LED szalag vezérlő

Henger alakú mennyezeti lámpák

Utoljára frissítve: 2015 július 22, szerda Magazin: Bemutatók, tesztek
Henger alakú mennyezeti lámpák

A gipszkartonba süllyesztett spot lámpák mellett kezdenek divatba jönni a szintén kör alakú, ám nem süllyesztett, hanem kiemelt lámpatestek. A hengeres formák jól illenek a már meglévő spot lámpák mellé, illetve önálló fővilágítás készítésére is alkalmasak. Eddig jellemzően éttermekben, vendéglátóhelyeken találkozhattunk velük, azonban otthonaink is kiválóan díszíthetőek ezekkel a falon kívüli lámpatestekkel.

Henger alakú mennyezeti lámpák

A jelen cikk apropóját a Bord lámpatestek megjelenése adta, melyek a hengeres spot lámpatestek új generációját testesítik meg. Azért az új generációt, mert ilyen falon kívüli downlight lámpatest eddig is létezett, ám jellemzően E27-es foglalattal, mint a már egy éve kapható Nikor lámpa család.

Az újdonságok azonban kisebb méretűek, ezáltal a foglalat és a megfelelő fényforrás is kisebb méretű: jelen esetben GU10-es, 230 V-os foglalattal érkeznek ezek a lámpatestek. 230 voltos kialakításuk miatt egyszerűen telepíthetőek ezek a modern lámpák a 230 voltos világítási hálózatokba.

Henger alakú mennyezeti lámpák

Alapanyagát és kivitelezését tekintve a Kanlux Bord lámpatestek kiválónak minősíthetőek: egy tömbből forgácsolt alumínium ház, melynek a natúr színű változatát szálcsiszolt felület ékesíti, míg a fehér változatot időtálló porfestéssel látták el. A szerelésre is gondoltak a mérnökök: a lámpatest forgatható előlapja könnyedén kivehető, ezáltal a lámpacsere pillanatok alatt megoldható. Mindezek mellett a foglalatba egy rugó segítségével az előlap be van fűzve, így szétszedéskor a lámpa nem esik darabjaira, tovább könnyítve a lámpák behelyezését.

A Bord lámpa család további előnye, hogy egy kifejezetten érdekes formát is kialakítottak: a két henger összeolvasztásából született babapiskóta formájú lámpatestet:

Dupla henger alakú mennyezeti lámpatest fehér színben.

Az új henger formájú Bord lámpatestek biztosítják a luxusos megjelenést, amit azonban sajnos árban is ki kell fizetni: a szimpla kivitelű egy izzós Bord lámpatesteket ~7600 Ft-os áron, míg a dupla kivitelű, két izzóst majdnem 16.000 Ft-ért tudjuk kínálni. Nyilvánvalóan a kiváló minőség, és a robosztus kivitel emeli az árat. Azonban aki költséghatékony lámpatestet keres, annak az E27-es foglalattal szerelt Nikor lámpák jelenthetnek megoldást, hiszen ezek mérettől függően 2500-3500 Ft-os áron kerülnek forgalomba.

Henger alakú mennyezeti lámpák

A szürke vagy fehér színű Kanlux Bord GU10 spot downlight lámpa tökéletes kiegészítője lehet a modern és minimal tereknek. A plafonra szerelhető, igényes megjelenésű világítótest billenthető lámpafejjel rendelkezik, ezáltal lehetőséget ad a fény irányának beállítására. Üzemeltethető normál spotégővel, de LED izzóval is az energiatakarékosság jegyében!

A Bord spotlámpával hangulatvilágítást és általános szobavilágítást is kialakíthatunk. Szűk sugárzású GU10 izzóval inkább pontszerű fényt ad, amely akár kiemelő világításhoz is jó, széles sugárzási szögben világító GU10 lámpával pedig szórt fényt biztosíthatunk az egyenletes megvilágítás érdekében.

A dekoratív fémlámpát használhatjuk nappali, folyosó, háló, közlekedő, iroda, tárgyalóterem világításának kialakításakor, de akár üzleti, vendéglátóipari területen és egészségügyi-állami intézményben is helyt áll!

A fenti termékeket azonnal meg is vásárolhatja!

1.

1 év E27
Fehér
IP20
155 mm
Rábalux

DONALD Mennyezeti lámpa (E27) fehér

15 munkanapon belül

Ár: 5 590 Ft /darab

2.

2 év GU10 - MR16
Alumínium
IP20
125 mm
Kanlux

Falon kívüli spot lámpatest Bord DLP-50 alumínium (GU10)

2 munkanapon belül

Ár: 7 390 Ft /darab

3.

2 év GU10 - MR16
Fehér
IP20
125 mm
Kanlux

Falon kívüli spot lámpatest Bord DLP-50 fehér (GU10)

2 munkanapon belül

Ár: 7 390 Ft /darab

4.

2 év GU10 - MR16
Alumínium
IP20
125 mm
Kanlux

Falon kívüli spot lámpatest Bord DLP-250, dupla, alu (GU10)

2 munkanapon belül

Ár: 15 490 Ft /darab

5.

2 év GU10 - MR16
Fehér
IP20
125 mm
Kanlux

Falon kívüli spot lámpatest Bord DLP-250, dupla, fehér (GU10)

2 munkanapon belül

Ár: 15 490 Ft /darab

Vásárlói képek
ANRO bemutatóterem kezdetekKonyhavilágítás hengeres lámpákkalKonyhavilágítás hengeres lámpákkal, benne led izzókkal

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

Asztali nézet megjelenítése