5 Wattos Gu10 LED lámpa akciók!

Utoljára frissítve: 2020 november 10, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek
5 Wattos Gu10 LED lámpa akciók!

Szeptemberi kiemelt akciónkban a GU10-es foglalattal ellátott LED lámpák 5 Wattos teljesítményű típusai kaphatóak igen kedvező áron! A teljes szortiment akciós, azaz a nagy sugárzási szögű, 120°-os LED lámpák mellett a szűk sugárzási szögű, 38°-os típusok is bekerültek az akcióba. Darabonként már 795 Ft és 899 Ft között érhetőek el ezek a 35-40 Wattos halogén izzót helyettesítő fényforrások!

Gu10 - 5 Wattos nagy sugárzási szögű LED lámpák

Megjelenésük óta töretlen sikernek örvendenek ezek az SMD 2835-ös Chip On Board leddel szerelt üveg házas LED lámpák. Külalakjukat és méretüket tekintve tekintve teljesen megegyeznek a hagyományos halogén GU10-es izzókkal, azért bármilyen lámpatestbe tökéletesen megfelelnek, kompatibilitási hibák nem fordulnak elő. A tükrös halogén izzók hátránya a viszonylag szűk sugárzási szög, ami önmagában még nem lett volna probléma, hiszen igen kiváló megvilágítást lehet velük létrehozni, azonban általában a nagy fogyasztás meggátolta a felhasználókat abban, hogy megfelelő mennyiségű lámpát helyezzenek el a mennyezeten. Ebből adódóan sok sötét sarok, vagy kevéssé megvilágított terület alakult ki, így a vásárlók előszeretettel választják manapság a nagy sugárzási szögű LED lámpákat melyek a halogén ~36°-os szögével szemben ~120°-os szöggel világítanak.

Ez az 5 wattos LED lámpa is ilyen nagy sugárzási szögű fényforrás, ráadásul igen jó fényerővel rendelkezik. A meghibásodási aránya is igen alacsonynak mondható, legalábbis a tapasztalat ezt mutatja. Viszonylag régóta van a piacon és közel 10.000 darabot értékesítettünk belőle, de elvétve találkoztunk hibás vagy meghibásodott példánnyal.

LED lámpa GU10 (COB2835x18/5Watt/120°) meleg fehér
LED lámpa GU10 (COB2835x18/5Watt/120°) meleg fehér
LED lámpa GU10 (COB2835x18/5Watt/110°) természetes fehér
LED lámpa GU10 (COB2835x18/5Watt/110°) természetes fehér
LED lámpa GU10 (COB2835x18/5Watt/120°) hideg fehér
LED lámpa GU10 (COB2835x18/5Watt/120°) hideg fehér

A következő előny a halogén fényforrásokkal szemben az a nagy színhőmérsékleti választék. A hagyományos meleg fehér fényű változat mellett ugyanis kínáljuk a természetes fehér fényű és hideg fehér fényű változatot is, melyek irodai és ipari célra is, illetve kültéri világításra is megfelelővé teszik ezt a családot.

Az energiatakarékosság is jelentős szempont természetesen: ez a lámpa 5 Watt energia befektetése árán egy 35-40 Wattos halogén izzó fényét adja, ráadásul igen alacsony áron! A minden termék alatt elérhető megtérülési számítás szerint 5 hónap alatt visszahozza az árát!

Gu10 - 5 Wattos retrofit LED lámpák

Az előzőekben már említettük a teljes méret kompatibilitást, melyet új divatszóval retrofitként emlegetnek. A következő két 5W lencsés LED fényforrás is ilyen, azaz szintén teljesen ugyanakkora, ugyanolyan formájú, mint az MR16-os halogén izzók. A ház anyaga is ugyanúgy üveg. Az előző lámpához képest azonban két fontos eltérést kell kiemelnünk: egyrészt a sugárzási szög alacsonyabb, hiszen egy lencse és a tükrös bevonat segít koncentrálni a fényt. A lámpa adatlapján és dobozán 38°-os sugárzási szög szerepel, de a működő fényforrást szemrevételezve én ezt inkább olyan 50°-os sugárzási szögnek becsülném így akinek tényleg szűk sugárzási szögre van szüksége, az inkább a következő szekcióban szereplő 3 leddel szerelt családot válassza.

LED lámpa GU10 (COB LED/5Watt/38°) opál, meleg fehér
LED lámpa GU10 (COB LED/5Watt/38°)
opál, meleg fehér
LED lámpa GU10 (COB LED/5Watt/38°) opál, hideg fehér
LED lámpa GU10 (COB LED/5Watt/38°)
opál, hideg fehér

A másik fontos különbség az az, hogy nem látszódnak a "sárga ledek". Ezt a LED lámpát éppen azért vettük fel a szortimentbe, mert egyre több vásárlóval talákozunk, aki nem szeretné látni lekapcsolt állapotban a fényt adó ledeket. Véleményem szerint ez egy marginális probléma, azonban természetesen mindig a vásárlói igény az első. Ki is derült, hogy annyira nem marginális a probléma, hiszen a fogyás azt mutatja, hogy ez a típus is közkedvelt fényforrássá vált viszonylag gyorsan.

Színhőmérsékletét tekintve sajnos nem akkora a választék, mint az előző típus esetében. A lencsés meleg fehér és a lencsés hideg fehér elérhető, de a természetes fehér színhőmérséklet hiányzik a kínálatból és a gyártó szerint a későbbiekben sem várható. Tényleg sajnáljuk, mert sokan keresik.

Gu10 - 5 Wattos szűk sugárzási szögű LED lámpák

Ezen a héten jelentek meg ezek a valóban szűk sugárzási szögű LED lámpák, melyek kialakítása már markánsan eltér a fenti két üvegházas kiviteltől. Mindkét lámpa szürke színű, három darab Chip On Board ledet tartalmaz, azonban ezek a ledek nem látszódnak, hiszen a beépített lencserendszer eltakarja őket. Így a sárga ledeket látni nem kívánó vásárlóinknak is megfelelő lehet.

A szűk sugárzási szög, ami valóban a 38°-os tartományban van, kifejezetten alkalmas hangsúlyozó-kiemelő megvilágítások készítésére. A lámpával megvilágított felület kifejezetten világos lesz, akár nagy belmagasságú belső terekben is.

LED lámpa GU10 (COB LED/5Watt/38°) meleg fehér
LED lámpa GU10 (COB LED/5Watt/38°)
meleg fehér
LED lámpa GU10 (COB LED/5Watt/38°) természetes fehér
LED lámpa GU10 (COB LED/5Watt/38°)
természetes fehér

Sajnos a színhőmérsékleti skála itt sem teljes: a hideg fehér fényű változat hiányzik a kínálatból, azonban a meleg fehér és a természetes fehér fényű lámpák rendelkezésre állnak. A lámpa megjelenése kifejezetten modern, a szürke szín szerencsére a lámpatestek nagy részében nem okoz esztétikai problémát.

Mint fentebb említettük, a méret kompatibilitás nem teljes, azonban a próbák során ez a fényforrási is megfelelő lámpatestek 99 százalékába. A minőségről még nem tudunk nyilatkozni, lévén új termék, de a beszállító többi lámpájával eddig nem volt gond, ezért úgy gondoljuk, hogy most sem lesz. Egyébiránt a 2 év garanciaidő elegendő biztosítéknak tűnhet, mely természetesen nem csak erre a lámpára vonatkozik, hanem a fenti két másik családra is, illetve az általunk forgalmazott többi LED lámpának nagyon nagy részére szintén két év garanciát vállalunk!

Mint minden esetben, most is felhívnánk a figyelmet, hogy a termékek raktáron vannak, illetve akár egy nap alatt az ország egész területére bármelyiket házhoz tudjuk szállítani.

Vásárlói képek
Gipszkarton párkány 3 darab spotlámpávalGipszkarton párkányba süllyesztett antik keret, 5W led izzóvalA 22 éves fiam szobája.A 20 éves fiam szobája.Dekorációs világításÚjsággal tapétázott fal spot világításbanGipszkarton vázrendszer átfűzött villanyvezetékkelA gipszkarton kész, de bandázsolás, glettelés, csiszolás és még festés is kell!Lefestett gipszkarton beépített szögletes spotlámpákkal és oldalfali hangulatfénnyel kiegészítveMegszépült a nappali: friss festés, új álmennyezet, energiatakarékos led világításKonyhai világítás álmennyezetbe süllyesztett spotlámpákkalDekoratív és hangulatos étterem LED világítássalHangulatos étterem belső megvilágítása LED fényforrásokkalGarázs előtti világítás GU10 fali lámpával és led spottalFürdőszobai világítás gumival szigetelt spot lámpatestekkelPolisztirol lappal burkolt mennyezet, beépített spot világítássalPolisztirol mennyezetlapból kialakított virágok, melyekben spotlámpák is kerültekWelle mennyezetlapba süllyesztett spotlámpák

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
767.200+ elégedett vásárló
484.500+ raktáron lévő termék
199.600+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése