Retrofit G4 és G9 LED lámpák

Utoljára frissítve: 2015 május 14, csütörtök Magazin: Bemutatók, tesztek
Retrofit G4 és G9 LED lámpák

A G4-es és a G9-es foglalattal rendelkező halogén fényforrások kiváltására már eddig is léteztek hatékony LED lámpák, azonban méretben nem minden esetben fértek el a nekik szánt helyre, hiszen sokszor a LED lámpák nagyobb méretűek halogén társaiknál a tápegység miatt. Új retrofit lámpa családunkkal azonban orvosolni tudjuk a kialakult helyzetet!

G9-es foglalatú LED lámpák opál burában

A G9-es foglalatba illeszkedő LED fényforrások egyre kisebb és kisebb méretűre zsugorodnak. Már az utolsó próbálkozás is igen sikeresnek volt nevezhető, hiszen a G9 Small LED lámpák a maguk 59x19,5 mm-es méretükkel, opál burájukkal már a lámpatestek nagy részére méret kompatibilis megoldást jelentett. A most megjelent "Gio LED" lámpasorozat azonban még tovább megy! 48 x 16 mm-es méretével talán a világ legkisebb méretű körsugárzó G9-es LED lámpája. Azért kell a nagy sugárzási szöget kiemelnünk, mert már van ennél kisebb G9 LED lámpa is, azonban annak sugárzási szöge csupán 120°, míg az új fényforrások 270°-os sugárzási szöggel érkeznek.

G9-es LED lámpa opál burával, halogén lámpával azonos méretű

Az új G9-es LED lámpák megjelenése is teljesen olyan, mint a hagyományos "kapszula" halogén lámpák. Sőt, az opál burának köszönhetően a sárga ledek sem látszódnak a fényforrásban!

LED lámpa G9 (COB LED/2,5Watt/270°) meleg fehér
LED lámpa G9 (COB LED/2,5Watt/270°) meleg fehér -
LED lámpa G9 (COB LED/2,5Watt/270°) természetes fehér
LED lámpa G9 (COB LED/2,5Watt/270°) természetes fehér

Színhőmérsékletet tekintve az új lámpák meleg fényű (3000 Kelvines) és természetes fehér fényű (5000 Kelvines) kivitelben érhetőek el. A teljesítmény 2,7 Watt, ami egy 20 Wattos G9-es halogén fényforrás kiváltására alkalmas.

G4-es foglalatú LED lámpák opál burával

A G4-es foglalattal rendelkező lámpák esetében a méret általában nem szokott problémát okozni, hiszen ezek 12 Voltról működő termékek, azaz nem tartalmaznak beépített tápegységet, így a lámpa is kisebb tud lenni. Kiváló ár érték arányú megoldás például a szilikonos G4-es lámpa család, mely nevetségesen alacsony áron biztosít kiváló megvilágítást.

Egyetlen hátránya, hogy látszódnak a sárga színű LED chipek, és ezt néhány vásárló nehezen tudja elfogadni. Ezekben az esetekben jöhet jól a szintén "Gio LED" családba tartozó G4-es fényforrások, melyek szintén nagy sugárzási szögűek (270°) illetve opál burával kerülnek gyártásra, így ránézésre éppen olyanok mint az opál burás halogén izzók. A méretre sem lehet panaszunk: 36,5 x 12,5 mm a befoglaló méret, így minden G4-es foglalattal szerelt lámpatestbe illeszthetőek.

G4-es LED lámpa opál burával, halogén lámpával azonos méretű

A rendelkezésre álló színhőmérsékletek megegyeznek a G9-es foglalatú társával, azaz meleg fehér (3000K) és természetes fehér (5000K) változatban kaphatóak.

LED lámpa G4 (COB LED/1,3Watt/270°) meleg fehér
LED lámpa G4 (COB LED/1,3Watt/270°) meleg fehér
LED lámpa G4 (COB LED/1,3Watt/270°) természetes fehér
LED lámpa G4 (COB LED/1,3Watt/270°) természetes fehér

Az újdonságok raktárról megvásárolhatóak, vagy megrendelhetőek házhoz szállítással az ANRO Épületdíszítés Kft-nél!

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
767.600+ elégedett vásárló
487.500+ raktáron lévő termék
199.700+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése