Izzószálas LED lámpák hideg fénnyel

Utoljára frissítve: 2015 február 13, péntek Magazin: Bemutatók, tesztek
Izzószálas LED lámpák hideg fénnyel

A LED fényforrások idei slágertermékei az üveg burás Chip On Glass LED lámpák (úgynevezett “izzószálas” lámpák) lesznek. A meleg fehér változatokból már elég nagy választékkal rendelkezünk, azonban a hideg fényű típusokkal eddig egy kicsit mostohán bántak a gyártók. A mai napon azonban megérkezett a két legnépszerűbb típusú COG lámpa hideg fehér fényű változata is: a 2 Wattos, E14-es foglalatú, és a 4 Wattos E27-es foglalatú LED fényforrás!

Megjelenésük óta töretlen sikernek örvendenek ezek a fényforrások, köszönhetően a 300°-os, szinte teljes sugárzási szögnek, melyet a hagyományos LED lámpák egyenlőre még nem tudnak. Sajnos ezekre a lámpákra is érvényes, az előző cikkben tárgyalt kitakarás: a Chip On Glass panelek élei mentén némi árnyék alakul ki, így a térrész nem minden pontjába világítanak egyenlő fényerősséggel az újdonságok sem.

Az izzószálas LED lámpák sem világítanak a tér minden pontjába egyenlő fényerősséggel.

A fenti képen jól látható, hogy a mérőpad hátoldalán egy sötétebb csík jelenik meg. Ez annak köszönhető, hogy az üveg felületre épített ledek oldalra még mindig nem világítanak.

Az E27-es izzószálas LED lámpát már kevésbé érinti az árnyékolás problémája.

Ez az árnyék LED pálcák számának növelésével csökkenthető. Azaz minél több LED pálcát építenek be a fényforrásba, ez az árnyék annál kisebb jelentőségű. A fenti képen látható, hogy a 4 db leddel ellátott E27-es fényforrásnál is megjelenik az árnyék, azonban intenzitása sokkal kisebb.

Pillanatnyilag a 6 Watt a csúcs ezekből a Chip On Glass LED lámpákból, azonban várhatóan az év második felében érkeznek a 8-12 Wattos teljesítményű típusok, melyek 8-12 db leddel érkeznek, várhatóan már teljesen árnyékmentes fénnyel. A másik megoldás, ami még teszt fázisban van, az az, hogy a LED pálcák kivitele nem egyenes, hanem íves, így kevesebb leddel is jobb paraméterű megvilágítás hozható létre. Amint érkeznek az újdonságok, természetesen azokról is azonnal beszámolunk, addig is itt a két hiánypótló, hideg fehér típus!

Vásárlói képek
Kültéri világítás izzólámpához hasonlító 4 wattos LED lámpákkal

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
823.900+ elégedett vásárló
460.500+ raktáron lévő termék
210.600+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése