Fényerő szabályozható bútorvilágítók

Utoljára frissítve: 2014 október 01, szerda Magazin: Bemutatók, tesztek
Fényerő szabályozható bútorvilágítók

Az alumínium profilok és a LED szalagok segítségével már eddig is könnyedén megoldható volt a pult világítások fényerő szabályzása. Most azonban megjelent egy új bútorvilágító termékcsalád, mely fényereje a beépített kapcsolóval szabályozható, csupán 12V DC tápegységet igényel. Két mérete és sorolható kialakítása a legtöbb konyhába tökéletes választás.

Fényerő szabályozható bútorvilágítók

A Kanlux "Grazi" nevű bútorvilágító termékcsalád három tagja látható a fenti képeken. Egy 7 Wattos és egy 4 Wattos világító egység, illetve a soroláshoz szükséges csatlakozó / toldó elem.

Fényerő szabályozható bútorvilágítók

A csomagolás a Kanlux termékeknek megfelelően most is kifogástalan, a szereléshez szükséges minden alkatrész külön lecsomagolva kerül szállításra, megelőzve ezzel a sérüléseket, karcolódásokat. Természetesen a felhasználói útmutató, szerelési leírás is a csomag része.

Fényerő szabályozható bútorvilágítók

Mindkét teljesítményű LED bútorvilágítóhoz ugyanazok a szerelési eszközök vannak csomagolva: maga a LED fényforrás, 2 db fémből készült rögzítőelem csavarral, illetve a DC betáp csatlakozó, mely sajnos nem kompatibilis a LED szalagokhoz használt 5.5x2.1 mm-es csatlakozókkal, azoknál kisebb méretű.

Fényerő szabályozható bútorvilágítók

A fém rögzítőelemet pattintásos módszerrel lehet a LED bútorvilágítóhoz hozzáerősíteni, míg a konyhapult aljára a rögzítőelem a mellékelt csavarokkal rögzíthető.

Fényerő szabályozható bútorvilágítók

A mellékelt, 100 cm hosszúságú bekötő vezeték szabad végére kell a külön megvásárolandó 12 Voltos tápegységet csatlakoztatni.

Fényerő szabályozható bútorvilágítók

A felszerelés és a tápfeszültség biztosítása utána bútorvilágító kész a működésre. A beépített érintő kapcsolóval az alábbi funkciók érhetőek el:
- Rövid érintés: a lámpa ki-, vagy bekapcsolása
- Hosszú érintés: fényerő szabályzás

Fényerő szabályozható bútorvilágítók

A bevezetőben már említettük az új LED lámpa sorolhatóságát, ez a fenti képen lévő csatlakozó segítségével oldható meg. Sorolás esetén arra ügyelni kell, hogy a sorolt bútorvilágítók hossza nem haladhatja meg a két métert, illetve nem mindegy, hogy milyen sorrendben történik a különböző elemek csatlakoztatása.

Fényerő szabályozható bútorvilágítók

A sorolást a fenti kép szerint végezzük el: az első elem a kapcsolónál kap betápot, majd a többi elem az ellentétes oldaláról csatlakozik ehhez. Ezzel a szerelési móddal biztosítható a megfelelő működés is: az első bútorvilágító kapcsolója ebben az esetben vezérli a többi csatlakoztatott bútorvilágítót. Azaz az első lámpán beállított fényerő, illetve ki-, vagy bekapcsolás esetén a többi bútorvilágító fényereje is szabályozódik, illetve ki-, vagy bekapcsol.

Fényerő szabályozható bútorvilágítók

Megfelelő tápegységek

A Grazi bútorvilágítók tápegység nélkül kerülnek kiszállításra. Ez éppen a sorolhatóság miatt van így, hiszen előre nem látható teljesítményű szettek állíthatóak össze. Segítségképpen álljon itt egy lista a megfelelő tápegységekről, különböző szettek esetén:

Egy darab 4 Wattos, vagy 7 Wattos LED bútorvilágító esetén egy darab 12 Voltos, 12 Wattos adapter vásárlása javasolt. Azonban a leghosszabb konfiguráció (ami maximum 2 méter hosszú lehet) sem lépi át a 36 Wattos adapter teljesítményét, így több darab sorolása esetén a linkelt 12 Voltos típust ajánljuk.

Vásárlói képek
Kövel burkolt faldekor, csillagos égbolt leddel megvilágítva Előszobai faldekoráció: kőburkolat fával keretezve, apró ledekkel megvilágítvaFürdőszoba tükör világítás - erős fényű 24 Wattos LED szalaggalFürdőszoba tükör világítás - tükör fölött alusínbe szerelt erős led szalag. Kis konyhában nagy világítás! :)TV szekrény kék LED fénysorralTV szekrény színjátszós LED fénysorral 1.Éljen a püspökladányi kézicsapat! Világító plexitábla egy rajongónak!Eiffel torony plexi táblába gravírozva, zöld szalaggal megvilágítvaClub 4U Music & Dance Club - ledes tábla színváltós fényekkelVilágító toll LED fénnyelGyereklámpa, kislányos dekorralGyereklámpa, kislányos dekorral, melegfehér led modulokkalTündérkés kép/éjszaka hangulatfény gyerekeknekSzínváltós táblavilágítás Lángos árudábanFehér fényű keretet kapott a nappali szobában lévő tévéTévé és médiaszekrény háttérvilágítása fehér fényű LED csíkkalMédiasarok fehér fényű ledszalagos hangulatvilágítással

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
790.900+ elégedett vásárló
474.900+ raktáron lévő termék
205.700+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése