Rasch Wallton lábazati tapéta

Utoljára frissítve: 2009 március 27, péntek Magazin: Bemutatók, tesztek
Rasch Wallton lábazati tapéta

Rasch Wallton lábazati tapéta festési módszerek

A Rasch lábazati tapéták dekoratív, kiváló minőségű kialakítást tesznek lehetővé lépcsőházakban, előszobákban, télikertekben és más reprezentatív helyiségekben. Kitűnően alkalmas kiemelkedő falkialakításra és a kreatív festési technika, mint pl.: pontozásos-, törléses-, illetve a kétszínű henger- vagy lazúrtechnika bemutatására. Környezetbarát félkész termékről beszélünk, amellyel erősen megmunkálásbarát, gazdaságos, valamint igen alacsony pénzügyi és időbeni ráfordítással egyéni falkialakítást érhetünk el.

Egy tapéta - négy festési módszer

Rasch Wallton lábazati tapéta festése

(1). Matt festés, felületi festés, majd pontozásos technika
A lábazati tapétát felragasztás és száradás után hígítatlan diszperziós festékkel fessük át. Az eredmény egy matt, fedett felület lesz. Igény szerint lehetőség van másik színtónust egy festékkel átitatott habhengerrel nyomás nélkül a kiemelkedő felületekre felvinni. Az eredmény: egyedülálló látvány, ahol a minták különösen jól kiemelkednek. További lehetőségeket kínál, ha a tapétát pontozásos, avagy törléses technikával színezzük meg. Festékkel átitatott szivacsot marokra fogunk és nyomkodással visszük fel a kívánt színt a felületre (ezt hívjuk pontozásnak). Egy keskeny kartonpapír vagy védőcsík megakadályozza, hogy a tapéta, vagy a szegély festékes legyen. Eredményként kapunk egy látványos, természetesen ható és teljesen egyedi felületet, amely valódi kézimunka.(2). Törléses festési technika
A tapétát, szegélyt vagy lábazati szegélyt a tapétázás után lazúrral (acryl vagy falazúr) vagy vízzel hígított diszperziós festékkel húzzuk át. A tapétán lévő minta azáltal rajzolódik ki festés után, hogy a habosított és vékony felületen a festék eltérően szívódik fel. A megfelelő hatást egy nedves szivacsos áttörléssel érhetjük el.


(3). Hátoldali festés
Tapétázás előtt a tapéta, szegély vagy lábazati szegély hátoldalát vízzel hígított diszperziós festékkel vagy lazúrral (acryl vagy falazúr) henger segítségével kenjük be. A készre tapétázott falat kívánság szerint bármilyen színnel átfesthetjük. A második színtónust festékkel átitatott hengerrel, nyomás nélkül vihetjük fel a mintára. Eredmény: egyedi felület, ahol különösen jól kiemelkedik a minta.


(4). Elő és hátoldali festés
Tapétázás előtt a tapéta, szegély vagy lábazati szegély hátoldalát vízzel hígított diszperziós festékkel vagy lazúrfestékkel henger segítségével kenjük be. Felragasztás után kívánság szerint a fehéren maradt mintafelületeket ecsettel vagy habrollerrel utánfesthetjük.


Technikai adatok
1. Rasch Wallton: Falburkoló tekercsekben üvegszövet és mintastruktúrával, amely felragasztható és festhető.

2. Felhasználási terület: A Rasch Wallton tapéta bármilyen alapfelületű anyagra felvihető, mint pl.: vakolat, gipszkartonfal, nem eltávolítható korábbi zománc/szín műanyagréteg, tapéta, szövetlap, fa- vagy faforgácslap.

3. Felhasználási útmutató:
Alapfelület: az alapfelület legyen száraz, sima, kemény, színtelen és jó nedvszívó legyen. Az erősen nedvszívó alapfelületet egy vízben oldódó mélyalapozóval kenjük le.
Ragasztóanyag: ragasztáshoz használjunk speciális ragasztót (mint pl. Metylan Special) 1:20-hoz arányban (1 csonag 200 g-os ragasztót 4 liter vízben feloldva) keverve.

Felragasztás: a ragasztót ecsettel vagy hengerrel egyenletesen és ne túl vastagon vigyük fel az alapfelületre. A felvágott csíkokat szárazon helyezzük fel a ragasztós felületre, majd tapétakefével vagy gumihengerrel simítsuk el. A mennyezeten, szegélyeknél, ablaknál keletkezett maradékokat egy műanyag spaknival a sarkoknál nyomjuk be, majd késsel vágjuk le. A következő csíkot illesszük az előző mellé. A belső és különösen a külső sarkokat kb. 10 cm-nyi felületen ragasszuk át. A következő csíkot kb 4 cm-es átfedéssel helyezzük fel és az illeszkedésnél a csíkot egy simítókéssel vágjuk le. A levágott csíkokat és a maradék ragasztót távolítsuk el.

Festés: a a burkolat megszáradása után a színt diszperziós- latex- vagy acrylfestékkel, henger segítségével vihetjük efl a kívánt felületre.

Eltávolítás: későbbi renoválás esetén a tapétacsíkot a felső- vagy alsó élénél egyenletesen húzva maradék nélkül, szárazon eltávolíthatjuk.

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
745.500+ elégedett vásárló
462.100+ raktáron lévő termék
195.700+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése