Falba építhető LED szalag vezérlő - új típusok

Utoljára frissítve: 2015 augusztus 18, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek
Falba építhető LED szalag vezérlő - új típusok

A LED szalagok vezérlését nem csak távirányítós megoldással, hanem akár a hagyományos kapcsolókhoz hasonló, falba építhető szerelvényekkel is meg lehet oldani. Ezeknek a fali vezérlőknek a típusválasztékát bővítettük ebben a hónapban. Minden vezérlő fényes fehér és fényes fekete "Glass Panel" érintésérzékeny "Touch" előlapot kapott, melyek minden belső térben megállják a helyüket, kezelésük pedig gyerekjáték. A típusok között most már a lehetőségek teljes tárháza szerepel: RGB és RGBW vezérlők, fényerő szabályzók mellett a fali színhőmérséklet vezérlők is megtalálhatóak, mind fekete, mind fehér előlappal.

Kiegészítő termékként pedig bejelentettünk három új jelerősítőt és egy fali szerelődobozt az egyszerű szerelés elősegítéséhez.

Fali RGB LED vezérlők LED szalaghoz

A hagyományos változtatható színű (RGB) LED szalagokhoz, három új típusú fali vezérlő érkezett. Természetesen nem csak a LED szalagokhoz, hanem pl. az RGB LED modulokhoz is megfelelőek a vezérlők, azonban jellemzően a szobákban, irodákban elhelyezett rejtett világításokat már nem LED modulokkal, hanem LED szalagokkal oldjuk meg. A három vezérlőből két darab az egyszerűbb és olcsóbb kivitel: az RGB04 jelzésű RGB vezérlő fekete és fehér érintésérzékeny előlappal is elérhető. Funkcióban nem túl gazdag, azonban egyszerűsége kárpótol. Az alapvető színbeállítást, fényerőszabályzást és fényjáték programokat ezzel a vezérlővel is nagyszerűen meg lehet oldani.

Fali RGB LED vezérlő (RGB03) - 144 Watt - fehér, LED világítás!
Fali RGB LED vezérlő (RGB03) - 144 Watt - fehér, LED világítás!
Fali RGB LED vezérlő (RGB04) - 144 Watt - fehér
Fali RGB LED vezérlő (RGB04) - 144 Watt - fehér
Fali RGB LED vezérlő (RGB04) - 144 Watt - fekete
Fali RGB LED vezérlő (RGB04) - 144 Watt - fekete

A másik új típus az RGB03-as RGB vezérlő már a profi család tagja: az RGB színek beállítása mellett lehetőség nyílik a kevert fehér fény azonnali elérésére, illetve ezek fényerőszabályzására. A vezérlő ezek mellet képes két külön saját színt elmenteni, majd azt gombnyomásra megjeleníteni, így nem kell mindig kikeresni kedvenc színeinket.

Színes LED visszajelzés az RGB LED vezérlőn

Az igazán profi családba pedig maga a színgyűrű emeli ezt a vezérlőt, hiszen maga a színgyűrű nem nyomtatott, hanem RGB ledekkel megvilágított átlátszó felület. Sőt, a ledek a beállított színnel világítanak fényerőszabályzás közben, illetve ha a fehér fény programon vagyunk, úgy a ledek fehér fénnyel világítanak! Igazán látványos megjelenést biztosítva a lakásnak.

Fali RGBW LED vezérlők LED szalaghoz

Vásárlóink közül egyre többen választanak RGBW LED szalagot, azaz olyan terméket, melyen a hagyományos RGB ledek mellett fehér (hideg, vagy meleg fényű) ledek is vannak. Ezzel a megoldással sokkal jobb minőségű fehér fényt lehet előállítani, mint az RGB LED szalagok által kevert fehér fény. A vezérlő természetesen nem csak az RGBW LED szalagokat tudja vezérelni, hanem akár egy különálló RGB és fehér fényű szalagot is. Azaz két külön szalagot is be lehet kötni, a titka csak annyi, hogy a különálló szalagok pozitív ágát közösíteni kell.

Fali RGBW LED vezérlő (RGBWLN) - 192 Watt - fekete
Fali RGBW LED vezérlő (RGBWLN) - 192 Watt - fekete
Fali RGBW LED vezérlő (RGBWZJ) - 192 Watt - fehér
Fali RGBW LED vezérlő (RGBWZJ) - 192 Watt - fehér
Fali RGBW LED vezérlő (RGBWZJ) - 192 Watt - fekete
Fali RGBW LED vezérlő (RGBWZJ) - 192 Watt - fekete

Itt is két kategória képviselteti magát: az RGBWLN típusjelű LED vezérlő egy ezressel olcsóbb a másik két vezérlőnél: csak fekete előlap választható, illetve a fehér fény nem kapott külön gombot, azt az egyik funkciógomb hosszabb megnyomásával lehet elérni. Viszont programok tekintetében bő választékot mondhat magáénak ez a vezérlő: összesen 39 + 7 db előre eltárolt szín vagy fényjáték programot tartalmaz, melyek sebessége vagy fényereje változtatható.

Egy gombbal elérhetőek az RGBW LED szalag alapszínei: fehér, piros, zöld és kék, illetve ezek kevert színei is.

Ebből már ki is derülhetett, hogy az RGBWZJ kódú LED vezérlők mivel tudnak többet: választhat a fekete vagy fehér előlap is, illetve külön gombot kapott a fehér szín is, azaz egy gombnyomással elérhető az RGBW LED szalagok mind a négy színe. Természetesen a fényerőszabályzás lehetősége itt is adott, azonban a fényjáték programok száma viszonylag alacsony.

Fali fényerőszabályzók LED szalaghoz

Nagyon sokan csak egyszínű (monokróm) világításban gondolkodnak, mely csak meleg fehér vagy hideg fehér fénnyel világít. A fényerőszabályzásról azonban ekkor sem kell lemondanunk hiszen két család is rendelkezésünkre áll: az olcsóbbik a DM01-es LED fényerőszabályzó család mely fényjáték programot nem tartalmaz, helyette 11 db előre programozott fényerő megjelenítésére képes, illetve magán a "színgyűrűn/fénygyűrűn" további finomhangolásra van lehetőség: a feltüntetett árnyalat szerinti fényerősséggel világítanak a LED szalagok érintés után. Jellemzően az olcsóbb kategória vezérlői mind hangjelzést is adnak valamelyik gomb megnyomása esetén, azonban ez minden vezérlőn egyszerűen kikapcsolható.

Fali LED fényerő szabályzó (DM01) - 96 Watt - fehér
Fali LED fényerő szabályzó (DM01) - 96 Watt - fehér
Fali LED fényerő szabályzó (DM01) - 96 Watt - fekete
Fali LED fényerő szabályzó (DM01) - 96 Watt - fekete
Fali LED fényerő szabályzó (DMZJ) - 96 Watt - fehér
Fali LED fényerő szabályzó (DMZJ) - 96 Watt - fehér
  Fali LED fényerő szabályzó (DMZJ) - 96 Watt - fekete
Fali LED fényerő szabályzó (DMZJ) - 96 Watt - fekete
 

A fali fényerőszabályzók drágább, több gombos sorozata a DMZJ LED dimmerek, melyek fekete és fehér előlappal is elérhetőek. Az érintésérzékeny gombokkal lehetőségünk nyílik a fényjátékok vezérlésére, sebesség és fényerő beállítására, illetve eleve négy gomb van fenntartva négy különböző előre beállított fényesség értékhez (25% - 50% - 75% - 100%). A középső színtárcsán pedig további finomhangolásra nyílik lehetőség a fényerő tekintetében.

Fali LED színhőmérséklet vezérlők LED szalaghoz

A fehér fényű LED szalagokból szerencsére három típus is kapható: a meleg fényű, a hideg fényű és a természetes fehér fényű. Ez a vásárlóknak sokszor problémát szokott okozni, hiszen apunak a hideg fény tetszik, anyunak pedig a meleg fehér. Ilyen esetekben általában arany középútként a természetes fényű LED szalagot szokták választani (senkinek ne legyen igaza), de erre is van megoldás. A fali színhőmérséklet vezérlőkkel megoldható, hogy vagy egy változtatható színhőmérsékletű LED szalag kerüljön be a rejtett világításnak kialakított díszlécbe, vagy gipszkarton szerkezetbe, vagy pedig egy hideg fehér és egy meleg fehér LED szalag. A fali színhőmérséklet vezérlőkkel pedig megoldható, hogy tetszőleges színhőmérsékletet állítsunk be, akár hideg fehér, akár meleg fehér, akár természetes fehérről legyen szó.

Hideg fehér és meleg fehér fényű LED szalag közötti hangulati különbség - fali színhőmérséklet vezérlők

Ezekből a LED vezérlőkből is két típus áll rendelkezésre, egy olcsóbb, egyszerűbb kivitel és egy több gombos drágább. Az egyszerűbb a CCT01 nevű színhőmérséklet szabályzó, mely csak fehér előlappal érhető el, illetve nem tartalmaz fényjáték programokat. Helyettük egy színgyűrűn állítható be a tetszőleges színhőmérséklet, illetve a programok helyén 11 db előre programozott kevert szín található.

Fali színhőmérséklet LED vezérlő (CCT01) - 96 Watt - fehér
Fali színhőmérséklet LED vezérlő (CCT01) - 96 Watt - fehér
Fali színhőmérséklet LED vezérlő (CCTZJ) - 96 Watt - fehér
Fali színhőmérséklet LED vezérlő (CCTZJ) - 96 Watt - fehér
Fali színhőmérséklet LED vezérlő (CCTZJ) - 96 Watt - fekete
Fali színhőmérséklet LED vezérlő (CCTZJ) - 96 Watt - fekete

A felső házban a CCTZJ típusú LED vezérlők találhatóak, melyek már külön fényjáték programmal is rendelkeznek, illetve külön gombbal a beállított színhőmérséklet fényerőszabályzására. Továbbá négy külön gombon előre eltárolt hideg, meleg és természetes színhőmérsékletek teljes és fél fényerejű programja.

Jelerősítők nagy mennyiségű LED szalaghoz

Rutinosabb látogatóink észrevehették, hogy a LED vezérlők teljesítménye általában nem túl nagy: 96 Watt és 192 Watt közötti teljesítményre képesek 12 Voltos feszültség esetén. Ez sajnos sok esetben nem elég, hiszen egy nagyobb fényerejű LED szalagos rejtett világítás gyorsan túllépi ezt a keretet. A megoldást a jelerősítők jelentik, melyek további 216-360 Wattal tudják növelni a LED vezérlő teljesítményét, és tetszőleges mennyiségben használhatóak fel, azaz tulajdonképpen a LED vezérlők teljesítménye a "végtelenségig" bővíthető.

Jelerősítő (RGB vezérlőhöz és dimmerhez) 216 Watt
Jelerősítő (RGB vezérlőhöz és dimmerhez) 216 Watt
Jelerősítő RGB LED szalaghoz (360 Watt)
Jelerősítő RGB LED szalaghoz (360 Watt)
Jelerősítő RGBW LED szalaghoz (288 Watt)
Jelerősítő RGBW LED szalaghoz (288 Watt)

Az 216 Wattos RGB jelerősítő tulajdonképpen már nem újdonság, az új beszállítás alkalmával azonban némileg csökkent az ára, így bevettük ebbe a válogatásba. A nagyobb teljesítményű 360 Wattos társa azonban új termék, és ára is nagyon kedvező. Ezzel a jelerősítővel pl. 50 méter 30 ledes RGB szalagot tudunk vezérelni, nem számolva az RGB vezérlő teljesítményét.

Tudásában is teljesen új termék azonban az RGBW LED jelerősítő, mellyel a 4 csatornás színes + fehér LED szalagok vezérlésének teljesítmény korlátait tudjuk átlépni.

A fényerőszabályzókhoz és a színhőmérséklet vezérlőkhöz nincs külön jelerősítő: ezen vezérlők teljesítményének bővítését a hagyományos RGB jelerősítőkkel meg lehet oldani. Fényerőszabályzás esetén érdemes a kimeneti és bemeneti 3 csatornát közösíteni (R+G+B) így rendelkezésre áll a vezérlő összteljesítménye a fényerőszabályzáshoz. Színhőmérséklet vezérlők jelerősítéséhez vagy az RGB vezérlők egy-egy csatornáját kell bekötni egy-egy színhez, vagy ha nagyobb teljesítményre van szükség, akkor érdemes lehet az RGBW jelerősítőket választani és két-két csatornát közösíteni az egy-egy színhez.

Szerelődoboz fali LED vezérlőkhöz

A felsorolt LED vezérlők mindegyike falba építhető, azonban kialakításuk nem teljesen kompatibilis kis országunkban használatos szerelvény dobozokkal. Az egyszerű beépítéshez így érdemes az alábbi szerelődobozt is beszerezni, mellyel téglafalba és gipszkarton falba is viszonylag fájdalommentes a beépítés.

  Fali LED vezérlőkhöz beépítő-, szerelődoboz
Fali LED vezérlőkhöz beépítő-, szerelődoboz
 

A szerelődobozba csavaros módszerrel rögzíthetőek a fali vezérlők, így stabilan állnak, használatukkal elkerülhetőek a lógó, lötyögő szerelvények, esztétikus lesz a végeredmény.

Szerelődoboz fali LED vezérlőkhöz - LED vezérlők falba építése

A fent felsorolt termékek mindegyikre raktárról megvásárolható, áruházunk LED szalag vezérlők kategóriájában is megtalálhatják őket. Természetesen ezeket a termékeket is házhoz szállítjuk az ország egész területére, jellemzően 1 napos szállítási határidővel!

Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 1 év
12-24V DC
4 Amper
LED dimmer
Érintésérzékeny fel
Fali LED fényerő szabályzó (DM01) - (96W) - fekete
Raktáron: 5 darab
Ár: 7 490 Ft /darab
2.
Garancia: 2 év
12-24V DC
4 Amper
LED dimmer
Érintésérzékeny fel
Fali LED fényerő szabályzó (DM01) - (144W) - fehér
Raktáron: 12 darab
Ár: 7 490 Ft /darab
3.
Garancia: 2 év
Kiegészítő
Nincs
Fali LED vezérlőkhöz beépítő-, szerelődoboz
Raktáron: 256 darab
Ár: 890 Ft /darab
4.
Garancia: 1 év
12-24V DC
16 Amper
RGBW vezérlő
Érintésérzékeny fel
Fali RGB LED vezérlő (RGB+W) - 192W - fehér
Raktáron: 9 darab
Ár: 8 990 Ft /darab
5.
TOP
Garancia: 2 év
12-24V DC
12 Amper
RGB vezérlő
Érintésérzékeny fel
Fali RGB LED vezérlő (RGB04) - 144W - fehér
Raktáron: 29 darab
Ár: 7 590 Ft /darab
6.
Garancia: 1 év
12-24V DC
12 Amper
RGB vezérlő
Érintésérzékeny fel
Fali RGB LED vezérlő (RGB04) - 144W - fekete
Raktáron: 7 darab
Ár: 7 590 Ft /darab
7.
Garancia: 1 év
12-24V DC
8 Amper
CCT vezérlő
Érintésérzékeny fel
Fali színhőmérséklet LED vezérlő (CCT01) - 96W - fehér
Raktáron: 2 darab
Ár: 7 590 Ft /darab
8.
Garancia: 2 év
12-24V DC
30 Amper
LED jelerősítő
Nincs,
Jelerősítő RGB LED szalaghoz (360/720W)
Raktáron: 54 darab
Ár: 4 490 Ft /darab
9.
Garancia: 2 év
12-24V DC
24 Amper
LED jelerősítő
Nincs,
Jelerősítő RGBW LED szalaghoz (288/576W)
Raktáron: 20 darab
Ár: 5 390 Ft /darab
Vásárlói képek
Extravagáns dekoráció fürdőszobában: fehér kavicsok kék led szalaggal megvilágítvaMennyezeti rejtett világítás és dupla szpotlámpák LED kivitelbenNappali polc, LED világítással és szobrokkal. A polctól balra vannak felszerelve a LED vezérlők és multimédiás kapcsolók!Hangulatos nappali RGB LED-es álmennyezettelTáska-cipő üzlet belső dekorációjaNappali kőfal dekoráció, fény-árnyékhatásLED világítás fürdőben, körben a csempe tetejére helyezveKonyha LED világítássalFővilágítás kialakítása kreatívanEgy igen látványos rejtett világításEgy igen látványos rejtett világítás süllyeszett alumínium LED profillalFővilágítás kialakítása kreatívan rejtett világítással és süllyeszett alu profillalANRO Hangszóró és érintős LED vezérlő RGB LED szalaghoz bútorba süllyesztveKényelmes kanapé extra funkciókkal: hangszóró és érintős led vezérlővelLED vezérlő színváltós LED szalaghoz kanapé karfájábanÉrintős színváltós rgb led vezérlő, a kanapén ülve is lehessen a fényt szabályozniExtra kényelem: LED világítás vezérlés a karfába épített vezérlőn keresztülSzínváltós LED vezérlő bútor karfájába szerelve

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
823.100+ elégedett vásárló
471.100+ raktáron lévő termék
210.400+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése