasznált lencsék egy új típust képviselnek, kialakításuk hasonlít a hagyományos MR (Multifaceted Reflector) halogén izzók belső foncsorozásához. Ezáltal a vetett fény még jobban hasonlít a hagyományos izzók vetett fényéhez.

7 Wattos LED lámpa MR lencse rendszere.

További különlegességet jelent, hogy a nagy sugárzási szögű változat is megkapta ezt a lencserendszert, így az eredeti 120° helyett "csak" 110° szögben világít, azonban a vetett fény minősége kárpótolhat bennünket, a 10° csökkenésért, aminek egyébként hagyományos felhasználás mellett alig van jelentősége.

Retrofit kialakítás

A lámpa mérete és kialakítása megegyezik a hagyományos halogén MR16 fejelésű, GU10-es foglalatú izzókkal, velük méretileg kompatibilis (retrofit). Ez azt jelenti, hogy bármilyen meglévő GU10 foglalatú lámpatestben, csillárban vagy falikarban felhasználható, a bennük lévő halogén izzó minden további nélkül átcserélhető erre a LED lámpára.

7 Wattos LED lámpák színhőmérsékletei

A LED fényforrásoknál már jól ismert tulajdonság, hogy nem csak a hagyományos meleg fehér (2800-3200 Kelvines) színhőmérsékletben érhetőek el, hanem hideg fénnyel is (5500-6500 Kelvin). A tavalyi évben azonban elterjedtek a természetes fehér fényű LED lámpák is 4500 Kelvines színhőmérséklettel. Na nem mintha eddig nem lehetett volna kapni ilyen fényforrásokat, de most már eljutottunk oda, hogy szinte minden új, piacra lépő LED lámpa elérhető mindhárom színhőmérséklettel, így kompromisszummentesen alakíthatók ki a külső és belső terek világítása.

Ebben az esetben sincs ez másképp, hiszen mindkét sugárzási szögű (38°/110°) LED lámpa elérhető mindhárom színhőmérséklettel, azaz meleg fehér, hideg fehér és természetes fehér fénnyel.

7 Wattos LED lámpa meleg fehér színhőmérsékletű változatának mért fényereje a sugárzási szög figyelembe vételével.

A meleg fehér fényű 7 Wattos lámpa mért megvilágítási értékei.

7 Wattos LED lámpa természetes fehér színhőmérsékletű változatának mért fényereje a sugárzási szög figyelembe vételével.

A természetes fehér fényű 7 Wattos lámpa mért megvilágítási értékei.

7 Wattos LED lámpa hideg fehér színhőmérsékletű változatának mért fényereje a sugárzási szög figyelembe vételével.

A hideg fehér fényű 7 Wattos lámpa mért megvilágítási értékei.

Jól látható, hogy az egyébként teljesen egyforma, mindössze sugárzási szögben (lencsézettségben) eltérő fényforrások között mekkora a mért megvilágítás különbsége. A 110°-os lámpák alatt ~3500 lux, míg a 38°-os lámpák alatt ~17000 lux megvilágítás mérhető. Ennyit jelent a sugárzási szög, illetve a lencse, hiszen mindkét típusú fényforrásnak ~500 lumen a fényárama. A kisebb sugárzási szögnél mérhető nagyobb megvilágítási érték nem jelenti azt, hogy "nagyobb a fénye a lámpának", mindössze azt, hogy a keletkező fényárammal mekkora területet világítunk be. Lévén kisebb bevilágított területre nagyobb mérhető megvilágítási értékek adódnak.

A 110°-os sugárzási szögű lámpákat így továbbra is általános otthoni, vagy üzleti felhasználásra, míg kisebb sugárzási szögű társait nagy belmagasságokhoz, illetve kiemelő világításhoz ajánljuk.

A termékek a raktárkészlet erejéig akciósak, megrendelés esetén 1 napos szállítási határidővel az ország egész területére le tudjuk őket szállítani! Érdemes sietni, mert az ár igen jó, így várhatóan a készlet hamar kiürül, az új beszállításra pedig már csak az akció nélküli 1250 Ft-os árat tudjuk vállalni!

Vásárlói képek
Spotlámpás világítás a zuhanyzó belsejében, mellette alu profilos led szalag lekapcsolvaZuhanyzó alu profilos led szalag világítással Spotlámpás álmennyezet minőségi samsung csipes led izzóvalPlusz jel alakú álmennyezet színes és fehér fényekkelSzínes led világítások plusz jel alakú álmennyezetenKékeslilás led párkányvilágítás és spotlámpák Spotlámpák a gipszkarton szélső oldalánKaros mennyezeti spotlámpa 7W izzókkal LED spotlámpák 10 darab, kinyúló álmennyezetben Álmennyezet 10 darab gu10-es lámpávalHomlokzatvilágítás Magra lámpákkal. Háttérben már készülődünk a karácsonyra, a fényfüzér már a tetőre van szerelve.A mennyezeti világítás spotlámpákkal leszOlcsó spotkeret olcsó LED lámpávalHázilagosan fabrikált lámpa GU10 égőkkelA gipszkartonba beépített spotlámpák két irányba világítanak - oldalirányban és lefelé is. Hangulatvilágítás spotlámpákkalKonyha spotok, a kályha mellett békésen alvó kutyávalKonyha led szalag - a szekrény tetején és alján is.

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
766.800+ elégedett vásárló
488.700+ raktáron lévő termék
199.600+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése