Sonata szerelvény család

Utoljára frissítve: 2015 február 02, hétfő Magazin: Bemutatók, tesztek

A nagy típus választék mellett a Sonata kapcsoló család legnagyobb erénye a nagy színválaszték és a cserélhető keretek által biztosított nagy variációs lehetőség! Az arany, a csokoládébarna, az elefántcsont , az ezüst, a fehér és a fekete szín mind a keret, mind a belső rész esetén rendelkezésre áll, így akár 36 különböző színvariációból választhatják ki a lakáshoz legjobban illó kapcsolókat, konnektorokat.

A teljes Sonata kapcsolócsaládot (villanykapcsolók, konnektorok, stb.) itt találja!


Sonata szerelvénycsalád

A villanykapcsolók és dugaszolóaljzatok minden elektromos eszközökkel teli lakásban megtalálhatóak. Ezek segítségével működtetjük a világítást, a mosógépet, a számítógépet, de sokszor még a friss levegőt biztosító szellőztetőrendszereket vagy éppen hűsítő légkondicionáló berendezéseket is! A villamos szerelvények éppen ezért fontos tartozékai a belső térnek, amelynek stílusát, megjelenését nem hanyagolhatjuk el az enteriőr kialakítása során!

A Sonata szerelvénycsalád a Mentavill saját márkás terméke, amelynek négyszögletes kialakítása az egyszerűséget, modernséget tükrözi. A Sonata kapcsoló szerelvények széles funkcióválasztékkal állnak rendelkezésére az építkezőknek, lakberendezőknek, villanyszerelőknek, mindemellett áruk kedvező és minőségük is megfelelő!


Sonata villanykapcsolók, dugaljak és társaik

A Sonata kapcsolócsalád egyik legfontosabb ismérve, hogy süllyesztett beépítésű, ezt a villanyszerelési munkálatok tervezésekor figyelembe kell venni. Másik lényeges jellemzője a színvilág, azaz hogy a Sonata keretek és belsők 6-féle színváltozatban kerülnek értékesítésre: fehér, elefántcsont, arany, ezüst, csokoládébarna és fekete.
A fehér és elefántcsont a hagyománytiszteletet, az egyszerű eleganciát mutathatja. Az ezüst és az arany fémes csillogása a jólétet, kreativitást egyaránt sugallhatja. A csokoládébarna egyértelműen a természetből merít erőt, a föld színe, amely stabilitást, önbizalmat hordozhat. A fekete korunk egyik felkapott divatszíne, amelynek karaktere és méltósága jól illeszkedik a minimal és modern enteriőrökbe!

A Sonata süllyesztett szerelvénycsalád tagjai között számos funkcióra találunk megoldást, ezért nemcsak otthonokban, háztartásokban, családi lakásokban is építhetik be, hanem akár irodákban is! Villanykapcsolók és konnektorok nélkül nem is létezik villamos tervezés, hiszen ezek alapigénynek számítanak. Mindemellett azonban különféle feladatra alkalmazható szerelvényekre is bukkanhatunk:

Sonata mozgásérzékelők: A világítás ki- és bekapcsolására nem egyszerűen csak fali kapcsolókat használhatunk, hanem összeköthetjük mozgásérzékelővel, így valamelyest automatizálhatjuk a világítás működését. Ezzel optimalizálhatjuk a világításra fordított áramfogyasztást, hiszen energia csak akkor fogy, amikor mozgás észlelése esetén az érzékelő működésbe hozza a rá kapcsolt világítótestet - az időtartamot pedig egyénileg állíthatjuk be.

Sonata fényerőszabályzós villanykapcsolók: A kapcsolóból választhatunk fényerőszabályzós kivitelűt, amelyekkel a hangulatunkhoz, a helyiségben végzett tevékenységhez igazíthatjuk a lámpák fényerejét! A forgatógombos dimmer egyszerűen kezelhető.

Sonata szoba termosztátok: A szobatermosztát sem újdonság már, hiszen ezek segítségével helyiségenként is szabályozhatjuk a fűtés hőfokát. A forgatható gomb segítségével beállíthatjuk azt a hőfokot, amelyet szeretnénk elérni, így a beállított szint alatti állapot esetén bekapcsolja a termosztátra kötött készüléket, a beállított hőfok elérésével pedig jelez a kazánnak, hogy abban a helyiségben elértük az igényelt hőmérsékleti szintet.

Sonata informatikai aljzatok, Sonata hangfal csatlakozók: Az új villamos hálózatok tervezésekor egyre több mindent próbálnak bezsúfolni a falba (pontosabban a vakolat alatti kábelcsatornákba és védőcsövekbe), hiszen ezzel is dekoratívabbá válik a tér, mert nem láthatjuk a különböző vezetékeket. Ilyen zavaró vezetékek lehetnek a műholdvevők kábelei, az informatikai vezetékek, a telefonkábelek, az internetkábelek, de akár a hangfalakhoz vezető kábelek, amelyek számára a 21. században önálló szerelvénytípusokat hoztak létre.

Sonata redőnykapcsolók: A lakás komfortját növelő kapcsolók közé sorolhatjuk a redőnykapcsolókat, amelyekkel elkerülhetőek a nehéz redőny felhúzásával-leeresztésével járó gondok, kellemetlenségek, balesetveszélyek - főleg gyerekek és idősek szobájában lehet ez hasznos. Egészséges emberek életében is plusz kényelmet jelenthetnek a redőnykapcsolók egy-egy magasban lévő ablak ki- és becsukásához, amely ablaknyitó szerkezettel van egybekötve.

Sonata hotelkártya kapcsoló: A szálláshelyeken egyre sűrűbben mágneskártyával léphetünk be a szobába, de ez a kártya más célt is szolgálhat. A szállodákban, hotelekben, apartmanokban, bérelt szobákban egyre gyakrabban építenek ki kulcskártya tartókat, amely a szoba elektromos áramellátását biztosíthatja. A mágneskártya a kapcsolóba helyezéssel lehetőséget nyújt a világítás, a klímaberendezések és más elektromos eszközök használatára. A kártya eltávolítása ez esetben árammegszakítóként működik.

Sonata vakfedél: A vakfedél tulajdonképpen egy műanyag lap, amelyet egy üres, kitöltetlen szerelvény keretbe helyezhetünk bele. A szerelvény helye tehát fizikailag már kialakításra került, lehet belőle a vezetékezéstől függően villanykapcsoló, dugalj, stb., de még üresen áll. Hasznos lehet ez olyankor, amikor még nem ismert, hogy pontosan milyen csatlakozóra lesz szükség (internet és tévé aljzatoknál is érdemes lehet megvárni a bekötést), de sokszor csak tartaléknak hagyják meg a kitöltetlen szerelvénydobozt. Ha nem szeretnénk láttatni a vakolatba süllyesztett szerelvénydobozt, akkor vásároljunk vakfedelet, amely dekoratív előlapjával diszkréten takarja el az üres keret belsejét.


Miután a házban használt villamos szerelvények napi használatban vannak, lényeges, hogy megjelenésük dekoratív legyen és illeszkedjen a lakás többi berendezéséhez! A Sonata villanykapcsolók és hálózati csatlakozóaljzatok sorolhatóak is, ezáltal függőlegesen és vízszintesen csatlakoztatva is beépíthetjük az adott helyiségbe szükséges típusokat. A választható színeknek és funkcióknak köszönhetően fiatalok, kamaszok, gyerekek, idősek és középkorúak is megtalálhatják az otthonukba szükséges szerelvényeket: Sonata villanykapcsoló, földelt dugalj, villamos szerelvény család.

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
823.100+ elégedett vásárló
470.900+ raktáron lévő termék
210.400+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése