Új Filament LED lámpák érkeztek!

Utoljára frissítve: 2015 szeptember 10, csütörtök Magazin: Bemutatók, tesztek
Új Filament LED lámpák érkeztek

A Filament, azaz szálas LED lámpák kínálatát ismét bővítettük. A technológia könnyen felismerhető, hiszen ezek a fényforrások megszólalásig hasonlítanak a hagyományos izzókra, a különbség csupán annyi, hogy a volfrám szálak helyett sárga Chip On Glass LED kerül beépítésre. Természetesen energiahatékonyság alapján már ég és föld a különbség, hiszen míg egy hagyományos izzószálas lámpa 10-20 lumen fényáramot képes előállítani egy Watt befektetett energia árán, addig ez a LED típus 80-125 lument.

8 Wattos E27-es foglalatú Filament LED lámpa

A hagyományos körte izzók leváltására született meg ez a LED lámpa, melynek 6 Wattos típusait eddig is forgalmaztuk, azonban megérkezett a 8 Wattos típus, mellyel a 80-100 Wattos hagyományos izzók is versenytársra leltek. A burában immár 8 db 1 Wattos COG LED teljesít szolgálatot, mely biztosítja a teljesen árnyékmentes működést, ez az alábbi képen jól megfigyelhető.

8 Wattos E27-es foglalatú Filament LED lámpa

Az 1000 lumen megadott fényáram egy 80 Wattos izzónak megfelelő, azaz a cserével 90%-al kevesebb energia felhasználásával világíthatunk ezekkel a fényforrásokkal. A semleges gáztöltet biztosítja a felhasznált zafír ledek hosszú élettartalmát, ugyanúgy ebben a lámpában is, mint következő két társukban.

2 Wattos E14-es foglalatú Filament reflektor LED lámpa

Ismét nem teljesen új típus, hanem a múlt hónapban megjelent 4 Wattos filament reflektor LED lámpa kisebb teljesítményű, 2 Wattos változata. Mindenképpen ki kell emelni, hogy kifejezetten dekorációs fényforrásról van szó, azaz fővilágításra csak nagy számban felhasználva alkalmas. Azonban sok E14-es reflektor fényforrást tartalmazó lámpatestekbe, csillárokba kiváló helyettesítő termék lehet, hiszen ilyen pici, R39-es (39 mm-es) fejátmérővel eddig nem tudtunk semmilyen fényforrást ajánlani.

2 Wattos E14-es foglalatú Filament reflektor LED lámpa

A másik említésre méltó dolog a lámpa sugárzási képe: a két darab COG LED szál borítékolhatóan nem tud homogén fényt előállítani, erre pedig a tükrös bevonat tovább erősít. Mindenesetre a mért fényerő egészen huszáros, hozzátéve, hogy ez a lámpa a reflektor kialakításnak köszönhetően 70°-os sugárzási szögű. Ezért nagyobb alatta a mért fényerő, mint fenti 8 Wattos társának, hiszen az a lámpa a térrész minden részébe (360°) sugároz.

6 Wattos E27-es foglalatú Filament G95 LED lámpa

El is érkeztünk az előbbi "legkisebb" LED lámpától a "legnagyobb" új fényforrásig, a 95 mm-es fejátmérőjű azaz G95-ös E27-es LED lámpáig. Ez az új fényforrás szintén marginális igényeket elégít ki, de természetesen ez cégünket nem szokta akadályozni abban, hogy felvegye a kínálatba. Pillanatnyilag 160 különböző, 230V-ról működő, foglalatos LED lámpát forgalmazunk, ezek egy részére igen ritkán van szükség, azonban szeretnénk teljes megoldást kínálni kedves vásárlóink részére, hogy azok a lámpák is megtalálhatóak legyenek nálunk, melyeket esetleg a konkurens üzletek nem tartanak az alacsony fogyás miatt.

6 Wattos E27-es foglalatú Filament G95 LED lámpa

Ez a nagy fejmérettel rendelkező, 6 Wattos COG LED fényforrás is éppen ezért került be a kínálatba: van néhány mennyezeti lámpatest és csillár melyek ezt a nagy méretű, átlátszó burás lámpát igénylik a megfelelő megjelenéshez. Az új fényforrásnak egyébként sincs oka szégyenkezésre: az 550 lumen fényáram alapján egy 60 Wattos izzó kiváltására alkalmas, mindez 300°-os sugárzási szög mellett. A 6 db lednek köszönhetően az árnyékképzés minimális, a fenti fotón ez jól megfigyelhető.

Igen, raktáron van! Igen, házhoz szállítjuk!

Mivel a mai napig ez a telefonos ügyfélszolgálatunk két legtöbbet feltett kérdése (a harmadik pedig, hogy mennyibe kerül), igyekszünk ezt minden cikk végén tudatosítani: a kínált termékek raktáron vannak, akár 1 napos szállítási határidővel az ország egész területére le tudjuk őket szállítani. A termékek adatlapján lévő raktárkészlet információ valós, a megjelenített ár bruttó (azaz ÁFA-t is tartalmazó ár)! Reméljük ismét úgy sikerült bővíteni kínálatunkat, hogy az sok mindenkinek örömet okoz, illetve megoldást nyújt eddig nem megoldott világítási problémáira: E14, E27 fejelésű COG LED lámpa raktárról


COG LED lámpák a lakásvilágításban

A COG LED lámpa (filament vagy szálas LED fényforrás néven is ismert) tulajdonképpen a régi villanykörte energiatakarékos alternatívája. Manapság viszont egyre nagyobb divatnak örvendenek a retro hatást keltő tárgyak, így sok esetben a csupasz izzókat használják konyhák, hálószobák, nappalik megvilágításához.

A hagyományos izzókat függesztve lógatják be a térbe - történhet ez egymás mellé rendezve vagy kissé szétszórtan elhelyezve, különböző vagy éppen egyforma hosszúságú vezetékre szerelve. A hagyományos izzók hátránya a magas áramfelhasználás, amely miatt egyre inkább kivonják ezeket a forgalomból.

A lakberendezők és dizájnerek szimpatizálnak a villanykörtés függesztékkel, az energiatakarékosság jegyében viszont egyre többen használnak led lámpát. A COG LED lámpáknál az átlátszó üvegbura az izzólámpáktól megszokott látványt biztosítja, valamint a vetítési szög is közel megegyezik az izzólámpa sugárzási szögével, ezért várhatóan ezek lesznek a régi villanykörték helyettesítői. Legyen szó csillárról, falikarról, éjjeli- vagy plafonlámpáról a COG LED lámpák jó választásnak bizonyulnak!

Természetesen a filament LED lámpák is különböző méretben, teljesítményben és fejeléssel kerülnek forgalomba, ily módon megfelelően kialakítható segítségükkel a lakás belső világítása:
COG LED lámpa vásárlás E14, E27 foglalatba.

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
746.700+ elégedett vásárló
458.000+ raktáron lévő termék
195.800+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése