Reflektor LED lámpák - filament leddel

Utoljára frissítve: 2016 augusztus 30, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek
Reflektor LED lámpák - filament leddel

Reflektor LED lámpák R50-es, R63-as fejmérettel

A hagyományos tükrös reflektor izzók kiváltására új termékcsaládot jelenthetünk be: a filament (szálas) reflektor LED lámpákat. Az új LED lámpa fejének átmérője a szabványnak megfelelő, azaz az E14-es 50 mm-es, az E27-es foglalatú pedig 63 mm-es. Ez teszi teljesen kompatibilissé az újdonságokat, új keletű szóval ezek is "retrofit" fényforrások, azaz teljesen kompatibilisek a hagyományos társaikkal.

Ami azonnal feltűnő lehet a lámpákon, az egyrészt a tükrös bevonat, másrészt pedig az érdekes világító pálcikák. A tükrös bevonatot már nagyon vártuk, hiszen rengeteg csillár és lámpatest csak úgy éri el az eredetileg megálmodott designt, amennyiben ilyen tükrös fényforrással alkalmazzuk. Sajnos eddig nem tudtunk energiatakarékos alternatívát ajánlani, de ezek a lámpák már ebben a "kényes" környezetben is megállják a helyüket.

Filament = Chip On Glass

A másik fontos dolog maga a LED. A LED lámpákról jellemzően a sok kis apró leddel szerelt fényforrások jutnak az emberek eszébe, azonban ezen lassan túlhalad a technológia. A fenti reflektor lámpákban már úgynevezett COG - Chip On Glass (üveg alaplapra épített LED chip) technológia teljesít szolgálatot. Ezek tulajdonképpen vékony üvegpálcák, melyek felületén alakítanak ki egy világító réteget, ide ülteti be a LED chipeket. A megoldást filament-nek, azaz "szálasnak" nevezték el, hiszen némileg hasonlít a hagyományos izzók volfrám szálaihoz.

Filament reflektor LED lámpa Chip On Glass leddel
Filament - azaz LED szálas reflektor LED lámpák E14-es és E24-es foglalatba

A megoldásnak számos előnye van: elég jó energia hasznosítással rendelkeznek, jellemzően Wattonként minimum 65 lumen fényáram létrehozására képesek, de nem ritka a 80 lm/W és a 100 lm/W érték sem. Ezek igen jó eredménynek számítanak, hiszen egy hagyományos izzószálas lámpa 10-13 lument, míg egy halogén 11-17 Watt fényáramot állít elő egy Watt befektetett energia árán.

A termékek alatt található megtérülés kalkulátor mindkét lámpára egy éven belüli megtérülést ad meg. Ez a rövid megtérülési idő a termékhez adott két év garanciával összekötve igazán jó vétellé teszi a fényforrásokat. Mindkét lámpa raktárról megvásárolható az alábbi linkeken:
6 wattos E27 fejű Chip On Glass LED reflektorizzó
4 wattos E14 fejű Chip On Glass LED reflektorizzó


LED reflektorizzók felhasználási területe:
Az E27 és E14 menetes LED reflektorizzók spotos kialakítású lámpák, ezáltal egy megfelelő lámpatestbe szerelve jól irányítható fényt kapunk. Gondoljunk csak a régi Tungsraflex fényforrásokra, amely reflektorizzó régebben asztali lámpákban, mennyezeti spotlámpákban, csillárokban és egyes lefelé világító mélysugárzókban tűnt fel, ahol egy adott irányba kellett világítania a fényforrásnak.

A LED reflektorlámpák tükrösített burával rendelkeznek, ennek mértéke határozza meg a sugárzási szöget is, amely a fenti lámpák esetében 70°. Miután a reflektorlámpa egy irányított fényű LED lámpa, jól alkalmazható hatásvilágítási és kiemelő világítási célokra is, de általános szobavilágításra is megfelelő!

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
746.300+ elégedett vásárló
458.200+ raktáron lévő termék
195.800+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése