LED reflektor, LED fényvető

Különleges alu profilok LED szalaghoz

Utoljára frissítve: 2015 augusztus 03, hétfő Magazin: Bemutatók, tesztek
Különleges alu profilok LED szalaghoz

A LED szalagokhoz megfelelő alumínium profilok eddig is igen széles választékát tovább bővítettük néhány különlegességgel. Az új profilok jellemzően a fővilágítások, lámpatestek készítését teszik lehetővé, de érkezett a rejtett világításos díszlécekhez hasonló oldalfali alu profil is, mellyel akár szobai rejtett világítás, vagy vitrin-, polc világítás is készíthető. Lássuk részletesen az újdonságokat:

Cső formájú profilok - függeszthető lámpatestek

Első ízben a leginkább keresett profillal kezdnénk a bemutatkozást: ezek a cső alakú profilok, melyben egy egyenes alumínium alaplapra lehet a LED szalagokat felragasztani, majd egy kör alakú opál burát lehet a profil oldalaira pattintani. Segítségükkel a neon csövekhez (fénycsövekhez) hasonló megjelenésű lámpatestek készíthetőek, egészen 200 cm-es hosszúságig. Két méret is elérhető: 3 cm-es külső átmérővel és 6 cm-es külső átmérővel.

Cső formájú profilok - függeszthető lámpatestek 3 cm átmérővel
ALP-3030-as 3 cm külső átmérőjű függeszthető alumínium LED profil

Természetesen mindkét méretű profilhoz kapható véglezáró elem és függesztő drót, ezek a kiegészítők a termékek oldalán megtalálhatóak, áruházunkban megvásárolhatóak. Mindkét kiegészítő masszívan, csavaros módszerrel csatlakozik a LED profilokhoz.

Cső formájú profilok - függeszthető lámpatestek 6 cm átmérővel
ALP-6060-as 6 cm külső átmérőjű függeszthető alumínium LED profil

Mindkét profilba több sor LED szalag is beépíthető, a ragasztási felületük 21 mm és 39 mm, azaz a nagyobbik méretű alu profil akár 4 sor LED szalag is megbirkózik. A kábelek elvezetésére két módszer is létezik: egyrészt a végzáró elemek furattal ellátott végein keresztül, vagy az alumínium profilt átfúrva, a függesztődrótok közelében átvezetve lehet a kábelezést megoldani.

Mennyezetbe építhető alumínium profil szórt megvilágításhoz

A következő profilunk mennyezetbe építhető, jellemzően gipszkarton álmennyezetbe. Segítségével és valamelyik nagy teljesítményű LED szalagunkkal akár fővilágítás is készíthető. A profil lényege: egy félkör alakú, bordázott profil két oldalán egy-egy nút fut, melybe a LED szalagok beragaszthatóak. A két sor LED szalag felfelé világít, majd ezt a fényt az alumínium profil nagymértékben visszaveri.

Mennyezetbe építhető alumínium profil LED szalaghoz, szórt megvilágítás készítéséhez.
ALP-059-es alumínium profil mennyezeti világítás készítéséhez

Előnye a profilnak az, hogy teljesen vakítás és káprázásmentes megvilágítás hozható létre vele, hiszen magát a LED szalagot nem látjuk. A LED szalagot egyébként egy átlátszó bura védi, így a profil esetlegesen porosabb környezetben is megállja a helyét, hiszen nagyon könnyű takarítani, portalanítani.

A több sor szalagot befogadó alumínium profilok nagy előnye, hogy akár két különböző színű vagy színhőmérsékletű LED szalagot is elhelyezhetünk bennük, melyek külön-külön kapcsolva egészen eltérő hangulatú megvilágítást eredményeznek.

A fenti profil gipszkartonba való egyszerű szereléséről a rögzítő klipszek gondoskodnak. Azonban annak sem kell lemondania a fenti világító csatornáról, aki nem rendelkezik gipszkarton álmennyezettel, hiszen maga a profil akár falon kívül is használható a megfelelő függesztő, és végzáró elemek használatával.

A biztonságos és erős rögzítés azonban itt alapfeltétel, hiszen maga a profil nagyon masszív és viszonylag nehéz: legalább 50-60 cm-ként rögzítendő, akár a klipszes süllyeszthető, akár a függesztődrótos mennyezeti megoldást választjuk.

Alu profilok oldalfali lámpatestek készítéséhez

Az ALP-050-es jelű alumínium LED profilt kifejezetten oldalfali lámpatestek készítéséhez ajánljuk. Természetesen felhasználhatóak 200 cm-es szálhosszban, akár toldva is egy egész fal világítására, de roppant látványos kisebb méretre (20-50 cm) levágva is, kisebb lámpatesteknek.

Alumínium profil LED szalaghoz, melyből két irányba világító oldalfali lámpatest készíthető
ALP-050-es alumínium profil oldalfali lámpatestek készítéséhez

A profilhoz természetesen tartozékként megvásárolhatóak a véglezáró elemek is, illetve az oldalfali szerelést biztosító rögzítő elemek is. A rögzítő elem ráadásul pattintós, így az esetleges későbbi le- és felszerelés nagyon egyszerűen oldható meg.

Hosszabb-rövidebb szakaszokon is elegáns oldalfali világítás készíthető az ALP-050-es alu profilból.
Hosszabb-rövidebb szakaszokon is elegáns oldalfali világítás készíthető az ALP-050-es alu profilból.

A profil két irányba is világít, két LED szalag ragasztható be a kialakított nútokba. Nagyon dekoratív megvilágítás hozható létre különböző színhőmérsékletű, vagy változtatható színű RGB LED szalagok használatával.

Rejtett világításos díszléc alumíniumból

Az áruházunkban kapható, hungarocell rejtett világításos díszlécekhez hasonló profil a mai naptól kapható alumíniumból is. Az ALP-062-es alumínium profil felhasználási módjai közül csak egy az oldalfali rejtett világítás készítése, ugyanis míg a hungarocell díszlécek viszonylag sérülékenyek, addig az alumínium profil igen masszív, a fizikai sérüléseknek jól ellenáll. Éppen ezért nem csak olyan helyre lehet beépíteni, ahol nem érjük el, hanem tulajdonképpen bárhová. Igen nagy divat a parketta szegélyléc fölé világítást építeni, ez a profil oda is tökéletesen megfelel, hiszen jól bírja az esetleges rugdosást, porszívó fejének ütődését.

Rejtett világításos díszléc alumíniumból
ALP-062-es alumínium profil oldalfali rejtett világítás készítéséhez

Természetesen a profil használatának csak a képzelet szab határt, hiszen ugyanúgy alkalmas pl. képkeret jellegűen beépítve oldalfali kiemelő világításnak, mint eladópultok, vagy üveges vitrinek termékeinek kiemelésére. A profil opál előlappal érkezik, így ha belelátunk a világító felületbe, akkor sem vakít, illetve lekapcsolt állapotban sem látjuk a ledeket.

A rögzítőelemet ráadásul a profil tartalmazza: lényegében a profil egy dupla sín, melynek belső sínjét fel lehet csavarozni a felületre, majd a profilt bele lehet pattintani az így kialakult sínbe. Mivel maga a belső profil is vastag alumínium, illetve a tartószerkezet a profil teljes felületén érintkezik, így igen masszív, lépésálló rögzítés hozható létre segítségével.

Természetesen ehhez a profilhoz is tartozik véglezáró elem, mellyel ízlésesen le lehet zárni az esetlegesen kialakuló nyitott végeket.

Az új profilokat egyenlőre kis mennyiségben, de raktáron tartjuk, azonban viszonylag rövid (~2 hetes) szállítási határidővel akkor is rendelhetőek e-mail-ben, ha éppen elfogyottként jelzi áruházunk. Csomagküldéssel a raktáron lévő termékeket akár másnapra az ország egész területére házhoz szállítjuk!

Ajánlott termékeink

1.

3 év 200 cm
48 mm
17 mm
Alumínium
Ezüst
ANRO LED

ALP-050 Aluminium oldalfali profil ezüst, két LED szalaghoz, opál burával

Raktáron: 10 méter

Ár: 7 390 Ft /méter

2.

3 év Fém
Ezüst
ANRO LED

ALP-050 Tartó-, rögzítő elem alumínium LED profilhoz, fém

Raktáron: 22 darab

Ár: 120 Ft /darab

3.

3 év Fém
Ezüst
ANRO LED

ALP-050 Véglezáró alumínium LED profilhoz

Raktáron: 20 csomag

Ár: 900 Ft /csomag

4.

3 év 200 cm
49 mm
101 mm
Alumínium
Ezüst
ANRO LED

ALP-059 Aluminium profil ezüst, gipszkartonba / függesztve, átlátszó bura Kifutó!

Raktáron: 22 méter

Ár: 11 690 Ft /méter

5.

3 év Fém
Ezüst
ANRO LED

ALP-059 Véglezáró alumínium LED profilhoz, fém

Raktáron: 17 csomag

Ár: 1 290 Ft /csomag

6.

3 év 200 cm
30 mm
30 mm
Alumínium
Ezüst
ANRO LED

ALP-3030 Aluminium függeszthető profil ezüst, LED szalaghoz, opál bura

Raktáron: 28 méter

Ár: 5 190 Ft /méter

7.

3 év Műanyag
Fehér
ANRO LED

ALP-3030 Aluminium függeszthető profil végzáró, fehér

Raktáron: 66 darab

Ár: 300 Ft /darab

8.

3 év Fém
Ezüst
ANRO LED

ALP-3030 Függesztő sodrony LED profilhoz (2 méter)

Raktáron: 29 darab

Ár: 1 890 Ft /darab

9.

3 év 200 cm
58 mm
58 mm
Alumínium
Ezüst
ANRO LED

ALP-6060 Aluminium függeszthető profil ezüst, LED szalaghoz, opál bura

Raktáron: 14 méter

Ár: 11 990 Ft /méter

10.

3 év Fém
Ezüst
ANRO LED

ALP-6060 Függesztő sodrony LED profilhoz

Raktáron: 27 darab

Ár: 1 890 Ft /darab

11.

3 év Műanyag
Fehér
ANRO LED

ALP-6060 Véglezáró alumínium LED profilhoz, szürke

Raktáron: 26 darab

Ár: 550 Ft /darab

Vásárlói képek
Függesztett hengeres LED profil modern konyhapult és konyhasziget megvilágításáhozKert világítás terasz felé szerelt alu profilos led világítássalDekoratív falpanel burkolat hálószobában: modern és különlegesModern hálószoba háttérdekor 3d falpanellelHullámos falpanellel díszített hálószoba, oldalfali led világítással és különleges led csillárral Oldalfali rejtett világítással megvilágított 3d hullámos falpanel LED-szalag és alumínium profil mint színhelyes, árnyékmentes világítás grafikai munkákhoz.

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

Asztali nézet megjelenítése